Dvojka

Dvojka

Dvojka je druhý televízny okruh (program) Rozhlasu a televízie Slovenska.

Slovakia

Przewodnik - poniedziałek, 20.05.2024

00:10
Správy RTVS "N"
E140 Správy
sk
05:50
Zázračný miniateliér
E60 Koláčiky na rozjasnenie upršaného dňa.
sk
06:00
Andyho svetové dobrodružstvá
E17 Voľný čas
sk
06:15
Jurošík
E20 Kreslená séria rozprávok pre deti o veselom zbojníkovi Jurošíkovi.
sk
06:20
Jurošík
E21 Seriál večerníčkov parodujúci slovenskú zbojnícku tradíciu.
sk
06:30
Bob a Bobek králiky z klobúka
E39 Animovaný seriál pre deti o nových dobrodružstvách známej zajačej dvojice.
sk
06:35
Dimitri
S01E11 Dimitri je malý vtáčik, lastovička. Jedného dňa, pri úteku pred búrkou, sa nečakane ocitne v krajine Ubuyu, v Afrike. So žirafou Makebou, ktorá si Dimitriho osvojila a stará sa o neho, sa Dimitri každý deň priučí niečomu novému zo života v africkej savane. Pre Dimitriho sú to ako prázdniny. Okrem žirafy spozná veľa nových kamarátov ako surikatu Pili, zebru Oko, ježura Kimbu i chameleóna Badoua.
sk
06:40
Nezbedný havran
E10 Život nezbedného havrana a jeho kamarátov je ako veselý letný tábor plný zážitkov. Každý deň je plný nezvyčajných dobrodružstiev, ktorých tvorcom je sám havran. Je tiež špecialistom na vyriešenie každého problému, ktorý by bez neho ani nejestvoval. Seriál o priateľstve a zodpovednosti, vznikol na základe knižných predlôh spisovateľky Nele Moostovej a ilustrácií Annet Rudolphovej.
sk
06:55
Malý rytier Trenk
S02E08 Nemecký animovaný seriál o hrdinovi Trenkovi, ktorý vznikol z pera nemeckej autorky detskej literatúry Kirsten Boie.
sk
07:30
Živá panoráma
E141 Aktuálne zábery a informácie zo slovenských hôr a stredísk cestovného ruchu.
sk
08:00
Správy - Hírek
E89 Správy
sk
08:05
Fórum
E09 Relácia Fórum je o aktuálnych otázkach spoločnosti, dôrazom na maďarskú národnosť na Slovensku.
sk
08:55
Generácia - zlaté roky života
E15 O aktívnom živote, radostiach i starostiach ľudí zrelého veku.
sk
09:25
Orientácie
E07 Spoločnosť/Politika
sk
09:50
Televízny klub nepočujúcich
E08 Začiatkom apríla prišla do Bratislavy skupina nepočujúcich evanjelikov z Nórska, ktorí majú v domovskej krajine veľa zaujímavých aktivít. So zaujímavým projektom prišli aj na Slovensko.Najskôr však chceli vedieť, čo potrebujú na Slovensku nepočujúci veriaci . Oni sa pochválili cirkevným zborom nepočujúcich v Stavangeri, ale aj vlastným kostolom, ktorý odkúpili v roku 2010. Celkovo je takých kostolov v Nórsku sedem. majú 12 farárov pre nepočujúcich, majú omšea obrady v posunkovom jazyku Majú tiež tlmočníkov do hovorového jazyka. A teraz chcú prispieť podobným projektom aj na Slovensku.V druhej časti predstavíme nepočujúcu študentku, ktorá sa neskôr chce venovať vzdelávaniu nepočujúcich detí, ktorá pochopila, že je hrdá na to, že je nepočujúca.
sk
10:20
Májový víkend
Pôvodná televízna inscenácia pre mládež. Dramaticky neobvyklý príbeh nejubilejného stretnutia bývalých spolužiačok zo základnej školy, ktoré vďaka prvým sociálnym skúsenostiam skorigovali pubertálne rojčenia a ujasnili si svoje možnosti reálneho uplatnenia, svoje životné túžby i tvorivé ciele v živote.
sk
11:30
Lesná lekáreň
E01 Animované príhody lekárnika Kamilka, ktorý svojimi bylinkami pomáha lesným zvieratkám.
sk
11:35
Odo
S01E26 Animácia
sk
11:40
Pa a Pi
E05 Séria večerníčkov pre deti zo života zvierat. Autori použili pri tvorbe kombinovanú techniku - animáciu a reálne zábery zvierat v prírode. Mačička Pi a kocúrik Pa priletia na Zem z Mačacej planéty a pomocou svojho počítača Vševeda spoznávajú zvieratá na Zemi.
sk
11:50
Trpaslíci
E104 SMAJLIVAREŠKA: Sezamový smajlichrum Zábavný program pre deti.
sk
12:00
Živá panoráma
E95 Aktuálne zábery a informácie zo slovenských hôr a stredísk cestovného ruchu.
sk
12:20
Cyklopotulky
E07 Najkrajší pohľad na Slovensko, Česko a Rakúsko zo sedla bicykla.
sk
12:30
SK Dejiny
E20 "Svet malý, no preca bohatý", napísal Slovenský denník v roku 1933 o novej knihe Zuzky Zgurišky, rodáčky z Myjavy. Písala veselé i vážne príbehy z kopaníc. Z kraja pod Javorinou a pod Bradlom však pochádzali aj viacerí významní slovenskí diplomati. Ako sa na kopaniciach rozvíjala strojárenská výroba? Aké miesto majú ľudové tradície v globalizovanom svete? Aj o tom budeme hovoriť v druhej časti cyklu SK Dejiny o Podjavorinskom a Podbradlianskom kraji.
sk
13:25
Peniaze
E16 Všetko, čo potrebujete vedieť o (svojich) peniazoch.
sk
14:05
Krásy Slovenska
E02 Včela sa dnes aj vďaka využívaniu človekom natoľko zabývala v našej krajine, že život bez nej je nepredstaviteľný. Naša spoločnosť speje ku globalizácii, blahobytu a v množstve protichodných záujmov sa stráca to podstatné - rešpektovanie potrieb každého živého organizmu. Zo všetkých živočíšnych druhov si len človek vie poradiť v každej situácii, vie ju zvrátiť alebo korigovať. Všetky ostatné organizmy sa buď prispôsobia, alebo vyhynú. Bolo by pre našu existenciu tragédiou, ak by pre včely platila len druhá možnosť.
sk
15:00
Herečky
E05 Zdena Studenková je slovenská televízna, filmová a divadelná herečka. Po náročnom detstve bez otca, ktorého zavreli ako politického väzňa, v roku 1969 s mamou emigrovali do Viedne, kde chceli začať nový život. Napokon sa vrátili na Slovensko, pretože Zdena už bola prijatá na Strednú umeleckopriemyselnú školu (ŠUP-ka), kde vyštudovala odbor fotografia. Po maturite chcela študovať dejiny umenia a estetiku, ale pre svoj kádrový profil sa na školu nedostala. Tak si podala prihlášku na VŠMU. Už počas strednej školy chodila k hercovi Jánovi Klimovi a celé stredoškolské obdobie počúvala, že by mala byť herečka. V tom období nakrútila aj jeden krátkometrážny film o Andrejovi Sládkovičovi, kde hrala Marínu. Zdena už počas štúdia na VŠMU dostávala veľké úlohy v divadle a televízii. Po skončení VŠMU nastúpila na Novú scénu, a potom do SND, kde pracovala do roku 1994, pretože chcela hrať v muzikáloch na Novej scéne. Na dosky SND sa ešte vrátila aj druhýkrát. Zdena Studenková účinkovala...
sk
16:00
Svetové vinárske civilizácie
E10 Hrozno je ovocím s bohatou históriu - stalo sa súčasťou života mnohých civilizácií. Každý vinohrad môže dnes rozprávať unikátny príbeh tej-ktorej spoločnosti. Vyberte sa na cestu okolo sveta - po stopách vinohradníckych tradícií odlišných kultúr.... vyberte sa na cestu časom i priestorom... Seriál získal cenu za najlepší populárno vedecký program na filmovom festivale vedecko-populárnych filmov Reunion.
sk
16:30
Regina
E31 Denný magazín o živote v regiónoch
sk
17:30
Farmárska revue
E18 Magazín pre malých záhradkárov aj veľkých farmárov, pestovateľov a chovateľov.
sk
17:55
Halali
E08 HALALI - magazín pre priateľov prírody. V dnešnej relácii sa vyberieme čistiť prírodné prostredie v okolí obcí Vyhne a Ladce, na ktorom sa podieľali deti základnej školy, spolok invalidov a miestni poľovníci. Zastavíme sa na chovateľských prehliadkach trofejí ulovených v ostatnej poľovníckej sezóne, a to v regióne Stredného Považia a Záhoria. Na Holíčskom zámku navštívime výstavu psov a v Beluši súťaž vo vábení jeleňov. V ďalších reportážach nahliadneme do vzdelávacieho procesu študentov Technickej univerzity vo Zvolene, predstavíme vám lesníka a poľovníka, ktorý maľuje zver a aktivity českých a slovenských lesníkov pri manažovaní lesov, edukácii verejnosti a tvorbe oddychových zón.
sk
18:30
Lesná lekáreň
E02 Animované príhody lekárnika Kamilka, ktorý svojimi bylinkami pomáha lesným zvieratkám.
sk
18:35
Odo
S01E27 Animácia
sk
18:45
Dimitri
S01E14 Dimitri je malý vtáčik, lastovička. Jedného dňa, pri úteku pred búrkou, sa nečakane ocitne v krajine Ubuyu, v Afrike. So žirafou Makebou, ktorá si Dimitriho osvojila a stará sa o neho, sa Dimitri každý deň priučí niečomu novému zo života v africkej savane. Pre Dimitriho sú to ako prázdniny. Okrem žirafy spozná veľa nových kamarátov ako surikatu Pili, zebru Oko, ježura Kimbu i chameleóna Badoua.
sk
18:50
Fidlibumove pokusy
E11 Škriatok Fidlibum a redaktor Radomír zoznamujú deti s jednoduchými fyzikálnymi a chemickými pokusmi a zaujímavými výtvarnými nápadmi.
sk
18:55
Nezbedný havran
S01E12 Život nezbedného havrana a jeho kamarátov je ako veselý letný tábor plný zážitkov. Každý deň je plný nezvyčajných dobrodružstiev, ktorých tvorcom je sám havran. Je tiež špecialistom na vyriešenie každého problému, ktorý by bez neho ani nejestvoval. Seriál o priateľstve a zodpovednosti, vznikol na základe knižných predlôh spisovateľky Nele Moostovej a ilustrácií Annet Rudolphovej.
sk
19:10
Malý rytier Trenk
S02E09 Nemecký animovaný seriál o hrdinovi Trenkovi, ktorý vznikol z pera nemeckej autorky detskej literatúry Kirsten Boie.
sk
19:35
Andyho svetové dobrodružstvá
E18 Voľný čas
sk
19:45
Zázračný miniateliér
E61 Ako zmeniť machule na výtvarné dielko
sk
20:00
Správy RTVS v slovenskom posunkovom jazyku
E140 Správy
sk
20:07
Informácia pre tipujúcich: KENO 10, Keno Joker, Extra výplata
E09 Spoločnosť/Politika
sk
20:10
Lov slov
E04 Dôvtip, postreh a bohatá slovná zásoba. To sú hlavné zbrane v súťažnej šou, v ktorej lovia slová tí najlepší lúštitelia. Na troch súťažiacich čakajú 4 napínavé kolá, finále a peňažná výhra. V 1. kole hľadajú hráči slová ukryté vo vetách, v 2. kole lúštia osemsmerovku. V 3. kole riešia prešmyčky a iné slovné hádanky, v 4. kole sú pripravené krížovky s tajničkou. Dvaja najlepší hráči postupujú do finále, ale len jeden z nich bude víťaz. Moderátorom je pohotový kvízmajster Michael Szatmary.
sk
20:35
Misia Artemis: Príbeh mesačnej rakety
Vydajte sa na cestu za najnovšou nosnou raketou amerického úradu pre letectvo a vesmír NASA - Artemis. Príprava a vývoj najnovšej a najsilnejšej rakety NASA bola stredobodom záujmu ocenených filmových tvorcov, ktorí oslovili vedcov a mechanikov amerického tímu a dostali sa s kamerami aj do konštrukčných priestorov... Raketa Artemis má vyniesť nielen ľudí na Mesiac, ale aj na ich prvú cestu na Mars.
sk
21:30
Experiment
E14 Objavovanie vesmíru nás láka podobne, ako kedysi moreplavcov lákalo objavovať nové svety na opačnej strane oceánov. O tom, aké je zúčastniť sa vesmírnej misie a ako vidia budúcnosť objavovania vesmíru sa budeme rozprávať s fyzičkou a bývalou astronautkou NASA, Kathryn Thorntonovou a účastníkom misie Apollo 16, ktorý kráčal po Mesiaci, Charliem Dukeom.
sk
22:00
Crescendo
Svetoznámy dirigent akceptuje ponuku viesť zmiešaný izraelsko-palestínsky orchester a okamžite je vtiahnutý do víru neriešiteľných problémov. Mladí hudobníci z oboch strán majú za sebou skúsenosti, na základe ktorých si navzájom nedôverujú a nedokážu harmonicky spolupracovať. Keď sa mu podarí zažať prvú iskierku nádeje, politickí odporcovia orchestra ukážu svoju silu.
sk

Przewodnik - wtorek, 21.05.2024

00:05
Správy RTVS "N"
E141 Správy
sk
00:55
Správy - Hírek
E89 Správy
sk
06:00
Zázračný miniateliér
E61 Ako zmeniť machule na výtvarné dielko
sk
06:05
Andyho svetové dobrodružstvá
E18 Voľný čas
sk
06:20
Jurošík
E22 Seriál kreslených večerníčkov o Jurošíkovi a zemepánovi.
sk
06:25
Jurošík
E23 Seriál kreslených večerníčkov o Jurošíkovi a zemepánovi.
sk
06:35
Bob a Bobek králiky z klobúka
E40 Animovaný seriál pre deti o nových dobrodružstvách známej zajačej dvojice.
sk
06:40
Dimitri
S01E14 Dimitri je malý vtáčik, lastovička. Jedného dňa, pri úteku pred búrkou, sa nečakane ocitne v krajine Ubuyu, v Afrike. So žirafou Makebou, ktorá si Dimitriho osvojila a stará sa o neho, sa Dimitri každý deň priučí niečomu novému zo života v africkej savane. Pre Dimitriho sú to ako prázdniny. Okrem žirafy spozná veľa nových kamarátov ako surikatu Pili, zebru Oko, ježura Kimbu i chameleóna Badoua.
sk
06:45
Nezbedný havran
S01E12 Život nezbedného havrana a jeho kamarátov je ako veselý letný tábor plný zážitkov. Každý deň je plný nezvyčajných dobrodružstiev, ktorých tvorcom je sám havran. Je tiež špecialistom na vyriešenie každého problému, ktorý by bez neho ani nejestvoval. Seriál o priateľstve a zodpovednosti, vznikol na základe knižných predlôh spisovateľky Nele Moostovej a ilustrácií Annet Rudolphovej.
sk
07:00
Malý rytier Trenk
S02E09 Nemecký animovaný seriál o hrdinovi Trenkovi, ktorý vznikol z pera nemeckej autorky detskej literatúry Kirsten Boie.
sk
07:30
Živá panoráma
E142 Aktuálne zábery a informácie zo slovenských hôr a stredísk cestovného ruchu.
sk
08:00
Správy - Hírek
E90 Správy
sk
08:05
Rusínsky magazín
E08 Správy
sk
08:30
Od prameňa
E04 Spoločnosť/Politika
sk
09:00
Regina
E31 Denný magazín o živote v regiónoch
sk
09:55
Boj tigrov
S01E01 Prvá časť dvojdielneho televízneho filmu. Dramatický príbeh zo života mladých hokejistov v nemeckých kluboch. V koprodukcii s Active - Film Mníchov.
sk
11:30
Lesná lekáreň
E02 Animované príhody lekárnika Kamilka, ktorý svojimi bylinkami pomáha lesným zvieratkám.
sk
11:40
Odo
S01E27 Animácia
sk
11:45
Pa a Pi
E06 Séria večerníčkov pre deti zo života zvierat. Autori použili pri tvorbe kombinovanú techniku - animáciu a reálne zábery zvierat v prírode. Mačička Pi a kocúrik Pa priletia na Zem z Mačacej planéty a pomocou svojho počítača Vševeda spoznávajú zvieratá na Zemi.
sk
11:55
Trpaslíci
E111 SMAJLIVAREŠKA: Smajlibábovka Zábavný program pre deti. Účinkujú: Ivo Bis a Peter Lupták
sk
12:00
Živá panoráma
E96 Aktuálne zábery a informácie zo slovenských hôr a stredísk cestovného ruchu.
sk
12:20
Cyklopotulky
E07 Najkrajší pohľad na Slovensko, Česko a Rakúsko zo sedla bicykla.
sk
12:30
Experiment
E14 Objavovanie vesmíru nás láka podobne, ako kedysi moreplavcov lákalo objavovať nové svety na opačnej strane oceánov. O tom, aké je zúčastniť sa vesmírnej misie a ako vidia budúcnosť objavovania vesmíru sa budeme rozprávať s fyzičkou a bývalou astronautkou NASA, Kathryn Thorntonovou a účastníkom misie Apollo 16, ktorý kráčal po Mesiaci, Charliem Dukeom.
sk
12:55
Anjeli strážni
E01 Z kozmodrómu Bajkonur v kazašskej stepi 20. februára 1999 o 5:17 h nášho času bola vystrelená kozmická loď SOJUZ TM-29. Veliteľom lode bol Rus V. Afanasiev, palubným inžinierom Francúz J.- P. Haigneré a tretí kozmonaut mal na starosti realizáciu 6-tich vedeckých projektov z oblasti medicíny, biológie a fyziky. Let trval 7 dní 21 hodín a 56 minút. Po tridsiatich štyroch obletoch Zeme sa dopravný modul bez ťažkostí spojil s orbitálnou stanicou MIR v rýchlosti 28 tisíc km/h. Členom výskumného tímu bol aj prvý slovenský kozmonaut Ivan Bella, s ktorým sa o ceste do vesmíru a o živote po vesmírnej misii porozpráva Alena Heribanová.
sk
13:35
Slovenskí archeológovia v Sudáne
E01 Slovenskí archeológovia hľadajú pozostatky starovekej núbijskej civilizácie v lokalite Duwejm Wad Hadž, v blízkosti posvätného vrchu Džebel Barkal v Severnom Sudáne. Dokumentárna séria scenáristu a režiséra Jozefa Chudíka Anotácia: Misia slovenských archeológov pod vedením Mgr.et Mgr. Jozefa Hudeca, PhD. má za cieľ preskúmať možnosť výskytu starovekého chrámu v lokalite Duwejm Wad Hadž, v blízkosti posvätnej hory Džebel Barkal v severnom Sudáne. Sondáž vykonávajú pod zvyškami asi 200 rokov starej mešity. Severná časť Sudánu, prastará Nubijská ríša čiernych faraónov je známa bohatým výskytom pyramíd (hrobiek kráľov a kráľovien) s typickými ostrými ihlanovými tvarmi. Poznámky: V prvej časti série dokumentov spoznávame vlastnú lokalitu Duwejm Wad Hadž, ale aj tím, ktorý skúma možné súvislosti, podobnosti a rozdiely v spôsobe života ľudí v tejto málo známej časti Afriky v staroveku i dnes. Tím je zložený z archeológov, stavbára, geodeta -geoinformatika, pedológa a znalkyne...
sk
14:15
Paradoxy života a smrti Martina Kukučína
Dokumentárny film o živote a tvorbe Martina Kukučína. Dokumentárny film o živote a tvorbe Martina Kukučína. Martin Kukučín prežil pozoruhodný život plný dramatických zvratov a zanechal po sebe dielo, ktoré svojím rozsahom a estetickou úrovňou patrí k najvýznamnejším umeleckým činom v slovenskej literatúre. Tento spisovateľ bol priekopníkom literárneho realizmu a doviedol ho k vrcholným métam, bol však aj pri záverečnej fáze jeho vývinu. Tomuto velikánovi, bardovi slovenskej literatúry, je venovaný aj dokumentárny film Paradoxy života a smrti Martina Kukučína režiséra Petra Hudáka.
sk
15:05
Misia Artemis: Príbeh mesačnej rakety
Vydajte sa na cestu za najnovšou nosnou raketou amerického úradu pre letectvo a vesmír NASA - Artemis. Príprava a vývoj najnovšej a najsilnejšej rakety NASA bola stredobodom záujmu ocenených filmových tvorcov, ktorí oslovili vedcov a mechanikov amerického tímu a dostali sa s kamerami aj do konštrukčných priestorov... Raketa Artemis má vyniesť nielen ľudí na Mesiac, ale aj na ich prvú cestu na Mars.
sk
16:00
Papua Nová Quinea - Dva svety
E01 Český biológ Dr. Vojtěch Novotný založil pred dvadsiatimi rokmi výskumné centrum tropickej ekológie v Novej Guinei. V tomto seriáli vás oboznámi so svojimi novoguinejskými kolegami - mnohí z nich opustili svoje rodisko, majú vyššie vzdelanie a ovládajú technológie. Noaj tak sa boja prekliatia... Vojtěch Novotný nás zoznámi so svojim miestnym kolegom - botanikom Sentikom, ktorý pochádza z divokej západnej časti Novej Guinei.
sk
16:30
Regina
E35 Spoločnosť/Politika
sk
17:30
Autosalón
E18 V magazíne si porovnáme medely automobilu Mitsubishi Colt s rôznymi motorizáciami a najviac sa povenujeme modeli s litrovým turbomotorom.Predstavíme aj nopvú generáciu Peugeota 3008, ktorý má pod kapotou dva benzínové jednotky, ale môže mať aj elektromotor.Pozrieme sa aj na Fabiu, ktorá síce nie je celkom nová, ale malý facelift a nová škála príplatkových farieb jej ešte viac zdvihli sebavedomie. A aby sme neobišli ani vyznávačov jednej stopy, predstavíme vám 3. generáciu motocykla Honda CRF 1100 L Africa Twin.
sk
17:55
VAT
E15 Ukážeme najväčšieho delfína, ktorého pozostatky objavili archeológovia nedávno v Amazónii. Predstavíme bezpilotné lietadlo, ktoré preletelo viac ako 700 kilometrov ponad Antarktídu. Na Slovensku zistíme, aké baktérie patria medzi prospešné a v akých potravinách sú pridané.
sk
18:30
Lesná lekáreň
E03 Animované príhody lekárnika Kamilka, ktorý svojimi bylinkami pomáha lesným zvieratkám.
sk
18:35
Odo
S01E28 Animácia
sk
18:45
Dimitri
S01E12 Dimitri je malý vtáčik, lastovička. Jedného dňa, pri úteku pred búrkou, sa nečakane ocitne v krajine Ubuyu, v Afrike. So žirafou Makebou, ktorá si Dimitriho osvojila a stará sa o neho, sa Dimitri každý deň priučí niečomu novému zo života v africkej savane. Pre Dimitriho sú to ako prázdniny. Okrem žirafy spozná veľa nových kamarátov ako surikatu Pili, zebru Oko, ježura Kimbu i chameleóna Badoua.
sk
18:50
Fidlibumove pokusy
E14 Škriatok Fidlibum a redaktor Radomír zoznamujú deti s jednoduchými fyzikálnymi a chemickými pokusmi a zaujímavými výtvarnými nápadmi.
sk
18:55
Nezbedný havran
S01E11 Život nezbedného havrana a jeho kamarátov je ako veselý letný tábor plný zážitkov. Každý deň je plný nezvyčajných dobrodružstiev, ktorých tvorcom je sám havran. Je tiež špecialistom na vyriešenie každého problému, ktorý by bez neho ani nejestvoval. Seriál o priateľstve a zodpovednosti, vznikol na základe knižných predlôh spisovateľky Nele Moostovej a ilustrácií Annet Rudolphovej.
sk
19:05
Malý rytier Trenk
S02E10 Nemecký animovaný seriál o hrdinovi Trenkovi, ktorý vznikol z pera nemeckej autorky detskej literatúry Kirsten Boie.
sk
19:30
Andyho svetové dobrodružstvá
E19 Voľný čas
sk
19:45
Zázračný miniateliér
E62 Ako si zavesiť obrázky vo vlastnoručne vyrobených rámoch z kartónu.
sk
20:00
Správy RTVS v slovenskom posunkovom jazyku
E141 Správy
sk
20:07
Informácia pre tipujúcich: KENO 10, Keno Joker, Euromilióny, Euromilióny Joker
E21 Spoločnosť/Politika
sk
20:10
Vodcovia ríše a oživené archívy
S01E03 Archívne filmové záznamy z čias nástupu nacistov k moci skrývajú nejedno tajomstvo. Väčšina týchto filmových pásov sa dostala na svetlo sveta bez zvuku. Tvorcovia tohto seriálu sa však rozhodli, že ich "ozvučia" - a to s pomocou expertov na čítanie z pier. Z nemých záberov tak dokážeme po mnohých desaťročiach "prečítať" čo na jednotlivých záznamoch hovorili politici a predstavitelia nacistickej ríše. A sú to neraz prekvapujúce zistenia.
sk
21:00
Magnáti
S01E03 Vydajte sa na cestu za najbohatšími ľuďmi tejto planéty - a zistite, ako títo magnáti ovplyvňujú nielen obchodný, ale aj bežný život ľudí na Zemi - teda aj ten náš. Dozviete sa, ako charakterizuje sociálno-politická klíma tej ktorej krajiny správanie sa multi - miliardárov. Pritom navštívime USA, Rusko a Čínu. Krajina imigrantov, ktorí tam išli uskutočniť svoj veľký sen je samozrejme úplne iná, ako krajina pod vládou Komunistickej strany, ktorá sa dokázala vymaniť z jarma hladu a chudoby a začala doslova produkovať miliardárov, alebo krajina, ktorú ovláda totalitný politik manipulujúci so skupinou zastrašených oligarchov. Naša budúcnosť je však v rukách tých, ktorí dokážu produkovať a zvyšovať ekonomický rast.
sk
21:55
Večera s Havranom
E19 Atentát na premiéra Roberta Fica vyvolal hrôzu a zdesenie. Spoločnosť nie je iba vyľakaná, ale aj rozdelená. Ako obnoviť základnú dôveru a znížiť napätie, čo všetko sme zanedbali a čo môžeme ešte preto, aby atentát nezanechal hlbokú traumu? Hostia: Barbora Mareková, reportérka Péter Hunčík, psychiater a spisovateľ Zuzana Fialová - sociologička Boris Zala, filozof, publicista
sk