Film1 Drama

Film1 Drama

Het nieuwe Film1 Drama kanaal is ideaal voor liefhebbers van romantiek. Van drama tot romcoms en filmhuisfilms, dit kanaal biedt een breed aanbod van films om ieders emotie te prikkelen. En voor wie op zoek is naar een nieuwe verslaving; Film1 Drama zendt de meest meeslepende series uit, waarbij je niet kunt wachten tot de volgende aflevering.

Netherlands

TV guide - Tuesday, 30/04/24

01:10
Mandela: Long Walk to Freedom
Biopic gebaseerd op de autobiografie van Nelson Mandela. Het leven van de Zuid-Afrikaanse advocaat die in de jaren veertig campagne voerde tegen apartheid voordat hij een van de grootste leiders van de twintigste eeuw werd. Zijn jeugd in een plattelandsdorp, zijn tijd als prominente figuur in een politieke beweging die streeft naar gelijkheid, 27 jaar gevangenisstraf en uiteindelijk zijn inauguratie als president van Zuid-Afrika.
nl
03:35
Freakscene: The Story of Dinosaur Jr.
Freakscene: The Story Of Dinosaur Jr. is een hommage aan een van de meest invloedrijke bands die in de jaren negentig de rockscene - waaronder Nirvana en Sonic Youth - heeft geïnspireerd.
nl
05:00
Madres paralelas
Janis en Ana ontmoeten elkaar in een ziekenhuiskamer waar ze beide gaan bevallen. Ze zijn allebei alleenstaand en raakten per ongeluk zwanger. De twee vrouwen vormen een sterke band met elkaar terwijl ze de confrontatie met het moederschap aangaan.
nl
07:00
Dear Comrades!
Ludmila is een fervent verdediger van het communistische Sovjetregime en zijn idealen, en ze veracht de oppositie. Tijdens een staking in een plaatselijke fabriek in 1962 is ze er getuige van hoe het leger met scherp schiet op de demonstranten. Vervolgens stopt de staat het bloedbad in de doofpot. Er wordt nieuw asfalt gelegd om het bloed te verdoezelen en de lichamen worden uit de stad vervoerd naar een geheime locatie. Deze gebeurtenis verandert Ludmila's kijk op het communistische systeem.
nl
09:00
House of Hummingbird
1994, Seoul. Eun-hee heeft het thuis niet makkelijk, met een gewelddadige vader en een moeder die nauwelijks naar haar omkijkt. Als de Seongsu-brug instort, een ramp waarbij 32 mensen om het leven komen, is dat een keerpunt in haar leven.
nl
11:15
Her
Los Angeles anno 2025. De introverte Theodore Twombly verdient zijn brood met het schrijven van persoonlijke brieven voor andere mensen in opdracht van het bedrijf BeautifulHandwrittenLetters.com. Ondertussen probeert hij over de breuk met zijn vrouw Catherine heen te komen. Op een dag raakt Theodore geïntrigeerd door een geavanceerd computersysteem, dat een eigen identiteit vormt op basis van de voorkeuren van de gebruiker.
nl
13:20
Night Train to Lisbon
Raimund Gregorius, een Zwitserse professor, laat zijn colleges en vastgeknoopte leven achter zich om aan een spannend avontuur te beginnen dat hem meeneemt op een reis naar het hart van zichzelf.
nl
15:10
Black Box
Een vliegtuig stort neer in de Alpen, en er zijn veel doden. De technicus Mathieu Vasser is betrokken bij het onderzoek naar de black box om erachter te komen wat er gebeurd is. De black box en het onderzoek hebben echter grote invloed op zowel het professionele als het privé-leven van Mathieu, en hij gaat zelf op onderzoek uit. De gevaarlijke waarheid komt beetje bij beetje naar boven, ook als de zaak al gesloten is.
nl
17:15
Entre Deux Mondes
De befaamde auteur Marianne gaat in Noord-Frankrijk wonen om onderzoek te doen voor haar nieuwe boek over baanonzekerheid. Zonder haar ware identiteit te onthullen wordt ze aangenomen als schoonmaakster en ontdekt ze een leven waarin elke euro telt.
nl
19:00
Who Killed the KLF?
Tussen 1988 en 1992 werd het muziekduo The KLF wereldberoemd met nummer 1-hits over de hele wereld. Jimmy Cauty en Bill Drummond wilden de gevestigde orde belachelijk maken en sampleden daarom de muziek van o.a. The Beatles en Abba.
nl
20:30
Encore
De zesentwintigjarige Elise is een geweldige balletdanseres. Nadat ze zich tijdens een voorstelling blesseert, hoort ze dat ze niet meer zal kunnen dansen. Elise zal moeten leren hoe ze zichzelf opnieuw kan uitvinden. Via Parijs en Bretagne, ontmoetingen en ervaringen, teleurstellingen en hoop, eindigt ze bij een hedendaags dansgezelschap. Deze nieuwe manier van dansen zal haar in staat stellen een nieuw elan en een nieuwe manier van leven te vinden.
nl
22:25
Alice, Darling
Alice zit al een tijdje vast in een gewelddadige relatie. Om hieraan te ontsnappen, nemen haar vriendinnen haar mee naar een afgelegen chalet. Maar hoe minder afhankelijk ze wordt van haar relatie met Simon, hoe liever hij wraak wil nemen.
nl
23:55
Ninjababy
Een baby heeft per ongeluk zijn intrek genomen in Rakel's buik, en als Rakel één ding weet, is het dat ze het niet wil. Het jonge meisje, hongerig naar het leven, heeft een ontluikende fantasie.
nl

TV guide - Wednesday, 01/05/24

01:35
Rien à foutre
Cassandre, 26, is stewardess bij een low-cost luchtvaartmaatschappij. Ze leeft van dag tot dag, reist en feest zonder teveel te denken aan de toekomst, trouw aan haar Tinder-bijnaam 'Carpe Diem'. Een bestaan zonder connecties, één lange roes, die haar schijnbaar tevreden stelt. Naarmate de druk van haar bedrijf toeneemt, verliest Cassandra haar houvast. Ze zal haar verborgen pijn onder ogen moeten zien en terugkeren naar degenen die ze op de grond heeft achtergelaten.
nl
03:30
Lola vers la mer
Lola, een 18-jarige blondine, woont in een pleeggezin met Samir, haar enige vriend. Impulsief en eenzaam als ze is, probeert ze haar diploma als dierenartsassistente te behalen. Wanneer haar moeder Catherine overlijdt, zorgt haar vader Philippe ervoor dat Lola de begrafenisplechtigheid zal moeten missen. Twee jaar daarvoor gooide Philippe haar uit het ouderlijk huis, omdat ze transseksueel is. Philippe is vastbesloten om de laatste wens van Catherine te vervullen.
nl
05:05
Silk Road
Jong, idealistisch en gedreven om te slagen, creëert Ross Ulbricht Silk Road, de eerste ongereguleerde marktplaats van het internet. Wanneer de site een miljoenenpijplijn voor illegale drugs wordt, trekt Ulbricht de aandacht van Rick Bowden, een gevaarlijk onvoorspelbare DEA-agent die alle mogelijke middelen gebruikt om hem neer te halen.
nl
07:00
Crime Story
Ben Myers is een oude, zieke man. En ex-maffiabaas. Maar wanneer hij het doelwit wordt van een inbraak, neemt hij het recht in eigen hand. Zinnend op wraak, laat hij een spoor van dood en verderf achter. Tot zijn familie in gevaar komt.
nl
08:40
Irina Palm
De weduwe Maggie woont in een klein stadje in de buurt van Londen. Omdat haar gezin haar topprioriteit is, heeft Maggie geen keus behalve haar zoon en schoondochter financieel te ondersteunen als beide niet in staat zijn om de medische zorg van hun kind te betalen. Het probleem is dat Maggie geen baan heeft. Na een lange zoektocht vindt ze er eindelijk een: in een Londense seksclub.
nl
10:20
LBJ
Lyndon Johnson verandert van een machtige meerderheidsleider in de Senaat in een machteloze vice-president voordat hij de president van de Verenigde Staten wordt na de moord op John F Kennedy.
nl
11:55
Alcarràs
Het leven van een familie perzikboeren in een klein dorpje in Catalonië verandert wanneer de eigenaar van hun grote landgoed overlijdt. Zijn levenslange erfgenaam besluit het land te verkopen en de boomgaard te kappen, waardoor hun levensonderhoud plotseling in gevaar komt. Dit zorgt voor een breuk tussen de hechte familieleden, die een onzekere toekomst tegemoet gaan.
nl
13:55
The Devil Has a Name
Met de moed der wanhoop gaat een landbouwer de strijd aan met de psychopathische oliebarones die zijn grond vergiftigt. De hele oliebranche wil uiteraard verhinderen dat de rechtszaak een precedent schept en probeert hem het zwijgen op te leggen.
nl
15:30
Grace Is Gone
Het nieuws komt voor ex-soldaat en familieman Stanley als een klap: zijn vrouw Grace, een soldaat die naar Irak is uitgezonden, is gesneuveld. Stanley kan het niet opbrengen om zijn twee dochters de waarheid te vertellen. Om dit moment uit te stellen neemt hij de meisjes spontaan mee op reis naar een pretpark in Florida. Pas na dagen van innerlijke strijd slaagt hij erin de verschrikkelijke waarheid aan de kinderen te onthullen.
nl
16:55
Me Before You
De jonge Louisa vindt een nieuwe baan als verzorgster van Will Traynor, een jonge bankier die twee jaar geleden bij een ongeluk verlamd is geraakt. De vrolijke maar beknotte Louisa en de cynische Will veranderen elkaar voorgoed.
nl
18:45
Nothing to Laugh About
Kasper Berntsen is een succesvolle stand-upcomedian die alles heeft wat hij zich kan wensen. Maar op een dag verandert alles wanneer hij ontdekt dat hij ernstig ziek is én zijn vriendin hun relatie beëindigt.
nl
20:30
Revoir Paris
Mia is een slachtoffer van een terroristische aanval in een bistro in Parijs. Drie maanden later is ze nog zeer aangedaan door deze traumatische ervaring, maar ze kan zich er bijna niets van herinneren. Ze herinnert zich vaag een man met wie ze zich heeft verstopt. Mia gaat naar hem op zoek zodat ze hem kan bedanken.
nl
22:10
Pan's Labyrinth
In 1944 arriveren de jonge Ofelia en haar zieke moeder in Spanje op de post van haar moeders nieuwe echtgenoot, een sadistische legerofficier die een guerrilla-opstand probeert neer te slaan. Tijdens het verkennen van een oud doolhof ontmoet Ofelia de faun Pan, die haar vertelt dat ze een legendarische verloren prinses is en drie gevaarlijke taken moet voltooien om onsterfelijkheid te claimen.
nl