FilmBox Family

FilmBox Family

FilmBox je televizní stanice, která vysílá výhradně filmy. Vysílá v Česku, na Slovensku, v Polsku, v Maďarsku a v Rumunsku. Filmová základna distribuční společnosti SPI International obsahuje 1300 filmů.

Czechia

TV program - Piatok, 17.05.2024

00:35
Přestávka ve vysílání
cs
05:30
Jack Hunter: Nebeská hvězda
Dobrodruh Jack Hunter se dozvěděl, že nebeská hvězda by mohla být ukryta v Turecku. Vydává se tedy do horského kláštera, v patách mu ale je prohnaný Litman, který se o poklad také zajímá. Osud celé výpravy visí na vlásku. Litman se ve svém honu nezastaví před ničím - ani před vraždou!(H.C.E.)
cs
07:05
Asterix a Olympijské hry
V tradičním lasvegaském kasinu tamější největší smolař ke zděšení svého šéfa zlomí své prokletí, když se zamiluje.
cs
09:00
Tmavý kůň
Když se Dana vrátí domů na ostrov Orcas Island, zjistí, že její rodinné farmě hrozí zabavení. Aby Dana rodinu zachránila, musí zkrotit koně své matky a dojet si na něm pro vítězství.(oficiální text distributora)
cs
10:50
Heidi, děvčátko z hor
Heidi je osiřelé děvčátko, které tráví nejšťastnější dny dětství společně s kamarádem Peterem při hlídání stáda koz, radostném hraní a užívání si svobody švýcarských Alp, kde bydlí v prostém srubu u svého dědečka. Naplno prožitým dnům je však náhle konec, když je Heidi převezena tetou Dete do německého Frankufurtu nad Mohanem, kde má dělat společnost nemocné dívce Kláře ze zámožné rodiny. Dívky se sice ihned skamarádí, ale Heidin stesk po dědečkovi, Peterovi a horách je příliš velký..
cs
12:40
Když byla Dolly Parton má matka
Elizabeth Alison Grayová je obyčejná jedenátiletá dívka z předměstí, která čeká na příchod puberty - když v tom zjistí, že celý její dosavadní život byl jedna velká lež. Vydá se na cestu za odhalením pravdy - a doprovod jí dělá jen vlastní fantazie.(oficiální text distributora)
cs
14:15
Princ a já 2
Americká studentka Paige se zamilovala do dánského prince Edvarda. Ale dánské zákony jsou pro své obyvatele s modrou krví velice přísné. Aby princ zůstal princem, smí se Edvard oženit pouze se šlechtičnou. Pokud si vezme obyčejnou dívku, je povinen se vzdát trůnu. Přetrvá jejich láska všechny strasti a pasti?
cs
15:50
Hořko-sladko
Romantická komedie, o dvou lidech, které svedla dohromady práce a kteří se nemohou vystát. Tedy až do chvíle, než zvítězí láska…
cs
17:35
Hrdinové
Muž projíždí krajinou ve spěchu, aby se dostal na důležitou obchodní schůzku. Jeho mysl je posedlá myšlenkami na prezentaci, kterou přednese významnému klientu - prezentaci, která by mohla být zlomovým bodem v jeho kariéře. Není připraven na zpoždění ani překvapení, ale osud má pro něj připraveno mnohé. Tělo uprostřed silnice - dítě. Skočí na brzdy a podaří se mu zastavit auto právě včas. Dítě je naštěstí v pořádku, ale zmatené. Muž by mu rád pomohl, ale jeho klienti na něj čekají ...
cs
19:20
Leonie
Oceňovaný režisér Hisako Matsui přichází se snímkem, který sleduje pravdivý životní příběh Leonie Gilmour - americké novinářky, která se na začátku 20. století zamilovala do slavného japonského básníka a společně s ním přivedla na svět Isamu Noguchiho, světově uznáváného sochaře a architekta. Rozmáchlý snímek byl natáčen v lokacích v Japonsku i USA za účasti mezinárodního štábu s cílem představit publiku úplný životní příběh americké ženy, která dala život géniovi zrozenému ze dvou úplně odlišných světů.(Filmbox)
cs
21:00
Klub 27
Eliotův (Joe Anderson) spoluhráč z rockové kapely Finn a nejlepší kamarád Tom spáchá týden po svých dvacátých sedmých narozeninách sebevraždu. Zůstane jako jediný přeživší člen jejich kapely. S pomocí maloměšťáckého kluka Three Words (David Emrich) a mladé irské stopařky cestuje zdrogovaný Eliot z LA do rodného města v Missouri, aby Tomovi splnil jeho poslední přání.(Filmbox)
cs
22:30
Sklapni a zpívej
Skupina mužů, kteří před 15 lety zpívali ve stejném sboru, se schází, aby vystoupila na kamarádově svatbě. Zjišťují, jak se jejich životy změnily k lepšímu nebo i k horšímu a vzpomínají na nejlepší dny na škole.(oficiální text distributora)
cs

TV program - Sobota, 18.05.2024

00:05
Přestávka ve vysílání
cs
05:15
Až najdu domov
Příběh o setkání opuštěného chlapce a opuštěné staré ženy. Cory byl už v několika náhradních rodinách a teď je u Sáry a Dana. Se skupinkou dalších opuštěných dětí zpívají v starobinci. Tam se Cory seznámí se starou Carlottou, která prožila mládí v cirkuse. Carlotta vypráví Corymu o krásných cirkusáckých letech a celkem změní chlapcův život...
cs
07:05
Šťastný drak
Mladý čínský drak je potrestán bohy a seslán na zem coby obyčejný smrtelník. Je nucen najít cestu do zvláštní země dříve, než zlé síly odhalí jeho pravou identitu. Fantastický film sleduje pouť šibalského draka, který byl proměněn v obyčejného chlapce a vyhoštěn ze svého domova do světa lidí. Poté, co se dobré i zlé síly shodně dozví, že se drak dostal do podivného království, snaží se ho co nejrychleji vypátrat - neboť je jediným, kdo dokáže najít kouzelný meč, s jehož pomocí lze ovládnout svět. Podaří se mu vypátrat meč, než se dostane do špatných rukou? A stane se ještě někdy drakem?(oficiální text distributora)
cs
08:40
Matčin stín
Příběh plný emocí z krásného holandského prostředí o koni jménem Shadow, který má ze všeho strach. Jeho majitel rančer Kai dává pořád sobě i koni za vinu, že jeho matka zemřela. Netuší však, že v partě dětí, která přijede na ranč na tábor, je i Lisa, která Shadowi porozumí a ten jí začne důvěřovat. Kai pozná, že jeho matka nezemřela kvůli němu, ale shodou okolností, které Shadowa vystrašily.(Slidger)
cs
10:20
Dobrodružství Tedyho Stonese
Tad, snílek pracující na stavbě, je díky záměně za slavného archeologa poslán na expedici do Peru. S pomocí Jeffa - svého věrného psa, neohrožené archeoložky, němého papouška a podvodníčka, se pokusí zachránit bájné Ztracené město Inků před zlou skupinou lovců pokladů.(oficiální text distributora)
cs
11:50
Na táboře
Šestnáctiletý York Hayes je vůdcem skautského oddílu Ohniví draci a vrací se do Camp Rakhouta na svůj poslední tábor. A má úkol udělat z tohoto posledního tábora ten nejlepší. Od začátku se ale nic nevyvíjí podle plánu a tak se York musí celý týden potýkat s problémy a šaškárnami svých nezkušených svěřenců. A vůbec tomu nepomůže příjezd Yorkova rivala Mitche Jonase s jeho oddílem.(oficiální text distributora)
cs
13:15
Tygři železnice
Jistý železniční dělník v Číně v roce 1941 vede skupinu bojovníků za svobodu proti Japonsku, aby získal potraviny pro chudé.
cs
15:15
Křehkost
Nathalie žije úžasný život. Je mladá, krásná a má skvělé manželství. V okamžiku, kdy její manžel zemře při nehodě, se její svět zhroutí. Několik dalších let se soustředí pouze na práci, své emoce nechává stranou. Pak nenadále, aniž by věděla proč, políbí toho nejnepravděpodobnějšího muže – svého kolegu, Markuse. Společně utíkají před nepřejícím okolím, aby dali svému vztahu šanci.(Dny evropského filmu)
cs
17:00
Čas beznaděje
Zaschlé rány na tváři George Hammonda (výjimečný Richard Gere) i jeho sešlé svršky napovídají, že se život s melancholickým hrdinou třetího filmu výrazného autorského filmaře Orena Movermana zrovna nemazlí. Setkáváme se s ním v okamžiku, kdy je z vybydleného a zahnívajícího apartmánu vyhozen na ulici s veškerým vlastnictvím ve dvou igelitkách. Působivá evokace života bezdomovce v současném New Yorku se zdaleka vyhýbá snadno dosažitelné a povrchní účasti s Georgeovou dosti skličující existencí. Naopak, všednodenní přežívání bezdomovce, kterému nelze upřít jistý unavený šarm – „Se ženami jsem to vždycky uměl," říká –, zobrazuje Moverman zpovzdálí, nezúčastněně, nesentimentálně, mimořádně autentickým způsobem, který však nerezignuje na estetično. Gerova jemně odstíněná, oduševnělá studie muže, jehož jedinou nadějí v bezvýchodné existenci je dávno odcizená dcera, patří mezi nepřehlédnutelné herecké výkony loňského podzimu.(MFF Karlovy Vary)
cs
19:00
Paříž 36
Pigoil, stárnoucí inspicient pařížského kabaretu Chansonia, je obviněn z vraždy. V jeho dlouhé zpovědi zavítáme až do roku 1935, kdy odhalí nevěru své ženy a místní gangster Galapiat zavře kabaret. Během následujících několika měsíců přijde Pigoil o opatrovnictví svého milovaného syna Jo-Ja a musí si hledat jinou práci. Spolu s několika kamarády se rozhodně znovu rozjet kabaret Chansonia - a dokonce i jindy nevlídný Galapiat je tentokrát plánu nakloněn. Hvězdou jejich show se stane Douce, mladá dívka ze severofrancouzského Lille, po které začne Galapiat toužit. Ona se však zamiluje do Miloua, místního socialisty. V Pigoilově životě, zdá se, začínají být světlé momenty v převaze - ale co si počít s Jo-Jem a jak se to má vlastně s onou vraždou?
cs
21:00
Výtažek
Joel, majitel továrny na získávání výtažků z rostlin, se musí vypořádat s bezpočtem pracovních i soukromých problémů. Zdá se, že s věrností jeho ženy je to na pováženou, a zaměstnanci se ho snaží všemožně zneužít.
cs
22:30
Probuzení
Hlavní postavou příběhu je citově izolovaná dívka Curys Reitman (Bijou Phillips), které v mládí zemřela sestra a ona sama se účastní cizích pohřbů. Právě na jednom z nich díky malému nedopatření a lžím pozná a postupně se zamiluje do snoubence (Ian Somerhalder) právě pohřbené a její život se změní od základů.(ČSFD.cz)
cs