Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Guia de TV - terça, 02/04/2024

00:00
Verdi: Otello
De Italiaanse componist Giuseppe Verdi schreef Otello naar een verhaal van William Shakespeare. De productie van de opmerkelijke opera voor het Teatro Real in Madrid werd geregisseerd door regisseur David Alden.
nl
02:48
Berliner Philharmoniker in Japan
De Italiaanse dirigent Claudio Abbado liet klassieke muziekliefhebbers een prachtig geschenk na met deze opname van de Berliner Philharmoniker in de Suntory Hall in Tokio, opgenomen in 1994.
nl
04:28
Rocamadour: W. A. Mozarts korte missen
De Franse dirigent Hervé Niquet leidt het ensemble Le Concert Spirituel, dat hij in 1987 oprichtte, voor een concert in de middeleeuwse Basilique Saint-Sauveur op het podium van de vijftiende editie van Festival de Rocamadour.
nl
05:32
Glass: Concert voor twee piano's
Als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de beroemde componist Philip Glass, brengen de Franse pianisten Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass' Concerto for Two Pianos met het Orchestre de Paris.
nl
06:00
Beethovens Octet en Dvořáks Serenade
De Berliner Philharmoniker behoort al jaren tot de beste orkesten ter wereld. In 1990 kwamen musici uit het orkest bijeen om enkele prachtige kamermuziekstukken te spelen. Het eerste is Ludwig van Beethovens Octet in Es-groot.
nl
06:56
Works for Flute & Oboe: Haydn, Schumann, Bach
Op 9 april 2020 moest het dagconcertleven noodgedwongen stoppen, fluitiste Ana de la Vega en hoboïst Ramón Ortega Quero waren al op tournee. Ze speelden hun concert in Palais Lichtenau in Potsdam, Duitsland zonder publiek, en namen het op.
nl
08:05
Le Grand Orgue in Concert
In dit concert voert Olivier Latry, de huidige organist van het orgel van de Notre Dame, orgelwerken uit van Bach, Vierne en Daquin. Naast zijn werk als organist en componist is hij ook als professor verbonden aan het Conservatorium van Parijs.
nl
09:18
CMIM Piano 2021
Dimitri Malignan (Frankrijk, 1998) voert Capriccio van J.S. Bach (BWV 992) uit, Johannes Brahms' Variations on a theme door Robert Schumann, Op. 9, en een selectie van Preludes van Sergei Rachmaninoff: Preludes No. 5, 6, 8.
nl
10:04
Penderecki - Symfonie: Zeven poorten van Jeruzalem
Krzysztof Penderecki dirigeert het Praags Radio Symfonieorkest en het Slowaaks Philharmonisch Koor in een uitvoering van zijn compositie, die de titel 'Seven Gates of Jerusalem' draagt. Voor het libretto zijn teksten uit het Oude Testament gebruikt.
nl
11:40
The Red Priest and the Tanguero
Violist William Hagen en het ensemble YES Camerata treden op in Sint-Truiden in 2017 en spelen The Red Priest en de Tanguero.
nl
12:48
Heitor Villa-Lobos Music for Cello and Piano - IV
In deze zesdelige documentaire over leven en werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven en werk van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl
13:13
Franck: Prélude, Choral et Fugue pour Piano
De vier jonge talenten Chen Xue-Hong, Zhang Cheng, Chen Yunjie, en Chen Sa maken hun Parijse debuut in dit unieke concert. De Académie France-Chine heeft als doelstelling de kunst van vele jonge Chinese artiesten te verdiepen.
nl
13:34
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Francesco Durante Missa per I Morti
In de indrukwekkende Jacobikerk laat artist in residence Marco Mencoboni het requiem van Francesco Durante zinderen met een orkest, solisten, twee koren en een stel Franse hoorns in de hoofdrol. Met de adembenemende Valentina Mastrangelo.
nl
15:08
Handel: Royal Fireworks at Chambord Castle
Een concert in het kasteel van Chambord in Frankrijk in 2016 onder leiding van Hervé Niquet, waarin zeventig muzikanten een spectaculaire uitvoering van Händels 'Water Music' en 'Music for the Royal Fireworks' ten gehore brengen.
nl
16:32
Bruckner - Symfonie Nr. 9
Dirigent Daniel Barenboim en de Staatskapelle Berlin organiseerden in juni 2010 een Bruckner Marathon in de Berliner Philharmoniker. Het omvatte zes concerten waarin de symfonieën van Anton Bruckner werden uitgevoerd.
nl
17:39
Barati & Debargue spelen Debussy, Brahms & Franck
Violist Kristof Barati en pianist Lucas Debarque bundelen de krachten en spelen Brahms' 'Vioolsonate Nr. 1, Op. 78' en César Francks 'Vioolsonate in A-groot' tijdens de vijfentwintigjarige jubileumedite van het Zwitserse Verbier Festival in 2018.
nl
18:58
Villa-Lobos
Radamés Gnattali Quartet speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 6 in het Gemeentelijk Theater in Rio de Janiero, Brazilië.
nl
19:28
Mozart - Vioolconcert nr. 5
Les Dissonances voeren Mozarts 'Vioolconcerto Nr. 5 in A-groot, KV. 219' uit. Opgenomen in 2014.
nl
19:55
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonie nr. 1 in C majeur, Op. 21
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan de Symfonie nr. 1 in C majeur.
nl
21:04
Beethoven - Symfonie nr. 8 in F-groot, Op. 93
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan Beethovens Symfonie nr. 8.
nl
21:34
Historical and Hysterical Guide to the Orchestra
Informatieve reis door de tijd waarin de klank en historische context van diverse orkestinstrumenten door het komische klassieke duo Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo worden gepresenteerd.
nl
22:32
Braziliaanse muziek voor cello en piano V
Een blik op de componist, dirigent, cellist en klassieke gitarist Heitor Villa-Lobos, geboren in Rio de Janeiro, Brazilië, in 1887. Met zijn stuk 'Music for Cello and Piano V'.
nl
22:57
Classical: Next 2019
Arthur Wagenaar is een Nederlandse componist en muzikant met een diepe liefde voor rockbands, theater, opera en klassieke muziek. Hij neemt het publiek mee op een muzikale reis met zelfontwikkelde instrumenten en fascinerende geluidsmixen.
nl
23:29
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
23:48
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

Guia de TV - quarta, 03/04/2024

00:00
Stradella
Er werd gekozen om de allereerste productie van Stradella te laten plaatsvinden in de Opéra Royal de Wallonie in een orkestratie van Luc van Hove.
nl
02:00
Hearing the Silence
Claudio Abbado was een van de beste en meest gerespecteerde dirigenten ter wereld. Hij was muzikaal leider van de Milanese schaal van 1968 tot 1986, de Weense Opera van 1986 tot 1991 en het Berliner Philharmoniker van 1989 tot 2002.
nl
03:11
Gala vanuit Berlin 2012
Dirigent Sir Simon Rattle leidt de Berliner Philharmoniker en mezzosopraan Cecilia Bartoli in een verbluffende uitvoering van aria's van Johannes Brahms en Antonin Dvorak.
nl
04:40
Bach - Brandenburgs Concert nr. 1
J.S. Bachs serie van de zes Brandenburgse concerten is een van zijn bekendste werken. Ter gelegenheid van het driehonderjarig jubileum spelen Václav Luks en zijn barokensemble Collegium 1704 de zes Brandenburgse concerten.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart: Strijkkwartet Nr. 19
Het Duitse Gewandhausquartett speelt Mozarts 'Vioolkwartet Nr. 19 in C-groot, KV. 465' vanuit het Barockschloss in het Duitse Rammenau. Het gezelschap bestaat uit Frank Michael Erben, Conrad Suske, Volker Metz, Jürnjakob Timm, en Steffen Adelmann.
nl
06:34
Mirabile Mysterium - Een Kerstverhaal
Dirigent Paul Van Nevel en zijn Huelgas Ensemble schotelen ons het ideale kerstprogramma voor, bestaande uit een muzikale selectie van werken uit de periode 1300-1900. Het Huelgas Ensemble wordt gerekend tot Europa's beste vocale ensembles.
nl
07:37
Barokke koorwerken van Bach, Schütz e. a
In dit opmerkelijke concert vanuit de Thomaskerk in Leipzig krijgt het normaal uit vijf zangers bestaande ensemble amarcord versterking van een extra alt én twee sopranen.
nl
08:54
CMIM Piano 2021
Yoichiro Chiba voert verschillende werken van Schumann, Burge, Scarlatti en Stravinsky uit tijdens de finales van de piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Opgenomen in de Kioi Hall in Tokio, Japan.
nl
09:53
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:00
Beethoven - Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55
Maestro Herbert Blomstedt maakt zijn debuut bij het Festivalorkest van Luzern tijdens het Lucerne Festival van 2020 met Ludwig van Beethovens geroemde Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55, 'Eroïca'.
nl
11:03
Een eerbetoon aan Wenen
Kamermuziekensemble The Philharmonics brengt hulde aan de muziek van Wenen vanuit het Weense Café Sperl. Het ensemble bestaat uit musici van de Wiener Philharmoniker en de Berliner Philharmoniker.
nl
12:08
Discovering Masterpieces
Deze aflevering presenteert de Brandenburgse Concerten van Bach, gespeeld door het Freiburger Barockorchester. Bachs zes Brandenburgse Concerten behoren tot de onbetwiste favorieten van alle barokliefhebbers.
nl
12:37
Schumann - Pianosonate Nr. 3, Op. 14
De Italiaanse pianist Riccardo Schwartz voert 'Piano Sonate Nr. 3, Op.14' van Robert Schumann uit.
nl
13:00
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Misha Fomin at the Concertgebouw 2018
De Russische pianist Misha Fomin speelt Beethovens 'Pianosonates Nr. 8 Pathétique', 'Pianosonates Nr. 14, Mondschein', en Tsjaikovski's 'Vier Seizoenen, Op. 37b' tijdens een concert in het Amsterdamse Concertgebouw in 2018.
nl
15:35
Nino Rota - La notte di un nevrastenico
Het Reate Festival Orchestra voert Nino Rota's 'La notte di un nevrastenico' uit op het Reate Festival in Rieti, Italië, in 2017.
nl
16:19
Anastasia
Op veler verzoek bracht Canada's Ballet Jörgen het weergaloze ballet 'Anastasia' tien jaar na de première terug op het podium, ter gelegenheid van de 100ste gedenkdag van Anastasia's verhaal.
nl
18:18
Symfonieën in D van Mozart en Voríšek
Dirigent Herbert Blomstedt en het Gewandhausorchester geven een concert vanuit het Gewandhaus in Leipzig. De uitvoering omvat de 'Symfonie in D-groot' van Jan Václav Hugo Voríšek en de 'Symfonie nr. 38' van Wolfgang Amadeus Mozart.
nl
19:36
Teatro Regio: Behind the Scenes
Documentaire over de repetities van Puccini's La bohème in het Teatro Regio in Italië.
nl
20:07
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Hommage an Yehudi Menuhin
Een eerbetoon aan violist Yehudi Menuhin. De Britse violist Daniel Hope speelt werken van onder anderen Bartók, Mendelssohn en Elgar. Daarnaast maken ook sitarspeelster Anoushka Shankar en violiste Patricia Kopatchinskaja onderdeel van het programma.
nl
22:18
Prosseda speelt pianowerken van Mendelssohn
Vanuit het Teatro alle Vigne in Lodi speelt Roberto Prosseda enkele composities van Felix Mendelssohn, waaronder 6 Lieder ohne Worte, Variations Serieuses en Fantasia Op.28.
nl
22:59
Mozart - Strijkkwartet nr. 19 in C-groot, K. 465
Het muzikale collectief Les Dissonances voeren Mozarts 'Strijkkwartet Nr. 19 in C-groot, K. 465' en 'Allegro in C-groot' uit. Deze uitvoering is opgenomen in de Opéra Comique te Parijs in 2015.
nl