DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Οδηγός TV - Τρίτη, 02/04/2024

01:20 πμ
Edward Hopper - et amerikansk ikon
Kreativ, talentfuld og en enspænder. Edward Hopper var en af USA's største kunstnere i det 20. århundrede. Banksy, Alfred Hitchcock, David Lynch og The Simpsons er alle blevet inspireret af ham. Efter en tidlig karriere som illustrator opnåede han kunstnerisk og kommerciel anerkendelse. Men hvem var han? Og hvordan var ægteskabet til Josephine Hopper, der opgav sin egen lovende kunstkarriere for at blive hans manager?
da
DR2
02:15 πμ
Da Banksy fik stjålet sin pige
I 2019 bliver nødudgangsdøren til det parisiske spillested Bataclan på mystisk vis stjålet. På døren har den britiske gadekunstner Banksy malet en "Trist pige" til minde om ofrene, der blev dræbt i terrorangrebene i 2015. Nyheden om tyveriet vækker verdensomspændende harme. Men over et år efter forbrydelsen bliver døren fundet, 1.500 kilometer væk fra Paris, på loftet på et landsted i Italien. Her dykker vi ned i historien.
da
DR2
03:10 πμ
Secrets of the Museum
Skatte bliver restaureret, og mesterværker kommer frem i lyset. Denne gang skal Victoria & Albert Museum lave sin første udstilling om tasker. En privat samler har udlånt et dokumentskrin i rødt læder, der har tilhørt Winston Churchill. Men først skal man sikre sig, at det kan tåle at blive udstillet. Et 350 år gammelt og unikt dukkehus skal pakkes ned og flyttes. Og så skal 14 landskabsmalerier af John Constable gøres klar til udlån.
da
DR2
04:00 πμ
Gåden om Odin
Harald Blåtand påstår, han kristner danerne. Men da historiker Cecilie Nielsen sammen med nogle af landets førende arkæologer gør en utrolig opdagelse, viser der sig en helt anden side af Danmarks første kristne konge. Og fra under en af kongens ringborge begynder der at dukke lig op, som afslører vores brutale fortid.
da
DR2
04:30 πμ
Niels Bohr - verdens bedste menneske
Hvem var Niels Bohr, og hvilket aftryk har han sat på verden? Hvordan lykkedes det Niels Bohr allerede som 38-årig at blive tildelt Nobelprisen i fysik? Hvorfor kappedes Tyskland, Rusland, USA og Storbritannien om at få kløerne i ham under Anden Verdenskrig? Og var det Niels Bohr selv, der opfandt atombomben? Gennem interviews med Bohrs familie og danske og internationale forskere gives et intimt portræt af den danske videnskabsmand, der revolutionerede verden.
da
DR2
05:45 πμ
Iben på Herrens mark
En indsat er kirketjener i Herstedvester fængsels kirke, hvor han hjælper med at forberede gudstjenesten. Her kommer en stor del af de indsatte om søndagen. I fængslet sidder mange indsatte med lange domme, og for flere af dem er præsten en mulighed for at tale uden dom eller rapport. Journalist Iben Maria Zeuthen besøger fængselspræst Maria Fruerlund Kamp, og spørger hende om, hvordan Guds tilgivelse og samfundets hårdeste straffe kan eksistere sammen?
da
DR2
06:15 πμ
Iben på Herrens mark
Den lille død, kalder plejehjemspræst Jeppe Carsce Nissen det tidspunkt, hvor vi holder op med at trække vejret. Den store død derimod, det er, når ensomheden og relationsløsheden trænger sig på. Og dén død kæmper han mod som præst på Plejehjemmet Sølund og i De Gamles By på Nørrebro i København. Her møder journalist Iben Maria Zeuthen ham og beboere på plejecentret i undersøgelsen af, hvordan præsten kan skabe ro, håb og relation, når man er i slutningen af livet.
da
DR2
06:50 πμ
Den danske kejserinde
Hun var født som dansk prinsesse, men blev kejserinde i Rusland. Da den russiske revolution kom, stod hun midt i katastrofen, mens verden brasede sammen omkring hende. Hun mistede mere end de fleste: Hendes søn - den sidste zar - og hendes fem børnebørn blev myrdet. En tragedie, hun nægtede at se i øjnene.
da
DR2
07:30 πμ
Guddommelig mad
Claus Meyer og Poul Joachim Stender lader sig ikke friste i landet USA, der flyder med mælk og honning, men napper 24 timers faste for at komme tættere på Gud. Måske smager alt bedre bagefter? De er også til amerikansk fitness - i en katolsk kirke!
da
DR2
08:05 πμ
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30 πμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00 μμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
05:00 μμ
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
05:27 μμ
På skuldrene af Bohr
Hvis du tror, universet er uendeligt, så skal du nok tro om igen. Flere ting peger på, at det er endeligt, og spørgsmålet er så selvfølgelig, hvad der er på den anden side? Hvis der altså er en anden side? Denne videnskabsserie om kvantefysikkens uforklarligheder tager udgangspunkt i de ideer og tanker, den danske fysiker Niels Bohr havde for 100 år siden, og som blev fundamentet til kvantemekanikken. En teori om de allermindste ting i universet.
da
DR2
05:40 μμ
My Grandparents' War
Fire britiske stjerner udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier og opdager, hvordan krigserfaringerne har formet deres eget liv. Denne gang undersøger sanger Emeli Sandé, hvordan hendes bedsteforældre stod på hver sin side, da hendes mormor og morfar skulle bevare det britiske kolonistyre i Rhodesia. Og hendes farfar deltog i oprøret mod det, da uafhængighedsbevægelsen fejede gennem Afrika.
da
DR2
06:30 μμ
Blood Money Inside the Nazi Economy
Tysklands rungende sejre i 1940 skjulte landets kriseramte økonomi. Alt manglede: fødevarer, råmaterialer, penge og militærudstyr. Derfor blev det helt legalt at stjæle fra besatte lande. Men plyndringerne var ikke nok til at betale for krigsindsatsen. Snart blev ideen om folkedrab fremstillet som en økonomisk nødvendighed. For hvis man slog jøderne ihjel, kunne man brødføde de stærkt svækkede slavearbejdere på de tyske fabrikker.
da
DR2
07:20 μμ
Inside Japan's War
Den japanske stat bliver stadig mere militaristisk og undertrykkende. Gennem propaganda, lovændringer og rationeringer forberedes nationen til krig. Den 7. december indledes en række synkroniserede angreb. Japanske jagerfly og bombefly angriber den amerikanske flåde ved Pearl Harbor. Angrebet får USA til at erklære krig mod Japan. Samtidig går japanerne i land i Malaya, og tre timer efter Pearl Harbor slår de til mod Hong Kong.
da
DR2
08:10 μμ
My Grandparents' War
Fire britiske stjerner udforsker deres bedsteforældres ekstraordinære krigshistorier og opdager, hvordan krigserfaringerne har formet deres eget liv. Denne gang undersøger skuespiller Toby Jones, hvordan hans mormor måtte flygte fra Frankrig, da tyske tropper invaderede landet. Og hvordan hans morfar blev skudt i kamp mod den japanske hær under invasionen af Indien i 1944.
da
DR2
09:00 μμ
Sladderhistorie II
Will Smith stikker Chris Rock en lussing, og straks er hele verden i oprør. En dårlig anmeldelse i Politiken udvikler sig til danmarkshistoriens sidste skudduel, og en ellers glad aften i år 1157 bliver i historiebøgerne kendt som Blodgildet i Roskilde. Hvornår gik slagsmålet fra at være en ærefuld duel til et kikset kontroltab?
da
DR2
09:30 μμ
På sporet af dronningerne
Liv Thomsen drager på sporet af Alexandra, der i 1800-tallet vokser op i et forholdsvist beskedent hjem sammen med sine mange søskende i Det Gule Palæ ved siden af Amalienborg. Hendes forældre bliver uventet konge og dronning af Danmark, og Alexandra giftes ind i det britiske kongehus og ender som dronning over et af verdens største imperier. Hendes historie handler om oprør i det skjulte - i en tid hvor Alexandras svigermor, dronning Victoria, dikterer nogle meget snævre kvindeidealer, og hvor dobbeltmoralen og hykleriet hersker. Og det er også historien om en dronning, der formår at gøre kongehuset særdeles populært trods sin mands mange skandaler.
da
DR2
10:00 μμ
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
10:15 μμ
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
10:40 μμ
Jorden kalder
Træernes evne til at suge CO2 ud af atmosfæren har gjort dem til en populær løsning på vores udledninger. Men kan nyplantet skov få vores klima-regnskab til at gå i nul? Eller bliver det bare en undskyldning for at fortsætte med at forurene? Det undersøger Thøger Kirk, mens han planter nye træer i Vemmelev sammen med virksomhedsejer Klaus Thomsen.
da
DR2
11:10 μμ
Mr. A & Mr. M: The Story of A&M Records
De skabte magi. I begyndelsen af 1960'erne grundlagde musikeren Herb Alpert og forretningsmanden Jerry Moss pladeselskabet A&M Records i en garage i Hollywood. Og på kort tid voksede det til at omfatte store stjerner som Joe Cocker, Carole King, The Police, Supertramp, The Carpenters og Janet Jackson.
da
DR2

Οδηγός TV - Τετάρτη, 03/04/2024

12:05 πμ
De siste dødsdømte
Holger har intelligens som en 14-årig og gør, som han får besked på. Det vil koste ham livet.
da
DR2
12:55 πμ
Jagten på den danske arbejder
For 150 år siden begynder en kamp, der kommer til at forandre Danmark for altid. De danske arbejdere samler sig og kræver højere løn, rettigheder og politisk magt. DR's Cecilie Nielsen jagter i fire programmer historien om den danske arbejder. I dette afsnit følger hun arbejdernes kamp for at blive anerkendt i samfundet og få lov at organisere sig i fagforeninger i slutningen af 1800-tallet.
da
DR2
01:25 πμ
Reklamer til tiden
Brystfagre madammer, smækre blondiner og åh så naturlige 70'erpiger. Gamle sjove reklamefilm viser, hvordan moden har forandret sig markant i det tyvende århundrede. I gamle dage skulle tøj hovedsagligt være praktisk og billigt. I dag er tøj en stor del af vores identitet. I gamle dage var vi pakket ind fra top til tå. I dag vrikker vores døtre rundt næsten afklædte. Oplev et hav af sjove modereklamer, bl.a. for fint tøj fra Brugsen i 20'erne, for brylcreme i 50'erne og Wrangler i 70'erne.
da
DR2
02:00 πμ
Iben på Herrens mark
Passionsdag kalder præst Susanne Engberg en dag, hvor hun samler en gruppe indlagte på psykiatrisk center Ballerup. Her fremfører de digte, sange og musik, som de selv har lavet, for hinanden. Journalist Iben Maria Zeuthen møder præsten og nuværende og tidligere patienter på Psykiatrisk center i Ballerup. Her møder de mennesker med svære diagnoser som skizofreni og anoreksi. Men i kirken og i mødet med præsten er diagnoserne og journalerne lagt til side for en stund. I stedet handler det om, hvem man er som menneske, og hvilke drømme, der kan vække håbet til live igen, når alting er mørkt.
da
DR2
02:30 πμ
Secret Life of the Lighthouse
Den Engelske Kanal, 1695. To britiske handelsskibe forliser på Eddystone-revet 14 km syd for Plymouth. Det bliver startskuddet på et dristigt ingeniørprojekt, der kommer til at redde tusindvis af liv - og etablerer en rettesnor for klippefyrtårne i hele verden. Men på Eddystone Rock bliver tre tårne smadret af havet, fortæret af flammer og undermineret af klipperne, inden det lykkes at bygge et tårn, der kan modstå havets rasen.
da
DR2
03:15 πμ
Apocalypse: War of Worlds
Koreakrisen trækker ud. Det lykkes General Douglas MacArthur og hans tropper at gå i land ved byen Inchon. Men krigen er ikke forbi. Nordpå står amerikanerne over for en ny og uventet fjende. På den anden side af Yalu-floden har Mao placeret en styrke på 300.000 mand. Truman overvejer at anvende atombomben.
da
DR2
04:10 πμ
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05 πμ
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30 πμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00 μμ
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
05:00 μμ
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
05:28 μμ
Explainer
Den grønne omstilling kalder på batterier - især de batterier, som ligger i elbiler. Om ca. ti år vil det kun være muligt at købe en elbil, hvis man skal have ny bil i EU. Det kommer til at betyde mange flere elbiler og mange flere batterier. Men der er bare ét problem. Batterier er lavet af sjældne råstoffer, og vi kan risikere at løbe tør. I en grafik i videoen ser man et lihium-ion bevæge sig mellem polerne uden på et batteri. Det burde rettelig bevæge sig mellem polerne inde i batteriet.
da
DR2
05:40 μμ
Historien om Danmark - sæson 2
Lars Mikkelsen fortæller om den første halvdel af 1900-tallet. Grundloven er for længst vedtaget, men det er langt fra alle, der mærker noget til det nye demokrati. Det bliver en tid, hvor kvinder og tjenestefolk kæmper for stemmeret og hvor en arbejdersøn bliver statsminister. Det er også nu, at grundstenen til vores fremtidige velfærdsstat bliver lagt. Men det er også en tid, hvor to store krige - Første og Anden Verdenskrig - kommer til at true både demokratiet og selve nationens overlevelse.
da
DR2
06:40 μμ
Håndbold: Vive Kielce-GOG (m)
I Champions League-playoff skal GOG til Polen, hvor Kielce venter i returopgøret. Fynboerne har haft en fornuftig sæson i Europa, hvor de blev nummer 5 i den indledende gruppe, mens polakkerne tog 4.-pladsen i deres gruppe, hvor de bl.a. mødte Aalborg. GOG's dobbelte danske mestre har vist klar fremgang i 2024, og den form skal de fortsætte, hvis de sammenlagt skal besejre stærke Kielce. Der venter imidlertid GOG en meget vanskelig opgave, da de tabte med hele otte mål i den 1. kamp for en uge siden, og Kielce, som imponerede i den 1. duel, er da også klare favoritter til at gå videre til kvartfinalerne.
da
DR2
08:25 μμ
 Ofelia kommer til byen
Landsbyens sære dreng, John, lever en isoleret tilværelse som graver ved kirken på den jyske vestkyst - indtil storbypigen Molly dukker op og griber ind i hans skæbne. De mødes som Hamlet og Ofelia i dilettantforeningens opførelse af Shakespeares drama.
da
DR2
10:00 μμ
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
10:15 μμ
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
10:40 μμ
Krigens døgn
Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.
da
DR2