LTV7

LTV7

Latvijas autorraidījumu un sporta kanāls. Neviens pasaules līmeņa sporta notikums nav iedomājams bez LTV7 tiešraidēm un ekspertu komentāriem. LTV7 ir ne tikai sporta, bet arī populārzinātnisko raidījumu un reģionālo televīziju māja, tāpēc kanāla pārraides ir saistošas katram Latvijas iedzīvotājam. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

TV műsorújság - csütörtök, 2024-05-16

00:30
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 56 Episode, 2024 Year
lv
02:35
Tatort
Kriminālseriāla notikumi seko policistu darbam Vācijā.
lv
04:05
DW Transtel Magazine
Deutsche Welle žurnāls
lv
04:33
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
04:50
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
05:30
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
DW Drive it!
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Eņģeļu māja
Series, 6 Episode
lv
07:27
Eņģeļu māja
Series, 7 Episode
lv
07:55
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:51
Tuesi.lv pasaulē. Vieta - Latvija
TUESI.LV stāsta stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Mēs ticam, ka jauni cilvēki ir liels resurss Latvijai.
lv
08:54
Tuesi.lv pasaulē. Vieta - Latvija
TUESI.LV stāsta stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Mēs ticam, ka jauni cilvēki ir liels resurss Latvijai.
lv
09:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Šī spēle - ierakstā ceturtdienas rītā. Šveiciešiem ir labākas izredzes uzvarēt, bet arī britu hokejs gājis uz augšu, izlase spēlē izteiktu spēka spēli, un bez piepūles šādas komandas uzvarēt nevar. Saprotams, ka katrai no šīm izlasēm ir dažādi mērķi: Šveicei galvenais ir iekļūt ceturtdaļfinālā un, iespējams, pacīnīties par medaļām, Lielbritānijai galvenais būs nosargāt vietu elites grupā. Pērn briti uzvarēja pasaules čempionāta pirmajā divīzijā (uz elites grupu tika arī otrās vietas ieguvēji poļi), bet augstākajā sabiedrībā tomēr spēles līmenis ir daudz augstāks, turklāt komandām ir vairāk spēļu (apakšgrupas turnīrā vien septiņas). Tās prasa pavisam citu izturību un fizisko sagatavotību, šajā ziņā ļoti spēcīga ir Šveice.
lv
11:00
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Latvijai trešdien bija ļoti svarīga spēle pret Vāciju, kas bija ļoti spēcīgā sastāvā. Šoreiz tālab lielākā vērība pievērsta šai cīņai. Šī apskata atkārtojums - nākamajā dienā.
lv
11:43
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
Pēteris Barisons bija latviešu komponists, pedagogs, Latvijas konservatorijas docents, profesors un Nacionālās operas diriģents. Kad padomju okupācijas vara 1947. gadā izsludināja konkursus, kuros aicināja komponistus un dzejniekus pieteikt savus jaundarbus, par svētkiem pieņemamu tika atzīta komponista Pētera Barisona un jaunā dzejnieka, tolaik pedagoga Arvīda Skalbes dziesma "Dziesmai šodien liela diena". Diemžēl sēlietis Pēteris Barisons pēkšņi 43 gados šķīrās no dzīves un nepiedzīvoja savas dziesmas pirmatskaņojumu 1948. gada XII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos, kas notika Rīgā Esplanādē. Šajos XXVII Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos tā skanēs jau 15. reizi: tā ir skanējusi gan kopā ar svētku atklāšanas fanfārām, gan bez tām, bet ierasti kā svētku ievaddziesma. Šovasar kopkora a capella izpildījumā tā skanēs virsdiriģentes Agitas Ikaunieces-Rimšēvičas vadībā. Ieklausīsimies diriģentē, savas atmiņas par šīs dziesmas diriģēšanu stāstīs diriģents Romāns Vanags, vēstures niansēs iedziļināsies JVLMA Zinātniskā asistente un RMM mākslas eksperte Laura Švītiņa.
lv
11:50
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:40
Bettys Diagnose
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:25
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
13:55
Vides fakti
Raidījums par norisēm dabā un apkārtējā vidē. "Vides fakti" sniedz informāciju par sezonālām norisēm dabā un dzīvnieku pasaulē, par vides aktualitātēm, par videi draudzīgu dzīvesveidu, par aktuālām cilvēka un vides attiecībām ārpus Latvijas robežām. Raidījumā "Vides fakti" ir skatāmi arī piedzīvojumu sižeti par aktīvā tūrisma iespējām Latvijā, kā arī īsfilmas par neparastiem ceļojumiem pasaulē.
lv
14:25
Province
"Province" – tie ir valsts bēniņi. Tā ir kā savdabīga pasaule, kam ikdienā mēs, viesistabu un guļamistabu apdzīvotāji, nepievēršam daudz uzmanības. Laiks šeit rit pēc citiem likumiem. Tas atnāk gandrīz tikpat ātri, bet aiziet lēnāk un ilgāk kavējas. Katrai valstij un tautai ir vajadzīgi savi bēniņi. Tie dod kādu īpašu stabilitāti, kas nekā citādi nav iegūstama. Bēniņu lielākā bagātība ir to spēja būt citādiem…
lv
14:55
Kultūrdeva
Izklaidējošs un informatīvs kultūras sarunu šovs par kultūras notikumiem un procesiem Latvijā.
lv
15:50
Tomorrow Today
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:20
David Rocco's Dolce Homemade
Nikolass Madela no Florences Itālijā pārcēlās uz Toronto Kanādā, lai palīdzētu Deivida "Bar Aperitivo" radīt autentisku itāļu vīna bāra atmosfēru. Raidījuma gaitā abi gatavos gan zināmas, gan jaunas interesantas uzkodas, kas lieliski sader ar kokteiļiem.
lv
16:45
David Rocco's Dolce Homemade
Deivida viesi šoreiz ir Feja un Kriss – filipīniete un kanādietis, kuri ir pāris ne tikai dzīvē, bet arī darbā. Pandēmijas laikā viņi iegādājās ēdiena vagoniņu, kurā, kombinējot kanādiešu un filipīniešu virtuves iezīmes, top gardi ēdieni. To pagatavošanu Feja iemācīs arī Deividam.
lv
17:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Zviedri nedrīkst nenovērtēt šos pretiniekus, jo Kazahstāna dažreiz atņēmusi punktus arī ļoti spēcīgām komandām, ieskaitot pat kanādiešus. Tiesa, Kazahstānai hokejā ir paaudžu maiņa un diez vai tagadējais sastāvs ir tik spēcīgs kā pirms dažiem gadiem. Daudzi viņu hokejisti ikdienā spēlē Krievijā; Astanā ir arī savs bāzes klubs KHL, taču aizvadītajā sezonā tā bija viena no vājākajām komandām šajā līgā, kas jau tā ir krietni paplukusi - pavisam maz rietumnieku tagad sankciju dēļ spēlē Krievijā. Zviedri no saviem hokejistiem NHL vien varētu sastādīt četras pasaules klases izlases, taču ne visi viņu NHL spēlētāji pievienosies izlasei - dažiem vēl sezona turpinās, dažiem atkal ir citas prioritātes vai arī jāapārstē savainojumi. Zviedrijas izlasē parasti ir labs balanss starp NHL un dažādās Eiropas līgās spēlējošiem hokejistiem. Pirmajās divās pārbaudes spēlēs pirms čempionāta gan zviedri divreiz palika sausā pret Somiju savā laukumā, taču tad vēl nebija optimālā sastāva. Nopietnākais papildinājums zviedriem būs no Minesotas "Wild".
lv
19:50
Basketbols. Pafbet LBL
Basketbola finālā šī jebkurā gadījumā nebūs pēdējā spēle, jo čempionu titulam nepieciešamas četras uzvaras. Sava laukuma priekšrocības ir komandai, kas bija augstāk Latvijas–Igaunijas līgas pamatturnīrā, t. i., "VEF/Rīgai". Atsevišķi spēles Latvijas pamatturnīrā LBL nenotiek, sezonas beigās labākās komandas var cīnīties par titulu, turklāt vefieši un "BK Ventspils" uzreiz ir pusfinālā. Kāda no finālistēm šovakar iegūs pārsvaru, tikai nav zināms, vai tas būs minimālais 2 pret 1 vai arī 3 pret 0, kas jau ir ļoti plats solis pretim čempionu titulam. Pēdējās sezonās allaž izdevies uzvarēt vefiešiem, ventspilnieku panākumi jau ir nedaudz tālākā pagātnē, savukārt "Rīgas Zeļļu" aizkļūšana tik tālu savā debijas sezonā ir patīkams pārsteigums basketbolā. Ventspilniekiem vairs nav tik lielas rocības un līdz ar to arī tik konkurētspējīga sastāva. Mūsdienās profesionālais sports un nauda ir saistīti jēdzieni.
lv
22:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Šoreiz pats sākums būs redzams LSM.lv portālā, jo vēl turpināsies LBL basketbola finālspēle LTV7. Uzreiz pēc basketbola LTV7 pieslēgsies hokejam, kur noteikti jau būs aizvadīta pirmā trešdaļa. Spēle varētu būt asa, francūži nepiekāpsies, bet kopumā virsroku vajadzētu gūt amerikāņiem. Viņu sastāvā gan šoreiz laikam nebūs daudz patiesi lielu zvaigžņu, bet tāpat absolūtais vairākums ikdienā spēlē NHL. Viens no amerikāņu līderiem varētu būt Breidijs Tkačuks no Otavas "Senators", kas sezonā 81 spēlē guvis 37 vārtus un izdarījis 37 rezultatīvas piespēles. ASV izlasē būs arī trīs spēlētāji, kas NHL izcēlušies ar lielu stabilitāti, aizvadot pilnīgi visas 82 pamatturnīra spēles. Pēdējos čempionātos amerikāņi bieži vien tikuši līdz pusfinālam un arī izcīnījuši medaļas, kaut visai sen nav sasniegts neviens fināls pasaules elites grupā.
lv
23:50
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts – visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Ja būs spēlējusi Latvijas valstsvienība, lielākā vērība būs veltīta šim notikumam, bet tāpat tiks aplūkotas arī visas pārējās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki ciemiņi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem (slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml.). Līdzjutējiem būs iespēja uzdod savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šī apskata atkārtojumi – arī nākamajā dienā.
lv

TV műsorújság - péntek, 2024-05-17

00:30
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 57 Episode, 2024 Year
lv
02:35
Zuckerberg: King of the Metaverse
Režisora Nika Grīna dokumentālā filma "Metaversa karalis Zakerbergs" pievēršas "Facebook" pirmsākumiem 2004. gadā un neparastajiem notikumiem, kas veidoja Zakerberga dzīvi un karjeru, kā arī "Facebook" ietekmei uz visu cilvēku dzīvi. Zakerbergu slavē, ka viņš ir savienojis pusi pasaules iedzīvotāju un ļāvis parastiem "Facebook" lietotājiem gāzt despotiskus režīmus, taču vienlaicīgi "Facebook" arī kritizē par to, ka tas atbalsta dezinformācijas izplatīšanu. Dokumentālā filma runā par varu, privātumu, neuzticēšanos un dezinformāciju un parāda mīklainu cilvēku, kurš ietekmē pasaules likteni.
lv
04:10
Tomorrow Today
Deutsche Welle žurnāls
lv
04:35
Literatūre
"Literatūre" ir literārā tūrisma dokumentāls raidījumu cikls, kas apskata latviešu literatūru no sendienām līdz mūsdienām. Katrā epizodē kāds latviešu rakstnieks kā ceļa karti ņem kādu sev tuva aizgājušo laiku autora grāmatu un kopā ar literatūristi Martu dodas ceļojumā uz vietām, kur tas dzīvojis vai par kurām rakstījis. Savukārt, viņu savrupais ceļabiedrs Gustavs ceļo atsevišķi ar grāmatām un meklē, kam palasīt priekšā.
lv
05:00
Vides fakti
Raidījums par norisēm dabā un apkārtējā vidē. "Vides fakti" sniedz informāciju par sezonālām norisēm dabā un dzīvnieku pasaulē, par vides aktualitātēm, par videi draudzīgu dzīvesveidu, par aktuālām cilvēka un vides attiecībām ārpus Latvijas robežām. Raidījumā "Vides fakti" ir skatāmi arī piedzīvojumu sižeti par aktīvā tūrisma iespējām Latvijā, kā arī īsfilmas par neparastiem ceļojumiem pasaulē.
lv
05:30
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
Euromaxx
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Eņģeļu māja
Series, 8 Episode
lv
07:26
Eņģeļu māja
Series, 9 Episode
lv
07:55
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:50
Tuesi.lv pasaulē. Vieta - Latvija
TUESI.LV stāsta stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Mēs ticam, ka jauni cilvēki ir liels resurss Latvijai.
lv
08:54
Tuesi.lv pasaulē. Vieta - Latvija
TUESI.LV stāsta stāstus par jauniem un iedvesmojošiem cilvēkiem dažādās Latvijas vietās, kuri ar savu darbu un piemēru veido labāku Latviju. Mēs ticam, ka jauni cilvēki ir liels resurss Latvijai.
lv
09:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Kanādiešu spēle pret norvēģiem - ierakstā piektdienas rītā, šīs abas komandas cīnās Prāgā. Diez vai norvēģiem izdosies iekļūt labāko četru komandu skaitā grupā; par kanādiešiem gan neviens nešaubās, turklāt nav lielas starpības, kurā vietā labāko četriniekā būs Kanāda pēc grupu turnīra spēlēm. Ar "play-off" viss sākas no jauna, un Kanāda ir komanda, kas tādās spēlēs domā tikai un vienīgi par uzvaru. Pēdējos čempionātos Kanāda vairākkārt aizkļuvusi līdz finālam, tās kontā ir arī divi čempionu tituli nesenā pagātnē. Norvēģija spēlē izteiktu spēka hokeju, ir zināma līdzība ar kanādiešiem, spēlētāji ir labi fiziski sagatavoti, bet izlasē pietrūkst patiesi lielu zvaigžņu. Norvēģija ir pasaules ziemas sporta veidu lielvalsts, taču nevarētu teikt, ka tas pats attiecināms uz hokeju. Valstij ir laba un stabila komanda, bet jau iekļūšana ceturtdaļfinālā būtu liels panākums.
lv
11:00
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts – visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Ja būs spēlējusi Latvijas valstsvienība, lielākā vērība būs veltīta šim notikumam, bet tāpat tiks aplūkotas arī visas pārējās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki ciemiņi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem (slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml.). Līdzjutējiem būs iespēja uzdod savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šī apskata atkārtojumi – arī nākamajā dienā.
lv
11:44
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
12:00
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:55
Bettys Diagnose
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
14:10
Ķepa uz sirds
Informatīvi izklaidējošs raidījums visai ģimenei par dzīvnieku pareizu kopšanu un audzināšanu, speciālistu padomiem un ieteikumiem, kā arī dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un daudzām citām aktuālām tēmām.
lv
14:40
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
15:25
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
15:40
DW Drive it!
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:10
Global Us
Deutsche Welle žurnāls.
lv
16:40
Made in Germany
Deutsche Welle žurnāls.
lv
17:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Vācieši lūkos iegūt trīs punktus, lai tuvotos ceturtdaļfinālam, un kopumā tas ir ļoti reāli. Vācijai ir jauna un perspektīva komanda, kurā gan ir arī daži vecmeistari. Fināls pasaules čempionātā tika sasniegts pērn un tāpat 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs, kas ir Vācijas hokeja lielākais panākums. Kazahstānai tādu sasniegumu nav - jau iekļūšana ceturtdaļfinālā būtu ļoti labs panākums, bet izdarīt to šādā grupā būs ļoti grūti, te spēlē arī Zviedrija, ASV, Slovākija, Latvija, Francija un Polija, reitingā Kazahstāna ir augstāk tikai par poļiem.
lv
19:55
Šovakar. RUS.LSM.LV ziņas
Katru darba dienu pulksten 19:00 ziņu raidījumā "Šovakar" tiešraidē Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījuma vadītāji – Romualds Vanagas, Jana Rubinčika, Marina Ļebedeva. Sporta ziņu apskatu lasa Vladimirs Ivanovs un Andrejs Dmitrijevs. Laika ziņas – Galina Solodovņika un Anait Isahanova.
lv
20:23
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
20:40
Iekodies Latgalē
Sirsnīgi un vienkārši – tāds ir raidījums par Latgales kulināro mantojumu – par tradicionāliem latgaliešu ēdieniem, tos atklājot no jauna mūsdienu skatījumā un garšās. Abi raidījuma vadītāji nāk no Latgales. Mārtiņš Kozlovskis – improvizācijas teātra aktieris, komiķis, latgalietis. Prot runāt arī latgaliski. Gaišs, sirsnīgs un atvērts cilvēks. Ir gardēdis, jokdaris, labestības iemiesojums. Māra Pole – sirsnīga, vienkārša, dzīvespriecīga, mīl dzīvi, prot to svinēt. Mārai patīk gatavot, tikties ar cilvēkiem un runāt par visu, kas viņai un viesiem dzīvē svarīgs. Viņa spēj aizraut sev līdzi ar vienkāršību un vieglumu. Māra ir žurnāla "Pie Galda" redaktore. Māra un Mārtiņš mācīsies gatavot tradicionālu latgaliešu ēdienu un vienlaikus pieliks klāt ko jaunu. Pa ceļam viņi apciemos arī kādu vietējo amatnieku, lai iemēģinātu roku kādā arodā – radītu māla bļodu, iepazītu, kā top latgaliešu alus vai šmakovka, kā tiek audzētas kaņepes un kūpinātas karpas. Vakars tiks sagaidīts skaistā vietā – ar pirtiņu vai peldi ezerā, ar vēžu zveju vēlā vakara migliņā, izrunājot dienas laikā iepazīto un atklāto un kopā vēlreiz nobaudot sarūpēto.
lv
21:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Čehija spēlē savās mājās, tai ir labāks sastāvs un arī vētrains skatītāju atbalsts. Vērtējot šos parametrus, čehiem it kā nevajadzētu būt problēmām laukumā, taču hokejā gadās visādi. Pārsvars spēlē čehiem noteikti būs, austriešus var glābt tikai ļoti disciplinēta spēle, laba cīnīšanās vārtu priekšā un vārtsarga meistarība. Būs grūti nosargāt savus vārtus neskartus, bet jo ilgāk tas notiks, jo lielāku pārliecību austrieši var iegūt. Neveiksmīgs sākums un vairāki čehu gūtie vārti var faktiski izšķirt visu jau spēles sākumā. Čehija pirms turnīra sākuma jau pārbaudes spēlēs demonstrēja ļoti labu sniegumu, šim sarīkojumam savās mājās viņi ir nopietni gatavojušies.
lv
23:50
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts – visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Ja būs spēlējusi Latvijas valstsvienība, lielākā vērība būs veltīta šim notikumam, bet tāpat tiks aplūkotas arī visas pārējās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki ciemiņi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem (slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml.). Līdzjutējiem būs iespēja uzdod savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šī apskata atkārtojumi – arī nākamajā dienā.
lv