FilmBox Extra

FilmBox Extra

Užite si exkluzívne televízne premiéry filmov slávnych hollywoodskych štúdií v HD kvalite. Kanál pre náročných divákov s vynikajúcou kvalitou obrazu a zvuku.

Slovakia

Przewodnik - czwartek, 30.05.2024

01:55
Odklad
Osmnáctiletý Ben Sweet přichází roku 1968 na univerzitu v Berkeley, aby zde studoval účetnictví a vyhnul se tak vojně. Tím začíná jeho odysea světem sexu, drog, rokenrolu a politického aktivismu. Benův dosavadní život se tím otřese v základech. Čeká jej cesta za sebepoznáním tak vzdálená životu jeho otce, Sye Sweeta. Snímek se zaměřuje na skupinu mladých lidí protestujících proti válce ve Vietnamu.
sk
03:20
Precious
Šestnáctiletá obézní Afroameričanka Claireece "Precious"" Jones (Gabourey Sidibe) žije krutým životem. Nejen, že hlavní hrdinku psychicky týrá a ponižuje její matka (Mo'Nique), ale navíc čeká již druhé dítě se svým nepřítomným otcem. Oporou jí není ani okolní svět a školou prochází s dobrými známkami, aniž by si kdokoliv všiml, že neumí číst ani psát. Precious je někdy na dně, ale nikdy se nevzdává. Pod hrozbou vyloučení ze školy přijímá nabídku přestupu do alternativní školy. I když nezná význam slova alternativní, instinkt jí napovídá, že je to příležitost, na kterou čekala. Zde potkává trpělivou učitelku, paní Rainovou (Paula Patton). Precious nastupuje na novou cestu, která ji vyvede z temnoty, bolesti a bezmocnosti k lásce a svobodnému rozhodování.
sk
05:05
Pause
nedefinované
sk
05:25
Deset pravidel jak se zamilovat
Sukničkářský otec učí neohrabaného syna desatero svádění: deset zaručených pravidel, jak získat lásku kterékoli ženy. Výsledky ale nedopadnou podle očekávání.
sk
07:00
Heidi, děvčátko z hor
Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostném hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký..
sk
08:50
Křehkost
O Francouzku, která už tři roky truchlí nad smrtí svého muže, se uchází její švédský kolega.
sk
10:35
Starostka Dortíková
Pracovitá cukrářka se nedopatřením stane starostkou malého městečka zatíženého dluhem. Pilná žena postrádá odpovídající vzdělání a zkušenosti, a tak se ve snaze vyřešit místní problémy spolehne pouze na svůj selský rozum.
sk
12:00
Deník lásky
Sleduje vztah mezi kritikem klasické hudby a hvězdou country po nočním románku, ze kterého vznikne neplánované těhotenství.
sk
13:30
Trattoria
Vtipná a hřejivá dramatická komedie se odehrává ve vzrušujícím prostředí kulinářské scény v San Franciscu a sleduje osudy Sala Sartiniho, workoholického kuchaře, který se musí pokusit obnovit svou vášeň pro vaření i lásku a napravit pošramocené vztahy se svým synem dříve, než zase všechno ztratí.
sk
14:50
Nestanu se tvojí ženou
Jistá matka se zamiluje do mladšího muže a její dcera prožívá první milostné vzplanutí. Matka příroda si pohrává s jejich osudy.
sk
16:25
Skoro přátelé
Vynikající šéfkuchař Charlie přišel o motivaci. Neví si rady se životem, ale jedno ví jistě. Rád by se více sblížil s Amber. Sice je v porovnání s jejím přítelem zcela nepřitažlivý, ale kamarád mu vysvětlí, že když něco doopravdy chceme, cestu si vždy najdeme.
sk
18:05
Krádež legendy
Gram Parsons byl jedním z nejvlivnějších hudebníků své doby. Hudební génius, který znal Elvise, byl na turné s Rolling Stones a roku 1973 se smrtelně předávkoval morfiem a tequilou. A právě jeho smrtí snímek začíná. Příběh vycházející z folkloru, příběh o přátelství, cti a dobrodružství. Příběh tak mimořádný, že kdyby se nestal, nikdo by mu neuvěřil. Dva muži, pohřební auto, mrtvá rocková hvězda, pět galonu benzínu a slib. Manažer Phil Kaufman totiž kdysi Parsonsovi slíbil, že po jeho smrti odveze jeho tělo do milované pouště Joshua Tree National Monument v jihovýchodní Kalifornii, kde trávil celé týdny, a tam mu uspořádá kremaci. Phil tedy jeho tělo ukradne z mezinárodního letiště v Los Angeles, aby slib splnil, jelikož Parsonsova rodina podobný obřad odmítla. (oficiální text distributora)
sk
19:30
Sladké letní víno
Film se nese v podobném duchu jako film Pod toskánským sluncem. James (Ethan Peck) dá v práci výpověď a konečně jde za svým snem. Jedna skvělá hra ho přiměje, aby se vydal na cestu sebepoznání, která ho přivede do Španělska. Tam se James seznámí s krásnou Veronikou (Elsa Pataky) a také s dramatikem, který změnil jeho život. James se brzy zaplete do sítě touhy, lásky a zklamané důvěry.
sk
21:00
Špatný krok
Čtyři mladíci se pustí do riskantní investice, kvůli níž budou mít potíže s mafií.
sk
22:35
Rozhovory s Tedem
Odhalení zvláštního a komplikvané vztahu, který se vytvořil mezi analytikem FBI Billem Hagmaierem a sériovým vrahem Bundym během jeho posledních let v cele smrti.
sk

Przewodnik - piątek, 31.05.2024

00:15
Probuzení
Když se konvencím vzdorující slečna Carys Reitman ocitá na dně, udělá to, co by udělala každá emocionálně vypjatá moderní dívka - chodí na pohřby cizích lidí. Na jednom takovém osudovém pohřbu se nečekaně potká s Tylerem, který oplakává svou zesnulou snoubenku. Navzdory varováním svého nejlepšího kamaráda, pracovníka pohřební služby Shanea a své spolubydlící Lily, se zdá, že se Carys poprvé v životě s někým doopravdy sblížila. V touze po odpovědích na otázky ohledně své minulosti se vydá za svojí matkou, se kterou se už jinak skoro nestýká - a začíná pomalu zjišťovat, že ve vztahu s Tylerem riskuje víc, než jen zlomené srdce...
sk
01:50
Vražda v mé rodině
Jana Alexander, atraktivní a sportovně založená žena ze San Francisca, si užívá spokojeného života v Pacific Heights s Tomem O'Donnellem. Tom je krásný a charismatický muž, kterého miluje. Janin idylický život je otřesen po té, co je její milovaná teta Gertruda McCabe v San Jose brutálně zavražděna. Její žal se obrátí v noční můru, když ji vynikající policejní detektiv Jack Morris přesvědčí, že vrahem je její milovaný přítel. Jana se vydá na epickou pouť, aby vypátrala a usvědčila lstivého a vynalézavého O'Donnella. Svou vychytralostí a houževnatostí udivuje Jana policii i státní zástupce. Nakonec je Tom O'Donnell díky nepřímým důkazů shromážděným od Jany Alexander a Jacka Morrise usvědčen z vraždy prvního stupně.
sk
03:20
Mezi dimenzemi
Muž, který se zjevil ve fontáně v jednom z parků Ho Či Minova města ztratil paměť. Svou identitu a minulost skládá jako mozaiku během své cesty městem, kdy se mu zjevují záhadné bytosti.
sk
04:55
Pause
nedefinované
sk
04:56
Tunel do Číny
Desetiletá Harriet žije se starší sestrou a matkou alkoholičkou kdesi na venkově. Vedou zde motel. Harriet je očividně jiná než děti v jejím okolí. Svůj dokonalý svět si nosí v hlavě. Jednoho dne se setká s Rickym. Ten je sice dospělý, ale duševně zaostalý. Stanou se z nich kamarádi. Rickyho by ovšem jeho matka ráda umístila do ústavu.
sk
06:35
Asterix a Olympijské hry
Asterix a Obelix jsou zpět! A tentokrát vás čeká příběh plný sportovního zápolení mezi Galy a jejich soupeři z celého světa. A při tom všem se odvážný mladý Gal Alafolix vášnivě zamiluje do řeské princezny Iriny. Spolu s Asterixem a Obelixem a za pomoci jejich čarovného elixíru se vydá do Řecka s cílem vyhrát nejen Olympijské hry, ale i srdce princezny Iriny. Střetává se tu však se zlomyslným Brutem, synem Césara, a jeho týmem, který je, zdá se, silným soupeřem. Jak je všeobecně známo, čarovné elixíry jsou na Olympijských hrách zakázané, ale Asterix už má plán, jak opět zvítězit.
sk
08:30
Fame: Cesta za slávou
Remake slavného filmu z roku 1980. FAME (Sláva) představuje talentovanou skupinu zpěváků, tanečníků, herců i umělců během čtyř let na střední škole hereckých umění, kde se scházejí studenti z veškerých společenských postavení a mají tak šanci prožít své sny a dosáhnout skutečné a trvalé slávy... která přichází jen s talentem, oddaností a tvrdou prací.
sk
10:15
Leonie
Oceňovaný režisér Hisako Matsui přichází se snímkem, který sleduje pravdivý životní příběh Leonie Gilmour - americké novinářky, která se na začátku 20. století zamilovala do slavného japonského básníka a společně s ním přivedla na svět Isamu Noguchiho, světově uznáváného sochaře a architekta. Rozmáchlý snímek byl natáčen v lokacích v Japonsku i USA za účasti mezinárodního štábu s cílem představit publiku úplný životní příběh americké ženy, která dala život géniovi zrozenému ze dvou úplně odlišných světů.
sk
11:55
Strážce majáku
Píše se rok 1921 a Seth Atkins (Oscarem oceněný Richard Dreyfuss) pracuje jako správce majáku na opuštěné pláži Cape Cod. Sethův asistent náhle skončí, protože není nadále schopný snášet jeho hrozný postoj a nenávist vůči ženám. O provoz majáku se Seth musí starat sám až do chvíle, kdy je na břeh vyplaven záhadný urostlý muž, který se chce stát jeho asistentem. Sdělí si své příhody z minulosti, čímž se vysvětlí jejich nenávist vůči ženám. Je to nedlouho před tím, než se oba muži musí potýkat s krásnou Ruth Graham (Mamie Gummer) a její hospodyní paní Bascom (na Zlatý glóbus nominovaná Blythe Danner), které se na léto přestěhují do nedaleké chaty.
sk
13:30
Coco Chanel
Vedle perfektně ustlané postele v sirotčinci tiše stojí křehká desetiletá dívenka s hustými černými vlasy. Gabrielle Channel, známá jako Coco, žila mnoha životy. Sledujte její životní příběh od úplných začátků až po období slávy a oslepujících světel Paříže.
sk
15:20
VIY: Tajemství dračí pečeti
Neuvěřitelné příběhy, kouzla, skvělé herecké obsazení. Anglický kartograf dostává od cara zakázku - namalovat mapu Dálného Východu Ruska. Během dlouhé cesty plné úžasných zážitků se dostává až do Číny. Během putování se setkává s mistry bojových umění, čínskými princeznami, Dračím králem a objevuje záhady dračí pečeti.
sk
17:20
Bernie
Bernie je černá komedie o vztahu vyjukaného, ale oblíbeného asistenta ředitele pohřebního ústavu (Jack Black) a nejelegantnější dámy (Shirley MacLaine) z celého městečka na východě Texasu. Snímek, který natočil režisér Richard Linklater (Škola ro(c)ku), je natočen na motivy článku, který vyšel v roce 1998 v časopisu Texas Monthly a který pojednává o životě Bernieho Tiedeho, který svou štědrostí pomohl přeměnit město Carthage k lepšímu a který byl pak, k nelibosti obyvatel Carthagea, zatčen za spáchání vážného zločinu.
sk
19:00
Paříž 36
Pigoil, stárnoucí inspicient pařížského kabaretu Chansonia, je obviněn z vraždy. V jeho dlouhé zpovědi zavítáme až do roku 1935, kdy odhalí nevěru své ženy a místní gangster Galapiat zavře kabaret. Během následujících několika měsíců přijde Pigoil o opatrovnictví svého milovaného syna Jo-Ja a musí si hledat jinou práci. Spolu s několika kamarády se rozhodně znovu rozjet kabaret Chansonia - a dokonce i jindy nevlídný Galapiat je tentokrát plánu nakloněn. Hvězdou jejich show se stane Douce, mladá dívka ze severofrancouzského Lille, po které začne Galapiat toužit. Ona se však zamiluje do Miloua, místního socialisty. V Pigoilově životě, zdá se, začínají být světlé momenty v převaze - ale co si počít s Jo-Jem a jak se to má vlastně s onou vraždou?
sk
21:00
Krvavá Volba
Obhájce hájí před soudem důstojníka, který dal svým vojákům příkaz střílet na civilisty, když ti vtrhli na velvyslanectví USA v jedné zemi třetího světa.
sk