Viasat Explore

Viasat Explore

Sweden

Guia de TV - domingo, 12/05/2024

00:55
Isvikingar
Chris får ett samtal från en fiskare som är sjuk. Under tiden skapar det varmare vädret en stor isvägg på sjön mellan stranden och de återstående näten, vilket orsakar oro hos alla Isviking-teamen.
sv
01:50
Isvikingar
Teamen är ivriga att komma på isen, optimistiska inför starten på vintersäsongen men moder jord har andra planer. Ombytligt väder lämnar Trevor och hans besättningsman Riley, på tunn is.
sv
02:40
Isvikingar
Med isen fortfarande liggande på Winnipeg-sjön riskerar fiskebesättningarna tunn, skiftande is när de vågar sig längre ut på sjön. Men nysnön har medfört ännu en komplikation: glansis.
sv
03:30
Isvikingar
Trycket ökar när Chris Kristjanson ser att fisket avtar. Ska han ta bort sina nät eller stanna i hopp om att fisken kommer tillbaka? Tid är pengar och ingen fisk, betyder inga pengar in för Chris.
sv
04:20
Isvikingar
Chris Kristjanson litar på sin pappa Robert, när besättningen letar efter vart fisken har flyttat. Det är en stor chansning, kan han hitta ett sätt att hala in fångst och hålla sina köpare nöjda?
sv
05:10
Isvikingar
Temperaturen sjunker under -50 °C och utsätter besättningarna för väder och vind. Trevor och Matt är strandade när deras bombardier går sönder. Chris besättning ger sig ut på ett räddningsuppdrag.
sv
06:10
Australiens buffalofångare
På väg att slutföra sitt största jobb i år, leder Liz team Cook genom damm, lera och taggtråd - samtidigt är Clarry fast besluten att komma i mål med sina infödda kunder.
sv
06:45
Leriga bergens åkare
Det finns en risk att timmer till ett värde av en miljon dollar kan bli brinner inne om inte Craig kommer på en plan, nere i dalen ligger Brent veckor efter på sitt senaste jobb.
sv
07:40
Leriga bergens åkare
Glovers skyndar för att få bort virke och maskiner från Erie Mountain, Craigs team jobbar mot klockan på Saddle Ridge och han är säker på att den begagnade maskinen han köpte kommer att ge framgång.
sv
08:40
Leriga bergens åkare
Craig LeBeau och hans team pressas till bristningsgränsen efter att en allvarlig olycka tvingar dem att ompröva om det är värt det att arbeta med det farligaste jobbet i Kanada.
sv
09:35
Leriga bergens åkare
När Craigs bror Brent tar genvägar för att få extra ved från berget, stänger ett misstag hela verksamheten. Craig måste bestämma sig för om han kan betala borgen för sin lillebror.
sv
10:35
Leriga bergens åkare
Craigs nyaste förare Theron, måste visa vad han går för på Mud Mountain. Han tacklar is, smuts och hård press för att försöka hålla sig före bilarna, bara för att stoppas av någon annans misstag.
sv
11:30
Leriga bergens åkare
Allt går fel när Craigs bror Brent lånar en avverkningsmaskin vilket leder till en riskabel bärgning, och åkarveteranen Dan Millar kämpar mot skumpiga vägar och slitna däck på vägen till sågverket.
sv
12:25
Fryst guld
När Grönlands bistra vinter närmar sig med stormsteg är Ray och hans team halvvägs genom sin 12 veckor långa gruvsäsong ... och det är nu som en avgörande invägning ger överraskande resultat.
sv
13:20
Ädelstensjägarna i Australien
Michael och Cherie är fast beslutna att göra det bästa av sitt område medan förhållandena är goda, och Ray och Paul beger sig under jord i hopp om att hitta en grön safir.
sv
14:25
Guldjägarna i Australien
Shane använder ett smart bush-trick för att ta sig ur en knipa i den avlägsna vildmarken, och Gold Retrievers hittar en guldrik kvartsåder som skulle kunna innehålla huvudådran.
sv
15:20
Guldjägarna i Australien
Team Poseidon kämpar mot utmanande terräng i bergen i High Country Victoria, och lovande spår kan leda Gold Devils till en lön på en miljon dollar.
sv
16:15
Guldjägarna i Australien
Gold Devils kämpar mot vädergudarna, Jacqui och Andrew pressas mot nya ytterligheter, och mekaniska problem splittrar Ferals.
sv
17:15
Guldjägarna i Australien
Alan och Salty hamnar i en återvändsgränd i den avlägsna Kimberley-regionen, Vince, Bibi och Murray tvingas bryta ny mark i Victoria och Gold Retrievers kämpar med sin feltändande pumpanläggning.
sv
18:10
Guldjägarna i Australien
Gold Devils kämpar vidare efter att ha förlorat en gruppmedlem, Ferals guldklimpsspår försvinner, och Jacqui och Andrew står inför ett nattligt uppdrag för hitta försvunnet guld.
sv
19:10
Guldjägarna i Australien
Gold Devils tar en chansning med en potentiell huvudåder, Alan och Salty terrängkör i Kimberleys extrema vildmark, och Shane och Kate försöker få igång två pumpanläggningar men får slut på vatten.
sv
20:05
Guldjägarna i Australien
Team Poseidon tvingas till sitt gamla hyreskontrakt i det översvämmade Victoria, Shane och Kate ringer in hjälp i västra Australien och Jacqui och Andrew kommer ifrån varandra i norra Queensland.
sv
21:00
Amerikanska västerns förbannelse: Det försvunna spanska guldet
Adam och Kru följer stigen till den legendariska försvunna guldgruvan medan Taylor och Rain hittar ny information om Slumachs rättegång, död och begravning.
sv
21:55
Ädelstensjägarna i Australien
Anthony och Jodie installerar äntligen stegen i sin oanvända gruvingång och Matt och Amber börjar gräva under jord på sitt nya område, kommer deras investering att löna sig, eller har de köpt skräp?
sv
23:00
Omöjliga järnvägar
Vi undersöker otroliga ingenjörsgenombrott, från mäktiga ångtåg och överljudsskotrar till tåg som till ser ut att flyga ovanför sina spår.
sv

Guia de TV - segunda, 13/05/2024

00:00
Ädelstensjägarna i Australien
Det är "ädelstensfest", och Todd och Bri väljer ut stenar för försäljning. När familjen Mifsud tar på dig ett stort underhållsjobb gör regnvädret att familjen Richardson öppnar en gammal gruvlott.
sv
01:05
Ädelstensjägarna i Australien
Ray tar på sig jobbet att såga igenom en enorm sten, Todd och Bri får en helt ny erkänsla för varandras jobb, och är det önsketänkande när familjen Bush tror att de äntligen ska få lön?
sv
02:10
Ädelstensjägarna i Australien
Anthony lär sig skära ädelstenar när Jodie går ner i gruvan ensam, familjen Richardson gräver djupt i den gamla Rabbi-gruvlotten och Old Timers försöker flytta ett block på 500 kg från en schaktvägg.
sv
03:05
Stenmännen
I Toscana utvinns en och en halv miljon kubikmeter marmor från över 150 aktiva stenbrott som Henraux. Vi följer stenbrytarnas arbete och upptäcker hur den dyrbara marmorn används.
sv
04:00
Stenmännen
Michele är oförmögen att välta ett block, Luca försöker få fram ett defekt block, och det sista stycket marmor som ska vältas vid Piastrone-brottet ligger i händerna på unge Umberto.
sv
04:50
Stenmännen
Arbetet i stenbrotten på Monte Altissimo fortsätter obevekligt. Rullvagnarna är på väg att röra sig vid Catino-brottet, Luca tar en chansning och en riskfylld vältning förbereds.
sv
06:00
Jade Fever
Claudia och teamet blir förkrossade då deras lastbil går sönder då de försöker få ut ett jadeblock på 20 ton ämnat för en köpare i Vietnam. De tvingas överge jade med ett värde på 870 000 kr.
sv
06:25
Jade Fever
Robin upptäcker ett fynd som kan innebära en ekonomisk räddning, men han har inte råd med utrustningen som behövs för att få loss det. Men så får han ett samtal som skulle kunna lösa situationen.
sv
06:55
Tungt räddningsarbete: väg 401
Efter en trippelkrock kämpar teamet från Chatham med att en trasig lastbil ska hålla i hop, och det nya tunga räddningsteamet får en dålig déjà vu-upplevelse när en sopbil som vält, rullar över igen.
sv
07:50
Tungt räddningsarbete: väg 401
Herbs team brottas med en utbränd långtradare. Mark måste kämpa sig igenom långa köer för att nå ett brådskande jobb, och ett unikt återställningsteam står inför en tung last med torvmossa.
sv
08:50
Guldjägarna i Australien
Poseidon-teamet försöker undvika häftiga skogsbränder. Gold Gypsies ger sig ut på ett farligt, nattligt uppdrag. Shane och Russell pushar sitt bräckliga vaskverk till max.
sv
09:45
Guldjägarna i Australien
Victoria Diggers har torka på guldfronten. Marcus och Linden drabbas av en skada som kan komma att avsluta resan. Dust Devils kämpar för att kunna producera säsongens största guldregn så här långt.
sv
10:40
Guldjägarna i Australien
Dust Devils riskfyllda vattenförsörjning torkar ut, Jacqui och Andrew gräver fram sitt största fynd hittills, och kraftigt regn kan stänga av Poseidon-gänget i veckor.
sv
11:35
Guldjägarna i Australien
Shane och Russell kämpar med det galna regnandet, en krets som exploderat kan förstöra Poseidons chanser till rekordinvägning, och Ferals levererar sitt största fynd för säsongen.
sv
12:35
Guldjägarna i Australien
En svärm blodsugande fästingar visar sig inte vara någon match för Jacqui och Andrew. Robs och Turbos torrblåsare måste repareras och team Poseidon drabbas av hårda stormar som kan slå ut dem i dagar.
sv
13:30
Guldjägarna i Australien
Team Poseidon spårar en gammal flodbädd rik på guld. Jacqui och Andrew jagar i den extrema vildmarken i centrala Queensland och Shane och Russells nya vaskmaskin kan hjälpa dem få sitt på det torra.
sv
14:30
Guldjägarna i Australien
Gold Timers kallar in Robs farfar och gräver fram deras största bit någonsin, Shane och Russell driver sin vaskränna till bristningsgränsen, och Marcus och Dale gräver slutligen fram en monsterklimp.
sv
15:25
Bilrestauratörerna i Rust Valley
Konkurrensen hårdnar i Rust Valley. Avery rusar in i sin nya roll som butikschef och Mike kämpar för att bli klar med en Pontiac Parisienne från 1966.
sv
16:20
Bilvraksräddarna i Kanada
Midnight Oils plan att visa upp sin Chevy från 1968 på en bilmässa äventyras, Wreckless Restorations kämpar för att leverera en hippie-van och Robin hittar en gömma med klassiska fordon på en gård.
sv
17:15
Hummerfiskarna i Australien
Hummerpriset har kraschat, utlöst av en global pandemi. Skeppare Squizzy har 150 000 dollar mindre i intäkter, Cracker säkrar en köpare och Jay och hans brorsöner tillbringar sju veckor utan lön.
sv
18:10
Fartygsräddarna i Australien
"Fartygsräddarna i Australien" ger sig iväg på ett vilt gränsäventyr till Arnhem Land i Northern Territory med ett nytt team och en fantastisk uppsättning bullriga redskap.
sv
19:10
Guldjägarna i Australien
Poseidon-teamet försöker undvika häftiga skogsbränder. Gold Gypsies ger sig ut på ett farligt, nattligt uppdrag. Shane och Russell pushar sitt bräckliga vaskverk till max.
sv
20:05
Guldjägarna i Australien
Victoria Diggers har torka på guldfronten. Marcus och Linden drabbas av en skada som kan komma att avsluta resan. Dust Devils kämpar för att kunna producera säsongens största guldregn så här långt.
sv
21:00
Ädelstensjägarna i Australien
Old Timers har köpt en ny gruvlott osedd, Apprentices ska koppla ett gruvschakt till sin underjordiska kraftstation och team Kids träffar ett avtal med sin granne, men kommer det att löna sig?
sv
22:05
Fryst guld
Kimberly och Tiffany får en sällsynt chans att kontakta nära och kära där hemma, Christian och Elley följer en känsla, och Ray och Erik ger sig ut på sitt livs äventyr till en renstation.
sv