Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Guia de TV - segunda, 01/04/2024

00:00
Tsjaikovski - Iolanta
Teatro Real uit Madrid presenteert een dubbelprogramma met de twee werken 'Iolanta' en 'Perséphone', van respectievelijk Tchaikovsky en Stravinsky, die beide staan voor een ideaal van schoonheid, poëzie, en hoop.
nl
01:50
Waldbühne Concert 1992: French Night
Het Berliner Philharmoniker onder leiding van Georges Prêtre (1924-2017) verzorgt een Frans concertprogramma tijdens het Waldbühneconcert van 1992. De Waldbühne in Berlijn is één van de meest imposante amfitheaters in Europa.
nl
03:32
Pianowerken van Bach, Chopin en Liszt
De Italiaanse pianist Leonora Armellini speelt Ferruccio Busoni's bewerking van J. S. Bach's 'Chromatische Fantasie und Fuge, BWV 903', gevolgd door Frédéric Chopin's 'Etudes, Op. 25'.
nl
04:38
Tsjaikovski - Fantasie-ouverture: Romeo en Julia
Bernard Hatiink dirigeert de Berliner Philharmoniker in een uitvoering van Tsjaikovski's 'Fantasie-ouverture: Romeo en Julia' tijdens het Europaconcert van 1993 in de Royal Albert Hall in Londen.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Heidrun Holtmann is de soliste in Mozarts Pianoconcert Nr. 1, KV 37 en Nr. 4, KV 41. Dit concert vond plaats in het Theatro Scientifico del Bibiena in Mantua. Het Orchestra della Radiotelevisione della Svizzera staat onder leiding van Marc Andreae.
nl
06:42
Durufle: Requiem
Het koor van St John's College speelt het beste stuk van de Franse componist Maurice Durufle.
nl
07:41
Barbara Hannigan: A Late Night Concert
Barbara Hannigan dirigeert het Mahler Chamber Orchestra in deze concertopname vanaf het Lucerne Festival 2014. Dit concert begint met de Ouverture uit Gioachino Rossini's opera 'La scala di seta', gevolgd door drie concertaria's van W. A. Mozart.
nl
08:56
CMIM Piano 2021
Chaeyoung Park voert verschillende werken van Bach, Burge en Brahms uit tijdens de finales van de Piano-editie 2021 van het Concours Musical International de Montréal. Opgenomen in de Merkin Hall van het Kaufman Music Center in New York City.
nl
09:53
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:01
Handel: Messiah, HWV 56
Het verhaal achter Händels bekendste werk 'Messiah', waarin het leven van Christus wordt geschetst. Een verhaal vol passie, vuur en goddelijke opoffering. De componist schreef het oratorium in 1741 in een tijdsbestek van drie weken.
nl
12:11
Memory of a Concert
Gidon Kremer en Martha Argerich spelen solo's en duetten van Bartók en Schumann als laatste in de concertreeks in de Berliner Philharmonie in 2006.
nl
13:07
Beethoven - Symfonie nr. 6
Bernard Haitink dirigeert de Berliner Philharmoniker tijdens een Paasconcert in Baden-Baden in 2015. Op het programma staan Beethovens Symfonie Nr. 6 en vioolconcert, Op. 61. Solist is de gelauwerde Isabelle Faust.
nl
13:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Händel - Brockes-Passion (HWV 48)
David Rabinovich leidt het Apollo Ensemble in een uitvoering van G. F. Händels Brockes-Passion (HWV 48) in de Oudhoornse Kerk in Alphen aan de Rijn. De Brockes-Passion is een Duits oratoriumlibretto van Barthold Heinrich Brockes.
nl
16:35
Brahms - Symfonie nr. 2 in D-groot, Op. 73
Het muzikale collectief Les Dissonances voert Brahms 'Symfonie Nr.2 in D-Groot, Op.73' uit. Dit lyrische werk zit vol vrolijke melodieën. Deze uitvoering werd opgenomen in de Philarmonie de Paris in Frankrijk.
nl
17:20
Balanchine
Met deze choreografieën brengt het New York City Ballet een eerbetoon aan George Balanchine, die in 1948 het balletgezelschap oprichtte. Op het programma staan Balanchine's 'Walpurgisnacht Ballet', 'Sonatine', 'La Valse' en 'Le Palais de Cristal'.
nl
19:07
Brendel en Abbado op het Luzern Festival
Ludwig van Beethoven: Klavierkonzert Nr. 3 c-Moll op. 37 - Anton Bruckner: Symphonie Nr. 7 E-Dur. Alfred Brendel (Klavier), Lucerne Festival Orchestra. Leitung: Claudio Abbado.
nl
19:51
Discovering Masterpieces
Habakuk Traber presenteert Mahlers 'Das Lied Von Den Erde'. Mahler vond het zijn beste compositie.
nl
20:20
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Mahler - Symfonie Nr. 2
Bernhard Haitink dirigeert het Berliner Philharmoniker en het Ernst Senff Choir tijdens een uitvoering van Gustav Mahlers Tweede symfonie in de Berliner Philharmonie in 1992.
nl
22:06
Humperdinck - Hänsel und Gretel
Deze productie van Engelbert Humperdincks Hänsel und Gretel door de Semperoper Dresden uit 2006 staat onder leiding van dirigent Michael Hofstetter. Solisten zijn Irmgard, Vilsmaier, Hans-Joachim Ketelsen, Antigone Papoulkas en Iris Vermillion.
nl

Guia de TV - terça, 02/04/2024

00:00
Verdi: Otello
De Italiaanse componist Giuseppe Verdi schreef Otello naar een verhaal van William Shakespeare. De productie van de opmerkelijke opera voor het Teatro Real in Madrid werd geregisseerd door regisseur David Alden.
nl
02:48
Berliner Philharmoniker in Japan
De Italiaanse dirigent Claudio Abbado liet klassieke muziekliefhebbers een prachtig geschenk na met deze opname van de Berliner Philharmoniker in de Suntory Hall in Tokio, opgenomen in 1994.
nl
04:28
Rocamadour: W. A. Mozarts korte missen
De Franse dirigent Hervé Niquet leidt het ensemble Le Concert Spirituel, dat hij in 1987 oprichtte, voor een concert in de middeleeuwse Basilique Saint-Sauveur op het podium van de vijftiende editie van Festival de Rocamadour.
nl
05:32
Glass: Concert voor twee piano's
Als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de beroemde componist Philip Glass, brengen de Franse pianisten Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass' Concerto for Two Pianos met het Orchestre de Paris.
nl
06:00
Beethovens Octet en Dvořáks Serenade
De Berliner Philharmoniker behoort al jaren tot de beste orkesten ter wereld. In 1990 kwamen musici uit het orkest bijeen om enkele prachtige kamermuziekstukken te spelen. Het eerste is Ludwig van Beethovens Octet in Es-groot.
nl
06:56
Works for Flute & Oboe: Haydn, Schumann, Bach
Op 9 april 2020 moest het dagconcertleven noodgedwongen stoppen, fluitiste Ana de la Vega en hoboïst Ramón Ortega Quero waren al op tournee. Ze speelden hun concert in Palais Lichtenau in Potsdam, Duitsland zonder publiek, en namen het op.
nl
08:05
Le Grand Orgue in Concert
In dit concert voert Olivier Latry, de huidige organist van het orgel van de Notre Dame, orgelwerken uit van Bach, Vierne en Daquin. Naast zijn werk als organist en componist is hij ook als professor verbonden aan het Conservatorium van Parijs.
nl
09:18
CMIM Piano 2021
Dimitri Malignan (Frankrijk, 1998) voert Capriccio van J.S. Bach (BWV 992) uit, Johannes Brahms' Variations on a theme door Robert Schumann, Op. 9, en een selectie van Preludes van Sergei Rachmaninoff: Preludes No. 5, 6, 8.
nl
10:04
Penderecki - Symfonie: Zeven poorten van Jeruzalem
Krzysztof Penderecki dirigeert het Praags Radio Symfonieorkest en het Slowaaks Philharmonisch Koor in een uitvoering van zijn compositie, die de titel 'Seven Gates of Jerusalem' draagt. Voor het libretto zijn teksten uit het Oude Testament gebruikt.
nl
11:40
The Red Priest and the Tanguero
Violist William Hagen en het ensemble YES Camerata treden op in Sint-Truiden in 2017 en spelen The Red Priest en de Tanguero.
nl
12:48
Heitor Villa-Lobos Music for Cello and Piano - IV
In deze zesdelige documentaire over leven en werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven en werk van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl
13:13
Franck: Prélude, Choral et Fugue pour Piano
De vier jonge talenten Chen Xue-Hong, Zhang Cheng, Chen Yunjie, en Chen Sa maken hun Parijse debuut in dit unieke concert. De Académie France-Chine heeft als doelstelling de kunst van vele jonge Chinese artiesten te verdiepen.
nl
13:34
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Francesco Durante Missa per I Morti
In de indrukwekkende Jacobikerk laat artist in residence Marco Mencoboni het requiem van Francesco Durante zinderen met een orkest, solisten, twee koren en een stel Franse hoorns in de hoofdrol. Met de adembenemende Valentina Mastrangelo.
nl
15:08
Handel: Royal Fireworks at Chambord Castle
Een concert in het kasteel van Chambord in Frankrijk in 2016 onder leiding van Hervé Niquet, waarin zeventig muzikanten een spectaculaire uitvoering van Händels 'Water Music' en 'Music for the Royal Fireworks' ten gehore brengen.
nl
16:32
Bruckner - Symfonie Nr. 9
Dirigent Daniel Barenboim en de Staatskapelle Berlin organiseerden in juni 2010 een Bruckner Marathon in de Berliner Philharmoniker. Het omvatte zes concerten waarin de symfonieën van Anton Bruckner werden uitgevoerd.
nl
17:39
Barati & Debargue spelen Debussy, Brahms & Franck
Violist Kristof Barati en pianist Lucas Debarque bundelen de krachten en spelen Brahms' 'Vioolsonate Nr. 1, Op. 78' en César Francks 'Vioolsonate in A-groot' tijdens de vijfentwintigjarige jubileumedite van het Zwitserse Verbier Festival in 2018.
nl
18:58
Villa-Lobos
Radamés Gnattali Quartet speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 6 in het Gemeentelijk Theater in Rio de Janiero, Brazilië.
nl
19:28
Mozart - Vioolconcert nr. 5
Les Dissonances voeren Mozarts 'Vioolconcerto Nr. 5 in A-groot, KV. 219' uit. Opgenomen in 2014.
nl
19:55
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonie nr. 1 in C majeur, Op. 21
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan de Symfonie nr. 1 in C majeur.
nl
21:04
Beethoven - Symfonie nr. 8 in F-groot, Op. 93
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan Beethovens Symfonie nr. 8.
nl
21:34
Historical and Hysterical Guide to the Orchestra
Informatieve reis door de tijd waarin de klank en historische context van diverse orkestinstrumenten door het komische klassieke duo Aleksey Igudesman en Hyung-ki Joo worden gepresenteerd.
nl
22:32
Braziliaanse muziek voor cello en piano V
Een blik op de componist, dirigent, cellist en klassieke gitarist Heitor Villa-Lobos, geboren in Rio de Janeiro, Brazilië, in 1887. Met zijn stuk 'Music for Cello and Piano V'.
nl
22:57
Classical: Next 2019
Arthur Wagenaar is een Nederlandse componist en muzikant met een diepe liefde voor rockbands, theater, opera en klassieke muziek. Hij neemt het publiek mee op een muzikale reis met zelfontwikkelde instrumenten en fascinerende geluidsmixen.
nl