Discovery Vl

Discovery Vl

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen. Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Belgium

TV guide - Thursday, 11/04/24

00:30
High Speed Chase
In Florida ontaardt een ruzie in een ontvoering, met een politieachtervolging tot gevolg. De verdachte gebruikt een gijzelaar als menselijk schild en weet vervolgens in een bos te ontkomen.
nl
01:15
Road Rage
Een man met een bijl belaagt een bestuurder. Actievoerders bezetten een snelweg tot woede van automobilisten, en twee woedende automobilisten gaan elkaar langs de weg volledig te lijf.
nl
01:40
Exposed: Naked Crimes
In Las Vegas kleedt de kaper van een bus zich uit, in Florida veroorzaakt een worstendief onrust bij een seniorengemeenschap en in Ohio zet een naakte ninja een woonwijk op stelten.
nl
02:05
Exposed: Naked Crimes
Bizarre naakte misdrijfplegers, onder wie een schutter op een brug in San Francisco tijdens het spitsuur, een serie-exhibitionist in Houston en een tuinornamentendief in Florida.
nl
02:30
Crimes Gone Viral
Het verhaal van een gewapende overvaller die vier mannen probeert te beroven, totdat de slachtoffers ineens besluiten terug te vechten. Ook is er aandacht voor een gewapende man die een garage binnenstormt, en door een medewerker wordt overmeesterd.
nl
02:55
Crimes Gone Viral
Het verhaal van een dappere moeder en dochter die hun zaak proberen te beschermen tegen een gewapende overvaller, waarna er een vuurgevecht uitbreekt. Ook is er aandacht voor de man die de domme beslissing nam om een vechtsportinstructeur te beroven.
nl
03:20
Deadliest Catch
Sig doet een wanhopige poging om zijn uitrusting te redden van het dalende pakijs, terwijl Jake lading dumpt om kapseizen te voorkomen. Wild Bill krijgt een kabel in zijn propeller en schakelt Jake's duiker in voor een riskante reparatie onder water.
nl
04:05
The Last Alaskans
Als het einde van de winter nadert, kijken de bewoners naar wat er komen gaat. Bob traint Ruger om jachthond te worden, en Ray bereidt zich voor op een leven zonder zijn dochters.
nl
04:50
Wheeler Dealers
Mike en Ant werken aan een roestige, niet-rijdende Saab 96 uit 1973 en hopen dat hun moeite een van de grootste fanclubs van deze auto enthousiast maakt.
nl
05:35
How It's Made
Het productieproces van onder andere knieprotheses, bladveren, lavendelolie, klinkers en klinkhamers.
nl
06:00
How It's Made
Het productieproces van doordrukstrips voor pillen of capsules, voedselverwerkende snijmachines, oesters en windhanen.
nl
06:25
Salvage Hunters
Drew kijkt rond op de Ripley Castle Commodity Fair. In Newcastle bezoekt hij een meubelhandelaar die is gespecialiseerd in designartikelen uit het midden van de twintigste eeuw. Ten slotte inspecteren Drew en Tee een kunstcollectie in Hastings.
nl
07:10
Salvage Hunters
Drew en Tee maken een roadtrip in Hongarije. In Boedapest bezoeken ze een van de grootste antiekmarkten van het land. Later graven ze schatten op in een voormalige communistische fabriek.
nl
07:55
The Repair Shop
Een platenspeler uit de jaren 1960 en een flamboyant paar laarzen uit de jaren 1970 krijgen een nieuw leven. Daarnaast wordt een schilderij van kunstenares Helene de Beauvoir, zus van de Franse filosofe Simone de Beauvoir, liefdevol gerestaureerd.
nl
08:40
Barnwood Builders
Mark geeft zijn blokhut een makeover in Texaanse stijl en krijgt daarbij hulp van zijn nieuwe buren, de Junk Gypsies. Later bezoekt hij een waanzinnig mooie boomhut.
nl
09:25
Barnwood Builders
Mark Bowe werkt in Texas terwijl het team in Virginia een blokhut bouwt met hun favoriete kraanmachinist Mark Battle. En zijn voltooide schuur overtreft alle verwachtingen.
nl
10:10
Holden Bros Restos
Fans van de Pikes Peak-race zullen een traan laten wanneer een Toronado uit 1967 door het team wordt getransformeerd tot de ultieme ode aan de recordhouder van de snelste stockcar.
nl
10:55
Holden Bros Restos
De broers besluiten om een gezinswagen eens flink onder handen te gaan nemen. Ze bouwen het voertuig om tot een heuse hot rod. De wagen lijkt in niks meer op het vervoermiddel dat het ooit is geweest.
nl
11:40
Salvage Hunters: Classic Cars
Paul wil een Citroën DS kopen, maar Drew heeft grote bedenkingen. De roestige klassieker staat te koop voor 6500 pond. Met dit prijskaartje betwijfelt het tweetal of het project rendabel kan zijn.
nl
12:25
Gold Rush
Rick gaat op zoek naar een goudader die andere Keno-mijnwerkers bankroet heeft gemaakt. Parker gaat naar Alaska om goud te zoeken, waardoor Mitch een moeilijke beslissing moet nemen op de Airstrip.
nl
13:15
Gold Rush
Duizenden goudzoekers hebben door de jaren heen hun geluk beproefd in de Klondike. De mijnbouwgrootheden van vandaag de dag kunnen zich in elk opzicht meten met de oorspronkelijke pioniers die hier een fortuin hebben verzameld.
nl
14:05
Ed Stafford: Into the Unknown
Ed Stafford gaat in Zambia op zoek naar onverklaarbare tekenen die vanuit de ruimte zichtbaar zijn. Hij heeft een gewapende gids nodig, aangezien er overal gevaar op de loer ligt.
nl
14:55
Deadliest Catch
De vloot gaat eropuit om de laatste vangst van het seizoen veilig te stellen. De Cornelia Marie krijgt droevig nieuws te verwerken. Gabby, het groentje van Lady Alaska, bijt de pijn van haar verwonding van zich af om haar bemanning te ondersteunen.
nl
15:45
Deadliest Catch
Saga verliest een ervaren matroos, waardoor Jake een groentje moet klaarstomen voor de frontlinie. Josh haast zich om thuis te komen voor een hereniging met zijn broer. De dochter van Sig wordt met spoed naar het ziekenhuis gebracht.
nl
16:40
Kindig Customs
Een klant komt met een Camaro uit 1969 die volgens het team grondig herbouwd moet worden. De klant besluit alles wat nodig is te laten doen aan het chassis, de motor en de details.
nl
17:35
Kindig Customs
Het Camaro-project vordert gestaag, maar komt dan plotseling tot stilstand wanneer de motor afgesteld moet worden. Dave heeft zijn bedenkingen over de kleurencombinatie.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Mike weet de hand te leggen op een auto die hij niet eerder wist te bemachtigen: een MK1 Ford Transit. Elvis is verheugd, totdat blijkt hoeveel er eigenlijk aan de auto gedaan moet worden.
nl
19:30
The Repair Shop
Steve maakt een geliefde klok weer in orde. Kirstens reparatie van een vogelbadje helpt een dochter zich verbonden te voelen met haar overleden moeder. Louise blaast een schilderij van een Indiase godheid nieuw leven in.
nl
20:30
Rust Valley Restorers
Avery en Mike maken een roadtrip om Avery's moeder te bezoeken en de twee vrienden doen een geweldige ontdekking. Connor helpt een nieuwkomer in Rust Valley.
nl
21:30
Custom Carolina
Tommy en zijn team brengen een eerbetoon aan de winnaar van de East African Safari Rally uit '71 door een gloednieuwe Nissan Z om te toveren tot een tijdperkspecifieke auto die klaar moet zijn voor een SEMA-debuut.
nl
22:30
Wheeler Dealers
Mike en Elvis zijn vastbesloten om het idee te ontkrachten dat je motoren met veel kilometers op de teller altijd links moet laten liggen. Mike koopt een Jaguar S-Type met een kilometerstand van 195.000 mijl.
nl
23:30
Wheeler Dealers
Mike is op zoek naar een 57' editie van de Ford Thunderbird, waarmee hij winst kan maken. Deze auto was de eerste luxe sportauto op de markt en was zeer populair.
nl

TV guide - Friday, 12/04/24

00:30
High Speed Chase
Een moordverdachte die zijn eigen neef in gijzeling houdt, wordt door de politie achtervolgd dwars door de stad. En een jonge agent achtervolgt een auto diep een moeras in Florida in.
nl
01:20
Road Rage
Een boze man belaagt een automobilist. Een oudere man wordt meegenomen op een wilde rit over de snelweg. Een stel richt een pistool op een medeweggebruiker.
nl
01:45
Rust Valley Restorers
Avery en Mike maken een roadtrip om Avery's moeder te bezoeken en de twee vrienden doen een geweldige ontdekking. Connor helpt een nieuwkomer in Rust Valley.
nl
02:30
Custom Carolina
Tommy en zijn team brengen een eerbetoon aan de winnaar van de East African Safari Rally uit '71 door een gloednieuwe Nissan Z om te toveren tot een tijdperkspecifieke auto die klaar moet zijn voor een SEMA-debuut.
nl
03:15
Deadliest Catch
Sig en Mandy proberen weer bij de concurrentie aan te sluiten, terwijl een ijsplateau alles op zijn pad verplettert. Op de Cornelia Marie proberen Josh en Casey hun kooien op alle mogelijke manieren te redden. De vorst dreigt de Wizard te kapseizen.
nl
04:00
The Last Alaskans
Het zonlicht keert eindelijk terug bij de hut. Heimo wordt gestopt door extreem lage temperaturen, en de Seldens bouwen een nieuwe hut om in te wonen.
nl
04:45
Wheeler Dealers
Mike en Ant gaan aan de slag met een Mitsubishi 3000GT VR-4 uit 1994 die in slechte staat verkeert. Daarmee willen ze de nostalgie van de jaren '90 nieuw leven inblazen.
nl
05:35
How It's Made
Het productieproces van voorwerpen zoals op maat gemaakte kniebraces, mobiele airconditioners, raamfolie en motoruitlaatsystemen.
nl
06:00
How It's Made
Het productieproces van onder andere hoge hoeden en bolhoeden, zonneboilers, kaneelbroodjes en elektrostatische luidsprekers.
nl
06:25
Salvage Hunters
Drew gaat naar de vlooienmarkt van Giant Shepton, waar hij een aantal retro-designklassiekers opgraaft. En in Devon bezoekt hij Europa's grootste opslagplaats van vintage kermisattracties.
nl
07:10
Salvage Hunters
Drew gaat op pad met de stoffeerder, Craig. In Derbyshire bezoeken ze een huis uit de vijftiende eeuw, en vinden ze een paar Victoriaanse stoelen met veel potentieel. Later vervolgen ze hun reis naar het antiekhandelscentrum van Lincolnshire.
nl
07:55
The Repair Shop
Steve maakt een geliefde klok weer in orde. Kirstens reparatie van een vogelbadje helpt een dochter zich verbonden te voelen met haar overleden moeder. Louise blaast een schilderij van een Indiase godheid nieuw leven in.
nl
08:40
Barnwood Builders
Het team bedenkt een creatieve oplossing om van een eenvoudige blokhut iets moois te maken. Later bezoekt Mark een prachtige blokhut die gebouwd is van door hem geleverde balken.
nl
09:25
Barnwood Builders
Het team transformeert de Boneyard door een muur met gekleurde balken te bekleden. Mark bezoekt een Duitse woonschuur en een blokhut die tegen een rotswand aan is gebouwd.
nl
10:10
Holden Bros Restos
Een standaard, enigszins saaie Volvo 240 wordt eens flink onder handen genomen door de broers. Er is bijna geen aspect van de auto dat niet onderworpen wordt aan een totale make-over.
nl
10:55
Rust Valley Restorers
Mike Hall zet zijn autorestauratiebedrijf op het spel met twee klussen die het budget ver overschrijden. Namelijk een Lincoln Continental uit 1966 en een Dodge Dart Swinger uit 1970.
nl
11:40
Salvage Hunters: Classic Cars
Terwijl Drew op zoek is naar antiek, gaat Paul naar een klassieke autoveiling in de buurt van Malvern Hills. Paul ziet mogelijkheden in een MGA 1600, zelfs als blijkt dat de auto niet wil starten.
nl
12:25
Gold Rush
Parker zet 100 ounces in om Little Eldorado Creek in Alaska te onderzoeken. Fred confronteert een medewerker met een geheim. Rick lanceert een riskante missie om Monster Red te redden. Tony's bemanning laat de nieuwe D11 zinken.
nl
14:05
Ed Stafford: Into the Unknown
In een exclusief kijkje achter de schermen geeft Ed Stafford onder andere tips voor het inpakken voor een expeditie. Hij reflecteert ook op zijn persoonlijke hoogte- en dieptepunten.
nl
14:55
Deadliest Catch
De bemanning van Cornelia doet er alles aan om zijn uitrusting te redden. Jake riskeert het noorden om zijn tanks te vullen voordat zijn zoon wordt geboren. Tijdens nieuws over een dreigende pandemie verdwijnen Russische boten op mysterieuze wijze.
nl
16:40
Kindig Customs
Na jaren van plannen viert Dave eindelijk de opening van zijn droomproject: de Kindig Academy. Om dit te vieren organiseert het team een autotentoonstelling en een vriendschappelijke wedstrijd.
nl
17:35
Kindig Customs
Wanneer de garage een oude roestige truck binnen krijgt, weet Dave dat het team er een hele kluif aan zal hebben. Maar onder al dat roest lijkt toch een juweeltje verborgen te zitten.
nl
18:30
Wheeler Dealers
Mike brengt Elvis terug naar zijn F1-roots met een auto van een van de beroemdste namen uit de Britse racewereld, de Lotus. De Europa wordt beschouwd als de eerste sportwagen die in massaproductie is genomen.
nl
19:30
The Repair Shop
Jay Blades roept de hulp in van Brendan West, een expert in oude fotografie. Ze gebruiken diverse losse onderdelen om een schitterende camera van rond de eeuwwisseling te restaureren. Leerexpert Suzie voegt een verrassend element toe.
nl
20:30
Outback Opal Hunters
De Cheals ontdekken tot hun teleurstelling dat het niet meevalt om twee mijnen tegelijk te beheren. Lee van Slim Pickings waagt een gokje wanneer hij gaat graven in mysterieuze kleigrond.
nl
21:30
Aussie Gold Hunters
In het overstroomde Victoria moet de Poseidon Crew zich terugtrekken naar een oude concessie. Jacqui en Andrew raken 's nachts in het noorden van Queensland van elkaar gescheiden.
nl
22:30
Gold Rush: White Water
Dustin vervult de laatste wens van Dakota Fred en viert diens tachtigste verjaardag. In het ijzige noorden gebruikt het team alle hulpmiddelen in hun arsenaal om goudklompen te vinden.
nl