Stingray Classica

Stingray Classica

Stingray Classica (formerly Classica or Unitel Classica) is a television channel devoted to classical music, opera, ballet and jazz

Telekava - neljapäev, 28.03.2024

00:00
Purcell: King Arthur
Hervé Niquet dirigeert het koor en orkest Le Concert Spirituel in een uitvoering van Henry Purcells (1659-1695) King Arthur. De opname vond plaats in de Nationale Opera van Montpellier Languedoc-Roussillon in maart 2009.
nl
01:44
Europa Konzert 2004 - Athene
Het jaarlijkse Europa Konzert van de Berliner Philharmoniker vond in 2004 plaats in het historische amfitheater in Athene: het Odeion van Herodes Atticus. Dit theater werd rond 161 gebouwd ter nagedachtenis van de vrouw van Herodes Atticus.
nl
03:30
Evgeny Kissin at the Verbier Festival: Chopin, Schumann, Debussy, Scriabin
Evgeny Kissin, aan de piano, voert werken uit van Frédéric Chopin, Robert Schumann, Claude Debussy en Alexander Scriabin op het Verbier Festival.
nl
04:48
Wagner - Ouverture uit Der fliegende Holländer
De Berliner Philharmoniker voert onder leiding van Claudio Abbado een muziekprogramma uit, dat perfect aansluit op de maritieme omgeving van het Vasamuseum in Stockholm. Allereerst klinkt de 'Ouverture' tot Richard Wagners 'Der fliegende Holländer'.
nl
04:59
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
06:00
Mozart
Concertregistratie van Mozarts Pianoconcert Nr. 8, KV 246 met Christian Zacharias als is de solist. Het Radio-Sinfonieorchester Stuttgart staat onder leiding van Gianluigi Gelmetti. Het concert is opgenomen in Schloss Schwetzingen.
nl
06:28
House of Dreams
Verkenning van de ontmoeting van barokke kunst en muziek, met het Tafelmusik Baroque Orchestra. Prachtige werken van Bach, Händel, Vivaldi, Purcell en Marais worden gespeeld tegen een achtergrond van schilderijen van Vermeer, Canaletto en Watteau.
nl
07:59
Stravinsky, Webern and Debussy
Dirigent Michel Tabachnik's ensemble richt zich op de composities van Igor Stravinsky. 'Firebird' vormt het hoogtepunt van het concert. Het concert opent met Webern's 'Five Pieces for Orchestra'.
nl
08:59
CMIM Piano 2021
Marcel Tadokoro voert onder meer werken uit van Burge, Bach, Brahms en Chopin tijdens de finales van de Piano-editie van het Concours Musical International de Montréal. Dit recital werd opgenomen in Studio 1 van Flagey in Brussel, België.
nl
09:52
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
10:03
Music in the Air
Televisie is van groot belang voor de aanhoudende populariteit van de klassieke muziek. Het medium heeft niet alleen prachtige muzikale momenten vastgelegd voor toekomstige generaties, maar geeft ook de toekomst van de muziek mede vorm.
nl
11:09
Brahms - Drie vioolsonates, Op. 78, 100 & 108
De Griekse violist Leonidas Kavakos en de Chinese pianiste Yuja Wang bundelen de krachten en spelen Johannes Brahms' vioolsonates. Op het programma staan Brahms' 'Regensonate, Op. 78', 'Thunersonate, Op. 100' en de 'Laatste Vioolsonate, Op. 108'.
nl
12:30
Stravinsky : le sacre du printemps
In het Foro Italico in Rome wordt in 1969 Stravinsky's Le sacre du printemps uitgevoerd.
nl
13:05
Nizamov - Heavenly Movement
Pianosolist Boris Berezovsky wordt begeleid door het Filharmonisch Orkest van Moskou onder leiding van Alexander Sladkovsky in een uitvoering van Sergej Rachmaninov's Pianoconcert nr. 1, Op. 1.
nl
13:15
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl
13:50
B. Strozzi - Sino alla morte
De Argentijnse dirigent en klavecinist Leonardo García Alarcón leidt zijn ensemble Cappella Mediterranea door een programma met Italiaanse barokmuziek. Het ensemble speelt enkele van de mooiste barokstukken van Francesco Cavalli.
nl
14:04
Between Church and Theatre: Jommelli and Scarlatti
Artist in residence Giulio Prandi benadert het religieuze repertoire uit de achttiende eeuw vanuit twee perspectieven: dat van het traditionele contrapunt zoals in Scarlatti's 'Madrileense mis', en dat van de moderne, theatrale stijl van Jommelli.
nl
15:18
Haydn - Die Schöpfung
Gábor Takács-Nagy dirigeert het RIAS Kammerchor en Verbier Festival Chamber Orchestra in een uitvoering van Joseph Haydns 'Die Schöpfung' tijdens de 25e jubileumeditie van het Verbier Festival. Die Schöpfung geldt als een van Haydns meesterwerken.
nl
17:01
Rachmaninov : Concerto pour piano no 3, op 30
De legendarische pianist Vladimir Horowitz speelt Sergej Rachmaninovs 'Pianoconcert Nr. 3' in New York in 1978, terwijl hij wordt bijgestaan door de New York Philharmonic onder leiding van dirigent Zubin Mehta.
nl
17:59
Beethoven: Laatste sonates, op. 109, 110 en 111
Beethovens laatste drie sonates verkennen de intieme wegen van de menselijke ziel, van wanhoop tot transfiguratie. Regisseur Mariano Nante verkent ze en plaatst pianist Alexandre Tharaud in een film geïnspireerd op het universum van Tarkovski.
nl
19:04
Villa-Lobos: Strijkkwartetten
Quarteto Radamés Gnattali speelt Heitor Villa-Lobos' Strijkkwartet nr. 9 in het Palácio do Catete in Rio de Janiero in Brazilië. Het kwartet, dat zich specialiseert in Braziliaanse muziek, is zeer actief in de educatie van muziek.
nl
19:37
Tchaikovsky: Nutcracker Suite, Op.71
Onder leiding van Henk de Graaf speelt het Symfonisch Blazers Collectief Nederland Tsjaikovski's 'Notenkrakersuite Op. 71a', in een bewerking voor een klein ensemble van strijkers en blazers. Deze uitvoering vond plaats in de Oude Lutherse Kerk.
nl
19:57
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
20:30
Balletgala in Praag
Het balletgala van Praag, gehouden in de Staatsopera Praag, presenteert optredens van een aantal van de beste balletdansers van deze tijd. Met klinkende namen als Dmitri en Daniil Simkin, Maria Alexandrova en Sergey Filine en Jean Jacques Herment.
nl
22:07
Mahler: Symfonie Nr. 8
Fabio Luisi en het Deens National Symfonieorkest voeren Mahlers 'Symfonie Nr. 8' uit. De solisten zijn Ricarda Merbeth, Henriette Bonde-Hansen, Sofia Fomini, Marianne Beate Kielland, Olesya Petrova, Stefan Vinke, Russel Braun en Günther Groissböck.
nl
23:40
CMIM Voice 2022
Een uitzending van optredens tijdens het Concours Musical International de Montréal in 2022.
nl

Telekava - reede, 29.03.2024

00:00
Bellini - I Capuleti e I Montecchi
Omer Meir Wellber dirigeert Orkest en Koor van Teatro La Fenice in een uitvoering van Vincenzo Bellini's tragische opera 'I Capuleti e i Montecchi' (de Capulets en de Montagues). Opgenomen op 18 januari 2015 in Teatro la Fenice in Venetië, Italië.
nl
02:20
Waldbuhne 1999: A Romantic Opera Night
Een concert ter ere van Wagner en zijn meest iconische opvolger: Richard Strauss. In dit lyrische concert wordt de Berliner Philharmoniker gedirigeerd door James Levine, die meer dan veertig jaar de muzikaal leider van de Metropolitan Opera was.
nl
04:20
Glass: Concert voor twee piano's
Als onderdeel van een nieuwe samenwerking met de beroemde componist Philip Glass, brengen de Franse pianisten Katia en Marielle Labèque de Europese première van Glass' Concerto for Two Pianos met het Orchestre de Paris.
nl
05:39
Rimsky-Korsakov - The Tale of Tsar Saltan Suite
In dit voortreffelijke concert 2016 vanuit de Tsjaikovski Concertzaal in Moskou worden het Russische Nationale Orkest en sterpianist Boris Berezovsky geleid door dirigent Mikhail Pletnev in een uitvoering van twee Nikolai Rimsky-Korsakov-suites.
nl
06:00
Mozart
Gerd Albrecht dirigeert de Deutsche Kammerphilharmonie in een uitvoering van Mozarts 'Praag' Symfonie Nr. 38 (KV. 504). De uitzending is geregisseerd door János Darvas. Mozart componeerde dit werk aan het einde van 1786.
nl
06:31
Bach: Kerstcantates
Philippe Herreweghe dirigeert Bachs cantates met het Collegium Vocale. Opgenomen op 11 juni 2014 in de Chapelle de la Trinité, Lyon.
nl
07:56
Bruckner - Symfonie Nr. 4
Een bijzondere uitvoering van Anton Bruckner's Vierde symfonie 'Romantische', door het Philharmonisch Orkest van München onder leiding van dirigent Sergiu Celibidache. Opgenomen in 1983 in de Herkulessaal in München, in het toenmalige West-Duitsland.
nl
09:13
CMIM
Het CMIM trekt jaarlijks duizenden toeschouwers naar de concertzalen, alsook vele luisteraars via radio of internet. Het concours ambieert om jonge musici te ontdekken en ondersteunen en biedt hen de mogelijkheid om hun talent te etaleren.
nl
10:00
Bruckner : Symphonie nº 8
De Oostenrijker Franz Welser-Möst, muzikaal leider van het Cleveland Orchestra, dirigeert zijn Amerikaanse ensemble bij de uitvoering van Anton Bruckners 'Symfonie Nr. 8' in de Severance Hall in Cleveland.
nl
11:40
Mosaïque Project - Canadian Piano Quartets
Canada's Mosaique Project bevat een suite van pianokwartetten o.l.v. 14 Canadese componisten, elk geïnspireerd door een regio van ons uitgestrekte land; hun albumrelease en tweejarige nationale tournee culmineert in St. Catharines' Partridge Hall.
nl
12:44
Villa-Lobos: Muziek voor Cello en Piano - III
In deze zesdelige documentaire over leven en werk van de Braziliaanse componist Heitor Villa-Lobos neemt regisseur Liloye Boubli de kijker mee op een reis door het leven en werk van deze legende van de Braziliaanse klassieke muziek.
nl
13:08
PIAM
Optredens van de Premio Internazionale Antonio Mormone (PIAM) pianowedstrijd.
nl
13:29
Classica Spotlight
Selectie van klassieke clips en korte concertwerken met speciale aandacht voor aanstormend talent.
nl
14:00
Rogério Tutti in Concert
In dit concert, dat in 2015 werd opgenomen in de Citibank Hall in São Paulo, spelen dirigent, pianist en componist Rogerio Tutti en zijn orkest een mix van pop, jazz en klassieke muziek. Virtuozen als saxofonist Derico spelen.
nl
15:29
Debussy: Vioolsonate in g-mineur, L 140
In dit prachtige concert uit de Tsjaikovski Concertzaal van Moskou bundelen de twee uitzonderlijke Russische solisten Vadim Repin en Nikolay Lugansky hun krachten om werken van Debussy, Ravel en Beethoven te vertolken.
nl
15:44
De Falla - El sombrero de tres picos - Suite Nr. 2
De Berliner Philharmoniker, onder leiding van Gustavo Dudamel, betreedt samen met mezzosopraan Elīna Garanča het podium tijdens het nieuwsjaarsconcert van 2010. Op het concertprogramma staan enkele werken van Franse componisten.
nl
16:00
Abbado dirigeert Mahler en Schönberg
Claudio Abbado dirigeert het Gustav Mahler Jugendorchester in een uitvoering van Mahler's 'Symfonie Nr. 4' en Schönbergs 'Pelléas und Mélisande, Op. 5'. De karakters uit het gelijknamige toneelstuk krijgen in dit werk een eigen muzikaal thema.
nl
16:57
Europakonzert 2011: Madrid
Naar aanleiding van haar verjaardag speelt het Berliner Philharmoniker samen met Juan Manuel Cañizares het Europaconcert in 2011 in Madrid, onder leiding van Sir Simon Rattle. Op het programma staan werken van o.a. Rodrigo, Chabrier en Rachmaninoff.
nl
18:34
Tsjaikovski - Symfonie nr. 1 in g-mineur, Op. 13
Conrad van Alphen leidt Sinfonia Rotterdam in een uitvoering van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski's 'Symfonie nr. 1 in G mineur, Op. 13, Winterdagdromen', opgenomen in De Doelen in Rotterdam in september 2022.
nl
19:23
Beethoven - Symfonie nr. 3 in Es-groot, Op. 55
Les Dissonances voeren 'Symfonie Nr. 3 in Es-groot Op.55, Eroïca' van Ludwig van Beethoven uit.
nl
20:12
Liszt Pianoconcours
Yonghwan Jeong (1991, Zuid-Korea) speelt Liszts Harmonies poétiques et réligieuses, No. 7 Funérailles (S173/7) en de volledige Grandes Études de Paganini (S141) tijdens de halve finale van het 11e Internationaal Franz Liszt Pianoconcours in Utrecht.
nl
20:30
Nicolai, die lustigen Weiber von Windsor
Christian Zacharias dirigeert het koor en orkest van de Opéra Royal de Liege in een uitvoering van Nicolai's opera 'Die lustigen Weiber von Windsor'. Solisten zijn Franz Hawlata, Anneke Luyten, Werner Van Mechelen, Sabina Willeit en Laurent Kubla.
nl