Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

TV-vodič - sreda, 15. 05. 2024

00:00
Purcell: King Arthur
Hervé Niquet dirigeert het koor en orkest Le Concert Spirituel in een uitvoering van Henry Purcells (1659-1695) King Arthur. De opname vond plaats in de Nationale Opera van Montpellier Languedoc-Roussillon in maart 2009.
nl
01:44
Riccardo Chailly Conducts Mendelssohn
Het inaugurele concert van Riccardo Chailly als kapelmeester van het Gewandhausorchester Leipzig geeft perfect de opwindende sfeer van deze unieke muzikale gelegenheid weer. Het concert eert het werk van Felix Mendelssohn.
nl
03:21
Cleveland Orchestra - 100-jarig Jubileumconcert
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra in een uitvoering van Mozarts 'Pianoconcert Nr. 24', Strauss jr.'s 'Wiener Blut Waltz, Opus 354', 'Fantasie' uit Strauss' 'Die Frau ohne Schatten' en Ravels 'La valse'. Lang Lang is de solist.
nl
04:42
Planet Earth
Al decennialang weet de contemporaine Nederlandse componist Johan de Meij publiek over de hele wereld te betoveren met zijn prachtige, intense en multimediale klassieke composities.
nl
05:32
Verdi - Quattro pezzi sacri
Onder leiding van Claudio Abbado, speelt Het Berliner Philharmoniker samen met het Zweeds Radiokoor en het Eric Ericson-kamerkoor, het Europaconcert in 1998 in Stockholm vanwege haar verjaardag. Op het programma staat Verdi's 'Quattro pezzi sacri'.
nl
05:48
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Jeffrey Tate dirigeert het English Chamber Orchestra in een uitvoering van Mozarts 'Jupiter' Symfonie Nr. 41 (KV. 551). Deze symfonie is de laatste in een set van drie die Mozart schreef in de zomer van 1788.
nl
06:41
Bach: Kerstcantates
Philippe Herreweghe dirigeert Bachs cantates met het Collegium Vocale. Opgenomen op 11 juni 2014 in de Chapelle de la Trinité, Lyon.
nl
08:05
Pianowerken van Bruckner
De Litouwse pianist Vadim Chaimovich viel verscheidene malen in de prijzen op internationale pianoconcoursen, waaronder de Schubert Competition in Dortmund en de William Kapell International Piano Competition in Maryland.
nl
08:49
CMIM Piano 2021
Alice Burla speelt verschillende stukken, onder anderen van J.S. Bach en John Burge.
nl
09:55
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:01
Monteverdi - Madrigalen, Boek I
De Italiaanse componist Claudio Monteverdi (1567-1643) componeerde in een halve eeuw negen boeken met madrigalen, waarmee hij bijdroeg aan de transformatie van het genre.
nl
10:48
Europakonzert 2004: Athens
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met pianist Daniel Barenboim het Europaconcert in 2004 in Athene, onder leiding van Sir Simon Rattle. Op het programma staat onder meer Brahms' 'Pianoconcert Nr. 1'.
nl
11:44
Schubert - Piano Trio No. 2, Op. 100, D. 929
Violiste Ester Hoppe, cellist Christian Poltéra en pianist Franscesco Piemontesi spelen Schuberts 'Pianotrio Nr. 2, Op. 100 (D. 929)' tijdens het Internationale Kamermuziek Festival in het Zwitserse Bellinzona in 2019.
nl
12:35
A Bach Companion: The Life and Works of Johann Sebastian Bach
In deze documentaire wordt het leven van componist Johann Sebastian Bach belicht. Daarnaast staan zijn composities, de technieken die hij daarin toepaste, de plaatsen waar hij werkte, en de politiek-culturele achtergrond van zijn tijd centraal.
nl
13:34
Chopin - Fantasie in f mineur, Op. 49
De Italiaanse pianist Andrea Molteni (1998) speelt Frédéric Chopins Fantasie in f mineur, Op. 49. Molteni begon al op zijn zesde met pianospelen. Hij studeerde met lof en onder eervolle vermelding af aan het conservatorium.
nl
13:46
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:02
Monteverdi - Madrigalen, Boek III
De Italiaanse componist Claudio Monteverdi schreef negen boeken madrigalen over een periode van vijf decennia. Hij hielp mee aan de transformatie van het genre van polyfone a capella madrigalen naar "concertato" madrigalen.
nl
15:14
Schönberg - Pelléas & Mélisande, Op. 5
Claudio Abbado (1933-2014) dirigeert het Gustav Mahler Jugendorchester in een uitvoering van Mahler's Symfonie Nr. 4 en Schönergs Pelléas und Mélisande, Op. 5. De karakters uit het gelijknamige toneelstuk krijgen in dit werk een eigen muzikaal thema.
nl
15:58
Cinderella on Ice
De Imperial Ice Stars, een van de meest vooraanstaande ijsdansensembles ter wereld, voert Cinderella uit. Terwijl het verhaal zich in Siberië afspeelt, danst de 26-koppige cast op muziek die speciaal voor deze voorstelling is samengesteld.
nl
17:55
Liszt Recital from La Scala
Dit concert is een eerbetoon aan Italië. Tijdens dit solorecital in het Teatro alla Scala in Milaan speelt Daniel Barenboim delen uit Liszt's 'Années de Pèlerinage', gevolgd door 'St. François d'Assise: La prédication aux oiseaux' uit 'Légendes'.
nl
19:21
Wie heeft de Boléro van Maurice Ravel gestolen?
Een onderzoek naar misschien wel een van de meest gespeelde muziekstukken ter wereld. Een fenomenaal succes, dat leidt tot vele covers, vragen over rechten en juridische geschillen.
nl
20:14
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
B'Rock & Vox Luminis - Charpentier's Te Deum
Een uitvoering van Charpentier's Te Deum van B'Rock en Vox Luminis.
nl
21:58
J. S. Bach - Muziek voor luit
Franse luitist Thomas Dunford speelt verschillende werken van Bach in het Concertgebouw te Brugge.
nl
23:00
Mozart
Het Amadeus Ensemble Rotterdam en Henk de Graaf geven een uitvoering van Mozart's Klarinetconcert.
nl
23:28
Franck: Prélude, Choral et Fugue pour Piano
De vier jonge talenten Chen Xue-Hong, Zhang Cheng, Chen Yunjie, en Chen Sa maken hun Parijse debuut in dit unieke concert. De Académie France-Chine heeft als doelstelling de kunst van vele jonge Chinese artiesten te verdiepen.
nl
23:49
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

TV-vodič - četrtek, 16. 05. 2024

00:00
Prokofjev: The Love for Three Oranges
Sylvain Cambreling dirigeert het koor en het orkest van de Opéra National de Paris tijdens een uitvoering van Prokofjevs 'The Love for Three Oranges, Op. 33'. De solisten zijn onder meer Philippe Rouillon, Charles Workman en Hannah Esther Minutillo.
nl
02:00
Summer Night Music: Spirits of Music
Dit is een muzikale reis door de eeuwen, die alle werelddelen aandoet. De verschillende geloven van componisten en musici inspireren optredens met een religieuze lading. Dit levert voorbeelden op van de emotionele kracht die goede muziek kan hebben.
nl
04:40
Bach - Partita nr. 2 en Sonate nr. 3
De gevierde Duitse violist Isabelle Faust speelt twee van J. S. Bachs werken voor viool solo: de Partita nr. 2 in d-klein (BWV 1004), en de Sonate nr. 3 in C-groot (BWV 1005).
nl
05:38
Tsjaikovski - Fantasie-ouverture: Romeo en Julia
Bernard Hatiink dirigeert de Berliner Philharmoniker in een uitvoering van Tsjaikovski's 'Fantasie-ouverture: Romeo en Julia' tijdens het Europaconcert van 1993 in de Royal Albert Hall in Londen.
nl
06:00
Mozart
Christian Zacharias (piano), Frank Peter Zimmermann (viool), Tabea Zimmerman (altviool) en Tilmann Wick (cello) voeren Mozarts Pianokwartet Nr. 2 (KV. 493) uit tijdens de Ludwigsburger Schlossfestspiele in 1988.
nl
06:35
Symfonieën in D van Mozart en Voríšek
Dirigent Herbert Blomstedt en het Gewandhausorchester geven een concert vanuit het Gewandhaus in Leipzig. De uitvoering omvat de 'Symfonie in D-groot' van Jan Václav Hugo Voríšek en de 'Symfonie nr. 38' van Wolfgang Amadeus Mozart.
nl
07:54
Orff: Carmina Burana
Rodolfo Barráez dirigeert het orkest en koor van de Academia de Musica del Palacia de Mineria, in deze uitvoering van Carl Orffs cantate 'Carmina Burana'. Solisten zijn Anabel de la Mora (sopraan), Andrés Carrillo (tenor) en Daniel Cerón (bariton).
nl
09:06
CMIM Piano 2021
Chaeyoung Park voert verschillende werken van Bach, Burge en Brahms uit tijdens de finales van de Piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Opgenomen in de Merkin Hall van het Kaufman Music Center in New York City.
nl
10:02
Discovering Masterpieces
Deze aflevering presenteert de Brandenburgse Concerten van Bach, gespeeld door het Freiburger Barockorchester. Bachs zes Brandenburgse Concerten behoren tot de onbetwiste favorieten van alle barokliefhebbers.
nl
10:39
Bach - Goldbergvariaties (BWV 988)
Tijdens de Chinese Culturele Revolutie bracht pianist Zhu Xiao-Mei vijf jaar door in een werkkamp. Later, na een pianostudie in de VS, maakte ze carrière in het Westen.
nl
12:05
Scriabin - Pianosonate Nr. 1, Op. 6
De laatste jaren laat een nieuwe generatie Chinese pianisten zich gelden in de internationale muziekwereld. De Académie France-Chine heeft als doelstelling de kunst van vele jonge Chinese artiesten te verdiepen.
nl
12:40
Rimsky-Korsakov - Tale of the Invisible City Suite
Mikhail Pletnev dirigeert het Russian National Orchestra in een concert opgenomen in de Tsjaikovskizaal te Moskou. Op het programma staan twee orkestsuites van Rimski-Korsakov.
nl
13:02
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
13:37
Chamber Music by Mozart and Von Dohnányi
Het Valerius Ensemble, bestaande uit fluitiste Carola Ligt, violist Robert Windak, altvioliste Eva Šušlíková en cellist René Geesing, speelt Mozarts 'Fluitkwartet, KV 285b' en de Romanza uit Von Dohnányi's 'Serenade Op. 10.'
nl
14:05
Festival Oude Muziek Utrecht: Werken van Philidor, Boismortier, Couperin en Bach
Jaarlijks vindt eind augustus het Festival Oude Muziek plaats in Utrecht. Dit is het grootste oude muziekfestival ter wereld. In 2020 brachten Jed Wentz en Olga Pashchenko een programma gewijd aan Franse barokmuziek.
nl
14:51
IPO 75th Anniversary Gala
Een concert ter ere van het zeventigjarige bestaan van het Israel Philharmonic Orchestra. Met dirigent Zubin Mehta en solisten Pinchas Zukerman en Daniel Barenboim bevat het feestelijke concert een hoog gehalte aan artistiek vakmanschap.
nl
16:28
Beethoven - Symfonie nr. 9
Conrad van Alphen leidt Sinfonia Rotterdam, het Octopus Symfonisch Koor en vier vocale solisten in een uitvoering van Ludwig van Beethovens Symfonie nr. 9 in d-klein, Op. 125 in De Doelen in Rotterdam in 2019.
nl
17:37
Lang Lang - The Third Dimension
De Chinese pianist Lang Lang voert enkele van de meest geliefde stukken uit binnen het pianorepertoire. Op het programma staan de composities van Beethoven, Prokofiev, Albéniz en Chopin.
nl
18:09
Septetten van Mozart en Beethoven
Solisten van het Lucerne Festival Orchestra presenteren Mozarts 'Divertimento No. 11 in D majeur, KV 251' en Beethovens 'Septet in Es majeur, Op. 20', opgenomen in 2020 in Luzern, Zwitserland.
nl
19:20
Klarinetwerk van Crusell, Baermann en Spohr
Een uitvoering door verschillende instrumentalisten van stukken voor klarinet en strijkers.
nl
19:51
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Anastasia
Op veler verzoek bracht Canada's Ballet Jörgen het weergaloze ballet 'Anastasia' tien jaar na de première terug op het podium, ter gelegenheid van de 100ste gedenkdag van Anastasia's verhaal.
nl
22:34
Beethoven: Piano Sonata No. 1
Daniel Barenboim speelt Van Beethovens 'Pianosonate Nr. 1, Op. 2, Nr. 1'. Deze opname is onderdeel van Daniel Barenboims vermaarde uitvoering van Van Beethovens complete 32 pianosonates, opgenomen in Schloss Hetzendorf in Wenen in het jaar 1983.
nl