TV4 Fakta

TV4 Fakta

TV gidas - Šeštadienis, 2024-05-18

00:00
Mitt galna hem
Säsongsavslutning. George träffar Max, som drömmer om ett lånefritt liv. Han har sålt sitt hus och planerar att använda pengarna till att bygga ett flytande hem av en container.
sv
01:00
Mitt galna hem
Säsongsstart. George träffar ett nygift par som skippat bröllopsresan och istället lagt pengarna på att skapa ett boende av en gammal armévagn.
sv
02:00
Veterinären på Bondi Beach
Alex behöver ta reda på varför mastiffen Bear inte kan gå. Den åldrade elefanten Trisha behöver läkemedel, men det blir inte en lätt match för doktor Peter.
sv
03:00
Veterinären på Bondi Beach
Säsongsavslutning. Valpen Douglas behöver vaccinera sig och när veterinärerna Audrey och Alison anländer till hans hem får de träffa hans högljudda rumskamrat.
sv
04:00
Världens bästa veterinär
Lola är en Newfoundlandsvalp som älskar vatten och är tränad att hjälpa till vid räddningsinsatser. Men dessvärre har det slitit på hennes kropp.
sv
05:00
Bygglov
Familjen Kipowski bor i Hässleholm och de har ett brinnande intresse för matlagning och drömmer om ett utekök. Bygglovstrion kommer för att uppfylla deras dröm.
sv
06:00
Familjen Annorlunda
Familjen Göransson-Stenman beger sig ut på fisketur. Hos familjen Ilmrud är det dags för hockeyträning för Victor och Oliver och hela familjen passar på att åka lite skridskor. I Märsta ordnar mamma Mirka en loppmarknad.
sv
07:00
Familjen Annorlunda
Familjen Ilmrud besöker Gekås i Ullared. Familjen Norrström går på prova-på-träning hos Cirkus Cirkör där bland annat mamma Mirka testar att gå på lina. Familjen Göransson-Stenman åker skateboard med lite blandat resultat.
sv
08:00
Mys bröllop
Nu är det hög tid att ordna ringar till brudparet och My tar hjälp av sin vän Malin som tillverkar smycken av gammalt guld och silver.
sv
09:00
Oops det blev trillingar
Milad och Vergin får skämmas när trillingarna beställer glass, och Karin och Mikael firar flickornas tio-årsdag. Dessutom berättar Alex och Maria om en dramatisk graviditet som deras trillingar kanske inte skulle överlevt.
sv
10:00
112 - liv och död
Det är nyårsaftons morgon och i Göteborg har Calle och Christoffer precis gått på sitt pass vid ambulansen. Det kommer ett larm om en man som har andningssvårigheter och Calle och Christoffer försöker hjälpa honom att få syre.
sv
11:00
112 - på liv och död
Gävlepolisen får ett larm om att en person har hoppat i ån. Poliserna Thomas, Magnus och Andreas letar efter livstecken i det kalla vattnet. I centrala Stockholm brinner ett tak och brandkåren är på plats för att släcka.
sv
12:00
Den stora matresan
Per åker till Åloppe lantbruk, en timme utanför Stockholm, för att laga pepparrotskött på högrev och baka Upplandskubb. En trerätters middag serveras på Gripsholms värdshus och består av gubbröra, hängmörad ekologisk biff.
sv
13:00
Tina i fjällen
Tina får besök av komikern Peter Magnusson. Han får flyga helikopter och sedan blir det offpiståkning och Tina konfronterar Peter om en parodi han gjort på henne.
sv
14:00
Tina besök
Säsongsavslutning. Tina besöker rapparen Ken Ring i hans hus i Diani Beach, Kenya. Hon får bland annat lära sig att laga de afrikanska rätterna ugali och schumawiki av Kens kusin Diana.
sv
15:00
Stilresan
Strandtjejen Alyssa träffar Kathryn som märker att hennes stil är en reflektion av att ha mist sin mamma i tidig ålder. Tvåbarnsmamman Isabella har uppfostrat sina barn själv och mitt i allt tappat bort sig själv och sin egen stil.
sv
16:00
Inside the ambulance
En pojke har blivit påkörd av en bil utanför skolan och behöver akut hjälp av ambulanspersonalen. Senare tar de hand om en äldre patient med en enorm böld på huvudet och en kvinna med misstänkt sepsis.
sv
17:00
Inside the ambulance
Teamet tar hand om en man som blöder kraftigt och en annan som är upprörd efter ett fall. Senare kallas ett av teamen för att hjälpa en kvinna med stark magsmärta.
sv
18:00
Inside the ambulance
Ambulanspersonalen kallas för att hjälpa en familj som varit med om en bilkrasch på en mörk gata och senare tar de hand om en dement kvinna som fått en misstänkt hjärtattack.
sv
19:00
Stilresan
Sheena har nyligen gått ner 70 kilo i vikt och vägrar nu bära annat än träningskläder. Kathryn kommer till undsättning och lär henne att klä sig för sin nya kropp.
sv
20:00
Incredible Hotels
Vi besöker Österrikes största spahotell uppe i Tyrolen, en av världens bästa platser för skidåkning. Sedan bär det av till staden Maastrict, där ett kloster från 1300-talet gjorts om till lyxhotell.
sv
21:00
Utbyggnad deluxe
Vackert belägna vid havet ska 3 övergivna byggnader byggas ihop med en gigantisk glaskub. Ett generationsboende ska byggas under ett tak som mest kan liknas vid en skidbacke.
sv
22:00
Utbyggnad deluxe
Tinie Tempah tar oss med till Knightsbrige där Panamas tidigare ambassad har fått en megautbyggnad som slår det mesta.
sv
23:00
I en mördares fotspår
Säsongsstart. Vännerna David Spencer, 13, och Patrick Warren, 11, försvann spårlöst 1996. Ingen kropp hittades, och ingen gärningsman åtalades.
sv

TV gidas - Sekmadienis, 2024-05-19

00:00
Mitt galna hem
George möter en rullstolsburen man, som är fast bestämd att designa ett hus fullpackat med smarta uppfinningar. Roadtripen i Nya Zeeland fortsätter och det bär av till Peka Peka Beach för att se ett genialt bygge vid havet.
sv
01:00
Mitt galna hem
Mark och Michelle från Brighton vill förvandla en 140 år gammal tågvagn i trädgården till ett extra sovrum. Tillbaka i Storbritannien fortsätter vi att följa George och Wills roterande hem, som tar stora steg framåt.
sv
02:00
Veterinären på Bondi Beach
Säsongsstart. Alex är chockad efter att Bulldog Honey svalt en sked. Danni kontrollerar en misstänkt knöl på en åldrande kompis och Alison behandlar Ryders obehagliga sår.
sv
03:00
Veterinären Bondi Beach
Dannis älskade hund Bear har haft flera läskiga krampanfall och nu behöver hon ta reda på vad de beror på. Audrey och Alison tar hand om katten Paco som varit i bråk med en annan katt och fått en ögonskada.
sv
03:55
Mitt galna hem
Säsongsavslutning. George träffar Max, som drömmer om ett lånefritt liv. Han har sålt sitt hus och planerar att använda pengarna till att bygga ett flytande hem av en container.
sv
05:00
Bygglov
Kristin och Marcus Wendling i Kil önskar en nystart i livet. De har varit separerade i ett års tid men nu bestämt sig för att satsa på kärleken igen. De vill inte lägga all sin tid på renovering och ber Bygglov om hjälp.
sv
06:00
Familjen Annorlunda
Hos familjen Norrström är det dags för Nellies sexmånaderskontroll. Hemma hos familjen Ilmrud får pappa Peter fullt upp när mamma Madde tar sig lite egen tid.
sv
07:00
Familjen Annorlunda
Familjen Norrström åker till Cypern. Familjen Göransson-Stenman bygger en lekstuga. Familjen Ilmrud beger sig till ett lekland vilket får Madde och Micke att minnas sin första kyss.
sv
08:00
Familjen Annorlunda
Säsongsavslutning. Familjen Göransson-Stenman får tillökning i familjen i form av en babydocka som sonen Sebastian fått i uppdrag av skolan att ta hand om.
sv
09:00
Den stora matresan
Per Moberg åker till Skåne för att fiska ål, jaga vildsvin och lära sig laga äggkakor. Han besöker också ett äppelmusteri.
sv
10:00
112 - på liv och död
På ambulansstationen i Frölunda i Göteborg arbetar Anna och Anders. De får ett larm med hög prioritet, ett litet barn har drabbats av svåra kramper. Polisen Thomas jobbar kvällspass i Gävle.
sv
11:00
112 - på liv och död
Brandmannen Micke och hans kollegor åker på ett akut larm för att göra hjärt- och lungräddning på en man som har drabbats av hjärtstillestånd. Några få sekunder kan utgöra skillnaden mellan liv och död för mannen.
sv
12:00
Veterinärerna
Bullmastiffen Kinai genomgår en avancerad korsbandsoperation i Hässleholm. I Skånes djurpark ska veterinären Kalle Nordfeldt titta närmare på en av parkens dovhjortar som skadat sin klöv.
sv
13:00
Mitt liv som valp
Berner sennenvalpen Nellie medverkar på sin första valputställning. Dalmatinervalpen Esther gör ett hörseltest eftersom matte och husse misstänker att hon har nedsatt hörsel.
sv
14:00
Räddad i sista sekund
En fallskärmshoppare hamnar i nöd tusentals meter upp i luften och får hjälp av kvicktänkta instruktörer. En polisman rusar in i en brinnande och rökfylld byggnad för att få ut de boende, utan att tänka på sin egen säkerhet.
sv
15:00
Din kungliga guide till...
Kungafamiljen har en rad fastigheter i sin ägo, däribland mäktiga Buckingham Palace. Det krävs en enorm personalstyrka för att ta hand om städning, matlagning och skötsel och i det här avsnittet får vi från insidan höra mer om hur…
sv
16:00
Den stora lilla designutmaningen
Säsongsstart. Deltagarnas kunskaper sätts på prov redan i första avsnittet då de ska skapa en miniatyrbyst av sig själva innan de delas upp i team om två. De nybildade teamen ska skapa en miniatyrmatsal , komplett med mat.
sv
17:00
Inside the ambulance
Säsongsavslutning. Teamen behöver hjälp från brandkåren för att rädda en kvinna som blivit inlåst i sitt hus. Senare kommer de till undsättning för ett barn med farligt hög kroppstemperatur.
sv
18:00
Inside the ambulance
Säsongsstart. Teamet har fullt upp när de behöver ta hand om en explosion, ett knä som gått ur led och en motorcyklist som kört av vägen. Dessutom tar de med en äldre patient till sjukhuset, från stranden.
sv
19:00
Mys bröllop
Nu är det hög tid att ordna ringar till brudparet och My tar hjälp av sin vän Malin som tillverkar smycken av gammalt guld och silver.
sv
20:00
Den stora lilla designutmaningen
Veckans uppgift är ett komplett badrum i Art Deco-stil med ett badkar som har rinnande vatten, handfat, parfymfymflaskor, rakhyvlar och en spegel, allt i miniatyrformat.
sv
21:00
Din kungliga guide till...
Säsongsavslutning. Den brittiska kungafamiljen har alltid fullt upp. Men vad gör familjen för att slappna av efter en hektisk dag av kungliga åtaganden?
sv
22:00
Expeditionen
En lång vandring och två nätter i tält har tagit musten ur deltagarna. Carin och Daniel börjar känna sig sjuka och Patrik blir rädd när läkaren mäter hans syrehalt och tror att han är "slowly dying".
sv