DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

TV műsorújság - szombat, 2024-05-04Most

00:40
Stik mig smuk
Allergiske reaktioner, vævsdød og næser, der hænger. Der er altid risici forbundet med botox, fillers og operationer. Det er ikke et spørgsmål om, "hvis det går galt", men nærmere "når det går galt". Men det er en risiko, som klienterne på det nyåbnede privathospital er villige til at løbe for at blive lidt mere tilfredse med, hvordan de ser ud.
da
DR2
01:10
Stik mig smuk
For 20 år siden tog direktøren Sada en lyserød pille i Thailand og vågnede op med nye bryster. Nu er der gået hul på implantaterne, og de skal skiftes ud. Men hun er ikke den eneste, der lider for skønheden. Der er ingen vej udenom skalpeller og lange nåle, hvis man vil opnå sit drømme-look ved hjælp af kosmetiske behandlinger og operationer.
da
DR2
01:40
Secrets of Playboy
Sportsverdenen bliver ofte kritiseret for at underbetale og undervurdere kvindelige atleter og for at fokusere på deres sexappeal. Cheerleaderen Andrea Mann, bokseren Mia St. John og tennisspilleren Ashley Harkleroad poserede for Playboy i henholdsvis 1978, 1999, og 2008. Journalisten Lisa Guerrero, der også var cheerleader i 1980'erne, taler med dem om deres oplevelser med Playboy og den modreaktion, de fik, da de optrådte i magasinet.
14%
da
DR2
02:20
Secrets of Playboy
I 1975 dukker den første Playboy-model i uniform op i magasinet. Læserne er glade for billedserier med kvinder i uniform. I henholdsvis 1994 og 2007 poserer NYPD-politibetjenten Carol Shaya og Michelle Manhart fra det amerikansk flyvevåben i Playboy. Journalisten Lisa Guerrero taler med de to kvinder om op- og nedturene ved deres beslutning og de skæbnesvangre konsekvenser, det fik for dem.
da
DR2
03:00
Dark Side of the 90's
Skandaler, skænderier og slåskampe. I 1990'erne er amerikanske talkshows tv's mest provokerende genre. Jerry Springer er kongen af trash-tv. Chokerende opførsel og vold er en guldgrube. Men tre dage efter optagelserne til et talkshow myrder en deltager en anden medvirkende. Hvad blev udfaldet af den efterfølgende retssag? Og i hvilket omfang havde talkshow-genren et etisk ansvar?
da
DR2
03:45
We Need to Talk About Cosby
Instruktøren W. Kamau Bells idol var i årevis den afroamerikanske komiker Bill Cosby. Men så blev Cosby anklaget for voldtægt og seksuelle overgreb. Anklagerne blev fremsat af over 60 kvinder og gik næsten 60 år tilbage i tiden. Hvordan kunne "Amerikas far", et ikon og en fortaler for seksuel frihed og borgerrettigheder i 1960'erne, samtidig så groft udnytte sin magt og indflydelse? Og var det en offentlig hemmelighed?
da
DR2
04:40
 Boksekongerne
De fire boksekonger vokser op i voldelig og fattige kvarterer. Deres "os imod verden"-tilgang afspejler Reagan-æraen. Efter nederlaget i "No más"-kampen i 1980 ryger Durán i unåde i USA og sit hjemland Panama. I 1981 vinder Leonard over Hearns og udfylder tomrummet efter Muhammad Ali. Men en alvorlig øjenskade får ham til at trække sig tilbage. De to andre stjerner mødes igen: Hagler vs. Hearns i én af boksehistoriens mest eksplosive titelkampe.
da
DR2
05:40
Alt forladt
Et gammelt sindssygehospital ved Vordingborg gemmer på mange menneskeskæbner. De to Urban Explorers Jan Elhøj og Morten Kirckhoff går på opdagelse i de gamle stuer og finder fikseringsbælter og elektrochokmaskiner, der fortæller om en svunden tid.
da
DR2
06:00
På sporet af dronningerne – 600 års danmarkshistorie
Sophie Amalie er danmarkshistoriens grimmeste, grådigste og grummeste dronning! I hvert fald hvis man skal tro de (mandlige) historikere, der i århundreder har skrevet historien. Hendes største rivalinde var den uægte kongedatter Leonora Christine. Men den der ler sidst, ler bedst: I mange år var det Leonora Christine, der blev betragtet som det store offer i de to kvinders magtkamp. Liv Thomsen nuancerer portrættet af den balletdansende, ødsle og selviscenesættende dronning Sophie Amalie, der var med til at indføre enevælden i 1600-tallet.
da
DR2
06:40
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Op gennem 1900-tallet bliver de sjove syngepiger populære. Gry Jexen møder datteren til syngepigen Rut Lund, der både var enlig mor og såkaldt humørpige med kontrakt på, at hun ikke måtte tabe sig. På Bakkens Hvile er sæsonen nu i fuld gang, og Ann Farholt synger om MeToo og krænkelser.
da
DR2
07:10
Unsere Kontinente
Da Golfstrømmen begyndte at flyde mod nord for ca. tre millioner år siden, formede geologien og naturen Europa. Kontinentets milde klima og særligt frugtbare jord er et perfekt levested for mennesker. Det blev et springbræt til at udforske resten at verden, men ofte med katastrofale konsekvenser for de koloniserede områder. Hvad betød durum, hvede, rug og byg for udviklingen af den europæiske civilisation, og hvorfor har skandinaver lys hud?
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Tegnsprogsmagasinet Udsyn
Et magasinprogram på tegnsprog, der zoomer ind på døves liv i en hørende verden. Og fortæller om det, der rører sig i tiden, sætter spørgsmål til debat og skildrer det nære og det sære.
da
DR2
12:30
Husker du...
Det var kvindernes år. Det havde FN bestemt, men i virkeligheden havde kvindeoprøret været i gang længe. Mød Karen Jespersen, der var en af de mest aktive kvindesagsforkæmpere. 1975 var også året, da der blev fred i Asien. Amerikanerne forlod Vietnam og med dem flere hundredetusinde vietnamesiske flygtninge. Mød en af dem, der kom til Danmark i 1975. Et dansk rederi kom i øvrigt til at spille en helt særlig rolle i forbindelse med afslutningen på Vietnam-krigen. Hør om en af de største redningsaktioner til søs. Det var også i 1975 rockgruppen Queen toppede hitlisterne med "Bohemian Rhapsody" og en musikvideo, der var langt forud for sin tid. I Danmark havde vi vores helt egen stjerne. Gustav Winckler brød i 1975 igennem med "Gem et lille smil til det bliver regnvejr".
da
DR2
13:30
Kunstquiz
Efterårets kunstquiz er denne gang på Statens Museum for Kunst. Adrian Hughes er vært, når to hold dyster på deres viden om kunst. Kan de gætte de berømte kunstnere, når værten tryller vanvittige rekvisitter op af sin magiske flyttekasse? Kan de to malere tegne, så man kan gætte hvad det er? Er det til at genkende kunsten, når det er børn, der beskriver den? Og hvem ved mest om de værker, der bliver hentet frem fra museets samlinger? Hold 1: Kunstkritikeren Bente Scavenius, maleren Jesper Christiansen og museumsdirektør Christine Buhl Andersen. Hold 2: Kunstkritikeren Trine Ross, maleren Martin Bigum og vurderingseksperten Kasper Nielsen.
da
DR2
14:15
Thelma og Irene
TV-spil af Carl van Webber. Dialog i samarbejde med Sten Kaalø.
da
DR2
16:00
 Tarzan Mama Mia
11-årige Rikke vinder en pony i et cornflakes-lotteri. Hun døber hesten Tarzan og installerer ham i den lille lejlighed på anden sal, hvor hun bor sammen med sin far. Rikkes far er ikke så begejstret, men Tarzan skaber glæde for flere af kvarterets skæve eksistenser. Og minsandten om ikke Rikkes far også bliver gode venner med Rikkes lærerinde.
da
DR2
17:25
Jeg var der
Den 4. maj 1945 er Jytte Abildstrøm 11 år, da hun sammen med familien over radioen hører, at Danmark atter var et frit land. I de bevægede befrielsesdage opdager hun, at naboen har skjult jøder i kælderen, men bliver dybt chokeret, da genboen bliver tvangsklippet for at have arbejdet for tyskerne. Vores historie er stykket sammen af en endeløs række af begivenheder. Nogle af dem bliver milepæle i vores fælles bevidsthed. Andre er markante øjeblikke, som skifter historiens kurs. Og så er der de stærke billeder, som brænder sig fast på nethinden for altid. I denne serie genoplever vi nogle af de hændelser, sammen med dem der var der.
da
DR2
17:45
Lyset - Laser-shitstormen, der ramte Danmark
"Lyset" var Danmarks største kunstværk og udløste samtidig en historisk shitstorm, da kunstneren Elle-Mie Ejdrup skabte en 532 km lang laserlyslinje langs bunkerne på vestkysten den 4. maj 1995. Tidligere modstandsfolk, toppolitikere og pressen kæmpede voldsomt om værket. Efter at have modtaget dødstrusler og været sendt ud i kulden i to årtier fortæller holdet bag værket nu historien.
da
DR2
18:55
Før søndagen
De danske salmer er en uudtømmelig kulturskat. I "Før søndagen" fortolker kendte danskere og DR's ensembler den danske salmeskat i ord og musik - én salme ad gangen. I aften tager skuespilleren Bodil Jørgensen fat på salmen "Nu titte til hinanden".
da
DR2
19:05
Det symfoniske vikingetogt - Rejsen
DR Symfoniorkestret drager på et musikalsk togt ind i musikken fra bl.a. tv-serien "Vikings" og computerspillet "Assassins Creed Valhalla". Mørke nordiske klange smelter sammen med symfonisk storhed, når solisterne Eivør og Einar Selvik og vært Rane Willerslev fra Nationalmuseet tager os med på vikingerejsen sammen med DR Vokalensemblet og selvfølgelig DR Symfoniorkestret. Koncerten dirigeres af Henrik Vagn Christensen, og den er optaget i DR Koncerthuset maj 2023.
da
DR2
20:05
Unsere Kontinente
For 15.000 år siden blev Nordamerika i en periode landfast med Asien. Mammutter og rensdyr migrerede til det nordlige Canada, efterfulgt af mennesker, som levede som jægere og samlere. Inuitterne tilpassede sig den ekstreme kulde. Sydpå, i Yucatan, skabte mayaerne en unik civilisation. Og i Mexico formede vulkanerne menneskets udvikling i området. Hvad betyder den ekstreme natur for fortidens og nutidens kulturer på kontinentet?
da
DR2
21:00
Tæt på sandheden med Jonatan Spang
Comedyshow, hvor ugens nyheder og tidsaktuelle tendenser tages under kærlig, men bestemt behandling af Jonatan Spang.
da
DR2
21:30
Gensyn med Strøm og Stokholm
"Hils Lauritz og sig, at det sker nu", falder de ikoniske ord fra Herbert til Agnes den 8. april 1940. Det fortjener et gensyn. Nikolaj har gode råd til, hvordan en pibe kan hjælpe et konfliktsky menneske, inden han afbrydes af Brødrene Øbberbøv, som tror, han er Sepp Piontek.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Debatten
Danmarks stærkeste stemmer diskuterer tidens sværeste beslutninger. Hver torsdag direkte fra DR Byen. Vært: Clement Kjersgaard.
da
DR2
23:15
 The Burnt Orange Heresy
Kunstanmelderen James ender i seng med den forføreriske Berenice. Parret rejser til kunstsamleren Cassidys hus ved Como-søen. Cassidy har en usædvanlig forespørgsel: James og Berenice skal stjæle et maleri fra den legendariske maler Debneys atelier. Men snart begynder parret at indse, at intet ved Debney eller deres mission er, som det ser ud til.
da
DR2

TV műsorújság - vasárnap, 2024-05-05

00:50
Explainer
Årets klimatopmøde fik en hæsblæsende start. På første dag blev alle verdens lande enige om betingelserne til en ny fond, som skal hjælpe fattige og sårbare lande med de tab og skader, som klimaforandringerne medfører. Men er fonden nok til at betale alle de skader, som de rige lande har skabt?
da
DR2
01:00
VM stafet
Skal Danmark have stafethold med ved sommerens OL-atletik? Det bliver afgjort i denne weekend, hvor der løbes World Athletics Relays, som er et mini-VM i stafetløb og fungerer som kvalifikationsstævne til OL. Danmark er med i 4x100 meter disciplinen både hos mænd og kvinder. Sidstnævnte var også med ved OL i 2021, mens mændene skal forsøge at kvalificere sig til OL for første gang i nyere tid. I dag byder på indledende heats, inden det i morgen gælder finalerne. Det hele finder sted i Nassau, hovedstaden i Bahamas. Kommentatorer: Henrik Liniger og Tobias Boldt.
da
DR2
04:30
Explainer
I den seneste tid har opioider fanget flere og flere unge i et virkelig farligt misbrug. De ellers receptpligtige piller købes som et rusmiddel eller til at lette presset i hverdagen, men det kan lynhurtigt tage overhånd. For risikoen for afhængighed er indlejret i den måde, opioider virker på kroppen.
da
DR2
04:40
The Rise and Fall of Boris Johnson
Boris Johnson får sin Brexit-sejr. Bookmakerne spår ham til at blive den næste udenrigsminister efter David Cameron, men hans partner og gamle Oxford-ven Michael Gove vil ikke støtte ham. Udmanøvreret og langt fra magten lægger Boris nye planer og vender snart tilbage for at hævne sig.
da
DR2
05:30
Military Masterminds
Det har ændret militærhistorien for evigt at bruge styrken fra forskellige værn til at øge kampkraften mod en fjende. Men når man skal kombinere værnene, kræver det ufatteligt meget planlægning, beslutsomhed og autoritet. Her udforsker vi, hvordan de fire krigsgenier Bernard Montgomery, William Westmoreland, Georgy Zhukov og Norman Schwarzkopf brugte kampkraft på flere måder til at knække en modstander og opnå sejr.
da
DR2
06:25
Ancient Engineering
Vand er livsvigtigt for menneskeheden. Vi kan ikke overleve uden. Landbrug og vandveje har været afgørende for civilisationernes udvikling. Sejlads, handel og indtægter afhang - og afhænger stadig - af store vandveje og kanaler. Fra Mesopotamien til Aztekerriget, fra Suidynastiet i Kina til Herodes' havn i Judæa og naturligvis Suezkanalen og Venedig. Hvordan frigjorde fortidens ingeniører vandets potentiale?
da
DR2
07:15
Forunderlige fyrtårne II
Det Irske Hav, 1801. To mænd er på vagt i et fyrtårn 32 km fra Pembrokeshires kyst, da den ene omkommer i en storm. Den anden er bange for at blive anklaget for mord. I stedet for en traditionel begravelse til søs, beholder han liget, indtil han bliver afløst. Men der går fire måneder, og i mellemtiden er han blevet sindssyg. I dag ligger Smalls-fyrtårnet på samme sted. Men hvad er dets gådefulde historie?
da
DR2
08:00
Nyheder fra Grønland
Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:15
 Station 13
Lena er godt træt af Eriks tilnærmelser - indtil hun finder ud af, at hans middagsplaner slet ikke gælder hende.
da
DR2
12:40
 Station 13
Det starter som en stille aftenvagt på stationen, men freden bliver kortvarig. Der indløber melding om, at en 15-årig knægt kører vildt rundt i en stjålen BMW.
da
DR2
13:10
 Huset på Christianshavn
Det knager i parforholdene i huset på Christianshavn. Bølgerne går højt, hårde ord bliver sagt, og kufferter bliver pakket. Men hos Emma i Rottehullet - den lokale beværtning på den anden side af gaden - falder gemytterne til ro.
da
DR2
13:35
 Huset på Christianshavn
Familien Olsens ægteskabelige situation bliver en smule anstrengt, da fru Olsen begynder at tage køretimer. Og da hun har tænkt sig at få job som taxachauffør. Og måske er en smule forelsket i sin kørelærer.
da
DR2
14:00
Gudstjenesten
Manuskriptforfatter og TV-vært Adam Price er sammen med vært Sofie Østergaard taget til gudstjeneste, der hylder Grundtvig og folkeligheden. For som præst Sigurd Stubbergaard siger, så er Grundtvig hjørnestenen i vores samfund. Det sætter Adam snart fokus på i en ny serie om Grundtvig på DR. Derfor taler de tre efter gudstjenesten om, hvorfor netop Grundtvig betyder så meget.
da
DR2
15:00
VM stafet
Skal Danmark have stafethold med ved sommerens OL-atletik? Det bliver afgjort i denne weekend, hvor der løbes World Athletics Relays, som er et mini-VM i stafetløb og fungerer som kvalifikationsstævne til OL. Danmark er med i 4x100 meter disciplinen både hos mænd og kvinder. Sidstnævnte var også med ved OL i 2021, mens mændene skal forsøge at kvalificere sig til OL for første gang i nyere tid. I dag byder på indledende heats, inden det i morgen gælder finalerne. Det hele finder sted i Nassau, hovedstaden i Bahamas. Kommentatorer: Henrik Liniger og Tobias Boldt.
da
DR2
18:30
Explainer
Er du for ung til at huske sommeren i 1992 og den historiske EM-sejr? Eller vil du blot genbesøge den sommer? Så kommer vi dig til undsætning, for vi har gravet dybt i DR's arkiver. Vi har derfor samlet hele historien om vejen til den danske EM-triumf - KUN fortalt gennem tv- og radioklip fra ugerne op til sejren, hvor danskerne endte med at eksplodere i en rød-hvid glædesrus, da det daværende landshold mod al forventning vandt europamesterskabet. Og historien starter faktisk med, at Danmark slet ikke kvalificere sig til at spille med i EM det år.
da
DR2
18:40
24 timer vi aldrig glemmer
Fem års tysk besættelse slutter med sprudlende glæde og blodigt drama. Kendte og ukendte danskere fortæller om et af de gladeste, men også et af de blodigste døgn i danmarkshistorien. Fra tyskernes kapitulation om aftenen d. 4. maj, til de første engelske soldater ankommer til København dagen efter. Fra Skagen til Gedser går titusinder af begejstrede danskere på gaderne i en lykkerus, men samtidig er der voldsomme skyderier i gaderne mellem modstandsfolk og tyskerhåndlangere, og tusinder blev anholdt. Blandt de medvirkende er skaberen af "Matador", forfatteren Lise Nørgaard, og den dengang 13-årige Klaus Rifbjerg samt kendte modstandsfolk som Gunnar Dyrberg fra Holger Danske og Per Gylling Mortensen fra BOPA.
da
DR2
19:30
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Op gennem 1900-tallet bliver de sjove syngepiger populære. Gry Jexen møder datteren til syngepigen Rut Lund, der både var enlig mor og såkaldt humørpige med kontrakt på, at hun ikke måtte tabe sig. På Bakkens Hvile er sæsonen nu i fuld gang, og Ann Farholt synger om MeToo og krænkelser.
da
DR2
20:00
 La storia
Rom, 1940. Den enlige mor Ida Ramundo er jøde, men holder det skjult af frygt for at blive deporteret. I januar 1941 bliver der vendt op og ned på hendes liv. En tysk soldat voldtager hende. Ida er forpint og skamfuld. Hun opdager, at hun er gravid, og en dag føder hun et spædbarn med smukke blå øjne.
da
DR2
21:00
Er der en arkitekt til stede
Hvordan går det til, at en splinterny skole bliver en kæmpe skandale? Det undersøger Ane Cortzen, når hun tager til Skærbæk og spørger, om der har været en arkitekt til stede under opførelsen af Tønder Kommunes største offentlige byggeri nogensinde.
da
DR2
21:30
Gåden om Thyra
Vært og historiker Cecilie Nielsen har fået kendskab til et helt nyt forskningsresultat, der løser en mere end 1000 år gammel gåde om den mest ikoniske runesten i verden: den store Jellingsten. Samtidig viser nyheden sig at kunne være en afgørende brik til at forstå en af de mest markante og gådefulde kvinder i danmarkshistorien: Thyra.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Jagten på de sidste naziforbrydere
I mere end 50 år har Beate og Serge Klarsfeld opsporet og afsløret nazistiske krigsforbrydere over hele verden. De har medvirket til at stille den berygtede Gestapo-chef Klaus Barbie, kendt som "Slagteren fra Lyon", for retten. Nu hvor de er i 80'erne, fortsætter de deres indsats mod nynazister og holocaustbenægtere. Her dykker vi ned i parrets fortid, kærlighed og nuværende kamp for retfærdighed.
da
DR2