DR1

DR1

DR1 er DR's primære nyheds- og aktualitetskanal, men kanalen sender også fakta-, historie- og kulturprogrammer, underholdning og film samt store fælles begivenheder som fodboldlandskampe

Denmark

TV guide - Sunday, 21/04/24

00:05
 Vera
En formodet krybskytte, Shane Thurgood, findes dræbt af geværskud. Få kilometer derfra findes en firehjulstrækker udbrændt. Ved første øjekast ligner det et opgør mellem krybskytter og den lokale godsejer, men Vera tror ikke, at sagen er helt så simpel. For hvad fik Shane til at vende hjem til sin fødeegn?
da
DR1
01:40
 Shetland IV
Olivia forsøger desperat at hive oplysninger ud af Jamie. Samtidig strammes nettet omkring McGuire, men er det tids nok til at redde Zezi?
da
DR1
02:35
 Shetland IV
Perez frygter, at nogen lækker oplysninger til menneskehandlerne. Nogen på holdet - eller måske endda i hans egen omgangskreds. Samtidig er Perez ved at spore sig ind på, hvor Zezi holdes skjult. Men kan han finde hende, inden det er for sent?
da
DR1
03:35
Trädgårdstider
Midsommer er i anmarch, og på Torstens gård arbejder man febrilsk på at få haven klar til familien, som skal holde ferie i den. Malin Persson laver et menneskeligt solur, mens John Taylor viser, hvordan man planter en hæk. Pernilla Månsson Colt går all-in på en lidt misforstået blomst, som fortjener et opsving, mens Tareq Taylor tager greb i midsommerbuffeten.
da
DR1
06:10
Alone
Deltagerne kæmper for at finde fodfæste efter ankomstchokket. Vinteren sætter snart ind, og det presser dem til at finde på kreative måder at bygge shelters og finde føde. Mens nogle af deltagerne oplever sejre i naturen, kæmper en anden med et uventet problem.
da
DR1
06:55
Alone
Deltagernes evne til at tænke ud af boksen viser sig at være frugtbar for nogle, men til skade for andre. En deltager har succes med at tilpasse sig, mens en anden står ansigt til ansigt med et uventet rovdyr.
da
DR1
08:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
08:15
 Vera
En formodet krybskytte, Shane Thurgood, findes dræbt af geværskud. Få kilometer derfra findes en firehjulstrækker udbrændt. Ved første øjekast ligner det et opgør mellem krybskytter og den lokale godsejer, men Vera tror ikke, at sagen er helt så simpel. For hvad fik Shane til at vende hjem til sin fødeegn?
da
DR1
09:45
Fiskesnack
Hvilke fiskestænger og hvilke blink skal man vælge for at fange en rigtig fin havørred? Lystfiskeren Nicka Hellenberg deler sine bedste spinnefiskeritips.
da
DR1
10:00
Gudstjenesten
Museumsinspektør, arkæolog og forfatter Jeanette Varberg er sammen med vært Sofie Østergaard taget til gudstjeneste ved præst Vibeke Houmøller i Skt. Lukas Kirke om at begive sig ud på et ukendt og åbent landskab. For Jeanette kender alt til at begive sig ud på en ny og ukendt vej, både når det gælder hendes ekspeditioner verden over, og når livet tager en uventet drejning. Med til gudstjeneste er også musiker Lars Lilholt, der har forberedt en særlig sang til Jeanette.
da
DR1
11:00
Planet Earth
Store dele af klodens oceaner er stadig uudforskede. De er hjemsted for 80 procent af alt dyreliv, og hvert år bliver der opdaget over 1000 nye arter. Det ligner muligvis et paradis, men under havoverfladen udspiller der sig konstant kampe på liv og død. Tag med sir David Attenborough, når han udforsker de ukendte dybder, og oplev søløvernes effektive jagtstrategier, de 60 meter høje kelpskove, hornhajer og de over 200 kilo tunge kæmpehavbars.
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Topdirektørerne
Jacob Aarup-Andersen faldt død om med et hjertetilfælde som 29-årig, men rejste sig og fortsatte karrieren til erhvervslivets top. Nu er han ny topdirektør for nationalklenodiet Carlsberg og i gang med at sætte nye mål.
da
DR1
12:45
Hammerslag
Hvordan skal vi bo i fremtiden? Det ser "Hammerslag" på denne gang, når vært Sofie Østergaard byder indenfor i to nybyggede huse med fokus på arkitektur, bæredygtighed og fællesskab. Lars Lyng og Christine Virén dyster mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når de først skal gætte prisen på et rækkehus i den nyopførte og anderledes bydel Nye, lidt uden for Aarhus. Konkurrencen fortsætter i Ry, hvor de skal besøge et arkitekttegnet og energioptimeret træhus.
da
DR1
13:15
Danske tv-seriers bedste
Hvad skete der i "Krøniken", som seerne ikke kunne komme sig over? Mestrer Anna Pihl rollen som mor og politibetjent på én gang? Og hvordan havde historien set ud, hvis hun var en mand? Trine Dyrholm, Anne Louise Hassing, Birgitte Hjort Sørensen, Lisbeth Wulff, Charlotte Munck, Josephine Park og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller. I det her program kan du høre om "Krøniken", "Anna Pihl", "Lærkevej", "Arvingerne" og "Skruk".
da
DR1
13:45
I hjernen på stjernen
Den psykologiske manipulator Jan Hellesøe og tv-værten Josefine Høgh vil over to dage presse iværksætter Jacob Risgaard det yderste, gennem samtale og nøje konstruerede eksperimenter, hvor minder, følelser og personlige relationer vækkes til live. Jacob bliver for alvor rørt, da han møder seks mennesker for første gang, hvis liv han har haft altafgørende indflydelse på.
da
DR1
14:45
Versus
Micki Cheng er selvudnævnt spisepindsmester. Men kan han slå Scrabble-eksperten Ola Jørgensen i Scrabble med spisepinde? Og kan en kebabmand være hurtigere end en frisør til at trimme en alpaka? Dét og meget mere kan du gætte med på i aften, når Jonas Madsen præsenterer skøre og sjove "Versus"-dueller.
da
DR1
15:45
Alone: Survival Handbook - The Skills Challenge
Joel van der Loon, Callie North og Britt Ahart kaster sig denne gang ud i at bygge et flydende shelter. Kan de finde materialer, der kan få konstruktionen til at flyde, eller vil de komme til kort og synke?
da
DR1
16:05
Alene i vildmarken
Det er minus 20 grader for de tre sidste deltagere tilbage i deres primitive sheltere. De begynder at tvivle på, om de kan klare den længere, men der kommer mad på bålet. Hvem klarer den og vinder "Alene i vildmarken" 2024?
da
DR1
17:05
 Miss Fisher's Murder Mysteries
Den glamourøse Phryne Fisher har startet sin egen detektivvirksomhed i 1920'ernes Melbourne. Den ene gådefulde sag efter den anden lander på hendes bord, men heldigvis er Phryne lige så skarpsindig, som hun er handlekraftig.
da
DR1
18:00
Den gröne slaktaren
Kan man lave velsmagende burgere ud af grøntsager? Denne gang er Anna og Poul på jagt efter grønne ingredienser, der smager af ild og røg - og som skal indgå i en ny vegetarisk udgave af den klassiske burger. Men det bliver ikke let at slå den hemmelige kok - for han er kendt over hele verden for sine grill-Texas-burgere. Kan Paul lave en vindercombo ud af raps, lupiner og rødbede?
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
19:00
Skattejagt museet
Både Cecilie Lassen og Nikolaj Hübbe efterstræber perfektion og skønhed, hvilket går perfekt hånd i hånd med Designmuseum Danmark. Deres skattejagt bringer dem på sporet af store mestre som Arne Jacobsen og Kaare Klint og byder også på en tur i 1960'ernes garderober. I sidste ende er spørgsmålet dog, om man kan kombinere ballettens organiske, bevægelige æstetik med en kommerciel stols fastlåste formsprog?
da
DR1
20:00
Planet Earth
Ørkener dækker over en tredjedel af kloden. Her er stort set ikke noget vand, og dyr og planter er tvunget til at udvikle og tilpasse sig. Men når regnen falder, forvandler ørkenen sig til sletter, der ernærer jordens største koncentration af store dyr. Her bliver dyrene sat på helt andre prøver. Tag med sir David Attenborough, når han udforsker ørkener og græsarealer, hvor bavianer kæmper for at finde vand, og leoparder jager ni meter oppe i træerne.
da
DR1
21:00
21 SØNDAG
DR Nyheders aktuelle nyhedsmagasin med dybdegående tv-reportager fra ind- og udland.
da
DR1
21:31
Søndagsvejr
DR's vejrudsigt, der ser frem mod vejret, der venter os den kommende uge.
da
DR1
21:32
Sportsmagasinet
Sportsmagasinet bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.
da
DR1
22:05
 Belgravia: The Next Chapter
Benene er slået væk under Frederick efter hans brors besøg, og han klør på med sit arbejde i støberiet. Samtidig finder Clara trøst i en ny gruppe venner, som hun har fået gennem dr. Ellerby.
da
DR1
22:50
 Four Lives
Den unge bøsse Anthony Walgate nyder sit liv i London - indtil den aften han møder Stephen Port. Port forgifter Walgate med stoffet GBH, og han findes død uden for Ports lejlighed. Port havner i politiets søgelys, men de undlader at behandle sagen som mord. Det bliver skæbnesvangert, for snart slår Port til igen.
da
DR1
23:50
 Manhunt: The Night Stalker
Colin tager af sted til et af sin karrieres vigtigste møder. Han har indset, at den eneste chance for at fange voldtægtsmanden er at afsløre ham på fersk gerning. Det kræver, at bydelen oversvømmes med overvågningsteams, der kan ligge på lur. Og den plan koster penge, så nu må Colin overbevise sine overordnede om, at hans ide er værd at satse på.
da
DR1

TV guide - Monday, 22/04/24

00:35
 Manhunt: The Night Stalker
Teamet er ved at miste moral. Det er usandsynligt, at voldtægtsmanden vil vise sig igen efter at have været så tæt på at blive fanget. Vil overvågningen blive afblæst, inden de kan nå at fange den skyldige?
da
DR1
01:25
 Judge John Deed
Judge John Deed Chaufføren for en arabisk sheik tiltales for mordet på en prostitueret. Det bliver en sag, der sætter dommer John Deed under et enormt pres. Sagen kan nemlig få store politiske følger, da sheiken var i Storbritannien for at købe fly til en værdi af 10 milliarder pund.
da
DR1
02:55
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
03:40
Bröllopsfotograferna
Rebecca Lundh fra Kiruna vil fotografere brudeparret på toppen af bjerget Kebnekaise.
da
DR1
06:15
Der ingen skulle tru at nokon kunne bu
Drømmer du om at bo nær naturen under enklere kår? Her møder du mennesker, som gør netop det. Line Raunkjær og Tor-Evert Johansen er på nippet til at blive forældre, mens de bor i en lade. Det haster med at flytte, men det nye hus er langt fra færdigt.
da
DR1
06:56
OBS
Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang om Alzheimerforeningen, Diabetesforeningen og om fuldkorn.
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Frank & Kastaniegaarden
Franks nyskårede tømmer skal oplagres, og det er supervigtigt, at det kommer til at ligge lige og ensartet med masser af luft imellem og med tag over. Den gamle mistbænk skal hovedrenoveres, så musene ikke kan komme ind.
da
DR1
07:45
Den gröne slaktaren
Kan man lave velsmagende burgere ud af grøntsager? Denne gang er Anna og Poul på jagt efter grønne ingredienser, der smager af ild og røg - og som skal indgå i en ny vegetarisk udgave af den klassiske burger. Men det bliver ikke let at slå den hemmelige kok - for han er kendt over hele verden for sine grill-Texas-burgere. Kan Paul lave en vindercombo ud af raps, lupiner og rødbede?
da
DR1
08:15
Med drager mod dæmoner
Efterskolen er lukket ned pga. corona. Emma bliver på skolen i nødpasning, men hun mangler fællesskabet, og traumer fra hendes fortid trænger sig på. Hun beslutter sig for at skifte navn til Luca. Josefine trives derimod med at være hjemme under nedlukningen, hvor hun ikke behøver at tale med nogen. Ask kommer tilbage til skolen og presser sig selv til det yderste - selv om det ikke er godt for ham.
da
DR1
08:45
Ørnenes hemmelige verden
Ørne er de mest magtfulde fugle på himlen. De er i stand til at tackle et enormt bytte, få øje på føde fra store afstande og kan holde sig svævende på deres brede vinger i timevis. Men hvordan gør de det? For at finde svar på deres hemmeligheder følger vi her en familie hvidhovedede havørne.
da
DR1
09:45
Bröllopsfotograferna
Olivia og Anton fra Bohuslän har planlagt deres bryllup i detaljer, men intet bliver, som de havde tænkt sig. Sofie fra Sjöbo har fortalt sin sambo, sin familie og sine venner, at hun vil holde 30-års fødselsdag, men hun har planer om at fri samme morgen.
da
DR1
10:15
Trädgårdstider
Holdet indser, at entréen til haven ser anstrengende ud, og at det er tid til at anlægge en ny. Tareq Taylor laver en låge til den nye entré. John Taylor viser den rette måde at plante et træ. Og så hylder holdet den fineste rodfrugt af alle - kartoflen. Men hvordan går det med flytteplanerne?
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Frank tager sit solcelleanlæg i brug, og mens han får sat glas i nogle genbrugsvinduer til det nye stuehus, benytter han sig af lejligheden til at lære lidt af glarmesteren. Hjemme igen på Kastaniegården kan tækningen af det nye hus begynde.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er juni måned og endelig sommer! Jørgen og Nikolaj er taget ud for at få skyde en råbuk. De to forrige jagter endte med henholdsvis husmår og ræv, så denne gang SKAL det lykkes. Men der er selvfølgelig altid et alternativ. Denne gang: Mårhund!
da
DR1
13:20
Danmarks bedste portrætmaler
Denne gang besøger de syv tilbageværende kunstnere Danmarks Tekniske Museum i Helsingør, hvor de skal formå at inddrage omgivelserne i deres portrætter af dagens to modeller: Dorthe Gerlach og Brian Holm.
da
DR1
14:20
Hammerslag
Rækkehuset er stadig et sikkert salgshit. Tina Müller byder denne gang eksperterne indenfor i to klassiske rækkehuse fra 60'erne. Lena Schmüser og Jacob Carlsson står overfor Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når der skal gættes salgspriser i Holstebro. Her besøger de først et vaskeægte 60'er-rækkehus med gule mursten og fladt tag. Den næste bolig er et rækkehus i to etager med grønne fællesarealer og naboerne tæt på. Hvad mon de to boliger er blevet solgt for?
da
DR1
14:50
Kender du typen? 2016-2017
Hovedpersonen har skiftet storbylivet og cafe latterne ud med en tilværelse på landet og hjemmebrygget kaffe - og det har ikke været uden kultursammenstød. Det og meget mere lærer livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup om den hemmelige hovedperson, inden de til sidst skal regne ud, hvilken kendt dansker de er på besøg hos.
da
DR1
15:35
 Judge John Deed
En ung kvinde bliver banket ihjel på vej hjem fra arbejde. En udviklingshæmmet mand tilstår drabet - men trækker senere sin tilståelse tilbage. Dommer John Deed må forsøge at finde frem til sandheden om mordet. Samtidig efterforsker Deed en gigantisk svindelsag, men han er oppe imod stærke kræfter, der ikke viger tilbage for beskidte tricks.
da
DR1
17:05
 A Place to call Home VI
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
18:00
Jorden kalder
Fisk dør på grund af den, tusindvis af mennesker demonstrerer med fakler for at bevare den - og ikke mindre end 12 miljøministre har gennem tiden forholdt sig til den. Det handler om Tange sø. En kunstig sø midt i Jylland, som er blevet symbol på kampen mellem mennesker og natur. Thøger Kirk besøger søen for at finde ud af, hvad der egentligt er på spil. Vært: Thøger Kirk.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:00
Aftenshowet
DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Forsvundne arvinger VIII
Helga fra Tyskland er rejst til Virum for at se huset, som hendes halvbror har boet i. Det viser sig, at hun skal arve ham. Men hvem er hendes danske bror? Og hvorfor har hun aldrig fået chancen for at lære ham at kende? Vært Mette Frisk og arkivar Adam Jon Kronegh dykker ned i familiemysteriet i håb om at finde svar til Helga.
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Topdirektørerne
Britta Korre Stenholt leder byggekæmpen Stark Danmark. Hun hader middelmådighed, men mærkede sine egne grænser, da hun gik ned med stress på vej mod erhvervslivets top. I dag leder hun virksomheden i op- og nedgang.
da
DR1
21:55
 Professor T
En bager findes myrdet efter at have modtaget dødstrusler. Professor T hjælper med at efterforske sagen. Snart må han spørge sig selv, om visse personer er prædisponerede af deres baggrund eller genetiske arv for at begå forbrydelser.
da
DR1
22:40
 The Hunt For Raoul Moat
Politijagten samler sig om landsbyen Rothbury. Det kommer frem, at Raoul Moat har overlevelsesevner til at klare sig i skoven i ugevis. Politiet hverver en overlevelsesspecialist til at opspore ham, men Moat slipper nok en gang fra dem. Politiet er i højeste alarmberedskab, for noget tyder på, at Moat planlægger endnu et angreb.
da
DR1