DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Guia de TV - segunda, 13/05/2024

02:00
 Magtspil
Gro må holde sin Høyre-mand i armslængde, så han ikke ligner en spion. En anden Høyre-mand irriterer hende på direkte tv.
da
DR2
02:40
 Magtspil
Gro og Kåre Willoch gør sig klar til deres sidste tv-duel før valget. Det er Gros sidste chance for at bevare håbet om en valgsejr til Arbejderpartiet. Samtidig er en flodhest blevet observeret i Trondheim. Måske.
da
DR2
03:25
 Magtspil
Al magt til ingen.
da
DR2
04:20
Inside the Order of the Solar Temple
Tog musikeren Michel Tabachnik aktivt del i massakren i Soltemplets Orden? Opmuntrede han med sine skrifter og foredrag medlemmerne til at begå selvmord? Disse spørgsmål udgør grundstenen i retssagen mod Tabachnik. I dag, næsten tredive år efter "overgangen til Sirius", er mange spørgsmål stadig ubesvarede. Vil brikkerne i soltemplets gåde endelig falde på plads?
da
DR2
05:15
Kriminalfotograferne
Rockerkrigene satte sine spor i Danmark i slutningen af 1980'erne og op igennem 90'erne. De har også sat aftryk i Søren Weiss' arkiv over tabloidfotograferne John E Jacobsen og Gert Jensens efterladte kriminalfotografier. De var begge tilstede, efter at Bullshit-rockerpræsidenten Makrellen var blevet likvideret foran sit hjem på Amager, og Gert Jensen fik nogle højdramatiske billeder, da Bandidos-rockeren Uffe Lindeskov Larsen blev skudt foran Københavns lufthavn. I programmet opsøger Søren Weiss kriminalfotograf John E Jacobsens tidligere kæreste, det kommer der en højest overraskende historie ud af.
da
DR2
05:45
History's Greatest Heists
Laguna Niguel, Californien, 1972. Over 30 millioner dollars er gemt af vejen i en forstadsbank. Angiveligt er det "uofficielle" midler til præsident Nixons genvalgskampagne. Mafiaen i Cleveland hyrer Dinsio-banden til at udføre et nøje planlagt kup, der involverer en lydløs alarm og solidt sprængstof. Et af bandens medlemmer og FBI's efterforskningsleder i sagen fortæller om det dristige kup.
da
DR2
06:30
World's Most Scenic Railway Journeys
Fra Hualien til Alishan. Denne gang rejser vi rundt på en af verdens smukkeste øer, Taiwan. En rejse, der bringer os gennem episke landskaber i nationalparken Taroko Gorge, til hovedstaden, Taipei, og videre op i det fantastiske bjergområde Alishan. På vejen møder vi de folk, som bor og arbejder langs denne meget specielle toglinje.
da
DR2
07:15
Bettany Hughes' Grand Tour - From Paris to Rome
Den sidste bid af rejsen går fra Amalfikysten, hvor kunstnere og forfattere har nydt lokale delikatesser og ladet sig inspirere af den overvældende kystlinje. Derfra sejler Bettany til Capri, hvor hun dykker ned til det romerske riges "Las Vegas", en skjult juvel under havet. Og endelig når hun til den evige by, Rom, hvor hun får helt unik adgang til Pantheon, og de lokale afslører hemmelighederne bag "la dolce vita".
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:28
Guldkorn 1980'erne
DR's arkiver er en guldgruppe af gamle TV-klip. De store historier har vi set igen og igen. Men hvad var det, der prægede den helt almindelige danskers hverdag i 1980? I 1980 er det næsten umuligt at få en lejlighed, og hvis man får en, er den højst sandsynligt både dyr og dårlig. De gamle fryser, men så tager de unge sagen i egen hånd. På gymnasierne er pladsen også trang, flere vil have en studentereksamen end nogensinde før, og konkurrencen er hård, for de videregående uddannelser har indført adgangskrav, så nu er det slut med at hjælpe hinanden med opgaverne.
da
DR2
17:45
Unsere Kontinente
I millioner af år var Sydamerika det største kontinent, der var helt isoleret fra andre landmasser. Da det blev landfast med Nordamerika, begyndte dyr og mennesker at migrere. Andesbjergene og gletsjere var og er vigtige kilder til livsnødvendigt vand. Det gav inkaerne mulighed for at forvandle kartoflen til en vigtig fødevare. Hvordan er kontinentet blevet formet af naturen, befolkningerne og europæernes kolonisering og slaveri?
da
DR2
18:40
Ekko af kærlighed
Når 86-årige René køber blomster, tænker han på, hvilken farve blomster hans hustru ville have valgt, hvis hun stadig var i live. En gruppe mænd og kvinder over 80 år fortæller sanseligt og ærligt om tabet af deres livsledsager, og hvordan livet går videre. Tilsammen tilbyder de perspektiver på kærlighed, ensomhed og døden.
da
DR2
20:00
 Hilma
I dag er den svenske maler Hilma af Klint - der levede fra 1862 til 1944 - anerkendt som en af Vestens første abstrakte kunstnere. Men i en tid, hvor det er mænd, der laver spillereglerne, er der langt til succes, når man er en kvinde, der er forud for sin tid. Og efterhånden forstår Hilma, at omverdenen ikke er parat til hendes kunst, og beslutter derfor, at værkerne ikke må vises før 20 år efter hendes død.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Helen Mirren - dronningen af film, teater og tv
Hun er den eneste, der to gange har vundet både en Oscar, en Emmy og en Tony. Helen Mirren er en kamæleon. Shakespeare-skuespiller, sexsymbol, filmdronning og meget mere. Siden hendes karriere begyndte i 60'erne har hun søgt frihed, udfordringer og krævet det ypperste af sig selv. Hun er en skuespiller med tusind ansigter og en enestående karriere. Men også en frigjort kvinde, der er blevet et feministisk ikon.
da
DR2
23:35
DNA-detektiven
En jødisk millionær fra New York, som hele sit liv har forfulgt en teori om, at menneskets civilisation er blevet grundlagt af aliens fra rummet, tager på sit dødsleje kontakt til Eske Willerslev, da han mener, at han har fundet et afgørende dna-bevis for sine teorier. Eske vælger at tage udfordringen op, og snart befinder han sig i krydsild mellem sine egne skeptiske kolleger og et miljø af dedikerede, amerikanske ufo-entusiaster.
da
DR2

Guia de TV - terça, 14/05/2024

00:35
Ekspeditionen - på sporet af Vitus Bering
En af verdenshistoriens største opdagelsesrejsende er danskeren Vitus Bering, som i 1700-tallet ledte en kæmpe ekspedition for den russiske zar. I Rusland kaldes han den russiske Columbus, men han er næsten ukendt i Danmark. Nu rejser historiker Cecilie Nielsen og et tv-hold i Berings fodspor hele vejen gennem det enorme Rusland fra Skt. Petersborg i vest til Berings grav på Bering Ø i det nordlige Stillehav for at fortælle historien om Vitus Bering.
da
DR2
01:05
 La storia
Idas søn Nino stiller ingen spørgsmål og bliver øjeblikkeligt forelsket i sin lillebror. Men trods det forlader Nino sin familie. Han er overbevist fascist og melder sig til hæren som frivillig. Ida er alene med sin lille søn, som får kælenavnet Useppe. Men snart vender krigen op og ned på alles liv.
da
DR2
01:55
Er der en arkitekt til stede
Det skulle være ét af de største byudviklingsprojekter, men det kollapsede fuldstændig. Ane Cortzen besøger Vinge, der skulle være fremtidens nye by uden for Frederikssund - og midt på marken ser hun efter, om der har været en arkitekt til stede.
da
DR2
02:25
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
I 1960'erne er Cleo den helt store stjerne på Bakkens Hvile. Hun bliver en aktiv stemme i den offentlige debat og kampen for kvinders ligestilling. I 2023 er det hen mod slutningen af sæsonen, og Dot Wessman optræder med sin sang om kæresten Morten Messerschmidt og alle hans skandaler.
da
DR2
02:55
Women Make Film
Hvordan viser man en persons subjektive syn på verden, POV, point of view? I filmen "Proof" med Russell Crowe og Hugo Weaving viser Jocelyn Moorhouse et godt eksempel. POV bringer os psykologisk tæt på en person, og nærbilleder kan øge filmens intensitet, som i Paulette McDonaghs stumfilm "The Cheaters". Indiens Sharmila Tagore fortæller om at skildre drømme og surrealisme, bl.a. i Jane Campions "Portræt af en kvinde".
da
DR2
03:55
Baby Surgeons
De behandler verdens mindste patienter. Her følger vi kirurgerne på St. George's Hospital i London udføre komplekse og banebrydende operationer på babyer, mens de er inde i livmoderen. Det er en kamp på liv og død, når de giver kommende forældre håb - og babyer en chance for at leve.
da
DR2
04:41
Soundtrack Service med Han Duo
Elias Eliot & Jacob Ege Hinchely fra Han Duo præsenterer de bedste hits fra spil med DR Symfoniorkestret.
da
DR2
04:55
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA TV Avisen giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:30
Hemmelige rom
Langt nede under jorden bag en atomsikret dør ligger en af Norges største hemmeligheder.
da
DR2
17:35
Military Masterminds
Misinformation, afledningsmanøvrer og fælder. Det er strategier og taktikker, der kan bruges kreativt i krig. Men bag hver vildledning, bedrag og forstillelse sidder de krigsgenier, der planlægger og udfører strategierne for at besejre fjenden. Her udforsker vi, hvordan de fire militærstrateger Winston Churchill, Nikita Khrusjtjov, George Patton og Muhammad Anwar Sadat udtænkte vildledende planer, der førte til, at de vandt over deres fjender.
da
DR2
18:30
På sporet af dronningerne – 600 års danmarkshistorie
Dronning Louise var hele Europas svigermor. Hendes historie er en ægte askepotfortælling om den smukke prinsesse, der blev gift med den fattige prins og vandt det halve kongerige. På sin rejse i sporet på denne smukke og dannede dronning Louise støder Liv Thomsen på en anden og langt mere kontroversiel Louise: Louise Rasmussen, kendt som grevinde Danner, gift med Frederik VII. De to Louiser kunne ikke fordrage hinanden. Deres uvenskab handlede om kongelighed, klassekamp og kvindebilleder. Og er en del af en større fortælling om 1800-tallet, hvor Danmark gennemlever en forrygende udvikling fra enevælde til demokrati.
da
DR2
19:10
Nazismens kvinder
I 1939 er 12 millioner tyske kvinder en del af det nazistiske apparat. Da mændene bliver sendt i krig, er kvinderne nødt til at arbejde som bl.a. chauffører og landmænd. Og næsten 3.500 kvinder er vagter i koncentrationslejrene og deltager aktivt i udryddelsen af jøderne. Ved krigens afslutning bliver millioner af tyske kvinder voldtaget. En historie, der ligesom de kvindelige lejrchefers roller, bliver holdt skjult i lang tid.
da
DR2
20:05
Military Masterminds
Chikanere, sabotere og overliste. Guerillakrig går ud på at overrumple og svække fjenden med konstante angreb, indtil den er besejret. I det 20. århundrede har de fleste guerillakrige været ideologiske konfrontationer, hvor kommunister har prøvet at vælte kapitalister. Her udforsker vi, hvordan de fire kommunistiske ledere Mao Zedong, Fidel Castro, Josip Broz Tito og Võ Nguyên Giáp med stort held gjorde guerillakrig til en systematisk og effektiv kampform.
da
DR2
21:00
Fri, fræk og for meget - Syngepigernes historie
Syngepigen Hardy Dræby opfinder i slut 70'erne personaen Mona Lisa og optræder som en af Danmarks første drag queens. Bakkens Hvile er lukningstruet, og Dots mor, Lilian, træffer en vigtig beslutning for at sikre dens overlevelse. Hun er blandt publikum, mens syngepigerne optræder for sidste gang i 2023.
da
DR2
21:30
Gensyn med Strøm og Stokholm
I sæsonafslutningen får vi endelig svar på det nagende spørgsmål: Får Egon mon sin havregrød! "Mor er major" og "Syg og munter" fortjener et gensyn. Det samme gør alt med Poul Bundgaard, som vi meget passende runder sæsonen af med at hylde.
da
DR2
22:00
TVA
TV Avisen TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Jorden kalder
Den spanske solkyst er en af vores absolutte favoritter, når sommerferien skal bookes. Netop garantien for varme og sol tiltrækker turister i hobevis. Men klimaforandringerne har skruet temperaturerne op og skabt decideret tørke i området store dele af året. Thøger Kirk er taget til solkysten for at nyde solen - og undersøge hvordan manglen på vand påvirker området. Både de landmænd, der dyrker vores grøntsager - og den industri, der lever af poolhungrende turister.
da
DR2