LTV7

LTV7

Latvijas autorraidījumu un sporta kanāls. Neviens pasaules līmeņa sporta notikums nav iedomājams bez LTV7 tiešraidēm un ekspertu komentāriem. LTV7 ir ne tikai sporta, bet arī populārzinātnisko raidījumu un reģionālo televīziju māja, tāpēc kanāla pārraides ir saistošas katram Latvijas iedzīvotājam. Daļai no TV satura Interaktīvajā un Virszemes TV ir pieejama valodas izvēles iespēja.

Latvia

TV műsorújság - hétfő, 2024-05-13

00:30
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 52 Episode, 2024 Year
lv
02:35
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 53 Episode, 2024 Year
lv
04:40
Sporta studija. Aizkulises
Īpašais "Sporta studijas" podkāsts par kādu no aktuālajām tēmām. Raidījuma formāts un garums (gandrīz stundu) ļauj detalizēti izrunāt kādu sasāpējušu un aktuālu tēmu. Vairāki dalībnieki, uzaicinātie viesi, daudz dažādu un atšķirīgu viedokļu.
lv
05:45
Aculiecinieks
13 minūšu gari televīzijas stāsti vēsta par notikumiem un Latvijā īpašiem cilvēkiem, aptverot vēsturiskus, zinātnes, izglītības, pilsētas, lauku un daudzus citus tematus.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
In Good Shape
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Eņģeļu māja
Series, 1 Episode
lv
07:55
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:50
Tuesi.lv
infomagazine
lv
08:53
Tuesi.lv
infomagazine
lv
09:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Pirmdienas rītā ierakstā – iepriekšējā vakara spēle Prāgas apakšgrupā, kur šveicieši tikās ar austriešiem. Mūsdienu hokejā daudz labākas sekmes ir Šveicei, kas kopš 1998. gada (vienu gadu vēlāk par Latviju) nemainīgi spēlē pasaules čempionāta elites grupā. Šveiciešiem ir daudz labu panākumu, vairums no tiem iepriekš bija saistīti ar iepriekšējo treneri, pasaulē atzīto Ralfu Krūgeru. Pēdējā desmitgadē šveicieši divreiz spēlējuši pasaules čempionāta finālā un ieguvuši sudraba godalgas, izlase kopš 2016. gada vienmēr spēlējusi vismaz pasaules čempionāta ceturtdaļfinālā. Tagadējais treneris Patriks Fišers ar izlasi strādā kopš 2015. gada decembra, un viņa vadībā komandai ir daudz labu panākumu, ieskaitot sasniegto finālu 2018. gadā. Austrijai tik labi hokejā neveicas, tā bieži balansē starp elites līgu un pirmo grupu, arī šajā spēlē šveicieši noteikti būs favorīti.
lv
11:00
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Latvijas izlase šovakar aizvadījusi jau savu otro spēli turnīrā, tā ir pret Francijas izlasi, tāpēc lielākā vērība šajā apskatā būs veltīta šim notikumam.
lv
11:44
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
12:00
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:55
Bettys Diagnose
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Ķepa uz sirds
Informatīvi izklaidējošs raidījums visai ģimenei par dzīvnieku pareizu kopšanu un audzināšanu, speciālistu padomiem un ieteikumiem, kā arī dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un daudzām citām aktuālām tēmām.
lv
14:10
Daudz laimes, jubilār!
Tas, kas ģimenei ir foto albums, tas medijam ir arhīvs. Latvijas Televīzijai tas ir tik bagātīgs! Tāpat kā ģimene pulcējas kopīgos sadraudzības stāstos pie ģimenes albuma, Latvijas Televīzijai ir gods un prieks pulcināt kopā tos, kas šo arhīvu ir veidojuši cauri gadiem, un viņu dzimšanas dienā ieskatītos arhīvos, mūsu kopīgajā kultūrvēsturē.
lv
14:50
Sporta studija. Aizkulises
Īpašais "Sporta studijas" podkāsts par kādu no aktuālajām tēmām. Raidījuma formāts un garums (gandrīz stundu) ļauj detalizēti izrunāt kādu sasāpējušu un aktuālu tēmu. Vairāki dalībnieki, uzaicinātie viesi, daudz dažādu un atšķirīgu viedokļu.
lv
15:50
Euromaxx
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:20
World's Most Scenic River Journeys
Laivojot pa upēm Apvienotajā Karalistē, Eiropā, Kanādā un ASV, katrā sērijā tiks parādītas upes skaistās un tai raksturīgās ainavas, sākot no smaragdzaļiem pakalniem, seniem mežiem un bioloģiski daudzveidīgām upju deltām līdz pasaku pilīm, šokolādes kastīšu ciematiem un slavenām pilsētām. Mēs satiksim cilvēkus, kas dzīvo un strādā pie upēm, kā arī izvairīsimies no populāriem tūrisma maršrutiem noslogotākajās upēs. Mēs brauksim ar zvejas laivām un liellaivām, velkoņiem un jahtām, pat ar kanoe laivām un vikingu kuģu atdarinājumiem, lai izpētītu apslēpto stāstu bagātību upes krastos.
lv
17:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Būs interesanta spēle Latvijas apakšgrupā Ostravā, jo pirms šīs cīņas tik droši nevar paredzēt uzvarētāju. It kā nelieli favorīti ir amerikāņi, bet tas ir tikai turnīra sākums, un no aizokeāna atbraukušie hokejisti parasti tikai pamazām iespēlējas un saprotas cits ar citu laukumā, visiem bijusi neliela pauze pēc regulārās sezonas vai arī pēc pirmās kārtas "play-off". Slovākiem varētu būt monolītāka komanda, turklāt daudzi viņu līderi NHL steidzās pievienoties izlasei, jo bija brīvi jau uzreiz pēc pamatturnīra beigām. Savu līdzdalību jau apstiprinājis lielākais slovāku mūsdienu talants Jurajs Slafkovskis, ko pavisam jaunu, turklāt ar pašu pirmo numuru draftā 2022. gadā izvēlējās NHL komanda Monreālas "Canadiens". Ja savā pirmajā sezonā NHL Slafkovskis aizvadīja 39 spēles, nupat otrajā sezonā viņš bija laukumā pilnīgi visās 82 pamatsezonas spēlēs, gūstot 20 vārtus un izdarot 30 rezultatīvas piespēles. Slovākiem no NHL pievienojušies arī aizsargs Šimons Nemecs un uzbrucēji Tomāšs Tatars, Martins Pospīšils un Pavols Regenda, iespējams vēl kāds papildinājums pēdējā brīdī. Latvijai arī nāksies cīnīties pret šīm komandām par tikšanu ceturtdaļfinālā, un tāpēc būs interesanti novērot šo vienību spēles manieri, iepazīt viņu bīstamākos virknējumus uz ledus.
lv
19:50
Basketbols. Pafbet LBL
Pēc vairāku dienu pārtraukuma – otrā finālspēle. Pēdējos piecos gados čempionu godā bijusi "VEF/Rīga" komanda, četras no šīm reizēm finālā uzveikti ventspilnieki, un tikai vienreiz būtu jāspēlē pret "BK Ogre". Toreiz Covid-19 pandēmijas dēļ fināls netika aizvadīts un titulu piešķīra pēc pamatturnīra rezultātiem. "BK Ventspils" pēdējo reizi finālā uzvarēja vefiešus 2018. gadā, toreiz finālsērijā kopējais rezultāts bija 4 pret 2, vēlāk vefieši finālā uzvarējuši savus sāncenšus daudz pārliecinošāk – ar 4 pret 1 vai pat 4 pret 0. Tas bija senāk, bet jau tagad ventspilniekiem pusfinālā neklājās viegli pret "Rīgas Zeļļiem". Kopumā lielākas izredzes iegūt titulu atkal ir vefiešiem. Kopējā tendence gan ir tāda, ka pēdējā laikā mums ir izcila valstsvienība, bet labākie klubi Eiropas līmenī neko nav sasnieguši, turklāt šosezon pat pirmo reizi neviena Latvijas komanda neiekļuva Latvijas–Igaunijas līgas finālā. Visi mūsu labākie spēlētāji ikdienā cīnās ārvalstu klubos, sākot no NBA un Eirolīgas līdz daudzu citu valstu čempionātiem. Arī tagad toni "VEF/Rīga" un "BK Ventspils" komandās kopumā nosaka leģionāri, taču arī tie nav augstākās raudzes spēlētāji; visi labākie Eiropā spēlē Eirolīgas līmenī, arī Spānijas un Itālijas čempionātos. Par laimi, dzimtenē spēlē arī daži jaunie pašmāju talanti, vefiešu rindās noteikti jāpiemin Roberts Blūms, kurš jau iekļauts arī valstsvienības kandidātu sarakstā.
lv
22:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
LTV7 tiešraidē būs otrais un trešais spēles periods, sākums pulksten 21.10 - LSM.lv portālā, jo tobrīd vēl LTV7 tiks rādīta LBL 2. finālspēle basketbolā. Tādējādi vienā dienā līdzjutēji varēs vērot LTV7 divas šveiciešu cīņas, jo pirmā no paša rīta bija ierakstā no iepriekšējās dienas, bet jau vakarā šveiciešus gaida nopietns pārbaudījums pret turnīra rīkotājiem čehiem. Abu šo komandu starpā cīņas allaž ir ļoti spraigas, un labi panākumi ir arī šveiciešiem, kas ir tradicionāli neērti šiem pretiniekiem, varbūt nedaudz līdzīga spēles stila dēļ. Saprotams, ka čehiem būs vētrains savu skatītāju atbalsts, kas tribīnēs noteikti pārspēs Šveices līdzjutējus. Katrai komandai ir savi pusi un mīnusi, Šveicei parasti ir ļoti disciplinēta spēle, kas vienlaikus ietver arī ļoti daudz spēka paņēmienus un cīņu par katru kvadrātmetru laukumā. Čehijai pēdējos gados nemaz nav tik labi veicies pasaules čempionātos, un savās mājās komandai noteikti ir mērķis tikt pie medaļām.
lv
23:50
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts - visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Tiks aplūkotas visas aizvadītās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki viesi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas arī hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus vēl varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem, tādiem kā slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml. Līdzjutējiem būs iespēja uzdot savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šī apskata atkārtojums - nākamajā dienā.
lv

TV műsorújság - kedd, 2024-05-14

00:30
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Icehockey, 54 Episode, 2024 Year
lv
02:35
Poirot
Tā kā pasaules kara draudi ir nopietni, Puaro meklē gan senu, gan jaunu draugu palīdzību, kad viņš sastopas ar bīstamu disidentu grupu, kas ir atbildīga par virkni vardarbīgu slepkavību.
lv
04:05
Euromaxx
Deutsche Welle žurnāls
lv
04:35
Ielas garumā
Tavas apkārtnes stāsti.
lv
05:05
Kultūrdeva
Izklaidējošs un informatīvs kultūras sarunu šovs par kultūras notikumiem un procesiem Latvijā.
lv
06:00
Latvijas Republikas valsts himna
News, 1 Episode
lv
06:02
Izziņas impulss
Lai arī zinātne var likties kas tāls un sarežģīts, patiesībā tā ir aizraujošs stāsts par mums pašiem. Raidījums "Izziņas Impulss" izgaismos zinātni no visdažādākajām pusēm, gan dodoties uz vietām, kur tālu no civilizācijas notiek noslēpumaini eksperimenti un mūžīgajā sasalumā meklējamas senu laikmetu liecības, gan tepat tuvumā, palūkojoties uz lietām, kas ietekmē mūsu ikdienu. Aizraujošā domas un izziņas ceļojumā kopā ar pašmāju un citu valstu pētniekiem vedīs Sandra Kropa, neaizmirstot par to, ka sarežģīto var skaidrot vienkārši – dažkārt piemērus meklējot pat virtuvē.
lv
06:30
DW Transtel Magazine
Deutsche Welle žurnāls
lv
07:00
Eņģeļu māja
Series, 2 Episode
lv
07:27
Eņģeļu māja
Series, 3 Episode
lv
07:55
LV jaunatklāšanas raidījums "TE!"
VFS Films sadarbībā ar LMT, Tūrisma Attīstības Valsts Aģentūru un Latvijas Televīziju turpina LV jaunatklāšanas raidījumu ciklu "TE!", lai popularizētu vietējo ceļošanu jau pirms tradicionālās tūrisma sezonas sākuma.
lv
08:50
Tuesi.lv
infomagazine
lv
08:53
Tuesi.lv
infomagazine
lv
09:00
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Vēl pirms gadiem desmit zviedri būtu izteikti favorīti šādā spēlē, bet nu vairs tā nav. Zviedriem ir vairāk trumpju, bet arī vāciešiem hokejā ir liels progress, spēlētāji ir labi fiziski sagatavoti, arī viņu rindās ir vairāki NHL hokejisti, un pērn Vācija bija krietni augstāk par Zviedriju (sasniegts fināls, bet Zviedrija zaudēja Latvijai ceturtdaļfinālā). Protams, kopējie resursi daudz lielāki gan ir zviedriem, šajā valstī hokejs ir ļoti populārs, vairāk nekā 100 spēlētāju ikdienā maizi pelna NHL, arī vietējā līga ir ļoti spēcīga. Šogad zviedru sastāvā būs visai daudz NHL hokejistu, visvairāk (pieci) spēlētāji ir no Minesotas "Wild". Viņu vidū - uzbrucējs Jūels Ēriksons-Ēks, kurš šajā sezonā sakrāja 67 rezultativitātes punktus. Viss it kā runā par labu zviedriem, bet pēdējie gadi kopumā veiksmīgāki hokejā bijuši vāciešiem. Vismaz trīs viņu hokejisti no NHL jau savlaicīgi paziņoja par spēlēšanu izlasē un valstsvienībai pievienojās aprīļa beigās, viņu vidū bija arī vārtsargs Filips Grūbauers.
lv
11:00
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts – visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Ja būs spēlējusi Latvijas valstsvienība, lielākā vērība būs veltīta šim notikumam, bet tāpat tiks aplūkotas arī visas pārējās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki ciemiņi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem (slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml.). Līdzjutējiem būs iespēja uzdod savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šī apskata atkārtojumi – arī nākamajā dienā.
lv
11:44
Zaļgalvis
Kopš bērnības mācīts, ka no purva jābaidās: akači, čūskas un rāvains ūdens. Arī literatūrā purvs attēlots baisi - Sprīdīša maldugunis un Blaumaņa "Purva bridējs", tautasdziesmās purvā visbiežāk raud. Vai pietiekami novērtējam purvu? Kas tajā slēpjas? Trīs draugi regulāri ved cilvēkus purvā, lai ielūkotos pagātnē.
lv
12:00
Personība. 100 g kultūras
Gan mūzikas notikumu tiešraides, gan raidījumi un diskusijas par literatūru, kino, vizuālo un tautas mākslu, gan populāro kultūru, kas attīsta latvisko identitāti.
lv
12:55
Bettys Diagnose
Medmāsa Betija ik dienas rūpējas par slimnīcas pacientiem un cīnās par to, lai katram no viņiem uzstādītu pareizo diagnozi. Viņai jāvelta nepilnas piecas minūtes vienam cilvēkam. Lielas pilsētas slimnīcā uz Betiju paļaujas arī citas jaunās māsiņas. Humorpilnajā seriālā iepazīsimies arī ar Betijas privātās dzīves smalkumiem un sekosim līdzi viņas piedzīvojumiem ar Tamašu.
lv
13:40
Province
"Province" – tie ir valsts bēniņi. Tā ir kā savdabīga pasaule, kam ikdienā mēs, viesistabu un guļamistabu apdzīvotāji, nepievēršam daudz uzmanības. Laiks šeit rit pēc citiem likumiem. Tas atnāk gandrīz tikpat ātri, bet aiziet lēnāk un ilgāk kavējas. Katrai valstij un tautai ir vajadzīgi savi bēniņi. Tie dod kādu īpašu stabilitāti, kas nekā citādi nav iegūstama. Bēniņu lielākā bagātība ir to spēja būt citādiem…
lv
14:10
Aizliegtais paņēmiens
Lai uzzinātu par kāda notikuma patiesajiem apstākļiem vai iesaistīto personu nodomiem, raidījuma "Aizliegtais paņēmiens" komanda informācijas iegūšanai izmanto visdažādākos izmeklējošās žurnālistikas paņēmienus un žanrus – eksperimentus, testus, provokācijas, padziļinātus pētījumus, arī anonīmas intervijas. Žurnālisti padziļināti pēta un skatītājiem atklāj sociālpolitiskus tematus, kas ne vienmēr tiek izcelti citos medijos. Raidījums atklāj un atmasko, atsevišķos gadījumos sauc pie atbildības iesaistītās personas, norāda uz likumu nepilnībām, aicina mainīt pastāvošo kārtību, ja tā ir pretrunā sabiedrības interesēm. Raidījumu vada LTV Ziņu dienesta žurnālists Guntis Bojārs.
lv
15:10
The Innocence Network
Bronksā 1984. gadā tika izvarota un sakropļota kāda sieviete. Alanu Ņūtonu nepareizi atpazina kāda aculieciniece, un viņam tika piespriests 40 gadus ilgs cietumsods. Viņš kopā ar savu brāli Toniju cīnās par taisnību. Kad tiek nodibināts "Nepatiesi apsūdzēto projekts", abi brāļi ir droši, ka Alana murgs drīz beigsies, bet advokātiem ir grūti tikt pie pierādījumiem, kas varētu pierādīt Alana nevainību. Vai viņiem izdosies tos iegūt?
lv
16:00
In Good Shape
Deutsche Welle žurnāls
lv
16:30
Pasaules čempionāts hokejā. Studija
Vēl viena spēle Latvijai apakšgrupas turnīrā Ostravā, bet nu jācer, ka Latvija pirms tam būs uzvarējusi gan Poliju, gan Franciju un šīm komandām būs maz iespēju apsteigt Latviju cīņā par iekļūšanu ceturtdaļfinālā. Pirms spēles pret Kazahstānu eksperti studijā analizēs pretinieku komandas spēli turnīrā, tāpat būs secinājumi par Latvijas izlases līdzšinējo sniegumu. Prognozes, aizvadīto spēļu analīze, arī pašu hokejistu un treneru viedokļi.
lv
17:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Kazahstāna ir komanda, kas balansē uz elites grupas un pirmās divīzijas turnīru robežas. Elites grupā komanda parasti cīnās par palikšanu spēcīgāko grupā, savukārt pakāpi zemāk Kazahstānas hokejisti jau ir favorīti. Pēdējoreiz pirmais desmitnieks pasaules elitē sasniegts 2021. gadā. Latvijai gan visādi gājis pret Kazahstānu, bijuši arī daži sāpīgi zaudējumi, tāpēc noniecināt pretiniekus nedrīkst. Daudzi Kazahstānas izlases hokejisti ir naturalizētie Krievijas spēlētāji, daudziem ir liela pieredz KHL, kur viņiem ir arī sava bāzes komanda Astanas "Barys". KHL gan dažādo liegumu dēļ ir zaudējusi savu varenību, komandu nu ir daudz mazāk, un pērnajā sezonā "Barys" turklāt palika pēdējā vietā Austrumu konferencē un otrā no beigām visā līgā. Turklāt Kazahstānas komandā parādās arvien vairāk īsto pašmāju hokejistu, nevis naturalizēto Krievijas spēlētāju.
lv
20:05
Šovakar. RUS.LSM.LV ziņas
Katru darba dienu pulksten 19:00 ziņu raidījumā "Šovakar" tiešraidē Latvijas un ārzemju aktuālākās ziņas, speciālās reportāžas no notikumu vietas, dienas svarīgāko tēmu vispusīga analīze. Raidījuma vadītāji – Romualds Vanagas, Jana Rubinčika, Marina Ļebedeva. Sporta ziņu apskatu lasa Vladimirs Ivanovs un Andrejs Dmitrijevs. Laika ziņas – Galina Solodovņika un Anait Isahanova.
lv
20:32
Dzīva dzīve. Video cikls. Jauniešu intervijas ar senioriem
Dzīva dzīve. Video cikls. Jauniešu intervijas ar senioriem.
lv
20:40
Iekodies Latgalē
Sirsnīgi un vienkārši – tāds ir raidījums par Latgales kulināro mantojumu – par tradicionāliem latgaliešu ēdieniem, tos atklājot no jauna mūsdienu skatījumā un garšās. Abi raidījuma vadītāji nāk no Latgales. Mārtiņš Kozlovskis – improvizācijas teātra aktieris, komiķis, latgalietis. Prot runāt arī latgaliski. Gaišs, sirsnīgs un atvērts cilvēks. Ir gardēdis, jokdaris, labestības iemiesojums. Māra Pole – sirsnīga, vienkārša, dzīvespriecīga, mīl dzīvi, prot to svinēt. Mārai patīk gatavot, tikties ar cilvēkiem un runāt par visu, kas viņai un viesiem dzīvē svarīgs. Viņa spēj aizraut sev līdzi ar vienkāršību un vieglumu. Māra ir žurnāla "Pie Galda" redaktore. Māra un Mārtiņš mācīsies gatavot tradicionālu latgaliešu ēdienu un vienlaikus pieliks klāt ko jaunu. Pa ceļam viņi apciemos arī kādu vietējo amatnieku, lai iemēģinātu roku kādā arodā – radītu māla bļodu, iepazītu, kā top latgaliešu alus vai šmakovka, kā tiek audzētas kaņepes un kūpinātas karpas. Vakars tiks sagaidīts skaistā vietā – ar pirtiņu vai peldi ezerā, ar vēžu zveju vēlā vakara migliņā, izrunājot dienas laikā iepazīto un atklāto un kopā vēlreiz nobaudot sarūpēto.
lv
21:10
Ice Hockey: IIHF Ice Hockey World Championship
Poļi noteikti mēģinās atņemt kādu punktu Francijai, bet kopumā izredzes nav pārāk lielas. Spēlēt pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma elites grupā nav viegli, turklāt poļiem nav daudz patiesi augstas klases hokejistu. Francijai ir gana stabila un sīksta komanda, agrāk tās sastāvā bija vairāki naturalizētie kanādieši, un tradicionāli tā piekopj izteiktu spēka spēli un labi cīnās vārtu priekšā. Francijai ir arī savs pārstāvis pasaules spēcīgākajā hokeja līgā NHL, Pjērs Eduards Belemārs no Sietlas "Kraken", kurš dažkārt arī pievienojas valstsvienībai. Francijas hokejistiem vajadzētu pieveikt Poliju. Poļiem vairāk jākoncentrējas uz vietas nosargāšanu spēcīgāko sabiedrībā, un šķiet, ka izšķirīgā spēle grupā viņiem būs pret Kazahstānu.
lv
23:50
Pasaules čempionāts hokejā. Spēļu apskats
Katru vakaru īsi pirms pusnakts - visu dienas aizvadīto spēļu apskats. Tiks aplūkotas visas aizvadītās dienas spēles, ne tikai tās, kas rādītas LTV7. Skatītāji varēs redzēt visus interesantākos momentus, tāpat gūtos vārtus un citas saistošas epizodes. Studijā būs arī viens vai vairāki viesi, kas varētu būt gan kāds sabiedrībā pazīstams cilvēks, kam ir interese un zināšanas arī hokejā, kā arī kāds no hokeja ekspertiem, līdzīgi kā tas bija Pasaules kausa izcīņas laikā futbolā. Papildus vēl varēs iepazīties ar jaunākajiem statistikas rādītājiem, tādiem kā slidojuma ātrums, ripas lidojuma ātrums spēcīgākajos metienos u. tml. Līdzjutējiem būs iespēja uzdot savus jautājumus studijas viesiem "Twitter" jeb "X" sociālo mediju vietnē. Šovakar spēlējusi Latvija, tāpēc lielākā vērība būs veltīta mūsu hokejistiem. Šī apskata atkārtojums - nākamajā dienā.
lv