Prima ZOOM

Prima ZOOM

Prima Zoom je dokumentárně vzdělávací televizní kanál společnosti FTV Prima.

Czechia

Przewodnik - czwartek, 30.05.2024

01:05
Nacističtí kolaboranti
E09 Poznejte šokující příběhy lidí, kteří se během druhé světové války zapletli s nacistickým režimem. Některé kolaboranty si vybrali samotní Němci, jiní se však snažili po vzoru Hitlera získat co největší moc, a zapsali se tak do historie jako váleční zločinci a vlastizrádci.
sk
02:15
Vetřelci dávnověku
S14E08 Dokument
sk
03:20
Zakázaná historie
S06E09 Jamie Theakston se pokouší odhalit pravdu historických záhad o relikviích i pokladech a snaží se rozlousknout konspirační teorie s nimi spojené. Nachází příběhy, které byly vynechány z historických knih.
sk
04:30
Svědkem je velryba
Velryby jsou velmi důležité pro rovnovážnou biodiverzitu oceánu. Člověk ale v minulém století jejich populaci značně snížil a některé státy dokonce tajně lovily velryby i přes mezinárodní zákaz.
sk
05:40
Ptačí říše
Volný čas
sk
06:00
Slow TV
Dokument
sk
06:05
Kleopatřina tajná hrobka
S01E01 Kleopatra a dobytí egyptského trůnuKleopatra je jednou z nejznámějších královen všech dob. Vládla v Egyptě téměř 20 let. Nikomu se však stále nepodařilo objevit místo jejího posledního odpočinku.
sk
06:55
Pravdy, lži a dějiny
E06 Dějiny lidstva jsou také dějinami nekonečného boje mezi pravdou a lží, který si vyžádal nespočet obětí. Od starověku až do současnosti byly lži využívány k dosažení ekonomických, politických a osobních cílů.
sk
08:05
Tajemství Arktidy
S01E04 Arktida se rozprostírá na více než 14 milionech čtverečních kilometrů půdy, vody a ledu. Jedná se o jednu z nejpozoruhodnějších oblastí na světě, kde žije bezpočet úchvatných živočichů. Už od nepaměti svádějí na mořském ledu vzájemné souboje predátoři s kořistí...
sk
09:05
Prima ČESKO
Společnost/Politika
sk
09:40
Prima SVĚT
Společnost/Politika
sk
10:15
Odhalené Jordánsko
E01 Tvůrci v dokumentu odhalují krásy Jordánského království. Postupují ze severu na jih a věnují se jak památkám a přírodě, tak hlavně kultuře a každodennímu životu jeho obyvatel.
sk
11:15
Tajný život na pobřeží
S01E01 Sališské moře: KanadaPoznejte, jak také někdy vypadá život na pobřeží. Jak malí živočichové v různých koutech vzdorují pravidelnému přílivu.
sk
12:30
Lov obrů
S05E06 Vydejte se spolu s profesionálním rybářem Cyrilem Chauquetem na cestu po světě, kde se pokusí ulovit opravdu velké ryby.
sk
13:35
Letecké katastrofy: Nové důkazy
S05E01 Válečná zónaK leteckým katastrofám dochází z mnoha důvodů. Začasté je na vině selhání lidského faktoru, technická závada či nepozornost. Poznejte, co vedlo ke konkrétním leteckým neštěstím.
sk
14:35
Svět sportu: Rok za rokem
E22 Magazín
sk
15:15
Ledová království: Zkouška odvahy
E04 Ledová království naší planety přitahují pozornost nejrůznějších vědců a dobrodruhů lačnících po extrémních zážitcích. Zajímat bychom se o ně ale měli i z dalších důvodů. Tyto oblasti jsou významně ohroženy probíhající klimatickou změnou, která ovlivňuje nejenom tamější faunu a flóru, ale v konečném důsledku může mít dopad i na nás.
sk
15:35
Velkolepý vesmír
E01 Nový pohled na vesmír podle nejnovějších poznatků vědy odpovídá na otázky o minulosti, současnosti i budoucnosti našeho vesmíru, hvězd, planety Země i nás samotných...
sk
16:45
Časoprostor
S02E02 Vesmír už mnoho století fascinuje celé lidstvo. Vědci pečlivě studují čas i prostor a snaží se postupně, kousek po kousku, vyřešit obrovskou hádanku. S pomocí stále propracovanějších technologií se odborníkům nedávno podařilo najít přelomové odpovědi na stovky let staré otázky.
sk
17:50
Na křídlech Slunce
Bertrand Piccard a André Borschberg sní o tom, že zkonstruují letadlo, které nepotřebuje palivo, nevydává hluk ani neprodukuje znečištění. Jejich letadlo na solární pohon tyto podmínky splňuje a oba piloti se s ním rozhodli poprvé obletět planetu Zemi...
sk
19:00
Železnice v arktickém ledu
S01E02 Ontario Northland Railway je nejseverněji položená kanadská železniční trať a služba na ní není opravdu lehká. Zvláště, když udeří smrtící ledová vánice.
sk
20:00
Druhá světová válka barevně
S01E08 Dokument představuje klíčové události druhé světové války skrze kolorované a dříve i nezveřejněné archivní záznamy ve vysokém rozlišení.
sk
21:10
Tajné nacistické základny
S02E05 Vydejte se za poznáním tajných nacistických základen, rozptýlených v různých koutech světa. Poznejte výzkumné středisko Peenemünde, jeskynní komplex Osówka či nacisty zrekonstruovaný zámek Ksiaž.
sk
22:15
Arktičtí zachránci zvířat
S02E05 Kanadská Arktida je domovem mnoha úžasných zvířat, která občas potřebují pomocnou ruku. V Assiniboine parku v manitobském Winnipegu, kde se starají o zachráněná zvířata, pracuje sehraný tým veterinářů a ochranářů.
sk
22:45
Arktičtí zachránci zvířat
S02E06 Kanadská Arktida je domovem mnoha úžasných zvířat, která občas potřebují pomocnou ruku. V Assiniboine parku v manitobském Winnipegu, kde se starají o zachráněná zvířata, pracuje sehraný tým veterinářů a ochranářů.
sk
23:05
Síla instinktů
E03 Poznejte sílu instinktů gepardů žijících na pláních Serengeti, primátů z deštného pralesa v Gabonu či chobotnic skrývajících se v hlubinách japonských vod.
sk

Przewodnik - piątek, 31.05.2024

00:05
Vetřelci dávnověku
S14E19 Dokument
sk
01:00
Tajemství odhalená z výšky
S01E04 Nové letecké a vesmírné technologie nám dávají jedinečnou možnost odhalovat skrytá tajemství z výšky. A někdy tato objevená tajemství přepisují historii.
sk
02:05
Civilizace dávné Asie
S02E04 Průvodce pořadem Peter Lee se vydává do dvou zemí v Asii, ve kterých jde po stopách čtyř starodávných civilizací.
sk
03:15
Ztracené světy, skryté poklady
Pátrání po Tutanchamonovi stálo Howarda Cartera mnoho úsilí, a to jak politického, tak finančního. Podařilo se mu ale obohatit lidstvo o jednu z nejslavnějších hrobek mladého krále.
sk
04:40
Island: Útočiště papuchalků
Na jihu Islandu se nachází Vestmanské ostrovy, které jsou útočištěm papuchalka severního. Místní obyvatelé jsou znepokojeni, protože jeho kolonie zde v posledních dvou desetiletí přestaly hnízdit, a obávají se, že by mohl jejich symbol nadobro zmizet.
sk
06:00
Ptačí říše
Volný čas
sk
06:05
Putování s příšerami
S01E02 Obří zvířata patří mezi nejohroženější druhy na světě. Jsou ale klíčová pro ekosystémy, ve kterých žijí. Specializovaní vědci se proto snaží zjistit, jak je ještě lépe ochránit.
sk
07:00
Zachyceno v pohybu
S01E01 Plynulý pohybPohyb je přirozenou součástí života každého tvora. Ne každý se však dá zachytit pouhým okem. Podívejte se na zvířata v akci na záběrech pořízených vysokorychlostní kamerou.
sk
08:05
Pohotovost pro exotická zvířata
S04E05 Volný čas
sk
09:05
Patrioti a zrádci
S01E04 Svět špionáže je plný dramatických příběhů agentů, kteří se rozhodli zradit vlastní zemi. Poznejte, co vše špiony motivuje k tomu, aby se obrátili proti státu, který měli původně chránit.
sk
10:10
Ztracená pyramida v Egyptě
Egyptolog Chris Naunton se vydává do Dáhšúru, kde místní archeologové nalezli dosud neobjevenou, asi 4000 let starou pyramidu. Vstup do její pohřební komory zůstal neporušený. Jaké tajemství asi skrývá…?
sk
11:15
Divočina z výšky
Naše planeta je úchvatná a fascinující. Přesto z ní při běžném pohledu většinu nevidíme. Mohutná pohoří, rozsáhlé lesy nebo nekonečné pouště v celé jejich kráse můžeme pozorovat pouze z ptačí perspektivy.
sk
12:20
Krásy Kanárských ostrovů
S01E05 Kanárské ostrovy, ležící v Atlantském oceánu na západ od Afriky, vznikly erupcemi podvodních sopek. Každý z ostrovů je samostatným světem s endemitní faunou i florou. Vydejte se spolu s tvůrci za poznáním jejich krás.
sk
13:30
Mistři bolesti
S02E02 Dokument
sk
14:30
Přežili 2. světovou válku
S01E06 Hazen Audel je expert na přežití v krizových podmínkách. Cestuje po celém světe proto, aby znovu prožil některé z nejvíce neobvyklých příběhů z divočiny během druhé světové války.
sk
15:35
Katastrofa na spadnutí
S03E02 Jak dojde ke zřícení lanovky, požáru v metru nebo zablokování Suezského průplavu? Detailně vám odhalíme, co vedlo k tragickým událostem.
sk
16:45
Svět sportu: Rok za rokem
E33 Magazín
sk
17:15
Honba za adrenalinem
S02E09 V každém díle moderátorka Amber vyzkouší čtyři adrenalinové zážitky, které něco spojuje. Který z nich je ten nejlepší.
sk
17:50
Těsné úniky 2. světové války
S01E08 Dokumentární seriál skládá hold skutečných hrdinů 2. světové války. Popisuje neuvěřitelné příběhy naděje, kdy se již všechno zdálo ztracené, ale tito hrdinové se nevzdali.
sk
18:55
Nacističtí kolaboranti
E01 Poznejte šokující příběhy lidí, kteří se během druhé světové války zapletli s nacistickým režimem. Některé kolaboranty si vybrali samotní Němci, jiní se však snažili po vzoru Hitlera získat co největší moc, a zapsali se tak do historie jako váleční zločinci a vlastizrádci.
sk
20:00
Když žraloci útočí - výběr
S06E06 Počet útoků žraloka na člověka přibývá. K mnohým z nich dochází rychle po sobě na nových a nečekaných místech. Lidé umírají nebo zůstávají poznamenaní na celý život. Nejen vědci se snaží odhalit, co způsobilo tento děsivý trend.
sk
21:00
Orlovec: Příběh dravce
Long Island Sound, močálovité ústí řeky Connecticut, hostí každé léto kolonii orlovců říčních, kteří sem přilétají zhostit se nejdůležitějšího úkolu v životě - rozmnožování.
sk
22:10
Největší záhady historie
S02E02 Zapojte se do zkoumání teorií nejzáhadnějších nevyřešených případů na světě.
sk