Mezzo

Mezzo

Since 1996, MEZZO has become the international reference for classical music, jazz and dance on television. Up close with the artists New talent, current stage stars and legends from the past in black and white. All types: shows, documentaries, master classes, short formats.. All repertories: opera, symphonic, recital, sacred, jazz, world music, dance.

France

TV műsorújság - hétfő, 2024-05-13

00:05
Wagner´s Jews
Richard Wagner was berucht als antisemiet en zijn geschriften over Joden werden later omarmd door Hitler en de nazi's. Maar jarenlang waren veel van Wagners naaste medewerkers Joden - jonge musici die hem persoonlijk toegewijd raakten.
nl
00:58
Pierre Boulez - Wagner, Berg, Schoenberg - Lucerne Festival
musical
nl
02:22
Intermezzo
Clips.
nl
03:00
César Franck's Hulda at Liège
Het Filharmonisch Orkest van Luik en het Kamerkoor van Namen voeren onder leiding van Gergely Madaras de opera 'Hulda' van César Franck uit. De uitvoering werd gegeven op 15 mei 2022 in de Salle Philharmonique in Luik.
nl
05:42
Intermezzo
Clips.
nl
06:30
Fre3 Women : Banlieues Bleues
Susana Santos Silva speelt de trompet, Morgane Carnet de saxofoon en Blanche Lafuente de drums. Opgenomen op 11 maart 2020 op het festival Banlieues Bleues.
nl
07:19
Lucky Peterson: Tribute to Jimmy Smith - Banlieues Bleues
Twaalf jaar na de dood van Jimmy Smith brengt Lucky Peterson een eerbetoon aan de genialiteit van de meester door het Hammond orgel te bespelen. Er is geen geschiktere manier om Smith te eren.
nl
08:11
Amalia rodrigues - Lugano Jazz Estival 1978
Registratie van het optreden van Amalia Rodrigues op het Lugano Jazz Festival 1978.
nl
08:52
Intermezzo
Clips.
nl
10:00
London Symphony Orchestra, Simon Rattle : Jolas, Messiaen
Het London Symphony Orchestra onder leiding van Simon Rattle voert composities uit van Betsy Jolas en Olivier Messiaen. Uitvoering opgenomen op 15 juni 2023 in de Barbican Hall in Londen.
nl
11:40
Enescu competition 2022
Het Bucharest George Enescu Philharmonic Orchestra, onder leiding van dirigent Tito Muñoz, speelt Dvořáks Celloconcert in B minor op. 104, Brahms' vioolconcert in D major op. 77 en Rachmaninoffs variaties op een thema van Corelli op. 42.
nl
13:21
Intermezzo
Clips.
nl
13:30
Puccini: Turandot - Verona
Het Arena di Verona Orchestra & Chorus, onder leiding van Marco Armiliato, voert Giacomo Puccini's "Turandot" uit, met Anna Netrebko in de titelrol. Een uitvoering gegeven op 10 augustus 2022 in de Arena di Verona.
nl
15:48
Intermezzo
Clips.
nl
16:30
Rotterdam Philharmonic Orchestra met dirigent Lahav
Rotterdam Philharmonic Orchestra met dirigent Lahav Shani en sopraan Chen Reiss. Richard Strauss 1864 - 1949 Six Orchestral Songs Wiegenlied, op. 41 no. 1 Meinem Kinde en op. 37 no. 3 Ich wollt ein Strausslein binden.
nl
18:25
Orchestre symphonique de montréal, rafael payare: ginastera, bellido, villa-lobos, ravel
Het Orchestre Symphonique de Montréal, onder leiding van dirigent Rafael Payare, voert werken uit van Alberto Ginastera, Maurice Ravel en Heitor Villa-Lobos. Deze uitvoering is opgenomen in Montréal op 23 november 2023.
nl
20:30
Itzhak Perlman, Virtuoso Violinist
Itzhak Perlman (viool), Lawrence Foster Vladimir Ashkenazy (piano), Lynn Harrell (cello), Bruno Canino (piano), Pinchas Zukerman Philharmonia Orchestra Antonio Bazzini met Dance of the Goblins Pablo de Sarasate.
nl
21:28
Itzhak Perlman speelt Brahms Violin Concerto
Itzhak Perlman (violin) Philharmonia Orchestra, Lawrence Foster (Conductor), Brahms Violin Concerto.
nl
22:13
Israel Philharmonic Orchestra, Lahav Shani, Pinchas Zukerman : Bruch, Ben-Haïm, Tchaïkovski
Het Israel Philharmonic Orchestra, onder leiding van dirigent Lahav Shani, voert werken van Bruch, Ben-Haimen en Tchaikovsky uit. Uitvoering opgenomen in het Charles Bronfam Auditorium te Tel-Aviv, op 21 oktober 2021.
nl
23:40
La Bella Otero With Patricia Guerrero and the Ballet Nacional de España
La Bella Otero Choreografie: Rubén Olmo van het Ballet Nacional de España, regisseur Patricia Guerrero, gastartieste Maribel Gallardo, speciale samenwerking Flamencomuzikanten van de BNE Muziek: Manuel Busto, Alejandro Cruz, Agustín Diassera.
nl

TV műsorújság - kedd, 2024-05-14

01:45
Orchestre de Paris, Sabine Devieilhe, Pablo Heras-Casado : Ravel, Moussorgski
Het Orchestre de Paris en Sabine Devieilhe vertolken melodieën van Maurice Ravel en Modeste Moussorgski in een concert opgenomen op 27 maart 2021 in het Musée d'Orsay in Parijs, Frankrijk.
nl
02:44
Intermezzo
Clips.
nl
03:00
Jokers: Vincent Peirani, Federico Casagrande, Ziv Ravitz
Na vele samenwerkingen in een duo of binnen zijn kwintet, Living Being, wilde zanger Vincent Peirani een andere vorm van orkestratie aangaan, die van het trio. Peirani treedt op met gitarist Federico Casagrande en drummer Ziv Ravitz.
nl
03:46
Yom & The Wonder Rabbis - Jazz à Vienne
Yom en The Wonder Rabbis treden op tijdens het Jazz à Vienne festival. Yom is een getalenteerde klarinettist die altijd een breed scala aan muziekstijlen verkent.
nl
04:45
Thomas de Pourquery & Supersonic - Cité de la Musique
Optreden van Thomas de Pourquery en Supersonic. Opgenomen op 15 juni 2019 in de Cité de la Musique. Gedirigeerd door Josselin Carre.
nl
05:37
Intermezzo
Clips.
nl
06:30
Scottish Chamber Orchestra, Lionel Bringuier, Alexandre Kantorow: Fauré, Connesson, Poulenc
Alexandre Kantorow speelt samen met het Scottish Chamber Orchestra en Maestro Lionel Bringuier de wereldpremière van Guillaume Connessons nieuwe pianoconcert, 'L'Espérance de l'aube'.
nl
08:02
Jakub Józef Orlinski, Il Pomo d'Oro : Facce d'amore
Registratie van 'Facce d'amore', het klassieke concert dat het collectief Il Pomo d'Oro gaf met contratenor Jakub Józef Orliński, onder leiding van conductrice Zefira Valova.
nl
09:12
Intermezzo
Clips.
nl
10:00
Rameau
Emmanuelle Haïm leidt het ensemble Le Concert d'Astrée in een uitvoering van de opera 'Les Boréades' van de 18e-eeuwse Franse componist Jean-Philippe Rameau, een lyrische tragedie in vijf bedrijven.
nl
12:34
Maria João Pires joue Schubert et Debussy
Maria João Pires speelt o.a. Franz Schubert's, Impromptu nr. 3, D.935, Op.142 en Claude Debussy's, Arabesque no 1. Opgenomen op acht maart 2021, Fondbijion Singer-Polignac, Parijs.
nl
14:00
Simon Rattle and the London Symphony Orchestra: Berg, Beethoven
Onder de leiding van Sir Simon Rattle, vertolkte het London Symphony Orchestra Alban Berg en Ludwig van Beethoven rechtstreeks in de Barbican Hall in Londen.
nl
15:55
René Jacobs Conducts Beethoven's Missa Solemnis
René Jacobs dirigeert Beethovens "Missa solemnis", met Polina Pastirchak op sopraan, Sophie Harmsen op contraalto, Steve Davislim op tenor en Johannes Weisser op bas.
nl
17:20
Music: A Journey for life - Riccardo chailly
Hij is een van de interessantste artistieke persoonlijkheden. De dirigent Riccardo Chailly, de toekomstige directeur van La Scala in Milaan. De documentaire volgt hem op het werk, op tournees en in zijn geboorteland Italië.
nl
18:13
The Trio Sōra at the Fondation Singer Polignac: Beethoven
Het Trio Sōra met Clémence de Forceville op viool, Angèle Legasa op cello en Pauline Chenais op piano. Ze spelen stukken van Beethoven.
nl
19:13
Alexenre Kantorow speelt Brahms bij het Fondbijion Singer Polignac
Pianist Alexenre Kantorow speelt Johannes Brahms (1833 - 1897). Ballades, op. 10 Piano Sonbija no. 3 in F major, Op. 5. Opgenomen in Paris, Fondbijion Singer Polignac, 5 June 2020.
nl
20:30
Stravinsky's les noces and rite of spring - ljubljana festival
Het SNG Maribor Symfonisch Orkest voert 'De Lentewijding' uit onder leiding van Simon Krečič.
nl
21:36
La Pastorale de Thierry Malandain : Théâtre National de Chaillot
Balletgezelschap Malandain Ballet Biarritz danst op de muziek van Ludwig van Beethoven tijdens een optreden op 19 december 2019 in het Théâtre National de Chaillot.
nl