National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Guia de TV - segunda, 13/05/2024

00:30
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan terug in de tijd in een Ford Fiesta XR2 uit de jaren 80. De auto is van Brian, die de auto helemaal wilde opknappen tot hij last kreeg van gezondheidsklachten.
nl
01:30
Food Factory
Een blik op de productie van noedelsoep, barbecue-saus en marshmallow-chocolade cups.
nl
01:55
Food Factory
Indiase groentestoofpot, lichte en luchtige knapperige Mexicaanse soezen, een chocoladeachtige kaasachtige Russische traktatie en klassieke suikerachtige gumdrops vinden hun weg naar de consument.
nl
02:20
Drugs, Inc.
Tijdens de jaren zestig werd San Francisco - vooral rondom the LGBTQ-gemeenschap - overspoeld door een meth-epidemie.
nl
03:05
Megafactories
Een kijkje achter de schermen bij de fabriek van Guinness, die in Dublin, Ierland staat. Dit is de grootste donkerbierbrouwerij ter wereld en hier worden jaarlijks meer dan een miljard pinten bier geproduceerd.
nl
03:50
Megafactories
Een kijkje achter de schermen in de fabriek waar de Nissan GT-R wordt geproduceerd - de betaalbare superauto die, dankzij zijn aerodynamica, precisie-ontwerp en handgemaakte V6-motor, menig record verpulvert.
nl
04:50
Car S.O.S
Car S.O.S. reist af naar Southend voor de restauratie van een JCB-graafmachine uit 1978. Het gevaarte is van oud-timmerman Kev, die na twee hartaanvallen zijn grote trots niet meer kan onderhouden.
nl
05:35
Food Factory
We nemen een kijkje in een snoepfabriek waar jawbreakers worden gemaakt en bezoeken daarnaast Tim Hortons' koffiebranderij waar koffiebonen worden gebrand. Ook zien we hoe empanada's worden gemaakt en duiken we in de geschiedenis van de cocktailsaus.
nl
06:00
Food Factory
Een verkenning van de productie van wafels, Doritos-nacho's en pure chocolademelk.
nl
06:25
Food Factory
Ontdek hoe de productie van grote hoeveelheden Nitwitz-snoepjes, popchips, Mighty Malts-balletjes en kippensoep tot stand komt.
nl
06:55
Food Factory
Ontdek in deze culinaire barbecue-special hoe pittige barbecuesaus en verse ananasspiesjes voor op de grill worden gemaakt. Ook wordt onderzocht hoe vegaburgers en een 'old-school' relish worden klaargemaakt voor consumptie.
nl
07:25
Science of Stupid
Deze aflevering gaat over de gevaren van zwiepende zwepen, de perikelen van springende mensen en de verrassende risico's die schommelen met zich meebrengt.
nl
07:55
Science of Stupid
In deze aflevering is te zien hoe lastig het is om een kajak te water te laten, hoe gevaarlijk het is om van een brug te zwaaien en hoe riskant het is om van een mini-trampoline te springen.
nl
08:25
Lost Treasures of Egypt
Archeologen leggen nieuw bewijs bloot over hoe de iconische piramiden zijn geëvolueerd.
nl
09:20
Lost Cities With Albert Lin
Wetenschapper Albert Lin reist af naar Micronesia en gaat naar de oude stad Nan Madol. Hij bekijkt de tombes, tempels en religieuze locaties.
nl
10:20
Cesar Millan: Better Human Better Dog
Cesar helpt een jong stel met de Australian Cattle Dog. Het lijdt aan sterke verlatingsangst en heeft de eigenaren bijna een jaar gevangen gehouden. Later moet Cesar een lhasa apso kalmeren die worstelt met zijn zicht.
nl
11:15
Secrets of the Zoo
Dokterbezoeken staan op de agenda voor het personeel van de dierentuin en de dieren. Een aap heeft een abces en een poema heeft kiespijn. Ook de hartspecialist wordt geraadpleegd.
nl
12:10
Dr. Oakley, Yukon Vet
De Oakleys brengen een bezoek aan een kariboeboerderij waar twee elanden dringend een medische check-up nodig hebben. Kort daarna verschijnt er een hond in de kliniek die een onaangename ontmoeting met een stekelvarken heeft gehad.
nl
13:10
Last Of the Giants: Wild Fish
Cyril en zijn team team gaan op zoek naar de voedselbron van de witte steur: de Pacifische zalm. Tijdens hun zoektocht moeten ze over gevaarlijke stromingen raften en beren ontwijken.
nl
14:05
Border Protection Spain
Een rustig dagje neemt een onverwachte wending als de kustwacht de achtervolging inzet op drugssmokkelaars die snel Marokkaanse wateren willen bereiken. Een bootje met veertien man aan boord vraagt om hulp.
nl
15:05
Drain the Oceans
Archeologen maken gebruik van computerbeelden om de geheimen van nazi's te onthullen. Deze geheimen bevinden zich vaak op de bodem van de oceanen, maar worden onthuld dankzij nieuwe technologie.
nl
16:05
Europe From Above
Een reis door de lucht over de Scandinavische regio onthult 's werelds langste trap, schaapherders op de Faeröer, een speciale inspanning voor het behoud van de Atlantische papegaaiduiker en een feestelijke kajak parade.
nl
17:05
Locked Up Abroad
In 1972 is Jim Paprocki co-piloot op een drugsvlucht naar Mexico. Alles verloopt volgens plan tot er brand is.
nl
18:00
Ultimate Airport Dubai
Mel helpt een passagier die slachtoffer is geworden van diefstal aan boord. Verder ontdekt Hassan een miljoen dollar aan diamanten, die een passagier in haar lichaam meesmokkelde.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
De tas van een passagier bevat dood koraal, en twee passagiers die een korte vakantie plannen hebben koffers volgestouwd met souvenirs. De beambten stuiten op een lastige passagier.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
Er wordt een internationale drugsbende ontmaskerd. Daarnaast wordt een reiziger verdacht van drugssmokkel en worden er nagemaakte goederen in beslag genomen.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Vlucht 1016 van USAir stort neer tijdens een zware regenbui. Van de tweeënvijftig passagiers komen er zevenendertig om. De piloten zeggen dat ze niks meer konden zien, maar onderzoekers twijfelen aan hun verhaal.
nl
21:30
Ice Road Rescue
Een vrachtwagen raakt een vangnet en kantelt, waardoor Thord en Bjørn tot in de kleine uurtjes moeten werken om de lading verse zalm te redden. In het noorden moet Jo Roger een vrachtwagen redden die vastzit in de sneeuw.
nl
22:30
Inferno: France's Deadly Heatwave
Een terugblik op de zomer van 2003 die een verwoestende hittegolf naar Frankrijk bracht. Archiefbeelden en ongepubliceerde getuigenissen tonen hoe hulpverleners dag in dag uit vochten om de schade te beperken.
nl
23:30
Last of the Giants: Wild Fish
Cyril vangt een indrukwekkende barracuda. Zijn volgende doelwit: de Afrikaanse cubera, de grootste snapper ter wereld. Met een oude vriend zoekt hij naar geheime visplekken: onderwaterwrakken.
nl

Guia de TV - terça, 14/05/2024

00:25
Ancient China From Above
Het Chinese Lajia was ooit een van de grootste steden van de wereld, maar werd 2000 jaar geleden getroffen door een aardbeving en verzwolgen door een modderstroom, waardoor sommige slachtoffers als versteend bewaard bleven.
nl
01:20
Food Factory
Het productieproces van worstenbroodjes, paaslekkernijen, lolly's en Koreaanse knoedels.
nl
01:50
Food Factory
Het productieproces van gekonfijte pretzels, gebakjes uit Cornwall en jellybeans.
nl
02:10
Drugs, Inc.
De Jamaicaanse hoofdstuk Kingston staat onder controle van gesofisticeerde, rivaliserende drugsbendes die de distributie op alle niveaus in handen hebben.
nl
02:55
Megafactories
De Pagani kost meer dan een miljoen euro, een ogenschijnlijk perfecte mix van kunst en techniek. Ontdek hoe 4700 verschillende componenten dit een unieke supercar maken.
nl
03:40
Megafactories
Lexus werkt, met een gloednieuwe superauto, aan een nieuw imago - deze machine spot met alle natuurwetten, en trekt, in nog geen vier seconden, op van 0 naar 100 km/u.
nl
04:30
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Dorset om een Renault Alpine GTA uit 1987 op te halen. De auto is van voormalig computertechnicus David, die helaas is getroffen door een slechte gezondheid, waardoor zijn geliefde auto niet meer uit de garage komt.
nl
05:15
Car S.O.S
Tim en Fuzz reizen naar Hampshire om een Ford Mondeo uit 2000 op te halen. De auto is van Karl, een alleenstaande vader van twee meisjes die zacht gezegd geen geluk heeft gehad de afgelopen jaren. Car SOS schiet te hulp de auto weer op te knappen.
nl
06:00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van zeer sterke rijstazijn, pittige Thaise soep, en zonnebloempitten gehuld in chocola. Ten slotte wordt onthuld hoe duizenden bijen het geheim zijn achter heerlijke gastronomische snoepjes.
nl
06:25
Food Factory
Ontdek hoe aardbeienijs, kleine taco's, marshmallows en broccolisalade gemaakt worden, van grondstof tot eindproduct.
nl
06:55
Food Factory
Een betoverend kijkje achter de schermen bij een fabriek in Chicago waar al sinds 1898 gruwelijke gummy-snoepjes worden gemaakt. Ook is er aandacht voor het productieproces van lolly's, maïssnoepjes en jack-o-lantern-koekjes met Halloween-thema.
nl
07:15
Science of Stupid
In deze aflevering zijn de geheimen van wakesurfen te zien, de verborgen geheimen van waterglijbanen en is te horen waar men op moet letten als men een trap uitdeelt met sparren.
nl
07:45
Science of Stupid
Dallas Campbell onderzoekt hoe verwondingen kunnen worden voorkomen tijdens het kajakken van een waterval. Ook onthult hij de geheimen van een lawine, en legt hij uit waarom het gevaarlijk is om je voeten in je nek te leggen.
nl
08:15
Lost Treasures of Egypt
Archeologen leggen nieuw bewijs bloot over hoe de iconische piramiden zijn geëvolueerd.
nl
09:15
Lost Cities With Albert Lin
Albert Lin reist af naar Petra in Jordanië om de geschiedenis van deze bijzondere stad te ontdekken. Hij vindt bewijs dat de oude stad Petra deel uitmaakte van een veel groter netwerk dan hij verwacht had.
nl
10:15
Cesar Millan: Better Human Better Dog
Cesar en zijn team rehabiliteren een gevaarlijke pitbull en een hele gemene yorkie.
nl
11:10
Secrets of the Zoo
Het dierenartsen team maakt zich zorgen over Unga, een speciale mensaap die een beroerte heeft overwonnen. Twee Aziatische otters met kleine klauwen pronken met hun röntgenopleidingsvaardigheden.
nl
12:05
Dr. Oakley, Yukon Vet
Dr. Oakley gaat naar een afgelegen gebied waar teckel Oscar behoefte heeft aan een medische controle. Ze krijgt ook te maken met twee kariboebroers en -zussen, een therapievarken en een kreupele wolf.
nl
13:05
Last Of the Giants: Wild Fish
Cyril en zijn team moeten terug naar Fraser River om een enorme witte steur te voorzien van een tag. Ze moeten abseilen van steile rotswanden, over een enorme gletsjer klimmen en over bergen trekken.
nl
14:00
Border Protection Spain
's Nachts wordt de kustwacht gebeld over een mogelijke zelfmoordpoging. Een team houdt drugssmokkelaars tegen die meer dan drie ton hasj bij zich hebben. Vissers gebruiken illegale middelen.
nl
15:00
Drain the Oceans
Deskundigen ontdekken een vergeten scheepswrak uit WOII door middel van een onderwaterscan, dat nieuwe inzichten biedt over hoe de geallieerden overwonnen. Het wrak van één van Hitlers onderzeeërs getuigt van de akelige nazi-erfenis.
nl
16:05
Europe From Above
Deze adembenemende rondvlucht boven Schotland laat het land vanuit een geheel nieuw perspectief zien. De camera's onthullen innovatieve energiecentrales en majestueuze kastelen op een klif.
nl
17:00
Locked Up Abroad
Autoverkoper Martin Garnett wilde een restaurant openen voor zijn verloofde en smokkelde heroïne Bangkok binnen. Hij dreigt de langstzittende Australische gevangene in het buitenland te worden.
nl
18:00
Ultimate Airport Dubai
Een passagier trekt aan de alarmbellen, Mel wacht niet en reageert snel. Tegelijkertijd moet Nizel beslissen of een halfleeg vliegtuig mag vertrekken.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Fraudeurs op de radar van de beambten landen in Nieuw-Zeeland. Een backpacker komt oog in oog te staan met zijn ergste nachtmerrie, en een malafide kakkerlak moet worden aangepakt op Auckland International Airport.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
Een reiziger die regelmatig naar Colombia reist wordt ondervraagd door de grenspolitie, een lading XTC wordt gevolgd door Homeland Security en twee reizigers worden ondervraagd op LAX.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Vlucht 235 van TransAsia komt terecht in de rivier Keelung in Taiwain. Onderzoekers worden met vragen bestookt, maar hoe meer er bekend wordt, hoe groter het mysterie.
nl
21:30
A Small Light
Miep en Jan vangen nog twee kinderen op. Miep weet dat ze tegen haar familie moet liegen om de onderduikers te beschermen. Omdat ze dat niet kan, beperkt ze het contact, zelfs met haar broer Cas.
nl
22:30
A Small Light
Miep moet kiezen tussen haar geweten en haar beste vriendin. Het wordt moeilijker als ze vermoedt dat Jan tegen haar liegt en niet meer van haar houdt. Maar ook hij liegt om dierbaren te beschermen.
nl