National Geographic Channel

National Geographic Channel

Inspiring people to care about the planet! National Geographic is the world's premium destination for science, exploration, and adventure. Through their world-class scientists, photographers, journalists, and filmmakers, Nat Geo gets you closer to the stories that matter and past the edge of what's possible.

USA

TV guide - Tuesday, 23/04/24

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Et fragtfly styrter til jorden i det svenske Arktis. Under efterforskernes undersøgelse af beviserne toner et gruopvækkende billede af kaos og forvirring frem.
da
01:00
Europa set ovenfra
Denne spektakulære luftrejse henover Tyrkiet afslører varmluftsballoner over Cappadocia, en rekordsættende bro og Europas sidste nomader.
da
02:00
World War II: Secrets from Above
Denne serie ser på de mest ekstraordinære historier fra Anden Verdenskrig i et helt nyt perspektiv, og rekonstruerer: Kampen i himlen over Storbritannien, jagten på de dødbringende nazistiske U-både, det spektakulære faldskærmsfald ved Arnhem, de allieredes blodige kamp i Normandiet, opgøret ved det italienske kloster Montecassino og kampen for Polen, da Hitler forsøgte at udslette det fra Jorden.
da
03:00
World War II: Secrets from Above
Den 3. september 1939 sænker en nazistisk ubåd et britisk passagerskib på vej til Canada. Dette bliver de første skud, der er affyret i kampen om Atlanten – en hensynsløs seks-årig kamp for at afskære Storbritanniens forsyninger og sulte landet til overgivelse. Fortalt fra et unikt luftperspektiv er dette historien om den længste militærkampagne under Anden Verdenskrig.
da
04:00
World War II: Secrets from Above
De allierede har erobret strandene i Nordfrankrig. Nu indleder de en brutal kamp på fjendens territorium for at tage det nazi-besatte Europa tilbage. Over for de glubske tyske styrker og kilometervis af farligt terræn er dette historien om den bitre 2-måneders march for at befri Paris.
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund – Showdown
Gordon udforsker Englands barske juratidskyst og opdager kulinariske hemmeligheder begravet i hans egen baghave. Han springer ud fra klipper efter tang, malker en vandbøffel for at lave mozzarella og ror kajak gennem uroligt hav. Med sin tidligere protegé Paul Ainsworth som både guide og modstander, må Gordon gøre alt i den endelige kokkekonkurrence for at forhindre eleven i at blive mester.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager sig af en "Biler i nød"-nødsituation. Den 53-årige Fiat X1/9-ejer Steve har uhelbredelig kræft, men er desperat efter at se sin søn køre bilen, før det er for sent.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz kommer deres første tilpassede bil nogensinde til undsætning – en radikalt ændret VW Beetle, som bliver kaldt en VW Wizard.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
December 1944. Fast besluttet på at generobre havnebyen Antwerpen mobiliserer Hitler et stort overraskelsesangreb på undertallige amerikanske styrker i Ardennerne. Det kræver hurtighed og asfalterede veje at få tanks via Bastogne til Antwerpen, før de allierede kan mobilisere et modangreb. Amerikanske styrker kæmper for at sinke nazisterne fremstød og muliggør det legendariske forsvar af Bastogne.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
Januar 1945. Som et led i fremstødet for at befri Frankrig forbereder amerikanernes 7. infanteriregiment erobringen af landsbyen Houssen ved Colmar. For at tvinge de nazistiske styrker tilbage over Rhinen melder en dekoreret krigshelt sig frivilligt som fremskudt observatør for artilleriet for at imødegå et angreb fra elitebjergtropperne, en farlig post, selv om man gør alt for at beskytte ham.
da
11:00
To Catch A Smuggler
HSI holder øje med et hus under en kontrolleret levering af methamfetamin skjult i en forsendelse med bloklys. En uregerlig passager skaber problemer i Miami.
da
12:00
To Catch A Smuggler
Agenter følger et muligt møde mellem en af deres undercover-agenter og en smugler, der leverer store mængder methamfetamin i Atlanta. Betjente i New York finder en kvindelig passager med flere balloner med kokain på og i kroppen. Det mislykkes hende at fjerne en, og hun køres på hospitalet. I Miami må betjente presse på for at få svar ud af passagerer, der tydeligvis ikke fortæller sandheden.
da
13:00
Inside Sydney Airport
Et lyn er slået ned i et indflyvende internationalt fly. Teknikere vurderer skaderne, mens passagererne bliver utålmodige. Kraftig vind fører til lukning af landingsbaner og øger presset på flyplanerne. Et andet fly ankommer med potentielt farlig væske, der lækker fra lasten. Tre medarbejdere, der har været i kontakt med væsken, bliver sat i karantæne, indtil brandvæsenet kan identificere den.
da
14:00
Inside Sydney Airport
Sydney Lufthavn arbejder under et støjforbud mellem kl. 6 og 23, og der er pres på for at gennemføre 900 flyvninger på en dag. Vagtchef George bliver konfronteret med en mistænkelig pakke. I mellemtiden har nybegynderen Mel pludselig to medicinske nødsituationer i løbet af en time. Og et fragthåndteringshold har et problem med at læsse et bugnende lastrum.
da
15:00
Biler i nød
Prisvindende Biler i nød er tilbage i en ottende sæson med bildrømme, der går i opfyldelse – større og bedre end nogensinde. Fuzz Townshend og Tim Shaw fortsætter deres mission med at opsøge klassiske biler med velfortjente ejere, smugle dem væk og restaurere dem – til ejernes store overraskelse! Udfordringer i denne sæson omfatter en japansk superbil, en tysk sportscoupé og en britisk rallyvinder.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz udfordres til at påtage sig deres måske mest obskure bil til dato – en mindre kendt Cannon trial-konkurrencebil. Den ejes af tidligere buschauffør Dean, fanatiker inden for car trial-sporten, som led et alvorligt slagtilfælde, men nu er ved at komme sig. I deres søgen efter mere viden om trial-sporten ender Tim og Fuzz til en stor begivenhed – du må se med om, hvordan de klarede det.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
Med den unge fodboldstjerne Emiliano Sala om bord forsvinder et chartret Piper Malibu fra radaren over Den Engelske Kanal. Rygtet om den højt profilerede passager spreder sig hurtigt, og hændelsen går verden rundt. Britiske efterforskere fastslår, at flyet gik i stykker, før det ramte vandet. Da de endelig finder vraget, tager deres efterforskning en drejning, som ingen havde set komme.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Kun få minutter efter takeoff udbryder der brand på Saudia Flight 163. Det lykkes besætningen at vende L-1011'eren og lande i Riyadh, men branden opsluger hurtigt flyet og dræber alle 301 mennesker om bord. Det er en af de dødeligste flykatastrofer nogensinde, og det er op til efterforskerne at fastslå både årsagen til branden – og hvorfor den spredte sig så hurtigt, da flyet var på jorden.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter fire timers flyvning foretager piloterne på PenAir 3296 deres sidste indflyvning til en notorisk vanskelig lufthavn på en ø i Alaska. Uden nogen plads til fejl lander deres tomotorede turbojet. Men besætningen kan ikke stoppe flyet, og det styrter af landingsbanen. Efterforskerne har svært ved at forklare ulykken. Det vil sige, indtil de opdager en historie om krydsede ledninger.
da
20:00
Inside North Korea's Dynasty
Følg Kim Il-Sungs fald og den usædvanlige søns efterfølger, den filminteresseret Kim Jong-Il, som blev til virkelighedens Bond-skurk.
da
21:00
Hitlers sidste kampe
Som en del af de allieredes kamp for at åbne havnen i Antwerpen op, bruger den canadiske førstehær ugevis på at rense Scheldt-halvøen i Holland. Den 1. november, 1944, iværksætter Calgary Highlanders et afledningsangreb mod en stærkt forsvaret dæmning. Mens tyskerne er afledt, udfører de allierede soldater et amfibieangreb på øen Walcheren, den sidste nazi-fæstning til at bevogte havnen.
da
22:00
2. verdenskrig set fra oven
1945. Stalin fører en udslettelseskrig mod Nazityskland. På østfronten stormer over en million sovjetiske soldater mod Berlin. Men for at nå deres pris skal den røde hær besejre adskillige tyske højborge i en række kampe, der stiller sovjetisk militærmagt op mod nazistisk teknik og strategi.
da
23:00
Undersøgelse af flystyrt
Et fragtfly styrter til jorden i det svenske Arktis. Under efterforskernes undersøgelse af beviserne toner et gruopvækkende billede af kaos og forvirring frem.
da

TV guide - Wednesday, 24/04/24

00:00
Undersøgelse af flystyrt
Et pakistansk passagerfly styrter ned i Himalaya. Da deres vigtigste bevismateriale ikke giver nogle resultater, får efterforskerne travlt med at finde svar.
da
01:00
Europa set ovenfra
En spektakulær luftrejse over Finland afslører kæmpe isbryderskibe, Europas sidste oprindelige folkeslag og den mærkeligste sauna i verden.
da
02:00
Redningen
Redningen fortæller dramatiske historier fra det virkelige liv fra hele verden ved hjælp af optagelser filmet af redningsfolkene selv. I dette afsnit fanges en amatørhuleforsker i en oversvømmelsespassage, et helikoptermandskab skal finde en måde at redde en tilskadekommen vandrer ud af en sværttilgængelig sprække på, og i Australien er to spydfiskere strandet milevis fra land i hajbefængt vand.
da
03:00
Redningen
Redningen fortæller dramatiske historier fra det virkelige liv fra hele verden ved hjælp af optagelser filmet af redningsfolkene selv. I dette afsnit får en cyklist revet pulsåren over i en ulykke, milevidt fra at kunne få lægehjælp, en kayakroer kæmper for at redde sin ven, der er fanget på hovedet i et brusende strømfald og en offpiste-skiløber bliver begravet levende i en grenkløft.
da
04:00
Redningen
Redningen er en medrivende ny serie, som vender den traditionelle overlevelsesgenre 180 grader ved at fortælle dramatiske, virkelige historier ved hjælp af redningsfolkenes optagelser. I dette afsnit må franske snowboardere skynde sig at redde deres ven, som er begravet i en lavine, og en helikopterbesætning i Canada bliver kaldt ud for at redde en vandrer på en afsides bjergtop.
da
06:00
Gordon Ramsay: På fremmed grund – Showdown
Gordon udforsker det barske, smukke land Wales. Undervejs lærer han, hvordan Wales' arbejderklasserødder har formet ingredienserne i landet i dag. På denne episke rejse flyver Gordon gennem landskabet hængende fra en helikopter, fisker fra en båd på størrelse med en tekop, prøver lokal ost, der er lagret i en mine, og høster tang direkte fra havet.
da
07:00
Biler i nød
Tim og Fuzz kommer deres første tilpassede bil nogensinde til undsætning – en radikalt ændret VW Beetle, som bliver kaldt en VW Wizard.
da
08:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til Southampton for at tage sig af en Jensen Interceptor fra 1969. Ejeren Nick værdsatte sin drømmebil, indtil han fik ekstrem gigt.
da
09:00
Hitlers sidste kampe
Januar 1945. Som et led i fremstødet for at befri Frankrig forbereder amerikanernes 7. infanteriregiment erobringen af landsbyen Houssen ved Colmar. For at tvinge de nazistiske styrker tilbage over Rhinen melder en dekoreret krigshelt sig frivilligt som fremskudt observatør for artilleriet for at imødegå et angreb fra elitebjergtropperne, en farlig post, selv om man gør alt for at beskytte ham.
da
10:00
Hitlers sidste kampe
Marts 1945. Mens allierede styrker går i stilling langs Rhinen for at invadere Nazityskland, kæmper generalerne om at blive den første, som krydser floden. Hitler har beordret, at ingen bro må falde i de allieredes hænder. Da en overraskende mulighed viser sig, indledes et kapløb om at indtage en intakt overgang, hvilket kan ændre krigens gang.
da
11:00
To Catch A Smuggler
Agenter følger et muligt møde mellem en af deres undercover-agenter og en smugler, der leverer store mængder methamfetamin i Atlanta. Betjente i New York finder en kvindelig passager med flere balloner med kokain på og i kroppen. Det mislykkes hende at fjerne en, og hun køres på hospitalet. I Miami må betjente presse på for at få svar ud af passagerer, der tydeligvis ikke fortæller sandheden.
da
12:00
To Catch A Smuggler
Efter at CBP-betjente i JFK har opdaget en kuffert med falsk bund fyldt med kokain, tager HSI til Brooklyn sammen med deres samarbejdsvillige passager for at fange den person, der venter forsendingen. I Miami afhører HSI en venezuelansk mand, som har slugt 85 kapsler med kokain. I Atlanta undersøger landbrugsspecialister genstande fra Afrika for invasive skadedyr.
da
13:00
Inside Sydney Airport
Sydney Lufthavn arbejder under et støjforbud mellem kl. 6 og 23, og der er pres på for at gennemføre 900 flyvninger på en dag. Vagtchef George bliver konfronteret med en mistænkelig pakke. I mellemtiden har nybegynderen Mel pludselig to medicinske nødsituationer i løbet af en time. Og et fragthåndteringshold har et problem med at læsse et bugnende lastrum.
da
14:00
Inside Sydney Airport
Da alle beredskabsmyndighederne er involveret i en simuleret flystyrtøvelse, bringer virkelige problemer lufthavnens drift i fare. Farlig vind lukker to landingsbaner, efterfulgt af en strømafbrydelse, der gør flyinformationstavlerne blanke. Det værst tænkelige scenarie bliver til virkelighed, da alarmen går på grund af en eksplosion inde i en passagerterminal.
da
15:00
Biler i nød
Tim og Fuzz udfordres til at påtage sig deres måske mest obskure bil til dato – en mindre kendt Cannon trial-konkurrencebil. Den ejes af tidligere buschauffør Dean, fanatiker inden for car trial-sporten, som led et alvorligt slagtilfælde, men nu er ved at komme sig. I deres søgen efter mere viden om trial-sporten ender Tim og Fuzz til en stor begivenhed – du må se med om, hvordan de klarede det.
da
16:00
Biler i nød
Tim og Fuzz tager til South Yorkshire for at hente en bil i nød – en Ferguson TE20 traktor fra 1953. Landmanden Andrews familie har ejet "Fergie", siden den var ny, og har efter et meget svært år ringet til holdet for at se, om de ville kunne hjælpe med at reparere familiens arvestykke. Men da Tim og Fuzz får den ind på værkstedet, opdager de hurtigt, at de ikke aner, hvordan en traktor fungerer.
da
17:00
Undersøgelse af flystyrt
Kun få minutter efter takeoff udbryder der brand på Saudia Flight 163. Det lykkes besætningen at vende L-1011'eren og lande i Riyadh, men branden opsluger hurtigt flyet og dræber alle 301 mennesker om bord. Det er en af de dødeligste flykatastrofer nogensinde, og det er op til efterforskerne at fastslå både årsagen til branden – og hvorfor den spredte sig så hurtigt, da flyet var på jorden.
da
18:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter fire timers flyvning foretager piloterne på PenAir 3296 deres sidste indflyvning til en notorisk vanskelig lufthavn på en ø i Alaska. Uden nogen plads til fejl lander deres tomotorede turbojet. Men besætningen kan ikke stoppe flyet, og det styrter af landingsbanen. Efterforskerne har svært ved at forklare ulykken. Det vil sige, indtil de opdager en historie om krydsede ledninger.
da
19:00
Undersøgelse af flystyrt
Efter et fire dage langt vedligeholdelsesstop kæmper piloterne på Colgan Air 9446 for at holde deres Beech 1900 i luften. Og selvom det på en eller anden måde lykkes dem at vende tilbage mod lufthavnen, styrter flyet ned i vandet ud for Cape Cod – kun få minutter efter takeoff. Vraget giver ikke efterforskerne meget at gå efter. Men en analyse af flydataene giver til sidst et gennembrud.
da
20:00
Life Below Zero: First Alaskans
I et behov for at opretholde kulturel praksis viderefører oprindelige folk i Alaska deres traditioner. John Pingayak deler viden, hans folk har tilegnet sig gennem årtusinder, med sin familie. Joel Jacko bygger et traditionelt røgeri. Tig Strassburg og hans familie sætter en bæverfælde op i håb om at få kød med hjem. Jody Potts-Joseph og hendes søn Denali jager rensdyr for at brødføde landsbyen.
da
21:00
Life Below Zero: Next Generation
At leve af landet er kernen i livet for den næste generation af Alaskas indbyggere, der trodser vildmarken. Rowlands skal krydse en frossen flod for at sikre nødvendige ressourcer, mens Mario og Clare bygger et skur for at beskytte deres generatorer mod vejret. Johnny Rolfe graver dybt for at skabe et ly mod den brutale kulde, og Sonta og Chevie lærer deres børn værdien af at samle proviant.
da
22:00
Life Below Zero: Next Generation
Det er midvinter. Madforsyningen er kritisk. Chevie Roach og hans datter Sydney jager elge i en snestorm for at skaffe mad til deres familie. Mario og Clare oplever den barske virkelighed ved en subsistenslivsstil. Rowlands begiver sig ud på separate missioner med deres børn for at overleve elementerne, mens Johnny Rolfe udnytter enhver mulighed for at jage, for at fylde sin tomme madforsyning op.
da