National Geographic Channel

National Geographic Channel

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk, dat programma's levert via kabeltelevisiebedrijven. National Geographic Channel zendt documentaires over natuur en wetenschap uit, die gemaakt worden door de National Geographic Society, welke ook het tijdschrift National Geographic Magazine uitgeeft.

Belgium

Telekava - reede, 10.05.2024

00:30
Australia From Above
De Outback is diepgeworteld in de Australische geschiedenis. Het is een van de minst bekende en minst bevolkte plaatsen op aarde. Een blik van boven op de ruige schoonheid van de Australische Outback.
nl
01:35
Food Factory
Het productieproces van chocolade, health bars, oranje bonbons en een populaire smaakmaker.
nl
02:05
Food Factory
Er zijn heel wat vermalen specerijen voor nodig om Indiase tikka masala zo kruidig te maken, en er zijn manieren om krokante tortilla's intact te houden totdat ze worden gevuld met Mexicaanse heerlijkheden.
nl
02:25
Drugs, Inc.
Opiaten zijn door heel Amerika te vinden en hebben vaak destructieve gevolgen. Ze worden ook wel `Hillbilly Heroin' genoemd en zorgen voor veel doden.
nl
03:15
Megafactories
De feestdag op 4 juli komt steeds dichterbij, en de Frito Lay-fabriek in Perry, Georgia moet hard werken om aan de vraag te voldoen. In de fabriek wordt in deze tijd van het jaar 24 uur per dag gewerkt.
nl
04:00
Megafactories
De Dearborn vrachtwagenfabriek in Michigan produceert iedere dag meer dan 1.200 vrachtwagens. Achter de schermen wordt getoond dat er iedere minuut een Ford F-150 wagen van de band rolt.
nl
04:50
Car S.O.S
In 1988 overleed Johns vrouw aan kanker. John werd opeens een alleenstaande ouder van drie jonge kinderen. Hij had geen tijd meer voor zijn Ford Mustang, maar nu gaan Tim en Fuzz hem opknappen.
nl
05:35
Food Factory
Ontdek hoe de productie van anderhalf miljard Sixlets-snoepjes, vierhonderdduizend koolrolletjes, zoete en zoute popcorn, en chips van aardappelschillen tot stand komt.
nl
06:00
Food Factory
Een blik op de productie van frozen yoghurt, brie, loempia's en Sweet Georgia Browns.
nl
06:25
Food Factory
Een beeld van het productieproces van een aantal populaire voedingsmiddelen, zoals Cherry Garcia-ijs en Earl Grey-thee. Ook wordt meegekeken in de fabriek waar lolly's worden gefabriceerd.
nl
06:55
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van aardappelchips met ketchupsmaak, en repen van chocola, fudge en pindakaas. Vervolgens brengen we een bezoekje aan de fabrieken die scherpe Szechuan-saus en heerlijke Candy Raisins maken.
nl
07:25
Science of Stupid
Mensen verwonden zichzelf door yoga op een paddleboard te doen en bo-staven te gebruiken.
nl
07:50
Science of Stupid
In deze aflevering alles over de wetenschap achter bobsleeën, de gevaren van de salto achterover uit stilstand en manieren waarop men zichzelf kan vernederen en verwonden op een swegway.
nl
08:20
Strippers: Cars for Cash
De teams nemen een Reliant Robin en een milieuvriendelijke Toyota Prius onder handen. Beide auto's worden compleet uit elkaar gehaald om vervolgens de onderdelen te verkopen.
nl
09:20
Strippers: Cars for Cash
De teams vinden een Triumph Herald en een Ford Anglia als ze op zoek gaan naar een andere auto die ze kunnen strippen tot aan het frame.
nl
10:20
The Incredible Pol Farm
De langverwachte spin-off van The Incredible Dr. Pol. Dr. Pol en zoon Charles leiden drie generaties van de Pol-familie bij het opzetten van een familieboerderij op 140 hectare land.
nl
10:50
The Incredible Pol Farm
De tractor zit vast in de modder. Charles en Ben proberen een oplossing te vinden. De familie Pol ontdekt waarom hun veld zo nat is. Dr. Pol helpt Charles en Beth bij het opzetten van bijenkorven.
nl
11:20
The Incredible Dr. Pol
Deze keer staan kippen met kale konten, een mysterieuze koeienbevalling en een rendier met een ontstoken oog centraal.
nl
12:15
Dr. Oakley, Yukon Vet
Karl is een gecastreerde kariboe stier die zijn gewei niet goed kan afwerpen. Dr. Oakley en haar team trekken erop uit om het dier te helpen. Ze moeten ook een manke bizon, een hond en een biggetje behandelen.
nl
13:15
Massive Engineering Mistakes
Een brug in Washington stort in de rivier en sleurt vrachtwagens mee. Experts proberen de oorzaak van de instorting te achterhalen voordat hetzelfde lot bruggen in het hele land overkomt.
nl
14:10
A Gathering Storm
In dit programma kijken we tijdens de zwaarste stormen mee op boten, schepen en olieplatformen. We zien hoe ze deze stormen trotseren om hun werk goed te kunnen uitvoeren.
nl
15:10
Underworlds with Mariana Van Zeller
Mariana ontdekt hoe door ontbrekend toezicht iedereen na zijn overlijden slachtoffer kan worden van handel in menselijke resten. Deze miljardenhandel blijkt verbazingwekkend goed verborgen.
nl
16:05
Europe From Above
Een blik op de Alpen van boven. Zweven over een concert in de Dolomieten in Italië, door valleien in de Zwitserse Alpen en een Oostenrijkse traditie wordt zo bijzonder in beeld gebracht.
nl
17:05
Locked Up Abroad
Jimmy, een postbode uit Watford, Engeland, realiseert zijn droom om een bar te runnen in Thailand. De bar is een hit, maar Jimmy begint al snel meth te verhandelen. Na een dramatische arrestatie wordt Jimmy rechtstreeks naar de gevangenis gestuurd.
nl
18:00
Ultimate Airport Dubai
Een passagiersvliegtuig krijgt een opknapbeurt. Een aantal vermiste passagiers zorgen voor serieuze vertraging van een vlucht naar Perth. Tegelijkertijd zorgt een vliegtuig dat niet wil starten voor hoofdpijn bij de technici.
nl
19:00
Border Patrol New Zealand
Douaniers ontdekken een man die veel te veel sigaretten wil invoeren. Daarnaast worden sommige drugssmokkelaars buitengewoon creatief in hun plan om hun illegale goederen in te voeren.
nl
19:30
To Catch a Smuggler
CBP San Ysidro doet een grote ontdekking en vindt een kofferbak vol met fentanyl met een gigantische straatwaarde. Nu er meer vluchten worden gevlogen vanuit Atlanta neemt de drugssmokkel ook toe.
nl
20:30
Air Crash Investigation
Minuten na vertrek wordt TWA-vlucht 800 uiteengereten door een explosie. Wat volgt is een van de meest complexe onderzoeken die ooit zijn gedaan.
nl
21:30
The Incredible Dr. Pol
Dr. Pol en de dierenartsen hebben hun handen vol aan het behandelen van een puppy met een gebroken poot, en een eend met diarree. Ook een chihuahua die plotseling als een gans klinkt, heeft hun hulp nodig.
nl
22:25
The Incredible Dr. Pol
De dokters bij Pol Veterinary Services behandelen een emoe met een gebroken poot, een hengst met een zwelling in zijn gewricht en een mastiff die steeds omvalt.
nl
23:25
The Incredible Dr. Pol
Dokter Brenda probeert het leven te redden van een merrie, dokter Pol behandelt kalfjes die slecht groeien, dokter Nicole plukt stekels uit een pup en dokter Lisa behandelt een kat met blaasproblemen.
nl

Telekava - laupäev, 11.05.2024

00:20
The Incredible Pol Farm
De langverwachte spin-off van The Incredible Dr. Pol. Dr. Pol en zoon Charles leiden drie generaties van de Pol-familie bij het opzetten van een familieboerderij op 140 hectare land.
nl
00:50
The Incredible Pol Farm
De tractor zit vast in de modder. Charles en Ben proberen een oplossing te vinden. De familie Pol ontdekt waarom hun veld zo nat is. Dr. Pol helpt Charles en Beth bij het opzetten van bijenkorven.
nl
01:20
Food Factory
Een blik op de productie en totstandkoming van Tootsie Pops, pretzels, tiramisu en ketchup.
nl
01:45
Food Factory
Een unieke blik op het productieproces van met kaas gevulde pizza's en zoet en pittig gemberbier. Ook wordt onderzocht hoe reuzenlolly's en hapjes met karamel en noten worden gemaakt.
nl
02:05
Drugs, Inc.
Speciale designer drugs als "Bath Salts" en "Spice" worden ingezet als een alternatief tegen cocaïne en marihuana. Een Israëlische dealer legt uit hoe dit werkt.
nl
02:55
Megafactories
We nemen een kijkje in de wereldberoemde Italiaanse Ducati-fabriek om te zien hoe de Multistrada 1200 wordt gemaakt. Het is een technologisch hoogstandje.
nl
03:40
Megafactories
We nemen een kijkje bij de charismatische CEO Dany Bahar in Norfolk, waar de Lotus-megafabriek staat. Daar onthult hij de plannen voor hun nieuwste superauto: de Evora.
nl
04:30
Car S.O.S
Tim en Fuzz hopen dat eigenaar Matt blij zal zijn met de door hun gerestaureerde Subaru Impreza ui 1999.
nl
05:15
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan naar Manchester om een roestende Citroen HY-bus te redden die eigenlijk was gekocht zodat de 19-jarige Darcie en haar moeder Alison hun eigen mobiele cateringbedrijf konden beginnen.
nl
06:00
Food Factory
Een verrukkelijk inkijkje in het productieproces van chocoladekersen, bananenkoekjes en ruwe honing, waarbij 240.000 bijen één vat produceren. Ook wordt er een bakkerij in Californië bezocht die 50.000 gekiemde tarwebroden per dag fabriceert.
nl
06:25
Food Factory
Ontdek hoe voorbereide fruitsmoothies gemaakt worden en hoe rauwe organische cacao wordt omgetoverd tot een heerlijke chocoladereep.
nl
06:55
Building Impossible With Daniel Ashville
Daniel reist naar Las Vegas waar Madison Square Garden druk is met de bouw van een enorme bol. Daniel helpt de crew met de LED-panelen aan de buitenkant, maar binnen wacht een verrassing.
nl
07:55
Massive Engineering Mistakes
Inwoners van New York worden ruw wakker geschud wanneer een kraan instort en chaos veroorzaakt in Manhattan. Experts onthullen hoe een lichte toename van de windcondities een grote catastrofe veroorzaakte.
nl
08:55
Strippers: Cars for Cash
De twee teams nemen het tegen elkaar op door niks minder dan een Mini City en een iconische Mini Cooper te slopen.
nl
09:55
Fish Tank Kings
Het bassin in het Gumbo Limbo Nature Center - waar gewonde zeeschilpadden worden verzorgd - is er niet best aan toe.
nl
10:55
Fish Tank Kings
Een echtpaar wil graag een gigantisch aquarium in hun strandhuis op één van de Kaaimaneilanden. Het enige probleem is dat er, op hun verlanglijstje, vissen prijken die niet verhandeld mogen worden.
nl
11:55
Last of the Giants: Wild Fish
Een enorme stierhaai onderbreekt Cyrils zoektocht naar de gigantische barracuda, wat een enorm gevecht tussen de twee veroorzaakt, dat eindigt in gevaarlijk ondiep water vol woeste krokodillen en enorme nijlpaarden, waardoor het team in gevaar komt.
nl
13:00
Europe From Above
Deze spectaculaire rondvlucht laat Servië zien zoals het nog nooit eerder is vertoond. Drones vliegen over een dorp dat op een unieke manier paprika's oogst en over bijzondere monumenten die verborgen liggen in de afgelegen heuvels.
nl
14:00
Access 360 World Heritage
Het paleis van Versailles is een toonbeeld van barokke architectuur, maar het wordt aangetast door de tand des tijds en door toerisme.
nl
15:00
Car S.O.S
Tim en Fuzz gaan aan de slag met een van de meest herkenbare Duitse auto's: een BMW E30 Alpina. De auto is van Maz uit Walsall, een liefhebber die getroffen werd door een genetische aandoening.
nl
15:55
Drain the Oceans
De poging van Spanje om Engeland te veroveren mislukte toen de Spaanse Armada werd verslagen. We laten de oceaan leeglopen om te laten zien hoe de Engelsen daarna kennis over schepen hebben gestolen.
nl
17:00
Ancient China From Above
De ontdekking van een schat van brons en goud onthult een lang verloren koninkrijk. Nu gebruiken archeoloog Sam Willis en zijn team van experts geavanceerde laserdrone-technologie om de mysterieuze beschaving te verkennen.
nl
17:55
Best of the World's Destinations: Guizhou
Ga op avontuur door Guizhou in China met ontdekkingsreiziger en fotograaf Ben Horton.
nl
18:55
The World From Above
Een blik van boven op het Kasteel van Peñafiel, gebouwd in de tiende eeuw, Zaragoza's kathedraal uit de 18e eeuw, Kasteel van Loarre, een van de grootste romaanse vestingen van Europa, het Klooster van Poblet en Terragona, Barcelona.
nl
19:30
The Incredible Pol Farm
Het nieuwe vee is nog niet zindelijk, en de afvoer van hun stal is nog niet in orde. Het is herfst en het gaat binnenkort vriezen, dus daar moet snel iets aan gedaan worden. Er komt een schaap bij.
nl
20:00
The Incredible Pol Farm
De familie Pol gaat aan de slag met Beths tuin. Ben werkt non-stop door om de vijver en waterval af te krijgen voor de storm. Beth heeft een verrassing om haar broer op te vrolijken.
nl
20:30
Air Crash Investigation
De piloten van een propellervliegtuig kunnen niet op tijd stoppen op een eiland in Alaska.
nl
21:25
Secret History of UFOs
De geheime geschiedenis van UFO's wordt door allerlei experts uitgelegd.
nl
22:25
Underworlds with Mariana Van Zeller
Medicijnen in de VS zijn duurder dan waar ook ter wereld. 20 miljoen Amerikanen gaan de zwarte markt op. Mariana gaat naar Mexico en India om de mensen te ontmoeten die hiervan profiteren.
nl