HRT International

HRT International

Dana 1. siječnja 2018. godine Hrvatska radiotelevizija pokrenula je peti televizijski program pod nazivom HRT 5, a danas HRT International namijenjen Hrvatima izvan Republike Hrvatske te međunarodnoj javnosti.

Croatia

Programguide - søndag, 12. mai 2024

kl. 00.10 +0200
Peti dan
Večerašnje su teme:

1. Genocid
2. Rim Tim Tagi Dim.

Komentatori su: Marijana Bijelić, Lana Bobić, Matija Štahan i Aleksandar Musić.

HRTi i YouTube kanal HRT-a
hr
kl. 01.11 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 01.18 +0200
Garaža: Detour (2008.)
Glazbena emisija, studijski minikoncert s predstavnicima hrvatske urbane glazbene scene. Popularizira glazbu izvan mainstreama.
hr
kl. 01.48 +0200
#REPORTAŽE: Mobilne aplikacije, dokumentarna reportaža
Iz emisije Kod nas doma donosimo reportaže o zanimljivim temama.
hr
kl. 01.52 +0200
#FINO&JEFTINO: Međimurska tiblica
Pripremamo primamljiva i svima pristupačna jela diljem Hrvatske uz zanimljive, kreativne i poznate goste.
hr
kl. 02.01 +0200
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 02.09 +0200
Veterani mira
Tjedna emisija, u razgovoru u studiju i reportažama rasvjetljava i nastoji riješiti probleme s kojima se susreću branitelji te senzibilizirati javnost.
hr
kl. 02.40 +0200
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
kl. 03.31 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 03.39 +0200
turizam.hrt
U tjednoj emisiji o turizmu pratimo, propitkujemo i analiziramo turističke aktualnosti na obali, otocima i u unutrašnjosti.
hr
kl. 04.08 +0200
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 04.14 +0200
Život je truba, hrvatski film (12)
Filmska komedija "Život je truba" pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.
Junaci filma "Život je truba" su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Scenograf: Nedjeljko Mikac
Koproducent: HRT
hr
kl. 05.46 +0200
Koncert Doris Dragović u Areni Zagreb, 30.11.2019. (1.dio)
Doris Dragović, jedna od najvećih glazbenih diva s ovih prostora, održala je koncert za oko 18.000 ljudi prvi put u zagrebačkoj Areni. Mnogi kažu da je to njezin koncert života.
Pjevačica koja je glazbeni put počela u ranim osamdesetima kao članica grupe "More", a 1986. počela solističku karijeru, oduševila je svojim svevremenskim hitovima poput: Malo mi za sriću triba, Krivi ljudi, Jedini, Neću propast ja, Ima nešto u tome, Zemlja i stina. S eurovizijskom "Marijom Magdalenom" počela je koncertna večer za pamćenje. Gledamo 1. dio.
hr
kl. 06.52 +0200
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
kl. 06.59 +0200
Dolina sunca, serija (39/210)
Andrija i Stela se brzo razdvoje i popravljaju odjeću dok ih Kristijan i Eva zbunjeno gledaju. Stela pokunjeno objasni da je mislila kako će Robert i Julija biti tu, naime, htjeli su izazvati ljubomoru. Andrija i Stela sjede, utučeni nakon poraza u borbi protiv Roberta. Andrija ne može vjerovati kako je pristao na tako blesav plan, Stela mu spušta da sam nije smislio ništa pametnije. Kristijan je Evu dovezao do Vjekine kancelarije i ona mu zbunjeno zahvali. Gledaju se trenutak, oboje poneseni emocijama. Julija ide na posao i zatečena je kad ugleda Andriju koji je krenuo s ruksakom na leđima iz Jablanova. Augustina tobože u povjerenju trača Ladu Karlu, govori kako joj je žao jadnice, Lovro je s njom izgleda samo zbog seksa. Karla to na trenutak izbaci iz takta i iskreno prizna da ponešto o tome zna preko Lovre, ali ponekad mu se čini kao da Augustina uživa u tuđoj nesreći...

Prema priči Diane Pečkaj Vuković.
Glavni pisac: Diana Pečkaj Vuković
Redatelj supervizor: Branko Ivanda
hr
kl. 07.40 +0200
Klub čitatelja: Knjiga o knjižnici
Ovo je posebno izdanje Kluba čitatelja. Posjetili smo Knjižnicu u Vinkovcima i ondje razgovarali o knjizi Susan Orelan: Knjiga o knjižnici. Naši su gosti: Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, profesorica Višnja Sorčik, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Vladimir Ham i književnik i novinar Gordan Nuhanović.
hr
kl. 08.31 +0200
Jojo i prijevozna sredstva: Raketa
RAKETA

Jojo je cijeli dan izrađivao RAKETU, a onda je umoran zaspao i usnuo neobičan san...

Zajedno sa svojim prijateljima odletio je čak do Marsa! Isprva mu se učinilo zabavno i zanimljivo, a onda mu je postalo jasno da je planet nenaseljen i pust... Ili ipak nije!?
Jojo to nije doznao, jer se u trenu probudio. I bio je sretan što je sve ipak bio samo san, što su Marsovci ostali na Marsu, a jedini "svjedok" putovanja bila je maketa rakete u kutu sobe... No, jeli to baš tako!?

Ekipa (cijeli serijal):

Producentica: Blanka Barlović

Kostimografkinja: Jasna Zvonković

Scenaristica: Ivana Gudelj

Montažeri: Tomislav Mihajlov, Tomislav Rataj, Nina Koletić, Matija Ivče, Igor Roksandić

Autor animacija, pjesmica i glumac : Bojan Jambrošić

Redateljica: Ivana Radovčić

Urednica Silva Skender
hr
kl. 08.37 +0200
Mališani: Vendi - Plesanje
U dvadeset dvominutnih epizoda serije čekaju vas do sada neviđene zgode i postolovine: kako oprati šape svome psiću, kako ga nahraniti, kako staviti rublje na sušenje i pobijediti kvačice, izvaditi suđe iz perilice, pripremiti sok od naranče, pomesti kuću, posaditi biljke u vrtu ili se sam samcat spakirati za izlet.
Provedite jutro u društvu dvogodišnjaka!

Seriju pripremili:
Dario Hacek, Valentina Mavretić, Srđan Gulić

Producentica: Marinela Brala

Urednice: Sanja Nakić, Tanja Kirhmajer
hr
kl. 08.39 +0200
Ho ho ho hotel: Smrduckavo mirišljavo
HO HO HO HOTEL

Ove vas jeseni pozivamo u hotel kakav još nikada niste vidjeli! Kakve će sve goste dočekati najbolji i i najzabavniji domaćini Hotela Ruža i Franc i koje će smiješne, šašave i nemoguće želje i probleme imati njihovi gosti- vidjet ćete u 20 epizoda nove humoristično- edukativne serije za djecu ! Ruža i Franc mogu riješiti svaki problem, ali , na a svoj posebni i smiješni način.


Igrano- edukativna serija od 20 desetominutnih epizoda u produkciji Programa za djecu i mlade događa se u hotelu s najneobičnijim, najboljim i najsješnijim domaćinima Ružom i Francom te njihovim gostima s još neobičnijim luckastim željama i problemima! Kroz smiješne i šašave zgode nespretnog mađioničara, šašavog znanstvenika, operne dive koja je ostala bez glasa i mnogih drugih, naučit ćemo što je toplo, a što hladno, što tiho, a što glasno, brzo ili sporo, veliko il malo, visoko i nisko, blizu ili daleko, teško ili lagano, vidljivo ili nevidljivo!
U seriji glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Borko Perić kao domaćini hotela koji probleme rješavaju svak na svoj luckasti način, te njihovi gosti : Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Karlo Mrkša, Filip Juričić, Bernard Tomić, Lana Barić, Sanja Milardović, Paško Vukasović, Pero Juričić, Helena Buljan , Frano Mašković, Linda Begonja, Nataša Janjić, Judta Franković, Ana Maras Harmander, Dražen Bratulić , Iva Peter Dragan, Aneta Grabovac , Tit i Toma Medvešek i mnogi drugi.

Redatelji : Marko Šantić i Ivan Sikavica
Direktori fotografije: Ivan Zadro, Danko Vučinović i Frane Pamić
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinja: Jasna Zvonković
Autor glazbe: Coco Mosquito
Urednica: Tanja Kirhmajer
Producentica: Sanja Ivančin
hr
kl. 08.50 +0200
Potrošački kod
Reklame su postale sastavni dio života. S agresivnim reklamama susrećemo se svakodnevno. Na TikToku, koji uglavnom prate djeca i mladi, čak 25 posto svih reklama odnosi se na hranu i piće. Proizvođači se sve više koriste videoigrama, aplikacijama i influencerima kojima plaćaju da reklamiraju njihove proizvode. Taj segment tržišta nije dovoljno reguliran. A i sama regulativa, kada je riječ o reklamama, nije stroga.
Gosti su: Vanja Šebek, voditelj studija digitalnog marketinga, Sveučilište Algebra, i Kamilo Antolović, stalni sudski vještak za oglašavanje.
hr
kl. 09.16 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 09.24 +0200
Alpe Dunav Jadran
Pred vama je prava proljetna televizijska šetnja kroz slike iz srednje Europe, koja prati nit ovih glavnih tema:
Inkluzivna zadruga "La Collina" u Trstu.
"Operacija oprašivanje" za segedinske pčele.
Velenje, dobitnik nagrade "Zeleni list EU".
Alpski vodič Afganistanac Mahboob Alizada.
Kako je Šibenik postao grad festivala i zašto se to dogodilo?
hr
kl. 10.01 +0200
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 10.09 +0200
Veterani mira
Tjedna emisija, u razgovoru u studiju i reportažama rasvjetljava i nastoji riješiti probleme s kojima se susreću branitelji te senzibilizirati javnost.
hr
kl. 10.40 +0200
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
kl. 11.31 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 11.39 +0200
turizam.hrt
U tjednoj emisiji o turizmu pratimo, propitkujemo i analiziramo turističke aktualnosti na obali, otocima i u unutrašnjosti.
hr
kl. 12.08 +0200
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 12.14 +0200
Život je truba, hrvatski film (12)
Filmska komedija "Život je truba" pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.
Junaci filma "Život je truba" su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Scenograf: Nedjeljko Mikac
Koproducent: HRT
hr
kl. 13.46 +0200
Koncert Doris Dragović u Areni Zagreb, 30.11.2019. (1.dio)
Doris Dragović, jedna od najvećih glazbenih diva s ovih prostora, održala je koncert za oko 18.000 ljudi prvi put u zagrebačkoj Areni. Mnogi kažu da je to njezin koncert života.
Pjevačica koja je glazbeni put počela u ranim osamdesetima kao članica grupe "More", a 1986. počela solističku karijeru, oduševila je svojim svevremenskim hitovima poput: Malo mi za sriću triba, Krivi ljudi, Jedini, Neću propast ja, Ima nešto u tome, Zemlja i stina. S eurovizijskom "Marijom Magdalenom" počela je koncertna večer za pamćenje. Gledamo 1. dio.
hr
kl. 14.52 +0200
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
kl. 14.59 +0200
Dolina sunca, serija (39/210)
Andrija i Stela se brzo razdvoje i popravljaju odjeću dok ih Kristijan i Eva zbunjeno gledaju. Stela pokunjeno objasni da je mislila kako će Robert i Julija biti tu, naime, htjeli su izazvati ljubomoru. Andrija i Stela sjede, utučeni nakon poraza u borbi protiv Roberta. Andrija ne može vjerovati kako je pristao na tako blesav plan, Stela mu spušta da sam nije smislio ništa pametnije. Kristijan je Evu dovezao do Vjekine kancelarije i ona mu zbunjeno zahvali. Gledaju se trenutak, oboje poneseni emocijama. Julija ide na posao i zatečena je kad ugleda Andriju koji je krenuo s ruksakom na leđima iz Jablanova. Augustina tobože u povjerenju trača Ladu Karlu, govori kako joj je žao jadnice, Lovro je s njom izgleda samo zbog seksa. Karla to na trenutak izbaci iz takta i iskreno prizna da ponešto o tome zna preko Lovre, ali ponekad mu se čini kao da Augustina uživa u tuđoj nesreći...

Prema priči Diane Pečkaj Vuković.
Glavni pisac: Diana Pečkaj Vuković
Redatelj supervizor: Branko Ivanda
hr
kl. 15.40 +0200
Klub čitatelja: Knjiga o knjižnici
Ovo je posebno izdanje Kluba čitatelja. Posjetili smo Knjižnicu u Vinkovcima i ondje razgovarali o knjizi Susan Orelan: Knjiga o knjižnici. Naši su gosti: Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, profesorica Višnja Sorčik, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Vladimir Ham i književnik i novinar Gordan Nuhanović.
hr
kl. 16.31 +0200
Jojo i prijevozna sredstva: Raketa
RAKETA

Jojo je cijeli dan izrađivao RAKETU, a onda je umoran zaspao i usnuo neobičan san...

Zajedno sa svojim prijateljima odletio je čak do Marsa! Isprva mu se učinilo zabavno i zanimljivo, a onda mu je postalo jasno da je planet nenaseljen i pust... Ili ipak nije!?
Jojo to nije doznao, jer se u trenu probudio. I bio je sretan što je sve ipak bio samo san, što su Marsovci ostali na Marsu, a jedini "svjedok" putovanja bila je maketa rakete u kutu sobe... No, jeli to baš tako!?

Ekipa (cijeli serijal):

Producentica: Blanka Barlović

Kostimografkinja: Jasna Zvonković

Scenaristica: Ivana Gudelj

Montažeri: Tomislav Mihajlov, Tomislav Rataj, Nina Koletić, Matija Ivče, Igor Roksandić

Autor animacija, pjesmica i glumac : Bojan Jambrošić

Redateljica: Ivana Radovčić

Urednica Silva Skender
hr
kl. 16.37 +0200
Mališani: Vendi - Plesanje
U dvadeset dvominutnih epizoda serije čekaju vas do sada neviđene zgode i postolovine: kako oprati šape svome psiću, kako ga nahraniti, kako staviti rublje na sušenje i pobijediti kvačice, izvaditi suđe iz perilice, pripremiti sok od naranče, pomesti kuću, posaditi biljke u vrtu ili se sam samcat spakirati za izlet.
Provedite jutro u društvu dvogodišnjaka!

Seriju pripremili:
Dario Hacek, Valentina Mavretić, Srđan Gulić

Producentica: Marinela Brala

Urednice: Sanja Nakić, Tanja Kirhmajer
hr
kl. 16.39 +0200
Ho ho ho hotel: Smrduckavo mirišljavo
HO HO HO HOTEL

Ove vas jeseni pozivamo u hotel kakav još nikada niste vidjeli! Kakve će sve goste dočekati najbolji i i najzabavniji domaćini Hotela Ruža i Franc i koje će smiješne, šašave i nemoguće želje i probleme imati njihovi gosti- vidjet ćete u 20 epizoda nove humoristično- edukativne serije za djecu ! Ruža i Franc mogu riješiti svaki problem, ali , na a svoj posebni i smiješni način.


Igrano- edukativna serija od 20 desetominutnih epizoda u produkciji Programa za djecu i mlade događa se u hotelu s najneobičnijim, najboljim i najsješnijim domaćinima Ružom i Francom te njihovim gostima s još neobičnijim luckastim željama i problemima! Kroz smiješne i šašave zgode nespretnog mađioničara, šašavog znanstvenika, operne dive koja je ostala bez glasa i mnogih drugih, naučit ćemo što je toplo, a što hladno, što tiho, a što glasno, brzo ili sporo, veliko il malo, visoko i nisko, blizu ili daleko, teško ili lagano, vidljivo ili nevidljivo!
U seriji glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Borko Perić kao domaćini hotela koji probleme rješavaju svak na svoj luckasti način, te njihovi gosti : Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Karlo Mrkša, Filip Juričić, Bernard Tomić, Lana Barić, Sanja Milardović, Paško Vukasović, Pero Juričić, Helena Buljan , Frano Mašković, Linda Begonja, Nataša Janjić, Judta Franković, Ana Maras Harmander, Dražen Bratulić , Iva Peter Dragan, Aneta Grabovac , Tit i Toma Medvešek i mnogi drugi.

Redatelji : Marko Šantić i Ivan Sikavica
Direktori fotografije: Ivan Zadro, Danko Vučinović i Frane Pamić
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinja: Jasna Zvonković
Autor glazbe: Coco Mosquito
Urednica: Tanja Kirhmajer
Producentica: Sanja Ivančin
hr
kl. 16.50 +0200
Potrošački kod
Reklame su postale sastavni dio života. S agresivnim reklamama susrećemo se svakodnevno. Na TikToku, koji uglavnom prate djeca i mladi, čak 25 posto svih reklama odnosi se na hranu i piće. Proizvođači se sve više koriste videoigrama, aplikacijama i influencerima kojima plaćaju da reklamiraju njihove proizvode. Taj segment tržišta nije dovoljno reguliran. A i sama regulativa, kada je riječ o reklamama, nije stroga.
Gosti su: Vanja Šebek, voditelj studija digitalnog marketinga, Sveučilište Algebra, i Kamilo Antolović, stalni sudski vještak za oglašavanje.
hr
kl. 17.16 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 17.24 +0200
Alpe Dunav Jadran
Pred vama je prava proljetna televizijska šetnja kroz slike iz srednje Europe, koja prati nit ovih glavnih tema:
Inkluzivna zadruga "La Collina" u Trstu.
"Operacija oprašivanje" za segedinske pčele.
Velenje, dobitnik nagrade "Zeleni list EU".
Alpski vodič Afganistanac Mahboob Alizada.
Kako je Šibenik postao grad festivala i zašto se to dogodilo?
hr
kl. 18.01 +0200
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 18.09 +0200
Veterani mira
Tjedna emisija, u razgovoru u studiju i reportažama rasvjetljava i nastoji riješiti probleme s kojima se susreću branitelji te senzibilizirati javnost.
hr
kl. 18.40 +0200
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
kl. 19.31 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 19.39 +0200
turizam.hrt
U tjednoj emisiji o turizmu pratimo, propitkujemo i analiziramo turističke aktualnosti na obali, otocima i u unutrašnjosti.
hr
kl. 20.08 +0200
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 20.14 +0200
Život je truba, hrvatski film (12)
Filmska komedija "Život je truba" pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.
Junaci filma "Život je truba" su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Scenograf: Nedjeljko Mikac
Koproducent: HRT
hr
kl. 21.46 +0200
Koncert Doris Dragović u Areni Zagreb, 30.11.2019. (1.dio)
Doris Dragović, jedna od najvećih glazbenih diva s ovih prostora, održala je koncert za oko 18.000 ljudi prvi put u zagrebačkoj Areni. Mnogi kažu da je to njezin koncert života.
Pjevačica koja je glazbeni put počela u ranim osamdesetima kao članica grupe "More", a 1986. počela solističku karijeru, oduševila je svojim svevremenskim hitovima poput: Malo mi za sriću triba, Krivi ljudi, Jedini, Neću propast ja, Ima nešto u tome, Zemlja i stina. S eurovizijskom "Marijom Magdalenom" počela je koncertna večer za pamćenje. Gledamo 1. dio.
hr
kl. 22.52 +0200
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
kl. 22.59 +0200
Dolina sunca, serija (39/210)
Andrija i Stela se brzo razdvoje i popravljaju odjeću dok ih Kristijan i Eva zbunjeno gledaju. Stela pokunjeno objasni da je mislila kako će Robert i Julija biti tu, naime, htjeli su izazvati ljubomoru. Andrija i Stela sjede, utučeni nakon poraza u borbi protiv Roberta. Andrija ne može vjerovati kako je pristao na tako blesav plan, Stela mu spušta da sam nije smislio ništa pametnije. Kristijan je Evu dovezao do Vjekine kancelarije i ona mu zbunjeno zahvali. Gledaju se trenutak, oboje poneseni emocijama. Julija ide na posao i zatečena je kad ugleda Andriju koji je krenuo s ruksakom na leđima iz Jablanova. Augustina tobože u povjerenju trača Ladu Karlu, govori kako joj je žao jadnice, Lovro je s njom izgleda samo zbog seksa. Karla to na trenutak izbaci iz takta i iskreno prizna da ponešto o tome zna preko Lovre, ali ponekad mu se čini kao da Augustina uživa u tuđoj nesreći...

Prema priči Diane Pečkaj Vuković.
Glavni pisac: Diana Pečkaj Vuković
Redatelj supervizor: Branko Ivanda
hr
kl. 23.40 +0200
Klub čitatelja: Knjiga o knjižnici
Ovo je posebno izdanje Kluba čitatelja. Posjetili smo Knjižnicu u Vinkovcima i ondje razgovarali o knjizi Susan Orelan: Knjiga o knjižnici. Naši su gosti: Vedrana Lugić, ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, profesorica Višnja Sorčik, intendant Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku Vladimir Ham i književnik i novinar Gordan Nuhanović.
hr

Programguide - mandag, 13. mai 2024

kl. 00.31 +0200
Jojo i prijevozna sredstva: Raketa
RAKETA

Jojo je cijeli dan izrađivao RAKETU, a onda je umoran zaspao i usnuo neobičan san...

Zajedno sa svojim prijateljima odletio je čak do Marsa! Isprva mu se učinilo zabavno i zanimljivo, a onda mu je postalo jasno da je planet nenaseljen i pust... Ili ipak nije!?
Jojo to nije doznao, jer se u trenu probudio. I bio je sretan što je sve ipak bio samo san, što su Marsovci ostali na Marsu, a jedini "svjedok" putovanja bila je maketa rakete u kutu sobe... No, jeli to baš tako!?

Ekipa (cijeli serijal):

Producentica: Blanka Barlović

Kostimografkinja: Jasna Zvonković

Scenaristica: Ivana Gudelj

Montažeri: Tomislav Mihajlov, Tomislav Rataj, Nina Koletić, Matija Ivče, Igor Roksandić

Autor animacija, pjesmica i glumac : Bojan Jambrošić

Redateljica: Ivana Radovčić

Urednica Silva Skender
hr
kl. 00.37 +0200
Mališani: Vendi - Plesanje
U dvadeset dvominutnih epizoda serije čekaju vas do sada neviđene zgode i postolovine: kako oprati šape svome psiću, kako ga nahraniti, kako staviti rublje na sušenje i pobijediti kvačice, izvaditi suđe iz perilice, pripremiti sok od naranče, pomesti kuću, posaditi biljke u vrtu ili se sam samcat spakirati za izlet.
Provedite jutro u društvu dvogodišnjaka!

Seriju pripremili:
Dario Hacek, Valentina Mavretić, Srđan Gulić

Producentica: Marinela Brala

Urednice: Sanja Nakić, Tanja Kirhmajer
hr
kl. 00.39 +0200
Ho ho ho hotel: Smrduckavo mirišljavo
HO HO HO HOTEL

Ove vas jeseni pozivamo u hotel kakav još nikada niste vidjeli! Kakve će sve goste dočekati najbolji i i najzabavniji domaćini Hotela Ruža i Franc i koje će smiješne, šašave i nemoguće želje i probleme imati njihovi gosti- vidjet ćete u 20 epizoda nove humoristično- edukativne serije za djecu ! Ruža i Franc mogu riješiti svaki problem, ali , na a svoj posebni i smiješni način.


Igrano- edukativna serija od 20 desetominutnih epizoda u produkciji Programa za djecu i mlade događa se u hotelu s najneobičnijim, najboljim i najsješnijim domaćinima Ružom i Francom te njihovim gostima s još neobičnijim luckastim željama i problemima! Kroz smiješne i šašave zgode nespretnog mađioničara, šašavog znanstvenika, operne dive koja je ostala bez glasa i mnogih drugih, naučit ćemo što je toplo, a što hladno, što tiho, a što glasno, brzo ili sporo, veliko il malo, visoko i nisko, blizu ili daleko, teško ili lagano, vidljivo ili nevidljivo!
U seriji glavne uloge igraju Jadranka Đokić i Borko Perić kao domaćini hotela koji probleme rješavaju svak na svoj luckasti način, te njihovi gosti : Ksenija Marinković, Jelena Miholjević, Živko Anočić, Karlo Mrkša, Filip Juričić, Bernard Tomić, Lana Barić, Sanja Milardović, Paško Vukasović, Pero Juričić, Helena Buljan , Frano Mašković, Linda Begonja, Nataša Janjić, Judta Franković, Ana Maras Harmander, Dražen Bratulić , Iva Peter Dragan, Aneta Grabovac , Tit i Toma Medvešek i mnogi drugi.

Redatelji : Marko Šantić i Ivan Sikavica
Direktori fotografije: Ivan Zadro, Danko Vučinović i Frane Pamić
Scenograf: Stefano Katunar
Kostimografkinja: Jasna Zvonković
Autor glazbe: Coco Mosquito
Urednica: Tanja Kirhmajer
Producentica: Sanja Ivančin
hr
kl. 00.50 +0200
Potrošački kod
Reklame su postale sastavni dio života. S agresivnim reklamama susrećemo se svakodnevno. Na TikToku, koji uglavnom prate djeca i mladi, čak 25 posto svih reklama odnosi se na hranu i piće. Proizvođači se sve više koriste videoigrama, aplikacijama i influencerima kojima plaćaju da reklamiraju njihove proizvode. Taj segment tržišta nije dovoljno reguliran. A i sama regulativa, kada je riječ o reklamama, nije stroga.
Gosti su: Vanja Šebek, voditelj studija digitalnog marketinga, Sveučilište Algebra, i Kamilo Antolović, stalni sudski vještak za oglašavanje.
hr
kl. 01.16 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 01.24 +0200
Alpe Dunav Jadran
Pred vama je prava proljetna televizijska šetnja kroz slike iz srednje Europe, koja prati nit ovih glavnih tema:
Inkluzivna zadruga "La Collina" u Trstu.
"Operacija oprašivanje" za segedinske pčele.
Velenje, dobitnik nagrade "Zeleni list EU".
Alpski vodič Afganistanac Mahboob Alizada.
Kako je Šibenik postao grad festivala i zašto se to dogodilo?
hr
kl. 02.01 +0200
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 02.09 +0200
Mir i dobro
Nedjeljni informativni magazin prati tjedne događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke Crkve u domovini i inozemstvu.
hr
kl. 02.35 +0200
#REPORTAŽE: Kava, dokumentarna reportaža
Iz emisije Kod nas doma donosimo reportaže o zanimljivim temama.
hr
kl. 02.40 +0200
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
kl. 03.35 +0200
Rijeka: More
DRUGI INFORMATIVNI SADRŽAJI
hr
kl. 04.05 +0200
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 04.12 +0200
Plodovi zemlje
Nedjeljna emisija o poljoprivredi i ribarstvu bavi se aktualnim temama, kritički progovara o agrarnoj politici, savjetuje i poučava gledatelje te donosi agroprognozu. Najstarija specijalizirana emisija Hrvatske televizije, emitira se od 1958. godine.
hr
kl. 05.02 +0200
Život je truba, hrvatski film (12)
Filmska komedija "Život je truba" pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.
Junaci filma "Život je truba" su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Scenograf: Nedjeljko Mikac
Koproducent: HRT
hr
kl. 06.33 +0200
Abeceda zdravlja: Skolioza
U deset minuta govori se o jednoj bolesti i načinima liječenja te mogućnostima koje nude suvremena dijagnostika i terapija.
hr
kl. 06.43 +0200
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
kl. 06.56 +0200
Na rubu znanosti
ZNANOST
hr
kl. 07.47 +0200
Samo lagano
Sviđalo nam se ili ne, svakoga dana, svakoga sata svijet se mijenja. U tom svijetu koji se mijenja promijenili su se i neki odnosi, zanimanja na koja smo navikli, pa čak i neka - omiljena jela!
Uostalom, jeste li prije 30-ak godina mogli pomisliti da će vam gume na automobilu mijenjati žena? Ili da će se teški zločini "rješavati" u eteru, a vrtovi nicati na krovovima zgrada i balkonima?
Da, svijet se mijenja. A mijenja se iznenađujuće brzo!
Na vama je da odaberete i prigrlite ono što će vam promijeniti život - na bolje.
Ali ono što se ne mijenja je vrijeme naše emisije - i ovoga smo tjedna na istom mjestu i u isto vrijeme!
Čekaju vas samo dobre priče, a do tada - SAMO LAGANO!
hr
kl. 08.16 +0200
Branimir Pustički i Simfonijski orkestar pod ravnanjem Pavla Zajceva - KD V. Lisinski
Branimir Pustički kao solist i Pavle Zajcev kao dirigent nastupaju u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a. Kolege glazbenici dijele zajedničku violončelističku povijest te svoje početke i školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu obojica vežu uz glasovitu violončelističku klasu Valtera Dešpalja, velikog pedagoga i violončelista od čije se smrti 9. travnja 2024. navršilo godina dana. Dijele i povijest u Simfonijskom orkestru HRT-a gdje su obojica bila vođe dionice violončela, Pavle Zajcev od 2002. do 2010. godine, a Branimir Pustički donedavno. Oni i predaju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Pavle Zajcev u međuvremenu je diplomirao i dirigiranje. Sada će predvoditi progam koji donosi dojmljivu uvertiru Manfred i pjevni Koncert za violončelo i orkestar Roberta Schumanna te pastoralnu Drugu simfoniju Johannesa Brahmsa.
hr
kl. 09.46 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 10.01 +0200
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 10.09 +0200
Mir i dobro
Nedjeljni informativni magazin prati tjedne događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke Crkve u domovini i inozemstvu.
hr
kl. 10.35 +0200
#REPORTAŽE: Kava, dokumentarna reportaža
Iz emisije Kod nas doma donosimo reportaže o zanimljivim temama.
hr
kl. 10.40 +0200
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
kl. 11.35 +0200
Rijeka: More
DRUGI INFORMATIVNI SADRŽAJI
hr
kl. 12.05 +0200
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 12.12 +0200
Plodovi zemlje
Nedjeljna emisija o poljoprivredi i ribarstvu bavi se aktualnim temama, kritički progovara o agrarnoj politici, savjetuje i poučava gledatelje te donosi agroprognozu. Najstarija specijalizirana emisija Hrvatske televizije, emitira se od 1958. godine.
hr
kl. 13.02 +0200
Život je truba, hrvatski film (12)
Filmska komedija "Život je truba" pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.
Junaci filma "Život je truba" su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Scenograf: Nedjeljko Mikac
Koproducent: HRT
hr
kl. 14.33 +0200
Abeceda zdravlja: Skolioza
U deset minuta govori se o jednoj bolesti i načinima liječenja te mogućnostima koje nude suvremena dijagnostika i terapija.
hr
kl. 14.43 +0200
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
kl. 14.56 +0200
Na rubu znanosti
ZNANOST
hr
kl. 15.47 +0200
Samo lagano
Sviđalo nam se ili ne, svakoga dana, svakoga sata svijet se mijenja. U tom svijetu koji se mijenja promijenili su se i neki odnosi, zanimanja na koja smo navikli, pa čak i neka - omiljena jela!
Uostalom, jeste li prije 30-ak godina mogli pomisliti da će vam gume na automobilu mijenjati žena? Ili da će se teški zločini "rješavati" u eteru, a vrtovi nicati na krovovima zgrada i balkonima?
Da, svijet se mijenja. A mijenja se iznenađujuće brzo!
Na vama je da odaberete i prigrlite ono što će vam promijeniti život - na bolje.
Ali ono što se ne mijenja je vrijeme naše emisije - i ovoga smo tjedna na istom mjestu i u isto vrijeme!
Čekaju vas samo dobre priče, a do tada - SAMO LAGANO!
hr
kl. 16.16 +0200
Branimir Pustički i Simfonijski orkestar pod ravnanjem Pavla Zajceva - KD V. Lisinski
Branimir Pustički kao solist i Pavle Zajcev kao dirigent nastupaju u Majstorskom ciklusu Simfonijskog orkestra HRT-a. Kolege glazbenici dijele zajedničku violončelističku povijest te svoje početke i školovanje na Muzičkoj akademiji u Zagrebu obojica vežu uz glasovitu violončelističku klasu Valtera Dešpalja, velikog pedagoga i violončelista od čije se smrti 9. travnja 2024. navršilo godina dana. Dijele i povijest u Simfonijskom orkestru HRT-a gdje su obojica bila vođe dionice violončela, Pavle Zajcev od 2002. do 2010. godine, a Branimir Pustički donedavno. Oni i predaju na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, a Pavle Zajcev u međuvremenu je diplomirao i dirigiranje. Sada će predvoditi progam koji donosi dojmljivu uvertiru Manfred i pjevni Koncert za violončelo i orkestar Roberta Schumanna te pastoralnu Drugu simfoniju Johannesa Brahmsa.
hr
kl. 17.46 +0200
Studio 4: Sport
Aktualne sportske teme i aktualni sportski trenutak provjerite u studijskim razgovorima s poznatim sportašima, trenerima i djelatnicima iz svijeta sporta.
hr
kl. 18.01 +0200
Vijesti na španjolskom jeziku
Vijesti na španjolskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 18.09 +0200
Mir i dobro
Nedjeljni informativni magazin prati tjedne događaje vezane uz djelovanje i život Katoličke Crkve u domovini i inozemstvu.
hr
kl. 18.35 +0200
#REPORTAŽE: Kava, dokumentarna reportaža
Iz emisije Kod nas doma donosimo reportaže o zanimljivim temama.
hr
kl. 18.40 +0200
Dnevnik 2
Najvažnije vijesti iz zemlje i svijeta, brojne reportaže, gostovanja istaknutih stručnjaka i komentatora u Dnevniku 2, u najgledanijoj informativnoj emisiji HTV-a. Uz sportske aktualnosti pogledajte i detaljnu vremensku prognozu za sljedeće dane.
hr
kl. 19.35 +0200
Rijeka: More
DRUGI INFORMATIVNI SADRŽAJI
hr
kl. 20.05 +0200
Vijesti na engleskom jeziku
Vijesti na engleskom jeziku namijenjene turistima u Hrvatskoj.
hr
kl. 20.12 +0200
Plodovi zemlje
Nedjeljna emisija o poljoprivredi i ribarstvu bavi se aktualnim temama, kritički progovara o agrarnoj politici, savjetuje i poučava gledatelje te donosi agroprognozu. Najstarija specijalizirana emisija Hrvatske televizije, emitira se od 1958. godine.
hr
kl. 21.02 +0200
Život je truba, hrvatski film (12)
Filmska komedija "Život je truba" pršti humorom, optimizmom, glazbenim evergreenima i prvorazrednim glumačkim nastupima, a atmosferičnost filma dočarana je i nekim od najljepših zagrebačkih veduta prikazanim na našim platnima. Radi se o pomalo ironičnom, ali više od svega suosjećajnom pogledu na ljudsku potrebu za stvaranjem problema, ali i o vještini kojom te probleme rješavamo.
Junaci filma "Život je truba" su opušteni jazz-trubač i njegova supruga te njihove obitelji koje su puno sličnije nego što bi se dalo zaključiti na osnovi njihova porijekla. Bojan Navojec nastupa u ulozi opuštenog jazz-trubača koji pokušava pomiriti oca mesara, brata kockara i majku, umirovljenu računovotkinju. U ulozi oca prvi put u hrvatskom filmu pojavljuje se Zlatko Vitez, majku glumi Mirela Brekalo Popović, dok ulogu brata tumači Goran Navojec. U rješavanju obiteljskih razmirica pomaže mu supruga (Iva Babić) te njezini nekonvencionalni roditelji koje tumače Ksenija Marinković i Filip Šovagović.

Scenograf: Nedjeljko Mikac
Koproducent: HRT
hr
kl. 22.33 +0200
Abeceda zdravlja: Skolioza
U deset minuta govori se o jednoj bolesti i načinima liječenja te mogućnostima koje nude suvremena dijagnostika i terapija.
hr
kl. 22.43 +0200
Studio 4: Kultura
Najnoviji informativni sadržaji iz zemlje i svijeta. Prijenosi, javljanja uživo, analize i razgovori s gostima iz svih područja javnog djelovanja. Politika, kultura, sport i aktualnosti iz društvenog života. Prvi, najbrži i najrelevantniji - Studio 4.
hr
kl. 22.56 +0200
Na rubu znanosti
ZNANOST
hr