DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

TV-vodič - ponedeljek, 01. 04. 2024

00:05
 Mesteren
Simon er kongen af den danske kunstscene - excentrisk, succesfuld, velhavende med en smuk kone og en ung elskerinde. Alt klapper, lige indtil den dag hans ukendte søn Casper dukker op og tager al opmærksomheden. Det viser sig nemlig, at Casper er den verdensberømte graffiti-kunstner "The Ghost". Det provokerer og udfordrer Simon, og far-søn-forholdet sættes på en alvorlig prøve. Stik mod forventning nærmer de to sig dog langsomt hinanden, men spørgsmålet er, om blodets bånd er nok? For Simon har egentlig ikke behov for at være far, og Casper vil mere end blot lære sin far at kende.
da
DR2
01:40
I magtens korridorer
I 2009 modtager præsident Barack Obama Nobels Fredspris. I foråret 2011 slår det syriske regime hårdt ned på demonstranter, der kræver reformer. Da Syriens diktator Bashar al-Assad slår 1.500 forsvarsløse mænd, kvinder og børn ihjel med kemiske våben, bliver det et vendepunkt. Men i stedet for en militær intervention, foreslår Rusland, at de fjerner kemiske våben i Syrien. Og konsekvenserne af Obama og hans rådgiveres beslutninger er mangfoldige.
da
DR2
02:35
I magtens korridorer
Samantha Power var USA's FN-ambassadør 2013-2017 under præsident Obama. Hun spillede en nøglerolle i USA's beslutning om at intervenere i Libyen, men det kunne ikke overbevise Obama om at gå ind i Syrien. Inden længe havde både ISIS og Rusland blandet sig i konflikten i Syrien. Samantha Power og andre magtfulde ledere kigger tilbage på fortidens fejl og mod fremtiden. Er "aldrig igen" stadig relevant? Kan folkedrab og brud på menneskerettigheder forhindres?
da
DR2
03:35
Fotografiet som våben
Saeid Sadeghi er en af Irans mest anerkendte krigsreportere, særlig kendt for sin dokumentation af krigen mellem Iran og Irak fra 1980-88. Han var tilhænger af den iranske revolution, og hans billeder fra slagmarken var med til at underbygge regimets myte om en hellig krig. Sadeghis billeder blev brugt til propaganda, og det han fortryder mest i dag, er alle de unge mænd som lokket af billederne meldte sig som frivillige i håb om at blive martyrer og få en plads i Paradis.
da
DR2
04:35
De siste dødsdømte
Hans Jakob hævder, at han slog norske fanger for at redde liv. Retten mener, at han lyver. Men hvad nu, hvis han taler sandt?
da
DR2
05:25
Alt forladt
Langt inde i den lukkede del af Mønsted Kalkgruber findes der graffiti, som er over 100 år gammel. Det skal de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff have et billede af. Et andet sted i Danmark finder de en gammel seismograf, gemt og glemt, men som faktisk har været med til at bestemme, at jorden har en fast kerne.
da
DR2
05:40
Secrets of the Museum
For et par år siden blev der gjort et fund under en oprydning på Victoria & Albert Museum. Et sæt af ti kinesiske malerier kaldet "Helvedes ti konger". Det bliver et af museets mest ambitiøse konserveringsprojekter. En perlebesatte dragt, der blev skabt til Shirley Bassey i 1969, skal igennem et omfattende reparationsarbejde, før den skal udstilles. Og en farvestrålende vase fra Victoria-tiden, der forestiller vinguden Bacchus, kommer frem i lyset.
da
DR2
06:30
World's Most Scenic Railway Journeys
Fra Glasgow til Mallaig. Denne gang drager vi af sted på en af de mest naturskønne ruter i verden med den legendariske toglinje West Highland High. En rejse, der tager os gennem Loch Lomond - Storbritanniens største sø, den verdensberømte Glenfinnanviadukt - og til hjertet af højlandet. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.
da
DR2
07:15
Griff's Canadian Adventure
De færreste ved, at Canadas gennemsnitstemperatur for hele året er minus fem grader. Kun ti procent af befolkningen bor i Nordcanadas ekstreme områder. Nu slutter Griff sig til dem i det frosne vildnis i Manitoba. Han rejser fra landets koldeste by Winnipeg til Churchill, afprøver en hundeslæde og lægger vejen forbi en by med flere isbjørne end mennesker. Hans udfordring: Hold hovedet koldt uden at fryse. Og lær at elske kulden.
da
DR2
08:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Florence Nightingale - Nursing Pioneer
Under Krimkrigen bliver Florence Nightingale i 1854 sendt til fronten, hvor hun hurtigt opdager, at de britiske soldater oftere dør af smitsomme sygdomme og infektioner end af deres sår. Trods mangel på alt, uhumske forhold og markant modstand etablerer hun disciplin og et højt niveau af hygiejne. Hendes retningslinjer redder tusindvis af liv. Hjemme i London efter krigen etablerer hun verdens første skole for sygeplejersker.
da
DR2
12:50
Florence Nightingale - Nursing Pioneer
Efter Krimkrigen bliver Florence Nightingale hyldet som en heltinde i England. Hun går med det samme i gang med at reformere militære og civile hospitaler - bl.a. ved hjælp af statistik. I løbet af sit liv trodser hun sin familie, læger og militærfolk. Hendes metoder bliver udbredt til resten af Det Britiske Imperium. Da hun selv bliver syg, fortsætter hun alligevel sit pionerarbejde og er med til at forme den moderne verden.
da
DR2
13:40
 Charade
Reggie Lamberts mand er blevet myrdet i Paris, og nu forfølges hun af tre mænd, han har snydt for en formue. Den elegante Peter Joshua tilbyder hende sin hjælp, men han er ikke den, han giver sig ud for at være, og snart er det ikke til at vide, hvem der snyder hvem. CIA interesserer sig også for sagen, som tilspidses efter yderligere dødsfald.
da
DR2
15:30
 Broen ved Arnhem
Operation Markedsplads er Montgomerys dristige plan om at kaste faldskærmstropper ned bag fjendens linjer. Tyskernes forsyningslinjer skal afskæres ved at holde seks broer i Holland, deriblandt broen ved Arnhem. Mens tyskerne forbereder sig på et angreb ved fronten, skal Bittrichs pansertropper hvile ud, og hvad er mere nærliggende end at placere dem i det fredelige Arnhem.
da
DR2
18:15
Griff's Canadian Adventure
Griff hopper ombord på toget og rejser fra Saskatchewan gennem Albertas Badlands til Calgary. Togførerens udfordring til Griff er enkel, men måske ikke så nem. At finde noget at lave og huske at udtale navnene korrekt. Undervejs udforsker Griff prærien og de vidtstrakte sletter og opdager, at de gemmer på alt fra bøffelflokke til dinosaurfossiler samt masser af opdyrket landbrugsjord.
da
DR2
19:05
Ancient Engineering
Moderne smartphones er mere kraftfulde end de computere, der styrede Apollo 11-missionen til Månen i 1969. De mest teknologisk avancerede apparater bygger på vores stenalderforfædres håndholdte redskaber. Fra en simpel sten til binær kode, der blev brugt til vævning, batterier og elbiler, der blev opfundet hundrede år tidligere, end du troede. Dyk med ned i udviklingen fra oldtiden til nutidens teknologisk sofistikerede samfund.
da
DR2
20:00
 Gøg & Gokke
Gøg og Gokke, verdens mest berømte komiske par, begiver sig ud på en varietéturne gennem Storbritannien. Året er 1953. Parrets fremtid er usikker, for deres dage som komediekonger ligger bag dem. Turen bliver dog et hit, men Gøg & Gokkes partnerskab trues af fortidens spøgelser og af Gokkes vaklende helbred. Nu må parret forsøge at genopdage, præcis hvor meget de betyder for hinanden.
da
DR2
21:35
Min mor maler med stof
Billedkunstneren Nulle Øigaard opbygger store billedtæpper i lag på lag af stof, der engang var smukke teaterkostumer. Filminstruktør Lasse Spang Olsen tegner et varmt portræt af sin mor, der har været maler og billedkunstner igennem et halvt århundrede. De seneste år uden sin partner gennem 60 år, tegner og forfatter Ib Spang Olsen.
da
DR2
22:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
 The Vanishing
Tre mænd ankommer til en ubeboet ø ud for Skotlands kyst for at passe øens fyrtårn. En dag opdager de en bevidstløs mand liggende i vandkanten med en stor kiste med guld ved sin side. Hvad der følger, er en kamp om overlevelse affødt af paranoia, isolation og grådighed.
da
DR2
23:55
Massakren i Tulsa 1921
I 1921 brød helvede løs i Tulsa, Oklahoma. En gruppe ophidsede hvide mennesker smadrede bydelen Greenwood og brændte hele området ned. Ingen greb ind, mens kvarteret blev lagt i ruiner, og mere end 300 sorte blev dræbt. Og ikke én af dem, der deltog i optøjerne, blev retsforfulgt. Hør om ét af de blodigste raceoptøjer i USA's historie, der blev fortiet og dækket over - og som har forårsaget dybe traumer i den afroamerikanske bevidsthed.
da
DR2

TV-vodič - torek, 02. 04. 2024

01:20
Edward Hopper - et amerikansk ikon
Kreativ, talentfuld og en enspænder. Edward Hopper var en af USA's største kunstnere i det 20. århundrede. Banksy, Alfred Hitchcock, David Lynch og The Simpsons er alle blevet inspireret af ham. Efter en tidlig karriere som illustrator opnåede han kunstnerisk og kommerciel anerkendelse. Men hvem var han? Og hvordan var ægteskabet til Josephine Hopper, der opgav sin egen lovende kunstkarriere for at blive hans manager?
da
DR2
02:15
Da Banksy fik stjålet sin pige
I 2019 bliver nødudgangsdøren til det parisiske spillested Bataclan på mystisk vis stjålet. På døren har den britiske gadekunstner Banksy malet en "Trist pige" til minde om ofrene, der blev dræbt i terrorangrebene i 2015. Nyheden om tyveriet vækker verdensomspændende harme. Men over et år efter forbrydelsen bliver døren fundet, 1.500 kilometer væk fra Paris, på loftet på et landsted i Italien. Her dykker vi ned i historien.
da
DR2
03:10
Secrets of the Museum
Skatte bliver restaureret, og mesterværker kommer frem i lyset. Denne gang skal Victoria & Albert Museum lave sin første udstilling om tasker. En privat samler har udlånt et dokumentskrin i rødt læder, der har tilhørt Winston Churchill. Men først skal man sikre sig, at det kan tåle at blive udstillet. Et 350 år gammelt og unikt dukkehus skal pakkes ned og flyttes. Og så skal 14 landskabsmalerier af John Constable gøres klar til udlån.
da
DR2
04:00
Gåden om Odin
Harald Blåtand påstår, han kristner danerne. Men da historiker Cecilie Nielsen sammen med nogle af landets førende arkæologer gør en utrolig opdagelse, viser der sig en helt anden side af Danmarks første kristne konge. Og fra under en af kongens ringborge begynder der at dukke lig op, som afslører vores brutale fortid.
da
DR2
04:30
Niels Bohr - verdens bedste menneske
Hvem var Niels Bohr, og hvilket aftryk har han sat på verden? Hvordan lykkedes det Niels Bohr allerede som 38-årig at blive tildelt Nobelprisen i fysik? Hvorfor kappedes Tyskland, Rusland, USA og Storbritannien om at få kløerne i ham under Anden Verdenskrig? Og var det Niels Bohr selv, der opfandt atombomben? Gennem interviews med Bohrs familie og danske og internationale forskere gives et intimt portræt af den danske videnskabsmand, der revolutionerede verden.
da
DR2
05:45
Iben på Herrens mark
En indsat er kirketjener i Herstedvester fængsels kirke, hvor han hjælper med at forberede gudstjenesten. Her kommer en stor del af de indsatte om søndagen. I fængslet sidder mange indsatte med lange domme, og for flere af dem er præsten en mulighed for at tale uden dom eller rapport. Journalist Iben Maria Zeuthen besøger fængselspræst Maria Fruerlund Kamp, og spørger hende om, hvordan Guds tilgivelse og samfundets hårdeste straffe kan eksistere sammen?
da
DR2
06:15
Iben på Herrens mark
Den lille død, kalder plejehjemspræst Jeppe Carsce Nissen det tidspunkt, hvor vi holder op med at trække vejret. Den store død derimod, det er, når ensomheden og relationsløsheden trænger sig på. Og dén død kæmper han mod som præst på Plejehjemmet Sølund og i De Gamles By på Nørrebro i København. Her møder journalist Iben Maria Zeuthen ham og beboere på plejecentret i undersøgelsen af, hvordan præsten kan skabe ro, håb og relation, når man er i slutningen af livet.
da
DR2
06:50
Den danske kejserinde
Hun var født som dansk prinsesse, men blev kejserinde i Rusland. Da den russiske revolution kom, stod hun midt i katastrofen, mens verden brasede sammen omkring hende. Hun mistede mere end de fleste: Hendes søn - den sidste zar - og hendes fem børnebørn blev myrdet. En tragedie, hun nægtede at se i øjnene.
da
DR2
07:30
Guddommelig mad
Claus Meyer og Poul Joachim Stender lader sig ikke friste i landet USA, der flyder med mælk og honning, men napper 24 timers faste for at komme tættere på Gud. Måske smager alt bedre bagefter? De er også til amerikansk fitness - i en katolsk kirke!
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:27
På skuldrene af Bohr
Hvis du tror, universet er uendeligt, så skal du nok tro om igen. Flere ting peger på, at det er endeligt, og spørgsmålet er så selvfølgelig, hvad der er på den anden side? Hvis der altså er en anden side? Denne videnskabsserie om kvantefysikkens uforklarligheder tager udgangspunkt i de ideer og tanker, den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.
da
DR2
17:40
My Grandparents' War
Fire britiske stjerner udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier og opdager, hvordan krigserfaringerne har formet deres eget liv. Denne gang undersøger sanger Emeli Sandé, hvordan hendes bedsteforældre stod på hver sin side, da hendes mormor og morfar skulle bevare det britiske kolonistyre i Rhodesia. Og hendes farfar deltog i oprøret mod det, da uafhængighedsbevægelsen fejede gennem Afrika.
da
DR2
18:30
Blood Money Inside the Nazi Economy
Tysklands rungende sejre i 1940 skjulte landets kriseramte økonomi. Alt manglede: fødevarer, råmaterialer, penge og militærudstyr. Derfor blev det helt legalt at stjæle fra besatte lande. Men plyndringerne var ikke nok til at betale for krigsindsatsen. Snart blev ideen om folkedrab fremstillet som en økonomisk nødvendighed. For hvis man slog jøderne ihjel, kunne man brødføde de stærkt svækkede slavearbejdere på de tyske fabrikker.
da
DR2
19:20
Inside Japan's War
Den japanske stat bliver stadig mere militaristisk og undertrykkende. Gennem propaganda, lovændringer og rationeringer forberedes nationen til krig. Den 7. december indledes en række synkroniserede angreb. Japanske jagerfly og bombefly angriber den amerikanske flåde ved Pearl Harbor. Angrebet får USA til at erklære krig mod Japan. Samtidig går japanerne i land i Malaya, og tre timer efter Pearl Harbor slår de til mod Hong Kong.
da
DR2
20:10
My Grandparents' War
Fire britiske stjerner udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier og opdager, hvordan krigserfaringerne har formet deres eget liv. Denne gang undersøger skuespiller Toby Jones, hvordan hans mormor måtte flygte fra Frankrig, da tyske tropper invaderede landet. Og hvordan hans morfar blev skudt i kamp mod den japanske hær under invasionen af Indien i 1944.
da
DR2
21:00
Sladderhistorie II
Will Smith stikker Chris Rock en lussing, og straks er hele verden i oprør. En dårlig anmeldelse i Politiken udvikler sig til danmarkshistoriens sidste skudduel, og en ellers glad aften i år 1157 bliver i historiebøgerne kendt som Blodgildet i Roskilde. Hvornår gik slagsmålet fra at være en ærefuld duel til et kikset kontroltab?
da
DR2
21:30
På sporet af dronningerne
Liv Thomsen drager på sporet af Alexandra, der i 1800-tallet vokser op i et forholdsvist beskedent hjem sammen med sine mange søskende i Det Gule Palæ ved siden af Amalienborg. Hendes forældre bliver uventet konge og dronning af Danmark, og Alexandra giftes ind i det britiske kongehus og ender som dronning over et af verdens største imperier. Hendes historie handler om oprør i det skjulte - i en tid hvor Alexandras svigermor, dronning Victoria, dikterer nogle meget snævre kvindeidealer, og hvor dobbeltmoralen og hykleriet hersker. Og det er også historien om en dronning, der formår at gøre kongehuset særdeles populært trods sin mands mange skandaler.
da
DR2
22:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Jorden kalder
Træernes evne til at suge CO2 ud af atmosfæren har gjort dem til en populær løsning på vores udledninger. Men kan nyplantet skov få vores klima-regnskab til at gå i nul? Eller bliver det bare en undskyldning for at fortsætte med at forurene? Det undersøger Thøger Kirk, mens han planter nye træer i Vemmelev sammen med virksomhedsejer Klaus Thomsen.
da
DR2