DR2

DR2

I modsætning til den brede og folkelige moderkanal DR1 satser DR2 på smallere programmer med f.eks. samfundsdebat og satire. Specielt de første år havde kanalen det tvetydige folkelige tilnavn "Kanal Klog", men i de senere år har indholdet til en vis grad skiftet karakter, så der også på denne kanal kan findes populære udsendelser. Et eksempel er fredagsprofilen, der er målrettet mod et ungt publikum med hurtig og til tider grovkornet satire suppleret med seriøs behandling af rytmisk musik. Denne profil kan ses som et modspil til DR1s fredagprofil, der satser på brede, familievenlige programmer. DR har beskrevet forskellen i de to kanalers programstrategi således, at DR1 med sit bred appellerende programudbud skal være vores kanal, mens DR2 med den smalle profil skal være min kanal.

Denmark

Guia de TV - quarta, 03/04/2024

00:05
De siste dødsdømte
Holger har intelligens som en 14-årig og gør, som han får besked på. Det vil koste ham livet.
da
DR2
00:55
Jagten på den danske arbejder
For 150 år siden begynder en kamp, der kommer til at forandre Danmark for altid. De danske arbejdere samler sig og kræver højere løn, rettigheder og politisk magt. DR's Cecilie Nielsen jagter i fire programmer historien om den danske arbejder. I dette afsnit følger hun arbejdernes kamp for at blive anerkendt i samfundet og få lov at organisere sig i fagforeninger i slutningen af 1800-tallet.
da
DR2
01:25
Reklamer til tiden
Brystfagre madammer, smækre blondiner og åh så naturlige 70'erpiger. Gamle sjove reklamefilm viser, hvordan moden har forandret sig markant i det tyvende århundrede. I gamle dage skulle tøj hovedsagligt være praktisk og billigt. I dag er tøj en stor del af vores identitet. I gamle dage var vi pakket ind fra top til tå. I dag vrikker vores døtre rundt næsten afklædte. Oplev et hav af sjove modereklamer, bl.a. for fint tøj fra Brugsen i 20'erne, for brylcreme i 50'erne og Wrangler i 70'erne.
da
DR2
02:00
Iben Herrens mark
Passionsdag kalder præst Susanne Engberg en dag, hvor hun samler en gruppe indlagte på psykiatrisk center Ballerup. Her fremfører de digte, sange og musik, som de selv har lavet, for hinanden. Journalist Iben Maria Zeuthen møder præsten og nuværende og tidligere patienter på Psykiatrisk center i Ballerup. Her møder de mennesker med svære diagnoser som skizofreni og anoreksi. Men i kirken og i mødet med præsten er diagnoserne og journalerne lagt til side for en stund. I stedet handler det om, hvem man er som menneske, og hvilke drømme, der kan vække håbet til live igen, når alting er mørkt.
da
DR2
02:30
Secret Life of the Lighthouse
Den Engelske Kanal, 1695. To britiske handelsskibe forliser på Eddystone-revet 14 km syd for Plymouth. Det bliver startskuddet på et dristigt ingeniørprojekt, der kommer til at redde tusindvis af liv - og etablerer en rettesnor for klippefyrtårne i hele verden. Men på Eddystone Rock bliver tre tårne smadret af havet, fortæret af flammer og undermineret af klipperne, inden det lykkes at bygge et tårn, der kan modstå havets rasen.
da
DR2
03:15
Apocalypse: War of Worlds
Koreakrisen trækker ud. Det lykkes General Douglas MacArthur og hans tropper at gå i land ved byen Inchon. Men krigen er ikke forbi. Nordpå står amerikanerne over for en ny og uventet fjende. På den anden side af Yalu-floden har Mao placeret en styrke på 300.000 mand. Truman overvejer at anvende atombomben.
da
DR2
04:10
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:28
Explainer
Den grønne omstilling kalder på batterier - især de batterier, som ligger i elbiler. Om ca. ti år vil det kun være muligt at købe en elbil, hvis man skal have ny bil i EU. Det kommer til at betyde mange flere elbiler og mange flere batterier. Men der er bare ét problem. Batterier er lavet af sjældne råstoffer, og vi kan risikere at løbe tør. I en grafik i videoen ser man et lihium-ion bevæge sig mellem polerne uden på et batteri. Det burde rettelig bevæge sig mellem polerne inde i batteriet.
da
DR2
17:40
Historien om Danmark - sæson 2
Lars Mikkelsen fortæller om den første halvdel af 1900-tallet. Grundloven er for længst vedtaget, men det er langt fra alle, der mærker noget til det nye demokrati. Det bliver en tid, hvor kvinder og tjenestefolk kæmper for stemmeret og hvor en arbejdersøn bliver statsminister. Det er også nu, at grundstenen til vores fremtidige velfærdsstat bliver lagt. Men det er også en tid, hvor to store krige - Første og Anden Verdenskrig - kommer til at true både demokratiet og selve nationens overlevelse.
da
DR2
18:40
Håndbold: Vive Kielce-GOG (m)
I Champions League-playoff skal GOG til Polen, hvor Kielce venter i returopgøret. Fynboerne har haft en fornuftig sæson i Europa, hvor de blev nummer 5 i den indledende gruppe, mens polakkerne tog 4.-pladsen i deres gruppe, hvor de bl.a. mødte Aalborg. GOG's dobbelte danske mestre har vist klar fremgang i 2024, og den form skal de fortsætte, hvis de sammenlagt skal besejre stærke Kielce. Der venter imidlertid GOG en meget vanskelig opgave, da de tabte med hele otte mål i den 1. kamp for en uge siden, og Kielce, som imponerede i den 1. duel, er da også klare favoritter til at gå videre til kvartfinalerne.
da
DR2
20:25
 Ofelia kommer til byen
Landsbyens sære dreng, John, lever en isoleret tilværelse som graver ved kirken på den jyske vestkyst - indtil storbypigen Molly dukker op og griber ind i hans skæbne. De mødes som Hamlet og Ofelia i dilettantforeningens opførelse af Shakespeares drama.
da
DR2
22:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Krigens døgn
Forstå krigen mellem Ukraine og Rusland helt ned i detaljen. Med udgangspunkt i den seneste uges begivenheder zoomer Kim Bildsøe Lassen og Danmarks førende eksperter ind på krigens afgørende elementer.
da
DR2
23:10
 Flugt
Amin er 36 år, veluddannet og succesfuld i sit karrierejob. Alt kører. Men da hans kæreste Kasper frier til ham, gribes han af angst for at give sig hen. Ingen kender nemlig hele sandheden om Amins fortid. Hvis Amin skal turde leve sit liv fuldt ud, må han tage et endeligt opgør med dén hemmelighed, han som barn fik ordre om aldrig at afsløre. En hemmelighed han har båret på i mere end 20 år. Opgøret med fortiden sender Amin tilbage til en lykkelig barndom i 80'ernes Kabul i Afghanistan, hvor a-ha brager igennem hans walkman, og hvor Jean Claude Van Damme hænger på drengeværelset i familiens hus. Men han sendes også tilbage til den nådesløse borgerkrig, der forvandler den trygge og kærlige hverdag til en krigszone og splitter hans familie til atomer. En krig, der sender 11-årige Amin på en farefuld flugt, som først slutter fem år senere, da han ankommer helt alene til Danmark.
da
DR2

Guia de TV - quinta, 04/04/2024

00:35
Fotografiet som våben
Saeid Sadeghi er en af Irans mest anerkendte krigsreportere, særlig kendt for sin dokumentation af krigen mellem Iran og Irak fra 1980-88. Han var tilhænger af den iranske revolution, og hans billeder fra slagmarken var med til at underbygge regimets myte om en hellig krig. Sadeghis billeder blev brugt til propaganda, og det han fortryder mest i dag, er alle de unge mænd som lokket af billederne meldte sig som frivillige i håb om at blive martyrer og få en plads i Paradis.
da
DR2
01:35
Blitz Spirit
Huse i flammer, døde og døende på fortovene og desperate forældre, der leder efter deres børn. Under Anden Verdenskrig sønderbombede tyskerne britiske storbyer i et otte måneder langt stormløb - kendt som "Blitzen". 44.652 mennesker omkom under murbrokkerne, i undergrundsstationerne, i bombeskjul, i deres baghaver og i deres egne senge. Gennem seks stærke vidnesbyrd afsløres det, hvordan det virkelig var at gennemleve den blodige og skræmmende luftkrig over England.
da
DR2
02:20
Sænkningen af den tyske flåde i 1919
Kort tid efter Første Verdenskrig bliver den tyske højsøflåde interneret i Skotland. 74 dødbringende dreadnought-slagskibe, der er tungt bevæbnet og bygget til ikke at kunne synke. Her skal de ligge, indtil fredsforhandlingerne i Versailles er afsluttet. Men efter måneders venten udsteder den tyske kontreadmiral Ludwig von Reuter en hemmelig ordre: Gør klar til at sænke skibene.
da
DR2
03:15
Blood Money Inside the Nazi Economy
Tysklands rungende sejre i 1940 skjulte landets kriseramte økonomi. Alt manglede: fødevarer, råmaterialer, penge og militærudstyr. Derfor blev det helt legalt at stjæle fra besatte lande. Men plyndringerne var ikke nok til at betale for krigsindsatsen. Snart blev ideen om folkedrab fremstillet som en økonomisk nødvendighed. For hvis man slog jøderne ihjel, kunne man brødføde de stærkt svækkede slavearbejdere på de tyske fabrikker.
da
DR2
04:05
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
08:05
Morgenandagten
Transmitteres direkte fra Vor Frue Kirke, Københavns Domkirke.
da
DR2
08:30
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
12:00
Seneste nyt fra TVA
Seneste nyt fra TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
17:00
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
17:25
Explainer
Smartphones, tablets og andre skærme bliver beskyldt for at være skadelige for børn, hvor blandt andre statsminister Mette Frederiksen har sagt, at de er farligere end trafikken. Men hvad sker der, hvis børn bruger meget skærm?
da
DR2
17:35
Store danskere
Storm P var pioner indenfor flyvningen, filmen, tegnefilmen og tegneserien. Han var også maler, forfatter og alene hans produktion af tegninger tæller mere end 60.000 stk. Hans talent var med andre ord mangfoldigt. Den unge Storm P kunne blive til hvad som helst. Men han var nødt til at vælge. Skulle han være alvorlig eller sjov? Skulle han være kunstneren på kvistværelset eller skulle han tjene penge? Eller var det muligt at netop han, Storm P, kunne være det hele?
da
DR2
18:05
Husker du...
Et år med store skift for Danmark. Kong Frederik IX dør, Margrethe bliver ny dronning, og Danmark kommer ind i EF. Mød Svend Auken, som var en af dem, der kæmpede imod, da Jens Otto Krag gik i spidsen for et ja til EF og dagen efter chokerede alle med sin afgang. 1972 var også året, hvor Erhard Jakobsen gik til kamp mod de røde lejesvende i Danmarks Radio, da han startede Aktiv Lytter Komité. Det gik blandt andet ud over Jesper Klein, som i aftenens program fortæller om, dengang han var under anklage for at være rød. Og så var det i 1972, at Gasolin blev berømte, Jesus Christ Superstar dannede mode, og narkomanerne blev et samfundsproblem.
da
DR2
19:05
Catherine Deneuve - Mestrenes muse
Polanski, Buñuel, Truffaut og von Trier. Hun har arbejdet med verdens største instruktører. Den franske skuespillerinde Catherine Deneuve er smuk og knusende dygtig, men er tit også blevet omtalt som en kølig blondine. Gennem sin lange filmkarriere er hun dog lykkedes med at ødelægge dette image ved at lave ting, der overrasker. Her dykker vi ned i filmikonets liv og karriere og får indblik i en kvinde, der er meget mere end kølig, reserveret og blond.
da
DR2
20:00
Debatten
Danmarks stærkeste stemmer diskuterer tidens sværeste beslutninger. Hver torsdag direkte fra DR Byen. Vært: Clement Kjersgaard.
da
DR2
21:00
Magisk mudder
Stjerne-geologen Minik Rosing har fået en vild ide: Kan det mudder, der skylles ud i uendelige mængder fra undersiden af den grønlandske indlandsis, være med til at løse mangel på mad i de fattige lande og samtidig mindske klimaforandringerne? Dokumentaren følger over otte år Minik Rosings videnskabelige op- og nedture, fra det første mudder bliver samlet op, videre til forsøg med potteplanter i laboratoriet, på fynske spidskålsmarker, majsdyrkning i Ghana - lige til vi får svaret på, om det virker.
da
DR2
22:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR2
22:15
Deadline
Udfordrende og overraskende perspektiver på dagens og tidens væsentligste historier. Følg Deadline på Facebook.com/DR2deadline.
da
DR2
22:40
Outside
Den 13-årige gadedreng Roma, der er forsømt af både sin familie og staten, bliver i 2014 maskot for den ukrainske revolution. Hans historie strækker sig over årene, han tilbragte i Kyivs revolutionære gader, til efter han må forlade børnehjemmet, da han fylder 18 år. Hvorefter han uden en krone på lommen er overladt til at imødegå verden på må og få. I takt med at Roma sætter sig for at skabe et voksenliv, bliver det tydeligere og tydeligere, at hans fremtid er forudbestemt. Gennem en række samtaler med filmens instruktør, reflekterer han over et af hovedspørgsmålene: Er det nogensinde muligt at undslippe sin barndom?
da
DR2