LTV7

LTV7

Latvijas autorraidījumu un sporta kanāls. Neviens pasaules līmeņa sporta notikums nav iedomājams bez LTV7 tiešraidēm un ekspertu komentāriem. LTV7 ir ne tikai sporta, bet arī populārzinātnisko raidījumu un reģionālo televīziju māja, tāpēc kanāla pārraides ir saistošas katram Latvijas iedzīvotājam. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

TV műsorújság - kedd, 2024-05-14

00:30
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 54 Episode, 2024 Year
lv
02:35
Poirot
Tā kā pasaules kara draudi ir nopietni, Puaro meklē gan senu, gan jaunu draugu palīdzību, kad viņš sastopas ar bīstamu disidentu grupu, kas ir atbildīga par virkni vardarbīgu slepkavību.
lv
04:05
Euromaxx
Deutsche Welle žurnāls
lv
04:35
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
05:05
Kultūrdeva
Izklaidējošs un informatīvs kultūras sarunu šovs par kultūras notikumiem un procesiem Latvijā.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
DW Transtel Magazine
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Eņģeļu māja
Series, 2 Episode
lv
07:27
Eņģeļu māja
Series, 3 Episode
lv
07:55
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:50
Tuesi.lv
infomagazine
lv
08:53
Tuesi.lv
infomagazine
lv
09:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Vēl pirms gadiem desmit zviedri būtu izteikti favorīti šādā spēlē, bet nu vairs tā nav. Zviedriem ir vairāk trumpju, bet arī vāciešiem hokejā ir liels progress, spēlētāji ir labi fiziski sagatavoti, arī viņu rindās ir vairāki NHL hokejisti, un pērn Vācija bija krietni augstāk par Zviedriju (sasniegts fināls, bet Zviedrija zaudēja Latvijai ceturtdaļfinālā). Protams, kopējie resursi daudz lielāki gan ir zviedriem, šajā valstī hokejs ir ļoti populārs, vairāk nekā 100 spēlētāju ikdienā maizi pelna NHL, arī vietējā līga ir ļoti spēcīga. Šogad zviedru sastāvā būs visai daudz NHL hokejistu, visvairāk (pieci) spēlētāji ir no Minesotas "Wild". Viņu vidū - uzbrucējs Jūels Ēriksons-Ēks, kurš šajā sezonā sakrāja 67 rezultativitātes punktus. Viss it kā runā par labu zviedriem, bet pēdējie gadi kopumā veiksmīgāki hokejā bijuši vāciešiem. Vismaz trīs viņu hokejisti no NHL jau savlaicīgi paziņoja par spēlēšanu izlasē un valstsvienībai pievienojās aprīļa beigās, viņu vidū bija arī vārtsargs Filips Grūbauers.
lv
11:00
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts – visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Ja būs spēlējusi Latvijas valstsvienība, lielākā vērība būs veltīta šim notikumam, bet tāpat tiks aplūkotas arī visas pārējās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki ciemiņi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem (slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml.). Līdzjutējiem būs iespēja uzdod savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šī apskata atkārtojumi – arī nākamajā dienā.
lv
11:44
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
12:00
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:55
Bettys Diagnose
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Province
"Province" – tie ir valsts bēniņi. Tā ir kā savdabīga pasaule, kam ikdienā mēs, viesistabu un guļamistabu apdzīvotāji, nepievēršam daudz uzmanības. Laiks šeit rit pēc citiem likumiem. Tas atnāk gandrīz tikpat ātri, bet aiziet lēnāk un ilgāk kavējas. Katrai valstij un tautai ir vajadzīgi savi bēniņi. Tie dod kādu īpašu stabilitāti, kas nekā citādi nav iegūstama. Bēniņu lielākā bagātība ir to spēja būt citādiem…
lv
14:10
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
15:10
The Innocence Network
Bronksā 1984. gadā tika izvarota un sakropļota kāda sieviete. Alanu Ņūtonu nepareizi atpazina kāda aculieciniece, un viņam tika piespriests 40 gadus ilgs cietumsods. Viņš kopā ar savu brāli Toniju cīnās par taisnību. Kad tiek nodibināts "Nepatiesi apsūdzēto projekts", abi brāļi ir droši, ka Alana murgs drīz beigsies, bet advokātiem ir grūti tikt pie pierādījumiem, kas varētu pierādīt Alana nevainību. Vai viņiem izdosies tos iegūt?
lv
16:00
In Good Shape
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:30
Pasaules čempionāts hokejā. Studija
Vēl viena spēle Latvijai apakšgrupas turnīrā Ostravā, bet nu jācer, ka Latvija pirms tam būs uzvarējusi gan Poliju, gan Franciju un šīm komandām būs maz iespēju apsteigt Latviju cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pirms spēles pret Kazahstānu eksperti studijā analizēs pretinieku komandas spēli turnīrā, tāpat būs secinājumi par Latvijas izlases līdzšinējo sniegumu. Prognozes, aizvadīto spēļu analīze, arī pašu hokejistu un treneru viedokļi.
lv
17:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Kazahstāna ir komanda, kas balansē uz elites grupas un pirmās divīzijas turnīru robežas. Elites grupā komanda parasti cīnās par palikšanu spēcīgāko grupā, savukārt pakāpi zemāk Kazahstānas hokejisti jau ir favorīti. Pēdējoreiz pirmais desmitnieks pasaules elitē sasniegts 2021. gadā. Latvijai gan visādi gājis pret Kazahstānu, bijuši arī daži sāpīgi zaudējumi, tāpēc noniecināt pretiniekus nedrīkst. Daudzi Kazahstānas izlases hokejisti ir naturalizētie Krievijas spēlētāji, daudziem ir liela pieredz KHL, kur viņiem ir arī sava bāzes komanda Astanas "Barys". KHL gan dažādo liegumu dēļ ir zaudējusi savu varenību, komandu nu ir daudz mazāk, un pērnajā sezonā "Barys" turklāt palika pēdējā vietā Austrumu konferencē un otrā no beigām visā līgā. Turklāt Kazahstānas komandā parādās arvien vairāk īsto pašmāju hokejistu, nevis naturalizēto Krievijas spēlētāju.
lv
20:05
Šovakar. RUS.LSM.LV ziņas
Katru darba dienu pulksten 19:00 ziņu raidījumā "Šovakar" tiešraidē Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījuma vadītāji – Romualds Vanagas, Jana Rubinčika, Marina Ļebedeva. Sporta ziņu apskatu lasa Vladimirs Ivanovs un Andrejs Dmitrijevs. Laika ziņas – Galina Solodovņika un Anait Isahanova.
lv
20:32
Dzīva dzīve. Video cikls. Jauniešu intervijas ar senioriem
Dzīva dzīve. Video cikls. Jauniešu intervijas ar senioriem.
lv
20:40
Iekodies Latgalē
Sirsnīgi un vienkārši – tāds ir raidījums par Latgales kulināro mantojumu – par tradicionāliem latgaliešu ēdieniem, tos atklājot no jauna mūsdienu skatījumā un garšās. Abi raidījuma vadītāji nāk no Latgales. Mārtiņš Kozlovskis – improvizācijas teātra aktieris, komiķis, latgalietis. Prot runāt arī latgaliski. Gaišs, sirsnīgs un atvērts cilvēks. Ir gardēdis, jokdaris, labestības iemiesojums. Māra Pole – sirsnīga, vienkārša, dzīvespriecīga, mīl dzīvi, prot to svinēt. Mārai patīk gatavot, tikties ar cilvēkiem un runāt par visu, kas viņai un viesiem dzīvē svarīgs. Viņa spēj aizraut sev līdzi ar vienkāršību un vieglumu. Māra ir žurnāla "Pie Galda" redaktore. Māra un Mārtiņš mācīsies gatavot tradicionālu latgaliešu ēdienu un vienlaikus pieliks klāt ko jaunu. Pa ceļam viņi apciemos arī kādu vietējo amatnieku, lai iemēģinātu roku kādā arodā – radītu māla bļodu, iepazītu, kā top latgaliešu alus vai šmakovka, kā tiek audzētas kaņepes un kūpinātas karpas. Vakars tiks sagaidīts skaistā vietā – ar pirtiņu vai peldi ezerā, ar vēžu zveju vēlā vakara migliņā, izrunājot dienas laikā iepazīto un atklāto un kopā vēlreiz nobaudot sarūpēto.
lv
21:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Poļi noteikti mēģinās atņemt kādu punktu Francijai, bet kopumā izredzes nav pārāk lielas. Spēlēt pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma elites grupā nav viegli, turklāt poļiem nav daudz patiesi augstas klases hokejistu. Francijai ir gana stabila un sīksta komanda, agrāk tās sastāvā bija vairāki naturalizētie kanādieši, un tradicionāli tā piekopj izteiktu spēka spēli un labi cīnās vārtu priekšā. Francijai ir arī savs pārstāvis pasaules spēcīgākajā hokeja līgā NHL, Pjērs Eduards Belemārs no Sietlas "Kraken", kurš dažkārt arī pievienojas valstsvienībai. Francijas hokejistiem vajadzētu pieveikt Poliju. Poļiem vairāk jākoncentrējas uz vietas nosargāšanu spēcīgāko sabiedrībā, un šķiet, ka izšķirīgā spēle grupā viņiem būs pret Kazahstānu.
lv
23:50
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts - visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Tiks aplūkotas visas aizvadītās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki viesi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas arī hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus vēl varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem, tādiem kā slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml. Līdzjutējiem būs iespēja uzdot savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šovakar spēlējusi Latvija, tāpēc lielākā vērība būs veltīta mūsu hokejistiem. Šī apskata atkārtojums - nākamajā dienā.
lv

TV műsorújság - szerda, 2024-05-15

00:30
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 55 Episode, 2024 Year
lv
02:35
Tegenlicht
Karš Ukrainā padarījis Eiropas nepieciešamību pāriet uz dabai draudzīgu enerģiju steidzamāku nekā jebkad iepriekš. Eiropas Savienība vēlas samazināt atkarību no Krievijas gāzes un Tuvo Austrumu naftas. Tās mērķis ir iegūt izejvielas netālu no ES robežām. Tādējādi ES kandidātvalsts Serbija ir kļuvusi par karsti apspriestu dabai draudzīgo resursu iespējamo piegādātāju. Šajā valstī ir daudz vara un litija – tās ir svarīgas vēja ģeneratoru un akumulatoru izejvielas. Tomēr vairums serbu nebūt negaida litija ekonomikas attīstību savā valstī ar prieku. Kā enerģijas pāreja ietekmēs ģeopolitiskās attiecības?
lv
03:30
In Good Shape
Deutsche Welle žurnāls
lv
04:00
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
05:00
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
Tomorrow Today
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Eņģeļu māja
Series, 4 Episode
lv
07:25
Eņģeļu māja
Series, 5 Episode
lv
07:55
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:46
Tuesi.lv
infomagazine
lv
08:50
Tuesi.lv
infomagazine
lv
08:54
Tuesi.lv
infomagazine
lv
09:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Kanādas - Austrijas spēle - ierakstā trešdienas rītā, šīs abas komandas sacenšas Prāgā. Vienalga, lai kāds būtu sastāvs, kanādieši ir izteikti favorīti. Tā ir hokeja dzimtene, un pēdējos gados gandrīz vienmēr komanda spējusi aizkļūt līdz finālam, kaut spēka ziņā valstsvienībā ir labi ja piektais sestais iespējamais sastāvs. Izlasē pietiek ar dažiem ļoti meistarīgiem hokejistiem un daudziem jaunajiem spēlētājiem, kuri grib pieradīt sevi un cīnīties līdz pēdējam, kanādieši hokejā nekad nepadodas. Tradicionāli kanādieši ir ļoti spēcīgi vārtu priekšā, īpaši tas izpaužas, spēlējot vairākumā, un austriešiem nebūs viegli nosargāt savus vārtus.
lv
11:00
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Šovakar spēlējusi Latvija, tāpēc lielākā vērība būs veltīta mūsu hokejistiem. Šī apskata atkārtojums – nākamajā dienā.
lv
11:44
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
12:00
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:55
Bettys Diagnose
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Ceturtā studija
Raidījuma "4. studija" misija ir aktualizēt un palīdzēt risināt sabiedrībai aktuālus ikdienas jautājumus visās dzīves sfērās, kas ietekmē katra indivīda un sabiedrības dzīves kvalitāti. Raidījuma misija formulēta sauklī "Neērti jautājumi ērtākai ikdienai". Raidījums aktualizē un palīdz risināt problēmas, ar kurām saskaras ikviens Latvijas iedzīvotājs, sākot ar ģimeni, mācību un darba vidi, publisko telpu un beidzot ar dažādu privāto, pašvaldību un valsts iestāžu darbību un to sniegtajiem pakalpojumiem.
lv
14:10
V.I.P. - Veiksme. Intuīcija. Prāts
Kļūsti par TV spēles V.I.P. — Veiksme. Intuīcija. Prāts. — satura veidotāju, iesniedzot savu jautājumu. Vēlamies vairāk iesaistīt skatītājus, vairot interesi par erudīciju, lai skatītāji paši kļūtu par aizraujošu, interesantu jautājumu veidotājiem. Kas jādara? Aizpildi jautājumu anketu V.I.P. sadaļā un iegūsti vērtīgas grāmatas vai naudas balvu!
lv
14:50
Dziesmas ceļš. Vispārējo latviešu Dziesmu svētku dziesmu dziesmas
Himniskā latviešu mesa, kuras vārdi ir Raiņa dzeja no dramatiskās poēmas "Daugava", kas uzrakstīta mūsu valsts tapšanas atklāsmē un pirmo reizi izdota 1919. gada septembrī īsi pirms Bermonta uzbrukuma Rīgai, nu ir zināma kā Mārtiņa Brauna kora dziesma "Saule, Pērkons, Daugava". Par dziesmu "Saule, Pērkons, Daugava" kļuva 1988. gadā, kad ideja par Latvijas kā valsts atdzimšanu kļuva ticama otro reizi. Kas šajā dziesmā ir tik īpašs, ka tā fascinē ne tikai Raiņa dzejas dēļ, bet arī muzikālā vēstījuma dēļ, to raidījumā "Dziesmas ceļš" stāstīs gan pats Māriņš Brauns (ieraksts veikts 2021. gada septembrī), gan diriģenti Ivars Bērziņš, Romāns Vanags, Ivars Cinkuss, koristi un šīs dziesmas virsdiriģents gaidāmajos svētkos Sigvards Kļava. Kopš dziesma uzrakstīta, šogad tā dziesmu svētkos skanēs piekto reizi, un šķiet, ka tā ir dziesmu svētku repertuārā uz palikšanu mūžīgi mūžos.
lv
15:00
Global Us
Deutsche Welle žurnāls.
lv
15:30
Made in Germany
Deutsche Welle žurnāls.
lv
16:00
DW Transtel Magazine
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:30
Pasaules čempionāts hokejā. Studija
Gaidām nākamo Latvijas izlases spēli pasaules čempionātā, un šoreiz pretinieki būs ļoti nopietni. Vācijai pēdējos gados ir labi panākumi, un tā noteikti pretendēs uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Eksperti studijā aplūkos, kādi ir komandu sastāvi, atcerēsies abu komandu aizvadītās spēles šajā čempionātā un noteikti arī abu sāncenšu pēdējās savstarpējās spēles. Runāsim par katras komandas plusiem un mīnusiem, tiks uzklausīti arī paši spēlētāji un treneri.
lv
17:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Sākot no šīs spēles, Latvijai pretiniekos būs ļoti spēcīgas komandas, visas reitingā atrodas augstāk par mūsējiem un visām šīm vienībām izdevies iegūt medaļas pasaules čempionātos. Vācija varbūt ir vismazāk titulētākā šo pretinieku vidū, bet Vācijai pēdējos gados ir liels progress hokejā, līdzīgi kā basketbolā. Izlase pērn spēlēja pasaules čempionāta finālā, kur gan zaudēja Kanādai. Lielajā finālā Vācija bija arī 2018. ziemas olimpiskajās spēlēs, kur tikai pēdējā minūtē, turklāt vairākumā, izlaida vienu vārtu pārsvaru pret Krieviju un līdz ar to neieguva zelta godalgas. Arī 2021. gadā pasaules čempionātā vācieši cīnījās par medaļām, beigās gan paliekot ceturtajā vietā. Vācijā izauguši daudzi talantīgi hokejisti, un viņiem ir arī izteikts līderis, viens no NHL labākajiem snaiperiem Leons Dreiseitls no Edmontonas "Oilers". To, vai Dreiseitls spēlēs pasaules čempionātā, gan uzzināsim pēdējā brīdī. Vāciešiem ir arī vairāki citi lieliski spēlētāji NHL, kopumā viņiem tādi ir astoņi, tostarp vārtsargs Filips Grūbauers no Sietlas "Kraken", Džons Peterka no Bufalo "Sabres" un Niko Šturms no Sanhosē "Sharks"; visi trīs jau divas nedēļas pirms čempionāta apstiprināja savu spēlēšanu izlasē. Vācijas sastāvā pērn spēlēja tikai trīs NHL hokejisti, un tāpat komanda aizkļuva līdz finālam. No lielākām zvaigznēm sastāvā viņiem bija Niko Šturms un Džons Peterka, kuru atzina par turnīra labāko uzbrucēju, viņš bija rezultatīvākais Vācijas sastāvā ar sešiem vārtiem un sešām rezultatīvām piespēlēm. Latvijai gan Vācijas izlases spēles stils ir labi pazīstams, īpaši vārtsargam Kristeram Gudļevskim, kurš aizvadīja ļoti veiksmīgu sezonu DEL līgā. Pamatturnīrā Brēmerhāfene uzvarēja un Gudļevski atzina par turnīra labāko vārtsargu, "play-off" pašā finālā gan komandai klājās grūti pret Berlīnes "Eisberen", par čempioniem kļuva berlīnieši. Daži hokejisti DEL no finālistēm noteikti pievienosies izlasei spēlēm pasaules čempionātā. Vairāk kandidātu ir Berlīnes komandā, jo Brēmerhāfenē vairāk nekā puse hokejistu ir ārzemnieki.
lv
20:05
Šovakar. RUS.LSM.LV ziņas
Katru darba dienu pulksten 19:00 ziņu raidījumā "Šovakar" tiešraidē Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījuma vadītāji – Romualds Vanagas, Jana Rubinčika, Marina Ļebedeva. Sporta ziņu apskatu lasa Vladimirs Ivanovs un Andrejs Dmitrijevs. Laika ziņas – Galina Solodovņika un Anait Isahanova.
lv
20:32
Dzīva dzīve. Video cikls. Jauniešu intervijas ar senioriem
Dzīva dzīve. Video cikls. Jauniešu intervijas ar senioriem.
lv
20:40
Iekodies Latgalē
Sirsnīgi un vienkārši – tāds ir raidījums par Latgales kulināro mantojumu – par tradicionāliem latgaliešu ēdieniem, tos atklājot no jauna mūsdienu skatījumā un garšās. Abi raidījuma vadītāji nāk no Latgales. Mārtiņš Kozlovskis – improvizācijas teātra aktieris, komiķis, latgalietis. Prot runāt arī latgaliski. Gaišs, sirsnīgs un atvērts cilvēks. Ir gardēdis, jokdaris, labestības iemiesojums. Māra Pole – sirsnīga, vienkārša, dzīvespriecīga, mīl dzīvi, prot to svinēt. Mārai patīk gatavot, tikties ar cilvēkiem un runāt par visu, kas viņai un viesiem dzīvē svarīgs. Viņa spēj aizraut sev līdzi ar vienkāršību un vieglumu. Māra ir žurnāla "Pie Galda" redaktore. Māra un Mārtiņš mācīsies gatavot tradicionālu latgaliešu ēdienu un vienlaikus pieliks klāt ko jaunu. Pa ceļam viņi apciemos arī kādu vietējo amatnieku, lai iemēģinātu roku kādā arodā – radītu māla bļodu, iepazītu, kā top latgaliešu alus vai šmakovka, kā tiek audzētas kaņepes un kūpinātas karpas. Vakars tiks sagaidīts skaistā vietā – ar pirtiņu vai peldi ezerā, ar vēžu zveju vēlā vakara migliņā, izrunājot dienas laikā iepazīto un atklāto un kopā vēlreiz nobaudot sarūpēto.
lv
21:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Slovāki pret Poliju noteikti spēlēs itin pārpildītā arēnā Ostravā, čempionāts notiek viņu kaimiņvalstī Čehijā. Piekritis spēlēt slovāku lielākais jaunais talants Jurajs Slafkovskis, slovākiem vēl būs arī daži citi hokejisti no NHL, un poļiem neklāsies viegli. Slovākija ir komanda, kas reāli cīnās par iekļūšanu ceturtdaļfinālā un pat par ko vairāk, konkurencē ar viņiem noteikti piedalās arī Latvijas hokejisti un vācieši, vēl te ir arī grupas favorīti zviedri un amerikāņi. Daudz ko izšķirt šajā cīņā var kāda relatīva neveiksme pret it kā vājākiem pretiniekiem, taču diez vai Slovākija paklups pret Poliju, abu izlašu sastāvi ir pārāk nevienlīdzīgi.
lv
23:50
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts - visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Tiks aplūkotas visas aizvadītās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki viesi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas arī hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus vēl varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem, tādiem kā slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml. Līdzjutējiem būs iespēja uzdot savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Latvijai trešdien bija ļoti svarīga spēle pret Vāciju, kas bija ļoti spēcīgā sastāvā. Šoreiz tālab lielākā vērība pievērsta šai cīņai. Šī apskata atkārtojums - nākamajā dienā.
lv