Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

TV-vodič - četrtek, 09. 05. 2024

00:00
Monteverdi - L'Orfeo
Muzikaal leider Emiliano Gonzalez Toro leidt het Ensemble I Gemelli in deze uitvoering in 2021 van Claudio Monteverdi's laat-renaissancistische opera L'Orfeo in het Théâtre Graslin in Nantes, Frankrijk.
nl
01:46
Bach's Brandenburg Concertos
Het Freiburg Barokorkest voert Bachs Brandenburgse concerten uit en maakt daarbij gebruik van authentieke instrumenten. De uitvoering zonder dirigent is een bewuste keuze, omdat dit in de achttiende eeuw onderdeel was van de uitvoeringspraktijk.
nl
03:24
Opera Sing Along
Een muzikaal programma waarin de kijkers kunnen meezingen met allerlei operahits. Te gast zijn onder andere Francis van Broekhuizen, Laetitia Gerards, Raoul Steffani en Marco Bakker.
nl
04:30
Mozart - Strijkkwartet nr. 19 in C-groot, K. 465
Het muzikale collectief Les Dissonances voeren Mozarts 'Strijkkwartet Nr. 19 in C-groot, K. 465' en 'Allegro in C-groot' uit. Deze uitvoering is opgenomen in de Opéra Comique te Parijs in 2015.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Beethoven: Septet in Es groot
De Berliner Philharmoniker behoort al jaren tot de beste orkesten ter wereld. In 1991 kwamen verschillende orkestleden bij elkaar om kamermuziekwerken uit te voeren. Eén van deze werken is Beethovens Septet in Es, Op. 20.
nl
06:49
Rocamadour: La Sportelle zingt Motetten
De Franse sopraan Laetitia Corcelle leidt haar vocaal ensemble La Sportelle voor een uitvoering van sacrale muziek en motetten in de sfeervolle middeleeuwse Basilique Saint-Sauveur.
nl
07:45
Brahms - Ein deutsches Requiem, Op. 45
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra tijdens een concertuitvoering van Johannes Brahms' 'Ein deutsches Requiem, Op. 45' in het Oostenrijkse Sankt Florian in 2016. De twee solisten zijn Hanna-Elisabeth Müller en Simon Keenlyside.
nl
09:00
CMIM Piano 2021
Een verslag van het Concours musical international de Montréal Piano 2021 evenement.
nl
10:00
Teatro Regio: Behind the Scenes
Documentaire over de repetities van Puccini's La bohème in het Teatro Regio in Italië.
nl
10:38
Monteverdi: Vespro della Beata Vergine
De Mariavespers wordt beschouwd als het eerste grote religieuze meesterwerk van de barokperiode. Ter ere van het jubileum van het Monteverdi Choir staat de Mariavespers op het programma tijdens een concert in de Chapelle Royale de Versailles in 2014.
nl
12:04
Prokofjev - Vioolconcert Nr. 2 in g-klein, Op. 63
Iván Fischer dirigeert het Boedapest Festival Orkest in deze concertopname uit 2015 vanuit de Béla Bartók Nationale Concertzaal in Boedapest, Hongarije. Het concert begint met Sergej Prokofjevs Ouverture op Hebreeuwse thema's, Op. 34.
nl
12:33
Britten - The Young Persons Guide to the Orchestra
De Amerikaanse musicus Marin Alsop dirigeert het Britten-Pears Orchestra in een uitvoering van Benjamin Brittens 'The Young Person's Guide to the Orchestra'. Dit is een van de bekendste stukken van de componist.
nl
12:54
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
13:41
Bach: Brandenburg Concerto No. 1
Een uitvoering van het eerste Brandenburgse concert. Johann Sebastian Bach schreef zijn zes Brandenburgse concerten en besloot ze op te dragen aan de Markgraaf van Brandenburg, Het eerste concert is het enige concert dat uit vier delen bestaat.
nl
14:00
Couperin - Deuxième livre, A Step Into the Unknown
Carole Cerasi speelt de composities uit Couperins tweede boek 'Pièces de clavecin'. Deze bundel geeft de richting aan die de componist wilde inslaan: stijl en vorm worden moderner en er komt ruimte voor evocatieve sfeerstukken en muzikale portretten.
nl
15:05
Misha Fomin at the Concertgebouw 2018
De Russische pianist Misha Fomin speelt Beethovens 'Pianosonates Nr. 8 Pathétique', 'Pianosonates Nr. 14, Mondschein', en Tsjaikovski's 'Vier Seizoenen, Op. 37b' tijdens een concert in het Amsterdamse Concertgebouw in 2018.
nl
16:36
Beethoven - Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55
Maestro Herbert Blomstedt maakt zijn debuut bij het Festivalorkest van Luzern tijdens het Lucerne Festival van 2020 met Ludwig van Beethovens geroemde Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55, 'Eroïca'.
nl
17:35
Veerhavenconcert 2018
Het Nederlands Philharmonisch Orkest en Toonkunst Amsterdam spelen onder leiding van Maxim Emelyanchev tijdens het Veerhavenconcert 2018 in Rotterdam. Solisten zijn Soojin Moon- Sebastian, Maria Riccarda Wesseling, Paulo Ferreira en Hawijch Elders.
nl
18:58
Villa-Lobos: Strijkkwartetten
Quarteto Radamés Gnattali speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 9 in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Het kwartet, dat zich specialiseert in Braziliaanse muziek, is zeer actief in de educatie van muziek.
nl
19:31
J. S. Bach - Jesu, meine Freude, BWV 227
In dit opmerkelijke concert vanuit de Thomaskerk in Leipzig krijgt het normaal uit vijf zangers bestaande ensemble amarcord versterking van een extra alt én twee sopranen.
nl
19:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Hedda Gabler by Marit Moum Aune, Norwegian National Ballet
Hedda Gabler. Choreografie en regie door Marit Moum Aune, groepschoreografie door Kaloyan Boyadjive, muziek door Nils Petter Molvær, kostuums door Ingrid Nylander en licht door Kristin Bredal. Met dansers van het Norwegian National Ballet.
nl
22:16
Handel: Messiah, HWV 56
Het verhaal achter Händels bekendste werk 'Messiah', waarin het leven van Christus wordt geschetst. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. De componist schreef het oratorium in 1741 in een tijdsbestek van drie weken.
nl
23:42
Telemann - Cantate: Ich danke dem Herrn..TVWV 7:14
Patrick Debrabandere leidt het kamerkoor Vox Mago in een uitvoering van een cantate van Georg Philipp Telemann opgenomen in Gent, België, in 2018.
nl

TV-vodič - petek, 10. 05. 2024

00:00
Wagner: Das Rheingold
Regisseur Joachim Schlämer ensceneerde Wagners "Das Rheingold" in de Staatsopera van Stuttgart. Een meesterlijke voorstelling van de personages die voortdurend met elkaar en met de muziek en de setting in verbinding staan.
nl
02:37
Europakonzert 1993 - Royal Albert Hall
Het Europakonzert wordt elk jaar door de Berliner Philharmoniker uitgevoerd in een beroemde concertzaal of op een bijzondere locatie. Dit jaar wordt het concert uitgevoerd in de prachtige Royal Albert Hall in Londen.
nl
04:10
Slatkin dirigeert Bolcom, Beethoven & Ravel
De Amerikaanse dirigent Leonard Slatkin voert het Orchestre National de Lyon aan in deze concertopname uit 2014 uit het Auditorium de Lyon. Het concert begint met William Bolcoms 'Circus Ouverture'.
nl
05:38
Mozart - Vioolconcert nr. 4
Les Dissonances voeren 'Vioolconcerto Nr. 4 in D-groot, KV. 218' uit. Opgenomen in 2014.
nl
06:00
De Falla - El sombrero de tres picos
De Spaanse dirigent Garcia Navarro leidt het Radio Sinfonieorchester Stuttgart in een uitvoering van Manuel de Falla's 'El sombrero de tres picos'. De Falla schreef dit werk in 1916 en 1917 als balletmuziek.
nl
06:34
Bach: Brandenburgse Concerten
Claudio Abbado dirigeert het Orchestra Mozart. Samen met Giuliano Carmignola speelt het ensemble de 'Brandenburgse Concerten (BWV 1046-51)' in het Teatro Municipale Valli in Reggio Emilia.
nl
08:14
Beethovens meesterwerken
Drie sterren uit de klassieke muziek bundelen hun krachten in een concert dat volledig is gewijd aan het werk van Ludwig van Beethoven. Met Daniel Barenboim (piano), Yo-Yo Ma (cello) en Itzhak Perlman (viool).
nl
09:18
CMIM Piano 2021
Andrei Iliushkin voert Ferruccio Busoni's transcripties van Bach en Brahm op. Verder speelt hij Aleksandr Skrjabin's Sonate nr. 3 in fis-klein, 'Staten van de ziel', tijdens de halve finales van de Piano-editie van het CMIM 2021.
nl
10:03
Beethoven: Symphony No. 9
Ter gelegenheid van de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven voerde het Orquesta Sinfónica de Minería in 2019 alvast alle negen Beethovensymfonieën uit, in de Academia de Música del Palacio de Minería in Mexico-Stad.
nl
11:19
Bach Das wohltemperierte Klavier 2: Nr 13 t/m 24
Angela Hewitt speelt 'Preludes en Fuga's Nrs. 13 t/m 24 (BWV 882-893)' uit het tweede deel van Bachs 'Das wohltemperierte Klavier'. Beide delen van deze verzameling zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek.
nl
12:37
Legato - Marc-André Hamelin, un portrait
Deze serie laat het publiek kennismaken met de meest fascinerende musici van deze nieuwe generatie, hun speelstijl, hun werkwijze en hun eigenaardigheden. Elke aflevering focust op een bepaalde pianist en een bepaald element van het beroep.
nl
13:06
PIAM
Optredens van de Premio Internazionale Antonio Mormone (PIAM) pianowedstrijd.
nl
13:37
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Karl Jenkins - The Armed Man: A Mass for Peace
Een uitvoering van Karl Jenkins 'The Armed Man: A Mass for Peace', opgenomen in St. David's Hall in Cardiff.
nl
15:13
Bach - Cellosuite nr. 5 in c-klein, BWV 1011
Cellist Nicolas Altstaedt speelt J. S. Bachs Suite nr. 5 in c-klein voor solo cello, BWV 1011. Deze uitvoering is opgenomen in Sint-Mariakerk in het Duitse Wittenberg.
nl
15:35
Schubert - Rosamunde Ouvertüre (D. 644)
Andreas Spering dirigeert philharmonie zuidnederland in een uitvoering van de 'Rosamunde Ouverture (D. 644)' van Franz Schubert in Eindhoven. Schubert componeerde deze ouverture aanvankelijk voor Georg Ernst von Hofmanns toneelstuk 'Die Zauberharfe'.
nl
15:50
Bruckner - Symfonie Nr. 9
Dirigent Daniel Barenboim en de Staatskapelle Berlin organiseerden in juni 2010 een Bruckner Marathon in de Berliner Philharmoniker. Het omvatte zes concerten waarin de symfonieën van Anton Bruckner werden uitgevoerd.
nl
16:53
Gala vanuit Berlijn 2009
Lang Lang en de Berliner Philharmoniker spelen De Notenkraker en werken van Rachmaninov.
nl
18:33
Tchaikovsky - Symphony No. 6 in B minor, Op. 74
Claudio Abbado stond in 2010 op de bok voor het Símon Bolívar Youth Orchestra ter gelegenheid van het Lucerne Paasfestival 2010. Solist is de getalenteerde Oostenrijkse sopraan Anna Prohaska.
nl
19:22
Tsjaikovski - Symfonie nr. 1 in g-mineur, Op. 13
Conrad van Alphen leidt Sinfonia Rotterdam in een uitvoering van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's 'Symfonie nr. 1 in G mineur, Op. 13, Winterdagdromen', opgenomen in De Doelen in Rotterdam in september 2022.
nl
20:11
Halve Finale II - Liszt Pianoconcours 2017
Minsoo Hong voert La notte (S377a) en de Hongaarse Rapsodie Nr. 12, (S379a) uit tijdens de tweede halve finale van het elfde Internationaal Franz Liszt Pianoconcours dat in 2017 plaatsvond in TivoliVredenburg te Utrecht.
nl
20:30
Beethoven - Symfonieën en pianoconcert nr. 4
Iván Fischer dirigeert zijn Budapest Festival Orchestra in een concertprogramma gewijd aan de muziek van Ludwig van Beethoven. Het programma begint met de Symfonie nr. 1 in C groot, op. 21 en Beethovens Pianoconcert nr. 4 in G groot, op. 58.
nl
22:16
Shchedrin's Double Concerto, Franck and Dvorák
Het Luzern Symfonie Orkest, onder leiding van Neeme Järvi, presenteert de wereldpremière van het nieuwe concerto voor cello, piano en orkest van Rodion Shchedrin. De solisten zijn Martha Argerich en Mischa Maisky.
nl
22:31
Mozart - Divertimento No. 11, K. 251
De solisten van het Lucerne Festival Orchestra presenteren het 'Divertimento No 11' van Wolfgang Amadeus Mozart, ook bekend als het 'Nannerl-Septet'. Het werk is gecomponeerd in 1776.
nl
22:59
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl