National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

TV guide - Thursday, 25/04/24

00:25
Taboo
Een intieme blik op de verschillende manieren waarop mensen hun seksuele verwachtingen omgaan, waaronder swingers en een stel dat gescheiden is door een gevangenisstraf.
nl
01:25
Food Factory
Het productieproces van chocolade, health bars, oranje bonbons en een populaire smaakmaker.
nl
01:50
Food Factory
Er zijn heel wat vermalen specerijen voor nodig om Indiase tikka masala zo kruidig te maken, en er zijn manieren om krokante tortilla's intact te houden totdat ze worden gevuld met Mexicaanse heerlijkheden.
nl
02:15
Top 10: Architecture
Een blik op de moderne wonderen in de bouw en de bovenmenselijke vermogens van moderne technologie van over de hele wereld. Het verbindende thema van al deze bouwwerken is transport.
nl
03:05
Megafactories
Lexus werkt, met een gloednieuwe superauto, aan een nieuw imago - deze machine spot met alle natuurwetten, en trekt, in nog geen vier seconden, op van 0 naar 100 km/u.
nl
03:55
Megafactories
In een megabrouwerij in Mexico wordt gedurende de hele dag het populaire bier Corona geproduceerd. Door 24 uur per dag te brouwen, kan er worden voldaan aan de enorme vraag naar dit bier.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz halen een geïmporteerde Volkswagen Karmann Ghia uit 1965 op, de Duitse klassieker heeft betere tijden gekend maar de mannen laten zich hier niet door uit de weg slaan.
nl
05:35
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van aardbeien-cheesecake, karamel met zeezout en allergeenvrije kaneelrepen. Vervolgens brengen we een bezoekje aan een fabriek die een moderne draai aan een joodse lekkernij geeft.
nl
06:00
Science of Stupid
Dallas Campbell presenteert een hele reeks nieuwe en grappige gebeurtenissen over verwondingen en vernederingen met zand, het dragen van bruidstaarten en het geven van high fives en hoe legt uit hoe ze konden gebeuren.
nl
06:25
The Incredible Dr. Pol
De dierenartsen van Pol Veterinary Services gaan op boerderijbezoek, en geven dieren in nood een betere kans om te overleven.
nl
07:20
Inside Sydney Airport
Op Sydney Airport is het werk nooit af. Er moeten windzakken vervangen worden, landingsbanen moeten geverfd worden, een kapotte luchtbrug moet gerepareerd worden en er breekt zelfs brand uit.
nl
08:20
Made in a Day
Off-road autofabrikant Jeep onthult hoe ze mankracht en technologie inzetten om elke dag duizenden van hun bestverkochte Wrangler te bouwen en te verzenden.
nl
08:50
Made in a Day
Omdat de ruimte voor iedereen betaalbare voordelen biedt, is de wereldwijd vraag naar raketlanceringen gestegen. Dit is het verhaal van de raketproductie van ULA die voorop loopt in de Amerikaanse ambities.
nl
09:20
Last of the Giants: Wild Fish
Cyril en zijn team reizen af naar een afgelegen lagune in de jungle waar grote vissen zoals de tarpoen leven. De weg ernaartoe bestaat uit troebele rivieren en dichtbegroeide beekjes vol gevaarlijke en giftige dieren.
nl
10:15
Lost Cities With Albert Lin
Albert Lin gaat op avontuur in Engeland en Scandinavië en een team van archeologen ontdekt een unieke, stenen constructie die zomaar verantwoordelijk zou kunnen zijn voor de bouw van de Stonehenge.
nl
11:15
Ancient Worlds Revealed With Albert Lin
De reizen van ontdekkingsreiziger Albert Lin brengen hem naar China, waar hij de graftombes van de eerste Chinese keizer bekijkt. Ook bezoekt hij het kunstmatige eiland Nan Madol in Micronesië.
nl
12:10
Dr. Oakley, Yukon Vet
Het is alle hens aan dek als we dr. Oakley volgen bij het castreren van een wilde hengst. Daarna is het in spanning afwachten of dit pas gecastreerde paard erin is geslaagd om drie merries drachtig te maken voordat de winter begint.
nl
13:10
The Dog Rescuers
In deze speciale editie wordt ingezoomd op Hongkong en de strijd tegen de alsmaar groeiende populatie zwerfhonden. De jonge shar-pei Turbo moet worden gered, aangezien hij met zijn kop vastzit in een hek.
nl
14:05
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol en de dierenartsen hebben het druk in de kliniek na een grote sneeuwstorm. Ondertussen komt Halloween dichterbij, wat voor chaos zorgt.
nl
15:05
Trauma Rescue Squad
De teams helpen de mensen die geraakt zijn door de chemische lekkage waardoor duizenden levens op het spel staan. Ambulancebroeders pakken hun klimuitrusting om een psychiatrische patiënt te helpen.
nl
16:05
Trafficked With Mariana van Zeller
Mariana doet alles om zo snel mogelijk een wereldwijde ondergrondse beweging op te rollen die koste wat kost wil dat gewelddadige, witte racisten gaan domineren.
nl
17:05
Locked Up Abroad
Carlos Quijas is een brave burger met een rustig leven, maar wordt in Mexico valselijk beschuldigd van drugssmokkel. In de gevaarlijke gevangenis aldaar moet hij veranderen in een keiharde gangster.
nl
18:00
Ultimate Airport Dubai
Een noodgeval bij de verkeersleiding heeft enorme gevolgen, en leidt tot het sluiten van een deel van het vliegveld. Passagiers met een aansluitende vlucht naar Australië veroorzaken problemen.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Douanebeambten arresteren een man die wordt gezocht door Fijische politie. Een kleurrijke Nieuw-Zeelander keert terug naar huis bedekt met goud, zilver en diamanten. Autoriteiten bestrijden de georganiseerde misdaad in de haven.
nl
19:35
To Catch a Smuggler
HSI voert een gecontroleerde levering van wapenonderdelen uit in New York. Het CBP wordt geconfronteerd met meth die Calexico binnenkomt, en ondervraagt een vermeende sekstoerist in Miami.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Wanneer Continental Express-vlucht 2286 neerstort in de bevroren wildernis op slechts een paar kilometer van de landingsbaan, is het aan onderzoekers om uit te zoeken wat er mis is gegaan.
nl
21:30
The New Air Force One: Flying Fortress
Deze documentaire geeft je een kijkje achter de schermen bij de ontwikkeling van de nieuwe Amerikaanse presidentiële vliegtuigen. De vliegtuigen krijgen niet alleen een luxe interieur, maar worden ook voorzien van hoogwaardige communicatiemiddelen.
nl
22:25
Massive Engineering Mistakes
Inwoners van New York worden ruw wakker geschud wanneer een kraan instort en chaos veroorzaakt in Manhattan. Experts onthullen hoe een lichte toename van de windcondities een grote catastrofe veroorzaakte.
nl
23:25
Seconds From Disaster
Een verslag van de ondergang HMS Coventry, een gevechtsschip van het Britse leger ten tijde van de Falklandoorlog in 1982, waarbij 19 marinier om het leven kwamen.
nl

TV guide - Friday, 26/04/24

00:25
Europe From Above
Met behulp van de nieuwste technieken op het gebied van drones wordt er een kijkje genomen naar de schoonheid van Roemenië. Tijdens deze vogelvlucht worden een aantal bijzondere gebouwen belicht, waaronder het kasteel van Dracula.
nl
01:25
Food Factory
Een blik op de productie en totstandkoming van Tootsie Pops, pretzels, tiramisu en ketchup.
nl
01:55
Food Factory
Een unieke blik op het productieproces van met kaas gevulde pizza's en zoet en pittig gemberbier. Ook wordt onderzocht hoe reuzenlolly's en hapjes met karamel en noten worden gemaakt.
nl
02:20
Top 10: Architecture
Dit zijn zeer populaire bestemmingen voor toeristen en kunstliefhebbers, maar ook heiligdommen die het menselijk erfgoed beschermen. Een blik op tien musea en galerieën die onmiddellijk de aandacht trekken met hun architectuur.
nl
03:15
Megafactories
De 747 is aan een upgrade toe sinds de Airbus A380 het kroonjuweel van Boeing is geworden. De Airbus heeft namelijk een grotere capaciteit en is groter.
nl
04:00
Megafactories
Bij Howard and Sons in Australië wordt al 100 jaar vuurwerk gemaakt. Nu de nieuwe generatie aan het roer staat, wordt met tradities gebroken. In 2011 doen ze mee aan het vuurwerkfestival in Montreal.
nl
04:50
Car S.O.S
Tim en Fuzz slaan de handen ineen met racelegende Paddy Hopkirk om hun eerste rally-auto - een Peugeot 205 GTI - ooit op te knappen.
nl
05:35
Food Factory
Een blik op de productie van noedelsoep, barbecue-saus en marshmallow-chocolade cups.
nl
06:00
Science of Stupid
Zie hoe je jezelf voor schut kunt zetten of zelfs verwonden met een simpele blinddoek, of op een trampoline naast het zwembad, door tegen een boksbal te slaan of van een waterglijbaan gaan.
nl
06:30
The Incredible Dr. Pol
Het is hartje winter in Michigan, maar de lage temperaturen houden de verschillende bezigheden in de kliniek niet tegen.
nl
07:30
Inside Sydney Airport
Door de kerstdagen is het extra druk op de luchthaven van Sydney. Maar een tijdelijke sluiting dreigt als er aan boord van een vliegtuig een wit poeder ontdekt wordt.
nl
08:30
Rewind the '90s
In de jaren 90 bereikte onze obsessie met onszelf nieuwe hoogtes. Dankzij camera's konden we meerijden met de politie, OJ achtervolgen, lachen om bloopers en zeven vreemden volgen in The Real World.
nl
09:30
Farm Dreams
Indy Officinalis gaat naar Missouri om een echtpaar te helpen een voedselbos te planten en hen foerageervaardigheden te leren die hun leven zullen veranderen.
nl
10:25
The Incredible Pol Farm
De familie Pol heeft een nieuw bijgebouw nodig en Charles heeft een bizar idee voor de bouw ervan. Bij de veiling komt hun plan om vee te kopen in gevaar door hoge biedingen.
nl
10:55
The Incredible Pol Farm
De veiling begint! De familie Pol wil schapen en koeien naar hun boerderij brengen. Ze zullen snel de schapenstal af moeten maken. Beth en Charles maken zich zorgen over hun bijenkorven.
nl
11:25
My Unique B&B
Simon is in Shropshire om liefhebbers van oude voertuigen Bethan en John te helpen om hun goederenwagon uit de jaren veertig om te bouwen tot een unieke bed and breakfast in hun achtertuin.
nl
12:00
My Unique B&B
Simon en zijn team zijn in Devon om te helpen een unieke B&B te creëren die niet alleen voor mensen is. Michele en Tobin kochten een klein bedrijf met stallen waar een oud zomerhuis op het terrein een perfecte plek is voor toeristen.
nl
12:40
Dr. Oakley, Yukon Vet
Een jonge gehavende rendier heeft de hulp nodig van Dr. Oakley om weer de oude te worden. Daarnaast zien we een oud stekelvarken die de dierenarts voor een stekelig probleem stelt.
nl
13:35
The Dog Rescuers
Komiek Alan Davies probeert in dierenziekenhuis Harmsworth in Londen de verpleegsters en dierenartsen een handje te helpen. De dag begint met een gezondheidscheck voor chihuahua Ceci.
nl
14:35
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol heeft zijn handen vol aan een nukkige koe met een gewonde poot. Verder moet een andere koe een behandeling ondergaan die mogelijk haar leven in gevaar brengt.
nl
15:35
Trauma Rescue Squad
Een man wordt buiten een moskee beschoten en de ambulancebroeders komen in actie. De man is in zijn benen geraakt, maar hij weigert de identiteit van de dader prijs te geven.
nl
16:35
Trafficked: Underworlds With Mariana van Zeller
Mariana onderzoekt 'sextortion', een vorm van chantage waarbij compromitterende foto's worden gebruikt om slachtoffers af te persen. Op de Filipijnen ontdekt ze hoe angstaanjagend deze markt is.
nl
17:35
Locked Up Abroad
Topskiër Nick Brewer ontvlucht zijn thuisland en gaat in Zuid-Frankrijk pillen verkopen. Hij werkt zich op in een duistere onderwereld en krijgt de baan van zijn leven in Argentinië.
nl
18:30
Ultimate Airport Dubai
Een gezin is gestrand op de terminal, manager Khalil schiet het gezin te hulp. Intussen redt controller Nargis een lading vlees van de woestijnhitte.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
HSI San Diego legt beslag op een vrachtwagen gevuld met meth, de Beagle Brigade van het CBP spoort bioterrorisme op, en verkeerde afslagen aan de grens leiden tot drugsarrestaties.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Vlucht 9525 van Germanwings, van Barcelona naar Düsseldorf, stort boven de Franse Alpen neer. Onderzoekers van de ramp kunnen het bijna niet geloven als ze de verschrikkelijke oorzaak van de ramp ontdekken.
nl
21:30
The Incredible Dr. Pol
Alles lijkt verbonden te zijn als de dierenartsen patronen in hun gevallen zien ontstaan.
nl
22:25
The Incredible Dr. Pol
Er worden deze week veel katten langsgebracht bij dr. Pol. Ook andere dieren worden geholpen.
nl