VRT Canvas

VRT Canvas

De zender biedt zowel eigen producties als aangekochte programma's aan op het gebied van actualiteit, wetenschap, geschiedenis, cultuur, fictie, humor en sport.

Belgium

Programm-Guide - Donneschdeg, 16.05.2024

00:15
Nachtlus
Doorlopende herhaling tot de start van de ochtenduitzendingen E90. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag.Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. (2024)
nl
07:30
Ketnet Junior
E102. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12:30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13:30
Ketnet Junior
E106. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
15:00
Halve Finale Koningin Elisabethwedstrijd
Dag 4 - middagsessie E07. Rechtstreeks verslag van de namiddagsessie van de halve finale van de Koningin Elisabethwedstijd 2024 voor viool. Vanuit Studio 4 van Flagey, Brussel.Tijdens elke sessie hoort het publiek vier halvefinalisten aan het werk. De eerste twee spelen een concerto van Wolfgang Amadeus Mozart, gekozen uit de concerti KV207 (nr. 1 in Bes), KV211 (n.2 in D) en KV218 (nr. 4 in D). Ze worden begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, o.l.v. Vahan Mardirossian. Na de pauze vertolken de volgende twee violisten hun recital met pianobegeleiding. De jury kiest één van twee door de kandidaat voorgestelde recitalprogramma's, die werken naar keuze bevatten, alsook het onuitgegeven verplichte werk, "The Sun and her Flowers" van Charlotte Bray, speciaal voor deze editie geschreven. De namen van de twaalf finalisten worden aangekondigd op zaterdag 18 mei, na het laatste optreden. (2024)
nl
18:10
Sporza: EK Voetbal 2024 Preview Magazine
E05. Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod.Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod. (2024)
nl
18:35
Hier en toen
Spioneren voor de Russen, deel 2 S01 E05.Met de komst van de Navo naar Brussel in 1967 en de vestiging van talloze Europese instellingen in onze hoofdstad, werd Brussel een van de meest gegeerde plaatsen voor spionnen. Het was en is de taak van de Belgische staatsveiligheid om te verhinderen dat spionnen informatie konden doorsluizen naar Moskou of Berlijn, maar slaagden ze daar ook in? Zeker in het begin van de jaren tachtig liepen de spanningen zo hoog op dat de informatie van spionnen cruciaal was om de volgende zet van de vijand te doorzien. Vandaag deel 2 van dit beklijvende spionagedrama. (2023)
nl
19:25
Shrink
Burn Rubber S01 E05.Amerikaanse comedyreeks over David Tracey, een pas afgestuurde geneeskundestudent met torenhoge schulden en zonder vergunning, die besluit om een licentie als klinisch psycholoog te behalen door gratis therapiesessies te geven. (NBCUniversal, 2017) Regisseur: Ted Tremper. Acteurs: Tyla Abercrumbie (Julia), Tim Baltz (David), Craig Cackowski (Phil Reeves), Bryan Christopher (Bryan), Bill Cochran (Daniel) (2017)
nl
20:00
Terzake
E91. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag met Kathleen Cools of Annelies Beck.Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake elke avond achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die meer willen weten en beter wille begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de dagelijkse actualiteit aan de hand van scherpe, kritische en verhelderende interviews. (2024)
nl
20:35
De Afspraak
E53. Dagelijks duidingsprogramma met studiogasten.Om 20u30 is het tijd voor De afspraak. Van maandag tot donderdag drie tot vier gasten bij en uit het nieuws en de actualiteit. Dagelijks heeft Bart Schols of Phara de Aguirre een afspraak met boeiende gasten. En op vrijdag blikt Ivan De Vadder terug op de politieke week. (2024)
nl
21:20
Putin & the West
Invasion S02 E01. Tweedelige documentaire die het inside verhaal vertelt van de presidenten en premiers die hebben geworsteld om een antwoord te vinden op Poetins invasie van Oekraïne een jaar eerder.Terwijl de invasie van Poetin in Oekraïne de wereld verbijstert, proberen de Westerse leiders een passend antwoord te vinden. Te weinig zal zwak overkomen, te veel zou de Derde Wereldoorlog kunnen ontketenen. Deze documentaire praat achter de schermen met de wereldleiders die reageren op de acties van Rusland. Na een paar maanden oorlog levert het Westen meer wapens aan Oekraïne, maar Poetin lijkt zich alleen maar dieper in te graven. Regisseur: Tim Stirzaker. Acteurs: Caroline Catz (Narrator), Valentin Rybakov (self, Permanent Representative of Belarus to the United Nations), William J. Burns (self, director of CIA), Boris Johnson (Self), Magdalena Andersson (self, former Prime Minister of Sweden) (2024)
nl
22:25
Planet B
Hoe opgroeien in een wereld die zichzelf vernietigt? Gefilmd over een periode van vier jaar, volgt Planet B het verhaal van twee tieners die vechten voor een leefbare toekomst.Hoe opgroeien in een wereld die zichzelf vernietigt? Gefilmd over een periode van vier jaar, volgt Planet B het verhaal van twee tieners die vechten voor een leefbare toekomst. Bo en Luca zoeken elk hun eigen weg en tasten af hoe ver ze willen gaan in hun acties. Terwijl ze volwassen worden, evolueert niet alleen hun wereld maar ook hun vriendschap. Regisseur: Pieter Van Eecke (2024)
nl
23:45
Nachtlus
Doorlopende herhaling tot de start van de ochtenduitzendingen E91. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag.Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. (2024)
nl

Programm-Guide - Freideg, 17.05.2024

07:30
Ketnet Junior
E109. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12:30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13:30
Ketnet Junior
E113. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
15:00
Halve Finale Koningin Elisabethwedstrijd
Dag 5 - middagsessie E09. Rechtstreeks verslag van de namiddagsessie van de halve finale van de Koningin Elisabethwedstijd 2024 voor viool. Vanuit Studio 4 van Flagey, Brussel.Tijdens elke sessie hoort het publiek vier halvefinalisten aan het werk. De eerste twee spelen een concerto van Wolfgang Amadeus Mozart, gekozen uit de concerti KV207 (nr. 1 in Bes), KV211 (n.2 in D) en KV218 (nr. 4 in D). Ze worden begeleid door het Orchestre Royal de Chambre de Wallonie, o.l.v. Vahan Mardirossian. Na de pauze vertolken de volgende twee violisten hun recital met pianobegeleiding. De jury kiest één van twee door de kandidaat voorgestelde recitalprogramma's, die werken naar keuze bevatten, alsook het onuitgegeven verplichte werk, "The Sun and her Flowers" van Charlotte Bray, speciaal voor deze editie geschreven. De namen van de twaalf finalisten worden aangekondigd op zaterdag 18 mei, na het laatste optreden. (2024)
nl
18:00
Basketbal: Olympisch Kwalificatie Toernooi 3x3
Groepsfase - match 2: Mongolië - België E10. Liveverslag van een wedstrijd op het 3x3 olympisch kwalificatietoernooi in Debrecen (Hongarije).Liveverslag van een wedstrijd op het 3x3 olympisch kwalificatietoernooi in Debrecen (Hongarije). (2024)
nl
18:20
Sporza: EK Voetbal 2024 Preview Magazine
E06. Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod.Voetbalmagazine waarin de landen die deelnemen aan het EK voetbal 2024 worden voorgesteld. In elke aflevering komen twee landen aan bod. (2024)
nl
18:50
Frontlinie
De echo van Chora S01 E11. Aflevering uit de journalistieke VPRO-serie "Frontlinie" waarin Bram Vermeulen, Sakir Khader en andere journalisten diepgravende buitenlandjournalistiek brengen.Het is inmiddels bijna anderhalf jaar geleden dat Nederlandse militairen vertrokken uit Afghanistan, waar zij sinds 2002 veiligheid en wederopbouw moesten faciliteren. Op 11 november 2022 besliste de rechter of Nederland in 2007 verwijtbaar onschuldige burgers heeft gebombardeerd bij de slag om Chora. Hierbij kwamen tientallen burgers om het leven. Voor Frontlinie reist Sakir Khader naar de provincie die nu onder bewind staat van de taliban en spreekt hij de Afghanen die de Nederlandse staat hierom hebben aangeklaagd. In 2007 zette Nederland een grote tegenaanval in tegen oprukkende talibanstrijders in de Chora-vallei. Volgens advocaat Liesbeth Zegveld, die de nabestaanden bijstaat, is buitensporig geweld gebruikt door Nederlandse militairen in Uruzgan. Bij een bombardement op meerdere woonhuizen zijn tientallen burgerslachtoffers gevallen, waaronder kinderen. Shaz Mohammed, nabestaande van de Nederlandse aanval, zegt: "We lieten de Nederlandse soldaten de lijken van mijn kinderen zien. We zeiden: 'Jullie bestrijden de taliban, toch?' En toonden hen de dode baby's op onze handpalmen. Toen liepen de soldaten weg." Een jaar na het vertrek van de laatste buitenlandse troepen uit Afghanistan is Sakir Khader terug in Uruzgan, de provincie waar Nederlandse militairen veiligheid en wederopbouw moesten brengen. Tijdens zijn reis naar de Chora-vallei onderzoekt hij wat er leeft in de harten en hoofden van de Afghaanse burgers. Hoe leven ze nu onder de taliban en hoe kijken zij terug op twintig jaar Nederlandse bemoeienis? Khader ontmoet ook de nieuwe talibancommandant die nu de baas is over Uruzgan. Die geeft hem als eerste buitenlandse journalist toegang tot het voormalige Kamp Holland, waar na vijftien jaar buitenlandse aanwezigheid de vlag van de taliban nu triomfantelijk wappert. (2022)
nl
19:30
Shrink
S.O.S. S01 E06. David is uitgeput van zijn twee banen en valt overal waar hij komt in slaap. Hij en zijn moeder herdenken Davids vader door naar een van zijn favoriete plekken te gaan. David krijgt advies uit onverwachte hoek.Amerikaanse comedyreeks over David Tracey, een pas afgestuurde geneeskundestudent met torenhoge schulden en zonder vergunning, die besluit om een licentie als klinisch psycholoog te behalen door gratis therapiesessies te geven. (NBCUniversal, 2017) Regisseur: Ted Tremper. Acteurs: Tyla Abercrumbie (Julie), Daniel Craig Baker (Chicago Cubs Player), Tim Baltz (David), Kevin Dorff (Paul), Meagen Fay (Renetta) (2017)
nl
20:00
Terzake
E92. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag met Kathleen Cools of Annelies Beck.Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake elke avond achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die meer willen weten en beter wille begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de dagelijkse actualiteit aan de hand van scherpe, kritische en verhelderende interviews. (2024)
nl
20:35
De Afspraak op vrijdag
E15. Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week.Ivan De Vadder nodigt wekelijks één politicus en twee andere gasten uit. Samen overlopen zij de politieke actualiteit van de afgelopen week. (2024)
nl
21:30
Carol
In het New York van de jaren 1950 leert de elegante huisvrouw Carol de verkoopster Therese kennen en wordt verliefd op haar. Ze is vastbesloten om van haar man Harge te scheiden en de voogdij over hun dochter met hem te delen.Romantisch drama van Todd Haynes, naar de roman "The Price of Salt" van Patricia Highsmith. New York, 1952. Winkelbediende Therese is een meisje van in de twintig dat verlangt naar een ander leven. Tijdens de kerstperiode ontmoet ze de elegante en rijke Carol, die verstrikt zit in een liefdeloos huwelijk en bang is om de voogdij over haar dochter kwijt te raken in geval van een scheiding. Tussen beide vrouwen ontstaat een bijzondere vriendschap, die bij de buitenwereld op weinig begrip kan rekenen. Regisseur: Todd Haynes. Acteurs: Cate Blanchett (Carol Aird), Rooney Mara (Therese Belivet), Kyle Chandler (Harge Aird), Sarah Paulson (Abby Gerhard), Jake Lacy (Richard Semco) (2015)
nl