dk4

dk4

Her på dk4 får du alt det, som du ellers mangler på dit tv – for dk4 er vedkommende tv, hvor over 95 % af alle programmerne er danske. Her finder du madprogrammer med fx Mik Schack. Du finder rejseprogrammer, fiskeprogrammer og jagtprogrammer. Vi har flere aktuelle politiske programmer – både med folketingspolitikere og om EU. Det er også her, du kan se musikprogrammer med landets bedste kunstnere, og programmer om litteratur, samtaleprogrammer om Kierkegaard, om børneopdragelse og programmer om arkæologi. Ligesom det er her på dk4, du oplever alle de bedste schlagerkunstnere fra nær og fjern, dansktoppen, lokalt tv - samt en hel del mere. dk4 er kort sagt vedkommende tv, hvor mindst 95 % af programmerne er danske. dk4 er landsdækkende og når ud til cirka 2 millioner danske husstande. Det betyder at dk4 har en af landets største udbredelser. Vi er med andre ord hele Danmarks danske tv-kanal.

Denmark

Programm-Guide - Méindeg, 20.05.2024

00:25
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. I andet afsnit af Ulrik og Askes jagtroadtrip i New Zealand fortsætter vi ufortrødent, hvor vi slap i afsnit 1. Ulrik og Aske er stadig på hjortejagt i den new zealandske regnskov. Men der er også grænser for, hvor meget andet tilfældigt forbipasserende vildt man kan vende det blinde øje til. Og så er der tv-køkken lige fra den new zealandske jungle.
da
dk4
01:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
01:50
What2Watch Backstage
Mikkel Munch-Fals er aktuel med den 2. sæson af den populære DR-serie "Orkestret". Her er han ikke bleg for at dyrke de mindre accepterede sider af den menneskelige natur. Mikkel Munch-Fals er uddannet cand.mag. i filmvidenskab på Københavns Universitet og har som en af de få i dansk kulturliv både søgt filmstøtte, uddelt filmstøtte og anmeldt danske film. Det handler det bl.a. om, når Mikkel Munch-Fals er gæst hos Ann Lind Andersen, i denne udgave af What2Watch Backstage.
da
dk4
02:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Allan Søgaard-Andersen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for SF. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:00
Lokalt kvarter
Selskabet for Kirkelig Kunst, der blev stiftet i 1927, rådgiver landets kirker om anskaffelser og vedligeholdelse af især kirkernes tekstiler. Selskabet har egen systue i København, hvor håndarbejde og især broderi udføres på højeste niveau. Guldtråd, silke, hør og uld er alle materialer som systuen håndterer rutinemæssigt. Bliv klogere på Selskabet for Kirkelig Kunsts arbejde -" og hør bl.a., hvordan det er at købe 1 km stramaj, når man skal bruge 25 meter, hvordan man klipper i et stykke stof til 100.000 kroner, og hvorfor hør bliver hvidere og hvidere for hver vask, mens bomuld bliver mere og mere gråt. Medvirkende: Brodøse Lizzi Damgaard.
da
dk4
03:40
Dyder og laster i dagens Danmark
Misundelse, invidia, er den 2. af de syv dødssynder. Misundelse er ikke at unde den anden dét, han eller hun har. Pia Søltoft taler med udlandsredaktør og forfatter Anna Libak om, hvordan vi ser på misundelse i dag og vurderer, om det stadig giver mening at beskæftige sig med den 2. dødssynd. De fleste kender udtrykkene "at blive syg af misundelse" eller "at være grøn af misundelse", der fint indfanger sindsstemningen hos den misundelige. Udtrykkene stammer fra den romerske læge Galen, som mente, at et menneske havde fire temperamenter, der var bestemt af de fire legemsvæsker: blod, galde, slim og vand. Var der en ubalance mellem væskerne blev man syg. Han mente, at misundelsen opstod, når man havde for meget af den grøngule galde - deraf udtrykket grøn af misundelse. Det er selvfølgelig ikke sandt, at det hænger sådan sammen, men vi benytter stadig udtrykket grøn af misundelse – og misundelsen lever også i bedste velgående.
da
dk4
04:10
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:30
Bog og forfatter med Bo Tao Michaëlis og Erik Svendsen
Hvad vil det sige at være intellektuel? Det er ikke en beskyttet titel eller et erhverv. Erik Svendsens bog "De intellektuelle" giver et indblik i den historiske udvikling af begrebet "den intellektuelle" og den betydning, man tillægger personen. Erik Svendsen er gæst i denne udgave af "Bog og forfatter", hvor han taler med Bo Tao Michaëlis om, hvad det indebærer at være intellektuel, og hvorfor det er et emne, der er værd at skrive en hel bog om.
da
dk4
05:00
Erindringsbio
Film 1: Et par ord om Danmark (Henning Nystad, 1962): 'Et par ord om Danmark' er et lille portræt af vores land -" en kort og uhøjtidelig præsentation af Danmark og danskerne. Helge Kjærulff-Schmidt guider os gennem landet fra det brusende Vesterhav til Københavns pulserende gader. Vi ser hverdagslivet i landbrug og industri og danskernes interesse for både sport og kunst. Film 2: Hvad skal jeg være? (Theodor Christensen, 1955): Her får vi historien om Søren på 15 år, der drømmer om at blive maskinist. Hans forældre forventer derimod, at han tager en studentereksamen. Filmen er en oplysningsfilm om, hvor vigtig erhvervsvejledning er. Her medvirker folkekære skuespillere som Bodil Udsen og Holger Juul Hansen.
da
dk4
05:30
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
06:10
film:syn
I næste udgave af film:syn skal vi besøge Kong Orange. De skaber fortællinger i blandt andet computerspil, som også gør brug af gammeldags håndværk med fysiske dukker. Vi skal også blive klogere på hvordan man skaber universer på film, tv og i spil.
da
dk4
06:40
Hundens verden
I dette afsnit af "Hundens Verden" handler det om store hunde. De mellemstore, men også de kæmpestore vuffere. Helle åbner sin gård op, og får besøg af en masse forskellige gæster, som ved en hel del om disse blide kæmper. Så står du og overvejer at købe en stor hund, eller har du allerede én, jamen så se med i dette afsnit af "Hundens Verden", og bliv meget klogere på, hvordan de er at leve med i hverdagen og hvilke ting, man bør vide inden man tager den endelige beslutning.
da
dk4
07:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Nana Højlund på de mange spørgsmål. Hun er kandidat for Enhedslisten. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
Til fods i naturen
Havreballeskoven er en skov, som så at sige ligger midt i byen -" midt i Aarhus, kun 1 km fra Hovedbanegården. Midt i skoven står Skovguden Pan, og historien -" eller myten om denne Pan -" er én af de mange historier, som Torben Gang fortæller, på en lille vandretur gennem skoven. Det er også en skov, hvor en af de første naturstier blev anlagt allerede i 1929 af lektor ved Marselisborg Gymnasium, Aksel Edvard Skjøt-Pedersen. På vores tur rundt viser Torben os et flergrenet lindetræ, som har en historie tilbage til Skjøt-Petersens tid -" ligesom han husker, hvordan Skjøt-Pedersen fik et stykke skov til at ligne en bomuldsmark. Og Torben fortæller om den fantastiske flora, der er i skovbunden. Vi skal høre om dengang, der var en planteskole her -" og om et træ, som han kalder "naturens monument" og mange andre små underfundige historier.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
09:30
Hjortejagt i Ungarn
Al jagt er jo spændende, og selvom vi forandrer os som mennesker gennem livet, så er der i jagten visse konstanter, som ikke er i bevægelse. En af dem er brunstjagten på det store hjortevildt, som altid har været omgivet af mytiske fortællinger og intense oplevelser – som fortsætter i denne udgave af Jagtmagasinet, der foregår i de sidste uger af oktober i Ungarn.
da
dk4
10:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden -" og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave". "KulturHave" produceres i samarbejde med HAVE Kommunikation & PR.
da
dk4
10:50
Makeup-skolen
I dette program skal det handle om "komplementærfarver", som er noget af det, der virkelig kan løfte en makeup -" specielt når det kommer til foundation, øjenmakeup og rouge. Når man arbejder med komplementærfarver, går man imod sin egne farver -" dvs. har man en rødlig hud skal man vælge blålig foundation osv., da komplementærfarver skaber energi. God fornøjelse! Kenneth Adelhardt formår at "se" og underbygge kvinders skønhed. Efter mere end 20 år i skønhedsbranchen kender han alle tricks og smutveje til et godt udseende. Ikke kun den slags udsende man ser i ugebladene, selvom det kan han sagtens -" næ han kan underbygge den skønhed, som alle bærer, han kan understrege de fortrin, man har. Kenneth er uddannet i Milano, Paris og Amsterdam, han blev headhuntet af Dior og styrer nemt photo shots, shows og alt det andet high fashion. Noget andet han elsker er at undervise og, hvis man er heldig, kan man møde ham rundt om i landet i butikker og ved events. For det er via undervisningen, at man virkelig kan gøre en forskel for folk. For ham er hemmeligheden ved en god makeup teknikkerne, og heldigvis deler han gerne ud af sin viden. I dk4´s serie Makeup-skolen viser Kenneth Adelhardt forskellige teknikker til, hvordan du kan blive den bedste udgave af dig selv. Formålet er ikke, at du skal blive ekspert i de nyeste trends, men derimod at du skal få nogle teknikker, der giver dig mulighed for at understrege og underbygge din personlighed. Modellen hedder Andrea Smed, og nok er hun ung og smuk af natur, Kenneth Adelhardt understreger dog kraftigt, at teknikken er ligeså velegnet til en mere voksen hud, så hold jer ikke tilbage.
da
dk4
11:05
Schlagertoppen
Fra sneklædte alper til grønne skove og solrige sandstrande -" "Schlagertoppen" præsenterer det bedste af det bedste fra schlager-musikkens vidunderlige verden. I "Schlagertoppen" har du mulighed for at stemme, og dermed bestemme, hvem der går videre i Schlagertoppens top 5-liste. Genießen!
da
dk4
11:40
Den Skaldede Koks Nordjylland
Denne gang er den rene, rå friskhed på menuen, når Olsen inviterer på en omgang rørt tatar til forret, en helstegt rødspætte til hovedret og bær med fløde og nødder til dessert.
da
dk4
12:05
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-specialister i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne John Iversen, selvstændig rådgiver og tidligere medlem af Europa-Parlamentet, og Karin Liltorp, der er kandidat til EP-valget for Moderaterne. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
12:50
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
13:20
Hotel Aahøj
Nogle gange kan en enkelt sætning ændre ens liv, når den bliver hørt af rette vedkommende. Det kan også være en vedholdende idé -" en af de ideer, der bliver ved med at poppe op, indtil man til sidst må prøve at se om den mon er så fantastisk. Når begge ting sker, må man handle på det. Få historien om "Hotel Aahøj – I hjertet af Sæby"
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
2023
da
dk4
14:30
Historien om Sofiebadet
Sofiebadet, som åbnede dørene første gang i 1909 i København, har gennem årene gennemgået en udvikling fra at være et sted, hvor den almindelige befolkning kunne få adgang til rent vand og renlighed, til i dag at være et luksuriøst og eksklusivt sted for wellness og afslapning. I denne udsendelse dykker vi ned i Sofiebadets historie. Vi tager dig med på en rejse tilbage til 1900-tallets Christianshavn, hvor fattigdom og slum prægede området, og en offentlig badeanstalt var nødvendig. Vi ser på, hvordan lokale ildsjæle i slut 90'erne var med til at frede badeanstalten og renovere det til det smukke sted, man stadig kan besøge i dag. Sofiebadets udvikling fra 1909 til nu afspejler en kombination af historie, tradition og innovation, der gør det til en levende del af Københavns kulturarv.
da
dk4
15:00
Gensyn på dk4
Oversvømmelser har altid truet livet i Tøndermarsken, og kan betyde død og ødelæggelse for den befolkning, der bor i området. I programmet hører vi om, hvordan det er at bo i marsken og leve med denne trussel, og en marskbonde fortæller indlevende om, hvordan det var at bo i marsken før de nye og mere sikre diger – og om at måtte reparere de gamle diger om natten i stormvejr. En naturguide fortæller desuden om hvordan livet bag digerne har udviklet sig igennem tiderne. Både marskkultur og fugleliv i området har nemlig udviklet sig til noget ganske særligt, og hvis man i dag bevæger sig omkring i området, møder man et enestående natur- og fugleliv. Programmet er optaget i 2004. Digerne har de seneste år været udfordret flere gange, så de dramatiske fortællinger er blevet flere, men derfor holder de gamle historier stadig.
da
dk4
15:30
Lokalt kvarter
Nogle synes det er svært at vedligeholde gamle huse, men hvis man ved hvordan og hvilke materialer man skal bruge, er det faktisk ikke sværere end ved alle andre huse. Og en stor fordel ved de gamle huse er, at de har en meget længere levetid, end de nye huse, vi bygger i dag. Det gør renoveringer langt mere bæredygtige end nybyggeri. Vi følger her en meget gennemgribende renovering af et 300 år gammelt bindingsværkshus på Christianshavn. Det blev oprindelig bygget til en sejlmager, og det var på nippet til at bliver revet ned i 1980'erne. Men det står stadig, og efter renoveringen formentlig i mange år frem, hvor det vil huse tre lejelejligheder. Kun en kvart procent af husene i Danmark er fredede, men for dem gælder særlige regler. For eksempel er ejeren forpligtet til at vedligeholde dem, og man må ikke foretage ændringer på dem uden at få tilladelse fra Slots- og kulturstyrelsen. Til gengæld er man fritaget for at betale grundskyld for husene.
da
dk4
16:05
Hjemme hos
Siden han var ganske lille, har han vidst, hvad han ville – når alle andre børn ville være brandmænd, politimænd eller lignende, så ville han gå musikkens vej – men det var ikke nok, han ville skabe sin helt egen sound. Derfor har nøgleordet for Klaus været frihed. Frihed til at gå egne veje – gerne mod strømmen – frihed til selv at vælge – til at lave egne fortolkninger af klassiske værker og til at komponere og udgive egen musik. Vi møder Klaus Schønning i privatvillaen lidt nord for København. Her lever han og hustruen Trine på 28. år – her er deres 3 sønner vokset op – her har han sit hjemmestudie – og her har han komponeret, arrangeret og indspillet utallige stykker instrumental musik – musik der er et unikt miks mellem den elektroniske lyd og mange forskellige akustiske instrumenter. Klaus har et mål med musikken – den skal være tilgængelig, og den skal have et universelt udtryk, altså kunne forstås af alle, overalt og til enhver tid. Efter udgivelsen af sin første LP i 1979, blev han af musikanmeldere sammenlignet med Jean-Michel Jarre – men det genkender han ikke – han er helt sin egen.
da
dk4
17:20
Koncert med André Rieu
Her er André Rieu, om end, endnu mere oplagt end sædvanligt, når hans kontakt med publikum og hans smittende begejstring går op i en højere enhed. I koncerten medvirker "The Platinum Tenors", Carmen Monarcha, Donij van Doorn, Mirusia Louwerse m.fl.
da
dk4
19:30
Bingo & Boblere
2021
da
dk4
21:05
Campingmagasinet
Foråret er endelig ved at være rigtig over os, og i maj måneds udgave af "Campingmagasinet" byder vi på inspiration til gode oplevelser på campingturen, både i Danmark og i det nordlige Tyskland. Derudover kigger vi også nærmere på nogle af de seneste campingnyheder inden for både campingvogne og autocampere, samt tilbehør til ferieturen. Som altid tester vi også en bil som campingtrækker og denne gang er det en KIA Seed med en 1,5 l benzinmotor.
da
dk4
21:35
Anne-Vibeke rejser
En rejse behøver ikke altid være til fjerne destinationer eller gå til udlandet, og med det in mente rejser Anne-Vibeke til København. Hele rejsen rundt i Danmarks smukke hovedstad foregår som udgangspunkt med autocamper mest af alt for at vise, at campingferie ikke altid behøver at foregå ude i naturen, men også fordi København er perfekt til en hel ferie, men også en forlænget weekend eller en ekstra lille campingtur ude for højsæsonen. Ja, mulighederne er mange i vores smukke hovedstad. Autocamperferie kombineret med fx oplevelserne ved Københavns havn og kanaler kombinerer storbyferie med det maritime og ikke mindst camping. I en autocamper, der ikke er for stor, kan du sagtens parkere ind i byen. Ingen tvivl om, at København har meget at byde på, og i dette program giver Anne-Vibeke både tips til klassiske oplevelser, som forskellige havne- og kanalrundfarter, som har fundet sted i byen siden 1904, men også en af verdens ældste forlystelsesparker nemlig Tivoli. Alt dette blandes også med nye oplevelser, som København naturligvis har mange af. Fx selvguidet gåtur via en app rundt til byens enorme palæer med temaet "Slavernes København" eller nyopdagede sider af Tivoli, som kun kan besøges på en guidet tur bag kulisserne. Anne-Vibeke ser også nærmere på København som grøn destination bl.a. med en sejltur i havnen i en eldrevet båd med navnet "Hygge", og alt dette stemmer meget godt overens med campingferie og den hygge, der er, når Anne-Vibeke kører ind for natten og tager på camping i København.
da
dk4
22:05
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Fjerde afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand byder på en nervepirrende eftersøgning af den gemse, som Aske skød i afsnit 3 i dagens allersidste lys. Er gemsen forendt, eller er den anskudt og stukket af? Vil den ligge på gerningsstedet og vente på dem? Og vil de overhovedet være i stand til at finde anskudssstedet igen?
da
dk4
22:40
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
23:10
MotorTV 2024
MotorTV tester denne gang tre biler fra den opgående sols land, nemlig Pluginhybridens moder, Toyota Prius, en spændende nyhed fra Subaru med Navnet Crosstrek, samt en Ny en fra Honda – ja, den hedder en Ny en. Endelig var vi til åbning af Classic Garage, der er et nyt bilhus, der sælger klassiske køretøjer på to og fire hjul. Så se med i MotorTV her på dk4.
da
dk4
23:40
Indsigt
2024
da
dk4

Programm-Guide - Dënschdeg, 21.05.2024

00:00
What2Watch Backstage
Lone Scherfig er en af de instruktører, der ikke behøver en stor præsentation i Danmark. Hun listede sig ind i dansk film via sit arbejde med tv-serier som "Taxa" og "Flemming og Berrit", og trådte så for alvor frem af skyggerne med dogmefilmen "Italiensk for begyndere". En film der åbnede dørene til det store udland. Hør om Lone Scherfigs film "Pigen der fortalte film" og om arbejdet som instruktør i "What2watch Backstage".
da
dk4
00:40
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
01:25
Lysglimt
Et rekonvalescenthjem er ved at være en sjælden ting, men findes dog få steder rundt om i Danmark. Et af dem er Lysglimt, der ligger ud til kysten ved det nordlige Øresund ikke så lang fra det skønne Gilleleje. Det er Danmarks ældste rekonvalescenthjem helt tilbage fra dengang, hvor folk boede i fjerde baggård og trængte voldsomt til god mad, lys og luft. Her får du et lille tilbageblik og møder gæsterne, der i dag kommer for at rekreere, komme sig over sygdom, få kræfter igen, blive fodret op og nyde socialt samvær. Eller måske bare få et pusterum fra ensomhedens svøb, eller møde gode venner.
da
dk4
02:10
Dansktoppen
2024
da
dk4
03:00
Danmark
"Nede i Europa har de fået en fiks idé" lød det i en af de mest populære anti-EF-sange. Programrækkens titel er således inspireret af Skousen og Ingemanns "EEC Blues" fra 1972, men indholdet er helt nutidigt. I dette program er temaet "Hvad betyder EU for dansk velfærd?", og gæsterne i studiet hos Mette Frobenius er professor Jesper Jespersen og Lis Jensen, der er næstformand i Folkebevægelsen mod EU, tidligere medlem af regionsrådet i Region Nordjylland gennem mange år og tidligere medlem af Europa-Parlamentet. "Danmark -" nede i Europa" er produceret i samarbejde med Folkebevægelsen mod EU og med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
03:35
Besøg på Voergaard Slot
Vi skal til det nordlige Jylland, til tophatten -" her ligger det, der engang var Stygge Krumpens kærlighedsrede. Og ja, det er Bispen af Børglum -" Stygge Krumpen, der er tale om -" en herre, hvorom der er mange historier. Voergaard Slot ligger modsat af Børglum på østkysten. I dag står slottet som en renæssanceperle, smukt placeret med en voldgrav. Den dansk-franske greve E. Oberbech-Clausen forestod, i 1955, en omfattende restaurering af slottet tilbage til fordums storhed. Med sig havde han også flere franske skatte fragtet til Danmark i 16 togvogne, som fx det spisestel Marie-Antoinette og Ludvig 16. efter sigende spiste af, mens de afventede deres dødsdom. En anden vigtig person forbundet med slottet er Ingeborg Skeel, historierne knyttet til hende er mangfoldige og barske, efter signede er det hende, der er Voergaard Slots hvide dame. Tag med til det smukke slot og hør alle de gode historier.
da
dk4
04:20
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
04:40
Det litterære Dublin
Den irske hovedstad Dublin er især kendt for den mørke øl og de mange hyggelige pubber. Men byen har også fostret nogle af verdens mest anerkendte forfattere. Særligt kendt er James Joyce, der med sit hovedværk "Ulysses" forandrede verdenslitteraturen for altid. I to programmer går kultur- og litteraturanmelder Bo Tao Michaëlis og dk4s Kirstine Sideroff Larsen rundt i de kendte forfatteres fodspor, især med fokus på James Joyces Dublin. Eventyret bringer dem også til Dublin Castle, der har en helt særlig forbindelse til verdens mest kendte gyserhistorie – historien om Grev Dracula. Og til en kirke, hvor forfatteren til "Gullivers rejse" i mange år var provst og en stor samfundskritiker. Undervejs undersøger Bo Tao Michaëlis og Kirstine Sideroff Larsen, hvorfor det netop var i Dublin, at de mange forfattere fandt deres inspiration, og om den irske fortælletradition stadig bliver holdt i live i dag.
da
dk4
05:40
Forsvarsmagasinet
ForsvarsMagasinet handler om teknologi og viden -" og historier fra den militære verden både herhjemme og i udlandet. På den sidste dag i april fik vi endelig klarhed fra Folketinget. En ny aftale om Forsvaret med overskrifter som kvindelig værnepligt, tung brigade på 6000 mand, 7500 værnepligtige årligt og et helt nyt luftforsvarssystem -" det kommer vi til at følge tæt i fremtiden. I det her program handler det om at den danske epoke med jagerflyet eller kampflyet F-16 er på kort finale. Et antal er doneret til Ukraine, 24 er solgt til Argentina -" og vi skal høre om både træning af ukrainske piloter og teknisk personel lige her i Danmark og møde en af Danmarks mest erfarne jagerpiloter. Vi har også været på totalforsvarsmesse i Fredericia, hvor Beredskabet, Politiet og Forsvaret inviterede til folkefest og til sidst er vi med, når en 7 tons tung radar skal monteres 20 meter oppe i en fregat.
da
dk4
06:10
Aktionæren
Er det en god idé at sælge sine aktier i maj? Og skal man vente på at aktiemarkedet falder, hvis man vil i gang med at investere? Få svarene i den nye udgave af Aktionæren, hvor chefstrateg Josephine Cetti fra Nordea gæster studiet. Hør også hvilken bæredygtig aktie, den erfarne investor Thomas Grønlund gerne vil investere i, og hvilken han helst vil være fri for. Værter: Mikael Bak og Christian Kjær fra Dansk Aktionærforening.
da
dk4
06:55
Jagtroadtrip i New Zealand
Tag med buejæger og -œAlene i Vildmarken"-vinder Ulrik Ørskov og hans makker riffeljæger Aske Rif Torbensen på mission for det internationale, virtuelle jagtfællesskab The Monocular. En mission, der bringer os til New Zealand for at mæske os i enhver jægers våde drøm af en jagtodyssé. Ulrik og Aske er begge erfarne jægere og med adskillige prisvindende jagtfilm i bagagen. Det bliver en omfattende 14 dages jagtroadtrip i den new zealandske vildmark, rig på oplevelser for livet. I bakker, bush og bjerge skal vi følge vores to helte på jagt i flere af de forskellige af jagtens discipliner, som bydes til på disse kanter. Fjerde afsnit af Jagtmagasinets jagtroadtrip i New Zealand byder på en nervepirrende eftersøgning af den gemse, som Aske skød i afsnit 3 i dagens allersidste lys. Er gemsen forendt, eller er den anskudt og stukket af? Vil den ligge på gerningsstedet og vente på dem? Og vil de overhovedet være i stand til at finde anskudssstedet igen?
da
dk4
07:30
Fiskemagasinet
Maldiverne byder på så meget godt fiskeri. De fleste tager afsted for at kastefiske efter GT''er. Det betyder i denne sammenhæng ikke gin & tonic, men Giant Trevally. Det er en voldsom fisk, der hugger hårdt, og som fighter endnu hårdere. Det er den fisk, som man primært går efter, når der bliver kastet med tunge poppere og stickbaits tæt på rev. Men det kan også være en haj, en red snapper eller en helt anden spændende fisk, der har taget agnen. I programmet bliver der forklaret alt om kastefiskeri ved Maldiverne, og alt grej bliver gennemgået – samtidig med, at der bliver fanget mange fisk.
da
dk4
08:00
Så syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
08:20
What2Watch
I "What2Watch" består den faste anmelderstab af Ann Lind Andersen, Casper Christensen, Kim Sørensen og Maria Månson. Se med, når de anmelder de nyeste film i biografen og de nyeste serier på streamingtjenester.
da
dk4
09:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
09:30
Den Juridiske Brevkasse
Eksperterne svarer i denne udgave på følgende spørgsmål: Hvem modtager pension/forsikring efter afdøde? Skal vi skynde os at underskrive købsaftalen, så andre ikke kommer os i forkøbet? Er mit nødtestamente i form af et underskrevet brev i min bankboks tilstrækkeligt? Kan ejerforeningen bestemme, om jeg må leje min egen ejerlejlighed ud gennem Airbnb?
da
dk4
10:00
syng da Danmark
"Så syng da Danmark" giver seerne mulighed for at synge med på alle 601 sange fra Højskolesangbogen. Dirigent og komponist Michael Bojesen sidder ved klaveret, hvor han sammen med flere forskellige sangere på skift introducerer og fremfører de kendte og elskede sange, men også de 151 nye sange fra Højskolesangbogens 19. udgave. -œSå syng da Danmark" er realiseret med støtte fra Louis-Hansen Fonden og Riis Rejser.
da
dk4
10:20
Den etiske fordring
Et langt liv som sygehuspræst og sjælesørger har givet Ruth Østergaard Poulsen dyb indsigt i de overvejelser om skyld og forsoning, som mange mennesker i livskrise kan opleve. Kan man finde håb -" også når det ser håbløst ud? Sådan lyder det centrale spørgsmål i Mette Bocks samtale om skyld og forsoning med Ruth Østergaard Poulsen.
da
dk4
11:00
Dansktoppen
2024
da
dk4
11:50
Lokalt kvarter
I snart 25 år har der på Holmen i København, inde i noget krat og bag nogle beboelsesejendomme, ligget en hemmelig cykelbane, hvor drenge i alle aldre har kunnet give den gas på BMX og mountainbike-cykler. Cykelbanen gør ikke meget af sig – det er bare nogle bunker jord, der er skovlet sammen, til at "pumpe" og hoppe på, men bag det beskedne ydre er masser af sammenhold, socialt netværk, kammeratskab og professionalisme. Og tag ikke fejl – nogle af drengene er internationale stjerner i deres sport og deltager i konkurrencer på højt niveau rundt omkring i verden. Bare ikke i Danmark, for Danmark har ikke den slags konkurrencer. Men nu har Holmen Dirt, som stedet hedder, besluttet at tingene skal ændres: banen skal lægges om og opgraderes, så den kan tiltrække internationale kørere, og så danske kørere får faciliteter, de kan bruge til at blive lige så gode som de udenlandske kørere. Medvirkende: Behroz Karimi, Morten Larsen, Guylain fra Holland, Gonzalo fra Argentina og Christoffer fra Solrød. Programmet er optaget i 2021.
da
dk4
12:15
På rundrejse i Irlands glemte landsdel
Helt oppe i Nordvestirland, klemt lidt inde af Nordirland, ligger den irske county, Donegal. Området er kendt for at være det autentiske Irland, da den irske kultur er særlig stærk her. Selv kalder irerne Donegal "the forgotten county" altså "det glemte amt", da landsdelen ligger noget isoleret. Navnet Donegal kommer af det irske "Dhún na nGall", som betyder "De fremmedes fort". Dette navn kan knyttes direkte til de danske vikinger, der havde mange bosættelser i området. Faktisk havde de danske forfædre en stor indflydelse på Irland -" og har det stadig i dag. I to programmer rejser Kirstine Sideroff Larsen rundt i Donegal for netop at finde ud af, hvilket aftryk de danske vikinger satte på denne del af Irland, men også for at blive klogere på, hvad det er, der gør Donegal til noget særligt. Med på rejsen er Sam Barr og hans røde bil af lidt ældre dato -" en bil der nogle gange har lidt svært ved at komme rundt på de smalle, stejle veje :
da
dk4
13:00
Q-Cast
Han repræsenterer jødedommen i Danmark. Han har boet det meste af sit liv i Israel. Alligevel erklærer overrabbiner Jair Melchior, at han holder med begge parter i den blodige konflikt i Gaza. Først og fremmest ønsker han dialog og forsoning. Henrik Qvortrup interviewer Melchior i "Q-Cast".
da
dk4
13:50
 Reklameinfo
Forbrugermagasin med information og reklame.
da
dk4
14:00
TRÆN DIG GLAD
I programserien -˜TRÆN DIG GLAD' får du 20-25 minutters tv-træning instrueret af fysioterapeut Louise Rosenby. Træningsprogrammerne er udviklet i samarbejde med Ældre Sagen, med fokus på en sund og stærk krop for alle – fra børnebørn til bedsteforældre. Vi træner hele kroppen stærk og arbejder både med styrke, bevægelighed, balance og kondition. Alle øvelser kan laves både siddende og stående, og niveauet stiger løbende fra mandag til fredag. Så træn med alle hverdage kl. 9 eller kl. 14 på dk4 – eller hvor og hvornår det passer dig på dk4.tv
da
dk4
14:30
Spørg EP-kandidaten
Den 9. juni er der valg til Europa-Parlamentet. I Danmark skal de stemmeberettigede vælge 15 medlemmer til det nye parlament, og i programserien "Spørg EP-kandidaten" kan du møde nogle af partiernes kandidater, når de besvarer spørgsmål fra borgerne. Ingen vært, kun spørgsmål fra borgerne. I dette program svarer Allan Søgaard-Andersen på de mange spørgsmål. Han er kandidat for SF. "Spørg EP-kandidaten" er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
15:05
Anne-Vibeke rejser
En rejse behøver ikke altid være til fjerne destinationer eller gå til udlandet, og med det in mente rejser Anne-Vibeke til København. Hele rejsen rundt i Danmarks smukke hovedstad foregår som udgangspunkt med autocamper mest af alt for at vise, at campingferie ikke altid behøver at foregå ude i naturen, men også fordi København er perfekt til en hel ferie, men også en forlænget weekend eller en ekstra lille campingtur ude for højsæsonen. Ja, mulighederne er mange i vores smukke hovedstad. Autocamperferie kombineret med fx oplevelserne ved Københavns havn og kanaler kombinerer storbyferie med det maritime og ikke mindst camping. I en autocamper, der ikke er for stor, kan du sagtens parkere ind i byen. Ingen tvivl om, at København har meget at byde på, og i dette program giver Anne-Vibeke både tips til klassiske oplevelser, som forskellige havne- og kanalrundfarter, som har fundet sted i byen siden 1904, men også en af verdens ældste forlystelsesparker nemlig Tivoli. Alt dette blandes også med nye oplevelser, som København naturligvis har mange af. Fx selvguidet gåtur via en app rundt til byens enorme palæer med temaet "Slavernes København" eller nyopdagede sider af Tivoli, som kun kan besøges på en guidet tur bag kulisserne. Anne-Vibeke ser også nærmere på København som grøn destination bl.a. med en sejltur i havnen i en eldrevet båd med navnet "Hygge", og alt dette stemmer meget godt overens med campingferie og den hygge, der er, når Anne-Vibeke kører ind for natten og tager på camping i København.
da
dk4
15:35
Ugens Boblere
2024
da
dk4
16:00
Tirsdags Bingo
2008
da
dk4
17:05
Stenos sanselige EU
Kun få danskere ser negativt på den Europæiske Union. Men selv efter 50 års medlemskab er det svært at finde lidenskab omkring det europæiske samarbejde. Det er et problem i en tid, hvor følelser ofte overtrumfer fakta og fornuft og måske en del af forklaringen på det begrænsede engagement i EU-politik. Torben Steno har derfor inviteret nye kandidater til EP-valget og mere kendte EU-kendere i studiet for at forsøge at sanseliggøre den kæmpemæssige, demokratiske EU-institution. I dette program er gæsterne Kasper Møller Hansen, professor ved Københavns Universitet, og Birgitte Bergman, EP-kandidat for Det Konservative Folkeparti. Programmet er produceret med støtte fra Europa-Nævnet.
da
dk4
17:50
Søstrene Bisp
Vi bliver nødt til at acceptere, at alle mennesker skal dø, mener Morten Ziebell. Han er lægefaglig vicedirektør på Sjællands Universitetshospital, og hans erfaring er, at det er blevet sværere at tale om, at vi skal dø i takt med, at vi har fået så store muligheder for at behandle og forlænge livet. Biskop Marianne Christiansen prøver at se døden i øjnene med Morten Ziebell, mens de taler om, hvor meget et menneskeliv må koste i medicin og behandling og om, hvorfor vi ikke tør tale om, at livet slutter med døden. "Søstrene Bisp -" hvad er et menneske værd?" er produceret i samarbejde med Haderslev Stift og Fyens Stift.
da
dk4
18:20
Léonie Sonnings Talentpriser 2024
2024
da
dk4
18:40
Bertel &
Elisabeth Linton var i en årrække næstkommanderende på Malmø-operaen. Nu er hun øverste chef for Den Kongelige Opera i Danmark. Er det anderledes at arbejde med opera i Danmark? Skal Operaen sætte populære musicals op, eller overlade det til andre? Hvad stiller man op med gamle operaer med stereotype fremstillinger af folkeslag og forholdet mellem kønnene, og hvordan finder man balancen mellem det dristigt fornyende og det populære? Og hvad med den i Sverige så populære alsang? Kan den praktiseres i Danmark? Sådan lyder nogle af de mange spørgsmål, Bertel Haarder gerne vil have svar på, og han har derfor inviteret operachef Elisabeth Linton til samtale.
da
dk4
19:20
Havemagasinet
Kom med på besøg i haven i Højelse, når dk4 og haveselskabet møder de to ildsjæle bag haven Mariann og Bjarne. I haven, der blev anlagt i 2012, finder man 11 organiske bede -" bl.a. et såkaldt regnbed.
da
dk4
20:00
KulturHave med Anders Jørgensen
Det går godt på Musikteatret Holstebro. Det siger teatrets direktør Anders Jørgensen selv i denne samtale med Christian Have. Hvorfor, og hvordan kan det gå til, at et kulturhus i en mellemstor provinsby har udviklet sig til et af landets mest succesfulde med fuldt hus til den ene kæmpestore og meget dyre musicalforestilling efter den anden - og med mere end 400 lokale og regionale sponsorer? Det fortæller direktøren blandt andet om, når han indtager gæstestolen i "KulturHave".
da
dk4
20:35
Forår i Fru Pedersens have
Interessen for have er Fru Pedersen - eller Anette, som hun også hedder - helt sikker på starter dengang, hun stadig sover til middag i barnevogn. Den bliver nemlig stillet under kirsebærtræet, og der kan hun så ligge og kigge op på de smukkeste lyserøde blomster. Ligge der og drømme om, at når hun bliver stor, vil hun ha' sin helt egen have. Vi er lidt nord for Vemb - tæt ved Nissum Fjord. Her får Anette, mange år senere, muligheden for at opfylde drømmen om en have. En have, der udvikler sig til at fylde et par tønder land - en landbohave og en oase, der gennem årene er vokset op af den flade og sandede vestjyske muld - en have, som i dag måske kan minde om de engelske haver.
da
dk4
21:15
Noget i glasset
Efterspørgslen på Pinot Noir-druen er i dag enorm -" og overalt den kan dyrkes, så dyrkes den flittigt. Vi skal, i dette afsnit af "Noget i glasset", se nærmere på det fænomen, der er Pinot noir-druen, og i den forbindelse får vi besøg af Burgundy Wine ambassador, Rene Langdahl, der skal gøre os lidt klogere på både drue og vin.
da
dk4
22:00
The LAB Inc. feat. Linda Andrews Koncert
Det er en unik oplevelse fyldt med passion, energi og talent, når "The LAB inc. feat. Linda Andrews" går på scenen. Med en stemme, der kan røre selv det inderste af sjælen, fører Andrews sit publikum gennem en følelsesmæssig rejse. Bandet består af Linda Andrews på vokal, Kristof Jan Jasik på keys, Mikkel Villingshøj på trommer, med Yasser Pino på bas, Søren Nørup på guitar og Yohan Ramon på percussion -" og tilsammen skaber de en atmosfære, der er både elektrificerende og medrivende. Oplev en fejring af musikalsk ekspertise og kreativitet, når vi sender twisted pop med "The LAB inc. feat. linda Andrews", her på dk4.
da
dk4