DR1

DR1

DR1 er DR's primære nyheds- og aktualitetskanal, men kanalen sender også fakta-, historie- og kulturprogrammer, underholdning og film samt store fælles begivenheder som fodboldlandskampe

Denmark

Telekava - esmaspäev, 01.04.2024

01:05
 Morden i Sandhamn
Kriminalinspektør Thomas Andreasson jager en morder - eller flere! En ung studerende og to tidligere jægersoldater er blevet myrdet, men er det den samme drabsmand? Sporene fører til militærforlægningen Korsö, hvor nogen planlægger den ultimative hævn.
da
DR1
01:50
 Inspector George Gently
Et mistænkeligt dødsfald fører Gently og Bacchus til et nærliggende feriecenter. Her arbejdede Megan Webb som entertainer. Nu er den unge kvindes lig skyllet op den lokale strand. Hvordan døde hun? Hvilke dystre hemmeligheder gemmer feriecentret på bag den familievenlige overflade?
da
DR1
03:20
Trädgårdstider
Bare nogle uger efter sin dramatiske ulykke er kokken Tareq tilbage i haven til alles glæde. Det er blevet tid til at afgøre solsikkekonkurrencen, og dommeren er en legendarisk tv-profil, som altid tager sit job dødsensalvorligt. Haven fyldes af seere fra hele Sverige, som fremviser deres planter og får gode råd fra vores hold.
da
DR1
06:25
Barnmorskorna
Jessica og Nicklas venter deres første barn. De er bekymrede for komplikationer knyttet til overbåren graviditet, og overvejer at få igangsat fødslen, hvis Jessica går mere end en uge over tiden. Vil en ikke-medicinsk metode kunne udløse Jessicas livmoders egne fødeveer?
da
DR1
06:55
OBS
Oplysning til Borgerne om Samfundet. Denne gang om Alzheimerforeningen, Diabetesforeningen og om fuldkorn.
da
DR1
07:00
Vilda kockar
Tre svenske kendishold kæmper om, hvem der kan lave den bedste mad over åben ild. Under ledelse af kokken Niklas Ekstedt har holdene en time til at lave en forret og en hovedret.
da
DR1
07:30
Frank & Kastaniegaarden
Frank er i fuld gang med rørhøsten, som er vådere end nogensinde før. Frank har lovet sig selv, at hvis han ikke finder en bedre måde at køre rør ud, inden han bliver 40 år, så skal der ikke høstes mere. Og så trænger Frank til en ny spade.
da
DR1
08:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
08:15
Royale heste
I Tjekkiet findes et af verdens ældste hestestutterier. Her har man i over 400 år avlet kladruberheste til at trække kareter for konger, kejsere og paver. Hvert år bliver nogle få udvalgte heste solgt til de nordiske kongehuse. I år skal en fem år gammel, hvid hest gives i gave til Danmarks dronning Margrethe i anledning af hendes 50-års regeringsjubilæum. Fremover skal den bo i Den Kongelige Stald i København og bruges til at trække de kongelige kareter.
da
DR1
09:10
Wild Scandinavia
Højt mod nord lægger sneen sig tungt over landskabet. Moskusokser og polarræve skal navigere i de barske årstider. Men selv i den sorteste vinternat er der lys. Elektriske partikler fra solen rammer jordens atmosfære og skaber nordlys. På Island er der vulkaner og varme kilder, der er oaser i kulden for mennesker og dyr. Men klimaforandringer skaber nye vilkår for polardyrene, der har travlt i den korte, lyse sommer.
da
DR1
10:10
Trädgårdstider
Tareq Taylors længe ventede pizzaovn ankommer endelig. En peberrod er årsag til sjov, og der anlægges et nyt centrum i haven. John Taylor fortæller om dækafgrøder, mens Malin Persson forvandler en gammel sengegavl til en havebænk. Pernilla Månsson Colt sætter gang i årets store konkurrence - hvem af de fire kan dyrke det tungeste græskar?
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip XVII
Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
12:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Frank tager til Wales for at lære at lave hegn af levende hække, og som lærer får han ingen ringere end den walisiske champion i "levende hegn". Derudover lærer han at lave en "Coracle", som er en lille en-mands-båd, man kan tage på nakken og bære til nærmeste fiskesø. Frank får også tid til at besøge en antikvarboghandel og et genbrugsmarked.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er maj måned, og det er endelig blevet forår. Jagtsæsonen for nogle få dyr er lige startet. Jørgen og Nikolaj er taget til Råsted nord for Randers for at nakke råger. Området har en særlig betydning for Jørgen. Det er nemlig her, han er opvokset, har leget og bygget huler som lille dreng. Nikolaj får, til sin store overraskelse, til opgave at aflive de nedfaldne fugle. Men får de overhovedet nakket nogen råger? Eller skal de æde taberdyr?
da
DR1
13:15
Søren Ryge præsenterer 2015
Kyllinger, kalkuner, ænder og gæs. Økologiske selvfølgelig. Med et godt liv, inden de bliver slagtet. Søren Ryge har besøgt en avler, der laver det bedste fjerkræ, og det var en fornøjelse.
da
DR1
13:40
Danmarks næste klassiker
Flere af deltagerne har uge efter uge kastet deres kærlighed på træ, når de har skulle designe deres forskellige møbler. Men i denne uge fjerner dommerne det taktile materiale og kaster både Martin og Mette ud på dybt vand, hvor nye ideer og uventede tørretider gør livet surt for designerne, når de skal lave det sidste møbel; lænestolen. Derudover er det blevet tid til for dommerne at finde den endelige vinder af "Danmarks næste klassiker" blandt de seks møbler, der har vundet de foregående uger. Så hvem løber med den fornemme titel - "Danmarks næste klassiker"?
da
DR1
14:40
Hammerslag efterår
Vi er taget til Lolland for at se, hvad øen har at byde på af liebhaveri. Kristine Virén og Lars Lyng skal dyste mod Jacob Carlsson og Lena Schmüser, når priserne på to eksklusive boliger skal gættes. Vært Tina Müller byder først velkommen i en gennemført bolig med en helt uovertruffen beliggenhed, kun ti lange skridt fra Guldborgsund. Herefter toppes oplevelsen med en bolig på hele 530 kvadratmeter med både kobbertag, te-pavillon og designerhåndvaske.
da
DR1
15:10
Kender du typen?
Hvem er det, der tager ti armbøjninger hver dag for at få en maskulin brystkasse? Som føler sig fin, når han river en parmesan, og som har skabet fyldt med vand i tilfælde af en nødsituation? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Holst Mouritzen regne ud, når programmet besøger en hovedperson, der har boet på Nørrebro i København de sidste fire år, selv om han drømmer om noget helt andet. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:40
 Inspector George Gently
En mand findes banket ihjel i et tyrkisk bad. Det står hurtigt klart, hvem drabsmanden er - nemlig ekssoldaten Scott Tanner. Motivet er til gengæld uklart, for alle beskriver Tanner som en blid mand, der ikke kunne gøre en flue fortræd. Efterforskningen fører Gently og Bacchus til Tanners psykiater - og videre til den britiske hær og dens eksperimenter med lsd.
da
DR1
17:10
 A Place to call Home IV
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
18:00
Jorden kalder
Træernes evne til at suge CO2 ud af atmosfæren har gjort dem til en populær løsning på vores udledninger. Men kan nyplantet skov få vores klima-regnskab til at gå i nul? Eller bliver det bare en undskyldning for at fortsætte med at forurene? Det undersøger Thøger Kirk, mens han planter nye træer i Vemmelev sammen med virksomhedsejer Klaus Thomsen.
da
DR1
18:30
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
19:00
Florida - USA's dyreparadis
Florida er kendt for sine fantastiske strande og sol året rundt, men har også et overraskende natur- og dyreliv; store, gamle fyrreskove, farverige koralrev, søkøer, der svømmer i krystalklare floder og masser af alligatorer. Dette vilde paradis trues dog af en voksende menneskelig tilstedeværelse. Kan forskere hjælpe Floridas dyreliv med at trives?
da
DR1
20:00
Forsvundne arvinger VIII
En fynsk kunstner efterlader sig en arv på flere millioner kroner og et hus, der er pakket ind i hans kunst. Her finder Mette Frisk spor efter mulige slægtninge, der kan arve ham, og sammen med arkivar Adam Jon Kronegh forsøger hun at løse mysteriet om, hvorfor kunstneren har mistet kontakten til sin familie.
da
DR1
21:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:15
Sportsmagasinet
"Sportsmagasinet" bringer dig helt tæt på de største danske sportsnavne, viser dig det bedste fra Superligaen og giver perspektiv på de største historier og begivenheder i både dansk og international sport.
da
DR1
21:35
 Professor T
En ung kvinde bliver slemt forbrændt efter en brand i en lejlighed. Efterforskningen afslører, at kvinden var blevet bedøvet, og at branden var påsat. Politiet kontakter kriminologen professor T for at få hjælp. Det passer den toparrogante kriminolog strålende at være efterspurgt, men samtidig beslutter han at opsøge en psykoterapeut for at få hjælp til at slippe af med sine mange neuroser.
da
DR1
22:20
Hotel Romantik
Der er humor og lir i luften, når en flok skønne seniorer får chancen for romance. 14 kvinder og 14 mænd, der alle er singler og over 65 år, skal bo på et romantisk hotel i de schweiziske alper og har en uge til at finde kærligheden. Nu kan alt ske!
da
DR1
23:15
 Jane Eyre
I 1800-tallet vokser den forældreløse og fattige Jane Eyre op, og efter en hård barndom og barsk skoletid får hun arbejde på Thornfield Hall – et stort gods, som gemmer på dystre hemmeligheder.
da
DR1

Telekava - teisipäev, 02.04.2024

01:10
 Inspector George Gently
En mand findes banket ihjel i et tyrkisk bad. Det står hurtigt klart, hvem drabsmanden er - nemlig ekssoldaten Scott Tanner. Motivet er til gengæld uklart, for alle beskriver Tanner som en blid mand, der ikke kunne gøre en flue fortræd. Efterforskningen fører Gently og Bacchus til Tanners psykiater - og videre til den britiske hær og dens eksperimenter med lsd.
da
DR1
02:40
Antiques Road Trip
Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
03:25
Trädgårdstider
Det er igen tid til at vende tilbage til haven for at se, hvad der har overlevet vinteren. Haveentusiasten Pernilla Månsson Colt laver en bæredygtig buket, og gartneren John Taylor viser, hvordan man beskærer sine roser om foråret. Kokken Tareq Taylor og indretningsarkitekt Malin Persson begynder at bygge et tunneldrivhus, mens der bliver lagt store planer for, hvordan haven skal forvandles i løbet af året.
da
DR1
05:40
 A Place to call Home IV
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
06:30
Barnmorskorna
Dét øjeblik, hvor livet begynder, er fuldstændigt magisk. Kvinder fra hele verden føder på Huddinge sygehus - og jordemødrene bliver nødt til at kommunikere med dem enten via tolk, en pårørende eller uden ord. Simona og Iacob venter deres andet barn. Simona har fået en epiduralblokade og når ikke at få en dosis mere, for nu kommer babyen.
da
DR1
07:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
07:15
Florida - USA's dyreparadis
Florida er kendt for sine fantastiske strande og sol året rundt, men har også et overraskende natur- og dyreliv; store, gamle fyrreskove, farverige koralrev, søkøer, der svømmer i krystalklare floder og masser af alligatorer. Dette vilde paradis trues dog af en voksende menneskelig tilstedeværelse. Kan forskere hjælpe Floridas dyreliv med at trives?
da
DR1
08:15
Kronhjortens hemmelige liv
Kronhjorten - skovens konge. Et symbol på maskulinitet og styrke. Den er ofte blevet portrætteret som en brunstig, brølende kleppert, der kæmper om at gøre indtryk på hunnerne i efteråret. Men kronhjorte er så meget mere. De er sårbare, sociale og har en fantastisk evne til at tilpasse sig. Deres liv er fulde af nederlag og sejre - og de er alt andet end kedelige drøvtyggere.
da
DR1
09:05
Min hemmelige familie
Det var en chokerende oplevelse for 36-årige Ditte, da hun ved et tilfælde fandt ud af, at hun er donorbarn. Nu vil hun finde sin ukendte familie, og et billede af en jævnaldrende kvinde bliver indledningen på et nervepirrende detektivarbejde. Olivia er donorbarn og forventer at have mindst 100 halvsøskende. Hun vil gerne i kontakt med dem alle, og nu skal hun for første gang møde Natalie fra Schweiz. De har samme donorfar og er halvsøstre, men hvor meget ligner de mon hinanden?
da
DR1
09:50
Drømmen om et Småbruk
Hvis familien skal kunne forsørge sig af at dyrke økologiske grønsager, må markerne ordnes. Ida er bange for, at kvaliteten af jorden er for dårlig både ude og inde i drivhuset. Ungerne får hjælp af hunden Simba til at rydde sten væk.
da
DR1
10:15
Trädgårdstider
Projektet med at blive selvforsynende med grøntsager igangsættes. John Taylor overbeviser de andre om, at havens dyrkningsareal skal udvides, hvis de skal nå målet. Pernilla Månsson Colt afslører, at hun ikke kommer til at hjælpe så meget, fordi hun skal opereres. Malin Persson viser, hvordan man laver porcelænsblomster som havepynt, og Tareq Taylor bager pizza i sin nye pizzaovn.
da
DR1
11:15
Antiques Road Trip XVII
Vi følger otte antikvitetseksperter, der rejser på kryds og tværs over hele Storbritannien og besøger både herregårde og små antikvitetsbutikker på jagt efter netop det fund, der kan indbringe køberen den største fortjeneste på den nærmeste auktion.
da
DR1
12:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
12:15
Bonderøven 2008-2014 (eps. 1-120)
Forårstravlheden har meldt sig i køkkenhaven, hvor Frank opformerer ribsbuske, beskærer hindbærbuske og gøder med både aske og møg. Frank er på besøg i en helt speciel skov, en skov af cypresser, som han har fået lov til at fælde. Og så er der kommet nye gedekid på Kastaniegaarden.
da
DR1
12:45
Nak & æd 2010-2016 (-2014)
Det er sommer, det er august, og fredningen af de danske fjordkrebs er lige ophørt. Jørgen og Nikolaj er taget til Nordfyn for at nakke krebs. De beslutter sig for at konkurrere om, hvem af de to der fanger flest krebs. Får de ikke nok, skal de i stedet æde et par fugle, der også går under betegnelsen flyvende rotter.
da
DR1
13:10
Søren Ryge præsenterer 2015
De er forbudt iflg. våbenloven, men Søren Ryge har fået dispensation til at lave et program om alle drenges legetøj til alle tider, slangebøssen. Og han har fundet en 80-årig mesterskytte, som medvirker.
da
DR1
13:40
Danmarks næste klassiker
Fem nye, fantastiske designere kaster sig endnu en gang ud i at prøve at skabe Danmarks næste klassiker på bare tre uger. Og selv om den første opgave skal være en lille en, bliver den langt fra nem. For hvordan skaber man det perfekte bord til tiny-living - der også gerne skulle kunne transformere sig? Måske bliver det smedens multifunktionelle stripperstang, der ender øverst på podiet. Endnu en gang er det Mette Bluhme Rieck, der skal holde styr på deltagerne, mens det er de to prisvindende designere Kasper Salto og Louise Campbell, der stiller opgaverne og vurderer, hvem der har lavet Danmarks næste klassiker.
da
DR1
14:40
Hammerslag efterår
Programmet er taget til Nordjylland, hvor vært Tina Müller tager os med inden for i to villaer fra 70'erne. Eksperterne Lena Schmüser og Jacob Carlsson er oppe imod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når turen først går til Hjørring, hvor prisen skal gættes på en arkitekttegnet og original 70'er-tidslomme. Herefter går turen til Øster Hornum syd for Aalborg, hvor eksperterne imponeres af en renoveret villa bygget i flere niveauer, og som gemmer på en tidstypisk 70'er-detalje i kælderen.
da
DR1
15:10
Kender du typen?
Hvem er det, der går med plastik-ur og har en ti år gammel velourjakke i skabet, der aldrig har været brugt? Som ser op til Kim Kardashian, og som har sine egne østerstallerkener? Det skal livsstilseksperterne Anne Glad Wagner og Jacob Mouritzen regne ud, når programmet besøger en lejlighed tæt på søerne i København. Tobias Hansen er vært.
da
DR1
15:40
 Inspector George Gently
En kulminearbejder findes død under mistænkelige omstændigheder. Hans arbejdsplads er lukningstruet, og det skaber dyb splittelse i lokalsamfundet. George Gently efterforsker sagen, men den erfarne politimand har også sine egne problemer at slås med. Gentlys chef synes nemlig, han er for besværlig, og leder efter en undskyldning til at skille sig af med ham.
da
DR1
17:05
 A Place to call Home IV
Sygeplejersken Sarah Adams er vendt hjem til Australien efter 20 år i udlandet. Den rige familien Bligh har skaffet hende arbejde i en idyllisk landsby tæt på deres smukke gods, og Sarah er blevet knyttet sammen med familien for altid - på godt og ondt.
da
DR1
17:55
Skattejægerne - sæson 9
Lasse Petersen fra Aabenraa Antikvitetshandel får en meget sjælden Wegner-lampe mellem hænderne. Sussie Vig, der er rekvisitør på Det Kongelige Teater, slår sig løs i kostumelageret, hvor der gemmer sig mere end 80.000 forskellige kostumestykker. Og Rikke Fog og Frede Rasmussen fra Kildevang Antik møder modstand på skattejagten.
da
DR1
18:30
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
18:50
Vores vejr
DR's vejrudsendelse, der i løbet af ugen gør dig klogere på vejret, der var, og hvad der venter os.
da
DR1
19:05
Aftenshowet
DR1's journalistiske talkshow direkte fra Rådhuspladsen i København.
da
DR1
20:00
Hammerslag
Der er masser af moderne luksus og lækre detaljer, når Sofie Østergaard byder indenfor i to nybyggede villaer, hvor der ikke er sparet på noget. Kristine Virén og Lars Lyng dyster mod Mira Lie Nielsen og Christian Torp, når de besøger en luksusvilla i Silkeborg med sydlandsk stemning og et hemmeligt rum. Derefter går turen til Højbjerg ved Aarhus, hvor eksperterne skal gætte prisen på en luksuriøs villa med et moderne materialevalg.
da
DR1
20:30
Danske tv-seriers bedste
"Borgen" blev et hit i udlandet, men ikke alle kunne skelne mellem den fiktive historie og virkeligheden. Hvorfor er "Badehotellet" medicin for dem, som ser det? Og hvad er det "Huset på Christianshavn" kan, som er helt særligt? Sidse Babett Knudsen, Ole Bornedal, Lars Ranthe, Jens Jacob Tychsen, Sonja Richter, David Owe, Amalie Dollerup og mange flere lader os komme helt tæt på deres ikoniske roller. I det her program kan du høre om "Huset på Christianshavn", "Badehotellet", "2900 Happiness" og "Borgen".
da
DR1
21:00
TVA
TVA giver dig overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os. Få indblik og perspektiv på de største begivenheder og historier.
da
DR1
21:25
Horisont
"Horisont" bringer hver uge reportager fra en verden under forandring. DR's korrespondenter og journalister møder dem, der har noget på spil - ofte i fascinerende og fremmede miljøer.
da
DR1
21:50
 Morden i Sandhamn
De nye sommergæster Carsten og Celia inviterer hele øen til housewarming i deres nybyggede luksushus. Men ikke alle øboere er glade for deres nye naboer. Carsten modtager trusselsbreve, og da festen ender i en katastrofe, bliver det en sag for kriminalinspektør Thomas Andreasson.
da
DR1