National Geographic

National Geographic

National Geographic is a British pay television channel that features documentaries produced by the National Geographic Society. It features some programming similar to that on the Discovery Channel such as nature and science documentaries.

United Kingdom

TV gids - sestdiena, 2024.05.18.

00:45
Poslední dny Anny Frankové
Uvidíte nemilosrdný, avšak podmanivý pohled na příběh, který všichni známe. Tentokrát se představí z nové perspektivy, z pohledu nacistů.
sk
01:30
Vězněm v cizině: Zločin a trest
S04E05 Jimmy se z pošťáka stane barmanem v Thajsku, záhy se ale zapojí i do prodeje metamfetaminu. Policie nelení a během dramatického zásahu jej zajme a pošle do vězení. Lze se v něm naučit přežít?
sk
02:15
Ostraha hranic
S07E05 Každý den dělají pohraniční policisté vše pro to, aby zajistili bezpečnost země ve vzduchu, na zemi i na moři.
sk
03:00
Jak chytit pašeráka - letiště JFK
S06E01 Na kalifornské hranici zadrží policie podezřelý neprůstřelný náklaďák a zastaví SUV s velkým nákladem metamfetaminu. Policisté v Atlantě pátrají po pašovaných penězích.
sk
03:45
Aljaška: Noví osadníci
S05E09 Jaro se blíží. Chevie Roach učí své děti klást pasti a pohybovat se v proměnlivé přírodě. Millerovi hledají nová podvodní loviště a rodina Brownových vyrazila k jezeru chytit poslední zimní úlovek.
sk
04:30
Záchrana na zledovatělé silnici
S03E09 V jižním Norsku prorazil 40 tunový sněžný pluh bezpečnostní bariéru a sjel 20 metrů dolů na břeh zmrzlého jezera. Šéf záchranářů Thord a jeho muži si s tím musí poradit. Po 12 hodinách práce v hlubokém sněhu se jim konečně podaří dostat pluh zpátky na silnici.
sk
05:15
Pomozte autům
S10E02 Seriál Pomozte autům je zpět a s ním další nálož dojemných příběhů. Fuzz Townsend a Tim Shaw i nadále hledají úžasná klasická auta a pomáhají jejich majitelům s jejich znovuoživením. Tentokrát je čekají snad nejnáročnější opravy v historii pořadu. Všudypřítomná rez, ztracené díly, porouchané motory, to vše namícháno s lidskými příběhy tak poutavými, že i ti největší automobiloví drsňáci uroní slzu.
sk
06:00
Vyrobeno za den
S01E04 V posledním desetiletí došlo k revoluci ve výrobě. Hospodářství založené na rychlém dodání objednávek znamená, že naše milované produkty musí být vyrobeny v rekordním čase. Obdobně i logistika a distribuce probíhají bleskovou rychlostí. Podíváme se do továren známých značek jako např. Tesla Cars, Gibson Guitars a neujde nám ani rychlovýroba tabasca či vesmírných raket.
sk
06:30
Vyrobeno za den
S01E06 V posledním desetiletí došlo k revoluci ve výrobě. Hospodářství založené na rychlém dodání objednávek znamená, že naše milované produkty musí být vyrobeny v rekordním čase. Obdobně i logistika a distribuce probíhají bleskovou rychlostí. Podíváme se do továren známých značek jako např. Tesla Cars, Gibson Guitars a neujde nám ani rychlovýroba tabasca či vesmírných raket.
sk
07:00
Záchrana na zledovatělé silnici
S08E07 Thor riskuje život při záchraně uvolněného návěsu, Terje se snaží dokázat, že je mužem na pravém místě a na severu Torstein s Isacem vyprošťují převrácený mlékarenský vůz.
sk
08:00
Veletrh vědy
S01E02 Pilní studenti Chloe, Marissa a Carlos doufají, že vstupenku na ISEF jim zajistí jejich projekty, zatímco Endrick a Savdiel věří, že klíčem k postupu bude zařízení, které zachraňuje život.
sk
09:00
Arktický výstup
S01E02 Při přechodu ledovce Renland čelí Alex a jeho tým zuřivým sněhovým bouřím. Pomalu se však blíží k cíli - mamutímu čtyřtisícovému útesu Ingmikortilaq.
sk
10:00
Nezapomenutelná železniční putování z výšky
S01E04 Z ptačí perspektivy si prohlédneme nejzajímavější a nejneobvyklejší železniční trasy světa. Těšit se můžeme na dechberoucí scenerie a výjimečné technické klenoty. Setkáme se s lidmi, kteří udržují a provozuji tyto fascinující tratě, i s obyvateli bezprostředního okolí.
sk
11:00
Titanic po 25 letech s Jamesem Cameronem
James Cameron se společně s experty pouští do odhalování mýtů a záhad obestírajících nejznámější vrak světa a pokusí se zamyslet i nad možným pokračováním příběhu svého slavného snímku.
sk
12:00
Poslední rybí titáni
S03E04 Cyril se svý týmem nechtěně zkříží cestu pytlákům, kteří nelegálně loví u Bissagoských ostrovů. Aby se vyhnul možnému násilí, zamíří Cyril ke břehu a objeví skalní úkryt, který se ukáže jako nejlepší místo pro lov kubery.
sk
13:00
Tajemství oceánů
S05E01 Ambiciózní průzkumné projekty, vědecké pokroky a inovativní technologie přinášejí vskutku vzrušující objevy. Díky nim odhalíme důkazy o nejzajímavějších podvodních záhadách. Přední oceánografové, podmořští archeologové a antropologové stojí v čele expedic vybavených nejmodernější skenovací technikou, prostřednictvím které doslova vysušíme mořské dno a spatříme dosud neznámé světy.
sk
14:00
Továrna na jídlo
S01E11 Společnost/Politika
sk
14:30
Továrna na jídlo
S01E04 Společnost/Politika
sk
15:00
Továrna na jídlo
S06E08 V narozeninovém speciálu nám naservírují zmrzlinu s příchutí narozeninového dortu, jedlé vaflové misky, hory cukrové vaty a obrovskou čokoládovou piñatu.
sk
15:30
Továrna na jídlo
S06E09 Tentokrát si připravíme to nejlepší menu na noc plnou filmů. Chybět nebudou čokoládové Smarties, slaný a sladký Island Mix, labužnické zmrzlinové sendviče a kousky čokoládových marshmallow koláčků.
sk
16:00
Evropa z výšky
S05E04 Uvidíme severské země jako nikdy dříve. Drony nám přiblíží švédské souostroví během jedinečné soutěže, na Faerských ostrovech se seznámíme s extrémními pastevci ovcí a navštívíme magický průvod.
sk
17:00
Pomozte autům
S12E06 Tim a Fuzz mají v práci sportovní Citröen SM, který je mnohými považován za jeden z nejlepších francouzských aut vůbec. Vůz patří 59letému Stuartovi, který se jeho renovaci věnoval neúspěšně několik let.
sk
18:00
Strážci hranic: Španělsko
S01E07 Helikoptéry a rychlé čluny pronásledují pašeráky drog, kteří se blíží ke španělskému pobřeží. Pokračuje boj proti nelegálnímu rybolovu, tentokrát je v ohrožení vysoce ceněný druh chobotnice.
sk
19:00
Ostrov mimo zákon
S08E03 Samův nejmladší syn se po deseti letech vrací domů k rodině. Carl a Morgan ukážou nováčkovi Veronice jak přežít v aljašské divočině. Curly a Mary se vydávají na lov krabů.
sk
20:00
Technické senzace
S01E02 Daniel míří do Rakouska a Itálie, kde vzniká nejdelší podzemní železniční tunel na světě. V Rakousku bude svědkem odstřelů skal dynamitem a v Itálii na něj čeká masivní stroj na ražbu tunelů. Tento pozoruhodný technický projekt doslova spojuje obě země.
sk
21:00
Ztracené poklady Egypta
S04E02 Egypt je nejbohatší zemí co do četnosti archeologických pokladů. V tomto seriálu budeme sledovat několik týmů badatelů po celou dobu sezóny vykopávek. Navštívíme s nimi podzemí pyramid, objevíme dávno zapomenuté hrobky či 3000 let staré mumie. Se špičkovými archeology rozluštíme tajemství jedné z nejvýzamnějších starověkých civilizací.
sk
22:00
Vikingové: Vzestup a pád
S01E01 Jejich moc v průběhu 300letého rozkvětu rostla a svět byl svědkem nelítostného rozpínání vikinských území. Vikingové se pouštěli do válek a nájezdů vedených z moře a prosluli svou krutostí a vlastním morálním kodexem. Šíření jejich vlivu bylo doprovázeno krveprolitím a z těchto mužů ze severu se tak brzy stal nejobávanější lid v dějinách. Jejich příběh byl však vždy vyprávěn jednostranně z pohledu jejich křesťanských obětí. Nyní na základě detailního zkoumání mýtů a ság a díky analýze bioarcheologických nálezů můžeme zjistit, kdo Vikingové skutečně byli.
sk
23:00
To nejzajímavější z historie
S01E07 Historie je fascinujícím příběhem vývoje světa až do dnešních dnů, většinou však není podávána zrovna zajímavým způsobem. Ve zbrusu novém seriálu se zaměříme na nejdůležitější historické okamžiky a fakta a nudit se rozhodně nebudete.
sk

TV gids - svētdiena, 2024.05.19.

00:00
Pašerákům na stopě
S04E09 Když se Mariana dozví, že v Mosambiku je za pašování drog zavřený ve vězení 66letý Američan Rodney Baldus, rozjede vyšetřování, které nemá obdoby.
sk
00:45
Továrna na jídlo
S06E09 Tentokrát si připravíme to nejlepší menu na noc plnou filmů. Chybět nebudou čokoládové Smarties, slaný a sladký Island Mix, labužnické zmrzlinové sendviče a kousky čokoládových marshmallow koláčků.
sk
01:08
Továrna na jídlo
S06E08 V narozeninovém speciálu nám naservírují zmrzlinu s příchutí narozeninového dortu, jedlé vaflové misky, hory cukrové vaty a obrovskou čokoládovou piñatu.
sk
01:30
Továrna na jídlo
S06E10 Je načase oslavit svátek svatého Valentýna a vychutnat si bublinky, těstoviny ve tvaru srdce, dekadentní cheesecake a sladký prstýnek, který se stal jistou zásnubní tradicí.
sk
01:52
Továrna na jídlo
S06E13 Velikonoce oslavíme hned čtyřmi typickými specialitami. Dříve než získají mrkvová lízátka svůj obvyklý tvar, jsou jen obří červenou masou. V Quebecu se zase ze švýcarské čokolády formují lahodná vejce.
sk
02:15
Jak chytit pašeráka - výběr
S03E03 Agenti zadrží v New Yorku ženu pašující zhruba 1 kg kokainu zašitý pod podšívkou kabelky. Mladý pasažér přilétající do Miami z Jamajky má nápadně nový kufr a neunikne pozornosti protidrogové kontroly.
sk
03:00
Jak chytit pašeráka - výběr
S03E04 Během kontroly zboží odhalí policie v Laredu kapalný metamfetamin v plechovkách s barvou. Náklad váží zhruba 560 kilogramů a jeho hodnota se pohybuje kolem 24 milionů dolarů.
sk
03:45
Vteřiny před katastrofou
S03E01 Jen dva měsíce po událostech 11. září obyvatelé New Yorku sledují, jak na jejich město padá další letadlo. Děsivá havárie si vyžádá životy 265 cestujících, posádky a místních obyvatel. Šlo o terorismus, konstrukční selhání, nebo lidskou chybu?
sk
04:30
Vteřiny před katastrofou
S03E07 Průkopnický experiment, který napodobuje podmínky, v nichž narazil 19.4. 1912 na ledovec záocecánský parník Titanik, přináší nové důkazy, které umožňují odborníkům konečně dospět k závěru, co potopilo loď uprostřed ledového Atlantiku.
sk
05:15
Aljaška: Noví osadníci
S06E11 Osadníci musí zapojit veškerou vynalézavost, aby překonali krutou zimu. Johnny Rolfe opravuje svůj sněžný stroj, Chevie Roach a jeho syn Ryder pomáhají s hasičským autem, které už desítky let nejezdí a Kaleb jse rozhodne postavit mobilní rybářskou chatu, aby se jeho děti zahřály.
sk
06:00
Aljaška: Noví osadníci
S06E12 Noví osadníci hledají obživu na neznámých územích. Mario se snaží najít potravu v Bílých horách, zatímco rodina Rowlandových bojuje se zrádným terénem při lovu sivenů. Chevie Roach proniká na nové místo v naději, že rozšíří svá loviště.
sk
07:00
V divočině s Bearem Gryllsem: Výzva
S02E02 V nové řadě cyklu s podtitulem Výzva připraví Bear Grylls pro své hosty z řad celebrit nejen výuku základních dovedností pro přežití, ale vymyslí jim na míru také úkol, v němž si musí poradit v krizové situaci. Tentokrát si pozval ceněného herce a filmaře Bradleyho Coopera, marvelovského superhrdinu Benedicta Cumberbatche, herečku a zpěvačku Cynthii Erivo, komika a herce Russella Branda, hluchoněmého herce Trye Kotsura, zpěvačku a autorku písní Ritu Ora, Daveeda Diggse a Tatianu Maslany.
sk
08:00
Pobřežní stráž: Karibské Nizozemsko
S02E01 V této epizodě prověří hlídka párty loď, na níž se možná obchoduje s rajským plynem. Posádka záchranného vrtulníku pátrá na opuštěné loďce po možných lidských ostatcích.
sk
09:00
Vyšetřování leteckých neštěstí
S24E07 Piloti Colgan Air 9446 se těsně po startu marně snaží udržet Beech 1900 ve vzduchu. Podaří se jim sice otočit zpět k letišti, ale jen pár minut po startu letoun padá střemhlav do vod u poloostrova Cape Cod. Vyšetřovatelé nemají z trosek letadla téměř nic, čeho by se mohli chytit. Odpovědi nakonec přinese až analýza letových dat.
sk
10:00
Továrna na jídlo
S03E26 Za každým pytlíkem brambůrků, plechovkou piva, tabulkou čokolády či pecnem chleba stojí rozsáhlý průmysl umožňující vyrábět daný produkt ve velkém počtu. Poznejme úžasné i děsivé procesy, díky nimž si můžeme vychutnat své oblíbené potraviny.
sk
10:30
Továrna na jídlo
S03E25 Za každým pytlíkem brambůrků, plechovkou piva, tabulkou čokolády či pecnem chleba stojí rozsáhlý průmysl umožňující vyrábět daný produkt ve velkém počtu. Poznejme úžasné i děsivé procesy, díky nimž si můžeme vychutnat své oblíbené potraviny.
sk
11:00
Továrna na jídlo: USA
S01E01 Znovu se podíváme za výrobci oplatek Necco Candy Wafers, uvidíme každodenní fungování English Pork Pie Company vyrábějící masovo-pivní koláče, a nezapomeneme ani na sodu s kořenem zázvoru - GinsengUp.
sk
11:30
Továrna na jídlo: USA
S01E12 Konzervy se zelenými fazolkami Del Monte jsou vždy vyráběny z čerstvých ingrediencí. Pro výrobu perfektních těstovin farfalle bylo třeba otevřít zbrusu nový potravinářský provoz.
sk
12:00
Nevlídná planeta
S01E04 Dostatek vody, teplo a světlo činí z džunglí nejrozmanitější přírodní prostředí na Zemi. Ovšem pozor! I v ráji je třeba bojovat o přežití. Své o tom ví jaguáři, gibboni, kolibříci i orangutani.
sk
13:00
Nevlídná planeta
S01E02 Podívejte se, jak se již tak vývojem zkoušená fauna přizpůsobila člověkem ztíženým extrémním podmínkám.
sk
14:00
Nevlídná planeta
S01E05 Pouště, nejžhavější místa naší planety, jsou čím dál teplejší, sušší a rozsáhlejší. Ve spalujících podmínkách stále žijí například hyeny, surikaty a pavouci. Jejich strategie přežití jsou fascinující.
sk
15:00
Nevlídná planeta
S01E06 Mrazivé prostředí pólů dovolí přežít málokomu. Uvidíme lední medvědy lovící velryby, tučňáky prchající před tuleněm leopardím a smečku vlků arktických, která ulovila dva pižmoně.
sk
16:00
Aljašští domorodci
S03E01 Před příchodem zimy bojují domorodí obyvatelé Aljašky s časem. Apassingokovi se vydávají lovit na krách v Beringově moři, Tig Strassburg v honbě za kožešinami brázdí zamrzlé řeky a Marvin Agnot učí svého synovce lovit v okolí ostrova Kodiak.
sk
17:00
Aljašští domorodci
S03E02 Zima se blíží a je potřeba připravit zásoby. Apassingokovi vyráží za soby do vnitrozemí a John a Teresa Pingayakovi za rybami do tundry. Jody Potts-Josephová a její manžel Jamey stěhují svá štěňata do bezpečí.
sk
18:00
Tajemství oceánů
S05E05 Společně s archeology rozluštíme nejzajímavější a nejznámější záhady hlubin a podíváme se na nejpůsobivější místa planety. To vše doprovázeno nejmodernější počítačovou grafikou.
sk
19:00
Zákulisí letiště Sydney
S01E02 Po úderu blesku do přilétajícího letadla se situace zhoršuje. Kvůli silnému větru se uzavírají přistávací dráhy a z nákladu letadla uniká nebezpečná kapalina.
sk
20:00
Staré dobré devadesátky
S01E06 Masová kultura udělala z 90. let dekádu šílenství - od hysterie kolem plyšových hraček, přes kouzelnický svět Harryho Pottera až po country hvězdu Gartha Brookse v čele popových žebříčků.
sk
21:00
Svět narkotik
S02E05 Henry Hill nepatřil mezi mafiánské bosse, ale zatčení za dealerství drog v roce 1980 značně ovlivnilo největší zátah na mafii v amerických dějinách. Nesmrtelným se stal díky Scorceseho filmu Mafiáni.
sk
22:00
Pašerákům na stopě
S04E09 Když se Mariana dozví, že v Mosambiku je za pašování drog zavřený ve vězení 66letý Američan Rodney Baldus, rozjede vyšetřování, které nemá obdoby.
sk