DR1

DR1

DR1 er DR's primære nyheds- og aktualitetskanal, men kanalen sender også fakta-, historie- og kulturprogrammer, underholdning og film samt store fælles begivenheder som fodboldlandskampe

Denmark

Przewodnik - poniedziałek, 13.05.2024

00:25
 The Bay III
Jenn leder desperat efter sin søn Conor, der er forsvundet. Imens har Mariams søster Shazia impliceret sin mand Kareem i væddemålene om Saifs boksekamp. Afsløringen udvider kløfterne i Rahman-familien, og Mariam tyer igen til flasken. Politiet bliver nødt til at undersøge bokseklubbens ejer og medlemmer grundigere. Ved de mere, end de giver udtryk for? Og kan Jenn holde til presset både hjemme og på arbejde?
da
DR1
02:00
Judge John Deed
Judge John Deed En indsat i et fængsel anklages for mordet på sin cellekammerat - og for at have spist af liget bagefter. John Deed beslutter at sætte fokus på fængselsvæsnets optræden i sagen. Dermed lægger den stædige højesteretsdommer sig endnu en gang ud med indenrigsministeren.
da
DR1
03:35
Fiskeliv
Martin Falklind og Emilie Björkman begiver sig til Värmland for at besøge Forshagaakademin, en af Sveriges få uddannelser i jagt og fiskeri. Her møder de blandt andet eleven Mia Bagger og fiskeguiden og den tidligere elev Jonas Asplund. Sammen skal de forsøge at fange en "Predator Grand Slam", altså en sandart, en aborre og en gedde.
da
DR1
04:05
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
05:15
 The Royal
Et spædbarn findes efterladt foran The Royal. Den lille dreng smelter selv forstanderindens kølige hjerte, men hvem er mor til barnet? Har hun brug for hjælp? Mens politiet forsøger at opspore hende, prøver dr. Weatherill at forhindre, at et ældre, svageligt ægtepar bliver skilt fra hinanden. Samtidig skaber en gruppe russiske sømænd ekstra liv på det lille hospital.
da
DR1
06:05
En viladare värld
Rewilding er et nyt begreb, men allerede for 100 år blev bæveren genudsat i Sverige. Det er en af de vellykkede indsatser for at gøre naturen vildere. Storkene i Skåne er et andet eksempel. Samtidig bliver bæredygtig naturturisme udpeget som en nødvendighed. Vi spejder efter pelikaner i Donaudeltaget, tager på bæversafari i Sverige og besøger et luksuriøst skjul i Rumænien.
da
DR1
06:55
OBS
OBS - Oplysning til borgerne om samfundet. Denne gang om havfald, sådan opbevarer Sundhedsdatasyrelsen dine sundhedsdata og til sidst om fordelene ved fuldkorn.
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Den gröne slaktaren
På jagt efter smagen af Mexico. Denne gang skal Anne og Paul skabe en vegetarisk variant af svenskernes yndlingsret - taco. Men dagens hemmelige kok har viet hele sit liv til det mexicanske køkken. Bliver Pauls grønne taco en succes?
da
DR1
07:45
En hyldest til naturen
Fra toppen af alperne til vådområder og hede; fra landbrugsjordene til kysterne. Naturen er i konstant forandring, og det er os mennesker, der sætter det største præg på den. Vi skaber, ødelægger, beskytter og former - mere end nogen naturlov - vores omgivelser. Kan de indfødte dyr og planter følge med? Og hvordan kan det være, at mange arter uddør bestemte steder, mens sjældne arter vender tilbage?
da
DR1
08:35
Nak & æd
da
DR1
08:40
Topdirektørerne
Mads Nipper er et af de tungeste navne i dansk erhvervsliv, men siger selv, at han aldrig har været den dygtigste til noget. Som topdirektør for den grønne energikæmpe Ørsted kæmper han med truende milliardtab i USA og sin karrieres største krise.
da
DR1
09:10
Fiskeliv
Emilie Björkman og Martin Falklind drømmer om at opleve fiskeriet i Tjuonajokk, langt borte fra civilisationen. Smukt beliggende, helt omgivet af bjergtoppe, er det en af Sveriges sidste uberørte elve. Området er kendt over hele verden for sit fantastiske stallingfiskeri, men her kan man også fange en fin gedde og ørred.
da
DR1
09:40
Det sitter i väggarna
Ved domkirken i Strängnäs vest for Stockholm ligger der et gammelt forhus, hvor Caroline og Tomas bor med deres to børn. Har huset nogen forbindelse til domkirken? Har det mystiske kælderrum været et fængsel? Jagten på svar fører antikeksperten Rickard Thunér højt oppe i kirkens tårn. Bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg hjælper familien med at sætte tidstypisk kludepapir på væggene i et loftsværelse.
da
DR1
10:40
Husdrömmar Sicilien
I oktober 2018 køber Bill og Marie den nedslidte Palazzo Cirillo i landsbyen Termini Imerese på Sicilien - men hvad har de egentlig købt? For at gennemføre projektet inden for et rimeligt budget er de nødt til at renovere så meget som muligt selv, hvis det er muligt. Målet er at få huset klar til julen 2019.
da
DR1
11:10
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2013-2014
Frank plukker kirsebær, henter ler til sin hjemmeproduktion af mursten og lægger et isolerende lag af muslingeskaller i bunden af det nye hus. Frank hører om humlens historie, og den udendørs brusekabine tækkes færdig.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er september, og Jørgen og Nikolaj er taget til Langeland i jagten på en plørkok ... Ja, det kalder man en blishøne på Langeland. Og Jørgen gør sit bedste for at skaffe føde til Nikolajs kødgryder, for kokken har nemlig høstet årets hjemmedyrkede afgrøder, så han kræver et pragteksemplar af en blishøne for at kunne fremtrylle den fuldendte menu. Alternativet er denne gang til den lidt mere specielle side - nemlig en sumpbæver, og sådan én har kokken aldrig leget med før.
da
DR1
13:25
Danmarks stærkeste hænder
Sandra vil være den sidste kvinde tilbage i den individuelle konkurrence, men hun kæmper med at bevare troen på sig selv nu, hvor det hele spidser til. I grusgraven er alt på spil, når det skal afgøres, om det er Team Ståltå eller Thors Hammer, der løber med den endelige sejr og de 50.000 kroner i holdkonkurrencen.
da
DR1
14:25
Hammerslag 2023
Egentlig blev de bygget til arbejderne. Men priserne på Københavns gamle byggeforeningshuse er i dag vokset til mange millioner. Præcis hvor mange skal eksperterne gætte, når "Hammerslag" er i hovedstaden. Denne gang kæmper Christian Torp og Mira Lie Nielsen mod Kristine Virén og Lars Lyng. Først skal de gætte prisen på et Humlebyhus med originale detaljer og et meget lille toilet på trappen. Derefter går turen til det eftertragtede og familievenlige kvarter Lyset i Valby. Her venter et unikt og charmerende gult hus på de to hold.
da
DR1
14:50
Kender du typen? 2017
Livsstilseksperterne Anne Glad og Flemming Møldrup skal regne ud, hvilken kendt dansker der nægter at bruge penge på plasticposer - men til gengæld nyder 180 graders havudsigt med en stor skål slik ved sin side. De to livsstilsdetektiver har en imponerende udsigt over Havneholmen i København, mens de forsøger at regne ud, hvem de mon er på besøg hos...
da
DR1
15:35
 Judge John Deed
En dyreaktivist anklages for et bombeattentat, som har kostet en forsker livet. John Deed er dommer i sagen, og det bringer ham på kant med Charlie, Deeds idealistiske datter. Charlie er nemlig assisterende forsvarer for aktivisten, og hun vil gå langt for at få ham frikendt.
da
DR1
17:05
 The Royal
Dr. Cheriton står over for sin karrieres sværeste opgave, da han må fortælle en ung kvinde en dårlig nyhed. Dr. Ormerod forsøger at redde en mand, der sidder fast under en togvogn. Både stab og patienter rammes af spillelidenskab, da en kendt jockey bliver indlagt med en brækket ankel. Og den foretagsomme Greengrass får lejlighed til at gøre en god gerning.
da
DR1
17:55
Jorden kalder
Den spanske solkyst er en af vores absolutte favoritter, når sommerferien skal bookes. Netop garantien for varme og sol tiltrækker turister i hobevis. Men klimaforandringerne har skruet temperaturerne op og skabt decideret tørke i området store dele af året. Thøger Kirk er taget til solkysten for at nyde solen - og undersøge hvordan manglen på vand påvirker området. Både de landmænd, der dyrker vores grøntsager - og den industri, der lever af poolhungrende turister.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:00
Aftenshowet
DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
19:55
Danmarks næste klassiker
Bæredygtighed er mange ting - blandt andet genbrug! Designerne får til opgave at finde et udtjent møbel og forvandle det til en smuk stol, som både kan imponere og inspirere. Opgaven får designerne til at tænke i helt andre baner og bringer både masser af minder og nye overvejelser frem. Hvem formår at forene bæredygtighed med Danmarks tårnhøje niveau inden for klassiske stole?
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Dopede drømmekroppe
Nettet strammes om den danske bagmand fra Indien, da politiet i England kommer på sporet af ham. Nicolai får tjekket sit helbred hos flere læger og modtager et overraskende tilbud. DR Dokumentar fortæller i to afsnit historien om steroider, som, eksperter mener, er et større og større problem i Danmark. Vi møder også Theis, som var tæt på at dø efter at have taget steroider. Og i Kolding finder politiet et kæmpe lager med steroider fra den danske bagmand i Indien.
da
DR1
22:05
 Professor T
Professor T bliver sat i fængsel. Her skal han afvente at blive stillet for retten for at have affyret et gevær på politistationen. Fængselslivet er ikke let for den smækneurotiske kriminolog, så hans politikollega Lisa forsøger at aflede hans opmærksomhed. Hun beder ham hjælpe med at opklare en brutal drabssag, der involverer to brødre.
da
DR1
22:55
 The Walk-In
Det nye National Action-medlem Robbie er begyndt at få kolde fødder. Han har kontaktet aktivisten Matthew Collins for at forhindre mordet på endnu en politiker. Men dermed bringer Robbie sit eget liv i fare.
da
DR1
23:40
Alene i vildmarken USA IX
Dagene går, og deltagerne fortsætter med at lede efter nye måder at jage på og opbevare deres fødekilder. Mens nogle anstrengelser viser sig at være frugtbare, bliver én deltagers beslutning katastrofal.
da
DR1

Przewodnik - wtorek, 14.05.2024

00:20
 Orkestret II
Mablewood er tilbage i huset, og konkurrencen om 1. stemmen kan nu afholdes. Bo frygter for sin forberedelse til konkurrencen, da hans brækkede lillefinger forhindrer den nødvendige dybe koncentration. Kløften mellem Jeppe og Alma vokser. Hun vil gerne flytte hjem til Regitze og Simon permanent, hvilket knuser Jeppe, fordi han jo godt ved, hvem der er skyld i dette nye påfund.
da
DR1
00:50
 Judge John Deed
En dyreaktivist anklages for et bombeattentat, som har kostet en forsker livet. John Deed er dommer i sagen, og det bringer ham på kant med Charlie, Deeds idealistiske datter. Charlie er nemlig assisterende forsvarer for aktivisten, og hun vil gå langt for at få ham frikendt.
da
DR1
02:20
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
03:05
Fiskeliv
Emilie Björkman tager til Kengis nær grænsen til Finland for at forsøge at fange en af de første vandrende laks om foråret. Drømmen om den store, blanke laks driver laksefiskerne til at kaste linen døgnet rundt, et hårdt arbejde, som kræver ben i næsen. Det er noget helt specielt at opleve Torneälv, en af Sveriges sidste uberørte elve, og se midnatssolen vende i horisonten.
da
DR1
03:35
Drömträdgården
Uden for Luleå i det nordlige Sverige ønsker Sanna at avle alt fra mangoer til tomater i det kølige klima. Det bliver et eksperiment, hvor meget dør, men da Nicole og Linnéa kommer på besøg i år to, mødes de af en frodig have.
da
DR1
05:20
 The Royal
Dr. Cheriton står over for sin karrieres sværeste opgave, da han må fortælle en ung kvinde en dårlig nyhed. Dr. Ormerod forsøger at redde en mand, der sidder fast under en togvogn. Både stab og patienter rammes af spillelidenskab, da en kendt jockey bliver indlagt med en brækket ankel. Og den foretagsomme Greengrass får lejlighed til at gøre en god gerning.
da
DR1
06:10
En viladare värld
Programværten Anders Lundin vil gøre sine omgivelser vildere og henter inspiration fra mennesker, som har haft held til at øge den biologiske mangfoldighed i deres nærmiljø. Vi møder rækkehusejeren Ronny Fritsche, professoren Marie Dacke og skovejeren og kunstneren Maria Westerberg.
da
DR1
07:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Dopede drømmekroppe
Nettet strammes om den danske bagmand fra Indien, da politiet i England kommer på sporet af ham. Nicolai får tjekket sit helbred hos flere læger og modtager et overraskende tilbud. DR Dokumentar fortæller i to afsnit historien om steroider, som, eksperter mener, er et større og større problem i Danmark. Vi møder også Theis, som var tæt på at dø efter at have taget steroider. Og i Kolding finder politiet et kæmpe lager med steroider fra den danske bagmand i Indien.
da
DR1
07:55
Aftenshowet
DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
08:50
Drømmen om et Småbruk
Ida har solgt 25 grøntsagskasser, om fire uger skal hun have de første klar. Nu er hun fortvivlet og usikker på, om hun vil kunne levere som lovet. Sverre er ved at bygge butik, og hønsene er begyndt at lægge æg.
da
DR1
09:15
Fiskeliv
I dag skal vi på cityfiskeri i Stockholm. Få hovedstæder har et så godt fiskemiljø som Sveriges hovedstad. Guiderne Jean Jältsten og Peter Berggren tager Emilie Björkman og Martin Falklind med til et betonfiskeri, som de sent vil glemme. Martin og Jean finder gamle bådvrag, som har skabt nye gemmesteder til fiskene.
da
DR1
09:45
Det sitter i väggarna
Torstorps gård i Grimeton i Halland har aner tilbage til middelalderen. Nina og Svante bor der med deres teenagebørn. De har hørt tale om både en kidnapning og et lig, som blev gravet op og flyttet. Men er der nogen sandhed i rygterne? Antikeksperten Rickard Thunér søger svar i arkiverne, mens bygningsvedligeholdelsesantikvaren Erika Åberg hjælper med en ny farvesætning og energibesparende draperinger til spisestuen.
da
DR1
10:45
Husdrömmar Sicilien
Det er marts 2019, og Bill er rejst til Sicilien for at sætte gang i renoveringen. Marie og døtrene, Ingrid og Solveig, følger efter for at hjælpe til og begynde at lære området at kende. Imens Bill river ned, vil Marie begynde at møblere huset.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip
Vi følger to antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe en fortjeneste på den nærmeste auktion. Hvem får det største overskud?
da
DR1
12:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2013-2014
Theresa og Frank laver ler-mursten efter egen opskrift. Frank har fundet noget brugt seletøj til hesten på familiens ferie i Sverige. Det skal repareres lidt, inden Solvej kan blive spændt for, og lucernen kan høstes.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Efteråret er over os, og Jørgen og Nikolaj er taget nordpå til et svensk skovområde. Her er masser af fred og ro, og det er faktisk helt essentielt, når man er på jagt efter så stort et dyr som elgen. At skyde sådan én, kræver koncentration, præcision og frem for alt ro i kroppen og ikke mindst fra kokken... En ro man måske kan opnå gennem yoga!!
da
DR1
13:25
Danmarks stærkeste hænder
Seks benhårde arbejdere er tilbage i konkurrencen. Men ingen kan vide sig sikre på en finaleplads, for alt kan ske, når adrenalinen pumper, og hukommelsen bliver udfordret. Kun én løber med titlen som "Danmarks stærkeste hænder" og præmien på 50.000 kroner.
da
DR1
14:25
Hammerslag 2023
Charmerende træhuse, der danner rammen om det gode familieliv. Det er temaet, når programmet besøger to træhuse på Fyn. Denne gang dyster Camilla Weidinger og Jacob Carlsson mod Christian Torp og Mira Lie Nielsen, når der skal gættes priser. Vært Sofie Østergaard byder indenfor i et amerikansk inspireret træhus med en formidabel udsigt over Lillebælt. Og så skal der kigges på et blåt træhus i Strib.
da
DR1
14:55
Kender du typen? - 2018
Kan man sidde i en kano, mens den bliver skubbet i vandet - uden at falde i? Det troede aftenens hemmelige hovedperson, indtil hun prøvede og endte i åen. Livsstilseksperten Flemming Møldrup stiller beredvilligt op for at undersøge, om han kan gøre det bedre, mens hans kvindelige modstykke Anne Glad nyder udsigten. Kommer Flemming Møldrup tørskoet igennem programmet? Og kan livsstilseksperterne regne ud, hvilken kendt dansker de er på besøg hos?
da
DR1
15:35
 Judge John Deed
To forskellige retssager bringer John Deed og Jo Mills på kant med hinanden. Samtidig fortæller Jo, at hun har planer om at gifte sig med Marc Thompson. Nyheden slår Deed ud af kurs. I frustration går han på udkig efter et slagsmål - og det går ud over indenrigsminister Neil Haughton.
da
DR1
17:05
 The Royal
En storrygende, pensioneret politimand. En ung fyr med åndedrætsproblemer. Og en uheldig bilist med hukommelsestab. Det er nogle af de nytilkomne patienter på The Royal, hvor direktøren Middleditch tager tilløb til at fortælle sine kolleger, at hospitalets fremtid hænger i en tynd tråd, mens David Cheriton lægger an til fest i sin nye lejlighed.
da
DR1
17:55
Skattejægerne - sæson 10
I marskandiserbutikken Lykkegaard i Nordjylland gør Mads Ejlersen og Jens Guldsmed-Thomsen klar til sæsonåbning. Butikken bugner af "nye gamle varer", og kunderne står i kø. Retro-forhandlerne Helle Vilsbæk og Michael Christiansen besøger sjællandske kolleger og falder pladask for brugt interiør fra en stor amerikansk kaffekæde. Og så er Rikke Fog og Frede Rasmussen taget på indkøbstur i Jylland for at finde sjove og sjældne ting til butikken.
da
DR1
18:30
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:05
Aftenshowet
DR1s journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Hammerslag
Programmet er taget til Tønder, hvor eksperterne skal gætte priser på to historiske byhuse. Vært, Sofie Østergaard byder indenfor i et af Tønders ældste huse, der er fredet i den allerhøjeste kategori og er fyldt med velbevarede, historiske detaljer. Christian Torp Carlsen og Mira Lie Nielsen konkurrerer mod Lars Lyng og Kristine Virén om at gætte priserne. Og de slutter af i et totalrenoveret byhus, som engang var byens lokale bager.
da
DR1
20:30
Dansk humors bedste
Et humorfestfyrværkeri. Der er pinlige mødre i alle aldre, Signe Molde bryder loven i humorens tjeneste, snobberne er skidefulde, og Linda P. elsker tabere, fordi hun selv er én. Smadremanden giver dronning Margrethe en skideballe, Ditte Gråbøl synes, det er for dårligt, mens Peter Schrøder mener, at det fan'me er uhyggeligt. Danske komikere brokker sig og ser nærmere på nogle af dansk komiks største hits.
da
DR1
21:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Horisont
Horisont bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DRs korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.
da
DR1
21:55
Maria Wern
En livløs teenager fiskes op af havet. Det viser sig, at han er stukket af fra et ungdomshjem - og kort efter forsvinder endnu en teenager fra hjemmet. Maria presser drengene på hjemmet i håb om svar. En taktik, der giver bagslag.
da
DR1