DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Οδηγός TV - Κυριακή, 31/03/2024

01:50 πμ
 Smerte og ære
Den succesfulde filminstruktør Salvador Mallo plages af fysiske lidelser og en følelse af tomhed. I et forsøg på at genvinde sin fortid mindes han sin barndom i 1960'ernes Valencia, sin viljestærke mor, sin første kærlighed i 80'ernes Madrid og et smertefuldt brud.
da
DR2
04:35 πμ
Forklædt som skoledreng
Han narrede sine lærere og klassekammerater. I 1993 indskriver den 16-årige Brandon Lee sig på Bearsden Academy i Glasgow, Skotland. En mønsterelev, der hjælper mobbeofre og spiller hovedrollen i skolens musical. Lige indtil hans dobbeltliv bliver afsløret. Hør historien om den 31-årige svindler.
da
DR2
06:20 πμ
Inside Japan's War
Da kejser Hirohito kommer til magten i Japan i 1926, vil han gøre Japan til en moderne handelsnation. Men der er ikke ret meget dyrkbar jord og næsten ingen naturrigdomme i landet. Derfor søger han at udvide kejserriget og indleder en storinvasion af Kina i 1937. Det bliver starten på den anden kinesisk-japanske krig, der kommer til at vare i otte år og bliver begyndelsen på Japans rolle i Anden Verdenskrig.
da
DR2
07:10 πμ
Ancient Engineering
Det er to elementer, der er afgørende for vellykket navigation. Ingeniører og opfindere har forfinet vores evne til at observere og måle dem. Det har forvandlet menneskets evne til at rejse og udforske verden. Blandt de meste banebrydende gennembrud er sekstantens forgænger kaldet astrolabium, brugen af linser i fyrtårne og teleskoper, opfindelsen af kompasser og udviklingen af automatisk tidsregistrering.
da
DR2
08:00 πμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
11:55 πμ
Jørgen Buckhøj - Manden bag Mads Skjern
Han er kendt og elsket for sin rolle i "Matador". Hvor Mads Skjern var en hård forretningsmand, så var manden bag karakteren det ikke selv. Oplev flere af skuespillerne fra "Matador" fortælle om Jørgen Buckhøj sammen med sønnen Morten Buckhøj. Kom tæt på skuespilleren Jørgen Buckhøj, der slog igennem i "Matador", men som også var så meget andet end den rolle.
da
DR2
12:45 μμ
Sonny Souffle Chok Show
Dirigenten Ole Schmidt forklarer, hvordan man dirigerer ouverturen til Wagners opera "Tannhäuser". Og i dramaserien af samme navn tager Reinhardt og Kurt til banko, hvor Brdr. Bisp optræder - og hvor søde Winnie også dukker op. Godnat-eventyret handler denne gang om en mand, der kun kan sige "fedt!".
da
DR2
01:10 μμ
 Huset på Christianshavn
Tue arver uventet et klaver. Og familien Olsen sælger deres. Flytningen af de to instrumenter skaber en del problemer i opgangen. Hvordan er det lige med vigepligt for klaverer? Clausen afslører overraskende musikalske evner.
da
DR2
01:35 μμ
 Huset på Christianshavn
Det er ulovligt at bo på kvisten, hvor Tue og Rikke er flyttet ind. Så da Brandtilsynet kommer på besøg, skal der handles hurtigt. Karla får også besøg - af sin nye ven Egon - som ikke må finde ud af, at hun har babyen Bimmer.
da
DR2
02:00 μμ
Gudstjenesten
Det er påskedag, og vært Sofie Østergaard er sammen med musiker Karl Kristian Thuesen taget til påskegudstjeneste. En gudstjeneste om at turde åbne op for tvivlen. For præst i Skt. Lukas kirke Vibeke Houmøller mener, at vi skal overgive os til, at vi ikke kan forklare alt med tillid og tro. Men turde vove at blive i åbenheden, der hvor alt kan ske! Rigtig glædelig påske.
da
DR2
03:00 μμ
0-092-23-0608-0
I begyndelsen af 1900-tallet er Selma Lagerlöf en selvforsørgende, verdensberømt forfatter og den første kvinde, der modtager nobelprisen i litteratur. Men hun har endnu ikke stemmeret og engagerer sig derfor i stemmeretsbevægelsen. Snart begynder hun at gennemføre sin fars drøm. Barndomshjemmet Mårbacka bliver ombygget og drevet, mens hun vedbliver med at udgive bøger til det sidste.
da
DR2
04:00 μμ
 Hvid feber
Biljagter, slagsmål og elskov. Spritsmugleren Gator McKlusky afsoner en dom i et fængsel i Arkansas, da han opdager, at en korrupt sherif har lokket hans lillebror i en fælde og dræbt ham. Gator går undercover for at afsløre den beskidte sherif og hævne sig.
da
DR2
05:40 μμ
 Soning
I 1930'ernes England forelsker den unge overklassepige Cecilia Tallis og husholderskens søn Robbie sig i hinanden. Men der bliver vendt op og ned på deres liv, da Cecilias 13-årige lillesøster bliver vidne til en hændelse, som hun fejlfortolker. Den unge piges fantasi løber af med hende, og det får hende til at fortælle en løgn, som får skæbnesvangre følger for dem alle tre.
da
DR2
07:35 μμ
Sladderhistorie II
Blev Jannie Spies gift med Simon for at rage formue til sig? Hvorfor lød der et ramaskrig, da kong Frederik d. VII ville giftes med sin stormende forelskelse? Forestillingerne om det gode ægteskab har ændret sig meget de sidste par hundrede år. Men det har vores trang til at sladre om dem ikke.
da
DR2
08:05 μμ
Edward Hopper - et amerikansk ikon
Kreativ, talentfuld og en enspænder. Edward Hopper var en af USA's største kunstnere i det 20. århundrede. Banksy, Alfred Hitchcock, David Lynch og The Simpsons er alle blevet inspireret af ham. Efter en tidlig karriere som illustrator opnåede han kunstnerisk og kommerciel anerkendelse. Men hvem var han? Og hvordan var ægteskabet til Josephine Hopper, der opgav sin egen lovende kunstkarriere for at blive hans manager?
da
DR2
09:00 μμ
Guddommelig mad
Claus Meyer og Poul Joachim Stender lader sig ikke friste i landet USA, der flyder med mælk og honning, men napper 24 timers faste for at komme tættere på Gud. Måske smager alt bedre bagefter? De er også til amerikansk fitness - i en katolsk kirke!
da
DR2
09:30 μμ
Gåden om Odin
Harald Blåtand påstår, han kristner danerne. Men da historiker Cecilie Nielsen sammen med nogle af landets førende arkæologer gør en utrolig opdagelse, viser der sig en helt anden side af Danmarks første kristne konge. Og fra under en af kongens ringborge begynder der at dukke lig op, som afslører vores brutale fortid.
da
DR2
10:00 μμ
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
10:15 μμ
Miraklet i Gullspång
Et tegn fra Gud får to norske søstre til at købe en lejlighed i den lille svenske by Gullspång. Da de tropper op på ejendomsmæglerens kontor for at underskrive købskontrakten, får de et mindre chok. Foran dem sidder en fremmed kvinde, som ligner deres ældre søster på en prik - en søster, som begik selvmord 30 år tidligere. Hvad der begynder som en utrolig historie om en families genforening bliver snart en Pandoras æske, da alle tre kvinders liv kommer ud af kontrol i jagten efter sandheden.
da
DR2

Οδηγός TV - Δευτέρα, 01/04/2024

12:05 πμ
 Mesteren
Simon er kongen af den danske kunstscene - excentrisk, succesfuld, velhavende med en smuk kone og en ung elskerinde. Alt klapper, lige indtil den dag hans ukendte søn Casper dukker op og tager al opmærksomheden. Det viser sig nemlig, at Casper er den verdensberømte graffiti-kunstner "The Ghost". Det provokerer og udfordrer Simon, og far-søn-forholdet sættes på en alvorlig prøve. Stik mod forventning nærmer de to sig dog langsomt hinanden, men spørgsmålet er, om blodets bånd er nok? For Simon har egentlig ikke behov for at være far, og Casper vil mere end blot lære sin far at kende.
da
DR2
01:40 πμ
I magtens korridorer
I 2009 modtager præsident Barack Obama Nobels Fredspris. I foråret 2011 slår det syriske regime hårdt ned på demonstranter, der kræver reformer. Da Syriens diktator Bashar al-Assad slår 1.500 forsvarsløse mænd, kvinder og børn ihjel med kemiske våben, bliver det et vendepunkt. Men i stedet for en militær intervention, foreslår Rusland, at de fjerner kemiske våben i Syrien. Og konsekvenserne af Obama og hans rådgiveres beslutninger er mangfoldige.
da
DR2
02:35 πμ
I magtens korridorer
Samantha Power var USA's FN-ambassadør 2013-2017 under præsident Obama. Hun spillede en nøglerolle i USA's beslutning om at intervenere i Libyen, men det kunne ikke overbevise Obama om at gå ind i Syrien. Inden længe havde både ISIS og Rusland blandet sig i konflikten i Syrien. Samantha Power og andre magtfulde ledere kigger tilbage på fortidens fejl og mod fremtiden. Er "aldrig igen" stadig relevant? Kan folkedrab og brud på menneskerettigheder forhindres?
da
DR2
03:35 πμ
Fotografiet som våben
Saeid Sadeghi er en af Irans mest anerkendte krigsreportere, særlig kendt for sin dokumentation af krigen mellem Iran og Irak fra 1980-88. Han var tilhænger af den iranske revolution, og hans billeder fra slagmarken var med til at underbygge regimets myte om en hellig krig. Sadeghis billeder blev brugt til propaganda, og det han fortryder mest i dag, er alle de unge mænd som lokket af billederne meldte sig som frivillige i håb om at blive martyrer og få en plads i Paradis.
da
DR2
04:35 πμ
De siste dødsdømte
Hans Jakob hævder, at han slog norske fanger for at redde liv. Retten mener, at han lyver. Men hvad nu, hvis han taler sandt?
da
DR2
05:25 πμ
Alt forladt
Langt inde i den lukkede del af Mønsted Kalkgruber findes der graffiti, som er over 100 år gammel. Det skal de to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff have et billede af. Et andet sted i Danmark finder de en gammel seismograf, gemt og glemt, men som faktisk har været med til at bestemme, at jorden har en fast kerne.
da
DR2
05:40 πμ
Secrets of the Museum
For et par år siden blev der gjort et fund under en oprydning på Victoria & Albert Museum. Et sæt af ti kinesiske malerier kaldet "Helvedes ti konger". Det bliver et af museets mest ambitiøse konserveringsprojekter. En perlebesatte dragt, der blev skabt til Shirley Bassey i 1969, skal igennem et omfattende reparationsarbejde, før den skal udstilles. Og en farvestrålende vase fra Victoria-tiden, der forestiller vinguden Bacchus, kommer frem i lyset.
da
DR2
06:30 πμ
World's Most Scenic Railway Journeys
Fra Glasgow til Mallaig. Denne gang drager vi af sted på en af de mest naturskønne ruter i verden med den legendariske toglinje West Highland High. En rejse, der tager os gennem Loch Lomond - Storbritanniens største sø, den verdensberømte Glenfinnanviadukt - og til hjertet af højlandet. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.
da
DR2
07:15 πμ
Griff's Canadian Adventure
De færreste ved, at Canadas gennemsnitstemperatur for hele året er minus fem grader. Kun ti procent af befolkningen bor i Nordcanadas ekstreme områder. Nu slutter Griff sig til dem i det frosne vildnis i Manitoba. Han rejser fra landets koldeste by Winnipeg til Churchill, afprøver en hundeslæde og lægger vejen forbi en by med flere isbjørne end mennesker. Hans udfordring: Hold hovedet koldt uden at fryse. Og lær at elske kulden.
da
DR2
08:00 πμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00 μμ
Florence Nightingale - Nursing Pioneer
Under Krimkrigen bliver Florence Nightingale i 1854 sendt til fronten, hvor hun hurtigt opdager, at de britiske soldater oftere dør af smitsomme sygdomme og infektioner end af deres sår. Trods mangel på alt, uhumske forhold og markant modstand etablerer hun disciplin og et højt niveau af hygiejne. Hendes retningslinjer redder tusindvis af liv. Hjemme i London efter krigen etablerer hun verdens første skole for sygeplejersker.
da
DR2
12:50 μμ
Florence Nightingale - Nursing Pioneer
Efter Krimkrigen bliver Florence Nightingale hyldet som en heltinde i England. Hun går med det samme i gang med at reformere militære og civile hospitaler - bl.a. ved hjælp af statistik. I løbet af sit liv trodser hun sin familie, læger og militærfolk. Hendes metoder bliver udbredt til resten af Det Britiske Imperium. Da hun selv bliver syg, fortsætter hun alligevel sit pionerarbejde og er med til at forme den moderne verden.
da
DR2
01:40 μμ
 Charade
Reggie Lamberts mand er blevet myrdet i Paris, og nu forfølges hun af tre mænd, han har snydt for en formue. Den elegante Peter Joshua tilbyder hende sin hjælp, men han er ikke den, han giver sig ud for at være, og snart er det ikke til at vide, hvem der snyder hvem. CIA interesserer sig også for sagen, som tilspidses efter yderligere dødsfald.
da
DR2
03:30 μμ
 Broen ved Arnhem
Operation Markedsplads er Montgomerys dristige plan om at kaste faldskærmstropper ned bag fjendens linjer. Tyskernes forsyningslinjer skal afskæres ved at holde seks broer i Holland, deriblandt broen ved Arnhem. Mens tyskerne forbereder sig på et angreb ved fronten, skal Bittrichs pansertropper hvile ud, og hvad er mere nærliggende end at placere dem i det fredelige Arnhem.
da
DR2
06:15 μμ
Griff's Canadian Adventure
Griff hopper ombord på toget og rejser fra Saskatchewan gennem Albertas Badlands til Calgary. Togførerens udfordring til Griff er enkel, men måske ikke så nem. At finde noget at lave og huske at udtale navnene korrekt. Undervejs udforsker Griff prærien og de vidtstrakte sletter og opdager, at de gemmer på alt fra bøffelflokke til dinosaurfossiler samt masser af opdyrket landbrugsjord.
da
DR2
07:05 μμ
Ancient Engineering
Moderne smartphones er mere kraftfulde end de computere, der styrede Apollo 11-missionen til Månen i 1969. De mest teknologisk avancerede apparater bygger på vores stenalderforfædres håndholdte redskaber. Fra en simpel sten til binær kode, der blev brugt til vævning, batterier og elbiler, der blev opfundet hundrede år tidligere, end du troede. Dyk med ned i udviklingen fra oldtiden til nutidens teknologisk sofistikerede samfund.
da
DR2
08:00 μμ
 Gøg & Gokke
Gøg og Gokke, verdens mest berømte komiske par, begiver sig ud på en varietéturne gennem Storbritannien. Året er 1953. Parrets fremtid er usikker, for deres dage som komediekonger ligger bag dem. Turen bliver dog et hit, men Gøg & Gokkes partnerskab trues af fortidens spøgelser og af Gokkes vaklende helbred. Nu må parret forsøge at genopdage, præcis hvor meget de betyder for hinanden.
da
DR2
09:35 μμ
Min mor maler med stof
Billedkunstneren Nulle Øigaard opbygger store billedtæpper i lag på lag af stof, der engang var smukke teaterkostumer. Filminstruktør Lasse Spang Olsen tegner et varmt portræt af sin mor, der har været maler og billedkunstner igennem et halvt århundrede. De seneste år uden sin partner gennem 60 år, tegner og forfatter Ib Spang Olsen.
da
DR2
10:00 μμ
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
10:15 μμ
 The Vanishing
Tre mænd ankommer til en ubeboet ø ud for Skotlands kyst for at passe øens fyrtårn. En dag opdager de en bevidstløs mand liggende i vandkanten med en stor kiste med guld ved sin side. Hvad der følger, er en kamp om overlevelse affødt af paranoia, isolation og grådighed.
da
DR2