Viasat Nature

Viasat Nature

VIASAT NATURE lets nature tell its own inspiring story – beautiful and surprisingly raw. Compelling stories told by the people involved on the ground, up close and personal.

Sweden

TV-vodič - sobota, 30. 03. 2024

00:20
De vildaste överlevarna
För reptiler, groddjur, insekter och fiskar styrs livet av solen. De kan se primitiva ut men naturens kallblodiga varelser har utvecklat extraordinära strategier för att överleva.
sv
01:10
Megazoo i Australien
Veterinär Leanne kämpar för att rädda allvarligt skadade koalor som räddats från hemska australiska bränder, en noshörningsunge orsakar kaos på savannen, och gömmer snöleoparden Miska på en hemlighet?
sv
01:55
Veterinären i Yorkshire
En blivande mamma kämpar för att föda, varpå Julian får utföra ett kejsarsnitt. På Skeldale träffar vi Adeles kanin som av misstag fastnat under hennes säng. Kommer Peter kunna lösa situationen?
sv
02:40
Veterinären i Yorkshire
Peter skyndar sig för att hjälpa kapplöpningshästen Magnum som varit med om en svår olycka. Julian åker till Yorkshire Dales för att träffa laman Bolly som har ett oroväckande problem med sitt öga.
sv
03:25
Taronga Zoo från insidan
På grund av den globala covid-19-pandemin kan personal inte skapa utrymme genom att flytta pandorna till en annan djurpark - lyckligtvis finns det ett annat sätt att hålla dem alla tillsammans.
sv
04:10
Veterinären i Yorkshire
Peter och Julian träffar vänner och tar reda på hur de mår. Peter är tillbaka på en gård där han en gång räddade en oxe från ännu en nödsituation, och Julian återbesöker en alpackagård.
sv
04:55
Veterinären i Yorkshire
Julian träffar en gris vars förlossning inte fortlöper som den ska. Peter träffar några av sina favoriter, familjen Green, som är i desperat behov av hjälp.
sv
06:00
Megazoo i Australien
Två vänner slåss för att vinna ett lekfullt näbbdjurs hjärta, en listig orangutang sätter djurskötarna på prov, och är det dags att säga hejdå till en av djurparkens älskade giraffer?
sv
06:45
Megazoo i Australien
Djurskötarna är spända på om uttrarna Odie och Paula kanske ska få ungar, en hälsokontroll på lejon tar en skrämmande vändning, och hur ska tandkirurgi hjälpa en tasmansk djävul att ta hand om ungar?
sv
07:30
De vildaste överlevarna
Vissa arter har gäckat forskarna extra mycket. Vi tar en närmare titt på saigaantilopen, geladaapan samt stora halvmakier.
sv
08:20
Vilddjursräddarna i Malawi
Amanda och Mandy gör allt för att hjälpa en hyena som fångats i en snara, och teamets plan att släppa en trupp med 13 apor motverkas av en sista minuten-operation och några listiga utbrytarkungar.
sv
09:10
Flodmonster
I den Djupa Södern i USA bor ett flodmonster med djävulsrykte. Den är anklagad för en rad våldsamma attacker mot människor och Jeremy beger sig till Texas i dess spår.
sv
10:00
Flodmonster
Jeremy reser till Tyskland där han träffar nutidens offer för ett sötvattenodjur och i Spanien upptäcker han att den europeiska malen är ett aggressivt rovdjur som både lever och andas.
sv
10:50
Flodmonster
I Amazonas mörkaste djup lurar en dinosaurie. Legenden berättar om en ond ande som bor i en enorm fisk ... och Jeremy har mött denna varelse en gång tidigare.
sv
11:35
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
Dr Rebeca Atencia ser till att gruppen är i tillräcklig form för att föras tillbaka till naturen, att de yngre schimpanserna går i skogsskola och att schimpansernas konstnärliga förmågor utforskas.
sv
12:30
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
Dr Alex Rosati utformar ett test för att se hur schimpanserna svarar på en vild schimpans som förberedelse för det vilda. Under tiden söker de också efter den perfekta platsen där de kan släppas fria.
sv
13:20
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
En schimpans föds på ön Tchindzoulou men det uppstår allvarliga komplikationer. Dr Cat Hobaiter analyserar Kefans unika ledarstil och Mbebo hoppar över stängslet på sin inhägnad och tar en promenad.
sv
14:10
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
Den nyligen anlände Aymard träffar sin surrogatmamma, den sjuka schimpansen John räddas och förs till Tchimpounga med flyg, de två träffas för första gången och blir snart nära vänner.
sv
15:05
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
Dr Jane Goodalls fristad är inte bara för schimpanser. Vi träffar de andra arterna som personalen sköter. Schimpansens intelligens utforskas också, och färdigheter att hitta föda bedöms.
sv
15:55
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
Rebeca återvänder med åtta schimpanser från ett räddningsuppdrag i Angola. Överlevnadsförmågan testas hos gruppen som ska släppas och fristadens projekt för mandriller får en ny oväntad medlem.
sv
16:45
Babianer - en riktigt vild familj
Vi lär känna en flock anubisbabianer som lever mitt i östafrikanska gravsänkesystemet i Kenya och lär oss gradvis vad det innebär att födas in i en apfamilj.
sv
17:40
Livsfarliga jägare
På planeten Jorden finns skräckinjagande varelser som är utrustade för att behålla sin topposition i näringskedjan - de är beväpnade till tänderna och har en rovdrift som få kan undkomma.
sv
18:30
Livsfarliga jägare
Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.
sv
19:15
Livsfarliga jägare
Låt dig inte luras - små varelser är fullspäckade med överlevnad. Det de saknar i storlek kompenserar de med kraft, styrka och uthållighet, från piggsvin och fläckiga genetter till ökenlo.
sv
20:00
Geniala havsjägare
Valar i Alaska organiserar kollektiva jakträder medan andra slåss med späckhuggare om sill utanför Norges kust. Späckhuggare samlas runt fiskstim och ägnar sig åt undervattensboxning.
sv
20:55
Geniala havsjägare
I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.
sv
21:50
Geniala havsjägare
I Argentina har Mariano studerat den fientliga relation som utvecklats mellan fiskmåsar och valar. Biologen Ingrid har spenderat flera år längs Skelettkusten i Namibia för att studera sjölejon.
sv
22:40
Under belägring - hajarna vid ön Ascension
Ascension är känd för sin hajpopulation, under de senaste åren har sportfiske orsakat miljöproblem och stoppat turismen till ön
sv
23:30
Vilddjursräddarna i Malawi
Amanda ger sig ut på ett kusligt äventyr där hon får slå sig fram i tät skog för att rädda en ellipsvattenbock som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma får en mystisk kvällsleverans med en apa.
sv

TV-vodič - nedelja, 31. 03. 2024

00:20
De vildaste överlevarna
Vissa arter har gäckat forskarna extra mycket. Vi tar en närmare titt på saigaantilopen, geladaapan samt stora halvmakier.
sv
01:10
Megazoo i Australien
En ung elefant behöver opereras akut efter att ha brutit sina betar, en av djurens konstigaste invånare får VIP-behandling, och en böjd näbb hotar att komma mellan ett par pingvin-turturduvor.
sv
01:55
Veterinären i Yorkshire
Julian tar sig till bonden Alan Inmans gård för att hjälpa en blivande mamma vars unge är felvänd. Peter utför en livsavgörande operation när han avlägsnar två tumörer på hunden Scruff.
sv
03:40
Veterinären i Yorkshire
Peter tar sig till en bondgård i Dalton för att hjälpa en nödställd ko. Julian träffar papillonen Belle som äter dåligt och är nedstämd.
sv
04:25
Taronga Zoo från insidan
Den röda kängurun är en riktig australisk ikon, men när djurhållarna märker att mobbens alfahanne har problem med att äta, är det dags att ringa in det mobila sjukhuset för att hjälpa honom tillbaka.
sv
05:10
Veterinären i Yorkshire
Julian åker till en närbelägen bondgård för att hjälpa ett havande djur. Obi är något av en stammis på Skeldale, och senast han var på besök hade han svalt ett par kökssaxar!
sv
06:00
Vildhundar: hålla sig till flocken
Det är 37 grader varmt och när vattenhålen torkar upp blir Julz orolig när han hittar lejon dricka vid Kakuli-flockens favoritställe, men han får också för första gången röra vid en vildhund.
sv
06:30
Megazoo i Australien
Veterinärer måste rädda wombaten Daisy som kämpar med mystiska hälsoproblem, den älskade surikaten Nubby står inför en skrämmande röntgen, och vilken hemlighet är dold under Melbourne Zoo?
sv
07:10
De vildaste överlevarna
Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.
sv
08:00
Vilddjursräddarna i Malawi
Dr Amanda räddar en blind babian som är ett husdjur och dr Charlotte opererar en myrkotte vars ben måste amputeras. Två unga babianer har deserterat, och vi stöter på en lättretlig varan.
sv
08:50
Flodmonster
Ingen fisk inger samma skräck som hajen, en varelse med en omättlig hunger efter brutalt våld. Jeremy undersöker precis hur långt in i land dessa hajar kommer att ta sitt skräckvälde.
sv
09:40
Flodmonster
Jeremy Wade reser till den ökända Kongofloden i Centralafrika på jakt efter jättetigerfisk som med all sannolikhet är världens grymmaste flodfisk.
sv
10:30
Flodmonster
Jeremy beger sig till Mekongfloden i Thailand på jakt efter en av världens största och mest skrämmande flodfiskar, potamotrygon motoro, den gigantiska stingrockan som lever i sötvatten.
sv
11:20
Bruna hyenor
Följ med på en resa när vi utforskar Makgadikgadislättens mysterier genom ögonen på en brun hyena-mamma och hennes klan när de navigerar i skoningslösa temperaturer.
sv
12:10
Naturens snabba attacker
Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.
sv
13:00
Naturens snabba attacker
I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.
sv
13:50
Naturens massangrepp
I kampen om att äta eller ätas är det inte alltid de mäktiga som vinner. Från gigantiska djur till smådjur är detta en fascinerande titt på taktiken som rovdjur och byten använder sig av.
sv
14:45
Naturens massangrepp
Vi fokuserar på välkända migrerande djur i Afrika, Nordamerika och Oceanien när de förflyttar sig långväga genom några av världens fantastiska landskap och kämpar mot extrema odds för överlevnad.
sv
15:35
Världens mest giftiga djur
Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark. I den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.
sv
16:30
Världens mest giftiga djur
Trattspindelhannen i Sydney har ett starkt gift som kan döda en vuxen på 15 minuter, i regnskogarna i Sydamerika är det färgglada amfibier som är fruktas och vördade.
sv
17:20
Polens vilda östern
Östra Polen är en av Europas sista vildmarksregioner. Låglandet Biebrzas utgör den största nationalparken i Polen och är ytterst viktig för bävrar, uttrar och otaliga sjöfåglar.
sv
18:15
Det var en gång i Tsavo
I södra Kenya skapas ett vattenhål från det anmärkningsvärda förhållandet mellan elefanten och termiten, det är ett förhållande mellan Afrikas största och minsta art.
sv
19:05
Det var en gång i Tsavo
I södra Kenya skapas ett vattenhål från det anmärkningsvärda förhållandet mellan elefanten och termiten, det är ett förhållande mellan Afrikas största och minsta art.
sv
20:00
Klippiga bergens vilda korridor: Från Yellowstone till Yukon
Vargar i betydande antal strövar omkring i nordvästra Kanada. I den här nordligaste delen av Klippiga bergen lär sig människor och vargar idag att samexistera och bygger en gemensam framtid.
sv
20:55
Jakten på regn
En elefantflock står inför en utmaning när floden torkar ut tidigt på grund av för lite regn, och vildhundsmatriarken Phoenix kämpar i Laikipia när hon tar hand om sina fem ungar i den torra jorden.
sv
21:45
Jakten regn
Elefanter gräver brunnar i den torra flodbädden. Den nya gepardmodern Kuleta flyttar in i lejonland på jakt efter bytesdjur, och vildhundsmatriarken Phoenix utmanas av en mobb av hyenor.
sv
22:35
Jakten på regn
Elefantflocken med två nyfödda ungar splittras för att maximera resurser i det kruttorra landskapet, och vildhundsmatriarken Phoenix måste hitta en ny alfahane när hennes partner plötsligt försvinner.
sv