Cinemax

Cinemax

Cinemax americká placená televizní stanice vysílající filmy patřící společnosti HBO. Tento program má i alternativu v podobě kanálu Cinemax 2, který vysílá program Cinemaxu o 24 hodin později. Název stanice vznikl složením slov cinema a maximum.

Czechia

Przewodnik - piątek, 24.05.2024

02:00
Vítězství ducha
Tváří v tvář utrpení, které si patrně ani nedokážeme představit, dokázal stát s hrdě vztyčenou hlavou. Před válkou byl Salamo Arouch profesionálním boxerem a šampiónem ve střední váze. Nyní, za ostnatými dráty osvětimského koncentračního tábora, musí tento židovský mladík bojovat o holý život a vlastní úctu v zápase, jenž byl uspořádán pro pobavení jeho nacistických mučitelů. V hlavní roli velmi emotivního dramatu, jenž se natáčelo přímo v Osvětimi, exceluje Willem Dafoe.
sk
04:00
Rabiye Kurnazová vs. George W. Bush
Poté, co je její syn Murat těsně po útoku 11. září 2001 obviněn z teroristického útoku a jako jeden z prvních umístěn do věznice Guantanamo, zahájí matka tří dětí Rabiye Kurnazová boj proti větrným mlýnům zvaným netransparentní soudní systém, byrokracie a mezinárodní politika. Na pomoc k vysvobození syna jí přichází advokát Bernhard Docke, který se odhodlané německé Turkyni Rabiye postupem času stane nejen právní oporou, ale i blízkým přítelem. Křehká komedie podle skutečných událostí, jež vypráví o lidské nezdolnosti, smyslu pro spravedlnost a neutuchající naději, získala na festivalu v Berlíně Stříbrného medvěda za scénář a nejlepší hlavní herecký výkon.
sk
06:01
Křehký
Dvacetiletý pěstitel ústřic Azzedine dostane geniální nápad, jak požádat svou přítelkyni Jess o ruku. Ukryje zásnubní prsten do čerstvé ústřice! Jeho milá je však po dlouhém dni v práci vyhladovělá a nacpe si ústřici rovnou do úst. Sice se nakonec neudusí, ale s jejich vztahem je konec. Az je citlivý člověk. Matka, babička i starší sestra se mu snaží pomoci, i když si z jeho milostných patálií trochu utahují. Jeho přátelé ho také chtějí rozveselit, bohužel neúspěšně. Jednoho dne se však po letech strávených v Paříži vrací do města Lila, která se rovněž snaží vzpamatovat z rozchodu. A přesvědčí Azu, aby se pokusil získat svou přítelkyni zpět tanečním vystoupením.
sk
07:45
Magnetická pole
Elena cestuje sama autem. Jednoho dne se z rozmaru rozhodne změnit směr. Vydá se trajektem na nedaleký ostrov, kde se setká s Antonisem, který chce dopravit urnu na místní hřbitov. Když se mu porouchá auto, Elena mu nabídne, že ho odveze do hotelu a následně i na hřbitov. Tam však urnu z byrokratických důvodů odmítnou přijmout. Oba proto pokračují ve společném putování po ostrově a hledají vhodné místo, kde by mohli urnu pohřbít.
sk
09:11
V moci davu
Dvě mladistvé blondýny se afektovaně baví, fotografují a opíjejí, partička mladíků vzájemně sexuálně experimentuje, mladá učitelka se snaží řešit školní šikanu žáka učitelem a skupinu cestujících uvězní řidič autobusu. Ve filmu V moci davu se proplétá několik paralelně vyprávěných dějových linek, které spojuje jen téma stádnosti a chuti či vůle překračovat tabu. Hrdinové se v davu často chovají poněkud stupidně a nepochopitelně, aby neztratili tvář, nedobrovolně vstupují do komplikovaných situací. To reflektuje i originální práce s kamerou, která často zabírá zdánlivě zcela indiferentní situace, netradiční úhly či rakurzy.
sk
10:52
Jako v úlu
Marion, Claire a Louise se vždy potýkaly s vážnými citovými problémy své matky Alice. Nyní si Marion plánuje vzít roční dovolenou a odcestovat do Brazílie, ale matčin stav se náhle zhorší.
sk
12:15
Šesté dítě
Franck a Meriem jsou romský pár, který žije se svými pěti dětmi v karavanu v Aubervilliers. Franck obchoduje s kovovým šrotem a zoufale se snaží vydělat peníze, aby uživil rodinu. Manželé Anna a Julien jsou právníci, kteří nemohou mít děti. Jedné noci Franck nevědomky pomůže prodat kradený šrot a při nehodě přijde o svou firemní dodávku. Muž je obviněn z krádeže, ale Julien ho u soudu úspěšně obhájí a dosáhne podmíněného trestu. Krátce poté Franck navštíví právníka v jeho kanceláři. Vysvětlí mu, že Meriem je těhotná. Jejich přesvědčení jim nedovoluje jít na potrat, ale šesté dítě si nemohou dovolit. On i jeho žena věří, že Julien a Anna by byli dobrými rodiči...
sk
13:47
Porodní asistentky
Jaký je každodenní život porodních asistentek? Sofia a Louise se v praxi setkávají s profesí, o níž se říká, že je tou nejkrásnější prací na světě.
sk
15:31
Bezpečné místo
Traumatická událost - náhlý pokus o sebevraždu - změní každodenní život tříčlenné rodiny. Ta se náhle ocitá ve válce, která je pro ostatní lidi nepostřehnutelná. Děj filmu zachycuje krátký časový úsek a situaci, která vyústí v to nejdůležitější - záchranu milované osoby. Film vychází z osobních zkušeností režiséra, který zároveň hraje hlavní postavu.
sk
17:12
Magnetická pole
Elena cestuje sama autem. Jednoho dne se z rozmaru rozhodne změnit směr. Vydá se trajektem na nedaleký ostrov, kde se setká s Antonisem, který chce dopravit urnu na místní hřbitov. Když se mu porouchá auto, Elena mu nabídne, že ho odveze do hotelu a následně i na hřbitov. Tam však urnu z byrokratických důvodů odmítnou přijmout. Oba proto pokračují ve společném putování po ostrově a hledají vhodné místo, kde by mohli urnu pohřbít.
sk
18:35
Jane
Ambiciózní středoškolačka Olivia Brooksová se po nedávné ztrátě milované osoby utápí ve smutku. Když ji odmítnou přijmout na vysněnou vysokou školu, začne prožívat sérii děsivých záchvatů paniky. Snaží se znovu získat kontrolu nad svým životem a hněv si vybíjí na sociálních sítích. Když se nakonec situace vyhrotí, dívka se musí postavit svým nejtemnějším pudům.
sk
20:00
Přání smrti
Dr. Paul Kersey je úspěšný chirurg z Chicaga, který se s násilím setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje. Jednoho dne jsou však jeho žena a dcera brutálně napadeny v jejich vlastním domě na předměstí. Policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. Zloba a osud se střetávají v tomto intenzivním thrilleru s názvem "Přání smrti".
sk
21:46
65
Astronaut Mills (Adam Driver) havaruje na neznámé planetě. Má jedinou šanci na záchranu a musí se prodrat neprobádaným terénem plným obřích a smrtelně nebezpečných tvorů.
sk
23:17
Texaský masakr motorovou pilou
Sally se dozví, že vandalové údajně znesvětili hrob jejího dědečka. Spolu se svým ochrnutým bratrem Franklinem a přáteli se pouští do vyšetřování. Po návštěvě staré rodinné farmy zjistí, že v jejím sousedství žije skupina šílených, vraždících psanců.
sk

Przewodnik - sobota, 25.05.2024

00:42
Lesní duch
Pětice kamarádů kolem dvacítky uvízne v lesní chatě. Když objeví "Knihu smrti", podaří se jim nevědomky probudit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým. Ani v remaku kultovního hororu z roku 1981 se pětice kamarádů kolem dvacítky nemůže dostat z lesní chaty. Když objeví "Knihu smrti", podaří se jim nevědomky probuvit dřímající démony z okolních lesů. Ti postupně ovládají jednoho člena party za druhým, dokud nezbyde pouze jediný, jenž bude bojovat za přežití.
sk
02:21
Americký masakr
Guvernér vydá zatykač na děti nelegálních přistěhovalců. Mladí lidé dostanou možnost odejít na svobodu, pokud se stanou dobrovolníky ve středisku péče o seniory. Brzy zjistí, že proti nim bylo zosnováno spiknutí.
sk
04:05
Vlk a pes
Ana se narodila na ostrově São Miguel uprostřed Atlantského oceánu, kde vládne náboženství a tradice. Díky přátelství s Luisem, který miluje šaty stejně jako kalhoty, začíná Ana pochybovat o světě, jenž jí byl předurčen.
sk
22:33
Elysium
V roce 2154 existují dva druhy lidí: velmi bohatí, kteří žijí na nedotčené umělé kosmické stanici s názvem Elysium, a zbytek, živořící na přelidněné zničené Zemi. Tajemnice Delacourtová (Jodie Fosterová) je ochotna udělat cokoli, aby pro obyvatele Elysia zůstal zachován jejich luxusní životní styl. A naopak lidé na Zemi jsou ochotni udělat cokoli, aby se jim povedlo získat místo na Elysiu. Max (Matt Damon) se zapojí do nebezpečné operace, která by mohla přinést rovnost dvou polarizovaných světů.
sk