Mezzo

Mezzo

Since 1996, MEZZO has become the international reference for classical music, jazz and dance on television. Up close with the artists New talent, current stage stars and legends from the past in black and white. All types: shows, documentaries, master classes, short formats.. All repertories: opera, symphonic, recital, sacred, jazz, world music, dance.

France

TV műsorújság - szombat, 2024-05-18

01:45
Segovia at Los Olivos
Op 75-jarige leeftijd keert Andrés Segovia terug naar Andalusië om een nieuw huis te bouwen: Los Olivos. Daar blikt hij terug op zijn zestig jaar in het concertleven en zijn verbazingwekkende bijdragen aan de westerse muziek.
nl
02:41
Granada Festival: Pablo Sáinz-Villegas, a tribute to Andrés Segovia
Gitarist Pablo Sáinz-Villegas brengt een schitterende hommage aan Andrés Segovia ten gehore. Hij speelt werken van Enrique Granado, Joaquín Rodrigo, Francisco Tárrega en Isaac Albéniz.
nl
03:25
Lille Piano Festival : Judith Jáuregui & Quatuor Gerhard
Judith Jáuregui en Quatuor Gerhard treden op tijdens het Lille Piano Festival 2022.
nl
04:17
Paris Opera Competition 2022
De finale van de zevende editie van de jaarlijkse 'Paris Opera Competition', gehouden in Palais Garnier van de Opéra in Parijs. Onder de finalisten zijn William Desbiens, Maria Carla Pino Cury, Anna Harvey, Maria Brea, Deniz Uzun en anderen.
nl
06:30
Hofesh Shechter's Clowns
Geregisseerd, gechoreografeerd en gecomponeerd door Hofesh Shechter, toont Clowns tien van zijn dansers. Het stuk combineert de gedurfde, opzwepende en tribale choreografie van Hofesh met een percussieve, filmische partituur.
nl
06:58
C(h)oeurs, Alain Platel
Marc Piollet dirigeert de opera van Alain Platel met werken van Verdi en Wagner. Platel onderzoekt de gevaarlijke schoonheid van groepen en de relatie tussen het progressieve nationalisme en de neiging van naties om zich terug te trekken.
nl
08:45
Die Wiener Philharmoniker mit Christian Thielemann
Het Wiener Philharmoniker, onder leiding van dirigent Christian Thielemann, voert Beethovens 'Symfonie Nr. 9 in D-klein, Op.125' uit. Deze uitvoering is opgenomen in de Musikverein te Wenen, in 2010.
nl
10:00
Ernani by Verdi at the Palau de Les Arts, Valencia
Het Orquestra de la Comunitat Valenciana voert de opera 'Ernani' van Giuseppe Verdi uit in vier bedrijven. Regie door Michele Spotti en opgenomen in het Palau de les Arts te Valencia in juni 2023.
nl
12:09
Intermezzo
Clips.
nl
12:25
Keith Jarrett - Lugano Estival Jazz
Op 3 juli 1986 treedt de Amerikaanse pianist en componist Keith Jarrett op met bassist Gary Peacock en drummer Jack DeJohnette. Deze groep speelt een meeslepend concert waarin de drie uitzonderlijke meestermusici volledig tot hun recht komen.
nl
13:30
Jokers: Vincent Peirani, Federico Casagrande, Ziv Ravitz
Na vele samenwerkingen in een duo of binnen zijn kwintet, Living Being, wilde zanger Vincent Peirani een andere vorm van orkestratie aangaan, die van het trio. Peirani treedt op met gitarist Federico Casagrande en drummer Ziv Ravitz.
nl
14:16
Yom & The Wonder Rabbis - Jazz à Vienne
Yom en The Wonder Rabbis treden op tijdens het Jazz à Vienne festival. Yom is een getalenteerde klarinettist die altijd een breed scala aan muziekstijlen verkent.
nl
15:15
Thomas de Pourquery & Supersonic - Cité de la Musique
Optreden van Thomas de Pourquery en Supersonic. Opgenomen op 15 juni 2019 in de Cité de la Musique. Gedirigeerd door Josselin Carre.
nl
16:07
Intermezzo
Clips.
nl
17:00
Scottish Chamber Orchestra, Lionel Bringuier, Alexandre Kantorow: Fauré, Connesson, Poulenc
Alexandre Kantorow speelt samen met het Scottish Chamber Orchestra en Maestro Lionel Bringuier de wereldpremière van Guillaume Connessons nieuwe pianoconcert, 'L'Espérance de l'aube'.
nl
18:55
Leonard Bernstein conducts Beethovens's Ninth Symphony in Berlin
Leonard Bernstein dirigeert Beethovens Symfonie nr. 9 in d klein, uitgevoerd door het Beierse Radio Symfonie Orkest. Concert opgenomen op 25 december 1989 in Berlijn.
nl
20:30
The Enchantress by Tchaikovsky at the Frankfurt Opera
The Enchantress Opera in vier bedrijven van Piotr I. Tsjaikovski (1840-1893), Libretto van Ippolit W. Schpaschinski, voor het eerst uitgevoerd in Sint Petersburg, Mariinsky Theater, op 1 november 1887.
nl

TV műsorújság - vasárnap, 2024-05-19

00:05
West-Eastern Divan Orchestra, Daniel Barenboim: Beethoven, Wagner
West-Eastern Divan Orchestra met Daniel Barenboim (dirigent), Angelika Denoke (sopraan), Waltraud Meier (mezzosopraan), Burkhardt Fritz (tenor), en René Pape (bas). Ze spelen Leonore Ouverture nr.3 Symfonie nr.9 Choral van Ludwig van Beethoven.
nl
02:03
Claudio Abbado Conducts Beethoven and Mendelssohn in Berlin
Onder leiding van Claudio Abbado voeren het Berlijns filharmonisch orkest en pianist Maurizio Pollini Ludwig van Beethovens Fantasie voor piano en Felix Mendelssohn-Bartholdy's 'Symfonie nr. 2 op. 52' uit.
nl
03:50
Patricia Guerrero : Catedral
Een choreografie van Patricia Guerrero in het Teatro Alhambra op 11 mei 2023. Met tenor Diego Perez, contratenor Daniel Pérez, zanger Jose Angel Carmona, gitarist Juan Requena en percussionisten Agustín Diassera en David Chupete.
nl
05:03
Intermezzo
Clips.
nl
05:19
Jakub Józef Orlinski, Il Pomo d'Oro : Facce d'amore
Registratie van 'Facce d'amore', het klassieke concert dat het collectief Il Pomo d'Oro gaf met contratenor Jakub Józef Orliński, onder leiding van conductrice Zefira Valova.
nl
06:30
Dido and Aeneas by Purcell at the Grand Théâtre de Genève
Le Concert d'Astrée, geregisseerd door Emmanuelle Haïm, voert de tragedie "Dido and Aeneas" uit.
nl
08:14
Les Pêcheurs de perles by Bizet at the Capitole Theatre, Toulouse
'Les pêcheurs de perles', een opera in drie bedrijven van Georges Bizet. Het libretto is van Eugène Cormon en Michel Carré.
nl
10:25
Éric Legnini Trio - Jazz à la Villette
De muziek van deze jazzgroep is doortrokken met soul en funk. Dit is een weergave van hun concert op 7 september 2019 in La Villette.
nl
11:15
Eric Legnini Trio, Thomas Dutronc, Hugh Coltman: Jazz à Vienne
Het Eric Legnini Trio nodigt Thomas Dutronc en Hugh Coltman uit om op 23 juni 2020 op te treden in Jazz à Vienne.
nl
12:14
Géraldine Laurent Quartet : Thibault Florent : Péniche Maison Nougaro
Het Géraldine Laurent Quartet, met saxofonist Géraldine Laurent, pianist Paul Lay, drummer Donald Kontomanou en contrabassist Yoni Zelnik, geeft een concert in Maison Nougaro, Frankrijk.
nl
13:10
20th Leeds International Piano Competition Finals
Twee avonden lang treden de finalisten samen met het Royal Liverpool Philharmonic Orchestra en dirigent Andrew Manze op om de volgende winnaar van de gouden medaille te bepalen, in de voetsporen van legendes als Murray Perahia en Radu Lupu.
nl
16:25
Verdi's Don Carlos at the Opéra Royal de Wallonie-Liège
Opera in vijf bedrijven van Giuseppe Verdi naar 'Don Carlos, Infant von Spanien' van Friedrich von Schiller, onder leiding van Paolo Arrivabeni en koordirigent Pierre Iodice.
nl
20:35
Die Wiener Philharmoniker mit Christian Thielemann
Het Wiener Philharmoniker, onder leiding van dirigent Christian Thielemann, voert Beethovens 'Symfonie Nr. 9 in D-klein, Op.125' uit. Deze uitvoering is opgenomen in de Musikverein te Wenen, in 2010.
nl
21:35
Klaus Mäkelä, Orchestre de Paris - Jolas, Mahler
Orchestre de Paris, met dirigent Klaus Mäkelä, sopraan Mari Eriksmoen, en alt Wiebke Lehmkuhl. Zij voeren Gustav Mahlers Symfonie nr. 2 uit in C Mineur; "Resurrection" in Parijs op 30 nov. 2022.
nl