Viasat Nature

Viasat Nature

VIASAT NATURE lets nature tell its own inspiring story – beautiful and surprisingly raw. Compelling stories told by the people involved on the ground, up close and personal.

Sweden

TV gidas - Šeštadienis, 2024-04-20

00:15
De vildaste överlevarna
Vissa arter har gäckat forskarna extra mycket. Vi tar en närmare titt på saigaantilopen, geladaapan samt stora halvmakier.
sv
01:05
Megazoo i Australien
En ung elefant behöver opereras akut efter att ha brutit sina betar, en av djurens konstigaste invånare får VIP-behandling, och en böjd näbb hotar att komma mellan ett par pingvin-turturduvor.
sv
01:50
Veterinären i Yorkshire
Julian får sent på kvällen åka ut på akuträddning på liv eller död, för att hjälpa en ko som kämpar med att föda en enorm kalv. Och en berner sennen-valp tas in till klinikpartnern Peter Wright.
sv
02:35
Veterinären i Yorkshire
Julian kallas till en nödsituation hos de halvt pensionerade bönderna Peckitts gård, där en ko lider av ett potentiellt livshotande tillstånd. Peter har ett livligt lamm att hantera.
sv
03:20
Vilddjursräddarna i Malawi
Dr Amanda räddar en blind babian som är ett husdjur och dr Charlotte opererar en myrkotte vars ben måste amputeras. Två unga babianer har deserterat, och vi stöter på en lättretlig varan.
sv
04:10
Megazoo i Australien
Den mycket älskade, afrikanska vildhunden Maana ligger på operationsbordet med ett skrämmande hjärtstopp, och när en tuff gammal krokodil behöver behandling för brusten hornhinna blir jobbet farligt.
sv
04:55
Veterinären i Yorkshire
Tjuren Pip behöver en brådskande klövvård, men han är ovillig att lägga sig ner och låta Peter göra sitt jobb. I Boroughbridge opererar Julian och Katy beaglehunden Berties ben.
sv
06:05
Kinas vilda djurliv med Ray Mears
Ray utforskar världens största gräsmarker på den tibetanska platån i Qinghai-provinsen och han är på björnjakt. Han tar sig till Shungu-klostret, där björnarna kommer för att äta munkarnas mat.
sv
06:35
Megazoo i Australien
Veterinärer måste rädda wombaten Daisy som kämpar med mystiska hälsoproblem, den älskade surikaten Nubby står inför en skrämmande röntgen, och vilken hemlighet är dold under Melbourne Zoo?
sv
07:15
De vildaste överlevarna
Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.
sv
08:05
Vilddjursräddarna i Malawi
Teamet förbereder sig för att släppa två vackra och svårfångade prickiga servalkatter - samtidigt deltar alla när en liten apunge anländer i ett kritiskt tillstånd.
sv
08:55
Flodmonster
Jeremy ställs inför sin farligaste utmaning hittills när historier om ett sjömonster leder honom till Tjernobyls reaktor 4 i Ukraina - kan han finna förövaren?
sv
09:45
Flodmonster
En brud på smekmånad släpas mot döden i Colombias djungel. När en före detta sjuksköterska ger vitala nya bevis måste Jeremy bevisa en långsökt teori om brudens sista ögonblick.
sv
10:35
Världens mest giftiga djur
Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark. I den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.
sv
11:30
Världens mest giftiga djur
Trattspindelhannen i Sydney har ett starkt gift som kan döda en vuxen på 15 minuter, i regnskogarna i Sydamerika är det färgglada amfibier som är fruktas och vördade.
sv
12:25
Livsfarliga jägare
Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.
sv
13:10
Geniala havsjägare
I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.
sv
14:00
Naturens snabba attacker
Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.
sv
14:55
Naturens snabba attacker
I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.
sv
15:45
Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien
En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.
sv
16:35
Jakten på regn
Elefanter gräver brunnar i den torra flodbädden. Den nya gepardmodern Kuleta flyttar in i lejonland på jakt efter bytesdjur, och vildhundsmatriarken Phoenix utmanas av en mobb av hyenor.
sv
17:25
Jorden sedd från rymden
Jorden är ett kalejdoskop från rymden, turkosa planktonblomningar sätter igång en matningsfrenesi, Kina blir gult av rapsblommor och mystiska gröna ljus dyker upp i haven.
sv
18:20
Jordens fantastiska årstider
Hösten är den tid på året som tar fram jordens mest spektakulära förvandlingar. När vintern närmar sig med stormsteg måste livet förberedas och det betyder att du måste äta upp dig medan du kan.
sv
19:10
Världens vackraste landskap
Följ det extraordinära landskapet i det skotska höglandet, från det djupa vattnet i Loch Ness och Ben Nevis höjder, till den fantastiska naturen på Isle of Skye.
sv
20:00
Irlands vilda öar med Eoin Warner
Se hur arktiska tärnor klarar den 800 mil långa pendlingen till sommaren på Kerrys Maharee-öarna, åk på valskådning utanför Brandon Head och titta på en koloni av 1 000 gråsälar på ön Great Blasket.
sv
20:50
Jättar
Dan O'Neill är på uppdrag att hitta, filma och mäta de största, nu levande krokodilerna. Han följer med en inhemsk guide för saltvattenkrokodiler i hopp om att kunna spåra upp en gigantisk hane.
sv
21:45
Patrick Aryees vilda värld
Patrick är i Costa Rica för att bevittna "arribada", det årliga fenomenet masshäckning, där tusentals havssköldpaddor går iland för att lägga sina ägg ... men det finns en hake.
sv
22:30
Istiden: En frusen värld
Det är det storslagna slutet på istiden när Steve och Michaela upptäcker hur det stora töet förändrade jorden som vi känner den, vi ser istidens översvämningar och födelsen av den moderna tiden.
sv
23:15
Vilddjursräddarna i Malawi
Teamet släpper ut pytonormar, lär en myrkotte att jaga och samlar ihop en flock gröna markattor. De söker också efter en försvunnen rovfågel och hjälper ett busksvin som skadats av tjuvjägares hundar.
sv

TV gidas - Sekmadienis, 2024-04-21

00:05
De vildaste överlevarna
Upptäck hur några av världens mest anmärkningsvärda djur även kan vara de minsta. I det här actionspäckade avsnittet tar vi oss långt in i regnskogar, djupt ner i hav och ut i utbredda öknar.
sv
00:55
Megazoo i Australien
Två vänner slåss för att vinna ett lekfullt näbbdjurs hjärta, en listig orangutang sätter djurskötarna på prov, och är det dags att säga hejdå till en av djurparkens älskade giraffer?
sv
01:40
Veterinären i Yorkshire
Julian möter en svår patient i ett närliggande zoo med tamdjur, en arg get med misstänkt benbrott. Och Peter och Julian tar en eftermiddag för att besöka den årliga Great Yorkshire Showen.
sv
02:25
Veterinären i Yorkshire
Julian opererar anställda Mollys katt som verkar ha skjutits i huvudet. En exotisk rovfågel, en fårhund som blivit överkörd av en traktor och en skadad sköldpadda är också med.
sv
03:10
Vilddjursräddarna i Malawi
En beninfektion hindrar en ung dykarantilops frisläppande. Dr Amanda spårar och märker ett ungt lejon, vi kollar upp en sjuklig galago och säger hej till ett nytillskott - en grinig grå papegoja.
sv
04:00
Megazoo i Australien
Babianmamman Qetesh behöver åka till sjukhuset, men kommer hennes bedårande bebis att klara av separationsångesten? Veterinärteamet kommer på en hjärtevärmande lösning.
sv
04:45
Veterinären i Yorkshire
Det utförs extremt veterinärsabete när Julian försöker hjälpa en kämpande tacka att föda på ett öppet fält i regnet, och Peter utför ett akut kejsarsnitt på höggravida shih tzu-hunden, Madge.
sv
05:30
Vildhundar: hålla sig till flocken
Det är Julz sista vecka. Ett möte med lejon sprider ut Stork-flocken, Julz ser Kakuli-valparna som livnär sig på ett puku-kadaver, och Manzi-flocken slåss mot ett vårtsvin vid Luangwafloden.
sv
06:05
Kinas vilda djurliv med Ray Mears
Ray utforskar de magiska landskapen i Shangri-La i Yunnan-provinsen, skogvaktaren Yu Jianhua visar Ray var en av Kinas sällsynta varelser kan hittas - Yunnans svarta trubbnäsapa.
sv
06:35
Megazoo i Australien
Det kommer dramatiska nyheter när överföringen av två unga lejonbröder plötsligt försenas och Marissa och Kim kommer på en lysande plan för att rädda ett allvarligt hotat och väldigt gulligt djur.
sv
07:15
De vildaste överlevarna
För naturens jättar medför det såväl fördelar som utmaningar att vara störst. Från enorma däggdjur på land till giganter till havs - jättarnas förmåga att klara av stora problem är anmärkningsvärd.
sv
08:05
Vilddjursräddarna i Malawi
Amanda ger sig ut på ett kusligt äventyr där hon får slå sig fram i tät skog för att rädda en ellipsvattenbock som fastnat i en tjuvjägares snara. Alma får en mystisk kvällsleverans med en apa.
sv
08:55
Skuggornas land
På sydvästra Nya Zeeland är djupa fjordar och tidvattenslaguner insvepta i grön regnskog. När vintern närmar sig måste tursiopser fly medan en långfenad ål uppmärksammar havets rop.
sv
09:50
Skuggornas land
Nya Zeelands sydöstra kust har några av världens största fisklekplatser. Här lär sig unga valar, delfiner och sälar att jaga och att ge sig ut på sina egna äventyr.
sv
10:40
Irlands vilda öar med Eoin Warner
Eoin Warner fortsätter sin resa söderut på etappen från distriktet Mayo till Clare där man visar upp de extraordinära utmaningarna att föda upp gråsälar på Inishkea-öarna.
sv
11:30
Räddade schimpanser i Kongo med Jane Goodall
Dr Alex Rosati utformar ett test för att se hur schimpanserna svarar på en vild schimpans som förberedelse för det vilda. Under tiden söker de också efter den perfekta platsen där de kan släppas fria.
sv
12:25
Vilddjursräddarna i Australien
Dr Bree och teamet på Byron Bay Wildlife Hospital tittar till en bedårande, fem veckor gammal flygande hund med en skadad vinge och Lover den gröna havssköldpaddan som har slagits med en båtpropeller.
sv
13:10
Räddningsaktion i stormiga Stilla havet
Dr Marty vårdar en vresig havssköldpadda och släpper honom fri och teamet få loss ett Stellers sjölejon, men ibland kan inte ens lugnande medel i världsklass få ett stort sjölejon att somna.
sv
14:00
Världens mest giftiga djur
Vi tittar på giftiga ormar i Australiens vildmark. I den heta sanden i USA använder skorpioner och ödlor sin egen unika mix av gifter för att krossa sina motståndare och pricka av ännu en måltid.
sv
14:55
Världens mest giftiga djur
Trattspindelhannen i Sydney har ett starkt gift som kan döda en vuxen på 15 minuter, i regnskogarna i Sydamerika är det färgglada amfibier som är fruktas och vördade.
sv
15:50
Livsfarliga jägare
Var försiktig med var du sätter fötterna - gömda under stockar, i träd, tomma hålor och långt gräs finns varelser så livsfarliga att ett bett räcker för att fälla en fullvuxen elefant.
sv
16:35
Geniala havsjägare
I Argentina förklarar Jorge hur späckhuggare gör för att komma upp på stränder. I Sydafrika studerar en marinbiolog vilka jaktekniker som kapsulan använder för att dyka ner 20 meter och nå sardinstim.
sv
17:25
Naturens snabba attacker
Det här första avsnittet visar bilder på de blixtsnabba rörelser som rovdjur använder för att fånga sitt byte och den snabba taktiska flykt som visar vem som vinner dessa hypersnabba strider.
sv
18:15
Naturens snabba attacker
I kampen mellan rovdjur och byte utforskar vi hur vilseledning och snabbhet ofta kan vara skillnaden mellan liv och död, även några av de snabbaste jägarna använder smygteknik för att lura sitt byte.
sv
19:10
Trädgårdsbjörnarna i Transsylvanien
En uråldrig björnkult har överlevt djupt inne i de transsylvanska skogarna - här är Europas största rovdjur på land en symbol för återfödelse, men konflikt är oundviklig med ständigt ökande antal.
sv
20:00
Jordens fantastiska årstider
Vi firar att det är vår på planeten jorden. Denna magiska årstid ger nytt liv, men så snart luften blir varmare är det en kapplöpning om att vakna och komma före alla andra
sv
20:50
Jordens fantastiska årstider
Sommaren är överflödens årstid och de långa timmarna av dagsljus får livet att bryta ut i ett tumult av aktivitet, men du måste hitta smarta sätt att få din del av de goda stunderna medan de varar.
sv
21:45
Jordens fantastiska årstider
Hösten är den tid på året som tar fram jordens mest spektakulära förvandlingar. När vintern närmar sig med stormsteg måste livet förberedas och det betyder att du måste äta upp dig medan du kan.
sv
22:35
Jordens fantastiska årstider
Djur måste hitta de mest uppfinningsrika sätten att överleva vintern. Renarna blir isvägsresenärer när det blir halt under fötterna, hermeliner gör egna pälsbäddar och snöapor hittar ett varmt bad.
sv