Film Klub Extra

Film Klub Extra

FILM KLUB EXTRA je po svom sadržaju, programskoj koncepciji i ciljnoj grupi kojoj je namenjen, komplementaran i predstavlja prirodnu ekstenziju osnovnog, filmskog kanala Film klub. Programska koncepcija je bazirana na 4 programska stuba, igranim filmovima, dokumentarnom programu, serijskom programu i programima talk-show karaktera. Kompletan program kanala Film klub extra je domaćeg porekla.

Serbia

Televizní program - Neděle, 19.5.2024

00:15
Neprijatelj
Bosna, 1995. godina, sedmi dan mira. Inžinjerska jedinica deminira granicu između do juče zaraćenih strana. Svaki od vojnika nosi svoj teret ratnih iskustava i trauma, svaki se suočava sa strahovima na sopstveni način. Jedni skloni autodestrukciji, drugi srećni što su živi, treći katotonični posle doživljenih trauma, četvrti okrenuti molitvama, peti šali i smehu tamo gde im mesto i nije, neki snovima o povratku porodici, a neki, okrvavljenih ruku i krišom napunjenih džepova, pokušavaju se prikriti. Kao i na samom početku tek završenog građanskog rata, dovoljna je jedna iskra ludila da se pokrene perpetum mobile sukoba i nasilja među prijateljima.
sr
02:00
Lokalni vampir
Lokalni vampir je komedija mentaliteta, sa elementima akcije, erotike i horora. Priča se odigrava u malom mestu na obali jezera. Glavni junak, mladi biznismen, prevarom zapada u velike dugove. Njegova majka prijavljuje lažnu smrt. On noću izlazi iz tavanskog skrovišta i, kao vampir, sveti se protivnicima. Pojava vampira privlači turiste i belosvetske biznismene. Tako stiže tranzicija u malo mesto, menjajući uspavanu atmosferu. Tokom priče naš junak sazreva, vraća se svojoj ženi i počinje novi život. Da biste bolje razumeli svet u kojem živimo, osetili njegovu punoću, dobro je ponekad, makar na kratko, biti vampir.
sr
02:30
Tišine
U zimu 1941. godine, nemačka kaznena ekspedicija poslata je u hercegovačko selo. Film postavlja pitanje može li se u ratnim vremenima čovek voditi načelima humanosti.
sr
02:49
Biografija Jozefa Šulca
U Jugoslaviji, u selu Orahovici kraj Smederevske Palanke, 19. jula 1941. god., nemački vojnik Jozef Šulc odbio je naređenje svojih starešina da puca u nedužne seljake. Zbog toga je streljan zajedno sa njima. Film je snimljen na osnovu autentičnih fotografija o ovom događaju.
sr
03:13
Veliki transport
Istiniti događaji iz Drugog svetskog rata kada je Glavni štab narodnooslobodilačke vojske Vojvodine odlučio da iscrpljenim brigadama u Bosni uputi pojačanje od preko hiljadu mladića i devojaka, dobrovoljaca, a sa njima i hranu, odeću i sanitetski materijal. Tada, u proleće 1943. godine, širokom vojvođanskom ravnicom, kroz obruče i zasede, preko reka i pruga, na put dug trista kilometara, krenula je nepregledna kolona nazvana veliki transport.
sr
05:29
Talijin trag
Zagreb se u 19. veku potvrdio kao središte pozorišnog života kod Hrvata. Ovo je priča o razvoju pozorišnog života, ali i želji zagovornika Ilirskog pokreta za osnivanjem narodnog pozorišta.
sr
05:52
Čudo neviđeno
Radnja ovog filma smeštena je na Skadarsko jezero - gde žene preuzimaju vodeću ulogu, radeći sve teške poslove i loveći ribu, dok njihovi muževi sede u kafani i opijaju se. Šćepan je prvi čovek u kraju, koji pokušava da od mesta napravi raj i ljudima pokazati sve ono što do sada nisu videli.
sr
07:30
Mali leteći medvedići
Mali leteći medvedići je očaravajuća crtana serija koja mudro kombinuje fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvedići dečji su miljenici već godinama, ali do sada nikad nisu bili zamišljeni medvedići sa krilima. Malena krila, koja našim likovima omogućuju let, dodaju nov misteriju medvedićima i još više produbljuju dečju maštu. Ekološke teme svake epizode omogućuju deci da postanu svesna važnosti zaštite okoline, a uz to se roditeljima pruža prilika da sa decom rasprave o tim temama i da ih ohrabre na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svet oko nas.
sr
08:00
Selice
Građevinski radnici - ljudi selice, pričaju u ovom filmu o svom životu, teškoćama i radostima za vreme neprestanih selidbi s jednog gradilišta na drugo.
sr
08:22
Katarina i njena deca
Katarina je samohrana majka koja je život posvetila deci. Ona govori o teškom detinjstvu, mladosti i borbi koja neprestano traje.
sr
08:49
Čuvari
Dokumentarni film o porodici Andrović čuvarima krsta Sv. Jovana Vladimira. Već 900 godina on je u vlasništvu porodice, i teškoće koje je porodica imala kroz vekove, kao i iskušenja, prilikom čuvanja ovog jedinstvenog simbola, su slikovito prikazani u filmu. Snimanje filma je trajalo skoro 7 godina.
sr
09:30
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
10:03
Puno je zvezda
Serija emisija koja prati istoriju dodele nagrade Američke filmske Akademije - Oskar. Zanimljivosti o filmovima, detalji o pripremama, snimanjima i svemu ostalom što se dešavalo tokom 90 godina otkako je dodeljen prvi Oskar. Ljubitelji filma imaju priliku da se upoznaju sa ostvarenjima koja su obeležila istoriju filma, bilo da se radi o eri nemog filma ili najnovijim osvajačima statuete koja mnogima znači sve. Emisija je zaista puna filmskih zvezda, kako novih, tako i onih gotovo već zaboravljenih. Glumci, reditelji, scenaristi, kompozitori - svi koji su uspeli da se upišu u istoriju filma zauzeli su svoje mesto i u ovom serijalu.
sr
10:10
Kad porastem biću Kengur
Kad porastem biću kengur sastoji se iz tri paralelne priče koje se međusobno prepliću i odigravaju na Voždovcu. Ovo je priča o mladim ljudima koji su na granici kada mladost prestaje. A ništa nisu uradili u svom životu…
sr
11:53
Sam
U ovom filmu, trećem iz serije o strahu, postupkom igranog filma, fabulom satkanom iz podviga narodnog heroja Aleksandra Vojinovića, u Valjevu i Nišu u periodu NOB-a, prikazuju se povezanosti, uzročnosti i odnosi između herojstva, odnosno hrabrosti i straha i to posebno kada se, u trenucima izvršavanja opasnih i odgovornih zadataka, čovek nađe sam.
sr
12:12
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
12:30
Duhovi Sarajeva
Duhovi Sarajeva je dopadljiva i zabavna serija prepuna šarma na bošnjački način, duhovitih dijaloga i zgodne priče o dvojici dokoličara megalomanskih ideja, kojima se život potpuno promeni kada upoznaju privlačnu Splićanku. Kroz te likove, serija propagira ljubav prema Sarajevu i donosi ležeran pogled na taj deo bivše Jugoslavije, koji je bio teško oštećen u ratu devedesetih. Uz Severininu privlačnost, dobro režirane komične prizore, muziku popularne grupe Hari Mata Hari, serija obiluje i lepim snimcima glavnog grada Bosne i Hercegovine, kao i italijanskog Trsta, u kome se odvija jedna sekvenca.
sr
13:05
Puno je zvezda
Serija emisija koja prati istoriju dodele nagrade Američke filmske Akademije - Oskar. Zanimljivosti o filmovima, detalji o pripremama, snimanjima i svemu ostalom što se dešavalo tokom 90 godina otkako je dodeljen prvi Oskar. Ljubitelji filma imaju priliku da se upoznaju sa ostvarenjima koja su obeležila istoriju filma, bilo da se radi o eri nemog filma ili najnovijim osvajačima statuete koja mnogima znači sve. Emisija je zaista puna filmskih zvezda, kako novih, tako i onih gotovo već zaboravljenih. Glumci, reditelji, scenaristi, kompozitori - svi koji su uspeli da se upišu u istoriju filma zauzeli su svoje mesto i u ovom serijalu.
sr
13:13
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
14:14
Heroji Igora Požgaja
Emisija Heroji Igora Požgaja donosi niz zanimljivih priča o običnim ljudima koji su pre deset i više godina pokazali da su pravi prijatelji, komšije i heroji. Emisija je spoj arhivskih snimaka - reportaža, naracije autora u studiju i sa terena, kao i potrage za herojima. U jednoj od epizoda ćemo tragati za dva dečaka sa Kupresa koja su pre 11 godina krenula u prvi razred osnovne škole. Specifičnost njihove životne, herojske priče je u činjenici da su oni u školu putovali u starom traktoru koji su sami vozili svaki dan pet kilometara u jednom pravcu. Sada su ti dečaci punoletni mladići. Cilj potrage je da vidimo gde ih je odveo život za proteklih 11 godina, gde su sada i šta rade. Među herojima su i Željko Blagojević, ultramaratonac koji je za 9 dana istrčao 900 kilometara od Banja Luke do Kosovske Mitrovice, zatim monah sa Golije koji je pre deset godina pripitomio vuka, te policajci koji su rizikovali živote u obavljanju dužnosti...
sr
14:53
Iluzionisti
Preispituje se priroda filma i uticaj iluzije koja je slična onoj iluziji koju čovek proživljava kada se zaljubi.
sr
15:15
Dom za vešanje
Protagonist, čiji lik tumači Davor Dujmović, je Perhan, mladi Rom sa telekinetičkim sposobnostima. Kriminalac po imenu Ahmed ga ubeđuje da napusti svoju požrtvovanu baku i devojku koju voli i da upotrebi svoje moći ne bi li ilegalno zaradio novac u Italiji. Dok stasava u odraslog muškarca i uči kriminalni zanat, mladić traži svoju sestru (koja bi trebalo da se nalazi na operaciji noge) i pokušava da uštedi novac ne bi li ostvario svoj san da se vrati kući i venča sa devojkom svojih snova. Ovaj film je Emiru Kusturici 1989. godine doneo Zlatnu palmu u Kanu za najbolju režiju i predstavlja prvi film ikad u potpunosti snimljen na romskom jeziku.
sr
17:39
Žurka je večeras
Radnja ovog kratkometražnog filma prati dvojicu drugara koji na sve načine pokušavaju da odu na žurku, dok jedna radnica samo želi da privede kraju svoju smenu.
sr
18:05
Vi idite, ja neću!
Dugometražni dokumentarni film Vi idite, ja neću!, zasnovan je na knjizi Ljetopis novog kosovskog Raspeća mitropolita Amfilohija. U filmu o viševekovnom stradanju srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posebno tokom pogroma 1999. i 2004. godine, sa osvrtom na porodičnu dramu nestalog Miloša Ćirkovića, govore patrijarh srpski Irinej i mnogi crkveni velikodostojnici, kao i Ćirkovićeva majka Đurđina. Priča prati istorijske fakte o kulturnoj baštini našeg naroda, ispovesti svedoka pokušaja da se ta baština otme od Srbije, kao i ličnu priču nestalog Miloša, poslednjeg kosovskog viteza koji nije želeo da napusti svoju kuću u Peći.
sr
19:47
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
20:20
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
21:21
Heroji Igora Požgaja
Emisija Heroji Igora Požgaja donosi niz zanimljivih priča o običnim ljudima koji su pre deset i više godina pokazali da su pravi prijatelji, komšije i heroji. Emisija je spoj arhivskih snimaka - reportaža, naracije autora u studiju i sa terena, kao i potrage za herojima. U jednoj od epizoda ćemo tragati za dva dečaka sa Kupresa koja su pre 11 godina krenula u prvi razred osnovne škole. Specifičnost njihove životne, herojske priče je u činjenici da su oni u školu putovali u starom traktoru koji su sami vozili svaki dan pet kilometara u jednom pravcu. Sada su ti dečaci punoletni mladići. Cilj potrage je da vidimo gde ih je odveo život za proteklih 11 godina, gde su sada i šta rade. Među herojima su i Željko Blagojević, ultramaratonac koji je za 9 dana istrčao 900 kilometara od Banja Luke do Kosovske Mitrovice, zatim monah sa Golije koji je pre deset godina pripitomio vuka, te policajci koji su rizikovali živote u obavljanju dužnosti...
sr
22:00
(Če)tri
Film o nepouzdanosti ljudske perspektive pod uticajem psihoaktivnih supstanci.
sr
22:22
Jedan na jedan
Mladić iz Novog Beograda, kojeg svi zovu Mačak, nenadmašan je u košarkaškoj igri jedan na jedan. Njegovi ortaci su Ćime i Slavke, sitni kriminalci. Kad se Ćimetov brat nađe u nevolji zbog duga, Mačak odluči da mu pomogne.
sr
23:55
Milun(ka)
Ovaj film donosi priču o Milunki Savić, srpskoj učesnici rata, koja je proglašena za ratnog heroja.
sr

Televizní program - Pondělí, 20.5.2024

00:15
Kad porastem biću Kengur
Kad porastem biću kengur sastoji se iz tri paralelne priče koje se međusobno prepliću i odigravaju na Voždovcu. Ovo je priča o mladim ljudima koji su na granici kada mladost prestaje. A ništa nisu uradili u svom životu…
sr
01:54
Duhovi Sarajeva
Duhovi Sarajeva je dopadljiva i zabavna serija prepuna šarma na bošnjački način, duhovitih dijaloga i zgodne priče o dvojici dokoličara megalomanskih ideja, kojima se život potpuno promeni kada upoznaju privlačnu Splićanku. Kroz te likove, serija propagira ljubav prema Sarajevu i donosi ležeran pogled na taj deo bivše Jugoslavije, koji je bio teško oštećen u ratu devedesetih. Uz Severininu privlačnost, dobro režirane komične prizore, muziku popularne grupe Hari Mata Hari, serija obiluje i lepim snimcima glavnog grada Bosne i Hercegovine, kao i italijanskog Trsta, u kome se odvija jedna sekvenca.
sr
02:32
Sam
U ovom filmu, trećem iz serije o strahu, postupkom igranog filma, fabulom satkanom iz podviga narodnog heroja Aleksandra Vojinovića, u Valjevu i Nišu u periodu NOB-a, prikazuju se povezanosti, uzročnosti i odnosi između herojstva, odnosno hrabrosti i straha i to posebno kada se, u trenucima izvršavanja opasnih i odgovornih zadataka, čovek nađe sam.
sr
03:00
Dom za vešanje
Protagonist, čiji lik tumači Davor Dujmović, je Perhan, mladi Rom sa telekinetičkim sposobnostima. Kriminalac po imenu Ahmed ga ubeđuje da napusti svoju požrtvovanu baku i devojku koju voli i da upotrebi svoje moći ne bi li ilegalno zaradio novac u Italiji. Dok stasava u odraslog muškarca i uči kriminalni zanat, mladić traži svoju sestru (koja bi trebalo da se nalazi na operaciji noge) i pokušava da uštedi novac ne bi li ostvario svoj san da se vrati kući i venča sa devojkom svojih snova. Ovaj film je Emiru Kusturici 1989. godine doneo Zlatnu palmu u Kanu za najbolju režiju i predstavlja prvi film ikad u potpunosti snimljen na romskom jeziku.
sr
05:23
Žurka je večeras
Radnja ovog kratkometražnog filma prati dvojicu drugara koji na sve načine pokušavaju da odu na žurku, dok jedna radnica samo želi da privede kraju svoju smenu.
sr
05:50
Jedan na jedan
Mladić iz Novog Beograda, kojeg svi zovu Mačak, nenadmašan je u košarkaškoj igri jedan na jedan. Njegovi ortaci su Ćime i Slavke, sitni kriminalci. Kad se Ćimetov brat nađe u nevolji zbog duga, Mačak odluči da mu pomogne.
sr
07:30
Mali leteći medvedići
Mali leteći medvedići je očaravajuća crtana serija koja mudro kombinuje fantastične pustolovine u realističnom okruženju. Razni crtani medvedići dečji su miljenici već godinama, ali do sada nikad nisu bili zamišljeni medvedići sa krilima. Malena krila, koja našim likovima omogućuju let, dodaju nov misteriju medvedićima i još više produbljuju dečju maštu. Ekološke teme svake epizode omogućuju deci da postanu svesna važnosti zaštite okoline, a uz to se roditeljima pruža prilika da sa decom rasprave o tim temama i da ih ohrabre na aktivnu podršku za čistiji i zdraviji svet oko nas.
sr
08:00
Potreba
Film govori o čovekovoj, bez obzira u kakvoj se životnoj situaciji nalazi, potrebi za lepotom u svom neposrednom okruženju. Pokušaj da se misao izrazi samo slikom i muzikom.
sr
08:17
Pravoslavne crkve čeških zemalja i Slovačke
Filmski, istorijski prikaz širenja pravoslavlja na prostore Češke i Slovačke, od dolaska ravnoapostolske braće Kirila i Metodija na ove prostore 863. godine, pa sve do naših dana. Kroz padove u uspone, stradanja u obnove pravoslavlja na ovim prostorima. Sa posebnim osvrtom na ulogu Srpske crkve u tim procesima.
sr
08:43
Kraljevski top - istorija srpske krune
Ovaj film govori o nastanku i tragičnoj sudbini poslednje srpske krune, koja je nastala pretapanjem Voždovog topa iz Prvog srpskog ustanka. Film se osvrće i na društveno-političke prilike u čitavoj zemlji.
sr
09:30
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
09:59
Čudna ptica
Ovaj animirani film donosi priču o ptici koja sanja da ima decu, ali nije uspevala. Ali, onda joj vrana donosi jaje, iz koga će se izleći njeno ptiče.
sr
10:10
Zajedno
Uroš je cenjeni, nagrađivani beogradski književnik, nekadašnji profesor, koji sa ženom Marijom i sinom Nikolom živi u kući na Neimaru. Već neko vreme je u kreativnoj krizi uzrokovanoj, između ostalog, i aferom koju je imao sa svojom studentkinjom pre nekoliko godina. Marija to nikada nije sasvim prebolela. Ona je nezadovoljna njihovim brakom i zaglavljena u vanbračnoj vezi s Markom, uspešnim biznismenom. Jedne noći kada Uroš, Marijinom nesmotrenošću, otkrije dokaz preljube, brak konačno puca. Ona odlučuje da ode s Markom i da povede Nikolu sa sobom. Ali Uroš ima druge planove.
sr
11:40
Izabranik
Ovo je priča o predodređenosti sudbine, san o prošlosti… priča o oficirskoj časti i junaštvu, na određeni način filozofski intonirana. Svaki čovek je izabranik sreće, ali i zla sreća ima izabranike… Sudbinu prozivamo kad god život na kocku stavljamo….
sr
12:02
Na kraju puta
Dokumentarni film o ljudima u trećem životnom dobu u Domu za stare u Risnu. Film je urađen čistim filmskim jezikom, bez dijaloga, uz upotrebu muzike kao elementa kontrapunkta.
sr
12:12
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
12:29
Duhovi Sarajeva
Duhovi Sarajeva je dopadljiva i zabavna serija prepuna šarma na bošnjački način, duhovitih dijaloga i zgodne priče o dvojici dokoličara megalomanskih ideja, kojima se život potpuno promeni kada upoznaju privlačnu Splićanku. Kroz te likove, serija propagira ljubav prema Sarajevu i donosi ležeran pogled na taj deo bivše Jugoslavije, koji je bio teško oštećen u ratu devedesetih. Uz Severininu privlačnost, dobro režirane komične prizore, muziku popularne grupe Hari Mata Hari, serija obiluje i lepim snimcima glavnog grada Bosne i Hercegovine, kao i italijanskog Trsta, u kome se odvija jedna sekvenca.
sr
13:08
Tarzan
Animirani film čiji je glavni lik Tarzan, zajedno sa džunglom i divljim životinjama.
sr
13:13
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
14:14
Heroji Igora Požgaja
Emisija Heroji Igora Požgaja donosi niz zanimljivih priča o običnim ljudima koji su pre deset i više godina pokazali da su pravi prijatelji, komšije i heroji. Emisija je spoj arhivskih snimaka - reportaža, naracije autora u studiju i sa terena, kao i potrage za herojima. U jednoj od epizoda ćemo tragati za dva dečaka sa Kupresa koja su pre 11 godina krenula u prvi razred osnovne škole. Specifičnost njihove životne, herojske priče je u činjenici da su oni u školu putovali u starom traktoru koji su sami vozili svaki dan pet kilometara u jednom pravcu. Sada su ti dečaci punoletni mladići. Cilj potrage je da vidimo gde ih je odveo život za proteklih 11 godina, gde su sada i šta rade. Među herojima su i Željko Blagojević, ultramaratonac koji je za 9 dana istrčao 900 kilometara od Banja Luke do Kosovske Mitrovice, zatim monah sa Golije koji je pre deset godina pripitomio vuka, te policajci koji su rizikovali živote u obavljanju dužnosti...
sr
14:54
(Če)tri
Film o nepouzdanosti ljudske perspektive pod uticajem psihoaktivnih supstanci.
sr
15:15
Prazan list
U današnje vreme, život osmogodišnjeg dečaka koji odrasta u blokovima nije tako jednostavan i Luka nije izuzetak. Njegovi otac i majka, oboje moderni roditelji, su zaposleni. Pritom, imaju i drugih obaveza koje im oduzimaju vreme. Istovremeno, u dvorištu okruženom zgradama, deca se upuštaju u razne nestašluke. Lukina majka je zabrinuta za njegovu sigurnost i zabranjuje mu da se igra sa decom.
sr
16:56
Između rezova
Skoti, profesionalni ubica, kreće u akciju da uništi svog bivšeg šefa Velikog Džoa i njegovu mafijašku bandu. Skotija u toj akciji vodi glas naratora koji, po svemu sudeći, voli da ga uvali u nevolje kad god može. Dok se bori da se izvuče iz nametnutih neprilika, ne očekuje da najteži izazov tek predstoji.
sr
18:19
Pravoslavne crkve čeških zemalja i Slovačke
Filmski, istorijski prikaz širenja pravoslavlja na prostore Češke i Slovačke, od dolaska ravnoapostolske braće Kirila i Metodija na ove prostore 863. godine, pa sve do naših dana. Kroz padove u uspone, stradanja u obnove pravoslavlja na ovim prostorima. Sa posebnim osvrtom na ulogu Srpske crkve u tim procesima.
sr
18:46
Kraljevski top - istorija srpske krune
Ovaj film govori o nastanku i tragičnoj sudbini poslednje srpske krune, koja je nastala pretapanjem Voždovog topa iz Prvog srpskog ustanka. Film se osvrće i na društveno-političke prilike u čitavoj zemlji.
sr
19:30
Ručak na lepe oči
Boris Milivojević, naš glavni junak, ima jednu strast i jednu veliku želju: strast je kuvanje, a svaka epizoda želja i novi pokušaj našeg glumca da pronađe Pravu. U svakoj od epizoda, Boris Milivojević priprema po čitav ručak za po jednu damu. Od 101 dame koje će kroz seriju prodefilovati, neke su poznate, neke ne, a svaka je na svoj način zanimljiva i gledaocima a i samom Borisu. U postavci serije izbegnuta je tipizacija - niti je Boris Milivojević večiti mladoženja, niti su njegove gošće večite usedelice - jer bi njome, na kraju krajeva, serija postala predvidiva i dosadna. Ako se domaćin postavlja kao on lično, glumac, onda je riznica njegovih likova i postupaka neiscrpna.
sr
19:52
Priče o pesmama
Skoro svaka pesma ima svoju priču. Ali, samo retke pesme imaju za sobom priču koja postaje ponekad zanimljivija i, ako hoćete, bitnija od njih samih. Dokumentarno zabavni serijal Priče o pesmama nastao je iz želje autorskog tima da najvažnije muzičke numere iz imaginarne antologije domaće muzike istraži i obeleži iz sasvim novog ugla. Ovo je emisija o pesmama, ali su od njih bitnije priče. Svaka emisija je posvećena jednoj pesmi, u svakoj je priča vezana za tu pesmu. Naravno, gledaoci će biti u prilici da čuju pesmu u različitim izvođenjima, kao i one koji znaju priču o njoj.
sr
20:20
V.I.P.
Gordana Predić, autor i voditelj ove emisije, ugostila je najeminentnije ličnosti iz sfere politike, kulture i umetnosti naše zemlje. U opuštenoj atmosferi VIP-a saznaćete ili se podsetiti mnogih zanimljivih detalja iz života Mikija Manojlovića, Milene Dravić, Miše Vukobratovića, Olje Ivanjicki, Mome Kapora, Milana Gutovića, Vesna Trivalić, Nebojše Glogovca, Biljane Krstić i mnogih drugih... O posebnosti i kvalitetu VIP-a govori i činjenica da sve emisije preuzima i arhivira Kinoteka za buduća pokoljenja.
sr
21:21
Heroji Igora Požgaja
Emisija Heroji Igora Požgaja donosi niz zanimljivih priča o običnim ljudima koji su pre deset i više godina pokazali da su pravi prijatelji, komšije i heroji. Emisija je spoj arhivskih snimaka - reportaža, naracije autora u studiju i sa terena, kao i potrage za herojima. U jednoj od epizoda ćemo tragati za dva dečaka sa Kupresa koja su pre 11 godina krenula u prvi razred osnovne škole. Specifičnost njihove životne, herojske priče je u činjenici da su oni u školu putovali u starom traktoru koji su sami vozili svaki dan pet kilometara u jednom pravcu. Sada su ti dečaci punoletni mladići. Cilj potrage je da vidimo gde ih je odveo život za proteklih 11 godina, gde su sada i šta rade. Među herojima su i Željko Blagojević, ultramaratonac koji je za 9 dana istrčao 900 kilometara od Banja Luke do Kosovske Mitrovice, zatim monah sa Golije koji je pre deset godina pripitomio vuka, te policajci koji su rizikovali živote u obavljanju dužnosti...
sr
22:03
Bauk
Slika osećanja trenutka prilikom ubijanja još nerođenog deteta koje je unapred proglašeno suvišnim za ovaj naš svet.
sr
22:22
Lude godine
Zaljubljuju se dva tinejdžera - dečak iz seoske i devojka iz gradske porodice. Problemi nastaju kada devojka zatrudni. Ovaj film je bio prvi u jednoj od najpopularnijih serija u bivšoj Jugoslaviji.
sr