CS Mystery

CS Mystery

CS Mystery (bývalý Kinosvět) to je svět záhad a paranormálních jevů, svět válek i zločinů, ale i konspirací a alternativní historie. Cestování světem i vesmírem, objevování nečekaných, ale o to zajímavějších událostí, příběhů a skrytých tajemství. Dokumentární Kinosvět tak v prosinci 2019 nabude název CS Mystery, aby lépe vystihl její programovou nabídku.

Czechia

TV műsorújság - csütörtök, 2024-05-23

01:00
Po stopách vraha (Zmizení Suzy Lamplughové)
V centru vyšetřování zločinu! Tak se cítí diváci napínavé dokumentární série, v níž se herečka Emilia Fox a kriminalista, profesor David Wilson pokoušejí vyřešit nejohavnější britské zločiny. Spolu vyrážejí na místa skutečných vražd, setkají se s policií, svědky, příbuznými obětí, novináři a kriminalisty a kráčejí krok za krokem po stopách vraha. Seriál sleduje jejich úspěchy i pády během vyšetřování. Podívejte se na případ zmizelých dětí, kauzu nezvěstné realitní agentky Suzy Lamplugh či nevyřešenou vraždu Rity Ellis. Najdou dva neústupní televizní experti pravdu?
cs
01:45
Paranormální noční můry (Strašidelná půda)
Poznejte příběhy lidí, které na vlastní kůži zažili různé druhy paranormálních aktivit. Poslechněte si jejich strašidelná vyprávění... Seriál Paranormální noční můry vypráví mimořádné příběhy lidí, kteří zažili děsivé a strašidelné sny už v dětství a od té doby je trápí hrůzostrašné noční můry. Co se za nimi skrývá?(TV Prima)
cs
02:25
Milat: Příběh sériového vraha (3)
Neuvěřitelný příběh. Nejznámější australský sériový vrah Ivan Robert Marko Milat byl v roce 1996 uvězněn na doživotí za vraždu sedmi mladých lidí, tzv. baťůžkářů, a likvidaci jejich těl ve státním lese Belanglo, jižně od Sydney. V říjnu 2019 Milat zemřel na rakovinu jícnu. Rok po jeho smrti vznikl tento unikátní dokument. Přední kriminalistický tým v čele s psychologem Timem Watson-Munroem a forenzní antropoložkou Xanthe Mallett se rozhodl prokázat, že Milatových obětí bylo mnohem víc. Podle jejich názoru mohl zabít až 25 lidí... Sledujte napínavé pátrání.
cs
03:15
Strašidelné nemocnice III (Z druhé strany - Nesvatý duch)
Z druhé strany - Nesvatý duch. Dokumentární seriál Kan. (2020). Jsou opředeny tajemstvím, neboť se tu udály paranormální jevy. Dechberoucí dokumentární seriál přináší svědectví, že po celém světě existují nemocnice, domovy s pečovatelskou službou či márnice, kde se objevili duchové. Unikátní výpovědi lékařů, pacientů a návštěvníků těchto objektů potvrzují jejich přítomnost. Viděli je, slyšeli jejich hlasy, pláč i smích, cítili kouř z cigaret a vařeného jídla. Je to skutečně možné, nebo jde o sugesci? Může to být důkaz posmrtného života?
cs
04:00
Ztracená rotunda svatého Václava
Podle pověsti byla v Praze na Malostranském náměstí, v místě, kde se zastavil vůz převážející z Boleslavi na Pražský hrad tělo zavražděného knížete a kde spadly okovy nevinně odsouzeným vězňům, postavena kaple na počest světce. Jedna z nejstarších rotund na území Prahy byla až do nedávna považována za zcela zničenou, nevědělo se ani, kde přesně stála. Při rekonstrukci budovy matematicko- fyzikální fakulty se však nečekaně narazilo na její základy, dokonce s nádhernou románskou dlažbou! Tajemné dveře s těžkými zámky se odmykají a my s kamerou vstupujeme do atmosféry 10. století…(CS Film)
cs
04:30
Úžasný život (Nádherná příroda)
Dokumentární seriál USA (2013). Americké národní parky, Svět nad a pod 60. rovnoběžkou Úžasná místa na planetě Zemi, z jejichž krásy doslova a do písmene mrazí. Herec Roger Leopardi nás v obsáhlé dokumentární sérii provede úchvatnými lokalitami, kde se setkávají přírodní krásy i výdobytky moderní civilizace, historie se současností. Podíváme se na Aljašku, do Kanady, zemí severní Evropy, do alpských výšin, ale také na Nový Zéland, do Chile nebo třeba do Tanzanie. Zajdeme do lesů i na vrcholky hor, do jeskyní a skal, nahlédneme pod hladinu vodních ploch, ale také do měst, kde vyzkoušíme místní trhy, typickou kuchyni a zábavní podniky. Každý si tak přijde na své. Vydejte se s námi na okružní jízdu světem, která jen tak neskončí…
cs
04:50
Královna Alžběta okem objektivu
Dokument odkrývá život a vládu britské královny Alžběty II. jako nejvíce fotografované a filmované osobnosti posledních sedmi dekád. Díky vzácným archivním materiálům se film zaměřuje na způsob, jakým dokázala zvládnout život v centru zájmu médií. Podle chronologického pořadí se dokument zabývá mladou princeznou, která se stala královnou náhodou; její zamilováním a nástupem na trůnu; rolí mladé matky a vedoucí postavy Commonwealthu; a přizpůsobením se požadavkům celosvětového publika v éře masmédií. Příběh je vyprávěn prostřednictvím rozhovorů s klíčovými královskými komentátory a historiky.
cs
05:40
Paranormální kriminalisté (Jacquie Poole)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
06:15
Svět duchů (Hala Tivoli Venue)
Hala Tivoli Venue. Dokumentární seriál VB (2016). Tohle nejsou obyčejné duchařské historky! Nové pátrání lovců duchů s využitím nejmodernějších technologií na těch nejstrašidelnějších místech Velké Británie je někdy až překvapivě šokující. Na klidný spánek to dnes opravdu nevypadá…
cs
07:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:20
Labyrint záhad (Tajemný Svojanov)
Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, překvapivé hypotézy, přísně tajné konspirace... Jsme obklopeni duchy a přízraky? Co znamená prastarý magický znak namalovaný na křtinských lebkách? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie nebo docházelo ke skutečné přeměně člověka v krvežíznivé monstrum? Nový cyklus dokumentárních filmů Arnošta Vašíčka o tom, že náš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků.DVD 101. Kámen smrti02. Otisky nadpřirozena03. Neviditelní zabijáci04. V kůži vlka05. Tajuplné objevyDVD 206. V obklíčení duchy07. Nedobytné šifry08. Pekelný hrad09. Upíři a fexti10. Tajemný Svojanov(Mystery Film)
cs
10:45
Dějiny podsvětí III (Brooklyn)
Brooklyn. Dokumentární seriál USA (2009). Historie mafie ve světových velkoměstech. Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York. V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov. Ve III. řadě seriálu se mafiáni z Hong Kongu stěhují do čínské čtvrti v San Franciscu, největší světová organizace pašující drogy najímá armádu amerických gangsterů k boji proti právní moci a konkurenčním kartelům v Tijuaně. Během studené války se do Brooklynu valí vlna sovětských emigrantů a tvrdých gangsterů a vysoko postavení kapitáni mafie vycházejí ze svého úkrytu, aby vyprávěli o krvavé jízdě, která přivedla newyorskou mafii na pokraj kolapsu.
cs
12:15
Neuvěřitelná planeta (Pinnacles, Lofnellir a Pamukkale)
Pinnacles, Lofnellir a Pamukkale. Dokumentární seriál Austr. (2019). Na naší planetě se odehrává neuvěřitelné množství přírodních jevů. Ať už jde o modře světélkující vlny, které se tříští o kalifornské pobřeží nebo tajuplné „kruhy víl“. Všechny vyvolávají dojem, že jsou zázračné. Je to jenom zdání? Některé z těchto zvláštních jevů se dají uspokojivě vysvětlit, jiné zamotaly hlavu dokonce i těm nejzkušenějším vědcům. Přírodovědný seriál Neuvěřitelná planeta nás zavede na cestu kolem světa a odhalí všechny jeho podivuhodné i dosud neznámé tváře
cs
13:30
Zločiny, které vstoupily do historie (Japonský zločin z vášně)
Některé zločiny a události se staly takovou senzací, že vstoupili do historie a nyní jsou součástí naši pop kultury. Od Jacka Rozparovače po Roswell a Lady Di. Senzační zprávy o násilných trestných činech, nehodách a sebevraždách působí jako občasná připomínka toho, jak menší či větší prohřešky mohou zničit naše životy. Každá epizoda v této sérii znovu navštíví fascinující stránku naší sdílené historie, pečlivě dekóduje a dekonstruuje senzaci, kterou historici neprávem opovrhovali a obecně ji přenechávali senzacechtivému tisku.
cs
14:05
Konspirační teorie s Jesse Venturou III (Paprsky smrti)
Paprsky smrti. Dokumentární seriál USA (2012). Bývalý americký guvernér Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují a prověřují nejděsivější a nejtajemnější konspirační teorie, které se kdy rozšířily. Studují důkazy, konzultují s experty a vyslýchají svědky, aby se dozvěděli co nejvíce o fenoménech, jako je cestování časem, reptiliáni, smrtící paprsek nebo UFO. Jesse Ventura tvrdí, že je jeho životním cílem dokázat, že je v těchto teoriích mnohem více pravdy, než si myslíme
cs
15:25
Jacqueline Kennedy - Portrét ikonické první dámy
Nahlédněte na život a odkaz Jacqueline Kennedyové Onassisové, první dámy Spojených států, módní ikony a vzoru milionů lidí. Dokument popisuje její vzdělání, dovednosti a cestování, zvláště její dovednosti ve francouzštině a jiných jazycích, a zejména její roli v podpoře manžela, 35. prezidenta Spojených států, Johna F. Kennedyho. Jacqueline usilovala o stabilní rodinný život a popisuje osudové události, se kterými se musela vypořádat během svého života. Přestože čelila mnoha ztrátám a utrpení, zůstala silná a nadále inspirovala svět svým přístupem k životu.
cs
16:55
Dešifrované záhady (Lizzie Bordenová)
Tato investigativní dokumentární série prozkoumá podrobněji některá z největších amerických nevyřešených tajemství, probere nově objevené důkazy a využije vysoce moderní nástroje k opětovnému otevření každého případu, od Oblasti 51 po čarodějnické procesy v Salemu. Každé vyšetřování vede Jennifer Marshall, uznávaná veteránka amerického námořnictva, která se stala soukromou vyšetřovatelkou. Ta dá dohromady tým, a ten se pustí do impozantního úsilí konečně uzavřít tyto dlouhotrvající historické hádanky.(Viasat)
cs
18:05
Bohatí a zkažení: Šokující příběhy slavných (Pharma Bro versus Wu-Tang Clan)
Pharma Bro versus Wu-Tang Clan. Dokumentární seriál USA (2022). Každý týden nový skandál! Skutečné příběhy o slávě, bohatství a následných problémech. Pohlcující kriminální dokumentární série mapuje temnou tvář nejelitnější vrstvy americké společnosti. Každá epizoda nám odhaluje, jak se za kýčovitým pozlátkem, miliardami dolarů a zdánlivým úspěchem skrývá korupce, klam, zvrácenost, cynismus a dokonce i vraždy. Seriál přináší detailní příběhy jak vysoce profilovaných případů, tak i méně známých zločinů, tvořící tak fascinující obraz amerického snu zkresleného bohatstvím a bezohledností. S využitím působivých rozhovorů, unikátních archivů a atmosférických vizuálů seriál nahlíží za veřejnou fasádu elitní společnosti, aby odhalil emoce, útrapy, rizika a nebezpečí plynoucí z obrovského bohatství, jaké si běžní lidé nedovedou představit.
cs
19:05
Paranormální kriminalisté (Jacquie Poole)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
20:00
Hranice (Hranice signálu)
Hranice signálu. Dokumentární seriál ČR (2024). Jak zabránit občanům poslouchat nevhodné zpravodajství a jak se zbavit lákadel prohnilé západní televize. To byly problémy, které řešili českoslovenští komunisté od začátku padesátých let. Jaké metody používali a proč nakonec boj o televizi vzdali.
cs
20:25
Apollo: Nový Měsíc
Program Apollo, který NASA spustila v roce 1961, způsobil doslova řetězovou reakci ve vědě. Objevy, které odstartoval, vedly k pochopení vzniku vesmíru. Za celou dobu trvání programu Apollo vystoupilo na povrch Měsíce dvanáct astronautů. Jejich zkoumání povrchu Měsíce pak mělo přímý vliv na vývoj dalších technologií, jako byla robotika, elektronika a vývoj počítačů. Rusové se pokoušeli vyvinout gigantickou raketu N1, která by je dostala za oběžnou dráhu Země. Bohužel ani jeden ze 4 startů, které s ní uskutečnili, nedopadl dobře, a její vývoj byl odložen. Američané vsadili na vývoj rakety Saturn V. Tato raketa byla vysoká přes sto metrů a při svých 13 startech nikdy nezklamala. 16. 6. 1969 odstartovalo Apollo 11 s astronauty Neilem Armstrongem, Edwinem Aldrinem a Michaelem Collinsem. Po třech dnech letu posádka dorazila k Měsíci a vstoupila na jeho oběžnou dráhu. 20. 6. pak astronauti Armstrong a Aldrin zahájili sestup v lunárním modulu na povrch Měsíce. Po dalších šesti a půl hodinách na povrch fyzicky vystoupili. První činnost, kterou zahájili svůj pobyt na Měsíci, byl sběr vzorků. Následovalo měření otřesů povrchu Měsíce. Po krátkém pobytu na Měsíci se posádka vrátila na Zem. Přivezla s sebou přes dvacet jedna kilogramů vzorků. Ty ukázaly, že Měsíc a Země mají společnou historii. Tyto vzorky také potvrdily, že v dávné historii byl povrch Měsíce pokryt žhavou lávou. Druhá výprava programu Apollo na Měsíc tato zjištění dál prokázala. 19. listopadu 1969 Apollo 12 přistálo poblíž sondy Surveyor 3, která se na povrch Měsíce dostala už v roce 1967. Astronauti ze sondy odmontovali některé přístroje, které následně vzali zpět na Zem. Dále posádka prováděla také sběr měsíčních vzorků. Ty potvrdily teorii o vzniku Měsíce díky srážce naší planety s protoplanetou Theia. Přivezené vzorky také doložily, že Měsíc i Země byly v minulosti intenzivně bombardovány vesmírným materiálem. Astronauti měli při odběru vzorků na povrchu Měsíce velké problémy se zhutnělou zeminou. Další mise na Měsíci už používala k přesunu kolové vozidlo. Největším objevem bylo zjištění lávových kanálů na povrchu Měsíce, jako je Hadley Rille. Dále získané vzorky naznačily, že vesmírné bombardování zřejmě na Zemi přineslo vodu. Apollo 16 přistálo nejdál od původních míst přistání předešlých misí. Cílem bylo zmapování měsíčních pahorkatin, o kterých vědci mysleli, že jsou sopečného původu. Astronauti však žádné známky sopečného původu nezaznamenali a došli k závěru, že povrch Měsíce a jeho pahorkatiny vznikly právě v důsledku vesmírného bombardování. Posádka na Zem přivezla nejstarší měsíční vzorky, které byly datovány jako čtyři miliardy let staré. Let Apolla 17 se stal posledním letem, při kterém se lidé dostali na povrch Měsíce. Astronauti přistáli v údolí Taurus-Littrow. Součástí posádky byl také geolog Harrison Schmitt. Posádka přivezla na Zem 111 kg vesmírných vzorků, které byly získávány z třímetrové hloubky pod povrchem Měsíce. Následné lety programu Apollo byly prezidentem Nixonem zrušeny. Výzkum vesmíru však dál pokračoval ve formě projektů, jako byly Skylab, vývoj raketoplánů a vybudování vesmírné stanice ISS. Do výzkumu vesmíru se začaly zapojovat i soukromé subjekty, které spustily vypouštění svých satelitů. Měsíční vzorky byly dále zkoumány a v roce 2017 byly k odhadu jejich stáří použity nové techniky. Ty naznačily, že Měsíc je starý čtyři miliardy a pět set deset miliónů let. Po srážce Země s Theiou trvala zemská rotace pět hodin, postupně se ustálila na 24 hodin. Srážka také vychýlila Zemi ze své osy a naklonila ji. V roce 1994 vědci pomocí vesmírné sondy zaznamenali na povrchu Měsíce molekuly vody. Tento objev byl potvrzen záznamem impaktu vesmírného tělesa do Měsíce a následného vyvržení části prostoru do vesmíru. I v tomto materiálu byla zaznamenána voda. Dnes NASA pracuje na plánu návratu na Měsíc. Měsíc je totiž pro nás asi nejpřirozenější vesmírnou základnou, kterou můžeme použít při dalším objevování vesmíru.
cs
21:30
Akta UFO II (Země mimozemšťanů)
Pokud máte pocit, že za vším stojí mimozemšťané, vězte, že nejste sami. Poznejte, v čem všem podle tvůrců pořadu mají prsty...(oficiální text distributora)
cs
22:00
Pouště a lidé (Jeruzalém)
Jeruzalém. Dokumentární seriál VB (2013). Pouště představují nejzáhadnější povrch naší planety. Často je vnímáme jako ohromné prázdné prostory, avšak toto vnímání je zcela mylné. Pouště jsou plné barev a kontrastů. Nachází se zde hory a laguny uprostřed dun a plání. Často jsou plné života a jsou bohaté na zdroje. Místní obyvatelé prokazují neuvěřitelnou vynalézavost a vytrvalost, moudrost a humor - jejich slavnosti a shromáždění jsou plné barev a energie. A pouště jsou plné překvapení. Australská poušť skrývá obrovské zásoby kobaltu, manganu a zlata a je domovem pro tisíce dočasných pracovníků v improvizovaných městech. Měsíční krajina Atacama v Chile je se svými jasnými oblohami klíčová pro astronomii. A dokonce se na indické poušti Thar nachází rozlehlé farmy. Diváci budou ohromeni rozsahem a rozmanitostí našich pouští. Od Sahary po Antarktidu, od Chile po Mongolsko, od Judska po Rádžastán, tohle bude hostina krajinných panoramat a kultur. A bude přinášet tolik překvapení a radosti
cs
23:20
Jak se krade umění
Trestné činy týkající se uměleckých předmětů představují mezinárodní problém, ať už jde o jejich krádeže, ukrývání, pašování a samozřejmě obchodování s nimi. Tento dokument ukazuje, jak titěrná je práce vyšetřovatelů při jejich hledání. Jak těžké je odhalit a usvědčit pachatele krádeží, neboť se mnohdy jedná o dokonale organizované gangy propojené s vysoce postavenými právníky, soudci, váženými politiky, miliardáři… Výjimkou tak nejsou loupeže na objednávku. Ani důsledné monitorování galerií, výstavních síní, aukcí či soukromých sběratelů umění pak nemusí vést k jejich nalezení a dopadení pachatele či pachatelů.(Kino Svět)
cs

TV műsorújság - péntek, 2024-05-24

00:30
Po stopách vraha (Vražda Rity Ellisové)
V centru vyšetřování zločinu! Tak se cítí diváci napínavé dokumentární série, v níž se herečka Emilia Fox a kriminalista, profesor David Wilson pokoušejí vyřešit nejohavnější britské zločiny. Spolu vyrážejí na místa skutečných vražd, setkají se s policií, svědky, příbuznými obětí, novináři a kriminalisty a kráčejí krok za krokem po stopách vraha. Seriál sleduje jejich úspěchy i pády během vyšetřování. Podívejte se na případ zmizelých dětí, kauzu nezvěstné realitní agentky Suzy Lamplugh či nevyřešenou vraždu Rity Ellis. Najdou dva neústupní televizní experti pravdu?
cs
01:15
Paranormální noční můry (Strašidelné volání)
Poznejte příběhy lidí, které na vlastní kůži zažili různé druhy paranormálních aktivit. Poslechněte si jejich strašidelná vyprávění... Seriál Paranormální noční můry vypráví mimořádné příběhy lidí, kteří zažili děsivé a strašidelné sny už v dětství a od té doby je trápí hrůzostrašné noční můry. Co se za nimi skrývá?(TV Prima)
cs
02:00
Milat: Příběh sériového vraha (4)
Neuvěřitelný příběh. Nejznámější australský sériový vrah Ivan Robert Marko Milat byl v roce 1996 uvězněn na doživotí za vraždu sedmi mladých lidí, tzv. baťůžkářů, a likvidaci jejich těl ve státním lese Belanglo, jižně od Sydney. V říjnu 2019 Milat zemřel na rakovinu jícnu. Rok po jeho smrti vznikl tento unikátní dokument. Přední kriminalistický tým v čele s psychologem Timem Watson-Munroem a forenzní antropoložkou Xanthe Mallett se rozhodl prokázat, že Milatových obětí bylo mnohem víc. Podle jejich názoru mohl zabít až 25 lidí... Sledujte napínavé pátrání.
cs
02:45
Strašidelné nemocnice III (11)
Dokumentární seriál Kan. (2020). Naštvaný šéfkuchař - Zlá sestra - Zastavit ducha Jsou opředeny tajemstvím, neboť se tu udály paranormální jevy. Dechberoucí dokumentární seriál přináší svědectví, že po celém světě existují nemocnice, domovy s pečovatelskou službou či márnice, kde se objevili duchové. Unikátní výpovědi lékařů, pacientů a návštěvníků těchto objektů potvrzují jejich přítomnost. Viděli je, slyšeli jejich hlasy, pláč i smích, cítili kouř z cigaret a vařeného jídla. Je to skutečně možné, nebo jde o sugesci? Může to být důkaz posmrtného života?
cs
03:30
11/9: Minutu po minutě
Dokumentární film chronologicky popisuje jednu z nejtragičtějších událostí v historii Spojených států. Detailně sledujeme, jak čtyři koordinované útoky devatenácti jedinců, motivované vírou a extremismem, vedly ke ztrátě mnoha životů a způsobily chaos v nejen v letecké dopravě. Prostřednictvím oficiálních záznamů FAA, leteckých společností, armády a newyorských hasičů, stejně jako archivních záběrů a rekonstrukcí, se vracíme k zásadním okamžikům, které americkou společnost navždy změnily. Tento dokument odhaluje zoufalé a chaotické komunikace, které se odehrávaly v éteru mezi letuškami, leteckými úřady a prezidentem, kdy se všichni pokoušeli vypořádat s touto noční můrou. Minutu po minutě si připomeneme všechny události nejtemnějšího dne v americké historii.
cs
04:35
Úžasný život (Nejlepší a nejdelší trasy světa, pozorování hvězd a pozoruhodné přírod)
Dokumentární seriál USA (2013). Americké národní parky, Svět nad a pod 60. rovnoběžkou Úžasná místa na planetě Zemi, z jejichž krásy doslova a do písmene mrazí. Herec Roger Leopardi nás v obsáhlé dokumentární sérii provede úchvatnými lokalitami, kde se setkávají přírodní krásy i výdobytky moderní civilizace, historie se současností. Podíváme se na Aljašku, do Kanady, zemí severní Evropy, do alpských výšin, ale také na Nový Zéland, do Chile nebo třeba do Tanzanie. Zajdeme do lesů i na vrcholky hor, do jeskyní a skal, nahlédneme pod hladinu vodních ploch, ale také do měst, kde vyzkoušíme místní trhy, typickou kuchyni a zábavní podniky. Každý si tak přijde na své. Vydejte se s námi na okružní jízdu světem, která jen tak neskončí…
cs
04:55
Bojovníci 2. světové války (Odstřelovači)
Dokumentární seriál VB (2001). Bojovníci, to nemusí být jen stateční lidé! Mezi bojovníky, kteří mnohdy přispějí k rozhodnutí, kdo bitvu či válku vyhraje, patří i stroje. Náš dokument představuje letouny, které byly nasazeny během 2. světové války a sehrály v jejích dějinách nemalou roli. Chcete podrobně poznat válečné hrdiny jako Spitfire, Hurricane, Mosquito, Messerschmitt Be 109, Focke Wulf Fw 190, Mustang, Lightning, Thunderbolt, Corsair, Kittyhawk, Beaufighter, Typhoon, Defiant, Wildcat, Messerschmitt Bf 110, Ju 88, Macchi Castoldi, Mě 262, Hellcat a další? Nenechte si ujít tuto unikátní vizuální encyklopedii plnou zajímavých podrobností.
cs
05:45
Paranormální kriminalisté (Mark Green)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
06:15
Svět duchů (Továrna Weir Mill)
Továrna Weir Mill. Dokumentární seriál VB (2016). Tohle nejsou obyčejné duchařské historky! Nové pátrání lovců duchů s využitím nejmodernějších technologií na těch nejstrašidelnějších místech Velké Británie je někdy až překvapivě šokující. Na klidný spánek to dnes opravdu nevypadá…
cs
07:00
Teleshopping
Magazín
cs
10:20
Labyrint záhad (Bytosti z neznáma)
Neuvěřitelná fakta, tajemné nálezy, paranormální úkazy, utajené skutečnosti, překvapivé hypotézy, přísně tajné konspirace... Jsme obklopeni duchy a přízraky? Co znamená prastarý magický znak namalovaný na křtinských lebkách? Jaká tajemná síla vypálila podivné otisky rukou? Podaří se odhalit tajemství kamene smrti? Žili mezi námi nezranitelní fexti? Byl Vojtěch z Pernštejna zavražděn? Střeží jeho hrobku smrtící kletba? Jsou upíři a vlkodlaci pouze výplodem lidské fantazie nebo docházelo ke skutečné přeměně člověka v krvežíznivé monstrum? Nový cyklus dokumentárních filmů Arnošta Vašíčka o tom, že náš svět není tak obyčejný, jak se zdá. Kdesi hluboko pod nánosem všednosti jsou ukryty stopy fascinujících tajemství. Útržky dávno odvátých dějů, minulost plná záhad a nevysvětlených okamžiků.DVD 101. Kámen smrti02. Otisky nadpřirozena03. Neviditelní zabijáci04. V kůži vlka05. Tajuplné objevyDVD 206. V obklíčení duchy07. Nedobytné šifry08. Pekelný hrad09. Upíři a fexti10. Tajemný Svojanov(Mystery Film)
cs
10:45
Dějiny podsvětí III (New York)
New York. Dokumentární seriál USA (2009). Historie mafie ve světových velkoměstech. Dvanáct světových velkoměst a v každém z nich mafie s jedinečnou historií. Seriál odhaluje klíčové události v historii organizovaného zločinu a přináší neuvěřitelné kriminální příběhy z podsvětí metropolí Las Vegas, Filadelfie, Miami, Montreal, Los Angeles, Boston, Chicago, Londýn, San Francisco, Tijuana, Brooklyn a New York. V rušných velkoměstech na celém světě tvoří obrovské množství zločineckých spolků a gangů rozmanité a brutální podsvětí. Každá epizoda této dokumentární série zkoumá jedno velké město z pohledu podsvětí a vypráví příběh o tom, jak jeho geografie, historie a kultura vytvořily bohatou půdu pro organizované zločinecké skupiny, které ho považují za domov. Ve III. řadě seriálu se mafiáni z Hong Kongu stěhují do čínské čtvrti v San Franciscu, největší světová organizace pašující drogy najímá armádu amerických gangsterů k boji proti právní moci a konkurenčním kartelům v Tijuaně. Během studené války se do Brooklynu valí vlna sovětských emigrantů a tvrdých gangsterů a vysoko postavení kapitáni mafie vycházejí ze svého úkrytu, aby vyprávěli o krvavé jízdě, která přivedla newyorskou mafii na pokraj kolapsu.
cs
12:10
Neuvěřitelná planeta (Polární záře, cenoty a přírodní plameny)
Polární záře, cenoty a přírodní plameny. Dokumentární seriál Austr. (2019). Na naší planetě se odehrává neuvěřitelné množství přírodních jevů. Ať už jde o modře světélkující vlny, které se tříští o kalifornské pobřeží nebo tajuplné „kruhy víl“. Všechny vyvolávají dojem, že jsou zázračné. Je to jenom zdání? Některé z těchto zvláštních jevů se dají uspokojivě vysvětlit, jiné zamotaly hlavu dokonce i těm nejzkušenějším vědcům. Přírodovědný seriál Neuvěřitelná planeta nás zavede na cestu kolem světa a odhalí všechny jeho podivuhodné i dosud neznámé tváře
cs
13:30
Zločiny, které vstoupily do historie (Aféra Soleilland)
Aféra Soleilland. Dokumentární seriál Fr. (2017). Některé zločiny a události se staly takovou senzací, že vstoupily do historie a nyní jsou součástí naši pop kultury. Od Jacka Rozparovače po Roswell a Lady Di. Senzační zprávy o násilných trestných činech, nehodách a sebevraždách působí jako občasná připomínka toho, jak menší či větší prohřešky mohou zničit naše životy. Každá epizoda v této sérii znovu navštíví fascinující stránku naší sdílené historie, pečlivě dekóduje a dekonstruuje senzaci, kterou historici neprávem opovrhovali a obecně ji přenechávali senzacechtivému tisku
cs
14:05
Konspirační teorie s Jesse Venturou III (Cestování časem)
Cestování časem. Dokumentární seriál USA (2012). Bývalý americký guvernér Jesse Ventura a jeho tým vyšetřují a prověřují nejděsivější a nejtajemnější konspirační teorie, které se kdy rozšířily. Studují důkazy, konzultují s experty a vyslýchají svědky, aby se dozvěděli co nejvíce o fenoménech, jako je cestování časem, reptiliáni, smrtící paprsek nebo UFO. Jesse Ventura tvrdí, že je jeho životním cílem dokázat, že je v těchto teoriích mnohem více pravdy, než si myslíme
cs
15:25
Poklad na jezeře
Polský Heydrich, Arthur Greiser. Hitlerův náměstek, který vytrhl z poraženého Polska Poznaňsko, začal je germanizovat coby novou německou župu Wartheland. Přitom okradl jak státně, tak osobně statisíce polských rodin. Postavil si za 3 500 000 říšských marek velmožský palác uprostřed loveckých revírů nad Goreckým jezerem. Když se přiblížila Rudá armáda, odjížděl doprovázen dvěma nákladními automobily plnými cenností. Jenomže, pod jeho velmožským palácem se nenašel jeho bunkr. Máme snad věřit legendě o tom, že mu Hitler pro nákladnost stavby kryt nepovolil postavit? A tento fakt ztraceného bunkru; spolu s otázkou, kde jsou všechny ty cennosti a starožitnosti se kterými se soudruhům z SS a NSDAP chlubíval na opulentních hostinách pro špičky Třetí říše; dráždí již od války mnoho lidí. V roce 1999 neuspěla výzkumná skupina z Toruně....(Kino Svět)
cs
16:50
Dešifrované záhady II (Kletba strašidelného domu)
Kletba strašidelného domu. Dokumentární seriál USA (2022). Dokumentární seriál zkoumá některé z největších nevyřešených záhad americké historie. Pořadem provází veteránka amerického námořnictva, nyní soukromá vyšetřovatelka Jennifer Marshallová. Investigativní dokumentární seriál se zabývá největšími nevyřešenými záhadami americké historie, zkoumá nově objevené důkazy a využívá špičkové technologie. Cílem každého vyšetřování je objasnit dlouholeté historické záhady a tajemství, od Oblasti 51 po čarodějnické procesy v Salemu. Pořadem provází Jennifer Marshallová, veteránka amerického námořnictva, která se stala špičkovou soukromou vyšetřovatelkou. Jennifer se svým týmem vyvinou maximální úsilí, aby v každé části seriálu vysvětlili a uzavřeli některou z největších hádanek a záhad minulosti.
cs
18:05
Bohatí a zkažení: Šokující příběhy slavných (5)
Dokumentární seriál USA (2022). Kam se poděla hvězda NBA Brian Williams? Každý týden nový skandál! Skutečné příběhy o slávě, bohatství a následných problémech. Pohlcující kriminální dokumentární série mapuje temnou tvář nejelitnější vrstvy americké společnosti. Každá epizoda nám odhaluje, jak se za kýčovitým pozlátkem, miliardami dolarů a zdánlivým úspěchem skrývá korupce, klam, zvrácenost, cynismus a dokonce i vraždy. Seriál přináší detailní příběhy jak vysoce profilovaných případů, tak i méně známých zločinů, tvořící tak fascinující obraz amerického snu zkresleného bohatstvím a bezohledností. S využitím působivých rozhovorů, unikátních archivů a atmosférických vizuálů seriál nahlíží za veřejnou fasádu elitní společnosti, aby odhalil emoce, útrapy, rizika a nebezpečí plynoucí z obrovského bohatství, jaké si běžní lidé nedovedou představit.
cs
19:05
Paranormální kriminalisté (Mark Green)
Dokumentární seriál nám představí vyšetřování skutečných kriminálních případů, k jejichž vyřešení přispěly nejen nejmodernější metody kriminalistů a forenzních expertů, ale především schopnosti jasnovidců. Jednotlivé případy prozkoumáme ze dvou zcela odlišných úhlů. Prvním je pohled policisty, kde dominují logika, rozum a fakta, a tím druhým pohled jasnovidce, kde převažují emoce a empatie.
cs
20:00
Hranice (8)
Agenti a důstojníci amerického celního úřadu a ostrahy hranic pracují 24 hodin denně na jednom z nejfrekventovanějších hraničních přechodů a stojí v čele boje proti pašování drog, ilegální imigraci a terorismu.Na více jak 2800 kilometrech čtverečných nehostinné pouště v odlehlé oblasti USA objeví agenti pohraniční ostrahy tunel vedoucí až k centru města. Dále se uprostřed noční tmy střetnou s pěšáky drogového kartelu a zabaví heroin za více jak 1,5 milionu dolarů.Ostraha hranic v arizonském Nogales hlídá hranici USA a Mexika. Buďte svědky záchrany ilegálních imigrantů, které jejich převaděči nechali v poušti, nočních přestřelek a hledání skrýší plných drog a pašovaného zboží.(National Geographic)
cs
20:25
Ztracená města Akhenaten
Dokument se zabývá objevem ztraceného města pohřbeného pod písky nedaleko Údolí králů. Toto 3400 let staré město je největším starověkým městem, které kdy bylo vykopáno, a jedním z největších objevů od nalezení hrobky Tutanchamona. Město je velmi dobře zachovalé a skládá se ze tří královských paláců a tří čtvrtí: administrativní, rezidenční pro dělníky a průmyslové. Ve všech těchto budovách se nachází každodenní předměty. Zde byla nalezena jedna z nejstarších egyptských mumií. Profesorka Salima Ikram, vedoucí egyptologie na Americké univerzitě v Káhiře, uvedla, že pokud jde skutečně o mumii ze Staré říše, všechny knihy o mumifikaci a historii Staré říše bude třeba revidovat. Velká část města ještě čeká na objevení, ale experti již mluví o egyptské verzi Pompejí. Tento objev zpochybňuje zavedené znalosti egyptské historie a může odhalit mnoho dalších tajemství...
cs
21:30
Akta UFO II (Spojená Země)
Pokud máte pocit, že za vším stojí mimozemšťané, vězte, že nejste sami. Poznejte, v čem všem podle tvůrců pořadu mají prsty...(oficiální text distributora)
cs
22:00
Pouště a lidé (Atakama)
Atakama. Dokumentární seriál VB (2013). Pouště představují nejzáhadnější povrch naší planety. Často je vnímáme jako ohromné prázdné prostory, avšak toto vnímání je zcela mylné. Pouště jsou plné barev a kontrastů. Nachází se zde hory a laguny uprostřed dun a plání. Často jsou plné života a jsou bohaté na zdroje. Místní obyvatelé prokazují neuvěřitelnou vynalézavost a vytrvalost, moudrost a humor - jejich slavnosti a shromáždění jsou plné barev a energie. A pouště jsou plné překvapení. Australská poušť skrývá obrovské zásoby kobaltu, manganu a zlata a je domovem pro tisíce dočasných pracovníků v improvizovaných městech. Měsíční krajina Atacama v Chile je se svými jasnými oblohami klíčová pro astronomii. A dokonce se na indické poušti Thar nachází rozlehlé farmy. Diváci budou ohromeni rozsahem a rozmanitostí našich pouští. Od Sahary po Antarktidu, od Chile po Mongolsko, od Judska po Rádžastán, tohle bude hostina krajinných panoramat a kultur. A bude přinášet tolik překvapení a radosti
cs