dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

TV-vodič - sreda, 15. 05. 2024

00:15
Eng og overdrev på Holmegaard
Eng og overdrev hørte tidligere til de fleste gårde. Gården Holmegaard er fra 1801 og ligger i Nationalpark Mols Bjerge. Gården drives økologisk og er en såkaldt Arkegaard med gamle husdyrracer fx Jysk kvæg. I filmen vises overdrev og enge, der hører til gården og hvordan disse forsøges reetableret og drevet som i gammel tid. I filmen ses høslæt med le på engen og vi besøger den gamle bondeskov. Vært: Flemming Nielsen, Forstkandidat og formand for Nordisk Kulturlandskabsforbund. Øvrige medvirkende: Verner Nielsen, Holmegaard samt deltagere ved høsletarrangement på Holmegaard. Se også de to andre film om heden og om overdrev og enge på Holmegaard. Filmene er produceret i 2022 for Nordisk Kulturlandskabsforbund af Bombusfilm (www.bombusfilm.dk) med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Læs mere om Nordisk Kultulandskabsforbund på https://kulturlandskab.org/
da
dk4
00:30
Ugens Boblere
2024
da
dk4
00:55
Gensyn på dk4
I Gribskovs fredede areal, Strødam, forskes der i skovens udvikling. Her finder man ét af Danmarks eneste stykker "urskov", som det må have set ud, før det professionelle skovbrug begyndte at sætte et umiskendeligt præg på de danske skove. I Strødam Skov lader man de faldne træer ligge og gå i opløsning til glæde for insekter og fugleliv, og skovbunden får lov til at springe i skov uden menneskelig indblanding. Normalt er det strengt forbudt at færdes i Strødams naturskov, men forfatteren til storværket "Gribskov", Flemming Rune, har fået tilladelse til at tage tv-tilrettelæggeren Frantz Howitz med ind for at bese den smukke "urskov" sammen med et tv-hold. Flemming Rune og Frantz Howitz besøger også én af Gribskovs mange høslætenge. Her høstede man de store mængder hø, der skulle bruges til de kongelige stutterier. Dengang målte man ikke en skovs værdi i træerne, men i de mængder hø, der kunne høstes.
da
dk4
01:25
Gensyn på dk4
Grill-sæsonen er over os og varer hele året. Alle danskere har erfaring med at grille, men mange har endnu til gode at røge på grillen. Hvorfor er det så lækkert, hvorfor er det så godt. Hvordan gør man, når man er begynder, let øvet eller rutineret? Det får du svar på i programserien "Røg på grillen". I dette program kan du se, hvordan man kommer i gang. "Gensyn på dk4" giver mulighed for at se, eller gense, skatte fra dk4's tv-arkiv. Udsendelsernes tekniske kvalitet er af ældre dato.
da
dk4
01:50
Dansk-tysk med Matlok
I denne udgave af -œDansk-tysk med Matlok" handler det om fodbold – især i Tyskland, men også om fodboldens betydning politisk, samfunds- og identitetsmæssigt i Tyskland og i Danmark. Anledningen er det forestående EM i fodbold, der afvikles i Tyskland – også med dansk deltagelse, og Matlok har derfor inviteret en absolut fan og kender af både tysk fodbold, politik og samfund til samtale. En person, der har mødt den tyske fodboldkejser Franz Beckenbauer hele to gange – nemlig Lykke Friis.
da
dk4
02:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Nana Højlund på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Enhedslisten. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
03:30
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Leonora Christina Skov
I mange år var Leonora Christina Skov kendt for at stille skarpt på feminisme og kønsdebat i Danmark. Men i 2018 udkom hendes ærlige, selvbiografiske bog "Den der lever stille", og med ét fik hun sit navn slået fast som en af landets førende forfattere. I 2021 har hun udgivet bogen, "Hvis vi ikke taler om det", en opfølger til "Den der lever stille". Det er en bog, hvor hun meget beskrivende og detaljeret fortæller, om sin kamp for at slå igennem som forfatter. Bogen er omdrejningspunktet i samtalen med Bo Tao Michaëlis, hvor Leonora Christina Skov også fortæller, hvorfor hun var så begejstret for at have netop Bo Tao Michaëlis som lærer på litteraturvidenskab på København Universitet.
da
dk4
04:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:20
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes Holdeplads" fortæller teaterinstruktør Katrine Wiedeman, at hun med alderen bliver mere og mere sikker på sine egne ideer -" både de store konceptideer hun bruger, når hun iscenesætter forestillinger, og om de mindre ideer, der skal til for at løse de mindre udfordringer undervejs i arbejdet. Vært: Karen Dich.
da
dk4
04:50
film:syn
film:syn fortsætter turen rundt i filmens Danmark. I dag besøger vi produktionsselskabet GotFat Productions. Vi skal blive klogere på deres arbejde med fiktion, dokumentar og reklamefilm. Og så dykker vi ned i kunsten at colorgrade en film.
da
dk4
05:25
Meget mere Aarhus
Vi er i en farverig verden – en verden fyldt med dufte, lyde og ikke mindst mange forskellige fremmede sprog. Vi er i en Bazar -" ikke i syden, men i Aarhus, nemlig i Bazar Vest. Det var en drøm, som Olav de Linde fra ejendomsselskabet af samme navn drømte om at realisere -" en drøm om at overføre de sydlandske markeder til Aarhus. Den stemning og den aktivitet, han oplevede på en rejse i syden, faldt han pladask for. Så han købte den gamle ejendom på Edwin Rahrs Vej, en ejendom som tidligere husede en varmekedelfabrik, og allerede i 1996 kunne han slå dørene op til et marked, en bazar – på dansk jord. I dag rummer bazaren ca. 20 forskellige nationaliteter, fordelt på ca. 100 lejemål -" og med ca. 300 beskæftiget, er bazaren én af Danmarks største arbejdspladser.
da
dk4
06:10
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-kendere i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Kasper Møller Hansen, professor ved Københavns Universitet, og Birgitte Bergman, EP-kandidat for Det Konservative Folkeparti. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
06:55
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
07:25
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Håndværkets kunst
Guldsmed Lina Christensen har siden 1981 arbejdet med ædelmetaller og formet dem til de smykker, som hun er kendt for i dag. I dette program skal vi med på rejsen ved tilblivelsen af hendes armring, EXTRA. EXTRA er en håndbygget, hul sølvarmring; et klassisk guldsmedearbejde, som har fået Linas signaturformsprog. Linas motivation til designet var at give "krop" til VERY THIN-halskæden. Armringen indgik oprindeligt som en del af Georg Jensen Sølvsmedie kollektion 1999-2011. Følg med i processen og bliv klogere på håndværkets kunst.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Lokalt kvarter
Centerleder Andreas Hermann fra Naturvejlederne Sønderborg er gæst i studiet hos DKsyd. Her fortæller han, hvorfor naturen er så vigtig for os mennesker. Bliv inspireret til, hvad man må og kan, når man færdes rundt i naturen. Og så kommer Andreas Hermann naturligvis ind på naturvejledernes arbejde med blandt andet formidling af viden om plante- og dyrelivet.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Allan Søgaard-Andersen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for SF. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
10:50
Noget i glasset
Foråret er over os, og sommeren nærmer sig med hastige skridt, og dermed ser vi også en stigning i salget af rosévin. Danskerne har seriøst taget rosévinen til sig. I dag findes der, i samtlige supermarkeder og på vinhandlernes hylder, et batteri af rosévine. Ja, man ser sågar i sommerlandet, at købmanden har vin-køleskabe fyldt med sval rosé. I denne udsendelse skal vi blandt andet se nærmere på fremstillingsmetoder, stilarter og farvespændet i kategorien rosévin samt anvendeligheden af rosé, som match til forskellige retter. Vært: Ib Bergkjær.
da
dk4
11:20
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
12:05
Kniv og gaffel
Der er liv, god mad og glade dage 365 dage om året i den fredede købmandsgård i Blokhus. Restaurant Futten holder traditionerne i hævd, er stemningsfuld og i tilgift giver restauranten ekstra liv til den populære ferieby. En overdækket terrasse med scene til levende musik giver samtidig mulighed for, at de lange sommeraftner kan nydes fuldt ud. Det hele startede langt tilbage i tiden med sygebesøg hos "den syge hest", hvilket indehaver Thomas Othegraven bl.a. fortæller mere om, når vi i programserien "Kniv og gaffel" besøger "Den nye Restaurant Futten" for at opleve den gode stemning og ikke mindst se køkkenet i aktion. 
da
dk4
12:40
What2Watch Backstage
Mikkel Munch-Fals er aktuel med den 2. sæson af den populære DR-serie "Orkestret". Her er han ikke bleg for at dyrke de mindre accepterede sider af den menneskelige natur. Mikkel Munch-Fals er uddannet cand.mag. i filmvidenskab på Københavns Universitet og har som en af de få i dansk kulturliv både søgt filmstøtte, uddelt filmstøtte og anmeldt danske film. Det handler det bl.a. om, når Mikkel Munch-Fals er gæst hos Ann Lind Andersen, i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
13:20
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande - "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden.
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:30
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
15:00
Dansk-tysk med Matlok
Mirco Reimer-Elster er født i Slesvig i en tysk familie, men har gået i dansk børnehave og dansk skole i Sydslesvig helt til studentereksamen. Sidenhen blev han universitetsuddannet i Danmark, hvor han nu også bor med sin familie i København. Mange danskere kender Reimer-Elster som USA-ekspert på TV 2 og om radiovært på Radio4. Nu er han også blevet valgt til formand for Grænseforeningen og efterfølger dermed biskop Peter Skov-Jakobsen. Hvordan det alt sammen hænger sammen, og hvordan det har været, men også hvilke opgaver, han ser foran sig som formand for Grænseforeningen, fortæller Reimer-Elster blandt andet, når han er gæst hos Siegfried Matlok.
da
dk4
15:40
En rejse i tiden
I dette program er Hother kommet til Viborg, hvor han vandrer igennem de gamle stræder og fortæller den spændende historie om byen, gennem næsten 2000 år. Vi skal besøge den imponerende domkirke, og høre historier om mord og forræderi. Vi skal også se Kongens gamle kammer, hvor fra han styrede landet i flere år. Så tag med på "En rejse i Tiden", og tag med Hother til Viborg.
da
dk4
16:00
KulturHave med Dot Wessmann
Bakkens Hvile med syngepigerne er kendte over det ganske land - ja, nærmest en kulturinstitution. Men hvordan går det derude på Dyrehavsbakken nord for København? Er syngepigerne så frække, som mange vil gøre dem til, og hvorfor er det vigtigt at værne om og bevare syngepigetraditionen og Bakkens Hvile? Det fortæller Dot Wessmann - selv syngepige og i øvrigt ejer af Bakkens Hvile - om, når hun er gæst hos Christian Have.
da
dk4
16:35
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
17:10
Gensyn på dk4
2024
da
dk4
17:55
Bertel &
To folkeslag kan ikke leve inden for det samme lands grænser. Se bare på USA's sorte befolkning og integrationsproblemerne i Europa, der kun bliver værre. Men kan man ikke være dansk-tyrker, ligesom man kan være dansk-amerikaner? Nej, siger Birgithe Kosovic, for tyrkere vil ikke gifte sig med danskere. Hvad gør vi så? Berthel Haarder diskuterer integrationsproblemer og -muligheder med forfatter og debattør Birgithe Kosovic, der har dansk-jugoslavisk baggrund og meget markante holdninger og store bekymringer. Hvorfor, og er der håb, er omdrejningspunktet i samtalen.
da
dk4
18:40
Ugens Boblere
2024
da
dk4
19:05
Dansktoppen
2024
da
dk4
20:00
Onsdags Bingo
2014
da
dk4
21:05
Kafferisteren på heden
Lidt uden for Ulfborg, som med sine ca. 2000 indbyggere er den største by ved Nissum Fjord, ligger Ulfborg Kirkeby. Det gamle mejeri i byen har efter lukningen af mejeriproduktionen huset et snedkerværksted - og siden er det blevet til et kafferisteri. Her møder vi Bjørn. Han vil fortælle om, hvordan han og svigerfaderen fik idéen til at riste kaffe - så at sige midt ude på heden.
da
dk4
21:45
Indsigt
2024
da
dk4
22:05
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
22:45
Det bedste og det værste ved EU
Hvad er det bedste ved EU, og hvad er det værste? Det spørger Mette Frobenius en række personer, der beskæftiger sig professionelt med forskellige aspekter af EU og det europæiske samarbejde, om i programrækken "Det bedste og det værste ved EU". I dette program handler det især om kunstig intelligens og regulering, og gæst i studiet er derfor Mads Nørgaard Madsen", der er partner og direktør hos PwC Denmark. "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
23:25
Heden
Heden spillede tidligere en stor rolle i det danske kulturlandskab. I filmen besøger vi Øster Lem Hede, hvor fårehyrde Annette Rosengaard Holmenlund forklarer om vandrehyrde-princippet, om vigtigheden af, at hyrden kender sine arealer og om hvordan fårene kan styres til en målrettet afgræsning. Hedens historie og udvikling forklares i korte træk og der ses optagelser af hedeafbrænding. Til sidst forklarer Berit Kiilerich fra Lystbækgaard om hvilke produkter heden kan levere til lokalsamfundet. Vært: Flemming Nielsen, Forstkandidat og formand for Nordisk Kulturlandskabsforbund. Se også de to andre film om stendiger og overdrev og enge på Holmegaard. Filmene er produceret i 2022 for Nordisk Kulturlandskabsforbund af Bombusfilm (www.bombusfilm.dk) med støtte fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Læs mere om Nordisk Kultulandskabsforbund på https://kulturlandskab.org/
da
dk4
23:40
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Dea Kehler på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Moderaterne. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4

TV-vodič - četrtek, 16. 05. 2024

00:10
Fiskemagasinet
Man kan dyrke mange forskellige slags fiskeri ved Maldiverne. Der kan kastes, medes og trolles med store woblere. Men man kan også fange tunarten bonito og bruge dem som agn for at fange store og voldsomme fisk. Det er det fiskeri, som Mads Hussing og resten af folkene fra gruppen med Waterman Travel dyrker i denne udsendelse. Og det er et både effektivt og sjovt fiskeri, for man ved som regel ikke, hvad det er, der hugger, men man ved bare, at det er noget med store tænder, der kan tage lang tid at fighte ind. Som i de andre programmer fra Maldiverne, så bliver der fanget masser af fisk, og der bliver fanget masser af store og spændende fisk.
da
dk4
00:40
Indsigt i sjælen
"Indsigt i sjælen" er en programserie, hvor Tifanie Haick udforsker den alternative verden. I dagens program kigger hun nærmere på håndlæsning og tarotkort, sammen med Kirstine Hedrup. Alt sammen for at fortsætte sit arbejde med sjælen og blive lidt klogere på hvem hun er.
da
dk4
01:15
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé - en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se, om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om Hotel Aahøj i Sæby.
da
dk4
01:45
ForsvarsMagasinet Special
Danmark står på tærsklen til den største oprustning i årtier. Det betyder kolossale investeringer i nyt materiel, hvor en del formodentligt skal købes i udlandet og andet skal produceres af industrien herhjemme. På et specielt område har vi i Danmark en historisk lang tradition i at producere militært isenkram i verdensklasse, nemlig på flådeområdet. I det her program, som er produceret i slutningen af 90'erne, dykker vi ned i historien om en skibsklasse, der dengang var en del af den danske flådes stolte traditioner, men som nu er udgået af tjeneste. Skibsklassen repræsenterede i sin tid et banebrydende koncept og en visionær tilgang til moderne flådeoperationer. Skroget var bygget i glasfiber og havde 4 containerbrønde, der kunne skiftes ud hurtigt. Det var en flådeklasse med nye standarder for, hvad et krigsskib kunne være. Vi skal en tur tilbage i tiden, til Flyvefisken -" et skib der gør op med traditionerne.
da
dk4
02:25
What2Watch Backstage
Ulaa Salim er en dansk filminstruktør og manuskriptforfatter, kendt for at arbejde med temaer omkring identitet, integration og politiske spændinger i det moderne samfund. Han fik bred anerkendelse for sin spillefilm "Danmarks Sønner" fra 2019, som tager fat i emner omkring radikalisering, nationalisme og samfundsmæssige konflikter i Danmark. Filmen er en dramatisk fortælling, der udforsker spændingerne mellem forskellige kulturelle og etniske grupper i Danmark, og den blev bemærket for sin aktualitet og modige håndtering af følsomme emner. Salim er ofte rost for sin evne til at skildre komplekse sociale emner med nuance og indsigt. Nu er han aktuel med den danske science fiction-film "For Evigt", som centrerer omkring et katastrofalt jordskælv, der skaber en dyb sprække under Atlanterhavet. Denne begivenhed accelererer de globale klimaforandringer, hvilket truer menneskehedens fremtid. I Danmark følger filmen det nyforelskede par Elias og Anita, hvis forhold dog ender brat, mest på grund af Elias karriereplaner, hvilket også skaffer ham en plads på det team af videnskabsmænd, der er sat til at lukke sprækken på havbunden. Da Elias og Anita uventet genforenes, står Elias over for de valg han har truffet i sit liv. Spørgsmålet om man kan styre sin egen skæbne, vejer tungt, idet han søger efter livets mening. Filmen veksler mellem deres romantiske fortælling på land og det videnskabelige drama i det klaustrofobiske dyb af havet. Ulaa Salim er gæst hos Ann Lind Andersen i "What2Watch Backstage".
da
dk4
03:00
Erindringsbio
"Danmarks konge" (Lau Lauritzen Jr., 1957). En dokumentarfilm om kong Frederik IX's daglige virke som statsoverhoved med alt, hvad det indebærer. Vi oplever kongens royale pligter som fx audiens på Christiansborg og officielle begivenheder som fx en mindehøjtidelighed i Mindelunden i Ryvangen. Vi kommer også med ind i de kongelige gemakker, når kongen drikker eftermiddagste med dronning Ingrid og de tre prinsesser i Residenspalæets riddersal.
da
dk4
03:35
Spotlight
I "Spotlight – Only music" handler det først og fremmest om musikken. Her får du den fulde koncertoplevelse uden afbrydelser. Visepop -" eller pop, eller : Hvorfor skal musik altid sættes i bås? Laura Illeborg laver den musik, der hører livet til. Og det har hun altid gjort, hendes tekster skildrer livets gang, som hun har levet det. Med mænd, børn, valg, fravalg, savn og kærlighed. Musikken kan Laura Illeborg ikke leve foruden, for hende er det en ventil, hvor livet sættes på underfundige vers, som smyger sig ind og bliver genkendelige fortællinger, der vokser på en. Men også musikalsk er der bid, når bandet -" som består af nogle af Danmarks musikalske sværvægtere; Niels Dahl på kontrabas, guitarist Knud Møller samt Rune Funch på akustisk guitar -" bakker den "nordisk-americana"-inspireret musik op.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Det bedste og det værste ved EU
Mikkel Harder er leder af Udviklingsplatformen for Scenekunst, men også skuespiller, instruktør og tidligere skuespilchef på Det kongelige Teater. Hvad beskæftiger Udviklingsplatformen for Scenekunst sig med? Hvilken forbindelse har den til EU og til europæisk kulturliv og til det, der kaldes Creative Europe? Hvad fremhæver Mikkel Harder som kulturaktør som det bedste og det værste ved EU? Det handler samtalen om, når Harder er gæst hos Mette Frobenius i denne udgave af "Det bedste og det værste ved EU". Programrækken "Det bedste og det værste ved EU" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
05:00
En rejse i tiden
Hother Hennings er taget til Djursland, for at besøge den historiske Kalø Slotsruin. Borgen har spillet en markant rolle i Danmark i de 300 år, den var aktiv, og er i dag et minde om, hvordan landet så ud for flere hundrede år siden. Så tag med dk4 på en rejse i tiden, når vi kigger nærmere på Kalø Slotsruin.
da
dk4
05:20
Sådan!
En problemstilling eller en krise ridses op, og programmets gæst præsenteres for spørgsmålet: "Hvad kan vi gøre ved det?". Derpå gennemgår vært og gæst forskellige løsningsscenarier, hvor gæsten udfordres, inden man slutter med en prioriteret liste med de bedste løsninger. Biodiversitets- og klimakrise er for mange -" ikke mindst unge tidens største problemer eller kriser. Hvordan vurderer man klimakrisen og klimakampen hos Danmarks Grønne Ungdomsbevægelse? Hvad kan der gøres, og hvad skal der gøres her og nu og på længere sigt? Morten Hesseldahl analyserer klimakrisen og skitserer løsningsforslag sammen med klimaaktivist Jens Emborg Bünemann fra Den Grønne Ungdomsbevægelse.
da
dk4
05:55
Lokalt kvarter
Lise Warburg har vævet gobeliner hele sit liv. Men hver gobelin tager 7 år at væve, så det er begrænset, hvor mange man kan nå på et liv. Lise Warburg har brugt en gammel, fransk metode som hedder haute liss. Her bruger man en opretstående væv, og det er meget bedre, synes hun. Hun har i sit liv arbejdet med de største, danske kunstnere og har ikke bare kunnet væve for dem, men også spinde og farve det garn, hun skulle bruge. Medvirkende: Lise Warburg
da
dk4
06:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Asser Mortensen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for Socialdemokratiet. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
07:00
Kræft, kærlighed og kunst
-œDu skal bare finde dig selv" siger folk velmenende til ham, men hvordan skal man kunne det? spørger René sig selv, ": når det -˜selv' er blevet kraftigt amputeret?" Og det er den følelse, René Jacobsen har – følelsen af at føle sig amputeret – efter han på bare fire måneder mistede hustruen gennem 34 år – til canceren. René fortæller åbent og ærligt om det at miste og hvordan han – sammen med sine 2 voksne sønner og børnebørn – finder en ny hverdag – et nyt liv. René er født i slutningen af 50´erne ind i en familie som – hvis han selv skal sige det – nok ville være blevet betragtet som dysfunktionel. Men han er også født med en ukuelig stærk vilje, og en tro på sig selv – en tro, der har ført ham ad veje, som ikke på nogen måder stod skrevet i kortene.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Ugens Boblere
2024
da
dk4
08:45
Postkort
Se de fine billeder fra regionen, og nyd stemningen.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
09:30
Ideernes holdeplads
I dette afsnit af "Ideernes holdeplads" fortæller forfatter Lone Theils om sit arbejde med sin seneste roman "Troskyldigheden selv". Hun beretter, hvordan hun samler på virkelige drab og gemmer dem i en skuffe til fremtidig brug, og hvordan hun fletter temaer om parforhold og psykopater ind i både efterforskning og privatliv, når hun skriver romaner om Nora Sand.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
11:00
Kerteminde koldkrigsbunker
Siden 1968 har forbi passende intetanende gået over en underjordisk bunker i Kerteminde. Bunkeren, eller rettere kommandocentralen, blev bygget for at beskytte centrale, vigtige personer samt det civile beredskab under en alvorlig trussel eller angreb, især under den kolde krig. Tilstedeværelsen af bunken var en beredskabshemmelighed og ikke noget, der blev talt om i offentligheden, men den rummede alt nødvendigt udstyr mv. for at kunne opretholde et parallelsamfund i 30 dage. Heldigvis blev bunkeren aldrig taget i brug, men der blev jævnligt lavet omfattende øvelser, og stedet er i dag stadig fuldt funktionsdygtigt. Til trods for at det i dag er blevet omdannet til et museum. Det er en tidslomme, der viser, hvor alvorlig truslen fra øst var. Så alvorlig at man i man i værste tilfælde kunne trykke nye pengesedler, lave rationeringsmærker og ikke mindst være i sikkerhed, hvis en atombombe sprang tæt på.
da
dk4
11:50
film:syn
Næste udgave af film:syn gæster The Animation Workshop i Viborg. Det er et sted, hvor talrige talenter indenfor animation er udklækket. Hvordan gør de? Det skal vi se nærmere på.
da
dk4
12:20
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Helle Jensen på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Liberal Alliance. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
13:00
Hjemme hos
Hun - en vidtspændende kunstner, skuespiller, historiefortæller og leder af Teater Viva. Han - musiker, komponist og instrumentbygger. Sammen lever de i et økologisk og bæredygtigt andelssamfund i Hjortshøj ved Aarhus, og vi er med, når de går i marken for at hente løg og majs. Katrine går egne veje, og det har hun gjort, siden hun var barn, hvor hun valgte at være tavs - altså ikke ville tale med voksne. Senere, som ung, vagabonderede hun i Sydeuropa. Hvorfor hun gjorde det? Det får vi historien om, ligesom vi skal høre Aksel fortælle om mødet med gamle norske musikinstrumenter. Han var kun 13, men blev så total bjergtaget, at han siden har bygget sine egne. De optræder sammen, hvor hun fortæller eventyr, og han akkompagnerer. Sammen håber de, at de ved at bruge stemmen, musikken og kunsten som et talerør, kan være med til hjælpe os alle til at forstå den verden, vi lever i, og sikre en mere bæredygtig fremtid.
da
dk4
13:35
Hjerneeksperten
Hvornår har man diabetes, og hvad er forskellen på diabetes type-1, -2 og -3? Hvis du vil vide meget mere om diabetes, så se med i "Hjerneeksperten" på dk4. Programmet forklarer hvad international forskning har vist ift. kosttilskud og fødevarer, der bedrer dit blodsukker og modvirker insulinresistens ved type 2 diabetes og præ-diabetes (forstadiet til type-2 diabetes). Programmet fokuserer på type 2 diabetes og de vigtigste tiltag, du selv kan iværksætte i din dagligdag, både hvis du er type-2 diabetiker, og hvis du ønsker at forebygge type-2 diabetes. "Hjerneeksperten" er et program, som fortæller om naturlige veje til et bedre helbred. Mange vil i dag gerne undgå at fylde sig med syntetisk kemi eller afhængighedsskabende medicin og i stedet gå naturens veje. Men hvordan gribes det bedst an? Dét får du svar på i programmet Hjerneeksperten. I "Hjerneeksperten" kan du høre nyt fra den internationale forskning, så du selv lærer at sammensætte dine kosttilskud til stor gavn for en række hyppige helbredsproblemer. Programmet er ikke en erstatning for din kontakt med egen læge. Programmet omhandler kun alternativ behandling. Kontakt din læge, hvis du er syg.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2024
da
dk4
14:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
15:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
16:00
Torsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Bertel &
Højskolerne er jo noget næsten helligt - i hvert fald for Bertel Haarder og hans gæst i dette program, hvor Haarder har besøg af formand for Folkehøjskolernes Forening, Lisbeth Trinskjær. Hvorfor er højskolerne så vigtige? Er der en fare for, at de i for høj grad lever på renommeet og glemmer den oprindelige mission: at forberede eleverne til arbejdslivet og demokratiet? Er det rigtigt, at højskolerne er blevet venstreorienterede, og er der noget om, at højskolerne er blevet befolket af unge med studentereksamen fra velbjergede hjem, der stemmer på Enhedslisten? Og hvad med den grønne omstilling, woke og andre aktuelle temaer? Hvilken rolle spiller de i højskolernes arbejde? Sådan lyder nogle af de temaer og spørgsmål, som Bertel Haarder og Lisbeth Trinskjær drøfter i programmet.
da
dk4
17:45
Forsvarsmagasinet
da
dk4
18:15
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
19:00
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé - en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se, om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om Hotel Aahøj i Sæby.
da
dk4
19:30
Forår i Fru Pedersens have
Interessen for have er Fru Pedersen - eller Anette, som hun også hedder - helt sikker på starter dengang, hun stadig sover til middag i barnevogn. Den bliver nemlig stillet under kirsebærtræet, og der kan hun så ligge og kigge op på de smukkeste lyserøde blomster. Ligge der og drømme om, at når hun bliver stor, vil hun ha' sin helt egen have. Vi er lidt nord for Vemb - tæt ved Nissum Fjord. Her får Anette, mange år senere, muligheden for at opfylde drømmen om en have. En have, der udvikler sig til at fylde et par tønder land - en landbohave og en oase, der gennem årene er vokset op af den flade og sandede vestjyske muld - en have, som i dag måske kan minde om de engelske haver.
da
dk4
20:00
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
20:45
What2Watch Backstage
Lone Scherfig er en af de instruktører, der ikke behøver en stor præsentation i Danmark. Hun listede sig ind i dansk film via sit arbejde med tv-serier som "Taxa" og "Flemming og Berrit", og trådte så for alvor frem af skyggerne med dogmefilmen "Italiensk for begyndere". En film der åbnede dørene til det store udland. Hør om Lone Scherfigs film "Pigen der fortalte film" og om arbejdet som instruktør i "What2watch Backstage".
da
dk4
21:25
Noget i glasset
Elise Bøhmert er beer blogger, og hendes kælenavn er Craft Beer Valkyrie. Det er et navn med klang, mener Carsten Berthelsen, der har besøg af valkyrien i sin ølkælder, for han vil gerne vide mere om, hvad beer blogger-kammeratskabet går ud på inden for den moderne ølverden. Elises passion er blandt andet de nyere, danske bryghuse som Hoppe Beer i Solrød, Dry & Bitter i Gørløse og også Fanø Bryghus. Carsten og Elise smager derfor først en Dry & Bitter Session IPA med navnet Christian Bale Ale på 4,6 %. De fortsætter med en kraftig Quadrupel i glasset fra Fanø: Beer Geek Slumberparty på 10 % med tilsætning af mørk kandis, lyng og hyben. De slutter med en øl, der er skabt som en hyldest til Craft Beer Valkyrien: Tunniit. Den er sat på flaske af BrygBrygBryg i Skovlunde. Det er en øl med brettanomyces -" en såkaldt "vild" gærtype, der giver en pikant syrlig smag til øllet. Her er røde druer og udtræk af hibiscus. Etiketten er et landskab fra Grønland med inuitsymboler, som Elise har tatoveret på sine fingre.
da
dk4
22:00
På tur til
I dette afsnit af "På tur til :" tager vi dig med på busrejse til den polske storby Krakow, og giver dig en masse inspiration og tips til alle de spændende oplevelser, der er i den sydlige del af Polen. I programmet besøger vi Krakows historiske centrum, samt det gamle jødiske kvarter, men vi tager dig også med på tur til Polens største skisportsby Zakopane og på tømmerflådesejlads på Dunajec-floden. Vi besøger den berømte saltmine Wieliczka, der ligger et lille stykke uden for Krakow. Området ved KZ-lejrene Auschwitz og Birkenau er et af de mørkeste steder i Europas historie, også selvom det er en barsk oplevelse, er det også en vigtig historisk seværdighed. Sidst, men ikke mindst tager vi også på tur til den interessante by Wroclaw. Hvis du vil vide mere om busrejser eller rejser til Polen, så klik ind forbi www.AnneVibekeRejser.dk
da
dk4
22:35
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4