National Geographic

National Geographic

Inspirišemo ljude da brinu o planeti! National Geographic kanal je globalna premijum destinacija za nauku, istraživanje i avanturu. Kroz saradnju s vrhunskim svetskim naučnicima, fotografima, novinarima i snimateljima, National Geographic vam približava važne teme na granici mogućeg.

Serbia

Przewodnik - sobota, 25.05.2024

00:05
Dubajski aerodrom
Mel se nosi s besnom porodicom kojoj je pobegao avion. Džema se bori sa najtešnjim rasporedom na aerodromu.Mel se nosi s besnom porodicom kojoj je pobegao avion. Džema se bori sa najtešnjim rasporedom na aerodromu. Avion je kasnio i ostavio joj 60 minuta da istovari 777 pun robe i prtljaga, između ostalog i 20 tona cveća za Dan zaljubljenih.
sr
01:05
Lanac komande
Lanac komande je intimni prikaz rata protiv nasilnog ekstremizma, kao i života muškaraca i žena koji su posvetili svoje živote ovom ratu.Lanac komande je intimni prikaz rata protiv nasilnog ekstremizma, kao i života muškaraca i žena koji su posvetili svoje živote ovom ratu. Serija nas vodi u Pentagon, na prve linije vatre, čak i u kokpit borbenih aviona.
sr
02:05
Istorijske tajne
Otmičar Den Kuper je 1971. godine iskočio iz aviona s otkupninom od 200.000 dolara, i tako postao jedini slučaj otmice koji FBI nije uspeo da reši.Otmičar Den Kuper je 1971. godine iskočio iz aviona s otkupninom od 200.000 dolara, i tako postao jedini slučaj otmice koji FBI nije uspeo da reši. Uz pomoć moderne forenzike, stručnjaci se nadaju da će analiza DNK rešiti misteriju.
sr
03:00
Ćorkirani u inostranstvu
Da bi prehranila porodicu, majka troje dece odlučila je da se bavi krijumčarenjem droge.Da bi prehranila porodicu, majka troje dece odlučila je da se bavi krijumčarenjem droge.
sr
03:45
Auto SOS
Serijal "Auto SOS" vraća se s osmom sezonom i ovog puta je bolji nego ikad.Serijal "Auto SOS" vraća se s osmom sezonom i ovog puta je bolji nego ikad. Zaljubljenici u automobile Faz Taunsend i Tim Šo nastavljaju svoj zadatak da pronađu klasične automobile sa vlasnicima kojima je potrebna pomoć.
sr
04:30
Nacističke megastrukture
U ovoj emisiji ćemo otkriti kako su građena Hitlerova najsmelija skrovišta. Alpsko odmaralište se brzo pretvara u Hitlerovo utvrđenje.U ovoj emisiji ćemo otkriti kako su građena Hitlerova najsmelija skrovišta. Alpsko odmaralište se brzo pretvara u Hitlerovo utvrđenje. Vučja jazbina, tajni štab od betona i čelika, bila je središte za kovanje Hitlerovih planova za osvajanje sveta.
sr
05:15
Nauka o gluposti: Kompilacije
Nauka o gluposti donosi vam najčudnije kombinacije ljudi, vozila i gluposti iz celog sveta.Nauka o gluposti donosi vam najčudnije kombinacije ljudi, vozila i gluposti iz celog sveta. Zahvaljujući našim vozačima, idemo na putovanje da istražimo šta je pošlo po zlu, koristeći animacije i usporene snimke.
sr
05:40
Nauka o gluposti
U ovoj epizodi odlučili smo da ukažemo čast čovekovom najboljem prijatelju i drugim četvoronožnim prijateljima, tako što ćemo pokazati snimke njihovih manje uspešnih poduhvata.Nauka o gluposti donosi vam najčudnije kombinacije ljudi, vozila i gluposti iz celog sveta. Zahvaljujući našim vozačima, idemo na putovanje da istražimo šta je pošlo po zlu, koristeći animacije i usporene snimke.
sr
06:00
Ulični genije
Naučni eksperimenti Tima Šoua istražuju kako funkcioniše naš svet, dok analizira automobilske potere u holivudskom stilu i razornu moć zvuka.Naučni eksperimenti Tima Šoua istražuju kako funkcioniše naš svet, dok analizira automobilske potere u holivudskom stilu i razornu moć zvuka.
sr
06:25
U divljini sa Berom Grilsom:.
Ber dovodi Florens Pju pred razne izazove, u prašumama Kostarike.Ber dovodi Florens Pju pred razne izazove, u prašumama Kostarike.
sr
07:05
Avionske nesreće: Specijalan.
U Šarlotu, smrtonosna mikropukotina, dovodi do pada aviona US erlajnz 1016. Leteći naslepo iznad Perua, boing 737 pada u džunglu. Članovima ekspedicija, u srcu uragana Hugo, sve kreće naopako.U Šarlotu, smrtonosna mikropukotina, dovodi do pada aviona US erlajnz 1016. Leteći naslepo iznad Perua, boing 737 pada u džunglu. Članovima ekspedicija, u srcu uragana Hugo, sve kreće naopako.
sr
08:00
Avionske nesreće: Specijalan.
Nakon upada otmičara, pilot etiopijskog aviona uzima stvari u svoje ruke. Italijanski avion pada na zemlju, a stručnjaci istražuju uzroke pada aviona na letu 470 firme "LAM Mozambique".Nakon upada otmičara, pilot etiopijskog aviona uzima stvari u svoje ruke. Italijanski avion pada na zemlju, a stručnjaci istražuju uzroke pada aviona na letu 470 firme "LAM Mozambique".
sr
09:00
Laošan: Kineska sveta planina
Laošan je dom nekim od najstarijih budističkih i taoističkih svetilišta u Kini. Ostali delovi kineske kulture doživeli su procvat, uključujući borilačke veštine i tradicionalnu muziku.Laošan je dom nekim od najstarijih budističkih i taoističkih svetilišta u Kini. Ostali delovi kineske kulture doživeli su procvat, uključujući borilačke veštine i tradicionalnu muziku. Prelepi pejzaži oblikovani su hiljadama godina glacijacije.
sr
10:00
Laošan: Kineska sveta planina
Narod Laošana ima mnogo sreće. Dobra hrana, od ribe do povrća i vrhunskog čaja, dostupna je svima. Sveža izvorska voda puni njihove bunare i flašira se duže od jednog veka.Narod Laošana ima mnogo sreće. Dobra hrana, od ribe do povrća i vrhunskog čaja, dostupna je svima. Sveža izvorska voda puni njihove bunare i flašira se duže od jednog veka. Međutim, Laošan nudi ljudima i odlične uslove za usavršavanje.
sr
11:00
Isušivanje okeana
Pokušaj Španije da okupira Englesku propao je kada je armada poražena. Isušivanjem okeana otkrićemo kako su Englezi ukrali brodsku tehnologiju da bi stvorili sopstvenu imperiju.Pokušaj Španije da okupira Englesku propao je kada je armada poražena. Isušivanjem okeana otkrićemo kako su Englezi ukrali brodsku tehnologiju da bi stvorili sopstvenu imperiju.
sr
12:00
Isušivanje okeana
Pomoću najsavremenije sonarne tehnologije, jedinstvena ekspedicija pokušaće da locira potopljene savezničke brodove uz obale Normandije.Pomoću najsavremenije sonarne tehnologije, jedinstvena ekspedicija pokušaće da locira potopljene savezničke brodove uz obale Normandije. Postoji preko stotinu olupina brodova koji su korišćeni tokom najveće pomorske invazije na svetu.
sr
13:05
Isušivanje okeana
Ekspedicija traži olupine iz "Rata na Pacifiku", uključujući i olupinu broda USS Indijanapolis, koji je dostavio bombu bačenu na Hirošimu.Ekspedicija traži olupine iz "Rata na Pacifiku", uključujući i olupinu broda USS Indijanapolis, koji je dostavio bombu bačenu na Hirošimu.
sr
14:05
Isušivanje okeana
Isušivanje okeana vrši prvo 3D snimanje tajlandske pećine, otkrivajući nove detalje o pokušaju spasavanja 12 dečaka iz potopljene pećine.Isušivanje okeana vrši prvo 3D snimanje tajlandske pećine, otkrivajući nove detalje o pokušaju spasavanja 12 dečaka iz potopljene pećine.
sr
15:05
Napuštene građevine
U ovoj epizodi obilazimo dom afričkog diktatora i sportske legende, kao mesto na kom se odigrala društvena revolucija, i zatvor najvećeg kritičara aparthejda.U ovoj epizodi obilazimo dom afričkog diktatora i sportske legende, kao mesto na kom se odigrala društvena revolucija, i zatvor najvećeg kritičara aparthejda. U ovim ruševnim građevinama čuju se odjeci prošlosti, i svaka zgrada ima svoju priču.
sr
16:05
Napuštene građevine
Grad duhova u planinama Kolorada, nasukan objekat uz obalu Engleske, i ruševine idiličnog sela pogođenog ratom. U ovim ruševnim građevinama čuju se odjeci prošlosti, i svaka zgrada ima svoju priču.Grad duhova u planinama Kolorada, nasukan objekat uz obalu Engleske, i ruševine idiličnog sela pogođenog ratom. U ovim ruševnim građevinama čuju se odjeci prošlosti, i svaka zgrada ima svoju priču.
sr
17:00
Napuštene građevine
Sklonište u džungli koje krije priču o kraljevskoj prevari, nuklearni bunkeri u koji se infiltriraju stranci, i ukletu bolnicu obavijenu skandalom.Sklonište u džungli koje krije priču o kraljevskoj prevari, nuklearni bunkeri u koji se infiltriraju stranci, i ukletu bolnicu obavijenu skandalom. U ovim ruševnim građevinama čuju se odjeci prošlosti, i svaka zgrada ima svoju priču.
sr
18:00
Napuštene građevine
Na Tajvanu postoji neobičan betonski blok koji predstavlja džinovski zvučnik. Serijal prati pionirsku avanturu na Aljasci, i selo u Alpima koje krije vojnu "zver".Na Tajvanu postoji neobičan betonski blok koji predstavlja džinovski zvučnik. Serijal prati pionirsku avanturu na Aljasci, i selo u Alpima koje krije vojnu "zver". U ovim ruševnim građevinama čuju se odjeci prošlosti, i svaka zgrada ima svoju priču.
sr
19:00
Priča o Bogu s Morganom.
Morgan Frimen istražuje zašto religije imaju skup pravila i kako ova pravila oblikuju živote vernika.Morgan Frimen istražuje zašto religije imaju skup pravila i kako ova pravila oblikuju živote vernika. Od najstarijeg primerka 10 zapovesti do pravila konfučijskih društava, Morgan otkriva šta ova pravila imaju zajedničko.
sr
20:00
Priča o Bogu - Kompilacija
Ideje o tome odakle potičemo i gde ćemo otići na kraju života, neke su od najstarijih priča koje imamo. To su zajedničke ideje i daleka sećanja koja čine osnovu naše civilizacije.Ideje o tome odakle potičemo i gde ćemo otići na kraju života, neke su od najstarijih priča koje imamo. To su zajedničke ideje i daleka sećanja koja čine osnovu naše civilizacije.
sr
21:00
Misija sletanja na Mesec:.
"Amaterski let do Meseca: Jeftino putovanje na Mesec" film je koji prati putovanje svemirske letelice Spejs IL , dok pokušava da postane prva privatno finansirana letelica koja će sleteti na."Amaterski let do Meseca: Jeftino putovanje na Mesec" film je koji prati putovanje svemirske letelice Spejs IL , dok pokušava da postane prva privatno finansirana letelica koja će sleteti na površinu Meseca.
sr
22:00
Rover za Mars: Persivirans
Serijal "Rover za Mars: Persivirans" odlazi iza scene u NASA-inu "Laboratoriju za mlazni pogon", kako bi videli nastanak rovera Persivirans.Najsmrtonosnije životinje Aljaske, vrebaju u poslednjim, neistraženim predelima Amerike. S odlaskom zime, mesožderi se sukobljavaju na obalama i otvorenim prostranstvima Aljaske, kako bi zaslužili mesto pod novim Suncem.
sr
23:55
Priča o Bogu s Morganom.
Morgan Frimen istražuje zašto religije imaju skup pravila i kako ova pravila oblikuju živote vernika.Morgan Frimen istražuje zašto religije imaju skup pravila i kako ova pravila oblikuju živote vernika. Od najstarijeg primerka 10 zapovesti do pravila konfučijskih društava, Morgan otkriva šta ova pravila imaju zajedničko.
sr

Przewodnik - niedziela, 26.05.2024

01:00
Priča o Bogu - Kompilacija
Ideje o tome odakle potičemo i gde ćemo otići na kraju života, neke su od najstarijih priča koje imamo. To su zajedničke ideje i daleka sećanja koja čine osnovu naše civilizacije.Ideje o tome odakle potičemo i gde ćemo otići na kraju života, neke su od najstarijih priča koje imamo. To su zajedničke ideje i daleka sećanja koja čine osnovu naše civilizacije.
sr
02:00
Maradona u poverenju
Postoje ljudi koji postanu mitovi, prave ikone našeg vremena. Ali ikona je, po pravilu, uvek okružena misterijom, nedostižna.Postoje ljudi koji postanu mitovi, prave ikone našeg vremena. Ali ikona je, po pravilu, uvek okružena misterijom, nedostižna. Serija Maradona u poverenju priča nam priču o Dijegu Armandu Maradoni, najvećem fudbaleru svih vremena.
sr
02:55
Ludi naučnici
Robert Basli je aeronautički genije koji pravi avione u svojoj garaži. Džon će mu pomoći da preradi avion tako da radi na struju.Robert Basli je aeronautički genije koji pravi avione u svojoj garaži. Džon će mu pomoći da preradi avion tako da radi na struju.
sr
03:25
Spasavanje sa ledenog puta
Nema mnogo vremena i pritisak na Torda raste dok pokušava da vrati veliki kamion na put.Nema mnogo vremena i pritisak na Torda raste dok pokušava da vrati veliki kamion na put.
sr
04:10
Spasavanje sa ledenog puta
Bušilica visi iznad provalije duboke 15 metara. Ole Henrik mora da donese opasnu odluku.Bušilica visi iznad provalije duboke 15 metara. Ole Henrik mora da donese opasnu odluku.
sr
04:55
Fabrika hrane
Saznajte kako se oblikuju slatki i hrskavi korneti, kako se pravi crna čokolada i kako nastaje čips doritos, od kukuruza do hrskavog delikatesa.Saznajte kako se oblikuju slatki i hrskavi korneti, kako se pravi crna čokolada i kako nastaje čips doritos, od kukuruza do hrskavog delikatesa. Saznaćete i kako se dobija poseban sastojak za indijski desert kesar rasmalaj i zašto je on tako skup.
sr
05:15
Fabrika hrane
Saznajte kako je savremena tehnologija promenila način pripreme tradicionalne indijske lepinje i kako hrskavi smoki dobija aromu i svoju žutu boju.Saznajte kako je savremena tehnologija promenila način pripreme tradicionalne indijske lepinje i kako hrskavi smoki dobija aromu i svoju žutu boju. Saznaćete i kako kolačići punjeni šlagom dobijaju svoju tipično kanadsku aromu i oblik.
sr
05:40
Ludi naučnici
Robert Basli je aeronautički genije koji pravi avione u svojoj garaži. Džon će mu pomoći da preradi avion tako da radi na struju.Robert Basli je aeronautički genije koji pravi avione u svojoj garaži. Džon će mu pomoći da preradi avion tako da radi na struju.
sr
06:00
Ulični genije
Senzacionalni eksperimenti Tima Šoua se nastavljaju dok stvara munje, razara blokove leda i pokušava da dobije instant pečenu ćurku od zaleđene.Senzacionalni eksperimenti Tima Šoua se nastavljaju dok stvara munje, razara blokove leda i pokušava da dobije instant pečenu ćurku od zaleđene.
sr
06:25
U divljini sa Berom Grilsom:.
Ber podučava Entonija Andersona tehnikama planinarenja, u planinama Sijera.Ber podučava Entonija Andersona tehnikama planinarenja, u planinama Sijera.
sr
07:05
Invazija na Zemlju
Stanovnici amazonskog ribarskog sela tvrde da ih napadaju vanzemaljci, dok je jedna saobraćajna nesreća možda povezana sa susretom sa NLO.Stanovnici amazonskog ribarskog sela tvrde da ih napadaju vanzemaljci, dok je jedna saobraćajna nesreća možda povezana sa susretom sa NLO.
sr
08:00
Invazija na Zemlju
U ovoj epizodi, svedoci u Teksasu tvrde da su njihova zbunjujuća fizička oboljenja posledica ogromnog, vatrenog objekta u obliku dijamanta.U ovoj epizodi, svedoci u Teksasu tvrde da su njihova zbunjujuća fizička oboljenja posledica ogromnog, vatrenog objekta u obliku dijamanta.
sr
09:00
Poznati kosmos
Upoznajte nemilosrdnu snagu klime na Zemlji, pre putovanja u kosmos da bi upoznali kosmičke vetrove od 17.500 km na sat i metanske oluje.Upoznajte nemilosrdnu snagu klime na Zemlji, pre putovanja u kosmos da bi upoznali kosmičke vetrove od 17.500 km na sat i metanske oluje.
sr
10:00
Poznati kosmos
Zaronite u nepoznato na putovanju u okenaske dubine i duboki svemir, dok tragamo za odgovorima na neka od najvećih pitanja čovečanstva.Zaronite u nepoznato na putovanju u okenaske dubine i duboki svemir, dok tragamo za odgovorima na neka od najvećih pitanja čovečanstva.
sr
11:05
Egipat iz vazduha
Spektakularno vazdušno putovanje po Egiptu prikazuje kako je reka Nil bila ključ drevne imperije i zašto je i ona dan-danas važna.Spektakularno vazdušno putovanje po Egiptu prikazuje kako je reka Nil bila ključ drevne imperije i zašto je i ona dan-danas važna.
sr
12:05
Egipat iz vazduha
Spektakularno putovanje savremenim Egiptom prikazuje kako država planira za budućnost, čuvajući svoje jedinstveno istorijsko nasleđe.Spektakularno putovanje savremenim Egiptom prikazuje kako država planira za budućnost, čuvajući svoje jedinstveno istorijsko nasleđe.
sr
13:00
Holandska karipska obalska.
Obalska straža kontroliše sumnjivi kolumbijski brod sa skrivenim otvorima. Ekipa broda "Metal Shark" spasava nestali švedski jedrenjak.Obalska straža kontroliše sumnjivi kolumbijski brod sa skrivenim otvorima. Ekipa broda "Metal Shark" spasava nestali švedski jedrenjak.
sr
14:05
Holandska karipska obalska.
Mornarički brod otvara vatru na brod koji krijumčari drogu jer posada odbija da se zaustavi. U međuvremenu, u Arubi, posada broda "Metal Shark" pokušava da smiri jednog kapetana.Mornarički brod otvara vatru na brod koji krijumčari drogu jer posada odbija da se zaustavi. U međuvremenu, u Arubi, posada broda "Metal Shark" pokušava da smiri jednog kapetana.
sr
15:00
Uhvatiti švercera
Majka sa decom automobilom prelazi granicu i uhvaćena je kako krijumčari kokain u El Pasu. U Portoriku, jedinica AMO puca u motor broda koji je natovaren kokainom.Majka sa decom automobilom prelazi granicu i uhvaćena je kako krijumčari kokain u El Pasu. U Portoriku, jedinica AMO puca u motor broda koji je natovaren kokainom.
sr
16:00
Istraživač
Pridružite se voditelju Tedu Densonu na putovanju po Demokratskoj Republici Kongo u potrazi za gospodarima rata koji kopaju i izvoze zlato na crno tržište.Pridružite se voditelju Tedu Densonu na putovanju po Demokratskoj Republici Kongo u potrazi za gospodarima rata koji kopaju i izvoze zlato na crno tržište.
sr
17:00
Istraživač
Pridružite se voditelju Tedu Dansonu koji vam predstavllja radikalan i inovativan pristup za lečenje mentalnog zdravlja hirurškim putem.Pridružite se voditelju Tedu Dansonu koji vam predstavllja radikalan i inovativan pristup za lečenje mentalnog zdravlja hirurškim putem.
sr
18:00
Skriveni dragulji Turske
Ovaj dokumentarni serijal prikazaće sve čari Turske, države bogate drevnom arhitekturom, kulturom, hranom i prirodnim lepotama.Ovaj dokumentarni serijal prikazaće sve čari Turske, države bogate drevnom arhitekturom, kulturom, hranom i prirodnim lepotama. Od Karsa do Istanbula, istraživač National Geogrpahica putovaće od istoka prema zapadu.
sr
19:00
Megaproizvodnja
U ovoj epizodi, prikazana je jedna od najvećih i najsavremenijih fabrika bagera na svetu. Svakih deset minuta, novo savremeno čudovište silazi sa proizvodne trake u Kini.U ovoj epizodi, prikazana je jedna od najvećih i najsavremenijih fabrika bagera na svetu. Svakih deset minuta, novo savremeno čudovište silazi sa proizvodne trake u Kini.
sr
20:00
Auto SOS
Tim i Faz rade na sitroenu SM iz 1973. godine, koji predstavlja jedan od najboljih francuskih automobila ikada napravljenih. Međutim, ovaj primerak je doživeo katastrofalan kvar motora.Tim i Faz rade na sitroenu SM iz 1973. godine, koji predstavlja jedan od najboljih francuskih automobila ikada napravljenih. Međutim, ovaj primerak je doživeo katastrofalan kvar motora.
sr
21:00
Emirati iz vazduha
Neverovatni snimci iz vazduha otkrivaju bogatu prošlost Emirata, kao i savremene priče koje oblikuju njihovu budućnost.Neverovatni snimci iz vazduha otkrivaju bogatu prošlost Emirata, kao i savremene priče koje oblikuju njihovu budućnost.
sr
22:00
Ilegalna trgovina: Marijana.
Marijana prati krijumčarenje hašiša od Maroka do Evrope i ulazi u svet dilera, brzih krijumčarskih brodova i beskrajnog bogatstva.Marijana prati krijumčarenje hašiša od Maroka do Evrope i ulazi u svet dilera, brzih krijumčarskih brodova i beskrajnog bogatstva.
sr