Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Telekava - neljapäev, 04.04.2024

00:00
Great Performances at the Met
Mezzosopraan Elina Garanca en tenor Roberto Alagna vertolken de titelrollen in Camille Saint-Saens' bijbelse epos "Samson en Dalila".
nl
02:22
Europa Concert 2001 From Istanbul
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met solist Emmanuel Pahud het Europaconcert in 2001 in Istanboel, onder leiding van Mariss Jansons. Op het programma staan werken van onder anderen Mozart, Haydn en Berlioz.
nl
04:08
Rachmaninoff - Piano Concerto No. 4 & Nielsen 6th
Fabio Luisi dirigeert het Deense Nationale Symfonie Orkest in deze uitvoering ter gelegenheid van het 150-jarig jubileum van de nationale componist van Denemarken, Carl Nielsen.
nl
05:37
Mozart - Vioolconcert nr. 3
Les Dissonances voeren Mozarts 'Concerto in G-groot, KV. 216' uit. Opgenomen in 2014.
nl
06:00
Bach: Suite for Violoncello No. 5
Cellist Anner Bylsma speelt Johann Sebastian Bachs 'Cellosuite Nr. 5 in c-klein, BWV 1011' in de barokkerk in Dornheim, waar Bach zijn eerste vrouw Maria Barbara trouwde. Bach componeerde zijn cellosuites waarschijnlijk tussen het jaar 1717 en 1723.
nl
06:27
The Galileo Project: Music of the Spheres
Het Tafelmusik Baroque Orchestra, een barokorkest in Toronto, speelt muziek van Monteverdi, Vivaldi, Bach en Händel.
nl
07:48
Fischer dirigeert Prokofjev en Stravinsky
Het Boedapest Festivalorkest met Iván Fischer als dirigent, Thomas Zehetmair op viool. Opgenomen in 2015 in de Béla Bartók National Concert Hall, Boedapest.
nl
09:24
CMIM Piano 2021
Dmitry Sin voert de Toccata van JS Bach in E mineur en Robert Schumanns Pianosonate nr. 3, Op 14 uit tijdens de halve finales van de 2021 Piano Edition van het Concours musical international de Montréal.
nl
10:07
Discovering Masterpieces
Van Beethovens compositie 'Symfonie nr. 5' staat hier centraal. Musicoloog Armin Koch analyseert het werk, terwijl Beethoven-expert Wulf Konold de variaties op het noodlotsmotief aan de piano toelicht en andere aspecten van dit werk illustreert.
nl
10:41
Koroliov speelt Bachs Goldberg Variaties
De Russische pianist Evgeni Koroliov speelt Johann Sebastian Bachs 'Goldberg Variaties, BWV 988' op het Bachfest in Leipzig. De set wordt gezien als een van de belangrijkste composities binnen de variatievorm en het klassieke pianorepertoire.
nl
12:10
Lang Lang - The Third Dimension
De Chinese pianist Lang Lang voert enkele van de meest geliefde stukken uit binnen het pianorepertoire. Op het programma staan de composities van Beethoven, Prokofiev, Albéniz en Chopin.
nl
12:40
Mendelssohn - Vioolconcert, Op. 64
Simon Rattle dirigeert het 2016 European Concert van de Berliner Philharmoniker in Noorwegen. De jonge Noorse Vilde Frang treedt op als solist. Het concert vindt plaats in het mijnstadje Roros in de Roroskirke.
nl
13:09
IVC 2019
Opnames van het Internationaal Vocalistenconcours 2019 dat plaatsvindt in 's-Hertogenbosch.
nl
13:44
Rachmaninov, Dvorak: Trio's
Het Valerius Ensemble, bestaande uit violiste Eeva Koskinen, cellist René Geesing en pianiste Inge Lulofs, speelt Sergej Rachmaninovs 'Trio élégiaque Nr. 1' en de 'Finale' uit Antonin Dvořáks 'Pianotrio Nr. 3, Op. 65'.
nl
14:09
Josquin's Motets
Cappella Amsterdam voert Josquins donkere tonen, 'De profundis' en 'Absalon fili mi', uit tijdens een concert op het Festival Oude Muziek 2018 in Utrecht. Het gezelschap sluit het programma af met Gomberts klaagzang op de dood van Josquin.
nl
15:04
Christian Zacharias et l'Orchestre National de Lille : Schumann
Christian Zacharias zit aan de piano en leidt het Orchestre National de Lille. Opgenomen op zes en zeven oktober 2016 in Nouveau Siècle, Lille.
nl
16:25
Bruckner - Symfonie Nr. 4
Een bijzondere uitvoering van Anton Bruckner's Vierde symfonie 'Romantische', door het Philharmonisch Orkest van München onder leiding van dirigent Sergiu Celibidache. Opgenomen in 1983 in de Herkulessaal in München, in het toenmalige West-Duitsland.
nl
17:42
Brahms: Vioolconcert & Akademische Festouvertüre
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra in een concertprogramma met werken van Johannes Brahms. Het concert opent met de 'Akademische Festouvertüre, Op. 80' en daarna volgt 'Vioolconcert in D, Op. 77. De solite is violiste Julia Fischer.
nl
18:39
Mozart - Concerto pour piano nº 14 et nº 23
Opname van Francesco Attesti's concerttournee 'Deeply Mozart' uit 2016, waarin hij Mozarts 'pianoconcert KV 449' en 'pianoconcert KV 488' speelt. Onder leiding van dirigent Paolo Belloli voert Attesti het samen met het Italiaanse OIDA Orchestra uit.
nl
19:32
Villa-Lobos
Radamés Gnattali Quartet speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 4 in het Palácio do Catete in Rio de Janiero, Brazilië. Het ensemble werd opgericht in 2006 en bestaat uit Carla Rincón, Francisco Roa, Fernando Thebaldi en Hugo Pilger.
nl
19:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Ice Dance: Sleeping Beauty
Het prijswinnende ijsdansensemble de Imperial Ice Stars bestaat uit 26 schaatsers die deelnamen aan diverse nationale, Europese en wereldkampioenschappen, alsook de Olympische Spelen.
nl
22:25
Beethoven: Laatste sonates, op. 109, 110 en 111
Beethovens laatste drie sonates verkennen de intieme wegen van de menselijke ziel, van wanhoop tot transfiguratie. Regisseur Mariano Nante verkent ze en plaatst pianist Alexandre Tharaud in een film geïnspireerd op het universum van Tarkovski.
nl
23:30
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl

Telekava - reede, 05.04.2024

00:00
Purcell: King Arthur
Hervé Niquet dirigeert het koor en orkest Le Concert Spirituel in een uitvoering van Henry Purcells (1659-1695) King Arthur. De opname vond plaats in de Nationale Opera van Montpellier Languedoc-Roussillon in maart 2009.
nl
01:44
Christa Ludwig: Tribute to Vienna
In 1994 nam Christa Ludwig afscheid van het internationale concert- en operapodium met een recital vanuit de Wiener Musikverein. In een programma gevuld met liederen, brengt ze een hommage aan de stad die haar spirituele thuis vormt.
nl
03:20
Brahms - Ein deutsches Requiem, Op. 45
Franz Welser-Möst dirigeert het Cleveland Orchestra tijdens een concertuitvoering van Johannes Brahms' 'Ein deutsches Requiem, Op. 45' in het Oostenrijkse Sankt Florian in 2016. De twee solisten zijn Hanna-Elisabeth Müller en Simon Keenlyside.
nl
04:31
Debussy, La Mer
Claude Debussy geeft in zijn 'La mer, trois esquisses Symphoniques pour orchestre', zijn abstracte visie op de zee weer. De zee die Debussy kende was de Middellandse Zee, van bezoeken aan Cannes in zijn jeugd tot aan zijn latere reizen in Italië.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Jeffrey Tate dirigeert het English Chamber Orchestra in een uitvoering van Mozarts 'Jupiter' Symfonie Nr. 41 (KV. 551). Deze symfonie is de laatste in een set van drie die Mozart schreef in de zomer van 1788.
nl
06:41
Griegs Pianoconcert en Beethovens Symfonie nr. 7
Het Symfonieorkest Vlaanderen, onder leiding van Jan Latham-Koenig, voert werken uit van Edvard Grieg en Ludwig van Beethoven. Uitvoering opgenomen in het Concertgebouw van Brugge in België, op 21 april 2016.
nl
08:06
Rachmaninov & Gershwin: Rapsodies
Konstantin Khvatynets dirigeert het Nationaal Philharmonisch Orkest van Rusland en pianist Boris Berezovski tijdens een uitvoering van George Gershwins 'Rhapsody in Blue' en Rachmaninovs 'Rapsodie op een thema van Paganini' in de Tsjaikovskizaal.
nl
08:59
CMIM Piano 2021
Zhu Wang voert Wolfgang Amadeus Mozarts Sonate in bes-groot, K.281, Béla Bartóks Drie Rondo's op Slowaakse Volkswijzen, Sz. 84, BB 92, en Robert Schumanns Humoreske in Bes-groot, Op. 20, uit in de halve finale.
nl
09:48
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:09
Beethoven: Piano Sonata No. 1
Daniel Barenboim speelt Van Beethovens 'Pianosonate Nr. 1, Op. 2, Nr. 1'. Deze opname is onderdeel van Daniel Barenboims vermaarde uitvoering van Van Beethovens complete 32 pianosonates, opgenomen in Schloss Hetzendorf in Wenen in het jaar 1983.
nl
11:19
Monteverdi: Vespro della Beata Vergine
De Mariavespers wordt beschouwd als het eerste grote religieuze meesterwerk van de barokperiode. Ter ere van het jubileum van het Monteverdi Choir staat de Mariavespers op het programma tijdens een concert in de Chapelle Royale de Versailles in 2014.
nl
12:46
Bach Revisited: J.E. Gardiner in Saxony and Thuringia
John Eliot Gardiner voert alle cantates van Johann Sebastian Bach uit tijdens een concertreeks in onder andere Saksen en Thüringen, waar Bach woonde. Dit geeft Gardiner de kans om het leven en werk van Bach op een persoonlijke manier te ontdekken.
nl
13:12
Mozart - Pianoconcert nr. 14, KV 449
Een opname uit 2016 van het concerttournee 'Deeply Mozart' van pianist Francesco Attesti, waarin hij W. A. Mozarts pianoconcerten KV 449 en KV 488 uitvoert, samen met het Italiaanse OIDA Orchestra onder leiding van dirigent Paolo Belloli.
nl
13:36
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Karl Jenkins - The Armed Man: A Mass for Peace
Een uitvoering van Karl Jenkins 'The Armed Man: A Mass for Peace', opgenomen in St. David's Hall in Cardiff.
nl
15:27
Saint-Saëns: Intro & Rondo capriccioso
Een klassiek vioolconcert van 'Intro & Rondo Capriccioso' van de Franse componist Saint-Saëns, uitgevoerd door de Berliner Philharmoniker vanuit hun thuisbasis in de Waldbühne, Berlijn. Onder leiding van dirigent Neeme Järvi en soliste Janine Jansen.
nl
15:41
Beethoven: Piano Sonata No. 1
Daniel Barenboim speelt Van Beethovens 'Pianosonate Nr. 1, Op. 2, Nr. 1'. Deze opname is onderdeel van Daniel Barenboims vermaarde uitvoering van Van Beethovens complete 32 pianosonates, opgenomen in Schloss Hetzendorf in Wenen in het jaar 1983.
nl
16:44
Tribute to Gustav Mahler
Voor de honderdste sterfdag van Gustav Mahler, voeren maestro Claudio Abbado en anderen Mahlers laatste symfonie uit.
nl
18:23
Nelsons dirigeert Tsjaikovski en Sjostakovitsj
In mei 2019 presenteerde Andris Nelsons, als nieuwe chefdirigent van het Gewandhausorchester Leipzig, een concertprogramma rondom Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's Symfonie nr. 5 en Dmitri Sjostakovitsj' Vioolconcert nr. 1.
nl
19:15
Pletnev dirigeert Ravel & Scriabin
Maestro Michail Pletnev leidt het Russisch Nationaal Orkest (RNO) en het Synodaal koor van Moskou tijdens het negende RNO Grand Festival. Het concert begint met Maurice Ravel's suite voor het ballet 'Daphnis et Chloé'.
nl
20:07
Liszt Pianoconcours
Dina Ivanova speelt Wagner/Liszts Isoldens Liebestod: Schlußszene uit Tristan und Isolde (S447) en de volledige Grandes Études de Paganini (S141) tijdens de halve finale van het Elfde Internationaal Franz Liszt Pianoconcours 2017.
nl
20:30
Brahms - Strijksextet nr. 1, Op. 18
Het muzikale collectief Les Dissonances werd in 2004 opgericht door violist David Grimal. Het ensemble werkt zonder dirigent en is samengesteld uit musici uit de best aangeschreven Europese orkesten, en internationale solisten.
nl
21:15
Tsjaikovski - Jevgeni Onegin
Wees getuige van het tragische liefdesverhaal met de bijbehorende muziek van de opera.
nl