VRT Canvas

VRT Canvas

De zender biedt zowel eigen producties als aangekochte programma's aan op het gebied van actualiteit, wetenschap, geschiedenis, cultuur, fictie, humor en sport.

Belgium

Telekava - reede, 12.04.2024

07:30
Ketnet Junior
E72. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12:30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13:30
Ketnet Junior
E76. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
16:00
Radio 1: De wereld vandaag
E95. Live vanuit de Radio 1-studio.Live vanuit de Radio 1-studio. (2024)
nl
17:35
How To Be Young
Litouwen S01 E02. Documentairereeks over de vaak schokkende en ontroerende leefwereld van Europese jongeren.Na de massale demonstraties in buurland Wit-Rusland is de Litouwse grens overspoeld met Wit-Russische studenten die Europa's langstzittende dictator Lukashenko ontvluchten. Sommigen van hen zijn zwaar getraumatiseerd, maar de 19-jarige Sabina werkt non-stop aan het YouTubekanaal van het verzet. In een Litouwse legerbasis ontmoet ze de jonge Petrus, die zich uit angst voor de Russen vrijwillig aanmeldde. (2021)
nl
18:15
Dolly: The Sheep that Changed the World
Wetenschappelijke documentaire uit de BBC-reeks 'Horizon'.Dit is het onthullende verhaal van de mannen en vrouwen die het gekloonde schaap hebben gemaakt dat de wetenschap helemaal ondersteboven heeft gehaald: Dolly. Het is het jaar 1996. In een klein wetenschappelijk instituut in Schotland werkt een team van biologen de klok rond om een schaap te creëren vertrekkende vanuit een volwassen cel. Op 5 juli wordt Dolly geboren en moeten de biologiehandboeken helemaal herzien worden. De mensen achter deze wetenschappelijke sensatie vertellen het verhaal. Genetici, biologen, technici, boeren en journalisten vertellen wat er exact gebeurd is en wat de gevolgen zijn van Dolly, niet enkel op het gebied van klonen, maar ook in de strijd van de mens tegen onze meest gevreesde en ongeneeslijke ziektes. Regisseur: Graeme Hart (2021)
nl
19:05
Sporza: Europees Voetbalmagazine
1/4e finales (heenwedstrijden) E05. Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League.Samenvatting van de vanavond gespeelde wedstrijden in de UEFA Europa League en de UEFA Europa Conference League. (2024)
nl
19:35
The Office
Murder S06 E10. Michaels wereld wordt op z'n kop gezet door verontrustende roddels over Dunder Mifflin. Hij zet het hele kantoor op stelten en mensen beginnen zich af te vragen of hij gek is geworden.Michaels wereld wordt op z'n kop gezet door verontrustende roddels over Dunder Mifflin. Hij zet het hele kantoor op stelten en mensen beginnen zich af te vragen of hij gek is geworden. Andy beseft dat zijn pogingen om Erin te versieren worden gedwarsboomd door zijn eigen onhandigheid. Regisseur: Greg Daniels. Acteurs: Steve Carell (Michael Scott), Rainn Wilson (Dwight Schrute), John Krasinski (Jim Halpert), Jenna Fischer (Pam Beesly), B.J. Novak (Ryan Howard) (2009)
nl
20:00
Terzake
E69. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag met Kathleen Cools of Annelies Beck.Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake elke avond achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die meer willen weten en beter wille begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de dagelijkse actualiteit aan de hand van scherpe, kritische en verhelderende interviews. (2024)
nl
20:35
Conjoined Twins
S01 E02. Tweedelige humaninterestdocumentaire over het onmogelijke dilemma waarmee ouders van een Siamese tweeling worden geconfronteerd - hun tweeling bij elkaar te houden of een operatie riskeren om hen onafhankelijkheid te geven?Om Nick en Chelsea te helpen bij de beslissing om hun Siamese tweeling al dan niet te scheiden, ontmoeten ze de tweeling Carmen en Lupita, 20 jaar oud, die niet gescheiden kan worden. Zo kunnen ze ontdekken hoe zij leven. Ze ontmoeten ook een koppel dat besloten heeft om hun tweeling Erika en Eva te scheiden en zien met eigen ogen welke ongelooflijke vooruitgang de twee al geboekt hebben. Yigit en Derman uit Turkije ondergaan twee van de vier operaties die nodig zijn om hun hoofden te scheiden. Bij de eerste operatie wordt extra huid aangemaakt voor de reconstructie achteraf, bij de tweede begint de moeilijke en riskante scheiding van hun gedeelde bloedvaten en hersenen. (2021)
nl
21:25
La Place d'une Autre
Drama van Aurélia Georges. Geïnspireerd op de roman "The New Magdalen" van Wilkie Collins.Nélie probeert haar armoedige bestaan te ontlopen door als verpleegster te werken in de frontlinies van de Eerste Wereldoorlog. Op een dag wordt het veldhospitaal onder vuur genomen en sterft voor haar ogen Rose, een jonge vrouw van goede afkomst. Nélie neemt de identiteit van haar aan en vlucht naar Madame de Lengwil, een welgestelde kennis van de ouders van Rose. Daar aangekomen wordt ze warm onthaald en aangesteld als gezelschapsdame en voorlezer van Madame de Lengwil. Nélie's leugen werkt boven verwachting ... Regisseur: Aurélia Georges. Acteurs: Lyna Khoudri (Nélie), Sabine Azéma (Madame de Lengwil), Maud Wyler (Rose Juillet), Laurent Poitrenaux (Julien), Didier Brice (Massip) (2021)
nl
23:20
Terzake
E69. Achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag met Kathleen Cools of Annelies Beck.Van maandag tot en met vrijdag brengt Terzake elke avond achtergrond en duiding bij het nieuws van de dag. Voor de kijker die meer willen weten en beter wille begrijpen, kaderen Annelies Beck en Kathleen Cools de dagelijkse actualiteit aan de hand van scherpe, kritische en verhelderende interviews. (2024)
nl
23:55
Het weer
E103. Weervoorspelling voor de komende dagen.Weervoorspelling voor de komende dagen. (2024)
nl

Telekava - laupäev, 13.04.2024

07:30
Ketnet Junior
E79. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
12:30
Lentebeelden
S03 E12. Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden.Het uitzenden van seizoensgebonden natuurbeelden. (2022)
nl
13:30
Ketnet Junior
E83. Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer.Kinderprogramma met de hond Samson als gastheer. (2024)
nl
17:45
Chinese dromen
Een kind voor de toekomst S01 E01. Reeks waarin Ruben Terlou China bezoekt en voert persoonlijke gesprekken met de mensen die hij onderweg tegenkomt.(VPRO, 2019) Geen land ter wereld is zo met de toekomst van z'n kinderen bezig als China. Aan de welvarende oostkust ziet Ruben hoe ouders werkelijk alles opzij zetten om hun kind te laten slagen. En met kinderen van een internaat loopt Ruben een lange mars van 40 kilometer en spreekt over hun dromen. Hij spreekt met ouders die door de eenkindpolitiek slechts één kind kregen en deze door het noodlot verloren. Ze vinden steun bij elkaar en delen hun zorgen over de afwezige toekomst; want wie gaat hen verzorgen als ze oud zijn? Regisseur: Jeroen De Greef (2019)
nl
18:30
Frozen Planet II
Our Frozen Planet S02 E06. Zesdelige natuurdocumentairereeks die een betoverende reis maakt door de adembenemende poolgebieden, tegelijk ook een kwetsbaar ecosysteem dat bedreigd wordt door klimaatverandering.Onze bevroren planeet verandert. De ijskappen en gletsjers smelten en ook het zee-ijs neemt in hoeveelheid af, wat gevolgen heeft voor mens en dier. De beste plek om deze evolutie te zien gebeuren, is de ruimte, waar het ISS een belangrijke rol speelt, samen met helikopters en radarsystemen, om de problematiek in kaart te brengen. Een cruciale rol speelt de Thwaitesgletsjer. Als die smelt, stijgt de zeespiegel aanzienlijk en komen kustgebieden wereldwijd in gevaar. Alle hoop is gericht op onze technologieën en wilskracht om nog te redden wat er over is van onze bevroren planeet. Regisseur: James Reed. Acteurs: Sridhar Anandakrishnan (Self - Penn State), Katy Walter Anthony (Self - University of Alaska, Fairbanks), Gennadiy Fedorov (Self - Wrangel Island Ranger), Bill Fraser (Self - Polar Oceans Research Group), James Grecian (Self - University of St Andrews) (2022)
nl
19:20
De ideale wereld
E14. Satirisch actualiteitenmagazine gepresenteerd door Jan Jaap van der Wal.Iedere aflevering praat de presentator, geflankeerd door een of meerdere sidekicks, diverse satirische filmpjes aan elkaar die zijn gebaseerd op actuele nieuwsfeiten. Aan de hand van gesprekken met een bekende studiogast, wordt op bepaalde onderwerpen dieper ingegaan. (2024)
nl
20:00
VRT NWS Update
E21. Kort nieuwsoverzicht.Kort nieuwsoverzicht. (2024)
nl
20:10
Vranckx
De hoop op een hospitaal E15. Reportagemagazine dat verslag uitbrengt over de grote brandhaarden op het wereldtoneel maar evengoed de kleine verhalen vertelt die meer verdienen dan de coulissen.Het Kilembe Mines Hospital in Oeganda is een ziekenhuis met Canadese koloniale roots in Kilembe, aan de Congolese grens. Het kende een turbulente geschiedenis en is broodnodig voor de inwoners van de streek, hoog in de Rwenzori Mountains. Een kleine Belgische vzw, Daktari Project, en de actie van (stagiair) dokters en verplegers van het UZ Gent, zorgde sinds een decennium mee voor een goede werking van het lokale ziekenhuis. Maar door verschillende overstromingen moest het hospitaal sluiten, zodat medische hulp enkel in het lagergelegen Kasese mogelijk werd. Té ver voor mensen in nood. De grote afstand werd meerdere patiënten fataal. Sinds anderhalf jaar wordt een nieuw hospitaal opgebouwd in Kilembe, afdeling per afdeling, met géén tot minimale apparatuur. Nomaden Jules Stallaerts en Seppe Vanden Broeck brengen de urgentie van het hospitaal en de wederopstanding in beeld. De kundige lokale dokters en verplegers, die met een minimum aan middelen werken, krijgen ook nu weer hulp van de Daktari's. Jules Stallaerts en Seppe Vanden Broeck leerden elkaar kennen tijdens hun studententijd in Gent, waar ze journalistiek studeerden. Na verschillende projecten samen in het kader van hun studies, besloten ze de handen in elkaar te slaan voor hun eerste grote documentaire. Dit is het resultaat. (2024)
nl
20:45
Steeltown Murders
S01 E03. Door middel van baanbrekende DNA-technologie slaagt het team erin om in 2002 de moordenaar te lokaliseren. Maar zonder 100% zekerheid moet Paul zijn aanpak misschien heroverwegen.In deze aflevering zien we hoe moeilijk het is voor het team in 1973, ze hebben het gevoel dat ze op zoek zijn naar een speld in een hooiberg, terwijl het veel makkelijk blijkt te zijn om de moordenaar op te pakken in 2002 door het gevonden DNA te onderzoeken. Regisseur: Marc Evans. Acteurs: Richard Corgan (DS Chris Wynne), Elinor Crawley (Young Karina Bethell), Calista Davies (Geraldine Hughes), Richard Elfyn (D.S. Vic Jenkins), Philip Glenister (DCI Paul Bethell) (2023)
nl
21:45
Steeltown Murders
S01 E04. Britse dramareeks over het jarenlange onderzoek naar de moord op drie jonge vrouwen in de buurt van het Welshe Port Talbot in 1973. Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.Ondanks het feit dat Paul voor enkel 75% zeker is dat Kappen hun dader is in de moordzaak, vraagt hij Jackie goedkeuring om het lichaam op te graven en het graf te onderzoeken. Jackie geeft toestemming maar waarschuwt Paul voor de risico's bij een eventuele misstap. Regisseur: Marc Evans. Acteurs: Scott Arthur (Young DC Paul Bethell), Matthew Aubrey (Phil Blunt), Gareth John Bale (DC Geraint Bale), Jade Croot (Pauline Floyd), Arwyn Davies (Rhys Webber) (2023)
nl
22:45
Stella Blómkvist
The Murder by the Cabin: Part 2 S02 E06. IJslandse politieke thrillerreeks met in de hoofdrol de eigenzinnige advocate Stella Blómkvist. Gebaseerd op de gelijknamige succesromans.IJslandse politieke thrillerreeks met in de hoofdrol de eigenzinnige advocate Stella Blómkvist. Gebaseerd op de gelijknamige succesromans. (Lumière Publishing, 2020) Regisseur: Óskar ?ór Axelsson. Acteurs: Heida Reed (Stella Blómkvist), Kristín ?óra Haraldsdóttir (Gunna), ?orsteinn Gu?mundsson (Raggi), Sara Dögg Ásgeirsdóttir (Dagbjört), Steinunn Ólína ?orsteinsdóttir (Edda Kristjáns) (2020)
nl