Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

TV-vodič - ponedeljek, 13. 05. 2024

00:00
Verdi: La Traviata
De Canadees Yannick Nézet-Séguin leidt het orkest en koor van de Metropolitan Opera in deze uitvoering van Verdi's 'La traviata' in 2018. Onder de solisten zijn Diana Damrau, Juan Diego Flórez, Quinn Kelsey, Maria Zifchak en Marco Antonio Jordao.
nl
02:18
Mozart Concert vanuit Berlijn
Het Carl Philipp Emanuel Bach Chamber Orchestra brengt een programma geheel gewijd aan Mozart in het Konzerthaus in Berlijn onder leiding van Hartmut Haenchen. In gereduceerde vorm brengt het ensemble de vele kenmerken van de muziek tot leven.
nl
03:34
Rocamadour: W. A. Mozarts korte missen
De Franse dirigent Hervé Niquet leidt het ensemble Le Concert Spirituel, dat hij in 1987 oprichtte, voor een concert in de middeleeuwse Basilique Saint-Sauveur op het podium van de vijftiende editie van Festival de Rocamadour.
nl
04:38
Rimsky-Korsakov - The Tale of Tsar Saltan Suite
In dit voortreffelijke concert 2016 vanuit de Tsjaikovski Concertzaal in Moskou worden het Russische Nationale Orkest en sterpianist Boris Berezovsky geleid door dirigent Mikhail Pletnev in een uitvoering van twee Nikolai Rimsky-Korsakov-suites.
nl
05:00
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart: Strijkkwartet Nr. 19
Het Duitse Gewandhausquartett speelt Mozarts 'Vioolkwartet Nr. 19 in C-groot, KV. 465' vanuit het Barockschloss in het Duitse Rammenau. Het gezelschap bestaat uit Frank Michael Erben, Conrad Suske, Volker Metz, Jürnjakob Timm, en Steffen Adelmann.
nl
06:34
Koroliov speelt Bachs Goldberg Variaties
De Russische pianist Evgeni Koroliov speelt Johann Sebastian Bachs 'Goldberg Variaties, BWV 988' op het Bachfest in Leipzig. De set wordt gezien als een van de belangrijkste composities binnen de variatievorm en het klassieke pianorepertoire.
nl
08:03
Khachaturyan Piano Concerto & Borodin
In de Tchaikovsky Concert Hall dirigeert Vladimir Verbitsky het Svetlanov Symfonieorkest van Rusland en pianist Boris Berezovski in uitvoeringen van werken van Aram Chatsjatoerjan en Alexander Borodin.
nl
08:58
CMIM Piano 2021
Francesco Granata voert Bach, Ravel en Agosti uit tijdens de halve finales van de Piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Dit recital werd opgenomen in Teatro Sociale Villani in Biella, Italië.
nl
09:48
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:02
The Boy With the Wig: Kids on Mozart
In deze documentaire wordt de fascinatie van kinderen voor de beroemde componist Wolfgang Amadeus Mozart verkend. Jongens en meisjes in de leeftijd van acht tot elf jaar vertellen Mozarts levensverhaal na op zowel een speelse als serieuze wijze.
nl
10:38
Pianomania - Daniil Trifonov
Hannu Lintu dirigeert het Gulbenkian Orchestra in een concert met onder meer Einojuhani Rautavaara's 'Cantus Arcticus, Op. 61' en Jean Sibelius' 'Tweede Symfonie' op het programma. Daniil Trifonov is de solist in Schumanns 'Pianoconcert, Op. 54'.
nl
12:27
Saint-Saëns - Symfonie Nr. 3, Op. 78
Conrad van Alphen dirigeert Sinfonia Rotterdam in een uitvoering van Camille Saint-Saëns' (1835-1921) Symfonie Nr. 3, Op. 78. Solist Geert Bierling bespeelt het orgel van concertzaal De Doelen. Opgenomen op 20 oktober 2018 te Rotterdam.
nl
13:03
De Falla - El sombrero de tres picos - Suite Nr. 2
De Berliner Philharmoniker, onder leiding van Gustavo Dudamel, betreedt samen met mezzosopraan Elīna Garanča het podium tijdens het nieuwsjaarsconcert van 2010. Op het concertprogramma staan enkele werken van Franse componisten.
nl
13:16
Berg - Lulu Suite for soprano and orchestra
Claudio Abbado leidde in 2010 het Símon Bolívar Youth Orchestra ter gelegenheid van het Lucerne Paasfestival 2010. Solist is de getalenteerde Oostenrijkse sopraan Anna Prohaska. Op het programma staan stukken van Prokofjev, Berg en Mozart.
nl
13:47
Segatta - Suite Necromantica
Cellist Nicola Segatta voert zijn eigen compositie 'Suite Necromantica' uit, geschreven in 2020 op een cello die hij zelf heeft gebouwd. Segatta is een Italiaanse hedendaagse componist en musicus.
nl
14:00
De zussen Berthollet in Théâtre des Champs-Élysées
De Frans-Zwitserse violiste en celliste Camille Berthollet en haar zus, pianiste en altvioliste Julie, spelen de mooiste stukken van hun albums en onuitgegeven albums.
nl
15:36
Brahms - Symfonie nr. 1 in c-mineur, Op. 68
Les Dissonances voeren 'Symfonie Nr. 1 in C-klein, Op. 68' van Johannes Brahms uit.
nl
16:23
Delibes: Coppelia
Deze hedendaagse, uptempo versie wordt uitgevoerd door het ballet van de Opéra National de Bordeaux en is opgenomen in het Teatro La Fenice te Venetië in 2010. De choreografie is van Charles Jude.
nl
17:57
The Divan Orchestra From the Alhambra
Daniel Barenboim dirigeert het bijzondere West-Eastern Divan Orchestra in een uitvoering van onder andere Beethovens 'Leonore Overture Nr. 3' en Bottesini's 'Fantasie op een thema van Rossini'. Kyril Zlotnikov en Nabil Shehata zijn de solisten.
nl
19:40
Heitor Villa-Lobos: Muziek voor Cello en Piano II
In deze zesdelige documentaire over het leven en het werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos, neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl
20:07
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonieën en pianoconcert nr. 4
Iván Fischer dirigeert zijn Budapest Festival Orchestra in een concertprogramma gewijd aan de muziek van Ludwig van Beethoven. Het programma begint met de Symfonie nr. 1 in C groot, op. 21 en Beethovens Pianoconcert nr. 4 in G groot, op. 58.
nl
22:16
Glass: Concert voor twee piano's
Als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de beroemde componist Philip Glass, brengen de Franse pianisten Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass' Concerto for Two Pianos met het Orchestre de Paris.
nl
22:44
Villa-Lobos: Strijkkwartetten
Quarteto Radamés Gnattali speelt strijkkwartet nr. 2 van Villa Lobos in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Dit ensemble werd opgericht in 2006 en is zeer actief in de muziekeducatie.
nl
23:10
Escaich - Drie Motetten
Festival de Rocamadour is gewijd aan muziek uit de klassieke, barokke en romantische periode.
nl
23:24
Liszt - 3 delen uit Années de pèlerinage
Deze compositie van Franz Liszt is afkomstig uit zijn tweede set van Années de pèlerinage en bestaat net zoals de eerste en derde set uit werken die geïnspireerd zijn door de reizen die de componist met zijn minnares Marie d'Agoult maakte.
nl
23:44
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

TV-vodič - torek, 14. 05. 2024

00:00
Puccini - La bohème
In 2012 bracht de Noorse operaregisseur Stefan Herheim Giacomo Puccini's opera La Bohème naar het podium van de Noorse Nationale Opera in Oslo. De Noorse dirigent Eivind Gullberg Jensen leidt het orkest en het koor van de Nationale Opera Oslo.
nl
02:02
Jerusalem International Chamber Music Festival
Dit internationaal geprezen evenement werd in 2008 in Israël opgenomen. Muzikanten van over de hele wereld stonden voor het eerst op het podium om grote componisten als Mozart en Schumann ten gehore te brengen.
nl
04:32
Dolce tormento: 17e-eeuws Italië
In 2018 creëerden dirigent Emiliano Gonzalez Toro en Mathilde Etienne Ensemble I Gemelli, gespecialiseerd in zeventiende-eeuwse Italiaanse vocale muziek. Van Claudio Monterverdi tot Francesco Cavalli, via Giovanni Felice Sances.
nl
05:44
Liszt Pianoconcours
Het Internationaal Franz Liszt Pianoconcours wordt gehouden in Utrecht, Nederland. Het vond voor het eerst plaats in 1986, honderd jaar na de dood van Franz Liszt.
nl
06:00
Beethoven - Vioolconcert, Opus 61
Bernard Haitink dirigeert de Berliner Philharmoniker op het Paasfestival in Baden Baden 2015. Op het programma staan onder meer de 6e symfonie van Beethoven en het Vioolconcert, Op. 61. Isabelle Faust is de bekroonde soliste van dit concert.
nl
06:53
J. S. Bach - Aria's, solo's en duetten
Bariton Matthias Goerne werkt samen met violist Vilde Frang, cellist Nicolas Altstaedt, fluitist Stathis Karapanos en klavecinist Michaela Hasselt in dit programma met muziek van J. S. Bach. Hij zingt diverse baritonaria's.
nl
07:51
Rossini: Petite messe solennelle
Riccardo Chailly dirigeert het Gewandhausorchester Leipzig, Gewandhauschor en Chor der Oper Leipzig in de uitvoering van Rossini's 'Petitie Messe Solennelle'. De solisten zijn Alexandrina Pendatchanska, Manuela Custer, Stefano Secco en Mirco Palazzi.
nl
09:19
CMIM Piano 2021
Dmitry Sin voert de Toccata van JS Bach in E mineur en Robert Schumanns Pianosonate nr. 3, Op 14 uit tijdens de halve finales van de 2021 Piano Edition van het Concours musical international de Montréal.
nl
10:01
Liszt's 1st Piano Concerto & Mahler's 7th Symphony
Een sprankelende uitvoering van Franz Liszts Pianoconcert nr. 1 in Es majeur door pianovirtuoos Rus Daniil Trifonov, met Kent Nagano die het Israel Philharmonic Orchestra dirigeert.
nl
11:30
Brahms - Drie vioolsonates, Op. 78, 100 & 108
De Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese pianiste Yuja Wang bundelen de krachten en spelen Johannes Brahms' vioolsonates. Op het programma staan Brahms' 'Regensonate, Op. 78', 'Thunersonate, Op. 100' en de 'Laatste Vioolsonate, Op. 108'.
nl
12:52
Discovering Masterpieces
Van Beethovens compositie 'Symfonie nr. 5' staat hier centraal. Musicoloog Armin Koch analyseert het werk, terwijl Beethoven-expert Wulf Konold de variaties op het noodlotsmotief aan de piano toelicht en andere aspecten van dit werk illustreert.
nl
13:20
Liszt - Totentanz S.525
Dina Ivanova voert Listzts 'Totentanz (S525)', Schubert/Listzs 'Auf dem wasser zu singen (S558/2)' en 'Erlkönig (S558/4)' uit. Opgenomen tijdens de Solo Finals van de Elfde International Franz Liszt Piano Competition.
nl
13:34
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Couperin - Troisième Livre: Een nieuwe weg
Met zijn derde klavecimbelboek onthulde Couperin zijn unieke stem. Deze legendarische publicatie bevat enkele van de meest opmerkelijke voorbeelden van het barokke klavierrepertoire.
nl
14:56
Ode aan de Franse romantiek in Venetië
Salon Romantique à Venise brengt een eerbetoon aan het werk van de Palazzetto Bru Zane Foundation. Deze wil bijdragen aan de herwaardering van vaak over het hoofd gezien Frans muzikaal erfgoed van de tijd van Lodewijk XVI in de late achttiende eeuw.
nl
16:00
Jaap van Zweden dirigeert Symphonie Fantastique
De ontmoeting tussen de Franse componist Hector Berlioz en de beeldschone actrice Harriet Smithson inspireerde tot een van Berlioz' beroemdste werken. Nadat hij haar in een toneelstuk van Shakespeare had gezien, werd hij smoorverliefd op haar.
nl
17:17
House of Dreams
Verkenning van de ontmoeting van barokke kunst en muziek, met het Tafelmusik Baroque Orchestra. Prachtige werken van Bach, Händel, Vivaldi, Purcell en Marais worden gespeeld tegen een achtergrond van schilderijen van Vermeer, Canaletto en Watteau.
nl
18:48
Franck - Sonate voor viool en piano
Uitvoering van een sonate voor viool en piano van de Franse componist César Franck.
nl
19:18
Bach - Partita nr. 2 (BWV 1004)
De Duitse violist Isabelle Faust speelt twee van J.S. Bachs werken voor viool solo: de Partita nr. 2 in d-klein, en de Sonate nr. 3 in C-groot. Beide werken behoren tot de beroemde collectie Sonates en Partita's voor viool solo.
nl
19:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Mexicaans Concert - Deel I
Sopraan Anabel de la Mora wordt bijgestaan door het Orquesta Sinfonica de Minería onder leiding van Raúl Delgado in de Academia de Música del Palacio de Miner. Het concertprogramma staat in het teken van Mexicaanse componisten.
nl
21:10
The Pianists Keys
Een documentaire over twee jonge pianisten op de Internationale Piano Academie van dit jaar in Engadin.
nl
21:52
Berlioz : Symphonie fantastique, op. 14
Dirigent Eduard Topchjan voert het Armeens Nationaal Filharmonisch Orkest aan in een uitvoering van Hector Berlioz' 'Symphonie fantastique, Op. 14'. Deze opname uit 2021 werd gemaakt in Concertzaal Aram Chatsjatoerjan in Jerevan, Armenië.
nl
22:51
GayBird Leung & Zephyr Quartet
Het Zephyr Quartet voert GayBird Leungs compositie 'Music in Anticlockwise' uit. Sinds 1996 is Leung in zijn ontdekkingstocht op zoek naar nieuwe formats binnen de uitvoering van elektronische muziek om de luistervaring van zijn publiek te vergroten.
nl