CS Film CS Horror

CS Film CS Horror

CS film je televizní program českých a slovenských filmů. Přináší nejširší nabídku českých a slovenských filmů pro diváky v Čechách i na Slovensku. CS film je i koproducentem řady dětských seriálů, dokumentů z filmového prostředí a magazínů o českém filmu.

Czechia

Programm-Guide - Freideg, 10.05.2024

00:00
Přestávka ve vysílání
cs
06:00
MalinyJAMológia (Netopýr)
MalinyJAMológia je nová vedecká disciplína. Miňo a Paťo z kapely MalinyJAM, ktorej maľované videoklipy zbožňujú deti po celom Slovensku, sa rozhodli naučiť vás viac o zvieratkách a rastlinách. V každej epizóde sa pozrú bližšie na život a správanie jedného zvieratka a dôležitosť nejakej rastlinky, ktorá s ním súvisí. Vydajte sa s nimi na túto dobrodružnú bádateľskú jazdu!(TV JOJ)
cs
06:10
Kikirikí
Pohádka SR (2015). Kohoutek a slepička se stali nerozlučnými kamarády. Mají se velmi rádi, v noci spí vedle sebe na bidýlku a přes den spolu gazdují na dvoře. Kohoutek neustále něco vymýšlí, je nespokojený a slepička s ním všechno trpělivě řeší. Každý příběh v sobě ukrývá ponaučení, jak se stát lepším a neubližovat lidem, kteří nás mají rádi
cs
06:25
Sníček (1)
Hugo deťom splní každý sen! Vždy v noci snové víly prinášajú deťom sny. Hugo sa však cez deň nudí a zmyslí si, že Luciu a Damiána navštívi aj cez deň. Nevie sa však v našom svete správať, a tak ho deti učia, ako byť vychovaný. On im za to vysvetlí a ukáže, ako fungujú najznámejšie hodiny na svete Big Ben, či ako žijú rôzne zvieratá. Vezme ich do džungle, pod morskú hladinu, do vesmíru, a tiež do svojho snového sveta, kde je možné naozaj všetko. Deti si s Hugom zaspievajú, zatancujú a naučia sa vždy niečo nové.(TV JOJ)
cs
06:35
Zabij nudu!
Dochádza Vám fantázia, čo robiť doma s deťmi? Je tu relácia, v ktorej dostanete návod, ako spolu zmysluplne prežiť spoločne strávený čas. A tiež ako vyrobiť jedinečné veci, ktoré oživia Vašu domácnosť. Zažijete pri tom určite veľa zábavy! Sú to veci funkčné, dekoračné ale aj iba tak pre zábavu. Napríklad: pomôcky do školy, pokladničky, sliz a žarty.
cs
06:50
Staré pověsti české (17)
26ti dílné animované Staré pověsti české vznikly ve vlastní produkci televizí CS Film a CS mini. Producenti televize hledali velký příběh, který by připomínal tradice a naši minulost. Jan Werich o Jiráskovi, podle jehož námětu byl seriál natočen, řekl: „Kdyby Jirásek žil v Hollywoodu, byl by milionář, protože měl výborné zápletky.“ Oslavoval český národ, ale ne na úkor jiných. Tu a tam zušlechťoval naši historii a prokládal ji sentimentálními příběhy, a tak nám ji přibližoval a činil milovanější. Většinu kouzelných pověstí a legend z našich dějin známe tak jen díky Jiráskovi.
cs
06:55
Bílý tesák (Souboj)
Klasické dílo světové dobrodružné literatury Bílý tesák od Jacka Londona ožívá ve dvanáctidílném seriálu, který je vytvořen originální animační technikou. Živá kresba zachycuje osud psa, v jehož žilách koluje vlčí krev na pozadí nehostinné Aljašky v době vrcholící zlaté horečky.(CS Film)
cs
07:00
Broučci (Narodil se Brouček)
Animované loutkové příběhy broučků žijících na pasece.
cs
07:20
Brundibáři (Stavitelé pyramid)
Kratičké příběhy dvou čmeláků, kteří se stejně jmenují a navlas se sobě i podobají.(Karlos80)
cs
07:25
O Dorotce (Dorotka a plamínek)
Dorotka a plamínek. Animovaný seriál ČR (1974). Holčička Dorotka a její věrný kamarád papoušek Koko spolu prožívají různá veselá dobrodružství.
cs
07:45
Příběhy kocoura Modroočka (Já a můj dvojnožec)
Já a můj dvojnožec. Rodinný seriál ČR (1974). Modroočko má jemný kožíšek, velikánské modré oči, dlouhé vlasy a hebký čumáček. Je to vzdělaný kocourek, který si píše deník a bydlí u svého pána, spisovatele. Objevuje svět kolem sebe a vypráví o všech svých dvounohých a čtyřnohých přátelích. Z díry v plotu ho zachrání nový přítel - kocour Bělovous, na dovolené získá další přátele - ježka Šramotu, loveckého psa Fouska a králíka Bílé Pírko. Také se seznámí s kočičkou Kiki a popere se kvůli ní s obrovským zlomyslným kocourem Žluťákem. Modroočko pozná, že už je dospělý, a nakonec mají s Kiki čtyři krásná koťátka.
cs
07:55
Krakonošovy pohádky (Krakonoš a správce Markvart)
Barevná loutková pohádka se odehrává v době, kdy horám a pramenům Labe vládl Krakonoš. Správce jednoho krkonošského hradu Markvart měl krásnou schovanku Violu, jejímž líbezným zpěvem se často těšil sám Krakonoš. Protože Markvart nechtěl zůstat pouhým správcem, usmyslel si, že ji provdá za starého hraběte. Ukázal jednou hraběti její obrázek, a tomu se Viola tuze zalíbila. Viola tedy musela pro výbavu ke tkalci Vítkovi. Když ho spatřila, srdce se jí rozbušilo a jemu se zatajil dech. Chůvě se Violy zželelo a poradila jí, jak se hraběte zbavit. Když přijel vdavekchtivý hrabě na námluvy, předstoupila před něho Viola s obličejem umouněným sazí. Sotva ji hrabě uviděl, otočil se a ujížděl pryč. Rozčílený Markvart odvedl Violu do věže a tam ji zavřel. Její smutný zpěv zaslechl Vítek a vydal se za ní. Viola mu hodila z okénka provaz, ale když už byl Vítek téměř u ní, Markvart provaz přestřelil a nad Vítkovým bezduchým tělem se smál: Teď ať ti pomůže třeba Krakonoš! A Krakonoš opravdu pomohl – Vítka oživil a Markvarta uvěznil ve věži.(Filmový přehled)
cs
08:10
Já Baryk (Já Baryk a můj ježek)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
08:25
Žofka a její dobrodružství (Jak Žofka překazila školení)
Jak Žofka pořádala maškarní bál. Animovaný seriál ČR (1988). Veselé příběhy podnikavé opičky Žofky Orangutanové a jejích zvířecích kamarádů v zoologické zahradě
cs
08:35
Pojďte pane, budeme si hrát (Nazdar, kedlubny)
Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací.(stub)
cs
09:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:15
Manželství na úvěr
Lea Pohlová si zařídí po smrti rodičů módní obchod, musí se však postarat také o sestru Emu, která dosud studuje. Lea se seznámí se svým sousedem, medikem Brožkem, který je ve finanční tísni. Lea se s ním dohodne, že bude financovat jeho studia a on se s ní po dostudování ožení. Brožek odjíždí na praxi do Prahy. Lea ho po čase písemně požádá, aby dohlédl na Emu, která na několik dní přijíždí do hlavního města. Brožek Emu provází Prahou a zamiluje se do ní. Je čestný a proto jí prozradí, že je slibem zavázán jiné ženě. Lea se mezitím setkala se svým bývalým spolužákem Pavlem a odmítla jeho žádost o ruku s tím, že je už zadaná. Obě sestry jsou nešťastné. Když Ema zjistí, že se má Brožek oženit s Leou, pokusí se o sebevraždu. Lea zbaví Brožka slibu. Šťastná Ema se může provdat za Brožka a Lea dostane novou nabídku k sňatku od Pavla.
cs
11:45
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
12:00
Tvář pod maskou
Jednou z nezapomenutelných filmových rolí Josefa Kemra se stala role zchudlého rytíře a lapky Kozlíka v historické fresce Marketa Lazarová. Velká role v českém filmu bulharského režiséra Rangela Valčanova Tvář pod maskou naopak – neprávem – vymizela z diváckého povědomí. Josef Kemr zde ztvárnil neúspěšného fotografa Pepka, který se spolu se svou ženou Simou (L. Skořepová) živí odléváním posmrtných masek. Čas od času však Pepka napadne udělat posmrtnou masku živému člověku…
cs
13:30
Písničky Vlasty Buriana (1)
Hudební pořad postavený na legendárních písničkách Vlasty Buriana. Pořadem provází populární imitátor Petr Martinák.(CS Film)
cs
14:00
Rána jistoty
Drama z vesnického prostředí. V roce 1948 se uprostřed veselé svatby vpotácí mezi svatebčany postřelený ženich Tomáš Záruba s pistolí v ruce. Postřelil ho vlastní otec, protože nesouhlasil s volbou nevěsty. Ženich Tomáš je synem starého kulaka Záruby, který za okupace udal souseda Liboru, jenž posléze skončil v koncentráku. Ten ale přežil a mladý Tomáš Záruba se zamiluje právě do jeho dcery Jany a navzdory protestům ze strany svého otce se s ní žení...
cs
15:20
Umět pojmenovat zlo
Dokumentární film o velkém českém prozaikovi, dramaturgovi a filmovém a televizním scénáristovi Vladimíru Körnerovi. Je podepsán pod řadou scénářů ke skvělým českým filmům, např.: Místenka bez návratu, Údolí včel, Adelheid, Zánik samoty Berhof, Kukačka v temném lese, Pramen života a mnoho dalších.(oficiální text distributora)
cs
15:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
16:00
Cesta ke štěstí
Vlasta Tomešová se vrací ze stavby mládeže do rodné vsi rozhodnuta stát se traktoristkou. Její otec jako jeden z mála nevstoupil do zemědělského družstva a dceřin plán odmítá. Tomeše ovlivňuje a bezohledně zneužívá nejbohatší sedlák ze vsi Fulín. Vlasta i za cenu konfliktu s otcem nastupuje do traktorové stanice. Garážmistr Karásek má námitky, protože i jeho vlastní žena se emancipuje. Vlastino přátelství s traktoristou Oldou přerůstá v láskyplný vztah. Vlasta se stává traktoristkou a má před sebou první důležitou orbu - právě u Fulína. Zlomyslný kolega Pepek jí však tajně vypustil naftu a Vlasta uvízne na poli. Fulín situaci využije a odmítne Tomešovi půjčit slíbený pár koní. Vlasta s pomocí přátel v prodloužené noční směně zorá otcova pole. Tomeš už pochopil Fulínovu zákeřnost a poté, co se smířil s dcerou, vstoupí do družstva. Vlasta přesvědčí družstevníky o nutnosti scelit malá políčka. Nakonec se všichni zúčastní slavnostního rozorání mezí.(oficiální text distributora)
cs
17:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
18:00
Příliš hlučná samota
Starý papír, starý lis a Philippe Noiret v tragikomedii, natočené na motivy románu Bohumila Hrabala.
cs
19:35
Já Baryk (Já Baryk a můj slepýš, Já Baryk a můj krtek)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
19:40
Já Baryk (7)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
20:00
Anděl s ďáblem v těle
V zámečku nedaleko Prahy je šantán a nevěstinec Riviéra, určený pro klientelu z vyšších kruhů. Paní Gábi Stolařová, zvaná madam, sice bedlivě dohlíží na pořádek, jinak ale vede podnik v rodinném duchu a dbá, aby zákazníci byli spokojeni.. To jí ovšem nebrání použít proti nim ne zcela čistou fintu, když se ocitne ve finančních těžkostech. Zaběhaný chod věcí naruší nová zaměstnankyně, krásná Renáta, která k sobě rázem strhne pozornost všech hostů. Pod andělsky nevinným zjevem ale skrývá tvrdou ctižádost a chladně kalkulující mozek, o čemž se k vlastní škodě zanedlouho přesvědčí madam i ostatní dívky...
cs
21:45
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
22:00
Dům na předměstí
Majitelka předměstského domu Anna Faktorová ztrpčuje nájemníkům život. V domě panuje přísný řád a jediný, kdo s paní Faktorovou dobře vychází, je příživník a zloděj Gustav, který na ostatní donáší. Do podkroví se nastěhuje starý mládenec Zajíček, úředník zastavárny. Po čase najde zalíbení v sousedce, učitelce hudby Věře Hronové. Hokynář Mejstřík má obavy o osud svého krámu v přízemí. Spiritista Šoltys je nucen platit zvýšené nájemné, když je přistižen při seanci, a navíc se z jeho bytu ztratí hodiny. S těmi později přichází do zastavárny překupník. Zajíček hodiny pozná a ukáže se, že hodiny ukradl Gustav. Zajíček, který se sblížil s Věrou, žárlí, když ji vidí hovořit se starším bohatým mužem.
cs
23:35
Teleshopping
Magazín
cs

Programm-Guide - Samschdeg, 11.05.2024

00:00
Přestávka ve vysílání
cs
06:00
MalinyJAMológia (Veverka)
MalinyJAMológia je nová vedecká disciplína. Miňo a Paťo z kapely MalinyJAM, ktorej maľované videoklipy zbožňujú deti po celom Slovensku, sa rozhodli naučiť vás viac o zvieratkách a rastlinách. V každej epizóde sa pozrú bližšie na život a správanie jedného zvieratka a dôležitosť nejakej rastlinky, ktorá s ním súvisí. Vydajte sa s nimi na túto dobrodružnú bádateľskú jazdu!(TV JOJ)
cs
06:10
Kikirikí
Pohádka SR (2015). Kohoutek a slepička se stali nerozlučnými kamarády. Mají se velmi rádi, v noci spí vedle sebe na bidýlku a přes den spolu gazdují na dvoře. Kohoutek neustále něco vymýšlí, je nespokojený a slepička s ním všechno trpělivě řeší. Každý příběh v sobě ukrývá ponaučení, jak se stát lepším a neubližovat lidem, kteří nás mají rádi
cs
06:25
Sníček (2)
Hugo deťom splní každý sen! Vždy v noci snové víly prinášajú deťom sny. Hugo sa však cez deň nudí a zmyslí si, že Luciu a Damiána navštívi aj cez deň. Nevie sa však v našom svete správať, a tak ho deti učia, ako byť vychovaný. On im za to vysvetlí a ukáže, ako fungujú najznámejšie hodiny na svete Big Ben, či ako žijú rôzne zvieratá. Vezme ich do džungle, pod morskú hladinu, do vesmíru, a tiež do svojho snového sveta, kde je možné naozaj všetko. Deti si s Hugom zaspievajú, zatancujú a naučia sa vždy niečo nové.(TV JOJ)
cs
06:30
Zabij nudu!
Dochádza Vám fantázia, čo robiť doma s deťmi? Je tu relácia, v ktorej dostanete návod, ako spolu zmysluplne prežiť spoločne strávený čas. A tiež ako vyrobiť jedinečné veci, ktoré oživia Vašu domácnosť. Zažijete pri tom určite veľa zábavy! Sú to veci funkčné, dekoračné ale aj iba tak pre zábavu. Napríklad: pomôcky do školy, pokladničky, sliz a žarty.
cs
06:35
Staré pověsti české (Staroměstský orloj)
26ti dílné animované Staré pověsti české vznikly ve vlastní produkci televizí CS Film a CS mini. Producenti televize hledali velký příběh, který by připomínal tradice a naši minulost. Jan Werich o Jiráskovi, podle jehož námětu byl seriál natočen, řekl: „Kdyby Jirásek žil v Hollywoodu, byl by milionář, protože měl výborné zápletky.“ Oslavoval český národ, ale ne na úkor jiných. Tu a tam zušlechťoval naši historii a prokládal ji sentimentálními příběhy, a tak nám ji přibližoval a činil milovanější. Většinu kouzelných pověstí a legend z našich dějin známe tak jen díky Jiráskovi.
cs
06:50
Bílý tesák (Nový bůh)
Klasické dílo světové dobrodružné literatury Bílý tesák od Jacka Londona ožívá ve dvanáctidílném seriálu, který je vytvořen originální animační technikou. Živá kresba zachycuje osud psa, v jehož žilách koluje vlčí krev na pozadí nehostinné Aljašky v době vrcholící zlaté horečky.(CS Film)
cs
07:00
Broučci (Byl podzim…)
Animované loutkové příběhy broučků žijících na pasece.
cs
07:15
Brundibáři (Opojeni zvukem)
Kratičké příběhy dvou čmeláků, kteří se stejně jmenují a navlas se sobě i podobají.(Karlos80)
cs
07:25
Mach a Šebestová (O utrženém sluchátku)
Kdo by neznal těchto původních 13. úsměvných kreslených příběhů (Večerníčků), jedné povedené dvojice školáků, a všech jejich přátel.Názvy jednotlivých epizod:
cs
07:30
Příběhy kocoura Modroočka (Já a Bělovous Zrzunda)
Já a Bělovous Zrzunda. Rodinný seriál ČR (1974). Modroočko má jemný kožíšek, velikánské modré oči, dlouhé vlasy a hebký čumáček. Je to vzdělaný kocourek, který si píše deník a bydlí u svého pána, spisovatele. Objevuje svět kolem sebe a vypráví o všech svých dvounohých a čtyřnohých přátelích. Z díry v plotu ho zachrání nový přítel - kocour Bělovous, na dovolené získá další přátele - ježka Šramotu, loveckého psa Fouska a králíka Bílé Pírko. Také se seznámí s kočičkou Kiki a popere se kvůli ní s obrovským zlomyslným kocourem Žluťákem. Modroočko pozná, že už je dospělý, a nakonec mají s Kiki čtyři krásná koťátka.
cs
07:50
Krakonošovy pohádky (Krakonoš a tovaryš)
Krakonoš a tovaryš. Seriál ČR/SR/N (1977). Před mnoha a mnoha lety, kdy lesy byly plné zvěře a ptactva, vládl horám u pramenů Labe Krakonoš. Na jeho kraj bylo utěšené podívání, ale o živobytí se v něm musel každý s přírodou poprat...
cs
08:00
Já Baryk (4)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
08:15
Žofka a její dobrodružství (Jak Žofka odhalila zloděje)
Jak Žofka odhalila zloděje. Animovaný seriál ČR (1988). Veselé příběhy podnikavé opičky Žofky Orangutanové a jejích zvířecích kamarádů v zoologické zahradě
cs
08:25
Pojďte pane, budeme si hrát (O pardálu, který voněl)
Jeden je malý a hloupoučký. Druhý protáhlý a vychytralý s mlsným jazýčkem. Jednoho dne se potkali u Kolína a dali se do řeči. Po dlouhém klábosení o tom, jak měli geniální předky a příbuzné zjistí, že jsou bráchové a začnou si spolu hrát. Prožívají spolu mnohá dobrodružství a hry, které však nejsou ze strany toho většího zrovna čestnou zábavou. Ale malý medvídek to snáší vcelku dobře a tak oba navozují řadu úsměvných situací.(stub)
cs
09:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:15
Slečna od vody
Mladá dělnice Helena Pokorná i její ovdovělý otec jsou zaměstnáni ve stejné továrně. Otec tráví dovolenou doma v Praze a už se těší do práce. Helena má jet za odměnu na rekreaci k moři. V rozpáleném červencovém dni jede dívka v přeplněné tramvaji do práce. Na nábřeží ji dav vytlačí ven a Heleně se nepodaří nastoupit ani do několika dalších vozů. Dívku zláká řeka, zavolá proto do práce, že je nemocná. Parníkem se dostane do Modřan. Tam se setká s mladým mužem, který se po noční směně chce u řeky vyspat. Helenu vtáhne do podivných zábav parta notorických povalečů a slečen od vody. Jeden z chuligánů jí schová šaty. Heleně pomůže mladík, jenž ji po probuzení neustále sleduje. Otec, který vezl Heleně do práce svačinu, zjistí, že je dcera považována za nemocnou. Zaskočí za ni u stroje a těší se, jak si to s nezdárnou dcerou vyřídí. Dívka se mezitím prochází se svým novým známým po Praze a bojí se vrátit domů. Mladíkovi uteče, ale ten přijde do jejich bytu dříve než ona. Má radost, když se od otce Pokorného dozví, že je Helena řádná dívka. Helena se za svůj čin stydí a sama roztrhá poukaz na rekreaci.
cs
11:45
Filmové minuty
Filmové minuty přinášejí souhrnné filmové zpravodajství ze světa filmu, aktuality, ocenění, výročí, nové a připravované projekty a mnoho dalšího z domova i ze zahraničí.(CS Film)
cs
12:00
Přátelé bermudského trojúhelníku
Trojici debutantských povídek sjednocuje myšlenka záhad - původně bermudský trojúhelník s tajemnými úkazy se začal přesouvat a lze jej vystopovat kdekoli na světě, včetně českého a slovenského území. I tady totiž dochází k nevysvětlitelným přesunům v prostoru a čase. Tato idea je dokládána zmíněnými povídkami, avšak námětová i inscenační vynalézavost je hodně těžkopádná, film prošel kiny bez většího zájmu.
cs
14:00
Limonádový Joe aneb Koňská opera
V Trigger Whisky Saloonu, který stojí v malém městečku Stetson City kdesi na Divokém západě, se strhne rvačka. Majitel podniku Doug Badman uklidní rozvášněné pistolníky vystoupením „famósní arizonské pěnice“ Tornado Lou, která zazpívá píseň o šampiónu svého srdce. Ve chvíli, kdy se pistolník Grimpo chystá vypít svého oblíbeného „supercloumáka“, objeví se v saloonu pan Goodman s dcerou Winnifred, kteří se snaží pomocí letáků a písně odvrátit pistolníky od pití alkoholických nápojů. Jedinou odpovědí jim jsou urážky. Tu se však v saloonu objeví sličný kovboj v bělostném oděvu a poručí si sklenici kolalokovy limonády. Potom hravě donutí Grimpa, aby se omluvil půvabné Winifred a než odjede, stačí ještě zlikvidovat bandu bankovních lupičů a probudit v srdcích Winnifred i Tornado Lou hlubokou lásku. Zanedlouho se Trigger Whisky Saloon ocitne na pokraji bankrotu, protože pistolníci popíjejí kolalokovu limonádu v sousedství, kde pan Goodman otevřel nealkoholický bar...
cs
15:40
Myš, která prochází zdí
Myšpulín vymyslí jednoho dne kuličky, které mají pomoci Fifince při praní prádla. Jednu z nich ovšem sní myš. Po její konzumaci začne procházet zdí. Této možnosti neodolá ani Bobík a také sní pár kuliček. Jenže pak pro ostatní ze Čtyřlístku vyvstává otázka, co s Bobíkem a myší, kteří procházejí zdí.(zdeny99)
cs
16:00
Silnější než strach
Vzorový normalizační film líčí ve třech povídkách statečné a čestné komunisty jako věrozvěsty šťastnějších zítřků. První příběh se odehrává na sklonku německé okupace, kdy je odbojář zatčen při převážení letáků. Druhý se odehrává v 50. letech při společném ustájení dobytka. Závěrečná epizoda vypráví o lékaři terorizovaném prchajícími zločinci.(oficiální text distributora)
cs
17:25
Lev a písnička
Slavný filmový příběh o nezničitelnosti a věčném životě umění. Ne náhodou se toto téma v českém animovaném filmu neustále vrací. Prvním dílem s tímto námětem byl Pojarův příběh o harlekýnovi, kterého přežije jeho vlastní umění. Snímek sklidil velký mezinárodní úspěch a stal se vrcholným dílem českého i světového animovaného filmu.(Anifilm)
cs
17:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
18:00
Objížďka
Obyvatele malebné vesničky pyšné na svou starobylou lípu postihne rušivá událost - má tudy vést dočasná silniční odbočka. Figurkovitě načrtnuté obyvatelstvo nejprve protestuje proti zvýšenému provozu, ale nakonec si na přítomný ruch a vzrušení zvykne. Ostatně některým, třeba hostinskému, přináší taková situace prospěch... Režisér Josef Mach chtěl vytvořit jakousi domácí nápodobu francouzských "Zvonokos", avšak došel nanejvýš do půli cesty.(Lexikon českého filmu)
cs
19:30
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
19:40
Já Baryk (8)
Dvanáct příběhů, z nichž každý je věnovaný vždy jednomu měsíci v roce a jednomu zvířeti, se kterým se dobromyslný pes Baryk ve svém okolí potká, to je spousta veselých i napínavých příhod. A ještě se děti dozvědí o jednotlivých zvířatech i zajímavé podrobnosti z jejich života - třeba, že zajíc je jako velbloud - nemusí půl roku pít, jaké druhy sýkorek u nás žijí, kolik hrabošů chytí čáp za hodinu, jaký je rozdíl mezi vránou a havranem, kolikrát je větší blecha krtčí nežli psí a další a další informace, které určitě nebudou znát často ani dospělí diváci.(oficiální text distributora)
cs
20:00
Film na přání: Paklíč, Výlet po Dunaji, Kluci z bronzu
Komedie (1980). Paklíč Spisovatel detektivních románů se sám stane obětí rafinovaného podvodu. Detektivní komedie podle stejnojmenného humoristického románu Eduarda Fikera. Úspěšný spisovatel Gabriel Anděl sice svou ženu Lolu stále velmi miluje, nedokáže ale snést, jak se mu věčně plete do řemesla, a tak se rozhodne, že se s ní rozvede. Právě když se chystá odstěhovat do své venkovské vily, objevuje se na scéně policejní inspektor s varováním, že se jacísi podvodníci chystají dotyčný dům prodat bohatému Čechoameričanovi. Andělovi s inspektorem se tam ihned rozjedou a na místě skutečně najdou bandu zločinců, převlečených za služebnictvo. To však zdaleka nejsou jediní podvodníci, kteří v onom zamotaném případu figurují. Než bláznivá noc skončí, čeká Gabriela a Lolu ještě nejedno překvapení a mnohá zapeklitá situace... * Výlet po Dunaji Dobová komedie o problémovém chování slovenských turistů během skupinových rekreačních akcí v zahraničí. Luxusním parníkem cestuje do Budapešti skupina slovenských turistů: trojice věčných kartářů, bývalý celník Hraško, koketní Irena Domastová, která se právě rozvádí, manželé Petrášovi, starý pan Garbiarik a elegantní pan Belan. Každý z nich však na této plavbě sleduje i jiné, své vlastní specifické zájmy. * Kluci z bronzu O strastech i úsměvech vojenského života, o láskách a také spartakiádě. Čas od času vznikl u nás obdivný film o přednostech tuzemské armády, která v ideálních podmínkách vychovávala správné chlapy. V tomto příběhu se seznámíme s nadšenými cvičenci v zeleném, kteří obětavě nacvičují náročnou spartakiádní skladbu. Ve filmu jsou použity dokumentární záběry ze spartakiádního vystoupení vojáků v roce 1980.
cs
21:40
Kinosál
Nový magazín mapující filmové novinky v českých kinech.(CS Film)
cs
22:00
Radikální řez
O romském prostředí a mentalitě nevzniklo u nás mnoho filmů. Některé se zabývaly převýchovou (Můj přítel Fabián), jiné zdůrazňovaly romantickou stránku v zobrazení tohoto etnika. Radikální řez si je zvolil jako barvitou kulisu pro kriminální příběh. Odehrává se v cikánské čtvrti jednoho okresního města, kde byl nalezen zavražděný syn tamního architekta, o němž bylo známo, že prosazoval zbourání nevyhovujících, zdevastovaných domů právě v oné oblasti. Vyšetřovatel se seznámí s půvabnou romskou dívkou a jejím prostřednictvím proniká do tajů této uzavřené a ne vždy pochopitelné komunity. Přiblížení odlišné mentality i zvyklostí však příliš připomíná turistické okouzlení exotickými mravy.(oficiální text distributora)
cs