Discovery Vl

Discovery Vl

Discovery is hét mannenmerk bij uitstek. Het vertelt de verhalen van mensen die voortdurend hun grenzen verleggen en doorgaan waar anderen stoppen. Pioniers die baanbrekende uitvindingen doen, onvoorstelbare reizen maken of werk doen waar alleen de meest gedreven personen voor in aanmerking komen. Discovery staat voor ‘Intelligent Entertainment’: voor programma’s die ons inspireren, onze verbeelding tot leven brengen en stof geven tot praten. Met het verleggen van hun grenzen maken de heldhaftige pioniers niet alleen hun eigen wereld groter, maar ook dat van jou, de kijker. Iedere dag opnieuw.

Belgium

TV guide - Sunday, 31/03/24

00:00
Exposed: Naked Crimes
Een naakte man met een machete belaagt een tankstation, een winkeldief propt steaks in zijn broek en laat hem vervolgens zakken en een naakte automobilist laat zijn woede de vrije loop.
nl
00:30
Heli Heroes
In het luchtruim boven Duitsland laten helikopterpiloten zien hoe veelzijdig hun werk is.
nl
01:15
Border Control Sweden
Op luchthaven Stockholm-Arlanda probeert een man 30 miljoen in contant geld het land uit te smokkelen. Bij de grens in Skåne wordt een auto met een grote partij alcohol aangehouden.
nl
03:00
Car Pound Cops: Give Me My Car Back!
Bewaarders van motorvoertuigen debatteren over het vrijgeven van voertuigen van verkeersovertreders.
nl
03:45
Deadliest Catch
Als Mandy een plan bedenkt om samen te werken, moet Sig zijn eigen tactiek heroverwegen. Op de Time Bandit spannen John en Josh samen om een Russische kapitein te slim af te zijn. De pleuris breekt uit als twee schepen met elkaar in botsing komen.
nl
04:30
Yukon Men
De mensen in Alaska richten hun leven in naar de jaargetijden. Snel zullen er nog maar een paar uur per dag licht zijn. Daarom moeten Chris en Jessi er zeker van zijn dat ze voorzien zijn van elektriciteit.
nl
05:15
Wheeler Dealers
Mike en Edd hebben een snelle en luxueuze Mercedes 500 SEC uit 1983 op de kop getikt. Ze restaureren de auto in zijn oude glorie.
nl
06:00
Salvage Hunters
Drew komt in Zuid-Londen oog in oog te staan met de meest bijzondere verzameling Amerikaanse auto's die hij ooit heeft gezien. Hij treft Evel Knievel's Messerschmitt, en bekijkt een auto die op maat is gemaakt voor Alvin en de Chipmunks.
nl
06:45
Salvage Hunters
De zoektocht naar nieuwe voorraden leidt Drew naar de Cotswolds. Hij vindt een enorme hoeveelheid Indiase en Afghaanse schatten die rechtstreeks van het Indiase subcontinent komen.
nl
07:30
Salvage Dawgs
Het team is in Bath County, Virginia om herbruikbare materialen te bergen uit de historische Cascades Inn. Later gaat Mike in de werkplaats aan de slag om het erfstuk van een klant te transformeren.
nl
07:55
Salvage Dawgs
Het team bergt materialen uit een Liberty Trust-gebouw, een oude bank in het centrum van Roanoke, Virginia. Later gaan ze naar de werkplaats om een huwelijkscadeau te maken voor de bruiloft van Grayson.
nl
08:20
Wheeler Dealers
Mike ontdekt een Maserati Bi-Turbo uit 1985 die in het begin van de jaren negentig is omgebouwd naar elektrisch. Ze hopen winst te maken op hun allereerste elektrische auto?
nl
09:05
Wheeler Dealers
Edd heeft een verrassing voor Mike: een Cadillac uit 1916. Samen werken ze er hard aan om de auto klaar te maken voor de rally Peking-Parijs, een race van bijna 15.000 km.
nl
09:50
Wheeler Dealers
Mark en Elvis krijgen een sportieve Japanse Mitsubishi Evo VII in handen en gaan ermee aan de slag.
nl
10:35
Rust Valley Restorers
De autofanaten knappen een GMC-pickup uit 1983 op en verkopen een Plymouth 'Cuda uit 1973 door. Ook vinden ze wat losse onderdelen om te verkopen op een lokale beurs.
nl
11:20
Custom Carolina
Een goede klant van de garage komt met een groot verzoek. Tommy en zijn team moeten een Chevy Corvette uit 1954 op tijd gereed maken voor een belangrijke lokale autotentoonstelling.
nl
12:10
Gold Rush: White Water
Het team verkent de zwaarste duiklocatie tot nu toe terwijl ze op zoek zijn naar miljoenen aan goud.
nl
13:00
Gold Rush: White Water
Dustin en de goudzoekers zijn ontredderd nadat ze tragisch nieuws krijgen te horen. Ze proberen eerder dan ooit tevoren een duiker in het water te krijgen, en hun vastberadenheid wordt beloond.
nl
13:50
Outback Opal Hunters
De pogingen van Slim Pickings ontsporen door een uitglijdende graafmachine.
nl
14:45
Aussie Gold Hunters
De installaties van de Gold Devils komen in gevaar door een aantal tegenslagen. Ondertussen zoeken de Ferals op de Mount Shovel-concessie van Kim North tevergeefs naar goud.
nl
15:40
Salvage Hunters: Classic Cars
Drew en Paul vinden in Somerset een VW Type 3 Fastback uit de jaren 70. En ze geven een Rover P6 die op het dieptepunt van de crisis bij British Leyland is gemaakt een makeover.
nl
16:35
Salvage Hunters: Classic Cars
In Hampshire ontdekken Drew en Paul een zeldzame MGC uit de jaren 60 en in Dorset vinden ze een BMW 635 coupé uit de jaren 80 die 15 jaar in een schuur heeft gestaan.
nl
17:30
Chasing Classic Cars
Wayne ontdekt een zeldzame Griffith 200 die al meer dan twintig jaar stond te wachten om ontdekt te worden. Het zal moeten blijken of hij de auto na jaren van verwaarlozing weer nieuw leven kan inblazen.
nl
18:30
Chasing Classic Cars
Wayne restaureert zijn zeer zeldzame Bristol Coupé uit 1954 en zijn Arnolt Bristol Roadster uit 1955. Daarnaast ontdekt hij een MG TC die in een verrassend goede conditie verkeert.
nl
19:30
The Repair Shop
Jay Blades en het team restaureren een belangrijk schilderij met zeegezicht, een pop van een kind dat gevlucht is uit Bosnië, een oude zaaimachine van een boer en een Parijs bord.
nl
20:30
Why Ships Sink: The Zeebrugge Disaster
In 1987 leidt een reeks catastrofale fouten tot de scheepsramp bij Zeebrugge. Overlevenden vertellen hun aangrijpende verhaal en delen hun herinneringen aan de dag van deze ramp.
nl
21:30
Road Rage
Een boze man belaagt een automobilist. Een oudere man wordt meegenomen op een wilde rit over de snelweg. Een stel richt een pistool op een medeweggebruiker.
nl
22:00
Road Rage
Een woedende bestuurder achtervolgt een andere auto. Een boze buurman gaat te ver. Een gewapende automobilist bedreigt een medeweggebruiker. Een motorrijder vecht voor zijn leven.
nl
22:30
Spooked Scotland
Het team wordt in een spectaculair 16e-eeuws kasteel geconfronteerd met de toorn van vermoorde Britse soldaten.
nl
23:30
Ghost Adventures
Zak en de crew onderzoeken geruchten over een vervloekte muzieklocatie aan de oevers van Utah's Great Salt Lake. De locatie is geteisterd door rampspoed en dood.
nl

TV guide - Monday, 01/04/24

00:30
Crimes Gone Viral
Een man bezoekt zijn vriendin op werk voor Valentijnsdag, wanneer er opeens een overvaller op de toonbank springt. In een andere zaak ziet een man op straat hoe een vrouw tegen haar wil wordt meegesleurd. Beide mannen grijpen op heroïsche wijze in.
nl
00:55
Crimes Gone Viral
Het verhaal van een verpleeghulp die op weg naar huis na een familiefeest wordt ontvoerd. Een andere vrouw wordt ontvoerd terwijl ze medicijnen ophaalt. De moedige vrouwen blijven echter kalm en bedenken een manier om hun belagers te slim af te zijn.
nl
01:20
Border Control: Europe
De Spaanse Guardia Civil doet een schokkende ontdekking wanneer ze een lege bus doorzoeken. Ondertussen wordt in de haven van Antwerpen een container met een lading bananen onderzocht door douanebeambten.
nl
01:45
Why Ships Sink: The Zeebrugge Disaster
In 1987 leidt een reeks catastrofale fouten tot de scheepsramp bij Zeebrugge. Overlevenden vertellen hun aangrijpende verhaal en delen hun herinneringen aan de dag van deze ramp.
nl
02:30
Road Rage
Een boze man belaagt een automobilist. Een oudere man wordt meegenomen op een wilde rit over de snelweg. Een stel richt een pistool op een medeweggebruiker.
nl
02:55
Road Rage
Een woedende bestuurder achtervolgt een andere auto. Een boze buurman gaat te ver. Een gewapende automobilist bedreigt een medeweggebruiker. Een motorrijder vecht voor zijn leven.
nl
03:20
Deadliest Catch
Honderden dolfijnen leiden de Summer Bay richting een naderende cycloon, waarna Jake een gewaagde nachtelijke redding op volle zee uitvoert. Scott Campbell Jr. heeft geen opties, waardoor Sig een controversiële oproep doet om de visserij te redden.
nl
04:05
Yukon Men
Charlie Wright wil Tanana's watertoevoer redden met de hulp van een dorpgsgenoot. Chris Morses vader, Stuart, keert terug naar de homestead die hij veertig jaar geleden oprichtte om te helpen met het bouwen van een deel van de infrastructuur.
nl
04:50
Wheeler Dealers
Mike weet een Porsche 912E te bemachtigen die alleen voor de Amerikaanse markt is geproduceerd. De auto is jaren verwaarloosd, maar met de hulp van Edd kan de auto met winst worden verkocht.
nl
05:35
How Do They Do It? Met Thijs En Joep
Thijs en Joep laten zien welke hoogstaande technieken en productieprocessen de gebruiksvoorwerpen van de moderne wereld mogelijk maken, van de meest vertrouwde tot de meest buitengewone.
nl
06:00
How It's Made
De geheimen van het productieproces van onder andere gepatineerd glas, road cases, en stop-motionanimaties.
nl
06:25
Salvage Hunters
Op een gigantische markt in het midden van Wales heeft Drew de keuze uit meer dan duizend kraampjes met artikelen van wereldklasse. Hij ziet een tweehonderd jaar oude Windsor-stoel in de beste staat die hij ooit heeft gezien.
nl
07:10
Salvage Hunters
Drew is op een roadtrip door Engeland, en reist naar Norfolk, Pembroke en Essex in zijn zoektocht naar schatten. In Pembroke vindt hij een 150 jaar oude kerk die is omgetoverd tot een antiekwinkel die werkelijk alles verkoopt.
nl
07:55
The Repair Shop
Jay Blades en het team restaureren een verwaarloosd vogelbad, een harmonium dat een opknapbeurt nodig heeft, een document dat toebehoort aan een overlevende van de Titanic en een beer uit de jaren vijftig.
nl
08:40
Homestead Rescue
In Oregon zien de Homesteaders hun zorgvuldig opgebouwde droom in gevaar komen nadat er een ongeluk plaatsvindt. De Raney's arriveren bij hun woonst. Het blijkt dat de toegangsweg ernaartoe geblokkeerd wordt door een krakemikkige brug.
nl
10:10
Wheeler Dealers
Mike ziet een spotgoedkope supercar: een Maserati 4200GT voor minder dan 10.000 pond. Onder de motorkap ligt een Ferrari V8, maar de vraag is of Elvis de mogelijk dure problemen met de versnellingsbak en de koppeling kan oplossen.
nl
10:55
Wheeler Dealers
Mike en Elvis kopen een Silver Spirit die er verouderd uitziet.
nl
11:40
Wheeler Dealers
Mike tikt een Toyota Land Cruiser op de kop, maar de auto heeft maar vier versnellingen en redt het niet op de snelweg. Mike zal de auto op tijd af moeten krijgen voor een koper.
nl
12:25
Frank Gaat Voor Goud
Frank gaat met de politie op pad die zich richt op 'goudcriminaliteit'.
nl
13:15
Frank Gaat Voor Goud
De bekende acteur Frank Lammers verkent in Australië de fascinerende wereld van goudzoekers, van de uitgestrekte outback tot afgelegen, onverkende gebieden.
nl
14:05
Frank Gaat Voor Goud
Frank doet nog een ultieme poging om goud te vinden in de outback.
nl
14:55
Border Control Sweden
Een man wordt plotseling agressief als zijn koffers worden gecontroleerd en Alex ontdekt ondertussen een verdacht busje waarvan hij het vermoeden heeft dat er drugs in kunnen zitten.
nl
15:45
Border Control Sweden
Op luchthaven Arlanda heeft iemand een tas achtergelaten. De tas ruikt bovendien naar ontbinding en bevat iets wat op botten lijkt. Speurhond Dusty is ondertussen een wapen op het spoor.
nl
16:40
Fast N' Loud
Richard en Aaron restaureren een Chevy pickup-truck uit 1949. Ze willen er een echte showtruck van maken en proberen hem op tijd af te hebben voor de Lone Star Throwdown.
nl
17:35
Fast N' Loud
Een project van een Chevy pickup uit 1949 komt aan op het allerlaatste moment. Ze proberen de wagen om te toveren in een echte showtruck.
nl
18:30
Fast N' Loud
Richard Rawlings en Aron Kaufman geven vol gas bij de voltooiing van een Porsche 996 uit 2000. Wanneer ze echter door een vergissing vertraging oplopen, verliest Aron zijn geduld.
nl
19:30
The Repair Shop
Dominic en Sonnaz brengen de kappersstoel van een kapper weer tot leven. Julyan laat een Iraanse gitaar weer spelen voor een dochter die haar overleden vader mist. Geoff draait aan een vintage roulettewiel.
nl
20:30
Gold Rush: White Water
Dustin Hurt en zijn team gaan bij Nugget Creek op zoek naar nog grotere goudklompen. Dustin moet een keuze maken wanneer hij in de kreek naar goud zoekt in spleten in de rotsbodem.
nl
21:30
America's Backyard Gold
Na zware stormen en overstromingen is er in de afgelopen jaren in Californië nieuw goud ontdekt. Zo zijn er in rivieren goudklompjes aan de oppervlakte gekomen en is er zeldzaam goud ter waarde van miljoenen gevonden.
nl
22:30
Outback Opal Hunters
De pogingen van Slim Pickings ontsporen door een uitglijdende graafmachine.
nl