DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Οδηγός TV - Παρασκευή, 29/03/2024

12:10 πμ
I magtens korridorer
Samantha Power var USA's FN-ambassadør 2013-2017 under præsident Obama. Hun spillede en nøglerolle i USA's beslutning om at intervenere i Libyen, men det kunne ikke overbevise Obama om at gå ind i Syrien. Inden længe havde både ISIS og Rusland blandet sig i konflikten i Syrien. Samantha Power og andre magtfulde ledere kigger tilbage på fortidens fejl og mod fremtiden. Er "aldrig igen" stadig relevant? Kan folkedrab og brud på menneskerettigheder forhindres?
da
DR2
01:10 πμ
Forklædt som skoledreng
Han narrede sine lærere og klassekammerater. I 1993 indskriver den 16-årige Brandon Lee sig på Bearsden Academy i Glasgow, Skotland. En mønsterelev, der hjælper mobbeofre og spiller hovedrollen i skolens musical. Lige indtil hans dobbeltliv bliver afsløret. Hør historien om den 31-årige svindler.
da
DR2
02:55 πμ
Da Banksy fik stjålet sin pige
I 2019 bliver nødudgangsdøren til det parisiske spillested Bataclan på mystisk vis stjålet. På døren har den britiske gadekunstner Banksy malet en "Trist pige" til minde om ofrene, der blev dræbt i terrorangrebene i 2015. Nyheden om tyveriet vækker verdensomspændende harme. Men over et år efter forbrydelsen bliver døren fundet, 1.500 kilometer væk fra Paris, på loftet på et landsted i Italien. Her dykker vi ned i historien.
da
DR2
03:47 πμ
Explainer
FN's Sikkerhedsråd stod overfor en svær opgave, da konflikten mellem Israel og Hamas udviklede sig til krig i oktober. Opgaven blev kun vanskeligere af, at nogle få lande havde en vetomagt, som de valgte at bruge. Men hvorfor har nogle lande overhovedet mere magt end andre?
da
DR2
04:00 πμ
Rejseguide til et raceopdelt Amerika
Opfindelsen af bilen revolutionerede amerikanernes liv. Nu kunne man tage på køretur på de åbne landeveje og skabe minder sammen med familien. Men myten om bevægelsesfrihed i USA bygger på hvides oplevelse med bilen. For afroamerikanere var bilture på tværs af landet ikke et eventyr, men en prøvelse. Her undersøges det, hvordan fremkomsten af bilen bragte nye friheder og nye farer for afroamerikanere.
da
DR2
04:55 πμ
Rejseguide til et raceopdelt Amerika
I 1929 kunne næsten enhver amerikaner køre en tur i deres bil. Afroamerikanere ville rejse ligesom hvide amerikanere. De ville se landet og besøge museer og nationalparker med deres børn. Men for sorte gav bilture ikke kun en følelse af frihed - de var også ekstremt farlige. Her dykker vi ned i de utallige historier om sorte, der stoppes for at være "sorte bag rattet".
da
DR2
05:50 πμ
Sladderhistorie II
Blev Jannie Spies gift med Simon for at rage formue til sig? Hvorfor lød der et ramaskrig, da kong Frederik d. VII ville giftes med sin stormende forelskelse? Forestillingerne om det gode ægteskab har ændret sig meget de sidste par hundrede år. Men det har vores trang til at sladre om dem ikke.
da
DR2
06:20 πμ
Ancient Earth: Dinosaurs of the Frozen Continent
Dybt under Antarktis er der spor efter en mystisk verden. For millioner af år siden dækkede store regnskove det nu iskolde kontinent, gigantiske titanosaurer strejfede i dalene og proto-pattedyr pilede gennem underskoven. Det var også hjemsted for den tids største kødædende dinosaur, cryolophosaurus. Dyk med ned i den forsvundne verden under isen, når et hold forskere graver fossiler op på dette udfordrende sted.
da
DR2
07:10 πμ
Ancient Earth: Dinosaurs of the Frozen Continent
Man har længe ment, at Antarktis stort set var blottet for liv. Men i 1990'erne gør forskere et nyt fund: opdagelsen af den kødædende dinosaur cryolophosaurus, som fører til en fornyet interesse for det iskolde kontinent. Hvad skete der med de antarktiske dinosaurer og forhistoriske væsner, efter den berygtede asteroide ramte Jorden for 66 millioner år siden?
da
DR2
08:00 πμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00 μμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
05:20 μμ
Pokalfodbold
I Landspokalturneringen, der også hedder Oddset Pokalen, er man fremme ved semifinalernes 1. kamp, hvor FC Nordsjælland får besøg af AGF i dagens tidlige duel. De to klubber har haft en god sæson i 3F Superligaen, hvor de er klar til slutspillet, men nu gælder det pokalturneringen, og selv om værterne har været bedst i sæsonens indbyrdes dueller, tegner det tæt. Begge mandskaber har gjort det solidt i forårets kampe i 3F Superligaen, og pga. landskampene har de nu haft mulighed for at lade batterierne op til den 1. semifinale, hvor både FC Nordsjælland og AGF jagter et godt resultat før returopgøret. Kommentatorer: Andreas Kraul og Arnela Muminovic
da
DR2
06:34 μμ
Når lysene tændes i Parken - Stjerneskud
Thomas Koppel og The Savage Rose har skrevet og indspillet en sang i anledning af Dansk Boldspil-Unions 100-års jubilæum. Den kendes under to titler - "Når lysene tændes i Parken" og "Stjerneskud".
da
DR2
06:40 μμ
Sonny Souffle Chok Show
Dirigenten Ole Schmidt forklarer, hvordan man dirigerer ouverturen til Wagners opera "Tannhäuser". Og i dramaserien af samme navn tager Reinhardt og Kurt til banko, hvor Brdr. Bisp optræder - og hvor søde Winnie også dukker op. Godnat-eventyret handler denne gang om en mand, der kun kan sige "fedt!".
da
DR2
07:10 μμ
 Huset på Christianshavn
Tue arver uventet et klaver. Og familien Olsen sælger deres. Flytningen af de to instrumenter skaber en del problemer i opgangen. Hvordan er det lige med vigepligt for klaverer? Clausen afslører overraskende musikalske evner.
da
DR2
07:35 μμ
 Huset på Christianshavn
Det er ulovligt at bo på kvisten, hvor Tue og Rikke er flyttet ind. Så da Brandtilsynet kommer på besøg, skal der handles hurtigt. Karla får også besøg - af sin nye ven Egon - som ikke må finde ud af, at hun har babyen Bimmer.
da
DR2
08:00 μμ
 The Revenant
Et indianerangreb og et voldsomt møde med en bjørn er blot de første prøvelser, der venter Hugh Glass, da han i 1823 leder en gruppe pelsjægere gennem den amerikanske vildmark. Glass forrådes på grusom vis af en af jægerne. Hårdt kvæstet begiver han sig ud på en opslidende rejse gennem det vinterfrosne vildnis for at få hævn.
da
DR2
10:25 μμ
 Sisi
Kejserparret synes at være lykkelige. Men samtidig optrapper Franz sin politiske krigsførelse. Grevinde Esterhazy sætter Sisi i husarrest - Sisi er nemlig gravid. Samtidig arrangerer grevinden et møde mellem Sisi og statens fjende nummer ét - lederen af det ungarske oprør, grev Andrassy. Planen er, at Sisis charme skal dulme spændingerne mellem de to nationer.
da
DR2
11:20 μμ
 Sisi
Franz overlever med nød og næppe attentatforsøget. Samtidig er hans krig en ubetinget katastrofe for Østrig. Sisi træder til som sygeplejerske på et militærhospital. Hun forsøger at overtale Franz til at møde grev Andrassy. Og ved en stor statsmodtagelse i Budapest lykkes det hende at få de to til at slutte fred.
da
DR2

Οδηγός TV - Σάββατο, 30/03/2024

12:10 πμ
 Sisi
Sisi og Franz rammes af en tragedie. Deres datter Sophie dør. Samtidig opdager Sisi, at hun er blevet forrådt af en af sine nærmeste. Forholdet til Ungarn er blevet forbedret, men alligevel ser Franz ikke noget alternativ til krig.
da
DR2
01:05 πμ
Secrets of Playboy
Hefners ekskæreste Sondra Theodore bryder tavsheden og fortæller, hvordan hun blev groomet af ham til at deltage i hans stadig mere voldelige sexliv. Sondras vidnesbyrd giver indblik i Hefners måder at kontrollere og ødelægge kvinder på.
da
DR2
01:45 πμ
Secrets of Playboy
Hefner hævder offentligt, at han vil beskytte sine piger. Men han gør det ikke. Flere vidner som Playmate Susie Krabacher og hans ekskæreste Sondra Theodore står frem og afslører den mørke sandhed om Hefner som Playboy-husets største rovdyr.
da
DR2
02:30 πμ
I magtens korridorer
I februar 2011 sender den libyske diktator Muammar Gaddafi tropper mod Benghazi med det formål at slå alle i den voksende opposition ihjel. Både Den Arabiske Liga og FN's Sikkerhedsråd er for en intervention. I marts begynder amerikanske, britiske og franske fly en militæroperation i Libyen. Men da Gaddafi bliver myrdet, og Libyen derefter synker ned i en blodig borgerkrig, er det tydeligt, at noget er gået galt.
da
DR2
03:30 πμ
Alt forladt
Dybt inde i Rold Skov i Nordjylland ligger det sted, hvor Kongehuset og den danske regering skulle overleve og styre Danmark, hvis atomkrigen brød ud. De to urban explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff går på opdagelse i de mørke tunneler og forestiller sig livet under jorden efter ragnarok.
da
DR2
03:50 πμ
Kubrick ifølge Kubrick
Han er en af historiens største filmskabere. Stanley Kubrick. Manden bag banebrydende film som: "A Clockwork Orange", "Rumrejsen år 2001" og "Lolita". Hans mesterværker er blevet studeret og har været udsat for et utal af analyser af både akademikere og filmkritikere på jagt efter svar, som Kubrick selv har været tilbageholdende med at give. Her tegnes et intimt portræt af den anerkendte mesterinstruktør og hans lange karriere.
da
DR2
04:55 πμ
Hemligt hav
Hvordan fandt det sovjetiske skib Helena og Lou på åbent hav? Hvorfor blev de reddet på et tidspunkt, hvor Den kolde Krig var på sit højeste, og USSR var fjenden? Det svenske militærs afhøringer af Helena og Lou er stadig hemmeligstemplede. Jagten på sandheden fører Helena til den russiske forsvarsminister, men der er fortsat tavshed om russiske ubåde i svensk farvand. På en pressekonference i Murmansk henvender hun sig til russerne. Tør nogen stå frem?
da
DR2
05:40 πμ
På sporet af dronningerne
Historien om Caroline Mathilde er dybt tragisk. Som 15-årig bliver hun gift med sin fætter, den 17-årige kong Christian VII og er pludselig dronning i et fremmed land og ved et hof, hvor der er et utal af skjulte dagsordener og intriger. Samtidig fester kongen åbenlyst med luderen Støvlet-Katrine i det københavnske natteliv og bliver mere og mere uligevægtig. Caroline Mathilde indleder en affære med livlægen Struensee, og deres to lidenskabelige år sammen er siden skildret i bøger, teaterstykker og spillefilm. Det ender dybt ulykkeligt med Struensees henrettelse og Caroline Mathildes deportation til Celle i Tyskland. Her dør hun uden sine to børn. Kun 23 år gammel.
da
DR2
06:10 πμ
Florence Nightingale - Nursing Pioneer
Efter Krimkrigen bliver Florence Nightingale hyldet som en heltinde i England. Hun går med det samme i gang med at reformere militære og civile hospitaler - bl.a. ved hjælp af statistik. I løbet af sit liv trodser hun sin familie, læger og militærfolk. Hendes metoder bliver udbredt til resten af Det Britiske Imperium. Da hun selv bliver syg, fortsætter hun alligevel sit pionerarbejde og er med til at forme den moderne verden.
da
DR2
07:00 πμ
Historien om Danmark - sæson 2
Lars Mikkelsen fortæller om 1800-tallet, som er den periode i Danmarkshistorien, hvor enevælden afskaffes, og hvor danskerne får deres første grundlov og folkestyre. Men kampen for et mere lige og retfærdigt samfund er lang og kræver store ofre undervejs. Ikke mindst for de laveste klasser i samfundet, bondebefolkningen og den gryende arbejderbevægelse. Og i slutningen af århundredet resulterer en anspændt situation mellem bondepartiet Venstre og godsejerpartiet Højre i et attentat på den siddende regeringschef Estrup.
da
DR2
08:05 πμ
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30 πμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00 μμ
Niels Bohr - verdens bedste menneske
Hvem var Niels Bohr, og hvilket aftryk har han sat på verden? Hvordan lykkedes det Niels Bohr allerede som 38-årig at blive tildelt Nobelprisen i fysik? Hvorfor kappedes Tyskland, Rusland, USA og Storbritannien om at få kløerne i ham under Anden Verdenskrig? Og var det Niels Bohr selv, der opfandt atombomben? Gennem interviews med Bohrs familie og danske og internationale forskere gives et intimt portræt af den danske videnskabsmand, der revolutionerede verden.
da
DR2
01:20 μμ
Historiequizzen
Snyd, straf og let tjente penge er emnerne, når Adrian Hughes og "Historiequizzen" tager på tidsrejse til 1700-tallet, hvor Øresundstolden er med til at gøre Helsingør til en international handelsby. Aftenens deltagere er Hanne Fabricius, Kåre Johannessen, Trine Halle og Christian Donatzky.
da
DR2
01:50 μμ
 I Adams verden
.
da
DR2
03:35 μμ
Lørdagshjørnet
Jesper Klein er gæst hos Erling Bundgaard i "Lørdagshjørnet". Sendt første gang i 1984.
da
DR2
04:30 μμ
Den danske kejserinde
Hun var født som dansk prinsesse, men blev kejserinde i Rusland. Da den russiske revolution kom, stod hun midt i katastrofen, mens verden brasede sammen omkring hende. Hun mistede mere end de fleste: Hendes søn - den sidste zar - og hendes fem børnebørn blev myrdet. En tragedie, hun nægtede at se i øjnene.
da
DR2
05:10 μμ
 Naboerne
Tandlæge Gormsen og spøg og skæmt-fabrikant Sandelund har feriehuse ved siden af hinanden et sted i sommerlandet. Her nyder de sammen med deres familier feriens afslappende afbræk fra hverdagen, men bag de to familiefædre gemmer der sig også et par stridende drengerøve, der elsker at hade hinanden – og elsker at underholde hinanden med alskens småchikane hen over plankeværket. Efterhånden udarter tingene sig imidlertid til en regulær krig, hvor ingen tricks er for beskidte!
da
DR2
06:45 μμ
Før søndagen
De danske salmer er en uudtømmelig kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager skuespilleren Solbjørg Højfeldt fat på salmen "Påskeblomst! Hvad vil du her".
da
DR2
06:55 μμ
Annisette og DR Big Band
To forskellige musikalske verdener smelter sammen, når Danmarks "Vilde Rose" - Annisette - møder DR Big Band. Medvirkende er Annisette Koppel, DR Big Band, Naja Koppel og Amina Carsce Nissen. Dirigent og arrangør er Peter Jensen. Koncerten er optaget i DR Koncerthuset i 2020.
da
DR2
07:25 μμ
Annisette møder DR Big Band - nysgerrig for evigt
To verdener mødes, og Annisette deler refleksioner, tvivl og glæde omkring skabelsen af hendes koncert med DR Big Band. Det er følelsen af at være sprunget ud fra det højeste bjerg, hvor man må se, om man kan flyve - og hvor stor musik opstår. Medvirkende: Annisette Koppel, Sebastian Ottenstein og DR Big Band. Genudsendelse fra 2020.
da
DR2
07:55 μμ
 Tesla
USA, 1880'erne. Opfinderen Nikola Tesla arbejder for Thomas Edison på at udbrede elektricitet til hele verden. Edison satser på jævnstrøm og er en dygtig forretningsmand, mens Tesla er overbevist om, at vekselstrøm er vejen frem. De bliver rivaler, og den utålmodige Tesla siger op. Samtidig prøver rigmandsdatteren Anne Morgan at forhindre Tesla i at spænde ben for sig selv.
da
DR2
09:30 μμ
Gensyn med Strøm og Stokholm
Nikolaj og Palle sender en masse kærlighed i retning af den store trubadur og førsteelsker Poul Bundgaard. Vi mindes, hvordan familien blev samlet om lørdagen foran fjernsynet i monopolets tid, inden Nikolaj atter bliver kontaktet af fortiden. Denne gang af Jørn Hjorting og Michael Bertelsen i skøn forening.
da
DR2
10:00 μμ
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
10:15 μμ
 Venuseffekten
Liv er i starten af 20'erne og arbejder på familiens gartnergård i provinsen, da hun pludselig forelsker sig voldsomt i den kaotiske og eventyrlige Andrea. Andrea har søgt tilflugt i sin onkels idylliske æbleplantage, fordi hun er stresset, og Liv har knap nok klippet navlestrengen til sine forældre, da Andrea brager ind i hendes liv. Mødet med Andrea bliver katalysator for en identitetskrise, der lærer Liv, at kærlighed og familie ikke kommer i en bestemt form, men kan se ud på mange måder.
da
DR2