Da Vinci

Da Vinci

Da Vinci kanalı her yaştan meraklı zihni hayat boyu süren eğitim yolculuğunu kutlamak için bir araya getirmeyi amaçlayan, özgün ve yenilikçi bir eğitim televizyon kanalıdır.

Turkey

Guia de TV - sábado, 18/05/2024

00:00
 Eğlenceli Yapay Zeka
Prof. Jim al-Khalili, yapay zekadaki gelişmelere iyimser bir bakış atıyor. Eğlenceli Yapay Zeka - Prof. Jim al-Khalili, yapay zekadaki gelişmelere iyimser bir bakışla yaklaşıyor. Dünyamızı nasıl değiştirdiğinin yanısıra, zeka ve bilinç hakkındaki düşüncelerimize de meydan okuduğunu bize gösteriyor.
tr
01:00
 Bunları biliyor muydun?
Teknoloji tatillerimizin her alanını değiştirdi: tatilde yaptığımız sporu görüntülemekten tutun, güvende kalmaya kadar. Teknolojik Seyahat Eşyaları - Teknoloji tatillerimizin her alanını değiştirdi: tatilde yaptığımız sporu görüntülemekten tutun, güvende kalmaya kadar.
tr
01:30
 Bunları biliyor muydun?
Fransa'nın bazı yerleri inanılmaz jeoloji ve bitki örtüsüne ev sahipliği yapıyor. Eskiden dev dinozorların da eviydi!. Dev Dinozorlar - Fransa'nın bazı yerleri inanılmaz jeoloji ve bitki örtüsüne ev sahipliği yapıyor. Eskiden dev dinozorların da eviydi!.
tr
02:00
 Bunları biliyor muydun?
Telefonların, televizyonların ve ev eşyalarının gelişimi hayatlarımızı değiştirdi. Teknoloji sayesinde daha da fazlası geliyor. Nesnelerin Değişimi - Telefonların, televizyonların ve ev eşyalarının gelişimi hayatlarımızı değiştirdi. Teknoloji sayesinde daha da fazlası geliyor.
tr
02:30
 Bunları biliyor muydun?
İnsanlar ve hayvanlar hayatta kalmak için hala içgüdülerini kullanırlar. Bu içgüdülerin etkileri tartışılıyor. İçgüdüler - İnsanlar ve hayvanlar hayatta kalmak için hala içgüdülerini kullanırlar. Bu içgüdülerin etkileri tartışılıyor.
tr
03:00
 Bunları biliyor muydun?
En sevdiğimiz kahraman gerçekten var mı, neden klasik hikayeleri tekrar okuruz ve sinemanın sihri bugünü nasıl oluşturdu?. Hayal Kahramanları - En sevdiğimiz kahraman gerçekten var mı, neden klasik hikayeleri tekrar okuruz ve sinemanın sihri bugünü nasıl oluşturdu?.
tr
03:30
 Bunları biliyor muydun?
Akıllı cihazlarla olan bağlantımız bizleri, çevremizi ve bedenlerimizi değiştirebilir. Amaçları tek, günlük yaşantıyı basitleştirmek. Akıllı Teknoloji - Akıllı cihazlarla olan bağlantımız bizleri, çevremizi ve bedenlerimizi değiştirebilir. Amaçları tek, günlük yaşantıyı basitleştirmek.
tr
04:00
 Bunları biliyor muydun?
Hayatta kalmak için ateşe, sığınağa ve temiz suya ihtiyacımız var. Vahşi doğada ve acil durumlarda hayatta kalmak için öneriler alın. Hayatta Kalmanın Bilimi - Hayatta kalmak için ateşe, sığınağa ve temiz suya ihtiyacımız var. Vahşi doğada ve acil durumlarda hayatta kalmak için öneriler alın.
tr
04:30
 Bunları biliyor muydun?
Erkek ve kadın arasındaki farklarla ilgili birçok inanış bulunmakta. Bilimsel deneyler her zaman klişeleri desteklemez. Erkek ve Kadın - Erkek ve kadın arasındaki farklarla ilgili birçok inanış bulunmakta. Bilimsel deneyler her zaman klişeleri desteklemez.
tr
05:00
 Bunları biliyor muydun?
Su parklarında, lunaparklarda ve hızlı trenlerdeki en son yenilikleri ve tüm bunlara vücudumuzun verdiği tepkileri keşfet. Lunaparklar - Lunaparklardaki oyuncaklar sürekli yenileniyor. Su parklarında, lunaparklarda ve hızlı trenlerdeki en son yenilikleri ve tüm bunlara vücudumuzun verdiği tepkileri keşfet.
tr
05:24
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. Plug-in Savings - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
05:30
 Bunları biliyor muydun?
Çeşitli yetenekler bilim tarafından teste tabi tutuluyor. Yetenekler - Çeşitli yetenekler bilim tarafından teste tabi tutuluyor.
tr
05:54
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. Robot Ship Inspectors - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
06:00
 Bunları biliyor muydun?
Tuvalet kağıtları, mutfak havluları, sabunlar, şampuanlar, bebek bezleri ve hijyen ürünlerinin bilimini keşfedelim. Hijyen Ürünleri - Tuvalet kağıtları, mutfak havluları, sabunlar, şampuanlar, bebek bezleri ve hijyen ürünlerinin bilimini keşfedelim.
tr
06:21
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. Safe To Fly - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
06:30
 Bunları biliyor muydun?
Bu gençler inanılmaz keşiflerle geliyorlar. Bu yetenekleri nereden geliyor?. Dahi Çocuklar - Bu gençler inanılmaz keşiflerle geliyorlar. Bu yetenekleri nereden geliyor?.
tr
06:54
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. Shocking Olives - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
07:00
 İcatlar Dünyası
Sunucu Alie Ward, bir köpek yıkama çubuğunu, bir yarasa otelini, doktorlar için bir cihazı, ve Hayalet Sandalye'nin mucitlerini tanıtıyor. Yarasa Evleri - Sunucu Alie Ward, bir köpek yıkama çubuğunu, böcekleri uzak tutan bir yarasa otelini, doktorların dünyanın bir ucundan muayene etmesini sağlayan bir cihazı ve Hayalet Sandalye'nin mucitlerini tanıtıyor.
tr
07:18
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie, bir kuşun yuvasını nasıl yaptığını ve sağlam bir bisiklet kaskının nasıl yapıldığını öğreniyor. Kuş Yuvası ve Bisiklet Kaskı - Maddie, dal, yosun, yaprak ve kuru ot kullanarak bir kuşun yuvasını nasıl yaptığını öğrenmek için doğa koruma alanına gidiyor.
tr
07:33
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie, elektrikli bir arabanın nasıl çalıştığını ve rüzgarın nasıl oluştuğunu öğreniyor. Araba ve Rüzgar - Maddie, elektrikli bir arabanın ihtiyaç duyduğu enerjiyi elde etmek için nasıl pil ve elektrik kullandığını öğreniyor.
tr
07:48
 Kural Tanımayan Hayvanlar
Havai'deki etobur tırtıllar sinekleri kolayca avlayabiliyorlar. Onları tutmak için kolları ve ısırmak için keskin çeneleri vardır. Tırtıl - Havai'deki etobur tırtıllar sinekleri kolayca avlayabiliyorlar. Onları tutmak için kolları ve ısırmak için keskin çeneleri vardır. Kendileri için yapraklar üzerinde gizlenme noktaları yaparlar ve bu şekilde görünmez olurlar.
tr
07:51
 Kural Tanımayan Hayvanlar
Konili salyangozları balık ve kurtçukları koklayabilmek için hortumlarını kullanırlar. Yemlerini bayıltan zehirli bir karışım salgılarlar. Koni Salyangozu - Konili salyangozları balık ve kurtçukları koklayabilmek için hortumlarını kullanırlar. Yemlerini bulduklarında onları bayıltan zehirli bir karışım salgılarlar. Böylelikle avlamaları çok daha kolay olur.
tr
07:54
 Kural Tanımayan Hayvanlar
Floresan böcekleri geceleri kendi ışıklarıyla termit yuvalarının etrafında yiyeceklerini yakalarlar. Floresan Böcekleri - Floresan böcekleri geceleri kendi ışıklarıyla termit yuvalarının etrafında yiyeceklerini yakalarlar.
tr
08:00
 Bitz ve Bob
Bitz, Uzaklar Adası'nda mahsur kaldıktan sonra, kendini ve herkesi oradan nasıl kurtaracağını bulmalıdır. Gemiye Selam! - Bitz, Uzaklar Adası'nda mahsur kaldıktan sonra, kendini ve herkesi oradan nasıl kurtaracağını bulmalıdır.
tr
08:12
 Bilim Patlaması
Eric, bir sayfa geri dönüştürülmüş kağıt yapmayı öğreniyor. Kağıt icat edilmeden önce insanların neyin üzerine yazı yazdıklarını öğreniyor. Eric Kağıt Yapıyor! - Eric, bir sayfa geri dönüştürülmüş kağıt yapmayı öğreniyor. Kağıt icat edilmeden önce insanların neyin üzerine yazı yazdıklarını öğreniyor.
tr
08:15
 Doktor Panda
Toto, Doktor Panda'nın sihir numaralarından birine katılırken kaybolur. Doktor Panda, hileyi bozmadan Toto'yu bulabilecek mi?. Sihirbaz - Toto, Doktor Panda'nın sihir numaralarından birine katılırken kaybolur. Doktor Panda, hileyi bozmadan Toto'yu bulabilecek mi?.
tr
08:24
 Tamircikler
Chewsocka, gerçek bir rehber köpek olabileceğini biliyor. Köpek - Chewsocka, gerçek bir rehber köpek olabileceğini biliyor. Ve çok geçmeden, bir prizin kıvılcımını gördüğünde yardım etme şansını yakalar.
tr
08:30
 Tamircikler
Tom Thomas, laboratuvarda Simka ve Nolik ile görüntülü görüşme yapar ve Tamircik Okullarını görür. Görüntülü Arama - Tom Thomas, laboratuvarda Simka ve Nolik ile görüntülü görüşme yapar ve Tamircik Okullarını görür. Ama babası içeri girdiğinde ve ekrandaki küçük yaratıkların kim olduğunu öğrenmek istediğinde, hızlı düşünmesi gerekir.
tr
08:36
 Yaratıcı Aktiviteler
Hamurdan dost canlısı bir kedi yapmayı öğrenin. Kedi - Hamurdan dost canlısı bir kedi yapmayı öğrenin.
tr
08:39
 Süper Kahraman Sprinter...
Bumble, Dünya'daki yaşam hakkında hikayeler anlatıyor ama oraya hiç gitmediği için hikayeler doğru değil. Sprinter ve Leo ona yardım etmeli. Mantıksız Dünya Masalları - Bumble, Dünya'daki yaşam hakkında hikayeler anlatıyor ama oraya hiç gitmediği için hikayeler doğru değil. Sprinter ve Leo ona yardım etmeli.
tr
08:45
 Süper Kahraman Sprinter...
Karnaval günü. Riwahl, savurmada Sprinter'dan çok daha iyi olduğuna inanıyor. İki rakip arasındaki çekişme başlıyor. Atlıkarınca - Karnaval günü. Riwahl, savurmada Sprinter'dan çok daha iyi olduğuna inanıyor. İki rakip arasındaki çekişme başlıyor.
tr
08:48
 Darwin ve Newts
Takımyıldızlar hakkında bilgi edinmek için Darwin ve Newts, Wapiti ve diğer canlılarla bir gece macerasına katılın. Yıldız Avcıları - Takımyıldızlar hakkında bilgi edinmek için Darwin ve Newts, Wapiti ve diğer canlılarla bir gece macerasına katılın.
tr
09:03
 Bitz ve Bob
Herkes şapka defilesine hazırlanırken üzerine düşeni yapıyor. Şapkalar kaybolduğunda, Bitz onları nasıl bulacağını bulmak zorundadır. Orman Defilesi - Herkes şapka defilesine hazırlanırken üzerine düşeni yapıyor. Şapkalar kaybolduğunda, Bitz onları nasıl bulacağını bulmak zorundadır.
tr
09:15
 Bilim Patlaması
Eric, fosillerin tarih öncesi bitki ve hayvanların bıraktığı parmak izleri olduğunu öğreniyor. Birkaç modern zaman fosili yapıyor. Fosil Buluntuları - Eric, fosillerin tarih öncesi bitki ve hayvanların bıraktığı parmak izleri olduğunu öğreniyor. Oyuncak dinozor ve un kullanarak birkaç modern zaman fosili yapıyor.
tr
09:18
 Bitz ve Bob - Sen De...
Evde oyuncaklar için güvenlik ağları yapımı amacıyla birçok farklı malzemeyi test ederken iyi eğlenceler. Müthiş Plaj Sirki - Evde oyuncaklar için güvenlik ağları yapımı amacıyla birçok farklı malzemeyi test ederken iyi eğlenceler.
tr
09:24
 Addison
Bir vandal, Max'in kasabanın 'En Güzel Halk Bahçesi' projesinin girişine zarar verir, Addison günü kurtarmak için ninja kılığına girer. Gece yarısı Ninjası Gizemi - Bir vandal, gece vakti Max'in kasabanın 'En Güzel Halk Bahçesi' projesinin girişine zarar verir, Addison günü kurtarmak için ninja kılığına girer.
tr
09:39
 Küçük Hanımın Soruları
Lola korku hikayeleri dinlemeyi seviyor ama garip seslerden korkuyor.Mili şunu anlamıyor: Nasıl hem korkmayı sevip hem de korkmak istemeyiz?. Ölümüne Korkmak - Mili babası ve Lola ile kamp yapıyor. Lola babasının korku hikayelerini dinlemeyi seviyor ama gece garip sesler onu uykusundan uyandırdığında koruyor. Mili şunu anlamıyor: Nasıl hem korkmayı sevip hem de korkmak istemeyiz?.
tr
09:48
 Doktor Panda
Doktor Panda, dükkanında mallarını satan bir çömlekçidir. Daha fazla çömlek yapması gerektiğini fark eder. Ama hiç kili kalmamaıştır!. Çömlekçi - Doktor Panda, dükkanında mallarını satan bir çömlekçidir. Daha fazla çömlek yapması gerektiğini fark eder. Ama hiç kili kalmamaıştır!.
tr
10:00
 Doktor Panda
Bir diş hekimi olan Doktor Panda, Moo'yu sakinleştirmek ve diş muayenesi konusunda sakinleşmesi için yaratıcılığını kullanmak zorundadır. Diş Hekimi - Bir diş hekimi olan Doktor Panda, Moo'yu sakinleştirmek ve diş muayenesi konusunda sakinleşmesi için yaratıcılığını kullanmak zorundadır.
tr
10:09
 Doki
Şövalye olmak için ne yapman gerekti? Takım, İngiltere'deki bir ortaçağ festivaline gider ve şövalyeliğin gerçek anlamını keşfeder. Şövalye - Şövalye olmak için ne yapman gerekti? Takım, İngiltere'deki bir ortaçağ festivaline gider ve şövalyeliğin gerçek anlamını keşfeder.
tr
10:24
 Kratt Kardeşler
Chris ve Martin, gizemli bir kertenkelenin izini sürmek için arkadaşları,Road Runner'ın gücüne ihtiyaç duyar. Road Runner - Chris ve Martin, gizemli bir kertenkelenin izini sürmek için arkadaşları,Road Runner'ın gücüne ihtiyaç duyar.
tr
10:48
 Bunu Daha İyi Nasıl...
Sivrisinekleri nasıl tuzağa düşüreceğinizi, ponponlarla süslemeyi ve yiyebileceğiniz kaseler yapmayı öğreniyoruz. Christian'ın Yenilebilir Kaseleri - Sivrisinekleri nasıl tuzağa düşüreceğinizi, ponponlarla süslemeyi ve yiyebileceğiniz kaseler yapmayı öğreniyoruz.
tr
10:57
 Bunu Daha İyi Nasıl...
Lezzetli bir patates, çılgın bir zıplayan yumurta ve sızdıran şişe şakasının nasıl yapılacağını gösteriyor. Molly'nin Yenilebilir Ekidneleri - Lezzetli bir patates, çılgın bir zıplayan yumurta ve sızdıran şişe şakasının nasıl yapılacağını gösteriyor.
tr
11:09
 Görevimiz: İnsan Vücudu
Doktorlar bugün laboratuvarda bağ dokuların gücünü halat çekme yarışıyla gösteriyor. Doktor Xand biyonik eller yapan bir ikiliyle tanışıyor. Halat Çekme Yarışı - Doktorlar bugün laboratuvarda bağ dokuların gücünü halat çekme yarışıyla gösteriyor.Doktor Xand salonlarında biyonik el yapan bir baba ve oğluyla tanışıyor, ve bebeklerimizle son kez buluşuyoruz.
tr
11:39
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie, bir araba nakliye aracının nasıl çalıştığını ve bir araba motorunun nasıl yapıldığını öğreniyor. Araba Motoru ve Araba Nakliye Aracı - Maddie, bir araba motoru fabrikasına giderek, alüminyum metal bloklarının nasıl eritilip bir araba motoruna dönüştürüldüğünü öğreniyor.
tr
11:57
 Doki
Doki, derin deniz videosunu yapmak ve nadir dev kalamarın görüntülerini çekmek için Japonya'nın Ogasawara Adalarına gitmeye karar verir!. Japonya'nın Devleri - Doki, derin deniz videosunu yapmak ve nadir dev kalamarın görüntülerini çekmek için Japonya'nın Ogasawara Adalarına gitmeye karar verir!.
tr
12:09
 Bilimi Kendin Yap
Nasıl balçık yapılacağını, onu sanata dönüştürmeyi ve on kat yükseklikten bir slime düşürdüğünüzde ne olacağını öğrenin!. Slime - Sunucu Steve Spangler 'slime' ile uğraşıyor. Nasıl yapılacağını ve nasıl sanata dönüştürüleceğini gösteriyor. Sonra, on kat yükseklikten bir fıçı slime attığınızda ne olacağını keşfediyor.
tr
12:33
 Kratt Kardeşler
Martin ve Chris, Zach Varmitech'in, Black Jaguarı kaçırmasına engel olabilecek mi?. Shadow of Black Jaguar - Martin ve Chris, Zach Varmitech'in, Black Jaguarı kaçırmasına engel olabilecek mi?.
tr
13:00
 Bitz ve Bob
Bitz, Bob ve Bevel, Purl'ün dondurma salonunun açılışı için dondurma teslim etmek zorunda. Ancak Zippy ve Pop bunu zorlaştırıyor. Kaybolan Buhar - Bitz, Bob ve Bevel, Purl'ün dondurma salonunun açılışı için dondurma teslim etmek zorunda. Ancak Zippy ve Pop bunu zorlaştırıyor.
tr
13:15
 Araştırmacı Takım
Oona alternatif bir boyuta geçer. Bilim İnsanı - Oona alternatif bir boyuta geçer.
tr
13:30
 mathXplosion
Bu bölümde origami sanatıyla tanışıyoruz. Kesikler ve katlamalarla, kendi 3D objelerimizi inşa edebiliyoruz. Açılan Kağıt - Bu bölümde origami sanatıyla tanışıp kağıt mühendisleriyle tanışıyoruz. Standart bir kağıt, birkaç kesik, birkaç katlama ile kendi 3D objelerimizi inşa edebiliyoruz.
tr
13:33
 Araştırmacı Takım
Bu iki parçalık bölümde Olympia, ortağıyla ilgili bir sır keşfeder. Ajan Otis Kimdir? - Bölüm 1 - Bu iki parçalık bölümde Olympia, ortağıyla ilgili bir sır keşfeder.
tr
13:45
 mathXplosion
Hiçbir atlama olmadan sürekli tekrar eden şekilleri, boşluksuz zeminleri öğreniyoruz. Tessell Ülkesi - Hiçbir atlama olmadan sürekli tekrar eden şekilleri, boşluksuz zeminleri öğreniyoruz. Matematikçi Eric kendi kafasının şeklinde bir boşluksuz zemin yaratabilecek mi?.
tr
13:48
 Dünyadaki İlginç Sporlar
Kızlar efsanevi Moğol göçebelerini öğrenmeye devam ediyor ve ilk uzun at gezintilerine çıkıyorlar. Bu sırada Camille bir şok yaşıyor. Moğolistan Günü 2 - Kızlar takımı ve sunucu Camille Ucan, Moğolistan'da efsanevi göçebelerin becerilerini öğreniyor. Bugün kızlar ilk uzun at gezintilerine çıkıyorlar ve Camille bir şok yaşıyor.
tr
14:09
 Dünyadaki İlginç Sporlar
Kızlar takımı Moğolistan'da efsanevi göçebeler hakkında bilgi ediniyor. Bugün bir at yarışı izleyip, ok ve yay kullanmayı öğreniyorlar. Moğolistan Günü 3 - Kızlar takımı ve sunucu Camille Ucan, Moğolistan'da efsanevi göçebelerin becerilerini öğreniyor. Bugün müthiş bir at yarışı izliyorlar, ardından ok ve yay kullanmayı öğreniyorlar.
tr
14:24
 Bilim Patlaması
Eric, bitkilerin farklı yöntemlerle tohumlarını uzaklara gönderdiğini öğreniyor. Küçük bir kağıttan helikopter yapıyor. Dönen Tohumlar - Eric, bitkilerin farklı yöntemlerle tohumlarını uzaklara gönderdiğini öğreniyor. Küçük bir kağıttan helikoptere benzeyen kendi akçaağaç tohumunu yapıyor.
tr
14:30
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie bir şantiyeye gidip büyük bir vincin nasıl çalıştığını öğreniyor ve tuğla yapımını görmek için bir fabrikayı ziyaret ediyor. Vinç ve Tuğlalar - Maddie bir şantiyeye giderek, gizli bir hidroliğin bir vinci gökyüzüne nasıl ulaştırdığını öğreniyor.
tr
14:48
 Denizaltı Kaşifleri
Bir ejderha avı gezisinde Ant, muazzam bir gizeme dair ipuçları barındıran eski bir belge bulur. Ejderha Çukuru - Bir ejderha avı gezisinde Ant, muazzam bir gizeme dair ipuçları barındıran eski bir belge bulur.
tr
15:09
 Bil Bakalım
Güneş elektromanyetik radyasyon denen bir enerji yayar. Gökyüzünün mavi olmasının nedeni bu enerjidir. Mavi Gökyüzü - Güneş elektromanyetik radyasyon denen bir enerji yayar. Gördüğümüz her ışık ve renk bu enerjinin farklı bir formudur. Gökyüzü mavi görünür çünkü mavi renkli en kısa dalga boyuna sahiptir.
tr
15:15
 Tek Bir Şey
Hulahopçu olağanüstü Andrea M, rekor kıran becerilerini kalçasında çember döndürmek için nasıl kullandığını anlatıyor!. Andrea M: Hulahop Sanatçısı - Alan Pixsley, bir dakikada vücudun arka tarafında en fazla dönüşü yapan Guinness Dünya Rekoru sahibi, hulahop efsanesi Andrea M ile tanışıyor. Andrea yeteneğini sergiliyor ve ustalığa giden yolculuğunu paylaşıyor.
tr
15:30
 Bilimi Geliştirmek
Phil bir bulmacayı çözmek için ışığı kullanıyor. Zıplayan ışık yansımaları televizyonu kapattığında da karanlıkta görünüyorlar. Işık Mücadelesi - Phil bir bulmacayı çözmek için ışığı kullanıyor. Zıplayan ışık yansımaları televizyonu kapattığında da karanlıkta görünüyorlar.
tr
15:54
 Neşeli Soytarılar
Yanlışları düzelten Howler, bize Orta Çağ adalet sistemi hakkında temel bilgiler veriyor. Adalet - Yanlışları düzelten Howler, bize Orta Çağ adalet sistemi hakkında temel bilgiler veriyor.
tr
16:00
 Siyaya – Vahşi...
Bir grup genç maceracı, Güney Afrika'daki Zebra Dağı Ulusal Parkı'nda, Beyaz Göz adlı efsanevi bir çita arıyor. Beyaz Göz - Bir grup genç maceracı, Güney Afrika'daki Zebra Dağı Ulusal Parkı'nda, Beyaz Göz adlı efsanevi bir çita arıyor. Yol boyunca, zebralar, bizonlar, keseli antiloplar ve vervet maymunları görüyorlar.
tr
16:30
 Görevimiz: İnsan Vücudu
Doktorlar neden geğirdiğimizi ve nasıl iyi bir ambulans şoförü olunduğunu tespit ederler. Dr Xand radyoloji bölümünü ziyaret eder. İçeriden görmek - Doktorlar neden geğirdiğimizi tespit ederler. Bir ambulans şoförüyle tanışırlar. Dr Xand vücudun içine bakmak için radyoloji bölümüne gider. Acil bölümünde sanat yaparken sakatlanan biri vardır.
tr
17:00
 Dünyadaki İlginç Sporlar
Erkekler takımı Guatemala'da, antik Maya top oyunu Pitz ile tanışıyor ve ilk kez yerel hayatın tadına varıyor. Guatemala Günü 1 - Erkekler takımı ve sunucu Karim Zeroual, Guatemala'da, antik Maya top oyunu Pitz ile tanışıyor ve ilk kez yerel hayatın tadına varıyor.
tr
17:18
 Tek Bir Şey
Giang kardeşler, inanılmaz sirk becerilerini kullanarak heyecan verici Guinness Dünya Rekorunu nasıl kırdıklarını anlatıyor. Giang Kardeşler: Renowned Circus Performers - Giang kardeşler, birbirlerinin başları üzerinde dengede kalarak yükseltilmiş bir platforma gözleri kapalı en hızlı tırmanıp inmede Guinness Dünya Rekoru'nu kırmak için inanılmaz sirk becerilerini nasıl kullandıklarını..
tr
17:36
 İcatlar Dünyası
Sunucu Alie Ward, bir evcil hayvan şefini, telefon şarj eden bir çantayı, ağrı gideren bir cihazı ve suyu temizlemenin yolunu bulan bir mucidi tanıtıyor. Evcil Hayvan Şefi - Sunucu Alie Ward, evcil hayvanlar için yemek yapma işi kuran bir adamı, telefonu kablosuz şarj eden bir çantayı, ilaçsız ağrı gideren bir cihazı ve suyu temizlemein yeni yolunu bulan bir mucidi tanıtıyor.
tr
17:57
 Neşeli Soytarılar
Çocuklar sosyal statülerine göre çok farklı hayatlar yaşıyorlar! Ama aile geçmişleri ne olursa olsun, çocuklar her zaman çocukturlar. Çocukluk - Çocuklar sosyal statülerine göre çok farklı hayatlar yaşıyorlar! Ama aile geçmişleri ne olursa olsun, çocuklar her zaman çocukturlar.
tr
18:00
 Bear Grylls'ın sunduğu...
Dünyanın en iyi çim hokeyi kalecisi Maddie Hinch ve dünyaca ünlü kâşif Ranulph Fiennes, rekor kıran yolculuklarını paylaşıyor. Kaleci (Maddie Hinch) ve Kâşif (Ranulph Fiennes) - Bear Grylls'in sunduğu Olağanüstü Olmak'ın bu bölümünde, dünyanın en iyi çim hokeyi kalecisi ve Olimpiyat altın madalyası sahibi Maddie Hinch ve dünyanın yaşayan en büyük kaşifi Ranulph Fiennes, rekor kıran yolculuklarını..
tr
18:24
 Bear Grylls'ın sunduğu...
Efsanevi maceracı Bear Grylls ve bir Fortune 500 şirketinin ilk Siyahi kadın CEO'su Ursula Burns zafer hikayelerini paylaşıyorlar. Maceracı (Bear Grylls) ve Patron (Ursula Burns) - Olağanüstü Olmak'ın bu bölümünde Bear Grylls, azim öyküsünü ve nasıl 'dünyanın en tanınmış hayatta kalma uzmanı' haline geldiğini paylaşırken Ursula Burns, bir Fortune 500 şirketinin ilk Siyah kadın CEO'su olma..
tr
18:48
 Bunları biliyor muydun?
Bilim şekerin arkasındaki sırları ortaya çıkarıyor. Şeker Bilimi - Bilim şekerin arkasındaki sırları ortaya çıkarıyor.
tr
19:21
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie, el kurutma makinelerinin nasıl çalıştığını öğreniyor ve tuvalet kağıdı yapımını görmek için bir fabrikaya gidiyor. El Kurutma Makinesi ve Tuvalet Kağıdı - Maddie, el kurutma makinelerinin nasıl çalıştığını öğrenip, kızıl ötesi ışıkla nasıl çalıştığını gösteriyor ve ağır çekimde ellerinden püsküren su damlacıklarını görmek için özel kamerasını kullanıyor.
tr
19:33
 Harika Gezegen
Tuzlu su bataklıklarından kum tepelerine kadar çeşitli konuları öğreten birkaç farklı bilim iletişimcisiyle tanışacağız. Bilim İletişimcileri - Gelişimin yerel tuzlu su bataklıkları üzerindeki etkilerini anlatmaya yardımcı olan bir araştırmacı ve kum tepeleri hakkında bilgi vermek için rüzgar tüneli kullanan bir yüksek lisans öğrencisi de dahil olmak üzere, birkaç farklı bilim iletişimcisiyle..
tr
20:00
 Genç Kalmanın Yolları
Bilim, genleri, beslenmeyi ve egzersizi araştırarak, vücudumuzun yaşlanmasını yavaşlatmanın yollarını arıyor. Genç Kalmanın Yolları 1. Bölüm - Bilim, vücudumuzun yaşlanmasını yavaşlatmanın yollarını arıyor. Beslenme ve egzersiz üzerinde araştırma yapılıyor. Alışılmadık genetik sorunlar, daha uzun süre genç kalmanın anahtarı olabilir.
tr
20:54
 Futuris
Avrupa tarımındaki rekabeti arttırmak için, araştırmacılar aynı anda farklı türler yetiştiriyorlar. Bunun etkisi nedir?. Deniz bilimine Yeni Bir Bakış - Avrupa tarımındaki rekabeti arttırmak için, araştırmacılar aynı anda farklı türler yetiştiriyorlar. Bunun sonucu olarak, omurgasızlar yada bitkiler diğer türlerin kültüründen kaybettikleri besinleri geri dönüştürebilecekler.
tr
21:00
 Sihirli Sayılar : Hannah...
Dr Hannah Fry, modern matematiğin merkezinde, evrenin temel yapı taşları hakkında matematiğin ortaya koyduğu bir paradoksu araştırıyor. Acayip - Dr Hannah Fry, matematiğin evrenin temel yapı taşları olan atom altı parçacağı kuantum dünyası hakkında neler ortaya koyduğunu araştırıyor. Modern matematiğin kalbinde, mantığın temelini baltalayan bir paradoksu ele alıyor.
tr
22:00
 Bilimi Kendin Yap
Steve Spangler bu bölümde suyun üzerinde nasıl yürünebileceğini gösteriyor. Aynı zamanda sıvı nedir sorusuna da cevap veriyor. Sıvılar - Steve Spangler bu bölümde suyun üzerinde nasıl yürünebileceğini ve evde de yapabileceğin deneyleri gösteriyor. Bu deneylerle sıvı nedir sorusunun cevabını öğreniyoruz.
tr
22:21
 Futuris
Acaba soğuk su sisi ekmeğin tadını ve yapısını arttırabilir mi? Bunu öğrenmek için Alman gıda teknologları ile buluştuk. Daha Kaliteli Ekmek Yapmak - Acaba soğuk su sisi ekmeğin tadını ve yapısını arttırabilir mi? Almanya Bremerhaven'deultrason teknolojisi baz alınarak hazırlanan yeni fırınlama teknikleri üzerine çalışan gıda teknologları ile buluştuk.
tr
22:27
 Futuris
Plazma HIV ve tüberküloz gibi hastalıkların tedavisinde kullanılabilir mi? Mühendisler ve profesyonel sağlık hizmeti verenler cevaplıyor. Maddenin Dördüncü Hali - Bu bölümde, belli hastalıkların tedavisi için alternatif olarak plazmayı sunan mühendisler ve sağlıkçılarla buluşuyoruz. Bu HIV ve tüberkülozu tedavi etmenin daha ucuz ve hassas bir yolu olabilir mi?.
tr
22:30
 Bilimi Kendin Yap
Steve Spangler fen kurallarıyla tuvalet kağıdından nasıl fırlatıcı yapacağını ve uçağın nasıl havada kalacağını gösteriyor. Havanın Gücü - Sunucumuz Steve Spanglerbilimsel deneyleri kullanarak bir uçağın havada nasıl gidebildiğini ve otomatik tuvalet kağıdı fırlatıcısının nasıl yapılabileceğini gösteriyor.
tr
22:51
 Futuris
Avrupa'nın suyunun ne kadar sağlıklı olduğunu öğrenmek üzere Finlandiya'nın ana araştırma gemisinin mürettebatına katılıyoruz. Derin Değişiklikler - Okyanuslarımız ne kadar sağlıklı? Baltık Denizi'nden örnekler alıp plankton oluşumu, oksijen içeriği ve tuzluluk oranını görüntüleyen Finlandiya'nın ana araştırma gemisinin mürettebatına katılıyoruz.
tr
22:57
 Futuris
Bu bölümde deprem ve tsunamilerin nükleer reaktör gibi kritik yapılar üzerindeki etkilerini öğreneceğiz. Ekstrem Risklerle Yüzleşme - Bir deprem yada tsunami durumunda, bunların nükleer reaktör ve kimyasal yapılar gibi kritik yapılar üzerindeki etkisi nedir? STREST projesinin bilimadamları, felaketleri simüle etmek ve yapılar üzerindeki etkilerini test etmek için dijital aletler..
tr
23:00
 Genç Kalmanın Yolları
Bilim, genleri, beslenmeyi ve egzersizi araştırarak, vücudumuzun yaşlanmasını yavaşlatmanın yollarını arıyor. Genç Kalmanın Yolları 1. Bölüm - Bilim, vücudumuzun yaşlanmasını yavaşlatmanın yollarını arıyor. Beslenme ve egzersiz üzerinde araştırma yapılıyor. Alışılmadık genetik sorunlar, daha uzun süre genç kalmanın anahtarı olabilir.
tr
23:48
 Futuris
Bu bölümde kinoa ve horozibiği gibi yüksek kalite protein üreten deneysel bir çiftliği ziyaret ediyoruz. Sürdürülebilir Yemeğinizin Tadını Çıkarın - Bu bölümde kinoa ve horozibiği gibi yüksek kalite protein üreten deneysel bir çiftliği ziyaret ediyoruz. Hayvan bazlı proteinlerden bitki bazlı proteinlere geçiş hızlandırılabilir mi ve bu neden önemli?.
tr

Guia de TV - domingo, 19/05/2024

00:00
 Sihirli Sayılar : Hannah...
Dr Hannah Fry, modern matematiğin merkezinde, evrenin temel yapı taşları hakkında matematiğin ortaya koyduğu bir paradoksu araştırıyor. Acayip - Dr Hannah Fry, matematiğin evrenin temel yapı taşları olan atom altı parçacağı kuantum dünyası hakkında neler ortaya koyduğunu araştırıyor. Modern matematiğin kalbinde, mantığın temelini baltalayan bir paradoksu ele alıyor.
tr
01:00
 Bunları biliyor muydun?
Duygular bazen 'iyi' ve 'kötü' olarak ayrılabilir ancak onları sağlığa yönlendirmeyi öğrendiğimiz zaman hepsi iyidir. Gülmek ve Ağlamak - Duygular bazen 'iyi' ve 'kötü' olarak ayrılabilir ancak onları sağlığa yönlendirmeyi öğrendiğimiz zaman hepsi iyidir.
tr
01:30
 Bunları biliyor muydun?
En sevdiğimiz tatlılar bile bilim yardımıyla yapılır. Deneyler eğlenceli tatlı tariflerinin sırrını ortaya çıkarıyor. Şekerler - En sevdiğimiz tatlılar bile bilim yardımıyla yapılır. Deneyler eğlenceli tatlı tariflerinin sırrını ortaya çıkarıyor.
tr
02:00
 Bunları biliyor muydun?
Dinozorlarla ilgili bir sürü efsane vardır. Bilim bu eski fikirleri değiştirecek yeni buluşlara imza attı. Dinozorlar! - Dinozorlarla ilgili bir sürü efsane vardır. Bilim bu eski fikirleri değiştirecek yeni buluşlara imza attı.
tr
02:30
 Bunları biliyor muydun?
İnsanların gelişmiş mental yetenekleri vardır, ancak hayvanlar sürekli bize bunları geliştirmenin yollarını gösterirler. İnsanlar ve Hayvanlar - İnsanların gelişmiş mental yetenekleri vardır, ancak hayvanlar sürekli bize bunları geliştirmenin yollarını gösterirler.
tr
03:00
 Bunları biliyor muydun?
Kışın üşütüp, grip olup, boğazımızı incitebiliriz ancak bunlardan kaçınabiliriz. Bilim soğuk mevsimlerde sağlıklı kalmanın sırlarını sunuyor. Kış Mevsimi - Kışın üşütüp, grip olup, boğazımızı incitebiliriz ancak bunlardan kaçınabiliriz. Bilim soğuk mevsimlerde sağlıklı kalmanın sırlarını sunuyor.
tr
03:30
 Bunları biliyor muydun?
Tırnak yemek, ter kokusu ve kötü alışkanlıklar hayatımızı olumsuz etkiler. Bu problemlerden kurtulmanın yolları vardır. Kötü Alışkanlıklar - Tırnak yemek, ter kokusu ve kötü alışkanlıklar hayatımızı olumsuz etkiler. Bu problemlerden kurtulmanın yolları vardır.
tr
04:00
 Bunları biliyor muydun?
İnsanların ve hayvanların doğum öncesi ve sonrası deneyimleri tartışılıyor. Bebek Olmak - İnsanların ve hayvanların doğum öncesi ve sonrası deneyimleri tartışılıyor.
tr
04:30
 Bunları biliyor muydun?
Yemeklerimiz, arabalarımız, oyuncaklarımız ve mobilyalarımız bizim için güvenli mi diye güvenlik teste sokuluyor. Güvenlik Testleri - Yemeklerimiz, arabalarımız, oyuncaklarımız ve mobilyalarımız bizim için güvenli mi diye güvenlik teste sokuluyor.
tr
05:00
 Bunları biliyor muydun?
Robotlar ve özel efektler uzun süredir etrafımızdalar. Artık daha da muhteşem hale geliyorlar! Arkalarındaki bilimi keşfedelim. Robotlar ve Özel Efektler - Robotlar ve özel efektler uzun süredir etrafımızdalar. Artık daha da muhteşem hale geliyorlar! Arkalarındaki bilimi keşfedelim.
tr
05:24
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. Smart Irrigation Bears Fruit - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
05:30
 Bunları biliyor muydun?
Kokular, ağrılar, gaz, vücutlarımız bazı tuhaf tepkiler verir ama tüm bunların bir nedeni vardır. Vücut Tepkileri - Kokular, ağrılar, gaz, vücutlarımız bazı tuhaf tepkiler verir ama tüm bunların bir nedeni vardır.
tr
05:54
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. The Future Is: Hands-free Driving - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın.
tr
06:00
 Bunları biliyor muydun?
IQ Testi zekayı ölçmek için keşfedilmiştir. Hafızalarınızı geliştirmenin yolları var. Beyni Güçlendirin - IQ Testi zekayı ölçmek için keşfedilmiştir. Hafızalarınızı geliştirmenin yolları var.
tr
06:24
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. The Roaming Recycler - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
06:30
 Bunları biliyor muydun?
Doğal afetler büyük hasarlara neden olabilir ama bunlardan ders alıp yeni teknolojiyle gerekli önlemleri alabiliriz. Fırtına Zararı - Doğal afetler büyük hasarlara neden olabilir ama bunlardan ders alıp yeni teknolojiyle gerekli önlemleri alabiliriz.
tr
06:54
 Yenilik
Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlerden bazılarına göz atın. Tomorrow on TV - Avrupalı bilim insanları ve girişimciler tarafından geliştirilen müthiş heyecan verici ürünlere göz atın. Enerji tasarruflu lambadan laboratuvarda üretilen kalp kapakçığına, su altı yolculuğundan uzaktan kumandalı robot itfaiyeciye, her şey var.
tr
07:00
 İcatlar Dünyası
Sunucu Alie Ward, bir evcil hayvan şefini, telefon şarj eden bir çantayı, ağrı gideren bir cihazı ve suyu temizlemenin yolunu bulan bir mucidi tanıtıyor. Evcil Hayvan Şefi - Sunucu Alie Ward, evcil hayvanlar için yemek yapma işi kuran bir adamı, telefonu kablosuz şarj eden bir çantayı, ilaçsız ağrı gideren bir cihazı ve suyu temizlemein yeni yolunu bulan bir mucidi tanıtıyor.
tr
07:18
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie bir hulahopun havada nasıl durduğunu öğreniyor ve biz de çadırın nasıl yapıldığını öğreniyoruz. Hulahop ve Çadır - Maddie, bir hulahopu havada tutmak için vücudumuzu nasıl hareket ettirdiğimizi ve bir çemberin bir daire içinde hareket etmesini sağlamak için merkezcil kuvvet denen şeyi nasıl kullandığını öğreniyor.
tr
07:33
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie nasıl temiz içme suyu elde ettiğimizi ve havuçların yer altında nasıl büyüdüğünü öğreniyor. İçme Suyu ve Havuç - Maddie evlerimizden, doğal kaynaklardan ve yağmurdan su toplayan bir rezervuara gidiyor. Sonra, küçük tohumlardan nasıl havuç olduğunu öğrenmek için bir çiftliğe gidiyor.
tr
07:48
 Kural Tanımayan Hayvanlar
Madagaskar'ın göletlerindeki kurbağa yuvaları birçok avcının uçamayacağı noktada ve güvenli. Ama bu durum yaban arılarına engel değil. Yaban Arısı - Madagaskar'ın göletlerindeki kurbağa yuvaları birçok avcının uçamayacağı noktada ve güvenli. Ama bu durum yaban arılarına engel değil.
tr
07:51
 Kural Tanımayan Hayvanlar
Fil Ayağı bitkisi kokusu sayesinde böcekleri kendine çeker.Polenlerini bulaştırır ve başka Fil Ayağı bitkilerine de polenlerini gönderir. Fil Ayağı - Fil Ayağı bitkisi kokusu sayesinde böcekleri kendisine çeker. Sonra onları sıkıştırır, polenlerini bulaştırır ve onları serbest bırakarak diğer Fil Ayağı bitkilerine polenlerini gönderir.
tr
07:54
 Kural Tanımayan Hayvanlar
Sula Granti kuşları yumurtalarını Galapagos Adalarının zeminine bırakır. Yavrular doğduğunda yalnızca güçlü olanlar hayatta kalır. Sula Granti - Sula Granti kuşları yumurtalarını Galapagos Adalarının zeminine bırakır. Yavrular doğduğunda yalnızca güçlü olanlar hayatta kalır.
tr
08:00
 Bitz ve Bob
Herkes büyük yetenek gösterisi için numarasını yapıyor. Ancak hiçbir şey planlandığı gibi gitmeyince, Purl yardım etmek için hazır. Gösteri Dünyası - Herkes büyük yetenek gösterisi için numarasını yapıyor. Ancak hiçbir şey planlandığı gibi gitmeyince, Purl yardım etmek için hazır.
tr
08:12
 Bilim Patlaması
Eric yeni bir uçurtma yapıyor. İki tarafının eşit, yani simetrik olduğundan emin oluyor. Böylece uçurtma dengeli bir şekilde uçabilecek. Uçurtma Uyanıklığı - Eric yeni bir uçurtma yapıyor. İki tarafının eşit, yani simetrik olduğundan emin oluyor. Böylece uçurtma dengeli bir şekilde uçabilecek. Farklı türde pek çok uçurtma olduğunu ama hepsinin uçmak için rüzgara ihtiyaç duyduğunu öğreniyor.
tr
08:15
 Doktor Panda
Doktor Panda Hoopa'yı merdivenli kamyonla kurtarır. Moo, tavuklarından birinin ağaca takılmasından sonra planladığı piknik için endişelenir. Ağaçta Bir Tavuk - Doktor Panda Hoopa'yı merdivenli kamyonla kurtarır. Moo, tavuklarından birinin ağaca takılmasından sonra planladığı piknik için endişelenir.
tr
08:24
 Tamircikler
Profesör Eugenius, hem anahtar kartının hem de Elisa'nın içeride olduğunu unutarak kendini laboratuvarın dışına kilitlemeyi başarıyor!. Anahtar Kartı - Profesör Eugenius, hem anahtar kartının hem de Elisa'nın içeride olduğunu unutarak kendini laboratuvarın dışına kilitlemeyi başarıyor! Tamircikler, Elisa onları görmeden Profesörü içeri nasıl alacaklarını bulmak zorunda.
tr
08:30
 Tamircikler
Tamircik çocukları yanlışlıkla iki elmayı karıştırdıktan sonra Profesör Eugenius, Elisa'nın zehirli elmayı yediğine inanıp panikler. Kalite Ölçer - Tamircik çocukları yanlışlıkla iki elmayı karıştırdıktan sonra Profesör Eugenius, Elisa'nın zehirli elmayı yediğine inanıp panikler.
tr
08:36
 Yaratıcı Aktiviteler
'Sihirli Unicorn Aslan' yapmayı öğrenin. Sihirli Unicorn Aslan - 'Sihirli Unicorn Aslan' yapmayı öğrenin.
tr
08:39
 Süper Kahraman Sprinter...
Pessi'nin yasaları mutlu olmayı yasaklar. Sprinter ve Leo, o ve Opti'nin tekrar mutlu olması için onu yasaları değiştirmeye çalışıyorlar. Saçma Kanunlar - Pessi'nin yasaları mutlu olmayı yasaklar. Sprinter ve Leo, o ve Opti'nin tekrar mutlu olması için onu yasaları değiştirmeye çalışıyorlar.
tr
08:45
 Süper Kahraman Sprinter...
Bumble akşam yemeği için leziz Dünya yemekleri pişirmek istiyor. Ama Bumble, hiç Dünya yemeği yemedi. Nasıl yapacağını nasıl bilecek?. Bumble'ın Yemekleri - Bumble akşam yemeği için leziz Dünya yemekleri pişirmek istiyor. Ama Bumble, hiç Dünya yemeği yemedi. Nasıl yapacağını nasıl bilecek?.
tr
08:48
 Darwin ve Newts
Darwin ve Newts, Tuhura roket gemisine biner ve güneş sistemini keşfederek yol boyunca sekiz gezegenin her biri hakkında biraz bilgi edinir. Uzay Kaşifleri - Darwin ve Newts, Tuhura roket gemisine biner ve güneş sistemini keşfederek yol boyunca sekiz gezegenin her biri hakkında biraz bilgi edinir.
tr
09:03
 Bitz ve Bob
Bitz ve Bob'a katılın ve bir sal inşa etmenin ağır bir kayayı su üzerinde hareket ettirmeye nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin. Salla ve Yuvarla - Bitz ve Bob'a katılın ve bir sal inşa etmenin ağır bir kayayı su üzerinde hareket ettirmeye nasıl yardımcı olabileceğini öğrenin.
tr
09:15
 Bilim Patlaması
Eric, ellerinizi yıkamazsanız bakterilerin ne kadar kolay yayıldığını göstermek için bir deney yapıyor. Makro-Mikroplar - Eric, ellerinizi yıkamanın bakterilerin yayılmasını önleyebileceğini keşfediyor. Bu küçük mikropların kişiden kişiye yayılmasının ne kadar kolay olduğunu göstermek için bir deney yapıyor.
tr
09:18
 Bitz ve Bob - Sen De...
Karton ve kurdeleden spor ayakkabı yapıyoruz. Batma Hissi - Karton ve kurdeleden spor ayakkabı yapıyoruz.
tr
09:24
 Addison
Ayrton Park Devlet Okulu'na son derece gelişmiş bir bilgisayar ödünç verildiğinde, kasabada gizemli siber olaylar olmaya başlar. Gizemli Bipler Ve Boplar - Ayrton Park Devlet Okulu'na son derece gelişmiş bir bilgisayar ödünç verildiğinde, kasabada gizemli siber olaylar olmaya başlar. Ve Addison, olayların dünya çapında bir gizem ağının parçası olup olamadığını merak eder.
tr
09:39
 Küçük Hanımın Soruları
Mili iki doğum günü partisine davetli: En yakın arkadaşı ve erkek arkadaşı olmasını istediği kişi. Nasıl karar verecek?. İkilem - Mili iki doğum günü partisine davetli: En yakın arkadaşı ve erkek arkadaşı olmasını istediği kişi. Nasıl karar verecek?.
tr
09:48
 Doktor Panda
DJ olmak kolay bir iş gibi görünüyor. Ancak Leo, June'un doğum günü için özel bir şarkı isteyince, Doktor Panda onu çılgınca aramaya başlar. İstek Görevi - DJ olmak kolay bir iş gibi görünüyor. Ancak Leo, June'un doğum günü için özel bir şarkı isteyince, Doktor Panda onu çılgınca aramaya başlar.
tr
10:00
 Doktor Panda
Doktor Panda'ya, Richy'nin yeni bir dinozor sergisi hazırlaması için yardım ettiği Panda Şehri müzesinde katılın. Kemik Bilmecesi - Doktor Panda'ya, Richy'nin yeni bir dinozor sergisi hazırlaması için yardım ettiği Panda Şehri müzesinde katılın.
tr
10:09
 Doki
Neden bazı madeni paraların içinde delikler var? Takım, madeni paraların delik olduğu Yap, Mikronezya'ya uçar. Büyük Para - Neden bazı madeni paraların içinde delikler var? Takım, madeni paraların delik olduğu Yap, Mikronezya'ya uçar.
tr
10:24
 Kratt Kardeşler
Zach ve Donita, mücevherleri için mercan toplamaya başlarlar. Martin ve Chris onları durdurabilecek mi?. Mercanların Kurtarısı: Rocket Jaw - Zach ve Donita, mücevherleri için mercan toplamaya başlarlar. Martin ve Chris onları durdurabilecek mi?.
tr
10:48
 Bunu Daha İyi Nasıl...
Bir avokado gülünün nasıl yapıldığını, plajda kumdan kurtulmayı ve ailenizi bir havuç numarası ile korkutmanın yollarını öğreniyoruz. Gabe'in Havuç Şakası - Bir avokado gülünün nasıl yapıldığını, plajda kumdan kurtulmayı ve ailenizi bir havuç numarası ile korkutmanın yollarını öğreniyoruz.
tr
10:57
 Bunu Daha İyi Nasıl...
Kendi parti hoparlörlerinizi ve beslenme çantanız için yenilebilir yumurta yapmayı öğreniyoruz. Ve harika bir kahvaltı şakası var. Abishek'in Hoparlörleri - Kendi parti hoparlörlerinizi ve beslenme çantanız için yenilebilir yumurta yapmayı öğreniyoruz. Ve harika bir kahvaltı şakası var.
tr
11:06
 Yaratıcı Aktiviteler
Mutlu bir gezegen yapmak bizim elimizde!. Mutlu Gezegen - Mutlu bir gezegen yapmak bizim elimizde!.
tr
11:09
 Görevimiz: İnsan Vücudu
Dr Chris, virüsleri anlatmak için Dr Xand'i dev bir su balonunun içine koyuyor, Dr Chris kulak şeklinin işitmemize etkisini keşfediyor. Xand Patlıyor! - Dr Chris, virüslerin vücuda nasıl saldırdığını anlatmak için Dr Xand'i dev bir su balonunun içine koyuyor, Dr Chris kulak şeklinin nasıl işitmemizi sağladığını keşfediyor. Acil Servis'te Eva egzama sorunu yaşıyor, Demi ise yanık tedavisi görüyor.
tr
11:39
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie neden gece ve gündüzü yaşadığımızı ve bir güneş panelinin nasıl çalıştığını öğreniyor. Güneş Paneli ve Gece-Gündüz - Maddie, gün batımını analiz etmek için hızlandırılmış kamera kullanarak neden gündüz ve geceyi yaşadığımızı öğrenir.
tr
11:57
 Doki
Anabella'nın tuhaf balığı gerçekten uçabilir mi? Öğrenmek için ABD, Kaliforniya'da bir 'kuş adam' yarışmasına gidiyorlar!. Uçan Balık - Anabella'nın tuhaf balığı gerçekten uçabilir mi? Öğrenmek için ABD, Kaliforniya'da bir 'kuş adam' yarışmasına gidiyorlar!.
tr
12:09
 Bilimi Kendin Yap
Topları saatte 650 kilometre hızla atan bir pinpon topu patlatıcısı ve hızlı ve kolay bir sokak kızağı yapmayı öğrenin. Garaj Meraklıları 1 - Sunucu Steve Spangler, bir atölye garajında çılgın icatlar ve oyuncaklar yapıyor. Topları saatte 650 kilometre hızla atan bir pinpon topu patlatıcısını ve hızlı ama kolay bir sokak kızağını nasıl yapabileceğinizi gösteriyor.
tr
12:33
 Kratt Kardeşler
Martin ve Chris, Aviva'dan Sinekkuşu güçlerine sahip yeni bir güç diski oluşturmasını ister. Bir Sinek Kuşuna Dokunmak - Martin ve Chris, Aviva'dan Sinekkuşu güçlerine sahip yeni bir güç diski oluşturmasını ister.
tr
13:00
 Bitz ve Bob
Purl bir oyun yönetiyor ancak seyirciler gelmeye başlamadan önce, Bitz bazı sahne değişikliklerinin hemen yapılması gerektiğini fark ediyor. Kırmızı Başlıklı Bev - Purl bir oyun yönetiyor ancak seyirciler gelmeye başlamadan önce, Bitz bazı sahne değişikliklerinin hemen yapılması gerektiğini fark ediyor.
tr
13:15
 Araştırmacı Takım
Bu iki parçalık bölümde Olympia, ortağıyla ilgili bir sır keşfeder. Ajan Otis Kimdir? - Bölüm 2 - Bu iki parçalık bölümde Olympia, ortağıyla ilgili bir sır keşfeder.
tr
13:30
 mathXplosion
Kesin notalar nasıl oluşuyor? Bu bölümde kesirlerin çalınan tam, yarım ve çeyrek notalar üzerindeki rolünü öğreniyoruz. Müziğin Kesir Notaları - Kesin notalar nasıl oluşuyor? Bu bölümde kesirlerin çalınan tam, yarım ve çeyrek notalar üzerindeki rolünü öğreniyoruz. Eric sadece kesirleri kullanarak kendi havalı şarkısını yazabilecek mi?.
tr
13:33
 Araştırmacı Takım
Bu iki parçalık bölümde, ajanlar ortak bir düşmanla savaşmak için bir araya gelmelidir. Tuhaflar ve Sonlar - Bölüm 1 - Bu iki parçalık bölümde, ajanlar ortak bir düşmanla savaşmak için bir araya gelmelidir.
tr
13:45
 mathXplosion
İki ayna arasındaki açıyı azalttıkça objelerin sayısının arttığını hiç farkettin mi?Acaba sonsuzluğu görebilir miyiz?. Gizemli Çarpım Ericleri - İki ayna arasındaki açıyı azalttıkça objelerin sayısının arttığını hiç farkettin mi? Eğer aynalar birbirine paralel olursa sonsuzluğu görebilir miyiz? Eric bunu öğrenebilmek için başka bir paralele gidiyor.
tr
13:48
 Dünyadaki İlginç Sporlar
Kızlar takımı Moğolistan'da efsanevi göçebelerin sporlarını öğreniyor. Bugün keçilere kement atıp yakalamayı öğreniyorlar. Moğolistan Günü 4 - Kızlar takımı ve sunucu Camille Ucan, Moğolistan'da efsanevi göçebelerin sporlarını öğreniyor. Bugünün konusu hayvan becerileri, keçileri yakalamak ve kement atmayı öğrenmek.
tr
14:09
 Dünyadaki İlginç Sporlar
Kızlar takımının Moğolistan'daki macerasının son günü! Bugün yerlilere karşı destansı bir bayrak yarışı yapıyorlar. Moğolistan Günü 5 - Kızlar takımının göçebelerin becerilerini öğrendikleri Moğolistan'daki macerasının son günü. Bugün yerlilere karşı destansı bir bayrak yarışına katılıyorlar.
tr
14:24
 Bilim Patlaması
Eric, kırmızı, mavi ve sarı boyanız varsa, onları karıştırarak pek çok farklı renk oluşturabileceğinizi öğreniyor. Renk Patlaması - Eric, farklı renkte boyalar oluşturmak için boyaları karıştırmanın yeterli olduğunu öğreniyor. Elinizde temel renkler olan, kırmızı, mavi ve sarı olduğu sürece, pek çok yeni ton oluşturabilirsiniz.
tr
14:30
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie, kilidin içinde bir anahtarın nasıl çalıştığını, kumun nasıl cama ve sonra da vazoya dönüştürüldüğünü öğreniyor. Kilit Anahtarı ve Cam - Maddie evi araştırıyor. Anahtarın bir kilidin içinde nasıl çalıştığını öğreniyor.
tr
14:48
 Denizaltı Kaşifleri
Kara Orca korsanları, Nektonların denizaltılarında nadir bir hazine olduğunu düşünüp, onlara saldırıyorlar. Kara Orka - Kara Orca korsanları, Nektonların denizaltılarında nadir bir hazine olduğunu düşünüp, onlara saldırıyorlar.
tr
15:09
 Bil Bakalım
Su ayıları yaklaşık 1 milimetre uzunluğa sahip deniz canlılarıdır. Roketle uzaya gönderilmiş ve yaşayabildikleri gözlemlenmiştir. Hayvanlar Uzayda Yaşayabilir mi? - Su ayıları yaklaşık 1 milimetre uzunluğa sahip deniz canlılarıdır. 2007 yılında bu canlıların bir roketin dışında uzaya gittiği ve yaşayabildiği gözlemlenmiştir.
tr
15:15
 Tek Bir Şey
Futbol serbest stil dünya şampiyonu Laura Biondo, rekor kıran futbol becerilerini sergiliyor. Laura Biondo: Serbest Stil Futbol Şampiyonu - Laura Biondo, bir dakikada en çok futbol kontrol numarası yapan rekor da dahil olmak üzere pek çok Guinness Dünya Rekoru unvanına sahip.
tr
15:30
 Bilimi Geliştirmek
Phil bir Rube Goldberg Makinesi inşa eder. Yerçekimi ve enerji çeşitlerini kullanarak bir pastayı uçurmayı dener. Rube Goldberg Makinesi - Phil bir Rube Goldberg Makinesi inşa eder. Yerçekimi, potansiyel enerji, kinetik enerji, kimyasal enerji ve elektrik enerjisi kullanarak bir pastayı uçurmayı dener.
tr
15:54
 Neşeli Soytarılar
Ustabaşı Howler, bizi bir Orta çağ şantiyesinde gezdiriyor ve katedral binasının perde arkasını gösteriyor. Katedraller - Ustabaşı Howler, bizi bir Orta çağ şantiyesinde gezdiriyor ve katedral binasının perde arkasını gösteriyor.
tr
16:00
 Siyaya – Vahşi...
Bir grup genç maceracı, Güney Afrika'daki Zebra Dağı Ulusal Parkı'nda yolculuklarına devam ediyor ve bazı siyah gergedanlar görüyorlar. Afrika'nın Boynuzu - Bir grup genç maceracı, Güney Afrika'daki Zebra Dağı Ulusal Parkı'nda yolculuklarına devam ediyor.ve bazı siyah gergedanlar görüyorlar. Korucular onlara Siyah ve Beyaz Gergedanları anlatıp onları korumanın önemi hakkında bilgilendiriyor.
tr
16:30
 Görevimiz: İnsan Vücudu
Doktorlar pankreasın yaptığı inanılmaz görevi ortaya çıkarır ve hastane postacısıyla tanışırlar. Dr Xand bio camı araştırır. Pankres ve Postacı - Doktorlar pankreasın yaptığı inanılmaz görevi ve hastane postacısıyla tanışırlar.Xand bilim adamlarının kırılan kemikleri yapıştırmak için kullandıkları bio camı nasıl yaptıklarını araştırır.
tr
17:00
 Dünyadaki İlginç Sporlar
Erkekler takımı, ilk eğitim gününü Maya top oyunu Pitz ile geçiriyor ve sunucu Karim yerel bir lezzet olan kırmızı biberleri deniyor. Guatemala Günü 2 - Guatemala'daki erkekler takımı macerasının ikinci günü ve Maya top oyunu Pitz'deki yoğun antrenmanlarının ilk günü. Sunucu Karim, sevilen yerel bir biberi denemek için dışarı çıkıyor.
tr
17:18
 Tek Bir Şey
Müthiş Mallakhamb ekibi, Mallakhamb direğinde kadim becerilerini Guiness Dünya Rekoru'na ulaşmak için nasıl kullandıklarını gösteriyor. Incredible Mallakhamb: Kadim Hint Cimnastiği - Mallakhamb, tahta bir direk üzerinde akrobatik hareketler yapmayı içeren eski bir Hint sporudur.
tr
17:36
 İcatlar Dünyası
Sunucu Alie Ward, ışıklı boyayı, dik durmanın bir yöntemini, minik bir yazıcıyı, yiyecekleri daha uzun süre dayanmasını sağlayan bir mucidi tanıtıyor. Işıklı Boya - Sunucu Alie Ward, ışıklı boyanın mucitlerini, dik durmanızı sağlayan bir yöntemi, cebinize sığan bir yazıcıyı ve büyükannesinin çay tarifiyle yiyeceklerin dayanma süresini arttıran bir kadını tanıtıyor.
tr
17:57
 Neşeli Soytarılar
Mütevazı insanlar Howler ve Dove, Lord Roach'ın ziyafetine davet edilir. Ancak bir yığın kural ve düzenleme var. Davet - Mütevazı insanlar Howler ve Dove, Lord Roach'ın ziyafetine davet edilir. Ancak bir yığın kural ve düzenleme var.
tr
18:00
 Bear Grylls'ın sunduğu...
Mucit ve mühendis Robert Langer ve Nobel Ödüllü kimyager Frances Arnold, bilimdeki ödüllü kariyerlerini anlatıyor. Mucit (Robert Langer) ve Asi (Frances Arnold) - Bear Grylls'in sunduğu Olağanüstü Olmak'ın bu bölümünde, tarihte en çok alıntı yapılan mühendis ve mucit Robert Langer ve Nobel Kimya Ödülü sahibi Frances Arnold, bilimdeki ödüllü kariyerlerini dile getiriyor.
tr
18:27
 Bear Grylls'ın sunduğu...
Sıkı Dostlar'ın ödüllü aktrisi ve yapımcı Courteney Cox ve Hollywood film yıldızı Channing Tatum başarı hikayelerini anlatıyor. Dost (Courteney Cox) ve Şovmen (Channing Tatum) - Bear Grylls'in sunduğu Olağanüstü Olmak'ın bu bölümünde, Sıkı Dostlar'ın ödüllü aktrisi ve yapımcı Courteney Cox, nasıl bir TV yıldızı olduğunu anlatıyor ve Channing Tatum, zor durumdaki bir öğrenciden tanınmış bir..
tr
18:48
 Bunları biliyor muydun?
Bilim sadece laboratuar ile sınırlı değil. Bilim bize günlük yaşantımızı her yerde kolaylaştıran bir sürü yenilik sundu. Günlük Nesneler - Bilim sadece laboratuar ile sınırlı değil. Bilim bize günlük yaşantımızı her yerde kolaylaştıran bir sürü yenilik sundu.
tr
19:21
 Keşfetmeye Ne Dersin?
Maddie, protez bacakların nasıl yapıldığını öğreniyor ve fıstıkları tespit edebilen özel bir köpekle tanışıyor. Protez Bacak ve Arama Köpeği - Maddie, protez bacak yapımını öğreniyor.
tr
19:33
 Harika Gezegen
Okyanusun iki zirve yırtıcısı olan Batı Kanada'daki Katil Balina ve Cod Burnu'ndaki Büyük Beyaz Köpekbalığı'nı takip ediyoruz. Okyanusun Zirvesi - Okyanusun iki zirve yırtıcısı olan Batı Kanada'daki Katil Balina ve Cod Burnu'ndaki Büyük Beyaz Köpekbalığı'nın araştırma maceralarını takip ediyoruz.
tr
20:00
 Alzheimer Tedavisi
Bilim insanları Alzheimer hastalığının nedenini ve tedavi yollarını araştırmak için ilerleme kaydediyor. Alzheimer Tedavisi - Alzheimer, dünyadaki yaşlanan nüfusta en hızlı büyüyen hastalıktır. Bu belgesel, hastalığı en erken aşamalarında yakalamaya çalışan bilim insanlarının, ve nedenini anlayıp tedavi geliştirmek için çalışan araştırmacıların bulgularını sunuyor.
tr
20:54
 Futuris
Avrupa-Çin araştırma projesi, uçak üretimi için daha fazla çevre dostu malzemeler geliştirmeye çalışıyor. Çevreci Uçaklar - Avrupa-Çin araştırma projesi, uçak üretimi için daha fazla çevre dostu malzemeler geliştirmeye çalışıyor. Burada ki zorluk, yangına dayanıklı, hafif, doğal elyaf kompozitler yaratmak.
tr
21:00
 Büyüme Yolculuğu
Hepimiz daha uzun yaşıyoruz ve yaşlılık hakkındaki fikrimiz değişiyor. Fikrimiz, kaç yaşında hissettiğimizi etkileyebilir. Altın Yıllar - Hepimiz daha uzun yaşıyoruz, yaşlı olarak düşündüğümüz kavram artık değişiyor. Bize hissettiğimiz kadar genç olabileceğimiz söylense de, bilim artık bunun hiç bu kadar gerçek olmadığını kanıtlıyor.
tr
21:57
 Futuris
Avrupa'nın dört bir yanındaki araştırmacılar, zehir bazlı ilaçların diyabet ve alerjilerin çözümü olup olmadığını bulmaya çalışıyorlar. İyileştiren Zehirler - Kobra gibi zehirli hayvanlar tehlikelidir ama aynı zamanda hastalıkların tedavisini için yardımcı da olabiliyorlar. Araştırmacıların 203 farklı türden 4000 toksiniçıkarıp, tanımlayıp, sınıflandırdıklarını göstereceğiz.
tr
22:00
 Bilimi Kendin Yap
Steve Spangler soda şişesi, balon, sirke ve pipet kullanarak nasıl roket yapabileceğini gösteriyor. Roketler - Bu bölümde sunucumuz Steve Spangler soda şişesi, balon, sirke ve pipet kullanarak nasıl roket yapabileceğini gösteriyor.
tr
22:21
 Futuris
Algoritmler domuzların sağlıklarını arttırabilir mi? Bilimadamları bu sorunun yanıtını bulabilmek için sofistike bir çözüm ürettiler. Akıllı Hayvan Çiftliği - Algortimler nasıl domuzların sağlığını arttırırabilir? Scientists of the EU-PLF projesinin araştırmacıları bu sorunun cevabını aramakta ve çiftçilerin büyükbaşlarının sağlık durumlarını kontrol edebilmeleri için sofistike bir platfom..
tr
22:27
 Futuris
Bilimadamları, sıfır etki yoluyla orman yenilenmesinin tohumunu atacak bir sera geliştiriyorlar. Seyyar Sera - Zephyr projesinin bilimadamları ormanları sıfır etki ve uygun maliyetle yeşertecek olan birmobil-sera geliştiriyorlar. Bu “mobil orman çocuk yuvası” doğa üzerinde beklenen pozitif etkiyi yaratacak mı?.
tr
22:30
 Bilimi Kendin Yap
Sunucumuz Steve Spangler marketten alınan malzemelerle sabundan nasıl sufle yapabileceğini gösteriyor. Mutfak Kimyası - Mutfağında keşfedilmeyi bekleyen büyük bir laboratuvar var! Sunucumuz Steve Spangler marketten alınan malzemelerle sabundan nasıl sufle yapılabileceğini gösteriyor.
tr
22:51
 Futuris
Bu sefer insanları tehlikeli açık hava durumlarından kurtarmak için dizayn edilen robotları test eden araştırmacılara,İtalya'ya gidiyoruz. Meşgul Dahi ve Koruyucu Robotlar - Eşekarıları, eşekler, ve şahinler sadece hayvan değillerdir: onlar insanları Alp'ler gibi tehlikeli ortamlardan kurtarabilmek için dizayn edilmiş robotlardır. Bu bölümde, bu prototiplerin test edildiği İtalya'daki Aosta Vadisine gideceğiz.
tr
22:57
 Futuris
Bu bölümde, deniz ekosistemimizin kimyasal kirlilik seviyesinin nasıl doğru şekilde gözlemlendiğini anlamaya çalışacağız. Deniz Kirliliğini Gözetlemek - Deniz ekosistemimizin kimyasal kirlilik seviyesininasıl etkili, doğru, hızlı ve hesaplı bir şekilde gözlemleriz? Buna bir cevap verebilmek için, Bravo projesinin araştırmacıları, ilk insansız keşif gemilerini test ediyorlar.
tr
23:00
 Alzheimer Tedavisi
Bilim insanları Alzheimer hastalığının nedenini ve tedavi yollarını araştırmak için ilerleme kaydediyor. Alzheimer Tedavisi - Alzheimer, dünyadaki yaşlanan nüfusta en hızlı büyüyen hastalıktır. Bu belgesel, hastalığı en erken aşamalarında yakalamaya çalışan bilim insanlarının, ve nedenini anlayıp tedavi geliştirmek için çalışan araştırmacıların bulgularını sunuyor.
tr
23:48
 Futuris
Bol ve yetiştirmesi kolay olan mikroalgler, sürdürülebilir besin ve gıda olmayan ürünler için umut veren bir besleme stoğu olma yolunda. Global Gözlem - Bol ve yetiştirmesi kolay olan mikroalgler, sürdürülebilir besin ve gıda olmayan ürünler için umut veren bir besleme stoğu olma yolunda. Bu bölümde mevcut teknolojilere göz atmak için İspanya, Portekiz ve Holanda'ya gidiyoruz.
tr