Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Telekava - teisipäev, 09.04.2024

00:00
Prokofjev: The Love for Three Oranges
Sylvain Cambreling dirigeert het koor en het orkest van de Opéra National de Paris tijdens een uitvoering van Prokofjevs 'The Love for Three Oranges, Op. 33'. De solisten zijn onder meer Philippe Rouillon, Charles Workman en Hannah Esther Minutillo.
nl
02:00
Riccardo Chailly Conducts Mendelssohn
Het inaugurele concert van Riccardo Chailly als kapelmeester van het Gewandhausorchester Leipzig geeft perfect de opwindende sfeer van deze unieke muzikale gelegenheid weer. Het concert eert het werk van Felix Mendelssohn.
nl
03:38
Celebrate Saint Patrick
Dit programma voert de kijker naar locaties die het meest met St. Patrick geassocieërd worden en vormt een overzicht van de hoogtepunten van het concert dat plaatsvindt in de gelijknamige kathedraal. John Anderson is de leider van dit eerbetoon.
nl
04:32
Haydn: Symfonie Nr. 45 'Farewell'
Onder leiding van Conrad van Alphen, speelt Sinfonia Rotterdam Josef Haydns Symfonie Nr. 3 in de Nieuwe Kerk in Den Haag.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart: String Quartet No. 14 - Spring
Het Gewandhaus-Quartett speelt Mozarts 'Strijkkwartet Nr. 14 in G, KV. 387' in Rammenau. Het is de eerste van de zes kwartetten die Mozart schreef ter ere van Joseph Haydn, die wordt gezien als de vader van de klassieke vorm van het strijkkwartet.
nl
06:35
Mozart Concert vanuit Berlijn
Het Carl Philipp Emanuel Bach Chamber Orchestra brengt een programma geheel gewijd aan Mozart in het Konzerthaus in Berlijn onder leiding van Hartmut Haenchen. In gereduceerde vorm brengt het ensemble de vele kenmerken van de muziek tot leven.
nl
07:48
Rolando Villazon: One Night in Berlin
Rolando Villazón wordt begeleid door de Südwestdeutsche Kammerphilharmonie Konstanz tijdens een recital in de Berliner Philharmonie, waar hij aria's ten gehore brengt van Italiaanse operacomponisten zoals Verdi, Rossini, Donizetti, Vilea en Mascagni.
nl
08:50
CMIM Piano 2021
Su Yeon Kim voert werken uit van onder meer Beethoven, Skrjabin en Burge tijdens de finales van de piano-editie van het Concours Musical International de Montréal 2021. Dit recital werd opgenomen in Studio 1 van Flagey in Brussel, België.
nl
09:54
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:02
Bruckner - Symfonie Nr. 4
Een bijzondere uitvoering van Anton Bruckner's Vierde symfonie 'Romantische', door het Philharmonisch Orkest van München onder leiding van dirigent Sergiu Celibidache. Opgenomen in 1983 in de Herkulessaal in München, in het toenmalige West-Duitsland.
nl
11:23
Kristine Opolais Recital
Kristine Opolais, de Letse prima donna en ster van de New York Metropolitan Opera, treedt op in haar thuisland. Samen met het Latvian National Symphony Orchestra verzorgt ze in 2017 een spetterend concert in de Nationale Opera van Letland.
nl
13:04
Summertime at the Domaine Forget
Het Domaine Forget-festival in Saint-Irénée, Québec. Domaine Forget is een van Canada's meest toonaangevende muziekacademies en organiseert dit jaarlijkse festival om muziek en dans te promoten.
nl
13:19
Chopin - Ballade Nr. 1, Op. 23
Robert Giordano speelt 'Ballade Nr. 1, Op. 23'. De eerste schetsen van het werk dateren uit 1831, op het moment dat Chopin acht maanden in Wenen verbleef. De eerste Ballade werd voltooid in 1835, toen de componist zich in Parijs had gevestigd.
nl
13:31
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:01
Brügge: Die burgundische Metropole
ClubMediéval voert liederen uit het Gruuthuse-handschrift uit, de oudste verzameling Middelnederlandse liederen waarmee het karakter van Brugge verklankt. ClubMediéval plaatst deze liederen naast Oswald von Wolkenstein en Guillaume de Machaut.
nl
15:21
Sir Neville Marriner: A Mozart Concert from Lugano
Sir Neville Marriner dirigeert het Orchestra della Svizzera italiana in deze uitvoering van Mozarts 'Concert voor fluit, harp en orkest, K.299', 'Ouverture van De Toverfluit' en 'Symfonie Nr. 39'. Patrick Gallois en Fabrice Pierre zijn de solisten.
nl
16:31
Beethoven: Symphony No. 9
Ter gelegenheid van de 250ste geboortedag van Ludwig van Beethoven voerde het Orquesta Sinfónica de Minería in 2019 alvast alle negen Beethovensymfonieën uit, in de Academia de Música del Palacio de Minería in Mexico-Stad.
nl
17:43
Andrea Marcon Conducts La Cetra Barockorchester
Andrea Marcon dirigeert het La Cetra Barockorchester Basel en mezzo-sopraan Magdalena Kožená. Het programma dat uit vocale werken bestaat die worden afgewisseld met instrumentale stukken, opent met Uccellini's 'Aria quinta sopra La Bergamasca'.
nl
18:59
Frang, Schiff en Zimmermann spelen Mozart & Brahms
Violiste Vilde Frang, altvioliste Tabea Zimmermann en dirigent/pianist András Schiff spelen Mozarts 'Sinfonia Concertante voor viool en altviool', Schumanns 'Märchenbilder voor altviool en piano' en Brahms' 'Sonate Nr. 1 voor altviool en piano'.
nl
19:33
Mozart - Vioolconcert nr. 3
Les Dissonances voeren Mozarts 'Concerto in G-groot, KV. 216' uit. Opgenomen in 2014.
nl
19:57
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Beethoven - Symfonie nr. 2 in D majeur, Op. 36
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan Beethovens Symfonie nr. 2.
nl
21:12
Beethoven - Symfonie nr. 5 in c-klein, Op. 67
De Zwitserse dirigent Philippe Jordan en het Orchestre de l'Opéra national de Paris namen in 2014 en 2015 alle negen symfonieën van Ludwig van Beethoven op. In deze uitzending dirigeert Jordan Beethovens Symfonie nr. 5.
nl
21:54
Big Nightmare Music
De Russische violist Aleksey Igudesman en de Brits-Koreaanse pianist Huyng-ki Joo worden in hun meest recente show vergezeld door het Bergen Philharmonic Orchestra. Deze uitvoering staat onder de muzikale leiding van dirigent Andrew Litton.
nl
23:06
Villa-Lobos: Muziek voor Cello en Piano - III
In deze zesdelige documentaire over leven en werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven en werk van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl
23:31
Derecskei - 9 Self-Portraits
Het Szent István Philharmonic voert het werk '9 Self-Portraits' van András Derecskei uit. De uitvoering vond plaats in 2020 in het Zuglói Szent István Zeneház te Budapest in Hongarije, en werd gedirigeerd door Gergely Ménesi.
nl
23:46
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl

Telekava - kolmapäev, 10.04.2024

00:00
Handel: Il trionfo del tempo e del disinganno
Emmanuelle Haim dirigeert Le Concert d'Astrée in een uitvoering van G. F. Händels tweedelige oratorium Il Trionfo del Tempo e del Disinganno. Het werk, op een libretto van Benedetto Pamphili, werd voor het eerst uitgevoerd in 1707 te Rome.
nl
02:21
Rattle: Bach's St. John Passion
Sir Simon Rattle dirigeert de Berliner Philharmoniker en het RIAS Kammerchor in een uitvoering van Johann Sebastian Bachs Johannes-Passion (BWV 245).
nl
04:29
Evgeny Kissin at the Verbier Festival: Chopin, Schumann, Debussy, Scriabin
Evgeny Kissin, aan de piano, voert werken uit van Frédéric Chopin, Robert Schumann, Claude Debussy en Alexander Scriabin op het Verbier Festival.
nl
05:48
Weinberg - Rapsodie op Moldavische thema's, Op. 47
Tijdens het muziekfestival 'Young Euro Classic 2017' verzorgen toonaangevende jeugdorkesten inspirerende concertuitvoeringen. Het festival is een belangrijk podium voor de ontwikkeling van internationale jeugdorkesten.
nl
06:00
Sounds Like Christmas
Vanuit een sfeervol cisterciënzerkloosters combineert Sounds like Christmas feestelijke muziek met de frisse spontaniteit van de jazz. Dit programma bevat de muzikale ontmoeting van sopraan Angelika Kirchschlager met jazztrompettist Tomasz Stańko.
nl
07:03
Bach Das wohltemperierte Klavier 2: Nr 13 t/m 24
Angela Hewitt speelt 'Preludes en Fuga's Nrs. 13 t/m 24 (BWV 882-893)' uit het tweede deel van Bachs 'Das wohltemperierte Klavier'. Beide delen van deze verzameling zijn zeer bepalend gebleken voor de geschiedenis van de Westerse klassieke muziek.
nl
08:21
Celebrate St. Patrick 2018
Componist en dirigent John Anderson presenteert een muziekevenement ter ere van St. Patrick. Koren vanuit heel Ierland bundelen de krachten samen in een uniek concert dat in 2018 plaatsvond in de St. Patrick RC Cathedral.
nl
09:19
CMIM Piano 2021
Chaeyoung Park speelt werken van Joseph Haydn, Béla Bartók en Sergej Rachmaninoff tijdens de halve finale van de piano-editie van het Concours Musical International de Montréal 2021.
nl
10:01
Holst - The Planets
Conrad van Alphen leidt Sinfonia Rotterdam en het Nationaal Vrouwen Jeugdkoor in een uitvoering van Gustav Holst's The Planets, Op. 32, opgenomen in De Doelen in Rotterdam in 2019.
nl
10:59
Mosaïque Project - Canadian Piano Quartets
Canada's Mosaique Project bevat een suite van pianokwartetten o.l.v. 14 Canadese componisten, elk geïnspireerd door een regio van ons uitgestrekte land; hun albumrelease en tweejarige nationale tournee culmineert in St. Catharines' Partridge Hall.
nl
12:03
Americans in Pyongyang
Nadat Noord-Korea in 2007 het New York Philharmonic uitnodigt om op te treden in de hoofdstad Pyongyang, staat het orkest daar een paar maanden later op het podium om een concert te geven als het eerste Amerikaanse symfonieorkest in de geschiedenis.
nl
12:56
Beethoven - Pianosonate Nr. 32, Op. 111
Pianist Daniel Barenboim voert Ludwig van Beethovens 'Piano Sonate Nr. 32 Op. 111 in C-klein' uit. Opgenomen in de Boulez Saal te Berlijn, Duitsland in 2020. Regie door Fréderic Delesques.
nl
13:23
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Pianomania - Daniil Trifonov
Hannu Lintu dirigeert het Gulbenkian Orchestra in een concert met onder meer Einojuhani Rautavaara's 'Cantus Arcticus, Op. 61' en Jean Sibelius' 'Tweede Symfonie' op het programma. Daniil Trifonov is de solist in Schumanns 'Pianoconcert, Op. 54'.
nl
15:52
Beethoven - Pianoconcert nr. 3 in c-klein, Op. 37
Het Armeens Nationaal Filharmonisch Orkest, onder leiding van dirigent Eduard Topchjan, voert Ludwig van Beethovens 'Pianoconcert Nr. 3 in C-klein, Op. 37' uit. Uitvoering opgenomen in Concertzaal Aram Chatsjatoerjan in Jerevan, Armenie in 2021.
nl
16:45
Balletgala in Praag
Het balletgala van Praag, gehouden in de Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Met klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine en Jean Jacques Herment.
nl
18:16
Mozart - Pianoconcert nr. 25 en Symfonie nr. 35
Stefano Conticello leidt het orkest van Teatro Comunale di Bologna in dit aan Wolfgang Amadeus Mozart gewijde concert. Het begint met de ouverture uit Mozarts geliefde opera Die Zauberflöte. Hierop volgt het Pianoconcert nr. 25 in C-groot, K. 503.
nl
19:18
Heavenly Voices - The Legacy of Farinelli
Het verhaal van de castraat in de muziek: zangers die op jonge leeftijd werden gecastreerd om hun hoge stem te behouden. Een wrede praktijk die voornamelijk in de zeventiende en achttiende eeuw in zwang was.
nl
20:10
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Mozart Live from Beijing
Op 27 januari 2006 vierde de Chinese virtuoze pianist Lang Lang de verjaardag van Mozart in de concertzaal van de Verboden Stad in Peking met het Chinese Philharmonisch Orkest onder leiding van Long Yu.
nl
22:04
Beethoven: Piano Sonatas No. 1, 14 & 32
De Franse pianiste Anne Queffélec speelt Ludwig van Beethovens pianosonate Nr. 1 in f klein, op. 2/1, pianosonate Nr. 14 in cis mineur, Quasi una fantasia.
nl